Ogłoszenie z dnia 2022-11-03
Powiązane ogłoszenia:
- 2022/BZP 00517299/01 - Wynik z dnia 2022-12-28
Ogłoszenie o zamówieniu
Usługi
„Świadczenie usług cateringowych dla placówek oświatowych, których organem prowadzącym jest Gmina Liszki w okresie od dnia 01.01.2023 r. do dnia 31.12.2023 r.”
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: Gmina Liszki
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 351555743
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Mały Rynek 2
1.5.2.) Miejscowość: Liszki
1.5.3.) Kod pocztowy: 32-060
1.5.4.) Województwo: małopolskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL214 - Krakowski
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: ug@liszki.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.liszki.pl
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ogólne usługi publiczne
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Tak
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
„Świadczenie usług cateringowych dla placówek oświatowych, których organem prowadzącym jest Gmina Liszki w okresie od dnia 01.01.2023 r. do dnia 31.12.2023 r.”
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-39ad337e-5919-11ed-8832-4e4740e186ac
2.5.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00421810
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2022-11-03
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2022/BZP 00032618/08/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.3.8 „Świadczenie usług cateringowych dla placówek oświatowych, których organem prowadzącym jest Gmina Liszki w okresie od dnia 01.01.2023 r. do dnia 31.12.2023 r.”
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.13.) O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art. 361 ustawy – usługi społeczne: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
miniportal.uzp.gov.pl/,3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: W postępowaniu o udzielenie zamówienia komunikacja miedzy Zamawiającym a Wykonawcami odbywa się drogą elektroniczną przy użyciu miniPortalu, który dostępny jest pod adresem (https://miniportal.uzp.gov.pl), ePUAPu dostępnego pod adresem (https://epuap.gov.pl/wps/portal) oraz poczty elektronicznej - ug@liszki.pl.
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1. W niniejszym postępowaniu o udzielenie zamówienia komunikacja między Zamawiającym, a Wykonawcami odbywa się przy użyciu miniPortalu https://miniportal.uzp.gov.pl/, ePUAPu https://epuap.gov.pl/wps/portal oraz poczty elektronicznej - ug@liszki.pl. Wykonawcy składając ofertę akceptują postanowienia:
1) Regulaminu korzystania z systemu miniPortal – dostępnego pod adresem: https://miniportal.uzp.gov.pl/WarunkiUslugi;
2) Instrukcji użytkownika systemu miniPortal-ePUAP – dostępnego pod adresem https://miniportal.uzp.gov.pl/Instrukcja_uzytkownika_miniPortal-ePUAP.pdf.
2. Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie niniejszego zamówienia publicznego, musi posiadać konto na ePUAP. Wykonawca posiadający konto na ePUAP ma dostęp do formularzy: złożenia, zmiany, wycofania oferty oraz do formularza do komunikacji.
3. Wymagania techniczne i organizacyjne wysyłania i odbierania dokumentów elektronicznych, elektronicznych kopii dokumentów i oświadczeń oraz informacji przekazywanych przy ich użyciu opisane zostały w Regulaminie korzystania z miniPortalu oraz Regulaminie ePUAP.
4. Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem dedykowanych formularzy do: złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku oraz do komunikacji wynosi 150 MB. Przepustowość sieci 70Mb/s.
5. Za datę przekazania oferty, wniosków, zawiadomień, dokumentów elektronicznych, oświadczeń lub elektronicznych kopii dokumentów lub oświadczeń oraz innych informacji przyjmuje się datę ich wpływu do Zamawiającego.
6. Skrytka e-PUAP Zamawiającego: /liszki/SkrytkaESP.
7. Adres strony internetowej, na której udostępniane będą zmiany i wyjaśnienia treści specyfikacji warunków zamówienia (SWZ) oraz inne dokumenty zamówienia bezpośrednio związane z postępowaniem o udzielenie zamówienia: https://miniportal.uzp.gov.pl/ oraz BIP Urzędu Gminy Liszki.
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): 1. Jeżeli Zamawiający będzie przetwarzał dane osobowe osób fizycznych w celu realizacji zamówienia, zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, Zamawiający informuje, że:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Gmina Liszki; ul. Mały Rynek 2, 32-060 Liszki;
2) Kontakt do inspektora ochrony danych osobowych Zamawiającego: e-mail: iod@spliszki.pl;
3) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z niniejszym postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego.
4) Odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o przepisy Pzp i aktów wykonawczych;
5) Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia.
6) Obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z Pzp.
7) W odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO.
2. Posiada Pani/Pan:
1) na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących;
2) na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych (skorzystanie z prawa do sprostowania nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z Pzp oraz nie może naruszać integralności protokołu oraz jego załączników);
3) na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO (prawo do ograniczenia przetwarzania nie ma zastosowania w odniesieniu do przechowywania, w celu zapewnienia korzystania ze środków ochrony prawnej lub w celu ochrony praw innej osoby fizycznej lub prawnej, lub z uwagi na ważne względy interesu publicznego Unii Europejskiej lub państwa członkowskiego);
4) prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO.
3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): 1. Nie przysługuje Pani/Panu:
1) w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;
2) prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
3) na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: GZEAS.261.5.2022
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Usługi
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 11
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Zadanie nr 1: Świadczenie usług cateringowych dla Szkoły Podstawowej im. św. Matki Teresy z Kalkuty w Cholerzynie:
a) Adres placówki/ miejsce dostawy: Cholerzyn 205, 32-060 Liszki,
b) Usługa będzie realizowana dla:
- 65 uczniów oddziału przedszkolnego (ilość dzieci może ulec zmianie) w wieku przedszkolnym 3-6 lat;
- dla 65 uczniów klas I-VIII (ilość dzieci może ulec zmianie) w wieku szkolnym 7-15 lat,
c) Termin wykonania:
- dla uczniów oddziału przedszkolnego: w okresie od dnia 01.01.2023 r. do dnia 31.12.2023 r., z wyłączeniem przerwy wakacyjnej w okresie od dnia 01.08.2023 r. do dnia 31.08.2023 r.,
- dla uczniów klas I-VIII: w okresie od dnia 01.01.2023 r. do dnia 31.12.2023 r., z wyłączeniem przerwy wakacyjnej w okresie od dnia 24.06.2023 r. do dnia 31.08.2023 r.,
d) Wykonawca będzie dostarczał posiłki od poniedziałku do piątku w godzinach:
- dla uczniów oddziału przedszkolnego: śniadanie i II śniadanie – godz. 8:00, obiad i podwieczorek – godz. 11:15,
- dla uczniów klas I-VIII: obiad – godz. 11:15,
e) Zamawiający określa wielkość przedmiotu zamówienia w okresie trwania umowy:
- dla uczniów oddziału przedszkolnego: 230 dni, tj. 14950 śniadań, 14950 II śniadań, 14950 obiadów dwudaniowych oraz 14950 podwieczorków,
- dla uczniów klas I-VIII: 189 dni, tj. 12285 obiadów dwudaniowych.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia został zawarty w specyfikacji warunków zamówienia (SWZ) w rozdz.III.
