Ogłoszenie z dnia 2023-10-10
Powiązane ogłoszenia:
- 2023/BZP 00477146/01 - Wynik z dnia 2023-11-06
Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa artykułów ogólnospożywczych oraz mrożonek do Zakładu Karnego w Uhercach Mineralnych
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: Zakład Karny w Uhercach Mineralnych
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000321081
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Uherce Mineralne 153
1.5.2.) Miejscowość: Uherce Mineralne
1.5.3.) Kod pocztowy: 38-623
1.5.4.) Województwo: podkarpackie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL821 - Krośnieński
1.5.7.) Numer telefonu: 134608850
1.5.8.) Numer faksu: 134618400
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zk_uherce@sw.gov.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inna państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Porządek i bezpieczeństwo publiczne
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Dostawa artykułów ogólnospożywczych oraz mrożonek do Zakładu Karnego w Uhercach Mineralnych
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-3c3b74d0-641e-11ee-9aa3-96d3b4440790
2.5.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00435486
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2023-10-10
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2023/BZP 00134354/03/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.5 Dostawy artykułów ogólnospożywczych oraz mrożonek do Zakładu Karnego w Uhercach Mineralnych.
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-3c3b74d0-641e-11ee-9aa3-96d3b44407903.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: 1. W postępowaniu o udzielenie zamówienia komunikacja między Zamawiającym, a Wykonawcami odbywa się drogą elektroniczną przy użyciu Platformy e-Zamówienia https://ezamowienia.gov.pl , ePUAPu
https://epuap.gov.pl/wps/portal
2. W szczególnie uzasadnionych przypadkach uniemożliwiających komunikację Wykonawcy i Zamawiającego za pośrednictwem
Platformy e-Zamówienia, Zamawiający dopuszcza komunikację za pomocą poczty elektronicznej na adres e-mail:
zk_uherce@sw.gov.pl (nie dotyczy składania ofert). Pozostałe informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których
zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami opisane zostały w rozdziale X i XIII SWZ
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Minimalne wymagania techniczne
dotyczące sprzętu używanego w celu korzystania z usług Platformy e-Zamówienia oraz informacje dotyczące specyfikacji połączenia
określa Regulamin Platformy e-Zamówienia.
W przypadku problemów technicznych i awarii związanych z funkcjonowaniem Platformy e-Zamówienia użytkownicy mogą
skorzystać ze wsparcia technicznego dostępnego pod numerem telefonu (32) 77 88 999 lub drogą elektroniczną poprzez formularz
udostępniony na stronie internetowej https://ezamowienia.gov.pl w zakładce ,,Zgłoś problem”.
Pozostałe informacje o wymaganiach technicznych i organizacyjnych dot. korespondencji elektronicznej opisane zostały w rozdziale
X i XIII SWZ
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Klauzula informacyjna została zawarta w załączniku nr 4 do SWZ
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: DKw.2232.8.2023.PF
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 3
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Zadanie nr 1 – dostawy art. ogólnospożywczych (pakiet 1):
CPV 15863200-7 herbata czarna granulowana
Granulat jednolity, wolny od zanieczyszczeń. Smak i zapach naparu charakterystyczny dla herbaty czarnej, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu.
W ilości 80 kg.
CPV 15411200-4 olej roślinny uniwersalny
Spożywczy przejrzysty, klarowny, bez osadu w opakowaniach jednostkowych do 5l, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu.
W ilości 1600 litrów.
CPV 15851110-9 makaron nitki
Produkt otrzymany z surowców pochodzących z przemiału ziarna pszenicy zwyczajnej i wody, z dodatkiem jaj i innych składników, odpowiednio uformowany i wysuszony, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu.
W ilości 200 kg.
CPV 15851110-9 makaron rurki
Produkt otrzymany z surowców pochodzących z przemiału ziarna pszenicy zwyczajnej i wody, z dodatkiem jaj i innych składników, odpowiednio uformowany i wysuszony, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu.
W ilości 3000 kg.
CPV 15831200-4 cukier biały
Kryształy sypkie, bez zlepów i grudek, dopuszcza się obecność zrostów, kryształów bliźniaczych. Barwa biała, dopuszcza się odcień lekko kremowy, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu.
W ilości 1 500 kg.
CPV 15613100-9 kasza manna
Otrzymana z przemiału ziarna pszenicy, niedopuszczalna obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu.
W ilości 700 kg.
CPV 15613100-9 kasza jęczmienna
Kasza otrzymana z ziarna jęczmienia szklistego, o cienkiej łusce, przeznaczonego do celów konsumpcyjnych. Barwa jasnoszara z odcieniem od zielonkawego do żółtawego, dopuszcza się zawartość ziaren z odcieniem brązowym w ilości nie większej niż 10%, niedopuszczalna obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu.
