eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi ZakopaneSukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do stołówki Zakopiańskiego Centrum Edukacji w Zakopanem w okresie od 01.07.2024r do 31.12.2024r. - z podziałem na 6 części



Ogłoszenie z dnia 2024-07-26


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o wyniku postępowania
Dostawy
Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do stołówki Zakopiańskiego Centrum Edukacji w Zakopanem w okresie od 01.07.2024r do 31.12.2024r. - z podziałem na 6 części

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: ZAKOPIAŃSKIE CENTRUM EDUKACJI IM.H. MODRZEJEWSKIEJ

1.3.) Oddział zamawiającego: ZCE

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 491996884

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: ul. Kasprusie 35 A

1.5.2.) Miejscowość: Zakopane

1.5.3.) Kod pocztowy: 34-500

1.5.4.) Województwo: małopolskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL219 - Nowotarski

1.5.7.) Numer telefonu: 182012786

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zce@zakopane.eu

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: zce.zakopane.eu

1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:

https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-641e3284-1c1b-11ef-a7c1-72acb4a2af8f

1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - samorządowy zakład budżetowy

1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Inna działalność


zarządzanie nieruchomościami wykonywane na zlecenie

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do stołówki Zakopiańskiego Centrum Edukacji w Zakopanem w okresie od 01.07.2024r do 31.12.2024r. - z podziałem na 6 części

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-641e3284-1c1b-11ef-a7c1-72acb4a2af8f

2.5.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00432276

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2024-07-26

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2024/BZP 00091024/03/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.1 Sukcesywne dostawa artykułów żywnościowych do stołówki Zakopiańskiego Centrum Edukacji w Zakopanem w okresie od dnia od 01 lipca do 31 grudnia 2024 r.- z podziałem na 6 części

2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak

2.14.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00348611

SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ

3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Numer referencyjny: DŻ2-2024

4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak

4.3.) Łączna wartość poszczególnych części zamówienia: 194566,45 PLN

4.3.1) Wartość zamówienia stanowiącego przedmiot tego postępowania (bez VAT): 169665,26 PLN

4.4.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

Część 1

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

CZĘŚĆ 1- DOSTAWA PIECZYWA
1 Bułka kajzerka 45 g – 50 g kg 20
2 Bułka wieloziarnista 45 g - 50 g kg 120
3 Bułka śniadaniowa 45 g – 50 g kg 120
4 Bułka graham - 45g - 50 g kg 65
5 Bułka tarta kg 100
6 Chleb pszenny krojony 500 g - 600 g kg 10
7 Chleb wieloziarnisty krojony 250 g - 500 g kg 165
8 Chleb razowy krojony 400 g – 500 g kg 16
9 Chleb pszenno-żytni krojony 500 g–600 g kg 200
10 Chleb dyniowy kg 5
11 Chleb graham krojony 300 g - 600 g kg 20
12 Weka krojona 350 g - 500 g kg 130
13 Chałka kg 80
14 Drożdżówka kg 60
15 Ciasto typu „babka” jogurtowe/marchewkowe/murzynek/biszkoptowe kg 25
1. Zamawiający informuje, że podane powyżej ilości artykułów żywnościowych są ilościami szacunkowymi i w trakcie realizacji zamówienia mogą ulec zmniejszeniu. Zamawiający będzie płacił za faktycznie zamówione ilości produktów po cenach jednostkowych podanych w ofercie.
2. Zamawiający zastrzega, że zakres objęty szczegółowym opisem przedmiotu zamówienia z podaniem kategoryzacji rodzajowej i ilościowej przedstawionej w specyfikacji (formularz ofertowy) oraz ofercie Wykonawcy stanowi orientacyjne ilości, które mogą ulec zmianie (zmniejszeniu lub zwiększeniu) w trakcie trwania umowy. Zamawiający zapewnia realizację przedmiotu umowy do 50% całkowitej wartości wynagrodzenia umownego brutto. Zamawiający zastrzega sobie prawo dokonywania zamówień z zakresu poszczególnych kategoryzacji rodzajowych i ilościowych towarów w zależności od własnych potrzeb bez względu na ilości danego asortymentu podane w ofercie Wykonawcy, pod warunkiem nieprzekroczenia całkowitej kwoty umownej brutto oraz przy uwzględnieniu wartości cen jednostkowych, które mają charakter ryczałtowy. Wykonawca z tego tytułu, jak również w przypadku zmniejszenia ilości, nie będzie dochodził jakichkolwiek roszczeń od Zamawiającego. Wykonawcy nie przysługują wobec Zamawiającego roszczenia odszkodowawcze z tytułu zmniejszenia zamówienia.
3. Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi przedmiotu zamówienia jak również zgodność z odpowiednimi normami.
4.Zamawiający wymaga, aby Wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia spełniał wszelkie wymagania higieniczne określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2023r. poz. 1448) oraz zobowiązujących aktów wykonawczych wydanych na jej podstawie.
5. Produkty powinny być świeże, zgodne z normami: PN-A-86003, PN-A-86059, PN-66/A-86233, PN-68/A-86230, PN-A-86155, PN-A-86061, PN-91/A-86300.
6. Miejscem dostawy jest magazyn żywnościowy w ośrodku „Szpulki” ul. Małe Żywczańskie 9b, Zakopane.
7. Umowa będzie realizowana w oparciu o zamówienia częściowe, które będą składane telefonicznie lub pisemnie przesłane mailem zgodnie z faktycznymi potrzebami Zamawiającego, zgodnie z cenami jednostkowymi zaproponowanymi w ofercie Wykonawcy z zastrzeżeniem, że całkowita wartość umowy nie może przekroczyć wysokości posiadanych środków finansowych przeznaczonych na ten cel.
8. Dostawy będą realizowane najpóźniej następnego dnia do godz. 9.00, licząc od daty złożenia, najpóźniej poprzedniego dnia do godz. 13.00, telefonicznie zamówienia na poszczególne produkty z pakietów, o ile zamówienie nie zostanie złożone wcześniej niż na jeden dzień przed żądaną dostawą i nie zostanie wyznaczony przez Zamawiającego konkretny termin realizacji dostawy.
9. W wyjątkowych sytuacjach mogą wystąpić zamówienia dodatkowe realizowane w tym samym dniu.
10. Wykonawca podejmuje się również rozładunku towaru i przeniesienia go do magazynu żywnościowego w ośrodku „Szpulki” ul. Małe Żywczańskie 9b, Zakopane.
11. Wykonawca zobowiązuje się każdorazowo przy dostawie załączyć świadectwo jakości dostarczanego przedmiotu umowy (atest) lub handlowy dokument identyfikacyjny.
12. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać przedmiot umowy czystym środkiem transportu przystosowanym do przewozu przedmiotu umowy a w przypadku przewozu mięsa i wędlin pojazdem dopuszczonym do użytkowania przez Państwową Inspekcję Handlową.
13. W przypadku stwierdzenia przez Zamawiającego wadliwej partii dostarczonego towaru, reklamacja zostanie zgłoszona telefonicznie. Wykonawca zobowiązuje się niezwłocznie do jego wymiany na towar wolny od wad w ciągu 3 godzin, w ilościach zakwestionowanych przez Zamawiającego.
14. W przypadku nieprzestrzegania terminu dostaw oraz powtarzających się uchybień w realizacji warunków umowy, Zamawiający zastrzega sobie prawo zerwania umowy bez wypowiedzenia.
15. Każdy samochód, którym będzie dostarczana żywność musi posiadać decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego stwierdzającą spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów (art. spożywcze, warzywa, owoce, jaja, mięso i wędliny itp.)
16. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zażądania stosownego dokumentu w momencie dostawy produktów.