4.2.6.) Główny kod CPV: 55524000-9 - Usługi dostarczania posiłków do szkół
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
55521200-0 - Usługi dowożenia posiłków
55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-01 do 2023-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Tak
4.2.14.) Przedmiot, wielkość lub zakres oraz warunki zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane Zamawiający informuje, że przewiduje udzielenie zamówień, o których mowa w art. 214 ust. 1 pkt 7 Pzp w przypadku zwiększenia liczby dzieci, które będą zainteresowane posiłkiem lub ilości dni, w których będzie realizowana usługa. Maksymalna wartość tych zamówień wynosi do 20% wartości zamówienia podstawowego.
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas dostarczenia posiłku
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Zadanie nr 2: Świadczenie usług cateringowych dla Szkoły Podstawowej im. Antoniego Sewiołka w Czułowie:
a) Adres placówki/ miejsce dostawy: Czułów 188, 32-060 Liszki,
b) Usługa będzie realizowana dla:
- 80 uczniów oddziału przedszkolnego (ilość dzieci może ulec zmianie) w wieku przedszkolnym 3-6 lat;
- dla 55 uczniów klas I-VIII (ilość dzieci może ulec zmianie) w wieku szkolnym 7-15 lat,
c) Termin wykonania:
- dla uczniów oddziału przedszkolnego: w okresie od dnia 01.01.2023 r. do dnia 31.12.2023 r., z wyłączeniem przerwy wakacyjnej w okresie od dnia 01.08.2023 r. do dnia 31.08.2023 r.,
- dla uczniów klas I-VIII: w okresie od dnia 01.01.2023 r. do dnia 31.12.2023 r., z wyłączeniem przerwy wakacyjnej w okresie od dnia 24.06.2023 r. do dnia 31.08.2023 r.,
d) Wykonawca będzie dostarczał posiłki od poniedziałku do piątku w godzinach:
- dla uczniów oddziału przedszkolnego: śniadanie i II śniadanie – godz. 8:00, obiad i podwieczorek – godz. 11:00-11.30;
- dla uczniów klas I-VIII: obiad – godz. 12:00;
e) Zamawiający określa wielkość przedmiotu zamówienia w okresie trwania umowy:
- dla uczniów oddziału przedszkolnego: 230 dni, tj. 18400 śniadań, 18400 II śniadań, 18400 obiadów dwudaniowych oraz 18400 podwieczorków,
- dla uczniów klas I-VIII: 189 dni, tj. 10395 obiadów dwudaniowych.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia został zawarty w specyfikacji warunków zamówienia (SWZ) w rozdz. III.
4.2.6.) Główny kod CPV: 55524000-9 - Usługi dostarczania posiłków do szkół
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
55521200-0 - Usługi dowożenia posiłków
55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-01 do 2023-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Tak
4.2.14.) Przedmiot, wielkość lub zakres oraz warunki zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane Zamawiający informuje, że przewiduje udzielenie zamówień, o których mowa w art. 214 ust. 1 pkt 7 Pzp w przypadku zwiększenia liczby dzieci, które będą zainteresowane posiłkiem lub ilości dni, w których będzie realizowana usługa. Maksymalna wartość tych zamówień wynosi do 20% wartości zamówienia podstawowego.
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas dostarczenia posiłku
4.3.6.) Waga: 40,00
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Zadanie nr 3: Świadczenie usług cateringowych dla Szkoły Podstawowej im. Ojca Świętego Jana Pawła II w Jeziorzanach:
a) Adres placówki/ miejsce dostawy: Jeziorzany 1, 32-060 Liszki,
b) Usługa będzie realizowana dla:
- 45 uczniów oddziału przedszkolnego (ilość dzieci może ulec zmianie) w wieku przedszkolnym 3-6 lat;
- dla 25 uczniów klas I-VIII (ilość dzieci może ulec zmianie) w wieku szkolnym 7-15 lat,
c) Termin wykonania:
- dla uczniów oddziału przedszkolnego: w okresie od dnia 01.01.2023 r. do dnia 31.12.2023 r., z wyłączeniem przerwy wakacyjnej w okresie od dnia 01.07.2023 r. do dnia 31.07.2023 r.,
- dla uczniów klas I-VIII: w okresie od dnia 01.01.2023 r. do dnia 31.12.2023 r., z wyłączeniem przerwy wakacyjnej w okresie od dnia 24.06.2023 r. do dnia 31.08.2023 r.,
d) Wykonawca będzie dostarczał posiłki od poniedziałku do piątku w godzinach:
- dla uczniów oddziału przedszkolnego: śniadanie i II śniadanie – godz. 8:15, obiad i podwieczorek – godz. 12:00;
- dla uczniów klas I-VIII: obiad – godz. 12:00;
e) Zamawiający określa wielkość przedmiotu zamówienia w okresie trwania umowy:
- dla uczniów oddziału przedszkolnego: 230 dni, tj. 10350 śniadań, 10350 II śniadań, 10350 obiadów dwudaniowych oraz 10350 podwieczorków,
- dla uczniów klas I-VIII: 189 dni, tj. 4725 obiadów dwudaniowych.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia został zawarty w specyfikacji warunków zamówienia (SWZ) w rozdz. III.
