Ogłoszenie z dnia 2023-10-11
Powiązane ogłoszenia:
- 2023/BZP 00388282/01 - Ogłoszenie z dnia 2023-09-08
Ogłoszenie o wyniku postępowania
Usługi
Zapewnienie usługi gastronomicznej dla uczestników wizyty studyjnej (2 części).
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego1.2.) Nazwa zamawiającego: Rzeszowska Agencja Rozwoju Regionalnego Spółka Akcyjna
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 690260330
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: ul. Szopena 51
1.5.2.) Miejscowość: Rzeszów
1.5.3.) Kod pocztowy: 35-959
1.5.4.) Województwo: podkarpackie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL823 - Rzeszowski
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zamowienia.publiczne@rarr.rzeszow.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://rarr.rzeszow.pl/
1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:
https://platformazakupowa.pl/transakcja/8131791.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - osoba prawna, o której mowa w art. 4 pkt 3 ustawy (podmiot prawa publicznego)
1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Sprawy gospodarcze i finansowe
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Tak
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Zapewnienie usługi gastronomicznej dla uczestników wizyty studyjnej (2 części).2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-ceca6644-4b03-11ee-9aa3-96d3b4440790
2.5.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00438698
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2023-10-11
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Tak
2.12.) Nazwa projektu lub programu:
EXPRESS - Europejskie Regiony promujące samowystarczalność energetyczną w zakresie odnawialnych źródeł energii2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak
2.14.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00388282
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Numer referencyjny: BS.2611.40.2023
4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak
4.3.) Łączna wartość poszczególnych części zamówienia: 301831,07 PLN
4.3.1) Wartość zamówienia stanowiącego przedmiot tego postępowania (bez VAT): 4944,01 PLN
4.4.) Rodzaj zamówienia: Usługi
Część 1
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Zapewnienie usługi gastronomicznej (24 października 2023 r.: obiad, kolacja, 25 października 2023 r.: kolacja) dla 25 osób, uczestników wizyty studyjnej organizowanej w Rzeszowie w dniach 24-25.10.2023 r.Zapewnienie usługi gastronomicznej dla 25 osób (+/- 5 osób), uczestników wizyty studyjnej organizowanej (woj. podkarpackie) w dniach 24-25 października 2023 r. w Rzeszowie.
a) Obiad serwowany w formie gorącego posiłku w dniu 24.10.2023 r. (godzina: 12.30-14.00)
Zestaw obiadowy musi obejmować:
• przystawkę: 1 rodzaj zupy (min. 250 ml zupy / 1 osobę),
• danie gorące: 1 danie mięsne lub rybne lub wegańskie – do wyboru (min. 150g / 1 osobę),
• dodatki obiadowe: ziemniaki lub ryż lub kasza (min. 150g / 1osobę), 2 surówki/sałatki (min. 200g / 1 osobę) lub posiłek jarski (min. 400g / 1 osobę),
• napoje: kawa z ekspresu lub herbata – bez ograniczeń, woda mineralna serwowana w dzbanku z dodatkami: cytryna, mięta (min. 250 ml / 1 osobę).
b) Kolacja serwowana w formie gorącego posiłku w dniu 24.10.2023 r. (godzina: 19.00-21.00)
Kolacja musi obejmować dania typowe dla kuchni polskiej:
• przystawkę: 1 danie (min. 150g / 1 osobę),
• danie gorące: 1 danie mięsne, rybne lub wegańskie – do wyboru (min. 150g / 1 osobę),
• dodatki obiadowe: ziemniaki lub ryż lub kasza (min. 150g / 1osobę), 2 surówki/sałatki (min. 200g / 1 osobę) lub posiłek jarski (min. 400g / 1 osobę),
• deser: 2 desery do wyboru np. szarlotka lub sernik (min. 100g / osobę)
• napoje: kawa z ekspresu lub herbata – bez ograniczeń, woda mineralna serwowana w dzbanku z dodatkami: cytryna, mięta (min. 250 ml / 1 osobę).
c) Kolacja serwowana w formie gorącego posiłku w dniu 25.10.2023 r. (godzina: 19.00-21.00)
Kolacja musi obejmować dania typowe dla kuchni polskiej, inne niż serwowane w dn. 24.10.2023 r.:
• przystawkę: 1 danie (min. 150g / 1 osobę),
• danie gorące: 1 danie mięsne lub rybne lub wegańskie – do wyboru (min. 150g / 1 osobę),
• dodatki obiadowe: ziemniaki lub ryż lub kasza (min. 150g / 1osobę), 2 surówki/sałatki (min. 200g / 1 osobę) lub posiłek jarski (min. 400g / 1 osobę),
• deser: 2 desery do wyboru np. szarlotka lub sernik (min. 100g / osobę)
• napoje: kawa z ekspresu lub herbata – bez ograniczeń, woda mineralna serwowana w dzbanku z dodatkami: cytryna, mięta (min. 250 ml / 1 osobę).