4.5.3.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie

4.5.5.) Wartość części: 16912,00 PLN

Część 2

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

CZĘŚĆ 2 - DOSTAWA ARTYKUŁÓW OGÓLNOSPOŻYWCZYCH
1 Ananas w syropie (w opakowaniu puszka 565 g – 580 g) kg 15
2 Brzoskwinia w syropie (puszka 820g - 850g) kg 10
3 Koktail mieszanka owocowa syropie (puszka 565g – 850g) kg 5
4 Cukier kryształ min. kl 2 (w opakowaniu 1kg) szt 250
5 Cukier puder (w opakowaniu 500g – 1kg) kg 7
6 Cukier waniliowy (w opakowaniu 15g - 30g) kg 1
7 Jabłko prażone - min. 80 g owoców w 100g produktu (w opakowaniu 700g – 1kg) kg 70
8 Dżem słoik (typu „Łowicz” lub równoważne mix smaków) kg 20
9 Powidła śliwkowe nisko-słodzone (typu „Łowicz” lub równoważne) bez zawartości syropu glukozowo – fruktozowego (w opakowaniu 260g – 280g) kg 15
10 Budyń bez cukru (typu Winiary lub równoważne) mix smaków (w opakowaniu 40g – 60g) kg 10
11 Galaretka owocowa (typu „Winiary” lub równoważne) mix smaków (w opakowaniu 60g – 75g) kg 15
12 Kisiel z cukrem (typu „Winiary” lub równoważne) mix smaków (w opakowaniu 30 g – 80 g) kg 15
13 Herbata ziołowa w torebkach (rumiankowa, miętowa) (waga torebki 1,5 g – 3 g) kg 1
14 Herbata indyjska granulowana (w opakowaniu 80g – 100g) kg 1
15 Herbata ekspresowa (typu „Golden Assam” lub równoważne) w opakowaniu 100 szt. (torebka 1,5g – 3g) kg 1
16 Herbata - owocowa w torebkach (torebka 1,5g - 3g) kg 1
17 Kakao (typu „Deccomoreno” lub równoważne) o zawartości tłuszczu kakaowego 10%-12% w 100 g masy (w opakowaniu 80g - 200g) kg 5
18 Kawa zbożowa rozpuszczalna (typu „Inka” lub równoważne) zawartość zbóż nie mniejsza niż 72% w opakowaniu 100g - 200g) kg 2
19 Kawa rozpuszczalna w opakowaniu 100g - 200g) kg 2
20 Kasza jęczmienna mazurska (perłowa) kg 35
21 Kasza jęczmienna pęczak kg 20
22 Kasza kuskus kg 6
23 Kasza kukurydziana kg 5
24 Kasza gryczana (prażona) kg 40
25 Kasza manna kg 25
26 Kasza bulgur kg 30
27 Mąka pszenna poznańska typu 500 (w opakowaniu 1kg) kg 220
28 Mąka ziemniaczana (w opakowaniu 1kg) kg 65
29 Makaron gwiazdki (typu „Lubella” lub równoważne)mąka pszenna semolina 100% i od 0,7g do 10g tłuszczu w 100g produktu (w opakowaniu 400g – 3kg) kg 10
30 Makaron muszelki małe (typu „Lubella” lub równoważne) mąka pszenna semolina 100% i od 0,7g do 10g tłuszczu w 100g produktu 400g – 3kg) kg 25
31 Makaron spaghetti (typu ”Lubella” lub równoważne) mąka pszenna semolina 100% i od 0,7g do 10g tłuszczu w 100g produktu (w opakowaniu 400g – 3kg) kg 55
32 Makaron łazanki (typu „Lubella” lub równoważne) mąka pszenna semolina 100% i od 0,7g do 10g tłuszczu w 100g produktu (w opakowaniu 400g – 3kg) kg 30
33 Makaron jajeczny nitki (typu „Czaniecki lub równoważne)(w opakowaniu 250g – 400g) kg 35
34 Makaron jajeczny zacierka (typu „Czaniecki lub równoważne) (w opakowaniu 250g – 400g) kg 65
35 Makaron kokardki (typu „Lubella” lub równoważne) mąka pszenna semolina 100% i od 0,7g do 10g tłuszczu w 100g produktu (w opakowaniu 400g – 3kg) 15
36 Makaron pióra (typu „Lubella” lub równoważne) mąka pszenna semolina 100% i od 0,7g do 10g tłuszczu w 100g produktu (w opakowaniu 400g – 3kg) kg 25
37 Makaron świderki (typu „Lubella” lub równoważne) mąka pszenna semolina 100% i od 0,7g do 10g tłuszczu w 100g produktu (w opakowaniu 400g – 3kg) kg 30
38 Makaron pióra/świderki pełnoziarnisty (typu ”Lubella” lub równoważne) mąka pszenna semolina 100% (w opakowaniu 400 g – 3kg) kg 40
39 Ryż biały długoziarnisty (typu „Sonko” lub równoważne) nie mniej niż 0,8g tłuszczu na 100g produktu (w opakowaniu 1kg) kg 300
40 Płatki zbożowe czekoladowe – kulki, bez dodatku słodu jęczmiennego (typu „Lubella”) w opakowaniu 900g - 1kg) kg 10
41 Płatki kukurydziane - z ziaren kukurydzy, struktura i konsystencja sypka, do 15g cukru w 100g produktu gotowego, bez dodatku słodu jęczmiennego (w opakowaniu 900g - 1kg) kg 10
42 Płatki owsiane górskie ekstra (w opakowaniu 500g – 600g) kg 15
43 Płatki jaglane (w opakowaniu 500g – 600 ) kg 5
44 Grzyby - pieczarki marynowane (w opakowaniu 700g – 1kg) kg 5
45 Koper konserwowy „siekany” (w opakowaniu 18 g – 200g) kg 5
46 Szczaw konserwowy „siekany” (w opakowaniu 18 g – 20 g) kg 6
47 Ogórki konserwowe w zalewie octowej (typu „Krakus” lub równoważne) min 60% ogórka (w opakowaniu 80 g – 900g) kg 40
48 Kukurydza konserwowa (typu ”Pudliszki” lub równoważne ) (w opakowaniu 35 g - 45 g) kg 6
49 Groszek konserwowy (typu „Pudliszki” lub równoważne) (w opakowaniu 350g – 450g) kg 2
50 Ciecierzyca w puszce (typu „Rolnik, „Kier” lub równoważne) (w opakowaniu 350g – 450g) kg 10
51 Olej rzepakowy rafinowany o zawartości kwasów jednonienasyconych nie mniej niż 60g na 100g (w opakowaniu 3 l - 5 l) l 325
52 Ocet winny (w opakowaniu 200ml - 500ml) l 1
53 Ocet spirytusowy 10 % (w opakowaniu 0,5l) l 3
54 Kwasek cytrynowy (w opakowaniu 500g – 1kg) kg 3
55 Proszek do pieczenia (w opakowaniu 30g – 40g) kg 0,5