4.2.6.) Główny kod CPV: 55524000-9 - Usługi dostarczania posiłków do szkół
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
55521200-0 - Usługi dowożenia posiłków
55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-01 do 2023-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Tak
4.2.14.) Przedmiot, wielkość lub zakres oraz warunki zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane Zamawiający informuje, że przewiduje udzielenie zamówień, o których mowa w art. 214 ust. 1 pkt 7 Pzp w przypadku zwiększenia liczby dzieci, które będą zainteresowane posiłkiem lub ilości dni, w których będzie realizowana usługa. Maksymalna wartość tych zamówień wynosi do 20% wartości zamówienia podstawowego.
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas dostarczenia posiłku
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
4) Zadanie nr 4: Świadczenie usług cateringowych dla Szkoły Podstawowej nr 1 im. Św. Józefa w Kaszowie:
a) Adres placówki/ miejsce dostawy: Kaszów 185, 32-060 Liszki,
b) Usługa będzie realizowana dla:
- 21 uczniów oddziału przedszkolnego (ilość dzieci może ulec zmianie) w wieku przedszkolnym 3-6 lat;
- dla 28 uczniów klas I-VIII (ilość dzieci może ulec zmianie) w wieku szkolnym 7-15 lat,
c) Termin wykonania:
- dla uczniów oddziału przedszkolnego: w okresie od dnia 01.01.2023 r. do dnia 31.12.2023 r., z wyłączeniem przerwy wakacyjnej w okresie od dnia 01.07.2023 r. do dnia 31.07.2023 r.,
- dla uczniów klas I-VIII: w okresie od dnia 01.01.2023 r. do dnia 31.12.2023 r., z wyłączeniem przerwy wakacyjnej w okresie od dnia 24.06.2023 r. do dnia 31.08.2023 r.,
d) Wykonawca będzie dostarczał posiłki od poniedziałku do piątku w godzinach:
- dla uczniów oddziału przedszkolnego: śniadanie i II śniadanie – godz. 8:15, obiad i podwieczorek – godz. 12:00;
- dla uczniów klas I-VIII: obiad – godz. 12:00;
e) Zamawiający określa wielkość przedmiotu zamówienia w okresie trwania umowy:
- dla uczniów oddziału przedszkolnego: 230 dni, tj. 4830 śniadań, 4830 II śniadań, 4830 obiadów dwudaniowych oraz 4830 podwieczorków,
- dla uczniów klas I-VIII: 189 dni, tj. 5292 obiadów dwudaniowych.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia został zawarty w specyfikacji warunków zamówienia (SWZ) w rozdz.III.
4.2.6.) Główny kod CPV: 55524000-9 - Usługi dostarczania posiłków do szkół
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
55521200-0 - Usługi dowożenia posiłków
55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-01 do 2023-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Tak
4.2.14.) Przedmiot, wielkość lub zakres oraz warunki zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane 8. Zamawiający informuje, że przewiduje udzielenie zamówień, o których mowa w art. 214 ust. 1 pkt 7 Pzp w przypadku zwiększenia liczby dzieci, które będą zainteresowane posiłkiem lub ilości dni, w których będzie realizowana usługa. Maksymalna wartość tych zamówień wynosi do 20% wartości zamówienia podstawowego.
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas dostarczenia posiłku
4.3.6.) Waga: 40,00
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 5
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Zadanie nr 5: Świadczenie usług cateringowych dla Szkoły Podstawowej nr 2 im. Św. Jadwigi Królowej w Kaszowie:
a) Adres placówki/ miejsce dostawy: Kaszów 547, 32-060 Liszki,
b) Usługa będzie realizowana dla:
- 45 uczniów oddziału przedszkolnego (ilość dzieci może ulec zmianie) w wieku przedszkolnym 3-6 lat;
- dla 42 uczniów klas I-VIII (ilość dzieci może ulec zmianie) w wieku szkolnym 7-15 lat,
c) Termin wykonania:
- dla uczniów oddziału przedszkolnego: w okresie od dnia 01.01.2023 r. do dnia 31.12.2023 r., z wyłączeniem przerwy wakacyjnej w okresie od dnia 01.07.2023 r. do dnia 31.07.2023 r.,
- dla uczniów klas I-VIII: w okresie od dnia 01.01.2023 r. do dnia 31.12.2023 r., z wyłączeniem przerwy wakacyjnej w okresie od dnia 24.06.2023 r. do dnia 31.08.2023 r.,
d) Wykonawca będzie dostarczał posiłki od poniedziałku do piątku w godzinach:
- dla uczniów oddziału przedszkolnego: śniadanie i II śniadanie – godz. 8:00, obiad i podwieczorek – godz. 11:30-12:00;
- dla uczniów klas I-VIII: obiad – godz. 11:30-12:00,
e) Zamawiający określa wielkość przedmiotu zamówienia w okresie trwania umowy:
- dla uczniów oddziału przedszkolnego: 230 dni, tj. 10350 śniadań, 10350 II śniadań, 10350 obiadów dwudaniowych oraz 10350 podwieczorków,
- dla uczniów klas I-VIII: 189 dni, tj. 7938 obiadów dwudaniowych.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia został zawarty w specyfikacji warunków zamówienia (SWZ) w rozdz. III.
4.2.6.) Główny kod CPV: 55524000-9 - Usługi dostarczania posiłków do szkół
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
55521200-0 - Usługi dowożenia posiłków
55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-01 do 2023-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Tak
4.2.14.) Przedmiot, wielkość lub zakres oraz warunki zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane Zamawiający informuje, że przewiduje udzielenie zamówień, o których mowa w art. 214 ust. 1 pkt 7 Pzp w przypadku zwiększenia liczby dzieci, które będą zainteresowane posiłkiem lub ilości dni, w których będzie realizowana usługa. Maksymalna wartość tych zamówień wynosi do 20% wartości zamówienia podstawowego.