W ilości 3 000 kg.
CPV 15600000-4 mąka ziemniaczana
100% skrobi ziemniaczanej konsystencja sypka bez grudek i zlepów, dopuszcza się niewielkie łatwo rozsypujące się zbrylenia; smak i zapach – właściwe dla produktu, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu.
W ilości 10 kg.
CPV 15614100-6 ryż biały
Ziarno ryżu powinno być wolne od toksycznych i innych szkodliwych substancji, obcych zapachów lub zapachu wskazującego na psucie, niedopuszczalna obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu.
W ilości 3 000 kg.
CPV 15331427-6 koncentrat pomidorowy
Pasta 25-30% produkt otrzymany ze świeżych, dojrzałych, czerwonych pomidorów, bez żadnych dodatków, waga jednostkowa opakowania od 200 g do 1kg, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu.
W ilości 1 100 kg.
CPV 15332230-5 marmolada
Twarda lub miękka z owoców innych niż cytrusowe o żelowanej konsystencji nie zawierająca czarnej pożeczki, opakowanie cateringowe, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu.
W ilości 3 500 kg.
CPV-15331400-1 leczo pieczarkowe
Przetworzone i zakonserwowane pieczarki, papryka wraz z innymi warzywami, smak charakterystyczny dla potrawy, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu .
W ilości 1000 kg.
CPV 15331133-8 groch dzielony suszony
Produkt wolny od zanieczyszczeń, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu.
W ilości 1 100 kg.
CPV 15890000-3 kostka sojowa
Produkt wykonany z odtłuszczonej mąki sojowej w opakowaniach do 20 kg, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu.
W ilości 900 kg.
CPV 15890000-3 granulat sojowy
Produkt wykonany z odtłuszczonej mąki sojowej w opakowaniach do 20 kg, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu.
W ilości 500 kg
CPV 15890000-3 soczewica czerwona suszona
Soczewica suszona, produkt wolny od zanieczyszczeń, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu.
W ilości 400 kg
CPV 15890000-3 ciecierzyca suszona
Ciecierzyca suszona, produkt wolny od zanieczyszczeń, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu.
W ilości 400 kg.
CPV 15890000-3 fasola suszona
Fasola suszona biała, sucha, bez przebarwień. Produkt wolny od zanieczyszczeń, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu.
W ilości 2 200 kg.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15610000-7 - Produkty przemiału ziarna
15330000-0 - Przetworzone owoce i warzywa
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 6 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze oferty Zamawiający będzie się kierował kryterium najniższej
ceny. Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta z najniższą ceną.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Zadanie nr 2 – dostawy art. ogólnospożywczych (pakiet 2):
CPV 15891500-5 rosół drobiowy
Konsystencja, sypka, z widocznymi kawałkami suszonych warzyw, proszek barwy żółtej bez grudek i zlepów, dopuszcza się niewielkie łatwo rozsypujące się zbrylenia, smaki zapach – właściwe dla rosołu, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu.
W ilości 120 kg.
CPV 15861410-7 barszcz czerwony
Konsystencja sypka, proszek lub granulat barwy charakterystycznej dla zastosowanych składników bez grudek i zlepów, dopuszcza się niewielkie łatwo rozsypujące się zbrylenia, smaki zapach – właściwe dla barszczu, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu.
W ilości 70 kg.
CPV 15861410-7 zupa grzybowa
Konsystencja sypka z dodatkiem suszonych kawałków grzybów, proszek lub granulat barwy charakterystycznej dla zastosowanych składników bez grudek i zlepów, dopuszcza się niewielkie łatwo rozsypujące się zbrylenia, smaki zapach – właściwe dla zupy, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu. W ilości 70 kg.
CPV 15871260-4 sos pomidorowy do makaronu
Konsystencja sypka, proszek lub granulat barwy charakterystycznej dla zastosowanych składników bez grudek i zlepów; dopuszcza się niewielkie łatwo rozsypujące się zbrylenia; smaki zapach – właściwe dla sosu, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu.
W ilości 30 kg
CPV 15871260-4 sos biały
Konsystencja sypka, proszek lub granulat barwy charakterystycznej dla zastosowanych składników bez grudek i zlepów; dopuszcza się niewielkie łatwo rozsypujące się zbrylenia, smaki zapach – właściwe dla sosu, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu.
W ilości 30 kg.
