Ogłoszenie z dnia 2023-09-22
Powiązane ogłoszenia:
- 2023/BZP 00378432/01 - Ogłoszenie z dnia 2023-09-01
Ogłoszenie o wyniku postępowania
Dostawy
Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej Publicznej Szkoły Podstawowej im. Jana Pawła II w Strzelcach
Małych
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego1.2.) Nazwa zamawiającego: PUBLICZNA SZKOŁA PODSTAWOWA IM. JANA PAWŁA II W STRZELCACH MAŁYCH
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 001236667
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Strzelce Małe 33
1.5.2.) Miejscowość: Masłowice
1.5.3.) Kod pocztowy: 97-515
1.5.4.) Województwo: łódzkie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL713 - Piotrkowski
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: strzelcepsp@op.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.strzelcepsp.edu.pl
1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-de8c7dbf-48ba-11ee-a60c-9ec5599dddc11.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej Publicznej Szkoły Podstawowej im. Jana Pawła II w StrzelcachMałych
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-de8c7dbf-48ba-11ee-a60c-9ec5599dddc1
2.5.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00408511
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2023-09-22
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2023/BZP 00340902/01/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.1 Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej Publicznej Szkoły Podstawowej im. Jana Pawła II w Strzelcach Małych
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak
2.14.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00378432
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Numer referencyjny: PSP.271.3.2023
4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.4.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
Część 1
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
im. Jana Pawła II w Strzelcach Małych.4.2.1. część 1 zamówienia – „Pieczywo, świeże wyroby piekarskie”.
Przedmiot zamówienia obejmuje w szczególności:
L.p. Asortyment Wielkość opakowania zapotrzebowanie j.m.
1. Bułka pszenna 50 g 2000 szt.
2. Chleb pszenno-żytni 0,90 kg 250 szt.
3. Chleb wieloziarnisty 0,70 kg 80 szt.
4. Bułka paluch na hot-dog 80 g 700 szt.
W przypadku gdy wykonawca oferuje asortyment w opakowaniach zawierających inną ilość niż wskazana w formularzu
cenowym należy to zaznaczyć w tymże formularzu, a ilość jednostek przeliczyć na wymaganą przez zamawiającego, do
dwóch miejsc po przecinku. Zamawiający nie dopuszcza składania ofert niekompletnych (częściowych) w obrębie części.
Szczegółowy Opis Przedmiotu Zamówienia zawarty jest w: załączniku Nr 1 do SWZ – Szczegółowy opis przedmiotu
zamówienia
4.5.3.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
4.5.5.) Wartość części: 3639,00 PLN
Część 2
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
4.1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej Publicznej Szkoły Podstawowejim. Jana Pawła II w Strzelcach Małych.
4.2.2. część 2 zamówienia – „Różne produkty spożywcze ”.
Przedmiot zamówienia obejmuje w szczególności:
L.p. Asortyment Wielkość opakowania zapotrzebowanie j.m.
1 Bułka tarta 1000 g w opakowaniu - zapotrzebowanie 30 kg
2 Barszcz biały 65 g 220 szt.
3 Cukier 1kg w opakowaniu - zapotrzebowanie 50 kg
4 Cukier wanilinowy 30 g 20 szt.
5 Czekolada mleczna 100 g 450 szt.
6 Fasola Jaś 1 kg w opakowaniu - zapotrzebowanie 40 kg
7 Galaretka owocowa truskawkowa 71 g 100 szt.
8 Galaretka owocowa malinowa 71g 100 szt.
9 Galaretka owocowa brzoskwiniowa 71g 50 szt.
10 Galaretka owocowa agrestowa 71g 50 szt.
11 Groch połówki 1000 g w opakowaniu - zapotrzebowanie- 20 kg
12 Herbata czarna saszetki 100 szt 30 szt.
13 Jajka klasy I rozmiar L 10 Szt w opakowaniu - zapotrzebowanie - 700 szt.
14 Jogurt truskawkowy 150 g 300 szt.
15 Jogurt brzoskwiniowy 150 g 300 szt.
16 Jogurt pieczone jabłko 150 g 300 szt.
17 Jogurt kiwi 150 g 300 szt.
18 Jogurt wiśnia 150 g 300 szt.
19 Kasza jęczmienna w saszetkach ( 4 szt. w opakowaniu)
400g 150 szt.
