eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi KatowiceUsługa sporządzania i dostarczania posiłków w zakresie wyżywienia osób zatrzymanych w PdOZ i osób przebywających w PID



Ogłoszenie z dnia 2024-07-16


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o wyniku postępowania
Usługi
Usługa sporządzania i dostarczania posiłków w zakresie wyżywienia osób zatrzymanych w PdOZ i osób przebywających w PID

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Komenda Wojewódzka Policji w Katowicach

1.3.) Oddział zamawiającego: Wydział Zamówień Publicznych

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 270208292

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: ul. Lompy 19

1.5.2.) Miejscowość: Katowice

1.5.3.) Kod pocztowy: 40-038

1.5.4.) Województwo: śląskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL22A - Katowicki

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zamowienia@ka.policja.gov.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.slaska.policja.gov.pl

1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:

https://slaska-policja.eb2b.com.pl/

1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - organ władzy publicznej - organ administracji rządowej (centralnej lub terenowej)

1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Porządek i bezpieczeństwo publiczne

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Tak

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Usługa sporządzania i dostarczania posiłków w zakresie wyżywienia osób zatrzymanych w PdOZ i osób przebywających w PID

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-87576813-1cdc-11ef-bfd3-e6cc5d6d04e5

2.5.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00413803

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2024-07-16

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2024/BZP 00244141/28/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.3.8 Usługa sporządzania i dostarczania posiłków w zakresie wyzywienia osób zatrzymanych w PDOZ oraz osób przebywających w PID

2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak

2.14.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00342779

SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ

3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Numer referencyjny: ZP-2380-213/2024

4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.4.) Rodzaj zamówienia: Usługi

Część 1

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Zadanie nr 1 – Usługa wyżywienia osób przebywających w PID Bielsko – Biała
Sposób realizacji usług będących przedmiotem umowy znajduje się w projektowanych postanowieniach umowy
stanowiących załącznik nr 2 oraz załącznik nr 2a do Specyfikacji Warunków Zamówienia oraz załączniku nr 3 do SWZ dla
poszczególnych zadań.
Wykonawca zobowiązuje się do posiadania zaświadczenia o wpisie do Rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli
organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub decyzji o zatwierdzeniu zakładu (Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o
bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Z 2023 r. poz. 1448 z późn. zm.) oraz Rozporządzenie (WE) Parlamentu
Europejskiego i Rady nr 852/2004 z dnia 29.04.2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych Dz. Urz. UE z dnia 30
kwietnia 2004 r. L139 ze zm.) jako spełniającego odpowiednie wymagania do celów działalności prowadzonej w zakresie
produkcji i obrotu artykułami spożywczymi będącymi produktami lub półproduktami, daniami gotowymi, odgrzewanymi, z
użyciem naczyń wielorazowego użytku, kanapek, artykułów ogólnospożywczych opakowanych oraz działalności
cateringowej jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.
Wykonawca zobowiązuje się do dysponowania samochodem przystosowanym do przewozu posiłków w specjalistycznych
pojemnikach transportowych oraz środków spożywczych w opakowaniach jednostkowych. Dodatkowo każdy pojazd musi
posiadać zaświadczenie lub decyzję, że samochód, którym będą świadczone usługi lub usługa jest przystosowany do
przewozu posiłków w specjalistycznych pojemnikach transportowych oraz środków spożywczych w opakowaniach
jednostkowych (art. 62 ust.1 pkt 1 Ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25.08.2006 r. - tekst jednolity Dz. U.
z 2023 r. poz. 1448 z późn. zm.) jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.
Wykonawca oświadcza, że osoby dostarczające posiłki oraz inne osoby mające kontakt z żywnością zostały dopuszczone
przez lekarza do wykonywania pracy w procesie produkcji i obrocie żywnością, co potwierdzą aktualne książeczki zdrowia
do celów sanitarno – epidemiologicznych oraz są nadzorowane i/lub szkolone w sprawach higieny żywności odpowiednio do
ich charakteru pracy, jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.
Na żądanie Zamawiającego na każdym etapie postępowania, a także realizacji, Wykonawca dostarczy kserokopie
wymienionych w dokumentacji postępowania zaświadczeń/decyzji, koniecznych do prawidłowej realizacji usługi.
Zamówienie jest podzielone na zadania (części) i Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną ilość zadań (części).
Zamawiający:
• nie wymaga i nie dopuszcza składania ofert wariantowych,
• nie przewiduje zawarcia umowy ramowej,
• nie przewiduje udzielenia zamówień, o których mowa w art. 214 ust. 1 pkt. 8 ustawy Pzp,
• nie przewiduje rozliczenia w walutach obcych,
• nie przewiduje zwrotu kosztów udziału w postępowaniu,
• wymaga zatrudnienia na podstawie stosunku pracy pracowników przygotowujących posiłki, w okolicznościach, o których
mowa w art. 95 ustawy Pzp,
• nie wymaga zatrudnienia osób, o których mowa w art. 96 ust. 2 pkt. 2 ustawy Pzp,
• nie zastrzega możliwości ubiegania się o udzielenie zamówienia wyłącznie przez Wykonawców, o których mowa w art. 94
ustawy Pzp,
• nie wprowadza obowiązku osobistego wykonania przez Wykonawcę kluczowych zadań zgodnie z art. 60 i 121 ustawy Pzp,
• nie wymaga i nie przewiduje możliwości złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia katalogów elektronicznych do oferty, w sytuacji określonej w art. 93 ustawy Pzp.

4.5.3.) Główny kod CPV: 55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków

4.5.5.) Wartość części: 42777,96 PLN

Część 2

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Zadanie nr 2 – Usługa wyżywienia osób zatrzymanych w PdOZ Będzin
Sposób realizacji usług będących przedmiotem umowy znajduje się w projektowanych postanowieniach umowy
stanowiących załącznik nr 2 oraz załącznik nr 2a do Specyfikacji Warunków Zamówienia oraz załączniku nr 3 do SWZ dla
poszczególnych zadań.
Wykonawca zobowiązuje się do posiadania zaświadczenia o wpisie do Rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli
organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub decyzji o zatwierdzeniu zakładu (Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o
bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Z 2023 r. poz. 1448 z późn. zm.) oraz Rozporządzenie (WE) Parlamentu
Europejskiego i Rady nr 852/2004 z dnia 29.04.2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych Dz. Urz. UE z dnia 30
kwietnia 2004 r. L139 ze zm.) jako spełniającego odpowiednie wymagania do celów działalności prowadzonej w zakresie
produkcji i obrotu artykułami spożywczymi będącymi produktami lub półproduktami, daniami gotowymi, odgrzewanymi, z
użyciem naczyń wielorazowego użytku, kanapek, artykułów ogólnospożywczych opakowanych oraz działalności
cateringowej jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.
Wykonawca zobowiązuje się do dysponowania samochodem przystosowanym do przewozu posiłków w specjalistycznych
pojemnikach transportowych oraz środków spożywczych w opakowaniach jednostkowych. Dodatkowo każdy pojazd musi
posiadać zaświadczenie lub decyzję, że samochód, którym będą świadczone usługi lub usługa jest przystosowany do
przewozu posiłków w specjalistycznych pojemnikach transportowych oraz środków spożywczych w opakowaniach
jednostkowych (art. 62 ust.1 pkt 1 Ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25.08.2006 r. - tekst jednolity Dz. U.
z 2023 r. poz. 1448 z późn. zm.) jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.
Wykonawca oświadcza, że osoby dostarczające posiłki oraz inne osoby mające kontakt z żywnością zostały dopuszczone
przez lekarza do wykonywania pracy w procesie produkcji i obrocie żywnością, co potwierdzą aktualne książeczki zdrowia
do celów sanitarno – epidemiologicznych oraz są nadzorowane i/lub szkolone w sprawach higieny żywności odpowiednio do
ich charakteru pracy, jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.
Na żądanie Zamawiającego na każdym etapie postępowania, a także realizacji, Wykonawca dostarczy kserokopie
wymienionych w dokumentacji postępowania zaświadczeń/decyzji, koniecznych do prawidłowej realizacji usługi.
Zamówienie jest podzielone na zadania (części) i Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną ilość zadań (części).
Zamawiający:
• nie wymaga i nie dopuszcza składania ofert wariantowych,
• nie przewiduje zawarcia umowy ramowej,
• nie przewiduje udzielenia zamówień, o których mowa w art. 214 ust. 1 pkt. 8 ustawy Pzp,
• nie przewiduje rozliczenia w walutach obcych,
• nie przewiduje zwrotu kosztów udziału w postępowaniu,
• wymaga zatrudnienia na podstawie stosunku pracy pracowników przygotowujących posiłki, w okolicznościach, o których
mowa w art. 95 ustawy Pzp,
• nie wymaga zatrudnienia osób, o których mowa w art. 96 ust. 2 pkt. 2 ustawy Pzp,
• nie zastrzega możliwości ubiegania się o udzielenie zamówienia wyłącznie przez Wykonawców, o których mowa w art. 94
ustawy Pzp,
• nie wprowadza obowiązku osobistego wykonania przez Wykonawcę kluczowych zadań zgodnie z art. 60 i 121 ustawy Pzp,
• nie wymaga i nie przewiduje możliwości złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia katalogów elektronicznych do oferty, w sytuacji określonej w art. 93 ustawy Pzp.

4.5.3.) Główny kod CPV: 55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków

4.5.5.) Wartość części: 52951,39 PLN

Część 3

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Zadanie nr 3 – Usługa wyżywienia osób zatrzymanych w PdOZ Bielsko – Biała
Sposób realizacji usług będących przedmiotem umowy znajduje się w projektowanych postanowieniach umowy
stanowiących załącznik nr 2 oraz załącznik nr 2a do Specyfikacji Warunków Zamówienia oraz załączniku nr 3 do SWZ dla
poszczególnych zadań.
Wykonawca zobowiązuje się do posiadania zaświadczenia o wpisie do Rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli
organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub decyzji o zatwierdzeniu zakładu (Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o
bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Z 2023 r. poz. 1448 z późn. zm.) oraz Rozporządzenie (WE) Parlamentu
Europejskiego i Rady nr 852/2004 z dnia 29.04.2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych Dz. Urz. UE z dnia 30
kwietnia 2004 r. L139 ze zm.) jako spełniającego odpowiednie wymagania do celów działalności prowadzonej w zakresie
produkcji i obrotu artykułami spożywczymi będącymi produktami lub półproduktami, daniami gotowymi, odgrzewanymi, z
użyciem naczyń wielorazowego użytku, kanapek, artykułów ogólnospożywczych opakowanych oraz działalności
cateringowej jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.
Wykonawca zobowiązuje się do dysponowania samochodem przystosowanym do przewozu posiłków w specjalistycznych
pojemnikach transportowych oraz środków spożywczych w opakowaniach jednostkowych. Dodatkowo każdy pojazd musi
posiadać zaświadczenie lub decyzję, że samochód, którym będą świadczone usługi lub usługa jest przystosowany do
przewozu posiłków w specjalistycznych pojemnikach transportowych oraz środków spożywczych w opakowaniach
jednostkowych (art. 62 ust.1 pkt 1 Ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25.08.2006 r. - tekst jednolity Dz. U.
z 2023 r. poz. 1448 z późn. zm.) jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.
Wykonawca oświadcza, że osoby dostarczające posiłki oraz inne osoby mające kontakt z żywnością zostały dopuszczone
przez lekarza do wykonywania pracy w procesie produkcji i obrocie żywnością, co potwierdzą aktualne książeczki zdrowia
do celów sanitarno – epidemiologicznych oraz są nadzorowane i/lub szkolone w sprawach higieny żywności odpowiednio do
ich charakteru pracy, jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.
Na żądanie Zamawiającego na każdym etapie postępowania, a także realizacji, Wykonawca dostarczy kserokopie
wymienionych w dokumentacji postępowania zaświadczeń/decyzji, koniecznych do prawidłowej realizacji usługi.
Zamówienie jest podzielone na zadania (części) i Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną ilość zadań (części).
Zamawiający:
• nie wymaga i nie dopuszcza składania ofert wariantowych,
• nie przewiduje zawarcia umowy ramowej,
• nie przewiduje udzielenia zamówień, o których mowa w art. 214 ust. 1 pkt. 8 ustawy Pzp,
• nie przewiduje rozliczenia w walutach obcych,
• nie przewiduje zwrotu kosztów udziału w postępowaniu,
• wymaga zatrudnienia na podstawie stosunku pracy pracowników przygotowujących posiłki, w okolicznościach, o których
mowa w art. 95 ustawy Pzp,
• nie wymaga zatrudnienia osób, o których mowa w art. 96 ust. 2 pkt. 2 ustawy Pzp,
• nie zastrzega możliwości ubiegania się o udzielenie zamówienia wyłącznie przez Wykonawców, o których mowa w art. 94
ustawy Pzp,
• nie wprowadza obowiązku osobistego wykonania przez Wykonawcę kluczowych zadań zgodnie z art. 60 i 121 ustawy Pzp,
• nie wymaga i nie przewiduje możliwości złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia katalogów elektronicznych do oferty, w sytuacji określonej w art. 93 ustawy Pzp.