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas dostarczenia posiłku
4.3.6.) Waga: 40,00
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 6
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Zadanie nr 6: Świadczenie usług cateringowych dla Szkoły Podstawowej im. Kard. Stefana Wyszyńskiego w Kryspinowie:
a) Adres placówki/ miejsce dostawy: ul. Długa 30, 32-060 Kryspinów,
b) Usługa będzie realizowana dla:
- 69 uczniów oddziału przedszkolnego (ilość dzieci może ulec zmianie) w wieku przedszkolnym 3-6 lat;
- dla 93 uczniów klas I-VIII (ilość dzieci może ulec zmianie) w wieku szkolnym 7-15 lat,
c) Termin wykonania:
- dla uczniów oddziału przedszkolnego: w okresie od dnia 01.01.2023 r. do dnia 31.12.2023 r., z wyłączeniem przerwy wakacyjnej w okresie od dnia 01.07.2023 r. do dnia 31.07.2023 r.,
- dla uczniów klas I-VIII: w okresie od dnia 01.01.2023 r. do dnia 31.12.2023 r., z wyłączeniem przerwy wakacyjnej w okresie od dnia 24.06.2023 r. do dnia 31.08.2023 r.,
d) Wykonawca będzie dostarczał posiłki od poniedziałku do piątku w godzinach:
- dla uczniów oddziału przedszkolnego: śniadanie i II śniadanie – godz. 8:15, obiad i podwieczorek – godz. 11:15;
- dla uczniów klas I-VIII: obiad – godz. 11:15,
e) Zamawiający określa wielkość przedmiotu zamówienia w okresie trwania umowy:
- dla uczniów oddziału przedszkolnego: 230 dni, tj. 15870 śniadań, 15870 II śniadań, 15870 obiadów dwudaniowych oraz 15870 podwieczorków,
- dla uczniów klas I-VIII: 189 dni, tj. 17577 obiadów dwudaniowych.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia został zawarty w specyfikacji warunków zamówienia (SWZ) w rozdz. III.
4.2.6.) Główny kod CPV: 55524000-9 - Usługi dostarczania posiłków do szkół
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
55521200-0 - Usługi dowożenia posiłków
55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-01 do 2023-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Tak
4.2.14.) Przedmiot, wielkość lub zakres oraz warunki zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane Zamawiający informuje, że przewiduje udzielenie zamówień, o których mowa w art. 214 ust. 1 pkt 7 Pzp w przypadku zwiększenia liczby dzieci, które będą zainteresowane posiłkiem lub ilości dni, w których będzie realizowana usługa. Maksymalna wartość tych zamówień wynosi do 20% wartości zamówienia podstawowego.
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas dostarczenia posiłku
4.3.6.) Waga: 40,00
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 7
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Zadanie nr 7: Świadczenie usług cateringowych dla Szkoły Podstawowej im. św. Jana Kantego w Liszkach:
a) Adres placówki/ miejsce dostawy: ul. Szkolna 50, 32-060 Liszki,
b) Usługa będzie realizowana dla:
- 70 uczniów oddziału przedszkolnego (ilość dzieci może ulec zmianie) w wieku przedszkolnym 3-6 lat;
- dla 72 uczniów klas I-VIII (ilość dzieci może ulec zmianie) w wieku szkolnym 7-15 lat,
c) Termin wykonania:
- dla uczniów oddziału przedszkolnego: w okresie od dnia 01.01.2023 r. do dnia 31.12.2023 r., z wyłączeniem przerwy wakacyjnej w okresie od dnia 01.07.2023 r. do dnia 31.07.2023 r.,
- dla uczniów klas I-VIII: w okresie od dnia 01.01.2023 r. do dnia 31.12.2023 r., z wyłączeniem przerwy wakacyjnej w okresie od dnia 24.06.2023 r. do dnia 31.08.2023 r.,
d) Wykonawca będzie dostarczał posiłki od poniedziałku do piątku w godzinach:
- dla uczniów oddziału przedszkolnego: śniadanie i II śniadanie – godz. 8:15, obiad i podwieczorek – godz. 11:15;
- dla uczniów klas I-VIII: obiad – godz. 11:15,
e) Zamawiający określa wielkość przedmiotu zamówienia w okresie trwania umowy:
- dla uczniów oddziału przedszkolnego: 230 dni, tj. 16100 śniadań, 16100 II śniadań, 16100 obiadów dwudaniowych oraz 16100 podwieczorków,
- dla uczniów klas I-VIII: 189 dni, tj. 13608 obiadów dwudaniowych.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia został zawarty w specyfikacji warunków zamówienia (SWZ) w rozdz. III.
4.2.6.) Główny kod CPV: 55524000-9 - Usługi dostarczania posiłków do szkół
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
55521200-0 - Usługi dowożenia posiłków
55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-01 do 2023-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Tak
4.2.14.) Przedmiot, wielkość lub zakres oraz warunki zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane Zamawiający informuje, że przewiduje udzielenie zamówień, o których mowa w art. 214 ust. 1 pkt 7 Pzp w przypadku zwiększenia liczby dzieci, które będą zainteresowane posiłkiem lub ilości dni, w których będzie realizowana usługa. Maksymalna wartość tych zamówień wynosi do 20% wartości zamówienia podstawowego.
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas dostarczenia posiłku
4.3.6.) Waga: 40,00
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 8
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Zadanie nr 8: Świadczenie usług cateringowych dla Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Morawicy:
a) Adres placówki/ miejsce dostawy: Morawica 388, 32-084 Morawica,
b) Usługa będzie realizowana dla:
- 75 uczniów przedszkola (ilość dzieci może ulec zmianie) w wieku przedszkolnym 3-6 lat;
- dla 70 uczniów klas I-VIII (ilość dzieci może ulec zmianie) w wieku szkolnym 7-15 lat,
c) Termin wykonania:
- dla uczniów przedszkola: w okresie od dnia 01.01.2023 r. do dnia 31.12.2023 r., z wyłączeniem przerwy wakacyjnej w okresie od dnia 01.08.2023 r. do dnia 31.08.2023 r.,
- dla uczniów klas I-VIII: w okresie od dnia 01.01.2023 r. do dnia 31.12.2023 r., z wyłączeniem przerwy wakacyjnej w okresie od dnia 24.06.2023 r. do dnia 31.08.2023 r.,
d) Wykonawca będzie dostarczał posiłki od poniedziałku do piątku w godzinach:
- dla uczniów przedszkola: śniadanie i II śniadanie – godz. 8:00, obiad i podwieczorek – godz. 11:30-12:00;
- dla uczniów klas I-VIII: obiad – godz. 11:30-12:00,
e) Zamawiający określa wielkość przedmiotu zamówienia w okresie trwania umowy:
- dla uczniów przedszkola: 230 dni, tj. 17250 śniadań, 17250 II śniadań, 17250 obiadów dwudaniowych oraz 17250 podwieczorków,
- dla uczniów klas I-VIII: 189 dni, tj. 13230 obiadów dwudaniowych.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia został zawarty w specyfikacji warunków zamówienia (SWZ) w rozdz.III.