56 Czosnek granulowany 100% (typu "Helcom" lub równoważny w opakowaniu 500g - 1kg) produkt nie może zawierać: gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler i orzeszki ziemne. kg 10
57 Przyprawa do ryb (w opakowaniu 500g – 1kg) kg 2
58 Przyprawa do drobiu (w opakowaniu 500g – 1kg) kg 2
59 Przyprawa uniwersalna typu „Vegeta Natur”, „Helcom" lub równoważna w opakowaniu 500g - 1kg) kompozycja przypraw, ziół i suszonych warzyw, bez zawartości sztucznych wzmacniaczy smaku. kg 25
60 Płynna przyprawa Maggi typu „Vegeta Natur” sól od 1g do 30g w 100g/ml produktu i cukier 0,3g do 15g na 100g/ml produktu bez zawartości sztucznych wzmacniaczy smaku: glutaminian sodu, substancje konserwujące czy barwniki(butelka - 1 l) l 60
61 Ketchup łagodny (typu ”Roleski”) min. ilość pomidorów 170g na 100g (w opakowaniu 400g - 500g) kg 20
61 Musztarda (typu „Roleski”) (w opakowaniu 400g – 500g) kg 5
63 Majonez (typu „Roleski” ) – olej roślinny nie mniej niż 55%, jajo kurze nie mniej niż 11% (w opakowaniu 800g – 900g) kg 10
64 Przecier pomidorowy zawartość ekstraktu ogólnego 28 – 30% bez konserwantów (typu „Złoty bażant” w opakowaniu 400g - 450g) kg 10
65 Przecier pomidorowy zawartość ekstraktu ogólnego 28 – 30% bez konserwantów (typu „Złoty bażant” w opakowaniu 700g - 800g kg 45
66 Chrzan tarty o zaw. chrzanu min.60% (typu „Polonaise”) (w opakowaniu 180g - 250g) kg 10
67 Pomidory konserwowe (typu „Łowicz” – puszka 400g – 800g) kg 35
68 Sos do spaghetti (typu „Łowicz”)min. ilość pomidorów 156g na 100g produktu (w opakowaniu szklanym 500g- 600g) kg 45
69 Barszcz czerwony – koncentrat w płynie, nie mniej niż 12% (w opakowaniu 250 ml – 1 litr) l 5
70 Żurek na zakwasie (typu ”Śląski”)bez konserwantów (w opakowaniu 250 ml – 1 litr) l 5
71 Miód naturalny wielokwiatowy – słoik (w opakowaniu 800 g – 1000g) kg 15
72 Syrop malinowy „typu Łowicz” (w opakowaniu 500ml – 1l) l 1
73 Sok w kartonie (typu „Tymbark”) mix smaków (w opakowaniu 1 l) l 200
74 Sok w kartonie (typu „Tymbark”) mix smaków (w opakowaniu 200ml) l 35
75 Woda mineralna niegazowana (w opakowaniu 0,5l) l 60
76 Woda mineralna niegazowana (w opakowaniu 1,5l) l 500
77 Rodzynki sułtańskie (w opakowaniu 500g – 1kg) kg 5
78 Suszone morele luz kg 2
79 Suszone śliwki luz (typu ”kalifornijskie”) kg 5
80 Suszona żurawina luz kg 5
81 Pestki słonecznika (łuskane) kg 5
82 Pestki dyni (łuskane) kg 1
83 chipsy bananowe bez środków konserwujących, sztucznych barwników i aromatów, bez zawartości syropu glukozowo – fruktozowego i oleju palmowego (w opakowaniu 1kg) kg 5
84 Konserwa rybna – szprot w oleju (w opakowaniu 170g – 240g) kg 20
85 Konserwa rybna - tuńczyk w oleju (w opakowaniu 170g - 180g) kg 10
86 Konserwa rybna - szprot w sosie pomidorowym (w opakowaniu 170g – 180g) kg 15
87 Sól jodowana, spożywcza, warzona (w opakowaniu 500g – 1kg) kg 120
88 Kminek cały 100% (typu "Helcom" lub równoważne w opakowaniu 30g – 40g) produkt nie może zawierać: jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler i orzeszki ziemne. kg 1
89 Cynamon mielony 100% (typu "Helcom" lub równoważne w opakowaniu 350 g - 500 g) produkt nie może zawierać: jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler i orzeszki ziemne. kg 0,5
90 Pieprz naturalny czarny mielony 100% (typu "Helcom" lub równoważne w opakowaniu 500g -1kg) produkt nie może zawierać: jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler i orzeszki ziemne. kg 3
91 Papryka w proszku ostra/łagodna 100% (typu "Helcom" lub równoważne w opakowaniu500g -1kg) produkt nie może zawierać: jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler i orzeszki ziemne. kg 4
92 Ziele angielskie całe 100% (typu "Helcom" lub równoważne w opakowaniu 400 g – 500 g) produkt nie może zawierać: jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler i orzeszki ziemne. kg 1
93 Susz warzywny (w opakowaniu 100g – 150g) produkt nie może zawierać: jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler i orzeszki ziemne. kg 1
94 Susz warzywny wigilijny (w opakowaniu 100 g – 150 g) produkt nie może zawierać: jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler i orzeszki ziemne. kg 1
95 groszek ptysiowy kg 5
96 Pałeczki kukurydziane (typu „Tygryski”, „Kukuryku”, „Flips”) w opakowaniu 70 g – 250 g kg 10
97 Wafle ryżowe (typu „Sonko” (w opakowaniu 120g – 130g) kg 10
98 Wafle w czekoladzie (typu „Grześki” „Princessa”) waga 34g – 36g kg 5
99 Herbatniki (typu „Bebe” +/- 48 paczuszek 16g - 20g w kartonie zbiorczym) kg 15
100 Ciastka owsiane naturalne bez cukru z dodatkami (typu „Tago”) w opakowaniu 100g – 1kg) kg 10
101 Biszkopty (typu „Lady finger” (w opakowaniu 140g – 250g) kg 10
102 Cukierki „mieszanka krakowska”(w opakowaniu 1kg – 1,5kg) kg 4
1. Zamawiający informuje, ze podane wyżej ilości są ilościami szacunkowymi i w trakcie realizacji zamówienia mogą ulec zmniejszeniu. Zamawiający będzie płacił za faktycznie zamówione ilości produktów po cenach jednostkowych podanych w ofercie.
Szczegółowy opis zamówienia zawiera SWZ

