Ogłoszenie z dnia 2022-10-25
Powiązane ogłoszenia:
- 2023/BZP 00033646/01 - Wynik z dnia 2023-01-16
Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa produktów i artykułów spożywczych na potrzeby Szkoły Podstawowej w Radawcu Dużym
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: Gmina Konopnica
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 431019678
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Kozubszczyzna 127A
1.5.2.) Miejscowość: Motycz
1.5.3.) Kod pocztowy: 21-030
1.5.4.) Województwo: lubelskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL814 - Lubelski
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@konopnica.eu
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.konopnica.eu
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ogólne usługi publiczne
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Dostawa produktów i artykułów spożywczych na potrzeby Szkoły Podstawowej w Radawcu Dużym
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-57bc9697-542a-11ed-9171-f6b7c7d59353
2.5.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00409015
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2022-10-25
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2022/BZP 00024390/09/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.8 Dostawa produktów i artykułów spożywczych na potrzeby Szkoły Podstawowej w Radawcu Dużym
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://pzp.konopnica.eu3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://pzp.konopnica.eu
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1. Komunikacja w postępowaniu o udzielenie zamówienia i w konkursie, w tym składanie ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub konkursie, wymiana informacji oraz przekazywanie dokumentów lub oświadczeń między zamawiającym a wykonawcą, z uwzględnieniem wyjątków określonych w ustawie PZP, odbywa się przy użyciu środków komunikacji elektronicznej. Przez środki komunikacji elektronicznej rozumie się środki komunikacji elektronicznej zdefiniowane w ustawie z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. z 2020 r. poz. 344).
2. Ofertę, oświadczenia, o których mowa w art. 125 ust. 1 pzp. Podmiotowe środki dowodowe, pełnomocnictwa, zobowiązanie podmiotu udostępniającego zasoby sporządza się w postaci elektronicznej, w ogólnie dostępnych formatach danych, w szczególności w formatach .txt, .rtf, .pdf, .doc, .docx, odt. Ofertę, a także oświadczenia o których mowa w rozdziale X ust. 2 SWZ składa się pod rygorem nieważności, w formie elektronicznej opatrzonej kwalifikowanym podpisem elektronicznym lub w postaci elektronicznej opatrzonej podpisem zaufanym lub podpisem osobistym.
3. Komunikacja między Zamawiającym a Wykonawcami odbywa się przy użyciu Platformy Zamówień Publicznych ZETOPZP: https://pzp.konopnica.eu. Dopuszczalną formą kontaktu (oprócz złożenia oferty) jest e-mail sekretariat@konopnica.eu.
4. Korzystanie z Platformy jest bezpłatne.
5. Instrukcja Użytkownika - korzystania z Platformy Zamówień Publicznych ZETOPZP znajduje się na Portalu, w zakładce „Pomoc”.
6. Wykonawca przystępując do postępowania o udzielenie zamówienia publicznego, tj. bezpłatnie rejestrując się lub logując, w przypadku posiadania konta w Platformie Zamówień Publicznych ZETOPZP, akceptuje warunki korzystania z Platformy, określone w Regulaminie zamieszczonym na stronie internetowej https://pzp.konopnica.eu oraz uznaje go za wiążący.
7. Ogólne zasady korzystania z Platformy:
1) zgłoszenie do postępowania wymaga zalogowania Wykonawcy do Systemu na subdomenie https://pzp.konopnica.eu/#/authentication/login
2) Wykonawca aby przystąpić do postępowania musi założyć konto na Platformie https:// pzp.konopnica.eu //#/authentication/register gdzie zostanie powiadomiony o możliwości zalogowania lub do założenia bezpłatnego konta. Wykonawca zakłada konto wykonując kroki procesu rejestracyjnego; podaje adres e-mail, otrzymuje link aktywacyjny a następnie ustanawia hasło;
3) proces rejestracji Wykonawcy jest w pełni automatyczny, po zarejestrowaniu należy podać dane firmy, którą osoba zakładająca konto reprezentuje.
Szczegółowe informacje: Rozdział XI SWZ
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, informuję, że:
1. Administratorem Pana/Pani danych osobowych jest Wójt Gminy Konopnica z siedzibą w Kozubszczyzna 127A 21-030 Motycz, tel. 815031081, adres e-mail: sekretariat@konopnica.eu
2. Inspektorem Ochrony Danych jest Jarosław Czerw, adres e-mail iod@konopnica.eu, adres do korespondencji: Kozubszczyzna 127A, 21-030 Motycz
3. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z postępowaniem o udzielenie niniejszego zamówienia publicznego
4. odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 74 ustawy z dnia 11 września 2019 r. – Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2022 r. poz. 1710 ), dalej „ustawa Pzp”;
5. Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 78 ustawy Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy;
6. obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp;
7. w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO;
8. posiada Pani/Pan:
1) na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących;
2) na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych **;
3) na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO ***;
4) prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO;
9. nie przysługuje Pani/Panu:
1) w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;
2) prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
3) na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.
* Wyjaśnienie: informacja w tym zakresie jest wymagana, jeżeli w odniesieniu do danego administratora lub podmiotu przetwarzającego istnieje obowiązek wyznaczenia inspektora ochrony danych osobowych.
** Wyjaśnienie: skorzystanie z prawa do sprostowania nie może skutkować zmianą wyniku postępowania
o udzielenie zamówienia publicznego ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą Pzp oraz nie może naruszać integralności protokołu oraz jego załączników.