4.5.3.) Główny kod CPV: 55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków

4.5.5.) Wartość części: 58506,94 PLN

Część 4

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Zadanie nr 4 – Usługa wyżywienia osób zatrzymanych w PdOZ Bytom
Sposób realizacji usług będących przedmiotem umowy znajduje się w projektowanych postanowieniach umowy
stanowiących załącznik nr 2 oraz załącznik nr 2a do Specyfikacji Warunków Zamówienia oraz załączniku nr 3 do SWZ dla
poszczególnych zadań.
Wykonawca zobowiązuje się do posiadania zaświadczenia o wpisie do Rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli
organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub decyzji o zatwierdzeniu zakładu (Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o
bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Z 2023 r. poz. 1448 z późn. zm.) oraz Rozporządzenie (WE) Parlamentu
Europejskiego i Rady nr 852/2004 z dnia 29.04.2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych Dz. Urz. UE z dnia 30
kwietnia 2004 r. L139 ze zm.) jako spełniającego odpowiednie wymagania do celów działalności prowadzonej w zakresie
produkcji i obrotu artykułami spożywczymi będącymi produktami lub półproduktami, daniami gotowymi, odgrzewanymi, z
użyciem naczyń wielorazowego użytku, kanapek, artykułów ogólnospożywczych opakowanych oraz działalności
cateringowej jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.
Wykonawca zobowiązuje się do dysponowania samochodem przystosowanym do przewozu posiłków w specjalistycznych
pojemnikach transportowych oraz środków spożywczych w opakowaniach jednostkowych. Dodatkowo każdy pojazd musi
posiadać zaświadczenie lub decyzję, że samochód, którym będą świadczone usługi lub usługa jest przystosowany do
przewozu posiłków w specjalistycznych pojemnikach transportowych oraz środków spożywczych w opakowaniach
jednostkowych (art. 62 ust.1 pkt 1 Ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25.08.2006 r. - tekst jednolity Dz. U.
z 2023 r. poz. 1448 z późn. zm.) jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.
Wykonawca oświadcza, że osoby dostarczające posiłki oraz inne osoby mające kontakt z żywnością zostały dopuszczone
przez lekarza do wykonywania pracy w procesie produkcji i obrocie żywnością, co potwierdzą aktualne książeczki zdrowia
do celów sanitarno – epidemiologicznych oraz są nadzorowane i/lub szkolone w sprawach higieny żywności odpowiednio do
ich charakteru pracy, jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.
Na żądanie Zamawiającego na każdym etapie postępowania, a także realizacji, Wykonawca dostarczy kserokopie
wymienionych w dokumentacji postępowania zaświadczeń/decyzji, koniecznych do prawidłowej realizacji usługi.
Zamówienie jest podzielone na zadania (części) i Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną ilość zadań (części).
Zamawiający:
• nie wymaga i nie dopuszcza składania ofert wariantowych,
• nie przewiduje zawarcia umowy ramowej,
• nie przewiduje udzielenia zamówień, o których mowa w art. 214 ust. 1 pkt. 8 ustawy Pzp,
• nie przewiduje rozliczenia w walutach obcych,
• nie przewiduje zwrotu kosztów udziału w postępowaniu,
• wymaga zatrudnienia na podstawie stosunku pracy pracowników przygotowujących posiłki, w okolicznościach, o których
mowa w art. 95 ustawy Pzp,
• nie wymaga zatrudnienia osób, o których mowa w art. 96 ust. 2 pkt. 2 ustawy Pzp,
• nie zastrzega możliwości ubiegania się o udzielenie zamówienia wyłącznie przez Wykonawców, o których mowa w art. 94
ustawy Pzp,
• nie wprowadza obowiązku osobistego wykonania przez Wykonawcę kluczowych zadań zgodnie z art. 60 i 121 ustawy Pzp,
• nie wymaga i nie przewiduje możliwości złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia katalogów elektronicznych do oferty, w sytuacji określonej w art. 93 ustawy Pzp.

4.5.3.) Główny kod CPV: 55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków

4.5.5.) Wartość części: 56284,72 PLN

Część 5

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Zadanie nr 5 – Usługa wyżywienia osób zatrzymanych w PdOZ Dąbrowa Górnicza
Sposób realizacji usług będących przedmiotem umowy znajduje się w projektowanych postanowieniach umowy
stanowiących załącznik nr 2 oraz załącznik nr 2a do Specyfikacji Warunków Zamówienia oraz załączniku nr 3 do SWZ dla
poszczególnych zadań.
Wykonawca zobowiązuje się do posiadania zaświadczenia o wpisie do Rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli
organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub decyzji o zatwierdzeniu zakładu (Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o
bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Z 2023 r. poz. 1448 z późn. zm.) oraz Rozporządzenie (WE) Parlamentu
Europejskiego i Rady nr 852/2004 z dnia 29.04.2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych Dz. Urz. UE z dnia 30
kwietnia 2004 r. L139 ze zm.) jako spełniającego odpowiednie wymagania do celów działalności prowadzonej w zakresie
produkcji i obrotu artykułami spożywczymi będącymi produktami lub półproduktami, daniami gotowymi, odgrzewanymi, z
użyciem naczyń wielorazowego użytku, kanapek, artykułów ogólnospożywczych opakowanych oraz działalności
cateringowej jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.
Wykonawca zobowiązuje się do dysponowania samochodem przystosowanym do przewozu posiłków w specjalistycznych
pojemnikach transportowych oraz środków spożywczych w opakowaniach jednostkowych. Dodatkowo każdy pojazd musi
posiadać zaświadczenie lub decyzję, że samochód, którym będą świadczone usługi lub usługa jest przystosowany do
przewozu posiłków w specjalistycznych pojemnikach transportowych oraz środków spożywczych w opakowaniach
jednostkowych (art. 62 ust.1 pkt 1 Ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25.08.2006 r. - tekst jednolity Dz. U.
z 2023 r. poz. 1448 z późn. zm.) jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.
Wykonawca oświadcza, że osoby dostarczające posiłki oraz inne osoby mające kontakt z żywnością zostały dopuszczone
przez lekarza do wykonywania pracy w procesie produkcji i obrocie żywnością, co potwierdzą aktualne książeczki zdrowia
do celów sanitarno – epidemiologicznych oraz są nadzorowane i/lub szkolone w sprawach higieny żywności odpowiednio do
ich charakteru pracy, jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.
Na żądanie Zamawiającego na każdym etapie postępowania, a także realizacji, Wykonawca dostarczy kserokopie
wymienionych w dokumentacji postępowania zaświadczeń/decyzji, koniecznych do prawidłowej realizacji usługi.
Zamówienie jest podzielone na zadania (części) i Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną ilość zadań (części).
Zamawiający:
• nie wymaga i nie dopuszcza składania ofert wariantowych,
• nie przewiduje zawarcia umowy ramowej,
• nie przewiduje udzielenia zamówień, o których mowa w art. 214 ust. 1 pkt. 8 ustawy Pzp,
• nie przewiduje rozliczenia w walutach obcych,
• nie przewiduje zwrotu kosztów udziału w postępowaniu,
• wymaga zatrudnienia na podstawie stosunku pracy pracowników przygotowujących posiłki, w okolicznościach, o których
mowa w art. 95 ustawy Pzp,
• nie wymaga zatrudnienia osób, o których mowa w art. 96 ust. 2 pkt. 2 ustawy Pzp,
• nie zastrzega możliwości ubiegania się o udzielenie zamówienia wyłącznie przez Wykonawców, o których mowa w art. 94
ustawy Pzp,
• nie wprowadza obowiązku osobistego wykonania przez Wykonawcę kluczowych zadań zgodnie z art. 60 i 121 ustawy Pzp,
• nie wymaga i nie przewiduje możliwości złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia katalogów elektronicznych do oferty, w sytuacji określonej w art. 93 ustawy Pzp.