4.2.6.) Główny kod CPV: 55524000-9 - Usługi dostarczania posiłków do szkół
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
55521200-0 - Usługi dowożenia posiłków
55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-01 do 2023-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Tak
4.2.14.) Przedmiot, wielkość lub zakres oraz warunki zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane Zamawiający informuje, że przewiduje udzielenie zamówień, o których mowa w art. 214 ust. 1 pkt 7 Pzp w przypadku zwiększenia liczby dzieci, które będą zainteresowane posiłkiem lub ilości dni, w których będzie realizowana usługa. Maksymalna wartość tych zamówień wynosi do 20% wartości zamówienia podstawowego.
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas dostarczenia posiłku
4.3.6.) Waga: 40,00
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 9
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Zadanie nr 9: Świadczenie usług cateringowych dla Szkoły Podstawowej im. Księcia Józefa Poniatowskiego w Mnikowie:
a) Adres placówki/ miejsce dostawy: Mników 13, 32-084 Morawica,
b) Usługa będzie realizowana dla:
- 23 uczniów oddziału przedszkolnego (ilość dzieci może ulec zmianie) w wieku przedszkolnym 3-6 lat;
- dla 31 uczniów klas I-VIII (ilość dzieci może ulec zmianie) w wieku szkolnym 7-15 lat,
c) Termin wykonania:
- dla uczniów oddziału przedszkolnego: w okresie od dnia 01.01.2023 r. do dnia 31.12.2023 r., z wyłączeniem przerwy wakacyjnej w okresie od dnia 01.07.2023 r. do dnia 31.07.2023 r.,
- dla uczniów klas I-VIII: w okresie od dnia 01.01.2023 r. do dnia 31.12.2023 r., z wyłączeniem przerwy wakacyjnej w okresie od dnia 24.06.2023 r. do dnia 31.08.2023 r.,
d) Wykonawca będzie dostarczał posiłki od poniedziałku do piątku w godzinach:
- dla uczniów oddziału przedszkolnego: śniadanie i II śniadanie – godz. 8:15, obiad i podwieczorek – godz. 12:00;
- dla uczniów klas I-VIII: obiad – godz. 12:00,
e) Zamawiający określa wielkość przedmiotu zamówienia w okresie trwania umowy:
- dla uczniów oddziału przedszkolnego: 230 dni, tj. 5520 śniadań, 5520 II śniadań, 5520 obiadów dwudaniowych oraz 5520 podwieczorków,
- dla uczniów klas I-VIII: 189 dni, tj. 5859 obiadów dwudaniowych.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia został zawarty w specyfikacji warunków zamówienia (SWZ) w rozdziale III.
4.2.6.) Główny kod CPV: 55524000-9 - Usługi dostarczania posiłków do szkół
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
55521200-0 - Usługi dowożenia posiłków
55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-01 do 2023-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Tak
4.2.14.) Przedmiot, wielkość lub zakres oraz warunki zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane Zamawiający informuje, że przewiduje udzielenie zamówień, o których mowa w art. 214 ust. 1 pkt 7 Pzp w przypadku zwiększenia liczby dzieci, które będą zainteresowane posiłkiem lub ilości dni, w których będzie realizowana usługa. Maksymalna wartość tych zamówień wynosi do 20% wartości zamówienia podstawowego.
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas dostarczenia posiłku
4.3.6.) Waga: 40,00
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 10
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Zadanie nr 10: Świadczenie usług cateringowych dla Szkoły Podstawowej im. Jana Długosza w Piekarach:
a) Adres placówki/ miejsce dostawy: Piekary 100, 32-060 Liszki,
b) Usługa będzie realizowana dla:
- 43 uczniów oddziału przedszkolnego (ilość dzieci może ulec zmianie) w wieku przedszkolnym 3-6 lat;
- dla 38 uczniów klas I-VIII (ilość dzieci może ulec zmianie) w wieku szkolnym 7-15 lat,
c) Termin wykonania:
- dla uczniów oddziału przedszkolnego: w okresie od dnia 01.01.2023 r. do dnia 31.12.2023 r., z wyłączeniem przerwy wakacyjnej w okresie od dnia 01.08.2023 r. do dnia 31.08.2023 r.,
- dla uczniów klas I-VIII: w okresie od dnia 01.01.2023 r. do dnia 31.12.2023 r., z wyłączeniem przerwy wakacyjnej w okresie od dnia 24.06.2023 r. do dnia 31.08.2023 r.,
d) Wykonawca będzie dostarczał posiłki od poniedziałku do piątku w godzinach:
- dla uczniów oddziału przedszkolnego: śniadanie i II śniadanie – godz. 7:30, obiad i podwieczorek – godz. 11:00;
- dla uczniów klas I-VIII: obiad – godz. 11:00,
e) Zamawiający określa wielkość przedmiotu zamówienia w okresie trwania umowy:
- dla uczniów oddziału przedszkolnego: 230 dni, tj. 9890 śniadań, 9890 II śniadań, 9890 obiadów dwudaniowych oraz 9890 podwieczorków,
- dla uczniów klas I-VIII: 189 dni, tj. 7182 obiadów dwudaniowych.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia został zawarty w specyfikacji warunków zamówienia (SWZ) w rozdz.III.
4.2.6.) Główny kod CPV: 55524000-9 - Usługi dostarczania posiłków do szkół
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
55521200-0 - Usługi dowożenia posiłków
55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-01 do 2023-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Tak
4.2.14.) Przedmiot, wielkość lub zakres oraz warunki zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane Zamawiający informuje, że przewiduje udzielenie zamówień, o których mowa w art. 214 ust. 1 pkt 7 Pzp w przypadku zwiększenia liczby dzieci, które będą zainteresowane posiłkiem lub ilości dni, w których będzie realizowana usługa. Maksymalna wartość tych zamówień wynosi do 20% wartości zamówienia podstawowego.