*** Wyjaśnienie: prawo do ograniczenia przetwarzania nie ma zastosowania w odniesieniu do przechowywania, w celu zapewnienia korzystania ze środków ochrony prawnej lub w celu ochrony praw innej osoby fizycznej lub prawnej, lub z uwagi na ważne względy interesu publicznego Unii Europejskiej lub państwa członkowskiego
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: IPP.271.31.2022
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 6
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1 Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna Dostawa produktów i artykułów spożywczych na potrzeby stołówki Szkoły Podstawowej w Radawcu Dużym
2 Przedmiot zamówienia podzielono na 6 części:
Część I – Artykuły ogólnospożywcze
3 Szczegółowy zakres zamówienia określony jest w Załączniku 1.1-6 do SWZ – Formularz asortymentowo-cenowy.
4 Podane w Załączniku nr 1.1-6 do SWZ ilości artykułów są wielkościami szacunkowymi i mogą ulec zmianie w trakcie trwania umowy. Ostateczne ilości zamawianych produktów będą wynikać z faktycznych potrzeb Zamawiającego. Zmniejszenie ilości zamówionych produktów nie spowoduje obniżenia wartości zamówienia o więcej niż 50% zaoferowanej kwoty. Nie wyczerpanie kwoty umownej w okresie obowiązywania umowy pozostaje bez jakichkolwiek roszczeń odszkodowawczych ze strony Wykonawcy.
5 W przypadku, gdy zostaną wykorzystane ilości orientacyjne artykułów zawartych w danej pozycji cennika, Wykonawca zobowiązuje się do realizowania zamówienia tych artykułów, w ilości przekraczającej ilości podane w formularzu w cenie przetargowej do końca terminu realizacji umowy. Zamawiający zastrzega, że zwiększenie ilości artykułów spożywczych będzie się wahać maksymalnie do 15 %.
6 Dostarczany towar musi odpowiadać Polskim Normom przenoszącym normy europejskie lub normom innych państw członkowskich Europejskiego Obszaru Gospodarczego przenoszących te normy albo Polskim Normom.
7 Wykonawca gwarantuje dostawy produktów wyprodukowanych zgodnie z obowiązującymi normami oraz dopuszczonych do obrotu i używania na terenie Polski zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2020 r. poz. 2021 z późn. zm.) oraz ustawą z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (t.j. Dz. U. z 2022 r. poz.1688 z późn. zm.).
8 Zamawiający wymaga, aby dostarczane produkty spełniały następujące wymogi:
1) Jakość dostarczanych produktów winna być zgodna z obowiązującymi przepisami oraz atestami dla produktów pierwszego gatunku / klasy.
2) Artykuły ogólnospożywcze, produkty rybne, warzywa i owoce mrożone – przyprawy dostępne w handlu w opakowaniach zamkniętych, przyprawy w postaci sproszkowanej lub wysuszonych owoców, nie mogą zawierać glutaminianu sodu. Filet rybny bez skóry przechowywany w temperaturze -18ᴼC, przechowywany nie dłużej niż 6 miesięcy. Nabiał – produkty świeże, otrzymane z mleka krowiego poddanego odpowiedniej obróbce, sterylizacji, bez konserwantów, bez sztucznych aromatów i barwników, substancji zagęszczających, regulatorów kwasowości, syropu glukozowo-fruktozowego.
Jaja konsumpcyjne czyste, oznakowane weterynaryjnym numerem zakładu oraz zdezynfekowane za pomocą promienia ultrafioletowego
3) Mięsa i wędliny – świeże, niemrożone o barwie typowej dla danego gatunku mięsa, bez przebarwień. Wędliny produkowane z wysokiej klasy mięsa, o wysokich walorach sensorycznych, bez konserwantów, z wyjątkiem azotanów i azotynów, bez skórek wieprzowych, bez mięsa mechanicznie. Mięso ze zwierząt pochodzenia polskiego bez okrywy tłuszczowej, ścięgien oraz błon. Dostawca, na każde żądanie Zamawiającego, zobowiązany jest przedstawić stosowne zaświadczenie właściwego lekarza weterynarii poświadczające badanie dostarczanego mięsa.
4) Mięso drobiowe – świeże, niemrożone o barwie, zapachu, smaku i soczystości odpowiedniej dla danego gatunku.
5) Pieczywo – wyroby świeże, produkowane z mąki najwyższej jakości, bez środków konserwujących, skórka chrupiąca równomiernie zabarwiona do danego rodzaju pieczywa.
6) Owoce i warzywa klasa I, świeże, dojrzałe, sezonowe, czyste o charakterystycznej barwie i zapachu, bez oznak zepsucia i pleśni, w całości, nie przetworzone, odmiany wyłącznie jadalne, a nie pastewne warzywa krajowe, a w sezonie jesienno-zimowym także importowane, bez oznak pleśnienia i gnicia, bez objawów zepsucia i jakichkolwiek chorób, bez uszkodzeń mechanicznych, bez uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, bez śladów przemrożeń.
7) Nabiał – produkty świeże, otrzymane z mleka krowiego poddanego odpowiedniej obróbce, sterylizacji, bez konserwantów, bez sztucznych aromatów i barwników, substancji zagęszczających, regulatorów kwasowości, syropu glukozowo-fruktozowego.
8) Jaja konsumpcyjne czyste, oznakowane weterynaryjnym numerem zakładu oraz zdezynfekowane za pomocą promienia ultrafioletowego.;Artykuły zapakowane muszą być w zamkniętych i nienaruszonych opakowaniach bez oznak fizycznego uszkodzenia. Produkty w puszkach winny być wyposażone w elementy do otwierania ręcznego, bez pomocy otwieracza mechanicznego.