4.5.3.) Główny kod CPV: 55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków

4.5.5.) Wartość części: 36284,72 PLN

Część 6

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Zadanie nr 6 – Usługa wyżywienia osób zatrzymanych w PdOZ Gliwice
Sposób realizacji usług będących przedmiotem umowy znajduje się w projektowanych postanowieniach umowy
stanowiących załącznik nr 2 oraz załącznik nr 2a do Specyfikacji Warunków Zamówienia oraz załączniku nr 3 do SWZ dla
poszczególnych zadań.
Wykonawca zobowiązuje się do posiadania zaświadczenia o wpisie do Rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli
organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub decyzji o zatwierdzeniu zakładu (Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o
bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Z 2023 r. poz. 1448 z późn. zm.) oraz Rozporządzenie (WE) Parlamentu
Europejskiego i Rady nr 852/2004 z dnia 29.04.2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych Dz. Urz. UE z dnia 30
kwietnia 2004 r. L139 ze zm.) jako spełniającego odpowiednie wymagania do celów działalności prowadzonej w zakresie
produkcji i obrotu artykułami spożywczymi będącymi produktami lub półproduktami, daniami gotowymi, odgrzewanymi, z
użyciem naczyń wielorazowego użytku, kanapek, artykułów ogólnospożywczych opakowanych oraz działalności
cateringowej jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.
Wykonawca zobowiązuje się do dysponowania samochodem przystosowanym do przewozu posiłków w specjalistycznych
pojemnikach transportowych oraz środków spożywczych w opakowaniach jednostkowych. Dodatkowo każdy pojazd musi
posiadać zaświadczenie lub decyzję, że samochód, którym będą świadczone usługi lub usługa jest przystosowany do
przewozu posiłków w specjalistycznych pojemnikach transportowych oraz środków spożywczych w opakowaniach
jednostkowych (art. 62 ust.1 pkt 1 Ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25.08.2006 r. - tekst jednolity Dz. U.
z 2023 r. poz. 1448 z późn. zm.) jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.
Wykonawca oświadcza, że osoby dostarczające posiłki oraz inne osoby mające kontakt z żywnością zostały dopuszczone
przez lekarza do wykonywania pracy w procesie produkcji i obrocie żywnością, co potwierdzą aktualne książeczki zdrowia
do celów sanitarno – epidemiologicznych oraz są nadzorowane i/lub szkolone w sprawach higieny żywności odpowiednio do
ich charakteru pracy, jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.
Na żądanie Zamawiającego na każdym etapie postępowania, a także realizacji, Wykonawca dostarczy kserokopie
wymienionych w dokumentacji postępowania zaświadczeń/decyzji, koniecznych do prawidłowej realizacji usługi.
Zamówienie jest podzielone na zadania (części) i Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną ilość zadań (części).
Zamawiający:
• nie wymaga i nie dopuszcza składania ofert wariantowych,
• nie przewiduje zawarcia umowy ramowej,
• nie przewiduje udzielenia zamówień, o których mowa w art. 214 ust. 1 pkt. 8 ustawy Pzp,
• nie przewiduje rozliczenia w walutach obcych,
• nie przewiduje zwrotu kosztów udziału w postępowaniu,
• wymaga zatrudnienia na podstawie stosunku pracy pracowników przygotowujących posiłki, w okolicznościach, o których
mowa w art. 95 ustawy Pzp,
• nie wymaga zatrudnienia osób, o których mowa w art. 96 ust. 2 pkt. 2 ustawy Pzp,
• nie zastrzega możliwości ubiegania się o udzielenie zamówienia wyłącznie przez Wykonawców, o których mowa w art. 94
ustawy Pzp,
• nie wprowadza obowiązku osobistego wykonania przez Wykonawcę kluczowych zadań zgodnie z art. 60 i 121 ustawy Pzp,
• nie wymaga i nie przewiduje możliwości złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia katalogów elektronicznych do oferty, w sytuacji określonej w art. 93 ustawy Pzp.

4.5.3.) Główny kod CPV: 55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków

4.5.5.) Wartość części: 44618,06 PLN

Część 7

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Zadanie nr 7 – Usługa wyżywienia osób zatrzymanych w PdOZ Jastrzębie Zdrój
Sposób realizacji usług będących przedmiotem umowy znajduje się w projektowanych postanowieniach umowy
stanowiących załącznik nr 2 oraz załącznik nr 2a do Specyfikacji Warunków Zamówienia oraz załączniku nr 3 do SWZ dla
poszczególnych zadań.
Wykonawca zobowiązuje się do posiadania zaświadczenia o wpisie do Rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli
organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub decyzji o zatwierdzeniu zakładu (Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o
bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Z 2023 r. poz. 1448 z późn. zm.) oraz Rozporządzenie (WE) Parlamentu
Europejskiego i Rady nr 852/2004 z dnia 29.04.2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych Dz. Urz. UE z dnia 30
kwietnia 2004 r. L139 ze zm.) jako spełniającego odpowiednie wymagania do celów działalności prowadzonej w zakresie
produkcji i obrotu artykułami spożywczymi będącymi produktami lub półproduktami, daniami gotowymi, odgrzewanymi, z
użyciem naczyń wielorazowego użytku, kanapek, artykułów ogólnospożywczych opakowanych oraz działalności
cateringowej jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.
Wykonawca zobowiązuje się do dysponowania samochodem przystosowanym do przewozu posiłków w specjalistycznych
pojemnikach transportowych oraz środków spożywczych w opakowaniach jednostkowych. Dodatkowo każdy pojazd musi
posiadać zaświadczenie lub decyzję, że samochód, którym będą świadczone usługi lub usługa jest przystosowany do
przewozu posiłków w specjalistycznych pojemnikach transportowych oraz środków spożywczych w opakowaniach
jednostkowych (art. 62 ust.1 pkt 1 Ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25.08.2006 r. - tekst jednolity Dz. U.
z 2023 r. poz. 1448 z późn. zm.) jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.
Wykonawca oświadcza, że osoby dostarczające posiłki oraz inne osoby mające kontakt z żywnością zostały dopuszczone
przez lekarza do wykonywania pracy w procesie produkcji i obrocie żywnością, co potwierdzą aktualne książeczki zdrowia
do celów sanitarno – epidemiologicznych oraz są nadzorowane i/lub szkolone w sprawach higieny żywności odpowiednio do
ich charakteru pracy, jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.
Na żądanie Zamawiającego na każdym etapie postępowania, a także realizacji, Wykonawca dostarczy kserokopie
wymienionych w dokumentacji postępowania zaświadczeń/decyzji, koniecznych do prawidłowej realizacji usługi.
Zamówienie jest podzielone na zadania (części) i Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną ilość zadań (części).
Zamawiający:
• nie wymaga i nie dopuszcza składania ofert wariantowych,
• nie przewiduje zawarcia umowy ramowej,
• nie przewiduje udzielenia zamówień, o których mowa w art. 214 ust. 1 pkt. 8 ustawy Pzp,
• nie przewiduje rozliczenia w walutach obcych,
• nie przewiduje zwrotu kosztów udziału w postępowaniu,
• wymaga zatrudnienia na podstawie stosunku pracy pracowników przygotowujących posiłki, w okolicznościach, o których
mowa w art. 95 ustawy Pzp,
• nie wymaga zatrudnienia osób, o których mowa w art. 96 ust. 2 pkt. 2 ustawy Pzp,
• nie zastrzega możliwości ubiegania się o udzielenie zamówienia wyłącznie przez Wykonawców, o których mowa w art. 94
ustawy Pzp,
• nie wprowadza obowiązku osobistego wykonania przez Wykonawcę kluczowych zadań zgodnie z art. 60 i 121 ustawy Pzp,
• nie wymaga i nie przewiduje możliwości złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia katalogów elektronicznych do oferty, w sytuacji określonej w art. 93 ustawy Pzp.