4.5.3.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

15890000-3 - Różne produkty spożywcze i produkty suszone

15870000-7 - Przyprawy i przyprawy korzenne

15400000-2 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne

4.5.5.) Wartość części: 28264,06 PLN

Część 3

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

CZĘŚĆ 3 - DOSTAWA MIĘSA, WYROBÓW WĘDLINIARSKICH
1 Mięso schab wieprzowy b/kości kg 300
2 Mięso szynka wieprzowa b/kości „kulka” kg 500
3 Mięso łopatka wieprzowa b/kości kg 35
4 Filet z kurczaka kg 550
5 Dramstiki kg 150
6 Porcje rosołowe kg 150
7 Filet z indyka kg 250
8 Udko z kurczaka kg 160
9 Mięso polędwica wieprzowa kg 60
10 Kiełbasa krakowska sucha kg 10
11 Kiełbasa szynkowa drobiowa kg 5
12 Kiełbasa szynkowa wieprzowa kg 15
13 Kiełbasa toruńska kg 85
14 Kiełbasa krakowska parzona kg 5
15 Boczek wędzony kg 20
16 Frankfurterki kg 35
17 Polędwica z indyka kg 15
18 Polędwica z kurczaka kg 10
19 Polędwica sopocka kg 10
20 Filet pieczony z indyka kg 5
21 Pasztet drobiowy pieczony kg 30
22 Słonina kg 5
23 Szynka wieprzowa gotowana kg 30
24 Szynka z piersi kurczaka kg 10
25 Polędwica drobiowa z dodatkami (np. warzywami) kg 10
26 Parówki drobiowe (minimalna zawartość mięsa 90%) kg 30
1. Zamawiający informuje, że podane powyżej ilości artykułów żywnościowych są ilościami szacunkowymi i w trakcie realizacji zamówienia mogą ulec zmniejszeniu. Zamawiający będzie płacił za faktycznie zamówione ilości produktów po cenach jednostkowych podanych w ofercie.
2. Zamawiający zastrzega, że zakres objęty szczegółowym opisem przedmiotu zamówienia z podaniem kategoryzacji rodzajowej i ilościowej przedstawionej w specyfikacji (formularz ofertowy) oraz ofercie Wykonawcy stanowi orientacyjne ilości, które mogą ulec zmianie (zmniejszeniu lub zwiększeniu) w trakcie trwania umowy. Zamawiający zapewnia realizację przedmiotu umowy do 50% całkowitej wartości wynagrodzenia umownego brutto. Zamawiający zastrzega sobie prawo dokonywania zamówień z zakresu poszczególnych kategoryzacji rodzajowych i ilościowych towarów w zależności od własnych potrzeb bez względu na ilości danego asortymentu podane w ofercie Wykonawcy, pod warunkiem nieprzekroczenia całkowitej kwoty umownej brutto oraz przy uwzględnieniu wartości cen jednostkowych, które mają charakter ryczałtowy. Wykonawca z tego tytułu, jak również w przypadku zmniejszenia ilości, nie będzie dochodził jakichkolwiek roszczeń od Zamawiającego. Wykonawcy nie przysługują wobec Zamawiającego roszczenia odszkodowawcze z tytułu zmniejszenia zamówienia.
3. Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi przedmiotu zamówienia jak również zgodność z odpowiednimi normami.
4.Zamawiający wymaga, aby Wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia spełniał wszelkie wymagania higieniczne określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2023r. poz. 1448) oraz zobowiązujących aktów wykonawczych wydanych na jej podstawie.
5. Produkty powinny być świeże, zgodne z normami: PN-A-86003, PN-A-86059, PN-66/A-86233, PN-68/A-86230, PN-A-86155, PN-A-86061, PN-91/A-86300.
6. Miejscem dostawy jest magazyn żywnościowy w ośrodku „Szpulki” ul. Małe Żywczańskie 9b, Zakopane.
7. Umowa będzie realizowana w oparciu o zamówienia częściowe, które będą składane telefonicznie lub pisemnie przesłane mailem zgodnie z faktycznymi potrzebami Zamawiającego, zgodnie z cenami jednostkowymi zaproponowanymi w ofercie Wykonawcy z zastrzeżeniem, że całkowita wartość umowy nie może przekroczyć wysokości posiadanych środków finansowych przeznaczonych na ten cel.
8. Dostawy będą realizowane najpóźniej następnego dnia do godz. 9.00, licząc od daty złożenia, najpóźniej poprzedniego dnia do godz. 13.00, telefonicznie zamówienia na poszczególne produkty z pakietów, o ile zamówienie nie zostanie złożone wcześniej niż na jeden dzień przed żądaną dostawą i nie zostanie wyznaczony przez Zamawiającego konkretny termin realizacji dostawy.
9. W wyjątkowych sytuacjach mogą wystąpić zamówienia dodatkowe realizowane w tym samym dniu.
10. Wykonawca podejmuje się również rozładunku towaru i przeniesienia go do magazynu żywnościowego w ośrodku „Szpulki” ul. Małe Żywczańskie 9b, Zakopane.
11. Wykonawca zobowiązuje się każdorazowo przy dostawie załączyć świadectwo jakości dostarczanego przedmiotu umowy (atest) lub handlowy dokument identyfikacyjny.
12. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać przedmiot umowy czystym środkiem transportu przystosowanym do przewozu przedmiotu umowy a w przypadku przewozu mięsa i wędlin pojazdem dopuszczonym do użytkowania przez Państwową Inspekcję Handlową.
13. W przypadku stwierdzenia przez Zamawiającego wadliwej partii dostarczonego towaru, reklamacja zostanie zgłoszona telefonicznie. Wykonawca zobowiązuje się niezwłocznie do jego wymiany na towar wolny od wad w ciągu 3 godzin, w ilościach zakwestionowanych przez Zamawiającego.
14. W przypadku nieprzestrzegania terminu dostaw oraz powtarzających się uchybień w realizacji warunków umowy, Zamawiający zastrzega sobie prawo zerwania umowy bez wypowiedzenia.
15. Każdy samochód, którym będzie dostarczana żywność musi posiadać decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego stwierdzającą spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów (art. spożywcze, warzywa, owoce, jaja, mięso i wędliny itp.)
16. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zażądania stosownego dokumentu w momencie dostawy produktów.
17. Mięso i wędliny muszą być dostarczane w czystych, zamkniętych pojemnikach do przewozu mięsa i wędlin. Mięso surowe nie może być przewożone razem z wędlinami.