10) Dostarczone produkty mają być oznakowane zgodnie z obowiązującymi przepisami, tj. oznakowanie musi zawierać co najmniej nazwę, pod którą środek jest wprowadzony do obrotu, wykaz i ilości składników lub kategorii składników, zawartość netto w opakowaniu, datę minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia, warunki przechowywania, firmę i adres producenta lub przedsiębiorcy paczkującego środek spożywczy, nazwę i adres producenta. Etykieta powinna być sporządzona w języku polskim.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15800000-6 - Różne produkty spożywcze
15900000-7 - Napoje, tytoń i produkty podobne
03142500-3 - Jaja
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 4. Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta z największą liczbą punktów, tj. przedstawiające najkorzystniejszy bilans kryteriów oceny ofert według poniższego wzoru:
Wartość punktowa oferty =
punkty w kryterium Cena (Cn / Co x 60) + punkty w kryterium Termin płatności faktur
gdzie:
Cn – najniższa oferowana cena brutto
Co - całkowita cena ocenianej oferty
Szczegółowe informacje: Rozdział XVII SWZ
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności faktur
4.3.6.) Waga: 40,00
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1 Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna Dostawa produktów i artykułów spożywczych na potrzeby stołówki Szkoły Podstawowej w Radawcu Dużym
2 Przedmiot zamówienia podzielono na 6 części:
Część II – Mięsa, wędliny i drób
3 Szczegółowy zakres zamówienia określony jest w Załączniku 1.1-6 do SWZ – Formularz asortymentowo-cenowy.
4 Podane w Załączniku nr 1.1-6 do SWZ ilości artykułów są wielkościami szacunkowymi i mogą ulec zmianie w trakcie trwania umowy. Ostateczne ilości zamawianych produktów będą wynikać z faktycznych potrzeb Zamawiającego. Zmniejszenie ilości zamówionych produktów nie spowoduje obniżenia wartości zamówienia o więcej niż 50% zaoferowanej kwoty. Nie wyczerpanie kwoty umownej w okresie obowiązywania umowy pozostaje bez jakichkolwiek roszczeń odszkodowawczych ze strony Wykonawcy.
5 W przypadku, gdy zostaną wykorzystane ilości orientacyjne artykułów zawartych w danej pozycji cennika, Wykonawca zobowiązuje się do realizowania zamówienia tych artykułów, w ilości przekraczającej ilości podane w formularzu w cenie przetargowej do końca terminu realizacji umowy. Zamawiający zastrzega, że zwiększenie ilości artykułów spożywczych będzie się wahać maksymalnie do 15 %.
6 Dostarczany towar musi odpowiadać Polskim Normom przenoszącym normy europejskie lub normom innych państw członkowskich Europejskiego Obszaru Gospodarczego przenoszących te normy albo Polskim Normom.
7 Wykonawca gwarantuje dostawy produktów wyprodukowanych zgodnie z obowiązującymi normami oraz dopuszczonych do obrotu i używania na terenie Polski zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2020 r. poz. 2021 z późn. zm.) oraz ustawą z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (t.j. Dz. U. z 2022 r. poz. 1688 z późn. zm.).
8 Zamawiający wymaga, aby dostarczane produkty spełniały następujące wymogi:
1) Jakość dostarczanych produktów winna być zgodna z obowiązującymi przepisami oraz atestami dla produktów pierwszego gatunku / klasy.
2) Artykuły ogólnospożywcze, produkty rybne, warzywa i owoce mrożone – przyprawy dostępne w handlu w opakowaniach zamkniętych, przyprawy w postaci sproszkowanej lub wysuszonych owoców, nie mogą zawierać glutaminianu sodu. Filet rybny bez skóry przechowywany w temperaturze -18ᴼC, przechowywany nie dłużej niż 6 miesięcy. Nabiał – produkty świeże, otrzymane z mleka krowiego poddanego odpowiedniej obróbce, sterylizacji, bez konserwantów, bez sztucznych aromatów i barwników, substancji zagęszczających, regulatorów kwasowości, syropu glukozowo-fruktozowego.
Jaja konsumpcyjne czyste, oznakowane weterynaryjnym numerem zakładu oraz zdezynfekowane za pomocą promienia ultrafioletowego
3) Mięsa i wędliny – świeże, niemrożone o barwie typowej dla danego gatunku mięsa, bez przebarwień. Wędliny produkowane z wysokiej klasy mięsa, o wysokich walorach sensorycznych, bez konserwantów, z wyjątkiem azotanów i azotynów, bez skórek wieprzowych, bez mięsa mechanicznie. Mięso ze zwierząt pochodzenia polskiego bez okrywy tłuszczowej, ścięgien oraz błon. Dostawca, na każde żądanie Zamawiającego, zobowiązany jest przedstawić stosowne zaświadczenie właściwego lekarza weterynarii poświadczające badanie dostarczanego mięsa.
4) Mięso drobiowe – świeże, niemrożone o barwie, zapachu, smaku i soczystości odpowiedniej dla danego gatunku.
5) Pieczywo – wyroby świeże, produkowane z mąki najwyższej jakości, bez środków konserwujących, skórka chrupiąca równomiernie zabarwiona do danego rodzaju pieczywa.
6) Owoce i warzywa klasa I, świeże, dojrzałe, sezonowe, czyste o charakterystycznej barwie i zapachu, bez oznak zepsucia i pleśni, w całości, nie przetworzone, odmiany wyłącznie jadalne, a nie pastewne warzywa krajowe, a w sezonie jesienno-zimowym także importowane, bez oznak pleśnienia i gnicia, bez objawów zepsucia i jakichkolwiek chorób, bez uszkodzeń mechanicznych, bez uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, bez śladów przemrożeń.
7) Nabiał – produkty świeże, otrzymane z mleka krowiego poddanego odpowiedniej obróbce, sterylizacji, bez konserwantów, bez sztucznych aromatów i barwników, substancji zagęszczających, regulatorów kwasowości, syropu glukozowo-fruktozowego.