4.5.3.) Główny kod CPV: 55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków

4.5.5.) Wartość części: 23229,17 PLN

Część 8

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Zadanie nr 8 – Usługa wyżywienia osób zatrzymanych w PdOZ Katowice
Sposób realizacji usług będących przedmiotem umowy znajduje się w projektowanych postanowieniach umowy
stanowiących załącznik nr 2 oraz załącznik nr 2a do Specyfikacji Warunków Zamówienia oraz załączniku nr 3 do SWZ dla
poszczególnych zadań.
Wykonawca zobowiązuje się do posiadania zaświadczenia o wpisie do Rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli
organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub decyzji o zatwierdzeniu zakładu (Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o
bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Z 2023 r. poz. 1448 z późn. zm.) oraz Rozporządzenie (WE) Parlamentu
Europejskiego i Rady nr 852/2004 z dnia 29.04.2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych Dz. Urz. UE z dnia 30
kwietnia 2004 r. L139 ze zm.) jako spełniającego odpowiednie wymagania do celów działalności prowadzonej w zakresie
produkcji i obrotu artykułami spożywczymi będącymi produktami lub półproduktami, daniami gotowymi, odgrzewanymi, z
użyciem naczyń wielorazowego użytku, kanapek, artykułów ogólnospożywczych opakowanych oraz działalności
cateringowej jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.
Wykonawca zobowiązuje się do dysponowania samochodem przystosowanym do przewozu posiłków w specjalistycznych
pojemnikach transportowych oraz środków spożywczych w opakowaniach jednostkowych. Dodatkowo każdy pojazd musi
posiadać zaświadczenie lub decyzję, że samochód, którym będą świadczone usługi lub usługa jest przystosowany do
przewozu posiłków w specjalistycznych pojemnikach transportowych oraz środków spożywczych w opakowaniach
jednostkowych (art. 62 ust.1 pkt 1 Ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25.08.2006 r. - tekst jednolity Dz. U.
z 2023 r. poz. 1448 z późn. zm.) jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.
Wykonawca oświadcza, że osoby dostarczające posiłki oraz inne osoby mające kontakt z żywnością zostały dopuszczone
przez lekarza do wykonywania pracy w procesie produkcji i obrocie żywnością, co potwierdzą aktualne książeczki zdrowia
do celów sanitarno – epidemiologicznych oraz są nadzorowane i/lub szkolone w sprawach higieny żywności odpowiednio do
ich charakteru pracy, jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.
Na żądanie Zamawiającego na każdym etapie postępowania, a także realizacji, Wykonawca dostarczy kserokopie
wymienionych w dokumentacji postępowania zaświadczeń/decyzji, koniecznych do prawidłowej realizacji usługi.
Zamówienie jest podzielone na zadania (części) i Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną ilość zadań (części).
Zamawiający:
• nie wymaga i nie dopuszcza składania ofert wariantowych,
• nie przewiduje zawarcia umowy ramowej,
• nie przewiduje udzielenia zamówień, o których mowa w art. 214 ust. 1 pkt. 8 ustawy Pzp,
• nie przewiduje rozliczenia w walutach obcych,
• nie przewiduje zwrotu kosztów udziału w postępowaniu,
• wymaga zatrudnienia na podstawie stosunku pracy pracowników przygotowujących posiłki, w okolicznościach, o których
mowa w art. 95 ustawy Pzp,
• nie wymaga zatrudnienia osób, o których mowa w art. 96 ust. 2 pkt. 2 ustawy Pzp,
• nie zastrzega możliwości ubiegania się o udzielenie zamówienia wyłącznie przez Wykonawców, o których mowa w art. 94
ustawy Pzp,
• nie wprowadza obowiązku osobistego wykonania przez Wykonawcę kluczowych zadań zgodnie z art. 60 i 121 ustawy Pzp,
• nie wymaga i nie przewiduje możliwości złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia katalogów elektronicznych do oferty, w sytuacji określonej w art. 93 ustawy Pzp.

4.5.3.) Główny kod CPV: 55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków

4.5.5.) Wartość części: 133506,94 PLN

Część 9

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Zadanie nr 9 – Usługa wyżywienia osób zatrzymanych w PdOZ Tychy
Sposób realizacji usług będących przedmiotem umowy znajduje się w projektowanych postanowieniach umowy
stanowiących załącznik nr 2 oraz załącznik nr 2a do Specyfikacji Warunków Zamówienia oraz załączniku nr 3 do SWZ dla
poszczególnych zadań.
Wykonawca zobowiązuje się do posiadania zaświadczenia o wpisie do Rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli
organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub decyzji o zatwierdzeniu zakładu (Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o
bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Z 2023 r. poz. 1448 z późn. zm.) oraz Rozporządzenie (WE) Parlamentu
Europejskiego i Rady nr 852/2004 z dnia 29.04.2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych Dz. Urz. UE z dnia 30
kwietnia 2004 r. L139 ze zm.) jako spełniającego odpowiednie wymagania do celów działalności prowadzonej w zakresie
produkcji i obrotu artykułami spożywczymi będącymi produktami lub półproduktami, daniami gotowymi, odgrzewanymi, z
użyciem naczyń wielorazowego użytku, kanapek, artykułów ogólnospożywczych opakowanych oraz działalności
cateringowej jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.
Wykonawca zobowiązuje się do dysponowania samochodem przystosowanym do przewozu posiłków w specjalistycznych
pojemnikach transportowych oraz środków spożywczych w opakowaniach jednostkowych. Dodatkowo każdy pojazd musi
posiadać zaświadczenie lub decyzję, że samochód, którym będą świadczone usługi lub usługa jest przystosowany do
przewozu posiłków w specjalistycznych pojemnikach transportowych oraz środków spożywczych w opakowaniach
jednostkowych (art. 62 ust.1 pkt 1 Ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25.08.2006 r. - tekst jednolity Dz. U.
z 2023 r. poz. 1448 z późn. zm.) jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.
Wykonawca oświadcza, że osoby dostarczające posiłki oraz inne osoby mające kontakt z żywnością zostały dopuszczone
przez lekarza do wykonywania pracy w procesie produkcji i obrocie żywnością, co potwierdzą aktualne książeczki zdrowia
do celów sanitarno – epidemiologicznych oraz są nadzorowane i/lub szkolone w sprawach higieny żywności odpowiednio do
ich charakteru pracy, jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.
Na żądanie Zamawiającego na każdym etapie postępowania, a także realizacji, Wykonawca dostarczy kserokopie
wymienionych w dokumentacji postępowania zaświadczeń/decyzji, koniecznych do prawidłowej realizacji usługi.
Zamówienie jest podzielone na zadania (części) i Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną ilość zadań (części).
Zamawiający:
• nie wymaga i nie dopuszcza składania ofert wariantowych,
• nie przewiduje zawarcia umowy ramowej,
• nie przewiduje udzielenia zamówień, o których mowa w art. 214 ust. 1 pkt. 8 ustawy Pzp,
• nie przewiduje rozliczenia w walutach obcych,
• nie przewiduje zwrotu kosztów udziału w postępowaniu,
• wymaga zatrudnienia na podstawie stosunku pracy pracowników przygotowujących posiłki, w okolicznościach, o których
mowa w art. 95 ustawy Pzp,
• nie wymaga zatrudnienia osób, o których mowa w art. 96 ust. 2 pkt. 2 ustawy Pzp,
• nie zastrzega możliwości ubiegania się o udzielenie zamówienia wyłącznie przez Wykonawców, o których mowa w art. 94
ustawy Pzp,
• nie wprowadza obowiązku osobistego wykonania przez Wykonawcę kluczowych zadań zgodnie z art. 60 i 121 ustawy Pzp,
• nie wymaga i nie przewiduje możliwości złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia katalogów elektronicznych do oferty, w sytuacji określonej w art. 93 ustawy Pzp.

4.5.3.) Główny kod CPV: 55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków

4.5.5.) Wartość części: 45451,39 PLN

Część 10

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Zadanie nr 10 – Usługa wyżywienia osób zatrzymanych w PdOZ Zabrze
Sposób realizacji usług będących przedmiotem umowy znajduje się w projektowanych postanowieniach umowy
stanowiących załącznik nr 2 oraz załącznik nr 2a do Specyfikacji Warunków Zamówienia oraz załączniku nr 3 do SWZ dla
poszczególnych zadań.
Wykonawca zobowiązuje się do posiadania zaświadczenia o wpisie do Rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli
organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub decyzji o zatwierdzeniu zakładu (Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o
bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Z 2023 r. poz. 1448 z późn. zm.) oraz Rozporządzenie (WE) Parlamentu
Europejskiego i Rady nr 852/2004 z dnia 29.04.2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych Dz. Urz. UE z dnia 30
kwietnia 2004 r. L139 ze zm.) jako spełniającego odpowiednie wymagania do celów działalności prowadzonej w zakresie
produkcji i obrotu artykułami spożywczymi będącymi produktami lub półproduktami, daniami gotowymi, odgrzewanymi, z
użyciem naczyń wielorazowego użytku, kanapek, artykułów ogólnospożywczych opakowanych oraz działalności
cateringowej jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.
Wykonawca zobowiązuje się do dysponowania samochodem przystosowanym do przewozu posiłków w specjalistycznych
pojemnikach transportowych oraz środków spożywczych w opakowaniach jednostkowych. Dodatkowo każdy pojazd musi
posiadać zaświadczenie lub decyzję, że samochód, którym będą świadczone usługi lub usługa jest przystosowany do
przewozu posiłków w specjalistycznych pojemnikach transportowych oraz środków spożywczych w opakowaniach
jednostkowych (art. 62 ust.1 pkt 1 Ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25.08.2006 r. - tekst jednolity Dz. U.
z 2023 r. poz. 1448 z późn. zm.) jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.
Wykonawca oświadcza, że osoby dostarczające posiłki oraz inne osoby mające kontakt z żywnością zostały dopuszczone
przez lekarza do wykonywania pracy w procesie produkcji i obrocie żywnością, co potwierdzą aktualne książeczki zdrowia
do celów sanitarno – epidemiologicznych oraz są nadzorowane i/lub szkolone w sprawach higieny żywności odpowiednio do
ich charakteru pracy, jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.
Na żądanie Zamawiającego na każdym etapie postępowania, a także realizacji, Wykonawca dostarczy kserokopie
wymienionych w dokumentacji postępowania zaświadczeń/decyzji, koniecznych do prawidłowej realizacji usługi.
Zamówienie jest podzielone na zadania (części) i Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną ilość zadań (części).
Zamawiający:
• nie wymaga i nie dopuszcza składania ofert wariantowych,
• nie przewiduje zawarcia umowy ramowej,
• nie przewiduje udzielenia zamówień, o których mowa w art. 214 ust. 1 pkt. 8 ustawy Pzp,
• nie przewiduje rozliczenia w walutach obcych,
• nie przewiduje zwrotu kosztów udziału w postępowaniu,
• wymaga zatrudnienia na podstawie stosunku pracy pracowników przygotowujących posiłki, w okolicznościach, o których
mowa w art. 95 ustawy Pzp,
• nie wymaga zatrudnienia osób, o których mowa w art. 96 ust. 2 pkt. 2 ustawy Pzp,
• nie zastrzega możliwości ubiegania się o udzielenie zamówienia wyłącznie przez Wykonawców, o których mowa w art. 94
ustawy Pzp,
• nie wprowadza obowiązku osobistego wykonania przez Wykonawcę kluczowych zadań zgodnie z art. 60 i 121 ustawy Pzp,
• nie wymaga i nie przewiduje możliwości złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia katalogów elektronicznych do oferty, w sytuacji określonej w art. 93 ustawy Pzp.

4.5.3.) Główny kod CPV: 55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków

4.5.5.) Wartość części: 44618,06 PLN

Część 11

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Zadanie nr 11 – Usługa wyżywienia osób zatrzymanych w PdOZ Zawiercie
Sposób realizacji usług będących przedmiotem umowy znajduje się w projektowanych postanowieniach umowy
stanowiących załącznik nr 2 oraz załącznik nr 2a do Specyfikacji Warunków Zamówienia oraz załączniku nr 3 do SWZ dla
poszczególnych zadań.
Wykonawca zobowiązuje się do posiadania zaświadczenia o wpisie do Rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli
organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub decyzji o zatwierdzeniu zakładu (Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o
bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Z 2023 r. poz. 1448 z późn. zm.) oraz Rozporządzenie (WE) Parlamentu
Europejskiego i Rady nr 852/2004 z dnia 29.04.2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych Dz. Urz. UE z dnia 30
kwietnia 2004 r. L139 ze zm.) jako spełniającego odpowiednie wymagania do celów działalności prowadzonej w zakresie
produkcji i obrotu artykułami spożywczymi będącymi produktami lub półproduktami, daniami gotowymi, odgrzewanymi, z
użyciem naczyń wielorazowego użytku, kanapek, artykułów ogólnospożywczych opakowanych oraz działalności
cateringowej jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.
Wykonawca zobowiązuje się do dysponowania samochodem przystosowanym do przewozu posiłków w specjalistycznych
pojemnikach transportowych oraz środków spożywczych w opakowaniach jednostkowych. Dodatkowo każdy pojazd musi
posiadać zaświadczenie lub decyzję, że samochód, którym będą świadczone usługi lub usługa jest przystosowany do
przewozu posiłków w specjalistycznych pojemnikach transportowych oraz środków spożywczych w opakowaniach
jednostkowych (art. 62 ust.1 pkt 1 Ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25.08.2006 r. - tekst jednolity Dz. U.
z 2023 r. poz. 1448 z późn. zm.) jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.
Wykonawca oświadcza, że osoby dostarczające posiłki oraz inne osoby mające kontakt z żywnością zostały dopuszczone
przez lekarza do wykonywania pracy w procesie produkcji i obrocie żywnością, co potwierdzą aktualne książeczki zdrowia
do celów sanitarno – epidemiologicznych oraz są nadzorowane i/lub szkolone w sprawach higieny żywności odpowiednio do
ich charakteru pracy, jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.
Na żądanie Zamawiającego na każdym etapie postępowania, a także realizacji, Wykonawca dostarczy kserokopie
wymienionych w dokumentacji postępowania zaświadczeń/decyzji, koniecznych do prawidłowej realizacji usługi.
Zamówienie jest podzielone na zadania (części) i Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną ilość zadań (części).
Zamawiający:
• nie wymaga i nie dopuszcza składania ofert wariantowych,
• nie przewiduje zawarcia umowy ramowej,
• nie przewiduje udzielenia zamówień, o których mowa w art. 214 ust. 1 pkt. 8 ustawy Pzp,
• nie przewiduje rozliczenia w walutach obcych,
• nie przewiduje zwrotu kosztów udziału w postępowaniu,
• wymaga zatrudnienia na podstawie stosunku pracy pracowników przygotowujących posiłki, w okolicznościach, o których
mowa w art. 95 ustawy Pzp,
• nie wymaga zatrudnienia osób, o których mowa w art. 96 ust. 2 pkt. 2 ustawy Pzp,
• nie zastrzega możliwości ubiegania się o udzielenie zamówienia wyłącznie przez Wykonawców, o których mowa w art. 94
ustawy Pzp,
• nie wprowadza obowiązku osobistego wykonania przez Wykonawcę kluczowych zadań zgodnie z art. 60 i 121 ustawy Pzp,
• nie wymaga i nie przewiduje możliwości złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia katalogów elektronicznych do oferty, w sytuacji określonej w art. 93 ustawy Pzp.

4.5.3.) Główny kod CPV: 55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków

4.5.5.) Wartość części: 55868,06 PLN

Część 12

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Zadanie nr 12 – Usługa wyżywienia osób zatrzymanych w PdOZ Żywiec
Sposób realizacji usług będących przedmiotem umowy znajduje się w projektowanych postanowieniach umowy
stanowiących załącznik nr 2 oraz załącznik nr 2a do Specyfikacji Warunków Zamówienia oraz załączniku nr 3 do SWZ dla
poszczególnych zadań.
Wykonawca zobowiązuje się do posiadania zaświadczenia o wpisie do Rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli
organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub decyzji o zatwierdzeniu zakładu (Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o
bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Z 2023 r. poz. 1448 z późn. zm.) oraz Rozporządzenie (WE) Parlamentu
Europejskiego i Rady nr 852/2004 z dnia 29.04.2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych Dz. Urz. UE z dnia 30
kwietnia 2004 r. L139 ze zm.) jako spełniającego odpowiednie wymagania do celów działalności prowadzonej w zakresie
produkcji i obrotu artykułami spożywczymi będącymi produktami lub półproduktami, daniami gotowymi, odgrzewanymi, z
użyciem naczyń wielorazowego użytku, kanapek, artykułów ogólnospożywczych opakowanych oraz działalności
cateringowej jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.
Wykonawca zobowiązuje się do dysponowania samochodem przystosowanym do przewozu posiłków w specjalistycznych
pojemnikach transportowych oraz środków spożywczych w opakowaniach jednostkowych. Dodatkowo każdy pojazd musi
posiadać zaświadczenie lub decyzję, że samochód, którym będą świadczone usługi lub usługa jest przystosowany do
przewozu posiłków w specjalistycznych pojemnikach transportowych oraz środków spożywczych w opakowaniach
jednostkowych (art. 62 ust.1 pkt 1 Ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25.08.2006 r. - tekst jednolity Dz. U.
z 2023 r. poz. 1448 z późn. zm.) jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.
Wykonawca oświadcza, że osoby dostarczające posiłki oraz inne osoby mające kontakt z żywnością zostały dopuszczone
przez lekarza do wykonywania pracy w procesie produkcji i obrocie żywnością, co potwierdzą aktualne książeczki zdrowia
do celów sanitarno – epidemiologicznych oraz są nadzorowane i/lub szkolone w sprawach higieny żywności odpowiednio do
ich charakteru pracy, jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.
Na żądanie Zamawiającego na każdym etapie postępowania, a także realizacji, Wykonawca dostarczy kserokopie
wymienionych w dokumentacji postępowania zaświadczeń/decyzji, koniecznych do prawidłowej realizacji usługi.
Zamówienie jest podzielone na zadania (części) i Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną ilość zadań (części).
Zamawiający:
• nie wymaga i nie dopuszcza składania ofert wariantowych,
• nie przewiduje zawarcia umowy ramowej,
• nie przewiduje udzielenia zamówień, o których mowa w art. 214 ust. 1 pkt. 8 ustawy Pzp,
• nie przewiduje rozliczenia w walutach obcych,
• nie przewiduje zwrotu kosztów udziału w postępowaniu,
• wymaga zatrudnienia na podstawie stosunku pracy pracowników przygotowujących posiłki, w okolicznościach, o których
mowa w art. 95 ustawy Pzp,
• nie wymaga zatrudnienia osób, o których mowa w art. 96 ust. 2 pkt. 2 ustawy Pzp,
• nie zastrzega możliwości ubiegania się o udzielenie zamówienia wyłącznie przez Wykonawców, o których mowa w art. 94
ustawy Pzp,
• nie wprowadza obowiązku osobistego wykonania przez Wykonawcę kluczowych zadań zgodnie z art. 60 i 121 ustawy Pzp,
• nie wymaga i nie przewiduje możliwości złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia katalogów elektronicznych do oferty, w sytuacji określonej w art. 93 ustawy Pzp.

4.5.3.) Główny kod CPV: 55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków

4.5.5.) Wartość części: 14062,50 PLN

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA

Część 1

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 1)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY (dla części 1)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 0

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 41465,10 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 41465,10 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 41465,10 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 1)

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

Wykonawca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Catermed Sp. z o.o.

