Ogłoszenie z dnia 2024-07-25
Powiązane ogłoszenia:
- 2024/BZP 00333611/01 - Ogłoszenie z dnia 2024-05-21
Ogłoszenie o wyniku postępowania
Usługi
Przygotowanie i dostarczanie posiłków ( usługa cateringowa) dla mieszkańców Centrum Opiekuńczo- Mieszkalnego w Cedyni
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego1.2.) Nazwa zamawiającego: GMINA CEDYNIA
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 811684580
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: pl. Wolności 1
1.5.2.) Miejscowość: Cedynia
1.5.3.) Kod pocztowy: 74-520
1.5.4.) Województwo: zachodniopomorskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL428 - Szczeciński
1.5.7.) Numer telefonu: 914317808
1.5.8.) Numer faksu: 914144006
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: przetargi@cedynia.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.cedynia.pl
1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:
https://platformazakupowa.pl/pn/cedynia1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ogólne usługi publiczne
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Tak
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Przygotowanie i dostarczanie posiłków ( usługa cateringowa) dla mieszkańców Centrum Opiekuńczo- Mieszkalnego w Cedyni2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-7e9f9b11-177b-11ef-a7c1-72acb4a2af8f
2.5.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00430902
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2024-07-25
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak
2.14.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00333611
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Numer referencyjny: INF.271.1.4.2024.MW
4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.3.) Wartość zamówienia: 188000 PLN
4.4.) Rodzaj zamówienia: Usługi
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1. Przedmiotem zamówienia jest realizacja usług cateringowych- przygotowanie i dostarczanie posiłków dla mieszkańców Centrum Opiekuńczo- Mieszkalnego w Cedyni ( COM).
2. Szczegółowy zakres zamówienia:
1) Usługa obejmuje przygotowanie, ugotowanie i dostarczenie pełnych posiłków czyli 20 śniadań, 20 obiadów dwudaniowych oraz 20 kolacji dziennie (zwanych dalej: „posiłkami”) dla dorosłych osób. Podana ilość jest wartością szacunkową i może ulec zwiększeniu lub zmniejszeniu.
O liczbie obiadów Wykonawca będzie informowany przez Zamawiającego telefonicznie (SMS) najpóźniej w dniu poprzedzającym dzień wykonania usługi do godz. 16.00.
2) Wykonawcy będzie przysługiwało prawo do zapłaty wyłącznie za faktycznie dostarczone posiłki.
3) Realizacja zamówienia przez siedem dni w tygodniu (tj. od poniedziałku do niedzieli) z uwzględnieniem dni świątecznych i dni ustawowo wolnych.
4) Posiłki Wykonawca dostarczy do Centrum Opiekuńczo- Mieszkalnego zlokalizowanego przy ul. Tadeusza Kościuszki 32 w Cedyni.
5) Posiłki powinny być dostarczone w opakowaniach termoizolacyjnych, które gwarantują utrzymanie odpowiedniej temperatury i jakości przewożonych potraw.
6) Godzina dostarczenia posiłków: śniadanie 7:00, I danie (zupa z pieczywem), II danie 13:00 – (tolerancja +/- 10min), kolacja do godz.17:00. Zamawiający zastrzega sobie zmianę godzin dostawy poszczególnych posiłków. Podane godziny są orientacyjne i wymagają doszczegółowienia.
7) Wykonawca ponosi odpowiedzialność za jakość posiłku, temperaturę w chwili podania oraz jego walory smakowe i estetyczne.
8) Wykonawca jest odpowiedzialny za sporządzanie posiłków zgodnie z zasadami żywienia i przedkładanymi Zamawiającemu w odpowiednim uzgodnionym trybie jadłospisami.
9) Warunkiem płatności za daną partię posiłków jest każdorazowe zatwierdzenie ich zgodności z SWZ przez kierownika COM lub wyznaczonego przez niego pracownika.
10) Wszystkie posiłki muszą być przygotowywane zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2020 r. poz. 2021 z późniejszymi zmianami).
11) Posiłki muszą być przygotowane z pełnowartościowych, świeżych, naturalnych produktów spożywczych, posiadających aktualne terminy ważności.
12) Nie dopuszcza się do przygotowywania posiłków z mięsa odkostnionego mechanicznie (MMO) i jego przetworów.
13) Nie dopuszcza się do przygotowywania posiłków z mięsa pochodzącego z puszek konserwowych z wyjątkiem śniadań i kolacji.
14) Dostawa musi odbywać się w naczyniach przystosowanych do przewozu żywności i zapewniających właściwą ochronę, temperaturę oraz środkami transportu przystosowanymi do przewozu żywności, spełniając przy tym wszelkie wymogi sanitarno – higieniczne.