20 Kasza jęczmienna
1 kg w opakowaniu - zapotrzebowanie - 25 kg
21 Koper suszony 10g 40 szt.
22 Majeranek 15g 15 szt.
23 Majonez 700 ml 20 szt.
24 Makaron świderki 1kg w opakowaniu - zapotrzebowanie - 40 kg
25 Makaron muszelki 1kg w opakowaniu - zapotrzebowanie - 20 kg
26 Makaron kolanka 1kg w opakowaniu - zapotrzebowanie - 20 kg
27 Makaron spaghetti 500g w opakowaniu - zapotrzebowanie - 140 kg
28 Makaron łazanki 1kg w opakowaniu - zapotrzebowanie -120 kg
29 Mąka pszenna typu 450 1 kg w - zapotrzebowanie -opakowaniu 80 kg
30 Mąka ziemniaczana
1 kg w opakowaniu - zapotrzebowanie -30 kg
31 Miód natrualny
1000 ml 12 l
32 Mleko 3,2% karton 1 l w opakowaniu - zapotrzebowanie-20 litrów
33 Ogórek konserwowy 0,9l 100 szt.
34 Olej rzepakowy 1 l 90 szt.
35 Pietruszka suszona 10g 40 szt.
36 Proszek do pieczenia 30g 20 szt.
37 Przecier ogórkowy 290g 140 szt.
38 Przecier pomidorowy (koncentrat) 28-30% 200 g w opakowaniu - zapotrzebowanie - 70 litry
39 Ryż biały 1 kg w opakowaniu - zapotrzebowanie- 40 kg
40 Ryż biały w saszetkach ( 4 szt w opakowaniu, )
400g 200 szt.
41 Sól morska
1 kg w opakowaniu - zapotrzebowanie -40 szt.
42 Ser biały półtłusty 1kg w opakowaniu - zapotrzebowanie- 80 kg
43 Ser żółty 1 kg w opakowaniu - zapotrzebowanie -40 kg
44 Sok 100% w kartoniku 200 ml 2400 szt.
45 Śmietana 18% tłuszczu 370 ml 75 litry
46 Sos koperkowy do surówek 9 g 30 szt.
47 Włoszczyzna suszona 100 g 15 kg
48 Uniwersalna przyprawa do zup i sosów 1kg 35 kg
49 Zioła prowansalskie 10g 16 szt.
W przypadku gdy wykonawca oferuje asortyment w opakowaniach zawierających inną ilość niż wskazana w formularzu
cenowym należy to zaznaczyć w tymże formularzu, a ilość jednostek przeliczyć na wymaganą przez zamawiającego, do
dwóch miejsc po przecinku. Zamawiający nie dopuszcza składania ofert niekompletnych (częściowych) w obrębie części.
4.3. Szczegółowy Opis Przedmiotu Zamówienia zawarty jest w:
załączniku Nr 1 do SWZ – Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia
4.5.3.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
15800000-6 - Różne produkty spożywcze
15500000-3 - Produkty mleczarskie
03142500-3 - Jaja
15831600-8 - Miód
15400000-2 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne
4.5.5.) Wartość części: 33825,00 PLN
Część 3
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
4.1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej Publicznej Szkoły Podstawowejim. Jana Pawła II w Strzelcach Małych.
4.2.3. część 3 zamówienia – „Produkty mięsne (wieprzowe) ”
Przedmiot zamówienia obejmuje w szczególności:
L.p. Asortyment Wielkość opakowania zapotrzebowanie j.m.
1 Golonka wieprzowa bez kości Luz 50 kg
2 Filet z kurczaka luz Luz 200 kg
3 Karczek bez kości Luz 150 kg
4 Kielbasa wiejska Luz 50 kg
5 Kiełbasa krucha Luz 50 kg
6 Kurczak świeży cały luz 250 kg
7 Wołowina gulaszowa Luz 40 kg
8 Mięso mielone I gat z łopatki Luz 250 kg
9 Parówka śląska Luz 80 kg
10 Szynka wieprzowa b/k Luz 50 kg
11 Schab wieprzowy b/k Luz 240 kg
12 Pałka z kurczaka Luz 250 kg
W przypadku gdy wykonawca oferuje asortyment w opakowaniach zawierających inną ilość niż wskazana w formularzu
cenowym należy to zaznaczyć w tymże formularzu, a ilość jednostek przeliczyć na wymaganą przez zamawiającego, do
dwóch miejsc po przecinku. Zamawiający nie dopuszcza składania ofert niekompletnych (częściowych) w obrębie części.
4.3. Szczegółowy Opis Przedmiotu Zamówienia zawarty jest w:
załączniku Nr 1 do SWZ – Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia
4.5.3.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
15112000-6 - Drób
15112100-7 - Świeży drób
4.5.5.) Wartość części: 35896 PLN
Część 4
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
4.1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej Publicznej Szkoły Podstawowejim. Jana Pawła II w Strzelcach Małych.