4.5.3.) Główny kod CPV: 15110000-2 - Mięso

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

4.5.5.) Wartość części: 47272,50 PLN

Część 4

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1 Jogurt owocowy pitny bez cukrów(w opakowaniu 120 g – 250 g) kg 185
2 Jogurt na deser (typu "Polski" lub równoważny) z wsadem owocowym (na dnie opakowania), bez konserwantów (w opakowaniu 100 g – 150 g) kg 15
3 Jogurt naturalny (w opakowaniu 100 g – 250 g) kg 100
4 Jogurt naturalny nie mniej niż 1,5 g tłuszczu w 100 g.(w opakowaniu 1 kg - 5 kg) kg 20
5 Kefir naturalny nie mniej niż 1,5 g tłuszczu w 100 g.(opakowaniu 350 g - 5 kg) kg 30
6 Mleko karton 3,2% (w opakowaniu 1 litr) l 1900
7 Śmietana 18% bez substancji zagęszczających (w opakowaniu 400 g – 500 g) kg 60
8 Śmietanka 18% (w opakowaniu 500 g – 1000 g) kg 50
9 Śmietanka 30% (w opakowaniu 500 g – 1000 g) kg 15
10 Masło 82% tłuszczu (w opakowaniu 180 g - 300 g) kg 115
11 Margaryna mleczna (w opakowaniu 200 g - 250 g kg 15
12 Ser twarogowy półtłusty „Krajanka” nie mniej niż 4g tłuszczu w 100 g. kg 280
13 Ser topiony kostka (w opakowaniu 90 g - 100 g) kg 15
14 Ser topiony krążki (mix smaków) (w opakowaniu 140 g – 250 g) kg 5
15 Maślanka naturalna (w opakowaniu 1 l) kg 30
16 Ser żółty (typu” Salami”) kg 40
17 Ser żółty (typu „Edamski”) kg 35
18 Ser żółty (typu” Dziurawiec”) kg 10
19 Ser żółty (typu „Gouda”) Kg 5
20 Ser żółty (typu " Mozzarella") kg 5
21 Serek homogenizowany (typu Serek Polski lub równoważny) w bez konserwantów, (w opakowaniu 125 g - 150 g) kg 50
22 Serek homogenizowany smakowy (typu "Darek" lub równoważny) bez konserwantów, (w opakowaniu 125 g - 150 g) kg 40
23 Serniczek z polewą owocową (typu "Wypasiony" lub równoważny) bez konserwantów (w opakowaniu 125 g - 150 g) kg 40
24 Batonik twarogowy smakowy z polewą (typu "Wypasiony" lub równoważny" zaw. twarogu 60%, bez konserwantów (w opakowaniu 40 g - 50 g) kg 10

równoważny) bez konserwantów, (w opakowaniu 125 g - 150 g) kg 40
23 Serniczek z polewą owocową (typu "Wypasiony" lub równoważny) bez konserwantów (w opakowaniu 125 g - 150 g) kg 40
24 Batonik twarogowy smakowy z polewą (typu "Wypasiony" lub równoważny" zaw. twarogu 60%, bez konserwantów (w opakowaniu 40 g - 50 g) kg 10

1. Zamawiający informuje, że podane powyżej ilości artykułów żywnościowych są ilościami szacunkowymi i w trakcie realizacji zamówienia mogą ulec zmniejszeniu. Zamawiający będzie płacił za faktycznie zamówione ilości produktów po cenach jednostkowych podanych w ofercie.
2. Zamawiający zastrzega, że zakres objęty szczegółowym opisem przedmiotu zamówienia z podaniem kategoryzacji rodzajowej i ilościowej przedstawionej w specyfikacji (formularz ofertowy) oraz ofercie Wykonawcy stanowi orientacyjne ilości, które mogą ulec zmianie (zmniejszeniu lub zwiększeniu) w trakcie trwania umowy. Zamawiający zapewnia realizację przedmiotu umowy do 50% całkowitej wartości wynagrodzenia umownego brutto. Zamawiający zastrzega sobie prawo dokonywania zamówień z zakresu poszczególnych kategoryzacji rodzajowych i ilościowych towarów w zależności od własnych potrzeb bez względu na ilości danego asortymentu podane w ofercie Wykonawcy, pod warunkiem nieprzekroczenia całkowitej kwoty umownej brutto oraz przy uwzględnieniu wartości cen jednostkowych, które mają charakter ryczałtowy. Wykonawca z tego tytułu, jak również w przypadku zmniejszenia ilości, nie będzie dochodził jakichkolwiek roszczeń od Zamawiającego. Wykonawcy nie przysługują wobec Zamawiającego roszczenia odszkodowawcze z tytułu zmniejszenia zamówienia.
3. Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi przedmiotu zamówienia jak również zgodność z odpowiednimi normami.
4.Zamawiający wymaga, aby Wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia spełniał wszelkie wymagania higieniczne określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2023r. poz. 1448) oraz zobowiązujących aktów wykonawczych wydanych na jej podstawie.
5. Produkty powinny być świeże, zgodne z normami: PN-A-86003, PN-A-86059, PN-66/A-86233, PN-68/A-86230, PN-A-86155, PN-A-86061, PN-91/A-86300.
6. Miejscem dostawy jest magazyn żywnościowy w ośrodku „Szpulki” ul. Małe Żywczańskie 9b, Zakopane.
7. Umowa będzie realizowana w oparciu o zamówienia częściowe, które będą składane telefonicznie lub pisemnie przesłane mailem zgodnie z faktycznymi potrzebami Zamawiającego, zgodnie z cenami jednostkowymi zaproponowanymi w ofercie Wykonawcy z zastrzeżeniem, że całkowita wartość umowy nie może przekroczyć wysokości posiadanych środków finansowych przeznaczonych na ten cel.
8. Dostawy będą realizowane najpóźniej następnego dnia do godz. 9.00, licząc od daty złożenia, najpóźniej poprzedniego dnia do godz. 13.00, telefonicznie zamówienia na poszczególne produkty z pakietów, o ile zamówienie nie zostanie złożone wcześniej niż na jeden dzień przed żądaną dostawą i nie zostanie wyznaczony przez Zamawiającego konkretny termin realizacji dostawy.
9. W wyjątkowych sytuacjach mogą wystąpić zamówienia dodatkowe realizowane w tym samym dniu.
10. Wykonawca podejmuje się również rozładunku towaru i przeniesienia go do magazynu żywnościowego w ośrodku „Szpulki” ul. Małe Żywczańskie 9b, Zakopane.
11. Wykonawca zobowiązuje się każdorazowo przy dostawie załączyć świadectwo jakości dostarczanego przedmiotu umowy (atest) lub handlowy dokument identyfikacyjny.
12. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać przedmiot umowy czystym środkiem transportu przystosowanym do przewozu przedmiotu umowy a w przypadku przewozu mięsa i wędlin pojazdem dopuszczonym do użytkowania przez Państwową Inspekcję Handlową.
13. W przypadku stwierdzenia przez Zamawiającego wadliwej partii dostarczonego towaru, reklamacja zostanie zgłoszona telefonicznie. Wykonawca zobowiązuje się niezwłocznie do jego wymiany na towar wolny od wad w ciągu 3 godzin, w ilościach zakwestionowanych przez Zamawiającego.
14. W przypadku nieprzestrzegania terminu dostaw oraz powtarzających się uchybień w realizacji warunków umowy, Zamawiający zastrzega sobie prawo zerwania umowy bez wypowiedzenia.
15. Każdy samochód, którym będzie dostarczana żywność musi posiadać decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego stwierdzającą spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów (art. spożywcze, warzywa, owoce, jaja, mięso i wędliny itp.)
16. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zażądania stosownego dokumentu w momencie dostawy produktów.

