eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi CzęstochowaUsługa gastronomiczna dla UJD w Częstochowie w związku z Konferencją "Bezpieczeństwo Polski w XX i XXI wieku. Polska w międzynarodowych misjach pokojowych" w dniach 24-25.10.2023 r.



Ogłoszenie z dnia 2023-10-13


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o wyniku postępowania
Usługi
Usługa gastronomiczna dla UJD w Częstochowie w związku z Konferencją "Bezpieczeństwo Polski w XX i XXI wieku. Polska w międzynarodowych misjach pokojowych" w dniach 24-25.10.2023 r.

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: UNIWERSYTET JANA DŁUGOSZA W CZĘSTOCHOWIE

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000001494

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: ul. Jerzego Waszyngtona 4/8

1.5.2.) Miejscowość: Częstochowa

1.5.3.) Kod pocztowy: 42-217

1.5.4.) Województwo: śląskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL224 - Częstochowski

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: h.maruszczyk@ujd.edu.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.ujd.edu.pl

1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:

https://platformazakupowa.pl/pn/ajd_czest/proceedings

1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - uczelnia publiczna

1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Tak

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Usługa gastronomiczna dla UJD w Częstochowie w związku z Konferencją "Bezpieczeństwo Polski w XX i XXI wieku. Polska w międzynarodowych misjach pokojowych" w dniach 24-25.10.2023 r.

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-206f4ee1-5d26-11ee-9aa3-96d3b4440790

2.5.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00444042

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2023-10-13

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2023/BZP 00053651/17/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.3.26 Usługa gastronomiczna

2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak

2.14.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00416700

SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ

3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Numer referencyjny: ZP.26.1.76.2023

4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak

4.3.1) Wartość zamówienia stanowiącego przedmiot tego postępowania (bez VAT): 18287,04 PLN