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas dostarczenia posiłku
4.3.6.) Waga: 40,00
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 11
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
11) Zadanie nr 11: Świadczenie usług cateringowych dla Szkoły Podstawowej im. Króla Jana III Sobieskiego w Rącznej:
a) Adres placówki/ miejsce dostawy: Rączna 1, 32-060 Liszki,
b) Usługa będzie realizowana dla:
- 28 uczniów oddziału przedszkolnego (ilość dzieci może ulec zmianie) w wieku przedszkolnym 3-6 lat;
- dla 41 uczniów klas I-VIII (ilość dzieci może ulec zmianie) w wieku szkolnym 7-15 lat,
c) Termin wykonania:
- dla uczniów oddziału przedszkolnego: w okresie od dnia 01.01.2023 r. do dnia 31.12.2023 r., z wyłączeniem przerwy wakacyjnej w okresie od dnia 01.07.2023 r. do dnia 31.07.2023 r.,
- dla uczniów klas I-VIII: w okresie od dnia 01.01.2023 r. do dnia 31.12.2023 r., z wyłączeniem przerwy wakacyjnej w okresie od dnia 24.06.2023 r. do dnia 31.08.2023 r.,
d) Wykonawca będzie dostarczał posiłki od poniedziałku do piątku w godzinach:
- dla uczniów oddziału przedszkolnego: śniadanie i II śniadanie – godz. 8:00, obiad i podwieczorek – godz. 12:00;
- dla uczniów klas I-VIII: obiad – godz. 12:00,
e) Zamawiający określa wielkość przedmiotu zamówienia w okresie trwania umowy:
- dla uczniów oddziału przedszkolnego: 211 dni, tj. 5908 śniadań, 5908 II śniadań, 5908 obiadów dwudaniowych oraz 5908 podwieczorków,
- dla uczniów klas I-VIII: 189 dni, tj. 7749 obiadów dwudaniowych.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia został zawarty w specyfikacji warunków zamówienia (SWZ) w rozdz.III.
4.2.6.) Główny kod CPV: 55524000-9 - Usługi dostarczania posiłków do szkół
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
55521200-0 - Usługi dowożenia posiłków
55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-01 do 2023-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Tak
4.2.14.) Przedmiot, wielkość lub zakres oraz warunki zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane Zamawiający informuje, że przewiduje udzielenie zamówień, o których mowa w art. 214 ust. 1 pkt 7 Pzp w przypadku zwiększenia liczby dzieci, które będą zainteresowane posiłkiem lub ilości dni, w których będzie realizowana usługa. Maksymalna wartość tych zamówień wynosi do 20% wartości zamówienia podstawowego.
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas dostarczenia posiłku
4.3.6.) Waga: 40,00
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak
5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:
Art. 109 ust. 1 pkt 4
Art. 109 ust. 1 pkt 5
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak
5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.
1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy:1) nie podlegają wykluczeniu;
2) spełniają warunki udziału w postępowaniu.
2. Zamawiający wymaga wykazania przez Wykonawcę spełnienia warunków określonych w art. 112 ust. 2 Pzp dotyczących:
1) Zdolności do występowania w obrocie gospodarczym:
O udzielenie zamówienia publicznego mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki, dotyczące posiadania zdolności do występowania w obrocie gospodarczym. Zamawiający uzna warunek za spełniony poprzez posiadanie dokumentu potwierdzającego, że wykonawca jest wpisany do jednego z rejestrów zawodowych lub handlowych, prowadzonych w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed jego złożeniem (KRS, CEIDG).
2) Uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów:
Warunek zostanie uznany za spełniony jeżeli Wykonawca wykaże, że posiada decyzję właściwego miejscowo organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej potwierdzającą, że Wykonawca spełnia wymagania higieniczne i zdrowotne konieczne do zapewnienia bezpieczeństwa żywności i żywienia w zakresie obiektu kuchni oraz samochodu transportowego, którym będzie wykonywana usługa.
3) Sytuacji ekonomicznej lub finansowej:
Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.
4) Zdolności technicznej:
Minimalny poziom warunku: Wykonawca spełni warunek w zakresie zdolności technicznej, jeżeli wykaże że dysponuje sprzętem niezbędnym do prawidłowego wykonania przedmiotu zamówienia, czyli minimum:
a) jednym samochodem odpowiadającym wymaganiom sanitarno-higienicznym do transportu żywności dla realizacji od 1-4 zadań;
b) dwoma samochodami odpowiadającymi wymaganiom sanitarno-higienicznym do transportu żywności dla realizacji od 5-8 zadań;
c) trzema samochodami odpowiadającymi wymaganiom sanitarno-higienicznym do transportu żywności dla realizacji od 9-11 zadań.