4.5.3.) Główny kod CPV: 15510000-6 - Mleko i śmietana

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

15544000-3 - Ser twardy

15551000-5 - Jogurt i pozostałe przefermentowane przetwory mleczne

15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.5.5.) Wartość części: 21746,95 PLN

Część 5

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

CZĘŚĆ 5 - DOSTAWA OWOCÓW, WARZYW I JAJ
1 Banany kg 315
2 Botwina (pęczek) szt. 15
3 Buraki czerwone kg 400
4 Cebula kg 80
5 Cytryny kg 70
6 Fasola „Jaś” średni kg 45
7 Seler korzeniowy kg 150
8 Groch łuszczony kg 15
9 Grzyby pieczarki kg 80
10 Jabłka kg 400
11 Jaja kurze XL wg wagi nie mniej niż 73g kl. A szt. 4700
12 Kapusta biała kg 65
13 Kapusta czerwona kg 50
14 Kapusta włoska (główka) szt. 75
15 Kapusta pekińska (główka) szt. 60
16 Kapusta kiszona utrwalona naturalnie bez dodatkowego kwasu octowego, mlekowego kg 135
17 Kapusta młoda (główki) szt. 30
18 Sałata zielona (główka) szt. 35
19 Sałata lodowa (główka) szt. 60
20 Marchew korzeniowa kg 500
21 Pomidory kg 120
22 Pory (sztuki) szt. 25
23 Papryka czerwona kg 90
24 Pietruszka zielona (natka pęczek) szt. 180
25 Pietruszka korzeń kg 100
26 Rzodkiewka (pęczek) szt. 100
27 Ogórki zielone kg 235
28 Ogórki kiszone utrwalone naturalnie bez dodatkowego kwasu octowego, mlekowego kg 30
29 Ogórki małosolne kg 70
30 Ziemniaki kg 3500
31 Ziemniaki młode kg 260
32 Czosnek polski (sztuki) szt. 90
33 Koper zielony (pęczek) szt. 250
34 Soczewica czerwona kg 15
35 Awokado szt. 25
36 Kalarepa (sztuki) szt. 125
37 Cukinia kg 45
38 Dynia kg 125
39 Szczypiorek (pęczek) szt. 90
40 Kiwi (sztuki) szt. 1100
41 Gruszki kg 250
42 Nektarynki kg 70
43 Mandarynki kg 30
44 Truskawka świeża kg 50
45 Pomarańcze kg 100
46 Winogrona białe kg 130
47 Rabarbar kg 10
48 Brzoskwinie kg 95
49 Śliwki kg 40
1. Zamawiający informuje, że podane powyżej ilości artykułów żywnościowych są ilościami szacunkowymi i w trakcie realizacji zamówienia mogą ulec zmniejszeniu. Zamawiający będzie płacił za faktycznie zamówione ilości produktów po cenach jednostkowych podanych w ofercie.
2. Zamawiający zastrzega, że zakres objęty szczegółowym opisem przedmiotu zamówienia z podaniem kategoryzacji rodzajowej i ilościowej przedstawionej w specyfikacji (formularz ofertowy) oraz ofercie Wykonawcy stanowi orientacyjne ilości, które mogą ulec zmianie (zmniejszeniu lub zwiększeniu) w trakcie trwania umowy. Zamawiający zapewnia realizację przedmiotu umowy do 50% całkowitej wartości wynagrodzenia umownego brutto. Zamawiający zastrzega sobie prawo dokonywania zamówień z zakresu poszczególnych kategoryzacji rodzajowych i ilościowych towarów w zależności od własnych potrzeb bez względu na ilości danego asortymentu podane w ofercie Wykonawcy, pod warunkiem nieprzekroczenia całkowitej kwoty umownej brutto oraz przy uwzględnieniu wartości cen jednostkowych, które mają charakter ryczałtowy. Wykonawca z tego tytułu, jak również w przypadku zmniejszenia ilości, nie będzie dochodził jakichkolwiek roszczeń od Zamawiającego. Wykonawcy nie przysługują wobec Zamawiającego roszczenia odszkodowawcze z tytułu zmniejszenia zamówienia.
3. Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi przedmiotu zamówienia jak również zgodność z odpowiednimi normami.
4.Zamawiający wymaga, aby Wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia spełniał wszelkie wymagania higieniczne określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2023r. poz. 1448) oraz zobowiązujących aktów wykonawczych wydanych na jej podstawie.
5. Produkty powinny być świeże, zgodne z normami: PN-A-86003, PN-A-86059, PN-66/A-86233, PN-68/A-86230, PN-A-86155, PN-A-86061, PN-91/A-86300.
6. Miejscem dostawy jest magazyn żywnościowy w ośrodku „Szpulki” ul. Małe Żywczańskie 9b, Zakopane.
7. Umowa będzie realizowana w oparciu o zamówienia częściowe, które będą składane telefonicznie lub pisemnie przesłane mailem zgodnie z faktycznymi potrzebami Zamawiającego, zgodnie z cenami jednostkowymi zaproponowanymi w ofercie Wykonawcy z zastrzeżeniem, że całkowita wartość umowy nie może przekroczyć wysokości posiadanych środków finansowych przeznaczonych na ten cel.
8. Dostawy będą realizowane najpóźniej następnego dnia do godz. 9.00, licząc od daty złożenia, najpóźniej poprzedniego dnia do godz. 13.00, telefonicznie zamówienia na poszczególne produkty z pakietów, o ile zamówienie nie zostanie złożone wcześniej niż na jeden dzień przed żądaną dostawą i nie zostanie wyznaczony przez Zamawiającego konkretny termin realizacji dostawy.
9. W wyjątkowych sytuacjach mogą wystąpić zamówienia dodatkowe realizowane w tym samym dniu.
10. Wykonawca podejmuje się również rozładunku towaru i przeniesienia go do magazynu żywnościowego w ośrodku „Szpulki” ul. Małe Żywczańskie 9b, Zakopane.
11. Wykonawca zobowiązuje się każdorazowo przy dostawie załączyć świadectwo jakości dostarczanego przedmiotu umowy (atest) lub handlowy dokument identyfikacyjny.
12. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać przedmiot umowy czystym środkiem transportu przystosowanym do przewozu przedmiotu umowy a w przypadku przewozu mięsa i wędlin pojazdem dopuszczonym do użytkowania przez Państwową Inspekcję Handlową.
13. W przypadku stwierdzenia przez Zamawiającego wadliwej partii dostarczonego towaru, reklamacja zostanie zgłoszona telefonicznie. Wykonawca zobowiązuje się niezwłocznie do jego wymiany na towar wolny od wad w ciągu 3 godzin, w ilościach zakwestionowanych przez Zamawiającego.
14. W przypadku nieprzestrzegania terminu dostaw oraz powtarzających się uchybień w realizacji warunków umowy, Zamawiający zastrzega sobie prawo zerwania umowy bez wypowiedzenia.
15. Każdy samochód, którym będzie dostarczana żywność musi posiadać decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego stwierdzającą spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów (art. spożywcze, warzywa, owoce, jaja, mięso i wędliny itp.)
16. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zażądania stosownego dokumentu w momencie dostawy produktów.
17. Jaja, przy każdej dostawie, muszą posiadać dokument identyfikacyjny dla jaj konsumpcyjnych spełniających wymogi przepisów. Wymagania jakościowe dotyczy jaj kurzych stanowiących przedmiot zamówienia określono zgodnie z Rozporządzeniem Komisji (WE) nr 589/2008 z dnia 23 czerwca 2008 r., stanowiącym szczegółowe zasady wykonywania Rozporządzenia Rady (WE) nr 1234/2007 w sprawie norm handlowych w odniesieniu do jaj. Jaja kurze – świeże, niepoddane żadnym zabiegom konserwacyjnym. Skorupa o normalnym kształcie, czysta, nieuszkodzona, niemyta, nieczyszczona. Białko przejrzyste, gęste, bez ciał obcych, zapach swoisty. Żółtko słabo widoczne, kuliste, przy obracaniu jajem słabo ruchliwe, powracające do centralnego położenia bez ciał obcych, zapach swoisty. Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 14 dni od daty dostawy do Zamawiającego. Na skorupie powinien znajdować się czytelny kod producenta.