4.4.) Rodzaj zamówienia: Usługi

Część 1

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Zadanie numer 1: Usługa zapewnienia przerw kawowych i obiadów wraz z obsługą kelnerską.
1.Zakres przedmiotu zamówienia obejmuje:
W zakresie zadania numer 1:
a) 5 przerw kawowych wraz z obsługą kelnerską w ciągu dwóch dni (24 i 25 października 2023 r.) łącznie dla minimum 125 osób a maksymalnie dla 250 osób w ten sposób, iż w dniu 24 października 2023 roku zapewni trzy przerwy kawowe dla minimum 25 osób i maksimum 50 osób każda oraz dwie przerwy kawowe w dniu 25 października 2023 roku dla minimum 25 osób i maksimum 50 osób;
b) obiad wraz z obsługą kelnerską w dniu 24 października 2023 roku dla minimum 25 osób a maksymalnie dla 50 osób;
c) obiad wraz z obsługą kelnerską w dniu 25 października 2023 roku dla minimum 25 osób a maksymalnie dla 50 osób.
2. Zamawiający poinformuje Wykonawcę nie później niż na 3 dni przed terminem realizacji usługi, drogą elektroniczną na adres e-mail Wykonawcy wskazany w umowie, o liczbie uczestników, z zachowaniem ilości wskazanych w punkcie 3.6 SWZ.
3. Wykonawca jest zobowiązany zapewnić obsługę kelnerską przez cały czas trwania usługi gastronomicznej.
4. Wykonawca wykona dekorację stołów. Kolor, ilość oraz forma nakrycia stołu zostaną uzgodnione z Zamawiającym, nie później niż na 3 dni przed rozpoczęciem świadczenia usługi gastronomicznej związanej z organizacją konferencji, za pomocą poczty elektronicznej, na adres e-mail wskazany w Umowie.
5. Wykonaca zobligowany jest do:
1) przygotowania stołów – obrusów z tkaniny, dekoracji, ekspozycji menu, posprzątania po zakończeniu całego wydarzenia,
2) zapewnienia własnych naczyń, talerzy, filiżanek, spodeczków, szklanek, łyżeczek, talerzyków i sztućców itp.), niezbędnych do realizacji usługi. Zamawiający wyklucza możliwość wykorzystania przez Wykonawcę sztućców i naczyń jednorazowego użytku, w tym wykonanych z plastiku,
3) przygotowania dań na świeżo w dniu ich serwowania, wyklucza się przygotowanie dań obiadowych z półproduktów, dania obiadowe powinny być również przygotowane w dniu serwowania,
4) serwowania potraw z dekoracją ze świeżych mikroliści (kiełki roślin) oraz z carvingiem,
5) serwowania pełnej oferty napojów – bez limitu (kawa rozpuszczalna, kawa mielona, herbata czarna, zielona, owocowa, śmietanki, cukier, cytryna, woda mineralna),
6) w zakresie zadania numer 1, realizacji usługi w wydzielonej części holu, przygotowanie stolików z miejscami dla 4 osób, przykrytych białym obrusem z tkaniny, Wykonawca zapewni stoliki i krzesła we własnym zakresie,
7) w zakresie zadania numer 1, serwowania posiłków w formie bufetu szwedzkiego z zastawą porcelanową białą, z metalowymi sztućcami i dopasowanymi serwetkami papierowymi (jednorazowymi), serwowania napojów w szklanych naczyniach;
6. W zakresie zadania numer 1, nie później niż na 3 dni przed rozpoczęciem świadczenia usługi gastronomicznej związanej z organizacją konferencji, Wykonawca zaproponuje do wyboru zestaw menu za pomocą poczty elektronicznej na adres e-mail Zamawiającego wskazany w umowie, spośród których Zamawiający wybierze trzy zestawy (wersja mięsna, wegetariańska i wegańska), które będą serwowane i poinformuje Wykonawcę za pomocą poczty elektronicznej na adres wskazany w umowie, nie później niż na 2 dni przed rozpoczęciem świadczenia usług o wyborze zestawów wraz ze wskazaniem ilości wymaganych porcji każdego wybranego zestawu, z zachowaniem liczby uczestników wskazanej w punkcie 3.6 SWZ.
Wykonawca odpowiada za realizację przedmiotu zamówienia oraz podanie go zgodnie z wymaganiami sanitarnymi dotyczącymi żywności i żywienia.
7. Miejscem realizacji zamówienia w zakresie zadania numer 1, będzie budynek Zamawiającego – tj. budynek Wydziału Nauk Społecznych przy ul. Zbierskiego 2/4 w Częstochowie (pomieszczenia wskazane przez Zamawiającego).
8. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty został w załączniku numer 3 (Specyfikacja techniczna).
9.Z wykonawcą, którego oferta zostanie wybrana w niniejszym postępowaniu zostanie podpisana umowa zgodnie z projektem umowy stanowiącym załącznik numer 1 do Specyfikacji Warunków Zamówienia.

4.5.3.) Główny kod CPV: 55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków

4.5.5.) Wartość części: 12731,48 PLN

Część 2

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Zadanie 2: Usługa zapewnienia kolacji wraz z serwisem kawowym i obsługą kelnerską w lokalu wykonawcy.
1. Zakres przedmiotu zamówienia obejmuje: W zakresie zadania numer 2:
a) kolację wraz z serwisem kawowym i obsługą kelnerską w dniu 24 października 2023 roku dla minimum 25 osób a maksymalnie dla 50 osób;
2. Zamawiający poinformuje Wykonawcę nie później niż na 3 dni przed terminem realizacji usługi, drogą elektroniczną na adres e-mail Wykonawcy wskazany w umowie, o liczbie uczestników, z zachowaniem ilości wskazanych w punkcie 3.6 SWZ.
3. Wykonawca jest zobowiązany zapewnić obsługę kelnerską przez cały czas trwania usługi gastronomicznej.
4. Wykonawca wykona dekorację stołów. Kolor, ilość oraz forma nakrycia stołu zostaną uzgodnione z Zamawiającym, nie później niż na 3 dni przed rozpoczęciem świadczenia usługi gastronomicznej związanej z organizacją konferencji, za pomocą poczty elektronicznej, na adres e-mail wskazany w Umowie.
5. Wykonawca zobligowany jest do:
1) przygotowania stołów – obrusów z tkaniny, dekoracji, ekspozycji menu, posprzątania po zakończeniu całego wydarzenia,
2) zapewnienia własnych naczyń, talerzy, filiżanek, spodeczków, szklanek, łyżeczek, talerzyków i sztućców itp.), niezbędnych do realizacji usługi. Zamawiający wyklucza możliwość wykorzystania przez Wykonawcę sztućców i naczyń jednorazowego użytku, w tym wykonanych z plastiku,
3) przygotowania dań na świeżo w dniu ich serwowania, wyklucza się przygotowanie dań obiadowych z półproduktów, dania obiadowe powinny być również przygotowane w dniu serwowania,
4) serwowania potraw z dekoracją ze świeżych mikroliści (kiełki roślin) oraz z carvingiem,
5) serwowania pełnej oferty napojów – bez limitu (kawa rozpuszczalna, kawa mielona, herbata czarna, zielona, owocowa, śmietanki, cukier, cytryna, woda mineralna),
6) w zakresie zadania numer 2, serwowania posiłków z zastawą porcelanową białą, z metalowymi sztućcami i dopasowanymi serwetkami papierowymi (jednorazowymi), serwowania napojów w szklanych naczyniach.
6. W zakresie zadania numer 2, nie później niż na 3 dni przed rozpoczęciem świadczenia usługi gastronomicznej związanej z organizacją konferencji, Wykonawca zaproponuje do wyboru zestaw menu za pomocą poczty elektronicznej na adres e-mail Zamawiającego wskazany w umowie, spośród których Zamawiający wybierze dwa zestawy (wersja mięsna, wegetariańska i wegańska), które będą serwowane i poinformuje Wykonawcę za pomocą poczty elektronicznej na adres wskazany w umowie, nie później niż na 2 dni przed rozpoczęciem świadczenia usług o wyborze zestawów wraz ze wskazaniem ilości wymaganych porcji każdego wybranego zestawu, z zachowaniem liczby uczestników wskazanej w punkcie 3.6 SWZ.
7. Wykonawca odpowiada za realizację przedmiotu zamówienia oraz podanie go zgodnie z wymaganiami sanitarnymi dotyczącymi żywności i żywienia.
8. Miejscem realizacji zamówienia w zakresie zadania numer 2, będzie sala Wykonawcy. Zamawiający wymaga, aby miejsce świadczenia usługi w zakresie zadania numer 2 zlokalizowane było w odległości nie większej niż 800 m od budynku Wydziału Nauk Społecznych położonego przy ulicy Zbierskiego 2/4 w Częstochowie. Wyliczenie odległości zostanie ustalone przy użyciu funkcjonalność „wyznacz trasę-pieszo” w aplikacji Google Maps dostępnej na stronie internetowej: www.google.pl/maps.
9. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty został w załączniku numer 3 (Specyfikacja techniczna).
10. Z wykonawcą, którego oferta zostanie wybrana w niniejszym postępowaniu zostanie podpisana umowa zgodnie z projektem umowy stanowiącym załącznik numer 1 do Specyfikacji Warunków Zamówienia.

4.5.3.) Główny kod CPV: 55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków

4.5.5.) Wartość części: 5555,56 PLN

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA

Część 1

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 1)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY (dla części 1)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 3

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 3

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 9500,00 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 22960,00 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 9500,00 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 1)

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

Wykonawca

7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: STONEK Biedroń Marcin

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 9492070145

7.3.3) Ulica: Palmowa

7.3.4) Miejscowość: Częstochowa

7.3.5) Kod pocztowy: 42-208

7.3.6.) Województwo: śląskie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA (dla części 1)

8.1.) Data zawarcia umowy: 2023-10-13

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 9500,00 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:

Od 2023-10-24 do 2023-10-25

8.4.) Zamawiający przewiduje następujące wymagania związane z realizacją zamówienia:

w zakresie zatrudnienia na podstawie stosunku pracy, w okolicznościach, o których mowa w art. 95 ustawy

Część 2

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 2)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY (dla części 2)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 2

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 2

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 1

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 9060,00 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 9060,00 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 9060,00 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 2)

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

Wykonawca

7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mały przedsiębiorca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Roman Radecki Restauracja Torra

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 9490104584

7.3.3) Ulica: Racławicka

7.3.4) Miejscowość: Częstochowa

7.3.5) Kod pocztowy: 42-202

7.3.6.) Województwo: śląskie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA (dla części 2)

8.1.) Data zawarcia umowy: 2023-10-11

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 9060,00 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:

Od 2023-10-24 do 2023-10-24

8.4.) Zamawiający przewiduje następujące wymagania związane z realizacją zamówienia:

w zakresie zatrudnienia na podstawie stosunku pracy, w okolicznościach, o których mowa w art. 95 ustawy

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.