8) Jaja konsumpcyjne czyste, oznakowane weterynaryjnym numerem zakładu oraz zdezynfekowane za pomocą promienia ultrafioletowego.;Artykuły zapakowane muszą być w zamkniętych i nienaruszonych opakowaniach bez oznak fizycznego uszkodzenia. Produkty w puszkach winny być wyposażone w elementy do otwierania ręcznego, bez pomocy otwieracza mechanicznego.
10) Dostarczone produkty mają być oznakowane zgodnie z obowiązującymi przepisami, tj. oznakowanie musi zawierać co najmniej nazwę, pod którą środek jest wprowadzony do obrotu, wykaz i ilości składników lub kategorii składników, zawartość netto w opakowaniu, datę minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia, warunki przechowywania, firmę i adres producenta lub przedsiębiorcy paczkującego środek spożywczy, nazwę i adres producenta. Etykieta powinna być sporządzona w języku polskim.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 4. Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta z największą liczbą punktów, tj. przedstawiające najkorzystniejszy bilans kryteriów oceny ofert według poniższego wzoru:
Wartość punktowa oferty =
punkty w kryterium Cena (Cn / Co x 60) + punkty w kryterium Termin płatności faktur
gdzie:
Cn – najniższa oferowana cena brutto
Co - całkowita cena ocenianej oferty
Szczegółowe informacje: Rozdział XVII SWZ
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności faktur
4.3.6.) Waga: 40,00
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1 Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna Dostawa produktów i artykułów spożywczych na potrzeby stołówki Szkoły Podstawowej w Radawcu Dużym
2 Przedmiot zamówienia podzielono na 6 części:
Część III – Mrożonki i ryby
3 Szczegółowy zakres zamówienia określony jest w Załączniku 1.1-6 do SWZ – Formularz asortymentowo-cenowy.
4 Podane w Załączniku nr 1.1-6 do SWZ ilości artykułów są wielkościami szacunkowymi i mogą ulec zmianie w trakcie trwania umowy. Ostateczne ilości zamawianych produktów będą wynikać z faktycznych potrzeb Zamawiającego. Zmniejszenie ilości zamówionych produktów nie spowoduje obniżenia wartości zamówienia o więcej niż 50% zaoferowanej kwoty. Nie wyczerpanie kwoty umownej w okresie obowiązywania umowy pozostaje bez jakichkolwiek roszczeń odszkodowawczych ze strony Wykonawcy.
5 W przypadku, gdy zostaną wykorzystane ilości orientacyjne artykułów zawartych w danej pozycji cennika, Wykonawca zobowiązuje się do realizowania zamówienia tych artykułów, w ilości przekraczającej ilości podane w formularzu w cenie przetargowej do końca terminu realizacji umowy. Zamawiający zastrzega, że zwiększenie ilości artykułów spożywczych będzie się wahać maksymalnie do 15 %.
6 Dostarczany towar musi odpowiadać Polskim Normom przenoszącym normy europejskie lub normom innych państw członkowskich Europejskiego Obszaru Gospodarczego przenoszących te normy albo Polskim Normom.
7 Wykonawca gwarantuje dostawy produktów wyprodukowanych zgodnie z obowiązującymi normami oraz dopuszczonych do obrotu i używania na terenie Polski zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2020 r. poz. 2021 z późn. zm.) oraz ustawą z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (t.j. Dz. U. z 2022 r. poz. 1688 z późn. zm.).
8 Zamawiający wymaga, aby dostarczane produkty spełniały następujące wymogi:
1) Jakość dostarczanych produktów winna być zgodna z obowiązującymi przepisami oraz atestami dla produktów pierwszego gatunku / klasy.
2) Artykuły ogólnospożywcze, produkty rybne, warzywa i owoce mrożone – przyprawy dostępne w handlu w opakowaniach zamkniętych, przyprawy w postaci sproszkowanej lub wysuszonych owoców, nie mogą zawierać glutaminianu sodu. Filet rybny bez skóry przechowywany w temperaturze -18ᴼC, przechowywany nie dłużej niż 6 miesięcy. Nabiał – produkty świeże, otrzymane z mleka krowiego poddanego odpowiedniej obróbce, sterylizacji, bez konserwantów, bez sztucznych aromatów i barwników, substancji zagęszczających, regulatorów kwasowości, syropu glukozowo-fruktozowego.
Jaja konsumpcyjne czyste, oznakowane weterynaryjnym numerem zakładu oraz zdezynfekowane za pomocą promienia ultrafioletowego
3) Mięsa i wędliny – świeże, niemrożone o barwie typowej dla danego gatunku mięsa, bez przebarwień. Wędliny produkowane z wysokiej klasy mięsa, o wysokich walorach sensorycznych, bez konserwantów, z wyjątkiem azotanów i azotynów, bez skórek wieprzowych, bez mięsa mechanicznie. Mięso ze zwierząt pochodzenia polskiego bez okrywy tłuszczowej, ścięgien oraz błon. Dostawca, na każde żądanie Zamawiającego, zobowiązany jest przedstawić stosowne zaświadczenie właściwego lekarza weterynarii poświadczające badanie dostarczanego mięsa.
4) Mięso drobiowe – świeże, niemrożone o barwie, zapachu, smaku i soczystości odpowiedniej dla danego gatunku.
5) Pieczywo – wyroby świeże, produkowane z mąki najwyższej jakości, bez środków konserwujących, skórka chrupiąca równomiernie zabarwiona do danego rodzaju pieczywa.
6) Owoce i warzywa klasa I, świeże, dojrzałe, sezonowe, czyste o charakterystycznej barwie i zapachu, bez oznak zepsucia i pleśni, w całości, nie przetworzone, odmiany wyłącznie jadalne, a nie pastewne warzywa krajowe, a w sezonie jesienno-zimowym także importowane, bez oznak pleśnienia i gnicia, bez objawów zepsucia i jakichkolwiek chorób, bez uszkodzeń mechanicznych, bez uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, bez śladów przemrożeń.