4.5.3.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

03220000-9 - Warzywa, owoce i orzechy

15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty

03142500-3 - Jaja

4.5.5.) Wartość części: 40266,75 PLN

Część 6

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1 Groszek zielony kg 30
2 Mieszanka warzywna "bukiet warzyw" kg 90
3 Mieszanka warzywna "barszcz ukraiński" warzywa w zmiennych proporcjach 60% (pomidory, kapusta biała, fasola szparagowa, marchew, cebula, seler), buraki ćwikłowe 40% kg 40
4 Marchew z groszkiem kg 20
5 Mini marchewki kg 50
6 Brokuły kg 80
7 Brukselka kg 30
8 Szpinak zielony kg 20
9 Fasolka szparagowa zielona kg 60
10 Kalafior kg 50
11 Dynia kg 30
12 Cukinia (plastry) kg 20
13 Mieszanka kompotowa 4–składnikowa kg 145
14 Truskawka cały owoc kg 100
15 Aronia kg 30
16 Porzeczka czarna kg 10
17 Porzeczka czerwona kg 30
18 Śliwki kg 95
19 Wiśnie kg 60
20 Uszka z grzybami kg 20
21 Ryba – filet z miruny, mrożony, płaty, bez skóry, bez ości, indywidualnie mrożone, glazura (SHP) glazura nie większa niż 10 % masy ryby kg 40
22 Ryba – filet z dorsza, mrożony, płaty, bez skóry, bez ości, indywidualnie mrożone, glazura (SHP); glazura nie większa niż 10 % masy ryby. kg 40
23 Ryba – filet z mintaja, mrożony, płaty, bez skóry, bez ości, indywidualnie mrożone, glazura (SHP); glazura nie większa niż 10 % masy ryby. kg 120
24 Ryba – filet z tilapii, płaty, bez skóry, bez ości, indywidualnie mrożone, glazura (SHP)glazura nie większa niż 10 % masy ryby kg 120