CPV 15871260-4 sos pieczeniowy
Konsystencja sypka, proszek lub granulat barwy charakterystycznej dla zastosowanych składników bez grudek i zlepów, dopuszcza się niewielkie łatwo rozsypujące się zbrylenia, smaki zapach – właściwe dla sosu, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu.
W ilości 120 kg.
CPV 15891000-0 przyprawa warzywna w płynie do zup, sosów i sałatek
Z surowców roślinnych, zwierzęcych lub ich mieszanin, z dodatkiem naturalnych przypraw roślinnych, spożywczych dodatków smakowo -zapachowych, substancji wzmacniających smak i zapach, substancji poprawiających strukturę produktu, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu .
W ilości 350 litrów.
CPV 15891500-5 uniwersalna przyprawa warzywna
Konsystencja sypka, z widocznymi kawałkami suszonych warzyw, proszek bez grudek i zlepów, dopuszcza się niewielkie łatwo rozsypujące się zbrylenia, smak i zapach - właściwe dla przyprawy, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu.
W ilości 400 kg.
CPV 15872400-5 sól spożywcza jodowana
Konsystencja sypka, kryształki bez grudek i zlepów; dopuszcza się niewielkie łatwo rozsypujące się zbrylenia.
W ilości 450 kg
CPV 15871120-1 ocet spirytusowy 10 %
termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu.
W ilości 180 litrów
CPV 15872100-2 pieprz czarny
Konsystencja sypka, proszek bez grudek i zlepów; dopuszcza się niewielkie łatwo rozsypujące się zbrylenia; smak i zapach - właściwe dla przyprawy, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu. W ilości 20 kg.
CPV 15871270-7 czosnek mielony
Konsystencja sypka, proszek lub granulat bez grudek i zlepów; dopuszcza się niewielkie łatwo rozsypujące się zbrylenia, smak i zapach - właściwe dla przyprawy, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu.
W ilości 4 kg.
CPV 15871270-7 majeranek
Konsystencja sypka, proszek bez grudek i zlepów, dopuszcza się niewielkie łatwo rozsypujące się zbrylenia, smak i zapach - właściwe dla przyprawy, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu.
W ilości 10 kg.
CPV 15871270-7 liść laurowy
Produkt dostarczony w szczelnym opakowaniu, po otwarciu opakowania intensywny zapach charakterystyczny dla przyprawy termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 m-cy od dnia dostawy do magazynu.
W ilości 4 kg.
CPV 15871270-7 ziele angielskie
Produkt dostarczony w szczelnym opakowaniu, po otwarciu opakowania intensywny zapach charakterystyczny dla przyprawy termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 m-ce od dnia dostawy do magazynu.
W ilości 5 kg.
CPV 15871270-7 koper suszony
Konsystencja: sypka, proszek bez grudek i zlepów, dopuszcza się niewielkie łatwo rozsypujące się zbrylenia, smak i zapach - właściwe dla przyprawy, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu.
W ilości 30 kg.
CPV 15871270-7 cynamon
Konsystencja: sypka, proszek bez grudek i zlepów, dopuszcza się niewielkie łatwo rozsypujące się zbrylenia, smak i zapach - właściwe dla przyprawy, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu.
W ilości 5 kg.
CPV 15871270-7 kminek
Konsystencja sypka, proszek bez grudek i zlepów, dopuszcza się niewielkie łatwo rozsypujące się zbrylenia, smak i zapach - właściwe dla przyprawy, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu. W ilości 2 kg.
CPV 15862000-8 kawa zbożowa
Produkt otrzymywany z przemiału zbóż, korzeni cykorii i buraka cukrowego , termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu.
W ilości 480 kg.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15610000-7 - Produkty przemiału ziarna
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 6 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze oferty Zamawiający będzie się kierował kryterium najniższej
ceny. Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta z najniższą ceną.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Zadanie nr 3 – dostawy mrożonek:
CPV 15331170-9 marchew z groszkiem mrożonka
Składniki marchew 60%, groch zielony 40% dozwolona zmiana proporcji do 20%, dostawa w opakowaniu pozwalającym na porcjowanie produktu bez konieczności rozmrażania całego opakowania, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od dnia dostawy do magazynu. Temperatura dostarczonego towaru od -24°C do -18°C. W ilości 450 kg.
CPV 15331170-9 mieszanka jarzynowa
Mieszanka min. sześciu warzyw, dostawa w opakowaniu pozwalającym na porcjowanie produktu bez konieczności rozmrażania całego opakowania, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od dnia dostawy do magazynu. Temperatura dostarczonego towaru od -24°C do -18°C.
W ilości 2500 kg.