7) Nabiał – produkty świeże, otrzymane z mleka krowiego poddanego odpowiedniej obróbce, sterylizacji, bez konserwantów, bez sztucznych aromatów i barwników, substancji zagęszczających, regulatorów kwasowości, syropu glukozowo-fruktozowego.
8) Jaja konsumpcyjne czyste, oznakowane weterynaryjnym numerem zakładu oraz zdezynfekowane za pomocą promienia ultrafioletowego.;Artykuły zapakowane muszą być w zamkniętych i nienaruszonych opakowaniach bez oznak fizycznego uszkodzenia. Produkty w puszkach winny być wyposażone w elementy do otwierania ręcznego, bez pomocy otwieracza mechanicznego.
10) Dostarczone produkty mają być oznakowane zgodnie z obowiązującymi przepisami, tj. oznakowanie musi zawierać co najmniej nazwę, pod którą środek jest wprowadzony do obrotu, wykaz i ilości składników lub kategorii składników, zawartość netto w opakowaniu, datę minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia, warunki przechowywania, firmę i adres producenta lub przedsiębiorcy paczkującego środek spożywczy, nazwę i adres producenta. Etykieta powinna być sporządzona w języku polskim.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15220000-6 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb
15331170-9 - Warzywa mrożone
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 4. Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta z największą liczbą punktów, tj. przedstawiające najkorzystniejszy bilans kryteriów oceny ofert według poniższego wzoru:
Wartość punktowa oferty =
punkty w kryterium Cena (Cn / Co x 60) + punkty w kryterium Termin płatności faktur
gdzie:
Cn – najniższa oferowana cena brutto
Co - całkowita cena ocenianej oferty
Szczegółowe informacje: Rozdział XVII SWZ
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności faktur
4.3.6.) Waga: 40,00
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1 Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna Dostawa produktów i artykułów spożywczych na potrzeby stołówki Szkoły Podstawowej w Radawcu Dużym
2 Przedmiot zamówienia podzielono na 6 części:
Część IV – Pieczywo i wyroby cukiernicze
3 Szczegółowy zakres zamówienia określony jest w Załączniku 1.1-6 do SWZ – Formularz asortymentowo-cenowy.
4 Podane w Załączniku nr 1.1-6 do SWZ ilości artykułów są wielkościami szacunkowymi i mogą ulec zmianie w trakcie trwania umowy. Ostateczne ilości zamawianych produktów będą wynikać z faktycznych potrzeb Zamawiającego. Zmniejszenie ilości zamówionych produktów nie spowoduje obniżenia wartości zamówienia o więcej niż 50% zaoferowanej kwoty. Nie wyczerpanie kwoty umownej w okresie obowiązywania umowy pozostaje bez jakichkolwiek roszczeń odszkodowawczych ze strony Wykonawcy.
5 W przypadku, gdy zostaną wykorzystane ilości orientacyjne artykułów zawartych w danej pozycji cennika, Wykonawca zobowiązuje się do realizowania zamówienia tych artykułów, w ilości przekraczającej ilości podane w formularzu w cenie przetargowej do końca terminu realizacji umowy. Zamawiający zastrzega, że zwiększenie ilości artykułów spożywczych będzie się wahać maksymalnie do 15 %.
6 Dostarczany towar musi odpowiadać Polskim Normom przenoszącym normy europejskie lub normom innych państw członkowskich Europejskiego Obszaru Gospodarczego przenoszących te normy albo Polskim Normom.
7 Wykonawca gwarantuje dostawy produktów wyprodukowanych zgodnie z obowiązującymi normami oraz dopuszczonych do obrotu i używania na terenie Polski zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2020 r. poz. 2021 z późn. zm.) oraz ustawą z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (t.j. Dz. U. z 2022 r. poz. 1688 z późn. zm.).
8 Zamawiający wymaga, aby dostarczane produkty spełniały następujące wymogi:
1) Jakość dostarczanych produktów winna być zgodna z obowiązującymi przepisami oraz atestami dla produktów pierwszego gatunku / klasy.
2) Artykuły ogólnospożywcze, produkty rybne, warzywa i owoce mrożone – przyprawy dostępne w handlu w opakowaniach zamkniętych, przyprawy w postaci sproszkowanej lub wysuszonych owoców, nie mogą zawierać glutaminianu sodu. Filet rybny bez skóry przechowywany w temperaturze -18ᴼC, przechowywany nie dłużej niż 6 miesięcy. Nabiał – produkty świeże, otrzymane z mleka krowiego poddanego odpowiedniej obróbce, sterylizacji, bez konserwantów, bez sztucznych aromatów i barwników, substancji zagęszczających, regulatorów kwasowości, syropu glukozowo-fruktozowego.
Jaja konsumpcyjne czyste, oznakowane weterynaryjnym numerem zakładu oraz zdezynfekowane za pomocą promienia ultrafioletowego
3) Mięsa i wędliny – świeże, niemrożone o barwie typowej dla danego gatunku mięsa, bez przebarwień. Wędliny produkowane z wysokiej klasy mięsa, o wysokich walorach sensorycznych, bez konserwantów, z wyjątkiem azotanów i azotynów, bez skórek wieprzowych, bez mięsa mechanicznie. Mięso ze zwierząt pochodzenia polskiego bez okrywy tłuszczowej, ścięgien oraz błon. Dostawca, na każde żądanie Zamawiającego, zobowiązany jest przedstawić stosowne zaświadczenie właściwego lekarza weterynarii poświadczające badanie dostarczanego mięsa.
4) Mięso drobiowe – świeże, niemrożone o barwie, zapachu, smaku i soczystości odpowiedniej dla danego gatunku.
5) Pieczywo – wyroby świeże, produkowane z mąki najwyższej jakości, bez środków konserwujących, skórka chrupiąca równomiernie zabarwiona do danego rodzaju pieczywa.