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 6772164383

7.3.3) Ulica: Traktorowa

7.3.4) Miejscowość: Łódź

7.3.5) Kod pocztowy: 91-204

7.3.6.) Województwo: łódzkie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA (dla części 1)

8.1.) Data zawarcia umowy: 2024-06-26

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 46200,20 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

8.4.) Zamawiający przewiduje następujące wymagania związane z realizacją zamówienia:

w zakresie zatrudnienia na podstawie stosunku pracy, w okolicznościach, o których mowa w art. 95 ustawy

Część 2

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 2)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY (dla części 2)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 0

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 56655,70 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 56655,70 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 56655,70 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 2)

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

Wykonawca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Catermed Sp. z o.o.

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 6772164383

7.3.3) Ulica: Traktorowa

7.3.4) Miejscowość: Łódź

7.3.5) Kod pocztowy: 91-204

7.3.6.) Województwo: łódzkie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA (dla części 2)

8.1.) Data zawarcia umowy: 2024-06-26

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 57187,50 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

8.4.) Zamawiający przewiduje następujące wymagania związane z realizacją zamówienia:

w zakresie zatrudnienia na podstawie stosunku pracy, w okolicznościach, o których mowa w art. 95 ustawy

Część 3

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 3)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY (dla części 3)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 0

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 56655,70 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 56655,70 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 56655,70 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 3)

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

Wykonawca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Catermed Sp. z o.o.

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 6772164383

7.3.3) Ulica: Traktorowa

7.3.4) Miejscowość: Łódź

7.3.5) Kod pocztowy: 91-204

7.3.6.) Województwo: łódzkie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA (dla części 3)

8.1.) Data zawarcia umowy: 2024-06-26

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 63187,50 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

8.4.) Zamawiający przewiduje następujące wymagania związane z realizacją zamówienia:

w zakresie zatrudnienia na podstawie stosunku pracy, w okolicznościach, o których mowa w art. 95 ustawy

Część 4

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 4)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY (dla części 4)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 0

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 60041,85 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 60041,85 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 60041,85 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 4)

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

Wykonawca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Catermed Sp. z o.o.

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 6772164383

7.3.3) Ulica: Traktorowa

7.3.4) Miejscowość: Łódź

7.3.5) Kod pocztowy: 91-204

7.3.6.) Województwo: łódzkie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA (dla części 4)

8.1.) Data zawarcia umowy: 2024-06-26

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 60787,50 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

8.4.) Zamawiający przewiduje następujące wymagania związane z realizacją zamówienia:

w zakresie zatrudnienia na podstawie stosunku pracy, w okolicznościach, o których mowa w art. 95 ustawy

Część 5

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 5)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem

5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 1 ustawy

5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:

Na zadanie nr 5 nie została złożona żadna oferta

SEKCJA VI OFERTY (dla części 5)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 0

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 0

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

Część 6

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 6)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem

5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 1 ustawy

5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:

Na zadanie nr 6 nie została złożona żadna oferta

SEKCJA VI OFERTY (dla części 6)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 0

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 0

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

Część 7

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 7)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY (dla części 7)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 36693,00 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 36693,00 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 36693,00 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 7)

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

Wykonawca

7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Przedsiębiorstwo Casus BR

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 6330000963

7.3.3) Ulica: Rybnicka

7.3.4) Miejscowość: Jastrzębie Zdrój

7.3.5) Kod pocztowy: 44-335

7.3.6.) Województwo: śląskie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie

SEKCJA VIII UMOWA (dla części 7)

8.1.) Data zawarcia umowy: 2024-07-04

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 22087,50 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

8.4.) Zamawiający przewiduje następujące wymagania związane z realizacją zamówienia:

w zakresie zatrudnienia na podstawie stosunku pracy, w okolicznościach, o których mowa w art. 95 ustawy

Część 8

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 8)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY (dla części 8)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 0

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 142609,70 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 142609,70 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 142609,70 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 8)

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

Wykonawca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Catermed Sp. z o.o.

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 6772164383

7.3.3) Ulica: Traktorowa

7.3.4) Miejscowość: Łódź

7.3.5) Kod pocztowy: 91-204

7.3.6.) Województwo: łódzkie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie

SEKCJA VIII UMOWA (dla części 8)

8.1.) Data zawarcia umowy: 2024-06-26

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 144187,50 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

8.4.) Zamawiający przewiduje następujące wymagania związane z realizacją zamówienia:

w zakresie zatrudnienia na podstawie stosunku pracy, w okolicznościach, o których mowa w art. 95 ustawy

Część 9

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 9)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY (dla części 9)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 0

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 48482,85 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 48482,85 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 48482,85 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 9)

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

Wykonawca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Catermed Sp. z o.o.

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 6772164383

7.3.3) Ulica: Traktorowa

7.3.4) Miejscowość: Łódź

7.3.5) Kod pocztowy: 91-204

7.3.6.) Województwo: łódzkie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA (dla części 9)

8.1.) Data zawarcia umowy: 2024-06-26

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 49087,50 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

8.4.) Zamawiający przewiduje następujące wymagania związane z realizacją zamówienia:

w zakresie zatrudnienia na podstawie stosunku pracy, w okolicznościach, o których mowa w art. 95 ustawy

Część 10

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 10)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY (dla części 10)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 0

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 47593,85 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 47593,85 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 47593,85 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 10)

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

Wykonawca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Catermed Sp. z o.o.

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 6772164383

7.3.3) Ulica: Traktorowa

7.3.4) Miejscowość: Łódź

7.3.5) Kod pocztowy: 91-204

7.3.6.) Województwo: łódzkie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA (dla części 10)

8.1.) Data zawarcia umowy: 2024-06-26

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 48187,50 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

8.4.) Zamawiający przewiduje następujące wymagania związane z realizacją zamówienia:

w zakresie zatrudnienia na podstawie stosunku pracy, w okolicznościach, o których mowa w art. 95 ustawy

Część 11

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 11)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY (dla części 11)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 74939,85 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 74939,85 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 74939,85 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 11)

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

Wykonawca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Restobar Przystanek Danuta Bugaj

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 6491047792

7.3.3) Ulica: Sikorskiego

7.3.4) Miejscowość: Zawiercie

7.3.5) Kod pocztowy: 42-400

7.3.6.) Województwo: śląskie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA (dla części 11)

8.1.) Data zawarcia umowy: 2024-07-01

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 60337,50 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

8.4.) Zamawiający przewiduje następujące wymagania związane z realizacją zamówienia:

w zakresie zatrudnienia na podstawie stosunku pracy, w okolicznościach, o których mowa w art. 95 ustawy

Część 12

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 12)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem

5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 2 ustawy

5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:

Wszystkie złożone oferty na zadanie 12 podlegały odrzuceniu

SEKCJA VI OFERTY (dla części 12)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 1

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

SEKCJA IX INFORMACJE DODATKOWE

Wszystkie zawarte umowy zawierają opcję wznowienia na okres 12 miesięcy

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.