Ostateczna forma menu będzie ustalona z Wykonawcą po podpisaniu Umowy.
Zamawiający zastrzega, że podczas realizacji niniejszej usługi gastronomicznej udział weźmie min. 20 osób.
Ostateczna forma menu będzie ustalona z Wykonawcą po podpisaniu Umowy, na minimalnie 3 dni przed planowanym dniem realizacji usługi.
W związku z organizacją wizyty studyjnej, która w Rzeszowie ma charakter pieszy i towarzyszy ona przedmiotowi zamówienia, musi on zostać zrealizowany w odległości maksymalnie 1000 metrów od centrum miasta Rzeszowa (licząc w linii prostej od Rynku w Rzeszowie, według mapy Google).
Zamawiający może dokonać zmiany godziny podania obiadu/kolacji o max. +/- 1 godz. W przypadku wystąpienia przesunięć w programie wydarzenia, zmiana ta zostanie zgłoszona Wykonawcy nie później niż 2 godziny przed planowanym czasem realizacji przedmiotu zamówienia.
Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany liczby uczestników kolacji o +/- 5 osób. Zmiana ta zostanie zgłoszona Wykonawcy nie później niż na 2 dni przed terminem realizacji przedmiotu zamówienia.
Minimalna liczba osób, która weźmie udział w kolacji: 20 osób, maksymalna 30 osób. Jednocześnie Zamawiający zastrzega, iż zapłaci za faktyczną liczbę osób biorących udział w usłudze gastronomicznej. Zamawiający nie dokonuje podziału na pojedyncze obiady/kolacje, lecz wycena obejmuje usługę gastronomiczną, na która w tej części składa się jeden obiad i dwie kolacje, i takie założenie należy przyjąć jako cenę za realizację usługi gastronomicznej dla 1 osoby i dalej jako realizację pełnej usługi gastronomicznej dla 25 osób.
4.5.3.) Główny kod CPV: 55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków
4.5.5.) Wartość części: 2555,51 PLN
Część 2
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Zapewnienie usługi gastronomicznej dla 25 osób, uczestników wizyty studyjnej, organizowanej w miejscowości Solina (woj. podkarpackie, powiat leski, gmina Solina) w dniu 25.10.2023 r.Przedmiot zamówienia
II CZĘŚĆ. Zapewnienie usługi gastronomicznej dla 25 osób (+/- 5 osób), uczestników wizyty studyjnej organizowanej w miejscowości Solina (woj. podkarpackie, powiat leski, gmina Solina) w dniu 25 października 2023 r.
a) Obiad serwowany w formie gorącego posiłku w dniu 25.10.2023 r. (godzina: 12.30-14.00)
Zestaw obiadowy musi obejmować:
• przystawkę: 1 rodzaj zupy (min. 250 ml zupy / 1 osobę),
• danie gorące: 1 danie mięsne lub rybne lub wegańskie – do wyboru (min. 150g / 1 osobę),
• dodatki obiadowe: ziemniaki lub ryż lub kasza (min. 150g / 1osobę), 2 surówki/sałatki (min. 200g / 1 osobę) lub posiłek jarski (min. 400g / 1 osobę),
• napoje: kawa z ekspresu lub herbata – bez ograniczeń, woda mineralna serwowana w dzbanku z dodatkami: cytryna, mięta (min. 250 ml / 1 osobę).
Ostateczna forma menu będzie ustalona z Wykonawcą po podpisaniu Umowy.
Zamawiający zastrzega, że podczas realizacji niniejszej usługi gastronomicznej udział weźmie min. 20 osób.
Ostateczna forma menu będzie ustalona z Wykonawcą po podpisaniu Umowy, na minimalnie 3 dni przed planowanym dniem realizacji usługi.