6) Owoce i warzywa klasa I, świeże, dojrzałe, sezonowe, czyste o charakterystycznej barwie i zapachu, bez oznak zepsucia i pleśni, w całości, nie przetworzone, odmiany wyłącznie jadalne, a nie pastewne warzywa krajowe, a w sezonie jesienno-zimowym także importowane, bez oznak pleśnienia i gnicia, bez objawów zepsucia i jakichkolwiek chorób, bez uszkodzeń mechanicznych, bez uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, bez śladów przemrożeń.
7) Nabiał – produkty świeże, otrzymane z mleka krowiego poddanego odpowiedniej obróbce, sterylizacji, bez konserwantów, bez sztucznych aromatów i barwników, substancji zagęszczających, regulatorów kwasowości, syropu glukozowo-fruktozowego.
8) Jaja konsumpcyjne czyste, oznakowane weterynaryjnym numerem zakładu oraz zdezynfekowane za pomocą promienia ultrafioletowego.;Artykuły zapakowane muszą być w zamkniętych i nienaruszonych opakowaniach bez oznak fizycznego uszkodzenia. Produkty w puszkach winny być wyposażone w elementy do otwierania ręcznego, bez pomocy otwieracza mechanicznego.
10) Dostarczone produkty mają być oznakowane zgodnie z obowiązującymi przepisami, tj. oznakowanie musi zawierać co najmniej nazwę, pod którą środek jest wprowadzony do obrotu, wykaz i ilości składników lub kategorii składników, zawartość netto w opakowaniu, datę minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia, warunki przechowywania, firmę i adres producenta lub przedsiębiorcy paczkującego środek spożywczy, nazwę i adres producenta. Etykieta powinna być sporządzona w języku polskim.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 4. Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta z największą liczbą punktów, tj. przedstawiające najkorzystniejszy bilans kryteriów oceny ofert według poniższego wzoru:
Wartość punktowa oferty =
punkty w kryterium Cena (Cn / Co x 60) + punkty w kryterium Termin płatności faktur
gdzie:
Cn – najniższa oferowana cena brutto
Co - całkowita cena ocenianej oferty
Szczegółowe informacje: Rozdział XVII SWZ
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności faktur
4.3.6.) Waga: 40,00
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 5
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1 Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna Dostawa produktów i artykułów spożywczych na potrzeby stołówki Szkoły Podstawowej w Radawcu Dużym
2 Przedmiot zamówienia podzielono na 6 części:
Część V – Owoce , warzywa i podobne
3 Szczegółowy zakres zamówienia określony jest w Załączniku 1.1-6 do SWZ – Formularz asortymentowo-cenowy.
4 Podane w Załączniku nr 1.1-6 do SWZ ilości artykułów są wielkościami szacunkowymi i mogą ulec zmianie w trakcie trwania umowy. Ostateczne ilości zamawianych produktów będą wynikać z faktycznych potrzeb Zamawiającego. Zmniejszenie ilości zamówionych produktów nie spowoduje obniżenia wartości zamówienia o więcej niż 50% zaoferowanej kwoty. Nie wyczerpanie kwoty umownej w okresie obowiązywania umowy pozostaje bez jakichkolwiek roszczeń odszkodowawczych ze strony Wykonawcy.
5 W przypadku, gdy zostaną wykorzystane ilości orientacyjne artykułów zawartych w danej pozycji cennika, Wykonawca zobowiązuje się do realizowania zamówienia tych artykułów, w ilości przekraczającej ilości podane w formularzu w cenie przetargowej do końca terminu realizacji umowy. Zamawiający zastrzega, że zwiększenie ilości artykułów spożywczych będzie się wahać maksymalnie do 15 %.
6 Dostarczany towar musi odpowiadać Polskim Normom przenoszącym normy europejskie lub normom innych państw członkowskich Europejskiego Obszaru Gospodarczego przenoszących te normy albo Polskim Normom.
7 Wykonawca gwarantuje dostawy produktów wyprodukowanych zgodnie z obowiązującymi normami oraz dopuszczonych do obrotu i używania na terenie Polski zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2020 r. poz. 2021 z późn. zm.) oraz ustawą z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (t.j. Dz. U. z 2022 r. poz. 1688 z późn. zm.).
8 Zamawiający wymaga, aby dostarczane produkty spełniały następujące wymogi:
1) Jakość dostarczanych produktów winna być zgodna z obowiązującymi przepisami oraz atestami dla produktów pierwszego gatunku / klasy.
2) Artykuły ogólnospożywcze, produkty rybne, warzywa i owoce mrożone – przyprawy dostępne w handlu w opakowaniach zamkniętych, przyprawy w postaci sproszkowanej lub wysuszonych owoców, nie mogą zawierać glutaminianu sodu. Filet rybny bez skóry przechowywany w temperaturze -18ᴼC, przechowywany nie dłużej niż 6 miesięcy. Nabiał – produkty świeże, otrzymane z mleka krowiego poddanego odpowiedniej obróbce, sterylizacji, bez konserwantów, bez sztucznych aromatów i barwników, substancji zagęszczających, regulatorów kwasowości, syropu glukozowo-fruktozowego.
Jaja konsumpcyjne czyste, oznakowane weterynaryjnym numerem zakładu oraz zdezynfekowane za pomocą promienia ultrafioletowego
3) Mięsa i wędliny – świeże, niemrożone o barwie typowej dla danego gatunku mięsa, bez przebarwień. Wędliny produkowane z wysokiej klasy mięsa, o wysokich walorach sensorycznych, bez konserwantów, z wyjątkiem azotanów i azotynów, bez skórek wieprzowych, bez mięsa mechanicznie. Mięso ze zwierząt pochodzenia polskiego bez okrywy tłuszczowej, ścięgien oraz błon. Dostawca, na każde żądanie Zamawiającego, zobowiązany jest przedstawić stosowne zaświadczenie właściwego lekarza weterynarii poświadczające badanie dostarczanego mięsa.