5) Zdolność zawodowej:
a) w zakresie doświadczenia:
Minimalny poziom warunku: Wykonawca spełni warunek w zakresie doświadczenia, jeżeli wykaże że w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, zrealizował co najmniej dwa zamówienia o wartości:
- dla zadania nr 1: nie niższej niż 150 000,00 zł (sto pięćdziesiąt tysięcy 00/100 zł) brutto polegające na przygotowaniu i dostawie wyżywienia dla minimum 100 dzieci lub młodzieży szkolnej,
- dla zadania nr 2: nie niższej niż 200 000,00 zł (dwieście tysięcy 00/100 zł) brutto polegające na przygotowaniu i dostawie wyżywienia dla minimum 100 dzieci lub młodzieży szkolnej,
- dla zadania nr 3: nie niższej niż 120 000,00 zł (sto dwadzieścia tysięcy 00/100 zł) brutto polegające na przygotowaniu i dostawie wyżywienia dla minimum 50 dzieci lub młodzieży szkolnej,
- dla zadania nr 4: nie niższej niż 50 000,00 zł (pięćdziesiąt tysięcy 00/100 zł) brutto polegające na przygotowaniu i dostawie wyżywienia dla minimum 20 dzieci lub młodzieży szkolnej,
- dla zadania nr 5: nie niższej niż 120 000,00 zł (sto dwadzieścia tysięcy 00/100 zł) brutto polegające na przygotowaniu i dostawie wyżywienia dla minimum 50 dzieci lub młodzieży szkolnej,
- dla zadania nr 6: nie niższej niż 150 000,00 zł (sto pięćdziesiąt tysięcy 00/100 zł) brutto polegające na przygotowaniu i dostawie wyżywienia dla minimum 100 dzieci lub młodzieży szkolnej,
- dla zadania nr 7: nie niższej niż 150 000,00 zł (sto pięćdziesiąt tysięcy 00/100 zł) brutto polegające na przygotowaniu i dostawie wyżywienia dla minimum 100 dzieci lub młodzieży szkolnej,
- dla zadania nr 8: nie niższej niż 150 000,00 zł (sto pięćdziesiąt tysięcy 00/100 zł) brutto polegające na przygotowaniu i dostawie wyżywienia dla minimum 100 dzieci lub młodzieży szkolnej,
- dla zadania nr 9: nie niższej niż 50 000,00 zł (pięćdziesiąt tysięcy 00/100 zł) brutto polegające na przygotowaniu i dostawie wyżywienia dla minimum 20 dzieci lub młodzieży szkolnej,
- dla zadania nr 10: nie niższej niż 120 000,00 zł (sto dwadzieścia tysięcy 00/100 zł) brutto polegające na przygotowaniu i dostawie wyżywienia dla minimum 50 dzieci lub młodzieży szkolnej,
- dla zadania nr 11: nie niższej niż 50 000,00 zł (pięćdziesiąt tysięcy 00/100 zł) brutto polegające na przygotowaniu i dostawie wyżywienia dla minimum 20 dzieci lub młodzieży szkolnej;
b) w zakresie kwalifikacji zawodowych osób skierowanych przez Wykonawcę do realizacji zamówienia:
Minimalny poziom warunku: Wykonawca spełni warunek w zakresie kwalifikacji zawodowych skierowanych przez Wykonawcę do realizacji zamówienia, jeżeli wykaże, że dysponuje co najmniej jedną osobą, która będzie pełniła funkcję dietetyka. Dietetyk musi posiadać wykształcenie wyższe co najmniej studiów zawodowych (licencjackich) na kierunku dietetyka (lub innych równoważnych uprawnienia umożliwiających do pełnienia tej funkcji na przedmiotowym zamówieniu, np. technologia żywności i żywienie człowieka (specjalność żywienie człowieka) oraz zdrowie publiczne (specjalność dietetyka).
3. Wykonawca może w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu, w stosownych sytuacjach polegać na zdolnościach technicznych lub zawodowych lub sytuacji finansowej lub ekonomicznej podmiotów udostępniających zasoby, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nimi stosunków prawnych.
4. W odniesieniu do warunków dotyczących wykształcenia, kwalifikacji zawodowych lub doświadczenia Wykonawcy mogą polegać na zdolnościach podmiotów udostępniających zasoby, jeśli podmioty te wykonają usługi, do realizacji których te zdolności są wymagane.
5. Wykonawca, który polega na zdolnościach lub sytuacji podmiotów udostępniających zasoby, składa wraz z ofertą, zobowiązanie podmiotu udostępniającego zasoby do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji zamówienia lub inny podmiotowy środek dowodowy potwierdzający, że Wykonawca, realizując zamówienie, będzie dysponował niezbędnymi zasobami tych podmiotów. Zobowiązanie podmiotu udostępniającego zasoby ma potwierdzać, że stosunek łączący Wykonawcę z podmiotami udostępniającymi zasoby gwarantuje rzeczywisty dostęp do tych zasobów oraz określa w szczególności:
1) zakres dostępnych Wykonawcy zasobów podmiotu udostępniającego zasoby;
2) sposób i okres udostępnienia Wykonawcy i wykorzystania przez niego zasobów podmiotu udostępniającego te zasoby przy wykonywaniu zamówienia;
3) czy i w jakim zakresie podmiot udostępniający zasoby, na zdolnościach, którego Wykonawca polega w odniesieniu do warunków udziału w postępowaniu dotyczących wykształcenia, kwalifikacji zawodowych lub doświadczenia, zrealizuje usługi, których wskazane zdolności dotyczą.
6. W odniesieniu do warunków dotyczących wykształcenia, kwalifikacji zawodowych lub doświadczenia Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia mogą polegać na zdolnościach tych z Wykonawców, którzy wykonają usługi, do realizacji których te zdolności są wymagane. W takim przypadku Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia dołączają do oferty oświadczenie, z którego wynika, które usługi wykonają poszczególni Wykonawcy.
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: 1) odpisu lub informacji z Krajowego Rejestru Sądowego lub z Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej, w zakresie art. 109 ust. 1 pkt 4 Pzp, sporządzone nie wcześniej niż 3 miesiące przed jej złożeniem, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji;
2) oświadczenie Wykonawcy składane na podstawie art. 108 ust. 1 pkt. 5 Pzp o przynależności do tej samej grupy kapitałowej – oświadczenie stanowi załącznik nr 7 do SWZ;
5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1) decyzji właściwego miejscowo organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej potwierdzającą, że Wykonawca spełnia wymagania higieniczne i zdrowotne konieczne do zapewnienia bezpieczeństwa żywności i żywienia w zakresie obiektu kuchni oraz samochodu transportowego, którym będzie wykonywana usługa;
2) wykazu osób, skierowanych przez Wykonawcę do realizacji zamówienia publicznego, w szczególności odpowiedzialnych za świadczenie usług, kontrolę jakości lub kierowanie robotami budowlanymi, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, uprawnień, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych do wykonania zamówienia publicznego, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności oraz informacją o podstawie do dysponowania tymi osobami – wzór wykazu stanowi zał. nr 4 do SWZ;
3) wykazu usług wykonanych, a w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych również wykonywanych, w okresie ostatnich 3 lat, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których usługi zostały wykonane lub są wykonywane, oraz załączeniem dowodów określających, czy te usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty sporządzone przez podmiot, na rzecz którego usługi zostały wykonane, a w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych są wykonywane, a jeżeli Wykonawca z przyczyn niezależnych od niego nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie Wykonawcy; w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonywanie powinny być wystawione w okresie ostatnich 3 miesięcy.