Zamawiający może dokonać zmiany godziny podania obiadu/kolacji o max. +/- 1 godz. W przypadku wystąpienia przesunięć w programie wydarzenia, zmiana ta zostanie zgłoszona Wykonawcy nie później niż 2 godziny przed planowanym czasem realizacji przedmiotu zamówienia.
Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany liczby uczestników kolacji o +/- 5 osób. Zmiana ta zostanie zgłoszona Wykonawcy nie później niż na 2 dni przed terminem realizacji przedmiotu zamówienia.
Minimalna liczba osób, która weźmie udział w kolacji: 20 osób, maksymalna 30 osób. Jednocześnie Zamawiający zastrzega, iż zapłaci za faktyczną liczbę osób biorących udział w usłudze gastronomicznej.
4.5.3.) Główny kod CPV: 55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków
4.5.5.) Wartość części: 2388,50 PLN
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA
Część 1
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 1)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 1)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 2
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 2
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 7425,00 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 7450,00 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 7425,00 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 1)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: MULTI Paweł Kaczmarczyk
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON: 260366679
7.3.3) Ulica: os. Ogrody 28
7.3.4) Miejscowość: Ostrowiec Świętokrzyski
7.3.5) Kod pocztowy: 27-400
7.3.6.) Województwo: świętokrzyskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 1)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2023-10-02
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 7425,00 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
Od 2023-10-24 do 2023-10-25Część 2
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 2)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 2)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 2
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 1
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 1
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 4995,00 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 4995,00 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 4995,00 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 2)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: MULTI Paweł Kaczmarczyk
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON: 260366679
7.3.3) Ulica: os. Ogrody 28
7.3.4) Miejscowość: Ostrowiec Świętokrzyski
7.3.5) Kod pocztowy: 27-400
7.3.6.) Województwo: świętokrzyskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 2)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2023-10-02
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 4995,00 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
Od 2023-10-25 do 2023-10-25SEKCJA IX INFORMACJE DODATKOWE
Zamawiający dokonał wyboru najkorzystniejszej oferty na podstawie kryteriów oceny ofert określonych w Specyfikacji Warunków Zamówienia stosownie do art. 242 ust. 1 pkt 1 ustawy z dnia 11 września 2019 r. Prawo zamówień publicznych. Wybrana oferta uzyskała najwięcej punktów w łącznej ocenie ofert. Wykonawca wykazał brak podstaw do wykluczenia. Wybrana oferta nie podlega odrzuceniu. Zamawiający zwiększył kwotę przeznaczoną na realizację zamówienia, przez co cena wybranej oferty, nie przewyższa wartości, którą Zamawiający może przeznaczyć na jego sfinansowanie.
INNE PRZETARGI Z RZESZOWA
- Numer postępowania: ZP/10/2025. Usługa sprzątania pomieszczeń biurowych Komisariatu Policji II w Rzeszowie przy ul. Wołyńskiej 1
- Dostawa foteli biurowych
- Remont budynku garażowego w Ośrodku Szkoleniowym w Czudcu, ul. Rzeszowska 82
- Remont toalety w budynku dydaktycznym w Tarnobrzegu, ul. Sienkiewicza 206
- Dostawa sprzętu informatycznego.
- "Zakup niezbędnego sprzętu teleinformatycznego, zabezpieczeń sieciowych, specjalistycznego sprzętu do digitalizacji muzealiów. W celu poprawy jakości infrastruktury Muzeum Okręgowego w Rzeszowie."
więcej: przetargi w Rzeszowie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Usługa wyżywienia i cateringu na potrzeby Jeleniogórskiego Centrum Kultury w Jeleniej Górze w okresie od 28.04.2025 r. do 04.05.2025 r.
- Świadczenie usług restauracyjnych dla celów spotkania w miesiącach maj - czerwiec 2025 r.
- Sukcesywne świadczenie usług cateringowych (śniadania).
- Świadczenie usług w zakresie całodziennego żywienia pacjentów Oddziału Rehabilitacyjnego oraz Oddziału Rehabilitacji Pulmonologicznej w Krzyżewie
- Usługa organizacji targów ZP-09/25-USL/08
- WZPiFP-17-25 Przygotowanie i dostarczanie posiłków całodziennych dla osób zatrzymanych w PDOZ w KMP w Toruniu, w KPP w Brodnicy, w KPP w Mogilnie, w KPP w Tucholi oraz w KPP w Sępólnie Krajeńskim
więcej: Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.