4) Mięso drobiowe – świeże, niemrożone o barwie, zapachu, smaku i soczystości odpowiedniej dla danego gatunku.
5) Pieczywo – wyroby świeże, produkowane z mąki najwyższej jakości, bez środków konserwujących, skórka chrupiąca równomiernie zabarwiona do danego rodzaju pieczywa.
6) Owoce i warzywa klasa I, świeże, dojrzałe, sezonowe, czyste o charakterystycznej barwie i zapachu, bez oznak zepsucia i pleśni, w całości, nie przetworzone, odmiany wyłącznie jadalne, a nie pastewne warzywa krajowe, a w sezonie jesienno-zimowym także importowane, bez oznak pleśnienia i gnicia, bez objawów zepsucia i jakichkolwiek chorób, bez uszkodzeń mechanicznych, bez uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, bez śladów przemrożeń.
7) Nabiał – produkty świeże, otrzymane z mleka krowiego poddanego odpowiedniej obróbce, sterylizacji, bez konserwantów, bez sztucznych aromatów i barwników, substancji zagęszczających, regulatorów kwasowości, syropu glukozowo-fruktozowego.
8) Jaja konsumpcyjne czyste, oznakowane weterynaryjnym numerem zakładu oraz zdezynfekowane za pomocą promienia ultrafioletowego.;Artykuły zapakowane muszą być w zamkniętych i nienaruszonych opakowaniach bez oznak fizycznego uszkodzenia. Produkty w puszkach winny być wyposażone w elementy do otwierania ręcznego, bez pomocy otwieracza mechanicznego.
10) Dostarczone produkty mają być oznakowane zgodnie z obowiązującymi przepisami, tj. oznakowanie musi zawierać co najmniej nazwę, pod którą środek jest wprowadzony do obrotu, wykaz i ilości składników lub kategorii składników, zawartość netto w opakowaniu, datę minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia, warunki przechowywania, firmę i adres producenta lub przedsiębiorcy paczkującego środek spożywczy, nazwę i adres producenta. Etykieta powinna być sporządzona w języku polskim.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 4. Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta z największą liczbą punktów, tj. przedstawiające najkorzystniejszy bilans kryteriów oceny ofert według poniższego wzoru:
Wartość punktowa oferty =
punkty w kryterium Cena (Cn / Co x 60) + punkty w kryterium Termin płatności faktur
gdzie:
Cn – najniższa oferowana cena brutto
Co - całkowita cena ocenianej oferty
Szczegółowe informacje: Rozdział XVII SWZ
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności faktur
4.3.6.) Waga: 40,00
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 6
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1 Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna Dostawa produktów i artykułów spożywczych na potrzeby stołówki Szkoły Podstawowej w Radawcu Dużym
2 Przedmiot zamówienia podzielono na 6 części:
Część VI – Dania gotowe
3 Szczegółowy zakres zamówienia określony jest w Załączniku 1.1-6 do SWZ – Formularz asortymentowo-cenowy.
4 Podane w Załączniku nr 1.1-6 do SWZ ilości artykułów są wielkościami szacunkowymi i mogą ulec zmianie w trakcie trwania umowy. Ostateczne ilości zamawianych produktów będą wynikać z faktycznych potrzeb Zamawiającego. Zmniejszenie ilości zamówionych produktów nie spowoduje obniżenia wartości zamówienia o więcej niż 50% zaoferowanej kwoty. Nie wyczerpanie kwoty umownej w okresie obowiązywania umowy pozostaje bez jakichkolwiek roszczeń odszkodowawczych ze strony Wykonawcy.
5 W przypadku, gdy zostaną wykorzystane ilości orientacyjne artykułów zawartych w danej pozycji cennika, Wykonawca zobowiązuje się do realizowania zamówienia tych artykułów, w ilości przekraczającej ilości podane w formularzu w cenie przetargowej do końca terminu realizacji umowy. Zamawiający zastrzega, że zwiększenie ilości artykułów spożywczych będzie się wahać maksymalnie do 15 %.
6 Dostarczany towar musi odpowiadać Polskim Normom przenoszącym normy europejskie lub normom innych państw członkowskich Europejskiego Obszaru Gospodarczego przenoszących te normy albo Polskim Normom.
7 Wykonawca gwarantuje dostawy produktów wyprodukowanych zgodnie z obowiązującymi normami oraz dopuszczonych do obrotu i używania na terenie Polski zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2020 r. poz. 2021 z późn. zm.) oraz ustawą z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (t.j. Dz. U. z 2022 r. poz.1688 z późn. zm.).
8 Zamawiający wymaga, aby dostarczane produkty spełniały następujące wymogi:
1) Jakość dostarczanych produktów winna być zgodna z obowiązującymi przepisami oraz atestami dla produktów pierwszego gatunku / klasy.
2) Artykuły ogólnospożywcze, produkty rybne, warzywa i owoce mrożone – przyprawy dostępne w handlu w opakowaniach zamkniętych, przyprawy w postaci sproszkowanej lub wysuszonych owoców, nie mogą zawierać glutaminianu sodu. Filet rybny bez skóry przechowywany w temperaturze -18ᴼC, przechowywany nie dłużej niż 6 miesięcy. Nabiał – produkty świeże, otrzymane z mleka krowiego poddanego odpowiedniej obróbce, sterylizacji, bez konserwantów, bez sztucznych aromatów i barwników, substancji zagęszczających, regulatorów kwasowości, syropu glukozowo-fruktozowego.