Jeżeli Wykonawca powołuje się na doświadczenie w realizacji usług wykonywanych wspólnie z innymi Wykonawcami, powyższy wykaz dotyczy usług, w których wykonaniu Wykonawca bezpośrednio uczestniczył - wzór wykazu stanowi załącznik nr 5 do SWZ;
4) wykazu narzędzi, wyposażenia zakładu lub urządzeń technicznych dostępnych wykonawcy w celu wykonania zamówienia publicznego wraz z informacją o podstawie do dysponowania tymi zasobami- wzór wykazu stanowi załącznik nr 6 do SWZ.
5.8.) Wykaz przedmiotowych środków dowodowych:
Nie dotyczy;5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie
5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:
1) formularz oferty sporządzony według wzoru stanowiącego załącznik nr 1 do SWZ – oryginał podpisany kwalifikowanym podpisem elektronicznym, podpisem zaufanym lub podpisem osobistym;2) oświadczenie składane na podstawie art. 125 ust. 1 Pzp o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu sporządzone według wzoru załącznik nr 2 do SWZ podpisane kwalifikowanym podpisem elektronicznym, podpisem zaufanym lub podpisem osobistym;
3) pełnomocnictwo do reprezentowania albo reprezentowania i zawarcia umowy Wykonawców składających ofertę wspólnie podpisane kwalifikowanym podpisem - jeżeli dotyczy;
4) oświadczenie, z którego wynika, które usługi wykonają poszczególni Wykonawcy składający ofertę wspólnie, podpisane kwalifikowanym podpisem elektronicznym, podpisem zaufanym lub podpisem osobistym pełnomocnika, o którym mowa w pkt 5 - jeżeli dotyczy;
5) zobowiązanie podmiotu udostępniającego zasoby do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji danego zamówienia lub inny podmiotowy środek dowodowy potwierdzający, że Wykonawca, realizując zamówienie, będzie dysponował niezbędnymi zasobami tych podmiotów - podpisane kwalifikowanym podpisem elektronicznym, podpisem zaufanym lub podpisem osobistym podmiotu udostępniającego zasoby - jeżeli dotyczy.
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:
1. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia.2. Za Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia uznaje się także wspólników spółki cywilnej.
3. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie niniejszego zamówienia ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w niniejszym postępowaniu albo reprezentowania ich w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Pełnomocnictwo winno być załączone do oferty.
4. Wszelka korespondencja Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia prowadzona będzie wyłącznie z ustanowionym pełnomocnikiem.
5. Zamawiający w stosunku do Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, w odniesieniu do warunków dotyczących zdolności technicznej lub zawodowej uzna za spełniony warunek zdolności technicznej i zawodowej jeżeli jego spełnienie wykaże co najmniej jeden z Wykonawców składający ofertę wspólną.
6. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, oświadczenia:
Oświadczenie składane na podstawie art. 125 ust. 1 Pzp oraz 7. Oświadczenie Wykonawcy składane na podstawie art. 108 ust. 1 pkt. 5 Pzp o przynależności do tej samej grupy kapitałowej składa każdy z Wykonawców.
7. Oświadczenia te potwierdzają brak podstaw wykluczenia oraz spełnianie warunków udziału w postępowaniu w zakresie, w jakim każdy z Wykonawców wykazuje spełnianie warunków udziału w postępowaniu.
8. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia dołączają do oferty oświadczenie, z którego wynika, które usługi wykonają poszczególni Wykonawcy.
9. Wykonawcy mogą polegać na zdolnościach tych z Wykonawców, którzy wykonają usługi, do realizacji których te zdolności są wymagane.
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
1. Zmiana umowy wymaga zgody obu stron umowy oraz formy pisemnej pod rygorem nieważności.2. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany umowy wynikający z art. 455 ust.1 i 2 Pzp.
3. Dopuszcza się również zmiany umowy wskazane postanowieniami § 6, a także polegające na: zmianie formy organizacyjno-prawnej stron, nazwy, siedziby lub podmiotów.
4. Zmiany do umowy może inicjować zarówno Zamawiający, jak i Wykonawca, składając pisemny wniosek do drugiej strony, zawierający w szczególności opis zmiany i uzasadnienie. Zamawiający powyżej przewidział katalog zmian na które może wyrazić zgodę, powyższe nie stanowi jednak zobowiązania do wyrażenia takiej zgody.
5. Rodzaj i zakres zmian umowy został zawarty w Projekcie umowy stanowiącym załacznik nr 3 do SWZ.
7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2022-11-14 13:00
8.2.) Miejsce składania ofert: Wykonawca składa ofertę za posrednictwem Formularza do złozenia oferty dostępnego ns ePUAP i udostępnionego równiez na miniPortalu.
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2022-11-14 14:00
8.4.) Termin związania ofertą: do 2022-12-13
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Przygotowanie i wydawanie posiłków codziennie dla dzieci z Przedszkola oraz przygotowywanie śniadań i obiadów dwudaniowych z napojem dla dzieci, które zgłoszą się ze Szkoły.
- Usługa przygotowywania i wydawania ciepłych posiłków dla uczestników Centrum Integracji Społecznej w Olsztynie
- Obsługa kulinarna polskiego stoiska narodowego podczas targów Gulfood 2025 w terminie 17-21 lutego 2025 r. w Dubaju w Zjednoczonych Emiratach Arabskich
- Sporządzanie i dostarczanie całodziennego wyżywienia dla pacjentów w Szpitalu Powiatowym w Jarocinie.
- Świadczenie usług polegających na przygotowaniu i dostawie gorącego posiłku dla dzieci uczęszczających do Szkoły Podstawowej nr 4 im. Francesco Nullo w Olkuszu
- Usługa cateringowa w niepublicznej placówce edukacyjnej "WESOŁY I KREATYWNY PRZEDSZKOLAK", zlokalizowanej przy ul. Słowackiego 54 w Strzyżowie, w okresie od 02.01.2025 r. do 30.09.2025 r.
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.