15) Dostarczane posiłki muszą być gotowe do spożycia bez konieczności dodatkowych przygotowań.
16) Wykonawca podczas wykonywania zamówienia zobowiązany jest do zapewnienia technologa żywienia zbiorowego lub dietetyka/intendent, który będzie sprawował kontrolę dostarczanych Zamawiającemu posiłków. Wymieniony technolog żywienia zbiorowego lub dietetyk/intendent powinien potwierdzać zgodność dostarczanych każdorazowo Zamawiającemu posiłków w postaci podpisu na Zamówieniu Dziennym.
17) Wykonawca zobowiązany jest do prowadzenia przygotowania i dostawy posiłków z zachowaniem aktualnych norm żywienia, opracowanych przez Instytut Żywności i Żywienia oraz posiadać instrukcję i procedury z zakresu bezpieczeństwa żywności z uwzględnieniem zasad HACCP w zakresie żywienia.
18) Posiłek, sposób jego przygotowania oraz transport powinien odbywać się z zachowaniem odpowiednich warunków higieniczno-sanitarnych.
19) Wykonawca musi posiadać aktualną decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego zezwalającego na prowadzenie działalności w zakresie objętym zamówieniem.
20) Wykonawca będzie dostarczać posiłki własnym transportem, w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw.
21) Wykonawca zadba o czystość termosów w których odbywać się będzie transport posiłków.
22) Temperatura wydawanego posiłku powinna być zgodna z zasadami GHP i GMP.
23) Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania badań sprawdzających posiłki zarówno pod względem higienicznym jak i kalorycznym. W przypadku stwierdzenia, że posiłek nie spełnia parametrów określonych w obowiązujących przepisach oraz w SWZ, jest nieświeży, kosztami badania Zamawiający obciąży Wykonawcę.
24) Koszt posiłku wskazany w ofercie musi zawierać wszystkie koszty związane z jego wykonaniem, przygotowaniem, dostawą.
25) Podawane posiłki powinny dostarczyć mieszkańcom odpowiednią do wieku całodzienną ilość zapotrzebowania energetycznego, zgodnie z aktualnymi normami żywienia określonymi w rozporządzeniu Ministra Zdrowia (Dz. U. z 28 sierpnia 2015r. poz. 1256) przy wyliczeniu średnioważonej normy dla danej grupy wiekowej pensjonariuszy( dane te zostaną udostępnione Wykonawcy przez Zamawiającego) .
26) Bezwzględnie należy przestrzegać norm na składniki pokarmowe i produkty spożywcze określone przez Instytut Żywienia i Żywności. Posiłki mają być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia.
Szczegółowe informacje dot. zamówienia zawarto w rozdziale IV SWZ- IV. Przedmiot zamówienia, jawność postępowania.
4.5.3.) Główny kod CPV: 55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków
55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków
55510000-8 - Usługi bufetowe
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 244800 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 244800 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 244800 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Spółdzielnia Socjalna Gród Cedynia
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 8581875849
7.3.3) Ulica: AKACJOWA 10
7.3.4) Miejscowość: Chojna
7.3.5) Kod pocztowy: 74-500
7.3.6.) Województwo: zachodniopomorskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
SPÓŁDZIELNIA SOCJALNA GRÓD CEDYNIA
jakie przetargi wygrała firma
SPÓŁDZIELNIA SOCJALNA GRÓD CEDYNIA
SEKCJA VIII UMOWA
8.1.) Data zawarcia umowy: 2024-07-01
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 244800 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
do 2024-12-31INNE PRZETARGI CEDYNIA
więcej: przetargi CEDYNIA »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Usługa cateringowa dla uczestników DDP w ramach projektu "Rozwój dziennych form usług opiekuńczych świadczonych w społeczności lokalnej na terenie powiatu otwockiego"
- Przygotowanie i dostawa wyżywienia dla podopiecznych Centrum Wspierania Rodzin "Swoboda" w Poznaniu
- Świadczenie usługi cateringowej na potrzeby Wielkopolskiego Samorządowego Centrum Rozwoju Wsi w Sielinku w 2025 roku.
- Zakup usługi żywienia dla osób zatrzymanych w PDOZ oraz policjantów skierowanych do działań w celu zapewnienia ładu i porządku publicznego
- Świadczenie usług dla uczestników projektu "PROFESJONALNE USŁUGI"
- Zakup zestawów śniadaniowych dla gości Agro obiektu hotelowego w miejscu dzierżawy, czyli w lokalu gastronomicznym usytuowanym w AGRO obiekcie hotelowym we Wrocławiu przy ul. Zwycięskiej 4
więcej: Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.