Jaja konsumpcyjne czyste, oznakowane weterynaryjnym numerem zakładu oraz zdezynfekowane za pomocą promienia ultrafioletowego
3) Mięsa i wędliny – świeże, niemrożone o barwie typowej dla danego gatunku mięsa, bez przebarwień. Wędliny produkowane z wysokiej klasy mięsa, o wysokich walorach sensorycznych, bez konserwantów, z wyjątkiem azotanów i azotynów, bez skórek wieprzowych, bez mięsa mechanicznie. Mięso ze zwierząt pochodzenia polskiego bez okrywy tłuszczowej, ścięgien oraz błon. Dostawca, na każde żądanie Zamawiającego, zobowiązany jest przedstawić stosowne zaświadczenie właściwego lekarza weterynarii poświadczające badanie dostarczanego mięsa.
4) Mięso drobiowe – świeże, niemrożone o barwie, zapachu, smaku i soczystości odpowiedniej dla danego gatunku.
5) Pieczywo – wyroby świeże, produkowane z mąki najwyższej jakości, bez środków konserwujących, skórka chrupiąca równomiernie zabarwiona do danego rodzaju pieczywa.
6) Owoce i warzywa klasa I, świeże, dojrzałe, sezonowe, czyste o charakterystycznej barwie i zapachu, bez oznak zepsucia i pleśni, w całości, nie przetworzone, odmiany wyłącznie jadalne, a nie pastewne warzywa krajowe, a w sezonie jesienno-zimowym także importowane, bez oznak pleśnienia i gnicia, bez objawów zepsucia i jakichkolwiek chorób, bez uszkodzeń mechanicznych, bez uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, bez śladów przemrożeń.
7) Nabiał – produkty świeże, otrzymane z mleka krowiego poddanego odpowiedniej obróbce, sterylizacji, bez konserwantów, bez sztucznych aromatów i barwników, substancji zagęszczających, regulatorów kwasowości, syropu glukozowo-fruktozowego.
8) Jaja konsumpcyjne czyste, oznakowane weterynaryjnym numerem zakładu oraz zdezynfekowane za pomocą promienia ultrafioletowego.;Artykuły zapakowane muszą być w zamkniętych i nienaruszonych opakowaniach bez oznak fizycznego uszkodzenia. Produkty w puszkach winny być wyposażone w elementy do otwierania ręcznego, bez pomocy otwieracza mechanicznego.
10) Dostarczone produkty mają być oznakowane zgodnie z obowiązującymi przepisami, tj. oznakowanie musi zawierać co najmniej nazwę, pod którą środek jest wprowadzony do obrotu, wykaz i ilości składników lub kategorii składników, zawartość netto w opakowaniu, datę minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia, warunki przechowywania, firmę i adres producenta lub przedsiębiorcy paczkującego środek spożywczy, nazwę i adres producenta. Etykieta powinna być sporządzona w języku polskim.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15894300-4 - Dania gotowe
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 4. Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta z największą liczbą punktów, tj. przedstawiające najkorzystniejszy bilans kryteriów oceny ofert według poniższego wzoru:
Wartość punktowa oferty =
punkty w kryterium Cena (Cn / Co x 60) + punkty w kryterium Termin płatności faktur
gdzie:
Cn – najniższa oferowana cena brutto
Co - całkowita cena ocenianej oferty
Szczegółowe informacje: Rozdział XVII SWZ
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności faktur
4.3.6.) Waga: 40,00
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Nie
5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:
3. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. W takim przypadku:1) żaden z Wykonawców nie może podlegać wykluczeniu z postępowania,
2) w odniesieniu do warunków udziału w postępowaniu wskazanych w ust. 1 pkt 4) powyżej, warunek ten jest spełniony, jeżeli co najmniej jeden z wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia posiada uprawnienia do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej i realizuje dostawy, do których realizacji te uprawnienia są wymagane.
3) w przypadku, o którym mowa w pkt 1) wykonawcy wspólnie ubiegający się
o udzielenie zamówienia dołączają do oferty oświadczenie, z którego wynika, które dostawy wykonają poszczególni wykonawcy - według wzoru stanowiącego zał. nr 4
do SWZ;
4) wykonawcy są zobowiązani ustanowić pełnomocnika do reprezentowania ich
w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu
i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego - pełnomocnictwo powinno być złożone wraz z ofertą.
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Tak
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
Na zasadach określonych we wzorze umowy7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2022-11-03 10:00
8.2.) Miejsce składania ofert: Składanie ofert następuje za pośrednictwem platformy zakupowej dostępnej pod adresem internetowym: https://pzp.konopnica.eu
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2022-11-03 11:00
8.4.) Termin związania ofertą: do 2022-12-02
INNE PRZETARGI MOTYCZ
- Opracowanie projektów decyzji o warunkach zabudowy i decyzji o ustaleniu lokalizacji inwestycji celu publicznego oraz projektów zmian w/w decyzji na terenie Gminy Konopnica...
- Świadczenie usług w zakresie publicznego transportu zbiorowego na terenie gminy Konopnica
więcej: przetargi MOTYCZ »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- "Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby Szkoły Podstawowej Nr 2 w Głownie - 2025"
- Świadczenie usług przygotowania i dostarczenia obiadów (wsparcie towarzyszące) dla uczestników projektu Centrum Usług Środowiskowych "WISIENKA 4",
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby Szkoły Podstawowej Nr 3 w Głownie na 2025 rok
- Dostawa żywności na potrzeby Szkoły Podstawowej nr 9 w Bytomiu
- SUKCESYWNA DOSTAWA ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH DO PUBLICZNEJ SZKOŁY PODSTAWOWEJ W WARLUBIU W 2025 ROKU
- Dostawy artykułów spożywczych do Domu Pomocy Społecznej w Legnicy w 2025 r.
więcej: Jaja »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.