1. Zamawiający informuje, że podane powyżej ilości artykułów żywnościowych są ilościami szacunkowymi i w trakcie realizacji zamówienia mogą ulec zmniejszeniu. Zamawiający będzie płacił za faktycznie zamówione ilości produktów po cenach jednostkowych podanych w ofercie.
2. Zamawiający zastrzega, że zakres objęty szczegółowym opisem przedmiotu zamówienia z podaniem kategoryzacji rodzajowej i ilościowej przedstawionej w specyfikacji (formularz ofertowy) oraz ofercie Wykonawcy stanowi orientacyjne ilości, które mogą ulec zmianie (zmniejszeniu lub zwiększeniu) w trakcie trwania umowy. Zamawiający zapewnia realizację przedmiotu umowy do 50% całkowitej wartości wynagrodzenia umownego brutto. Zamawiający zastrzega sobie prawo dokonywania zamówień z zakresu poszczególnych kategoryzacji rodzajowych i ilościowych towarów w zależności od własnych potrzeb bez względu na ilości danego asortymentu podane w ofercie Wykonawcy, pod warunkiem nieprzekroczenia całkowitej kwoty umownej brutto oraz przy uwzględnieniu wartości cen jednostkowych, które mają charakter ryczałtowy. Wykonawca z tego tytułu, jak również w przypadku zmniejszenia ilości, nie będzie dochodził jakichkolwiek roszczeń od Zamawiającego. Wykonawcy nie przysługują wobec Zamawiającego roszczenia odszkodowawcze z tytułu zmniejszenia zamówienia.
3. Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi przedmiotu zamówienia jak również zgodność z odpowiednimi normami.
4.Zamawiający wymaga, aby Wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia spełniał wszelkie wymagania higieniczne określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2023r. poz. 1448) oraz zobowiązujących aktów wykonawczych wydanych na jej podstawie.
5. Produkty powinny być świeże, zgodne z normami: PN-A-86003, PN-A-86059, PN-66/A-86233, PN-68/A-86230, PN-A-86155, PN-A-86061, PN-91/A-86300.
6. Miejscem dostawy jest magazyn żywnościowy w ośrodku „Szpulki” ul. Małe Żywczańskie 9b, Zakopane.
7. Umowa będzie realizowana w oparciu o zamówienia częściowe, które będą składane telefonicznie lub pisemnie przesłane mailem zgodnie z faktycznymi potrzebami Zamawiającego, zgodnie z cenami jednostkowymi zaproponowanymi w ofercie Wykonawcy z zastrzeżeniem, że całkowita wartość umowy nie może przekroczyć wysokości posiadanych środków finansowych przeznaczonych na ten cel.
8. Dostawy będą realizowane najpóźniej następnego dnia do godz. 9.00, licząc od daty złożenia, najpóźniej poprzedniego dnia do godz. 13.00, telefonicznie zamówienia na poszczególne produkty z pakietów, o ile zamówienie nie zostanie złożone wcześniej niż na jeden dzień przed żądaną dostawą i nie zostanie wyznaczony przez Zamawiającego konkretny termin realizacji dostawy.
9. W wyjątkowych sytuacjach mogą wystąpić zamówienia dodatkowe realizowane w tym samym dniu.
10. Wykonawca podejmuje się również rozładunku towaru i przeniesienia go do magazynu żywnościowego w ośrodku „Szpulki” ul. Małe Żywczańskie 9b, Zakopane.
11. Wykonawca zobowiązuje się każdorazowo przy dostawie załączyć świadectwo jakości dostarczanego przedmiotu umowy (atest) lub handlowy dokument identyfikacyjny.
12. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać przedmiot umowy czystym środkiem transportu przystosowanym do przewozu przedmiotu umowy a w przypadku przewozu mięsa i wędlin pojazdem dopuszczonym do użytkowania przez Państwową Inspekcję Handlową.
13. W przypadku stwierdzenia przez Zamawiającego wadliwej partii dostarczonego towaru, reklamacja zostanie zgłoszona telefonicznie. Wykonawca zobowiązuje się niezwłocznie do jego wymiany na towar wolny od wad w ciągu 3 godzin, w ilościach zakwestionowanych przez Zamawiającego.
14. W przypadku nieprzestrzegania terminu dostaw oraz powtarzających się uchybień w realizacji warunków umowy, Zamawiający zastrzega sobie prawo zerwania umowy bez wypowiedzenia.
15. Każdy samochód, którym będzie dostarczana żywność musi posiadać decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego stwierdzającą spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów (art. spożywcze, warzywa, owoce, jaja, mięso i wędliny itp.)
16. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zażądania stosownego dokumentu w momencie dostawy produktów.
17. Mrożonki mają być dostarczane do magazynu żywnościowego
w formie nie rozmrożonej

4.5.3.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

15221000-3 - Ryby mrożone

15896000-5 - Produkty głęboko mrożone

4.5.5.) Wartość części: 15203 PLN

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA

Część 1

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 1)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY (dla części 1)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 2

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 2

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 1

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 17757,61 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 17757,61 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 17757,61 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 1)

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

Wykonawca

7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mały przedsiębiorca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Piekarnia, Cukiernia Anna Piwowarczyk

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 490750299

7.3.3) Ulica: ul. Chramcówki 16a

7.3.4) Miejscowość: Zakopane

7.3.5) Kod pocztowy: 34-500

7.3.6.) Województwo: małopolskie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA (dla części 1)

8.1.) Data zawarcia umowy: 2024-06-27

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 17757,61 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:

Od 2024-07-01 do 2024-12-31

Część 2

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 2)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY (dla części 2)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 30151,12 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 30151,12 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 30151,12 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 2)

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

Wykonawca

7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mały przedsiębiorca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Firma Handlowa Krzysztof Chełmecki

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 7370000881

7.3.3) Ulica: ul. Żmiąca 7

7.3.4) Miejscowość: Ujanowice

7.3.5) Kod pocztowy: 34-603

7.3.6.) Województwo: małopolskie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA (dla części 2)

8.1.) Data zawarcia umowy: 2024-06-18

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 30151,12 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:

Od 2024-07-01 do 2024-12-31

Część 3

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 3)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY (dla części 3)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 0

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 49636,18 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 49636,18 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 49636,18 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 3)

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

Wykonawca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: GOBARTO SPÓŁKA AKCYJNA

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 411141076

7.3.3) Ulica: ul. Wspólna 70

7.3.4) Miejscowość: Warszawa

7.3.5) Kod pocztowy: 00-687

7.3.6.) Województwo: mazowieckie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA (dla części 3)

8.1.) Data zawarcia umowy: 2024-06-18

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 49636,18 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:

Od 2024-07-01 do 2024-12-31

Część 4

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 4)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY (dla części 4)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 0

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 22834,30 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 22834,30 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 22834,30 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 4)

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

Wykonawca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: SPÓŁDZIELNIA MLECZARSKA MLEKOVITA

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000437174

7.3.3) Ulica: ul. Ludowa 122

7.3.4) Miejscowość: Wysokie Mazowieckie

7.3.5) Kod pocztowy: 18-200

7.3.6.) Województwo: podlaskie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA (dla części 4)

8.1.) Data zawarcia umowy: 2024-06-18

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 22834,30 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:

Od 2024-07-01 do 2024-12-31

Część 5

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 5)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY (dla części 5)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 42280,17 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 42280,17 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 42280,17 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 5)

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

Wykonawca

7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mały przedsiębiorca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Firma Handlowa Krzysztof Chełmecki

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 7370000881

7.3.3) Ulica: ul. Żmiąca 7

7.3.4) Miejscowość: Ujanowice

7.3.5) Kod pocztowy: 34-603

7.3.6.) Województwo: małopolskie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA (dla części 5)

8.1.) Data zawarcia umowy: 2024-07-18

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 42280,17 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:

Od 2024-07-01 do 2024-12-31

Część 6

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 6)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY (dla części 6)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 15963,15 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 15963,15 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 15963,15 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 6)

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

Wykonawca

7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mały przedsiębiorca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: SAMAR sp. z o.o.

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 7340008547

7.3.3) Ulica: ul. Tarnowska 113

7.3.4) Miejscowość: Nowy Sącz

7.3.5) Kod pocztowy: 33-300

7.3.6.) Województwo: małopolskie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA (dla części 6)

8.1.) Data zawarcia umowy: 2024-07-18

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 15963,15 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:

Od 2024-07-01 do 2024-12-31

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.