4.2.4. część 4 zamówienia – „Warzywa i owoce”
L.p. Asortyment Wielkość opakowania zapotrzebowanie j.m.
1 Banany kl I Luz 400 kg
2 Buraki surowe kl I Luz 250 kg
3 Gruszka kl I Luz 250 kg
4 Jabłka kl I Luz 800 kg
5 Kapusta pekińska kl I Luz 160 kg
6 Kapusta czerwona kl I Luz 160 kg
7 Kapusta biała w głowach kl. I Luz 150 kg
8 Kapusta kiszona pakowana w plastikowe wiaderko 3kg 90 szt.
9 Kapusta kiszona pakowana w plastikowe wiaderko 5kg 25 szt.
10 Mandarynki kl I Luz 250 kg
11 Marchew Luz 200 kg
12 Ogórek kwaszony kl I 1kg Opakowanie 20 kg
13 Pietruszka korzeń kl I Luz 50 kg
14 Pory kl I luz 20 szt.
15 Pieczarka świeża kl I Luz 80 szt.
16 Seler korzeń kl I Kg 50 kg
17 Sałata masłowa kl I Luz 80 szt.
18 Śliwka Luz 300 kg
19 Ziemniaki Luz 1600 kg
W przypadku gdy wykonawca oferuje asortyment w opakowaniach zawierających inną ilość niż wskazana w formularzu
cenowym należy to zaznaczyć w tymże formularzu, a ilość jednostek przeliczyć na wymaganą przez zamawiającego, do
dwóch miejsc po przecinku. Zamawiający nie dopuszcza składania ofert niekompletnych (częściowych) w obrębie części.
4.3. Szczegółowy Opis Przedmiotu Zamówienia zawarty jest w:
załączniku Nr 1 do SWZ – Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia
4.5.3.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
03200000-3 - Zboża, ziemniaki, warzywa, owoce i orzechy
4.5.5.) Wartość części: 20080 PLN
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA
Część 1
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 1)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem
5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 1 ustawy
5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:
Zgodnie z dyspozycją art. 255 pkt. 1 ustawy Pzp Zamawiający unieważnia postępowanie o udzielenie zamówienia, jeżeli nie złożono żadnego wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu albo żadnej oferty. W przedmiotowym postępowaniu w zakresie 1, 2, 3 i 4 części w wyznaczonym terminie nie została złożona żadna oferta. Mając powyższe na względzie uznać należy, iż zachodzi przesłanka unieważnienia postępowania na ww. podstawie prawnej.
Reasumując, występują wszystkie przesłanki uzasadniające unieważnienie przedmiotowego postępowania w oparciu o przepisy art. 255 pkt 1 ustawy Pzp.
Część 2
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 2)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 2)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 26973,20 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 26973,20 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 26973,20 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 2)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: PRZEDSIĘBIORSTWO HANDLOWE "CENTRUM" KRYSTYNA MULARCZYK
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 590418550
7.3.3) Ulica: ul. Mostowa 12
7.3.4) Miejscowość: Przedbórz
7.3.5) Kod pocztowy: 97-570
7.3.6.) Województwo: łódzkie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 2)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2023-09-14
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 26977,70 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
do 2023-12-31Część 3
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 3)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem
5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 1 ustawy
5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:
Zgodnie z dyspozycją art. 255 pkt. 1 ustawy Pzp Zamawiający unieważnia postępowanie o udzielenie zamówienia, jeżeli nie złożono żadnego wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu albo żadnej oferty. W przedmiotowym postępowaniu w zakresie 3 części w wyznaczonym terminie nie została złożona żadna oferta.
Mając powyższe na względzie uznać należy, iż zachodzi przesłanka unieważnienia postępowania na ww. podstawie prawnej.
Reasumując, występują wszystkie przesłanki uzasadniające unieważnienie przedmiotowego postępowania w oparciu o przepisy art. 255 pkt 1 ustawy Pzp.
Część 4
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 4)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 4)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 21767,50 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 21767,50 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 21767,50 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 4)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: PRZEDSIĘBIORSTWO HANDLOWE "CENTRUM" KRYSTYNA MULARCZYK
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 590418550
7.3.3) Ulica: ul. Mostowa 12
7.3.4) Miejscowość: Przedbórz
7.3.5) Kod pocztowy: 97-570
7.3.6.) Województwo: łódzkie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
PRZEDSIĘBIORSTWO HANDLOWE "CENTRUM" KRYSTYNA MULARCZYK
jakie przetargi wygrała firma
PRZEDSIĘBIORSTWO HANDLOWE "CENTRUM" KRYSTYNA MULARCZYK
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 4)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2023-09-14
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 21767,50 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
do 2023-12-31Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.