CPV 15331170-9 brokuły mrożone
Dostawa w opakowaniu pozwalającym na porcjowanie produktu bez konieczności rozmrażania całego opakowania, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od dnia dostawy do magazynu. Temperatura dostarczonego towaru od -24°C do -18°C.
W ilości 180 kg.
CPV 15331170-9 kalafior mrożony
Dostawa w opakowaniu pozwalającym na porcjowanie produktu bez konieczności rozmrażania całego opakowania, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od dnia dostawy do magazynu. Temperatura dostarczonego towaru od -24°C do -18°C.
W ilości 200 kg.
CPV15220000-6 burger rybny panierowany mrożony
Dostawa w opakowaniu pozwalającym na oddzielenie pojedynczych sztuk bez konieczności rozmrażania całego opakowania. Farsz rybny minimum 60% wagi. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od dnia dostawy do magazynu. Temperatura dostarczonego towaru od -24°C do -18°C.
W ilości 1000 kg.
CPV 15894300-4 pierogi ruskie mrożone
Skład ziemniaki 20-30%, ser twarogowy 10-15%, mąka pszenna, dostawa w opakowaniu pozwalającym na porcjowanie produktu bez konieczności rozmrażania całego opakowania, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od dnia dostawy do magazynu. Temperatura dostarczonego towaru od -24°C do -18°C.
W ilości 300 kg.
CPV 15331170-9 włoszczyzna mrożona
Dostawa w opakowaniu pozwalającym na porcjowanie produktu bez konieczności rozmrażania całego opakowania, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od dnia dostawy do magazynu. Temperatura dostarczonego towaru od -24°C do -18°C.
W ilości 3000 kg.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15330000-0 - Przetworzone owoce i warzywa
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 6 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze oferty Zamawiający będzie się kierował kryterium najniższej
ceny. Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta z najniższą ceną.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:
1. Formularz ofertowy - załącznik nr 1 do SWZ2. Pełnomocnictwa - jeżeli dotyczy.
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:
1. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, zgodnie z art. 58 ust. 2 ustawy PzpWykonawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia lub do
reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy. W związku z powyższym niezbędne jest załączenie do oferty
pełnomocnictwa, w celu ustalenia podmiotu uprawnionego do występowania w imieniu Wykonawców w sposób
umożliwiający ich identyfikację. Pełnomocnictwo powinno być złożone w oryginale i opatrzone kwalifikowanym podpisem
elektronicznym lub podpisem zaufanym lub podpisem osobistym przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie
zamówienia lub w formie kopii potwierdzonej notarialnie, opatrzonej kwalifikowanym podpisem elektronicznym przez
notariusza.
2. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia dołączają do oferty oświadczenie, z którego wynika jaki
zakres rzeczowy zamówienia realizować zamierzają poszczególni Wykonawcy.
3. Wszelka korespondencja będzie prowadzona przez zamawiającego wyłącznie z pełnomocnikiem.
4. Jeżeli jako najkorzystniejsza zostanie wybrana oferta wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia,
zamawiający będzie żądał przed zawarciem umowy w sprawie zamówienia publicznego, kopii umowy regulującej
współpracę tych wykonawców.
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
Zamawiający przewiduje możliwość zmiany zawartej umowy w stosunku do treści wybranej oferty w zakresie uregulowanymw art. 455 ustawy, w tym zmiany cen jednostkowych brutto w przypadku zmiany przepisów stawki podatkowej VAT, przy
czym zmianie ulegną wyłącznie ceny brutto a cena netto pozostanie bez zmian. Zmiana umowy wymaga, pod rygorem
nieważności, zachowania formy pisemnej.
7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2023-10-18 10:00
8.2.) Miejsce składania ofert: Ofertę wraz z wymaganiami załącznikami należy złożyć za pośrednictwem Platformy e-Zamówienia zgodnie z Rozdziałem X niniejszej specyfikacji
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2023-10-18 11:00
8.4.) Termin związania ofertą: do 2023-11-16
INNE PRZETARGI UHERCE MINERALNE
więcej: przetargi UHERCE MINERALNE »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa artykułów spożywczych
- Zakup i dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby stołówki szkolnej w roku 2025
- Dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Gminnego Żłobka nr 1 "Zaczarowany Ogród" w Ruścu w 2025 r.
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola Publicznego w Osiu
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do Gminnego Przedszkola Publicznego nr 3 im. Kubusia Puchatka w Woli na rok 2025
- Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych do Zespołu Żłobków Miejskich w Szczecinie w pierwszej połowie 2025 roku.
więcej: Przetworzone owoce i warzywa »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.