Ogłoszenie z dnia 2023-10-13
Powiązane ogłoszenia:
- 2023/BZP 00416700/01 - Ogłoszenie z dnia 2023-09-27
Ogłoszenie o wyniku postępowania
Usługi
Usługa gastronomiczna dla UJD w Częstochowie w związku z Konferencją "Bezpieczeństwo Polski w XX i XXI wieku. Polska w międzynarodowych misjach pokojowych" w dniach 24-25.10.2023 r.
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego1.2.) Nazwa zamawiającego: UNIWERSYTET JANA DŁUGOSZA W CZĘSTOCHOWIE
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000001494
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: ul. Jerzego Waszyngtona 4/8
1.5.2.) Miejscowość: Częstochowa
1.5.3.) Kod pocztowy: 42-217
1.5.4.) Województwo: śląskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL224 - Częstochowski
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: h.maruszczyk@ujd.edu.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.ujd.edu.pl
1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:
https://platformazakupowa.pl/pn/ajd_czest/proceedings1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - uczelnia publiczna
1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Tak
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Usługa gastronomiczna dla UJD w Częstochowie w związku z Konferencją "Bezpieczeństwo Polski w XX i XXI wieku. Polska w międzynarodowych misjach pokojowych" w dniach 24-25.10.2023 r.2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-206f4ee1-5d26-11ee-9aa3-96d3b4440790
2.5.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00444042
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2023-10-13
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2023/BZP 00053651/17/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.3.26 Usługa gastronomiczna
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak
2.14.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00416700
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Numer referencyjny: ZP.26.1.76.2023
4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak
4.3.1) Wartość zamówienia stanowiącego przedmiot tego postępowania (bez VAT): 18287,04 PLN
4.4.) Rodzaj zamówienia: Usługi
Część 1
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Zadanie numer 1: Usługa zapewnienia przerw kawowych i obiadów wraz z obsługą kelnerską.1.Zakres przedmiotu zamówienia obejmuje:
W zakresie zadania numer 1:
a) 5 przerw kawowych wraz z obsługą kelnerską w ciągu dwóch dni (24 i 25 października 2023 r.) łącznie dla minimum 125 osób a maksymalnie dla 250 osób w ten sposób, iż w dniu 24 października 2023 roku zapewni trzy przerwy kawowe dla minimum 25 osób i maksimum 50 osób każda oraz dwie przerwy kawowe w dniu 25 października 2023 roku dla minimum 25 osób i maksimum 50 osób;
b) obiad wraz z obsługą kelnerską w dniu 24 października 2023 roku dla minimum 25 osób a maksymalnie dla 50 osób;
c) obiad wraz z obsługą kelnerską w dniu 25 października 2023 roku dla minimum 25 osób a maksymalnie dla 50 osób.
2. Zamawiający poinformuje Wykonawcę nie później niż na 3 dni przed terminem realizacji usługi, drogą elektroniczną na adres e-mail Wykonawcy wskazany w umowie, o liczbie uczestników, z zachowaniem ilości wskazanych w punkcie 3.6 SWZ.
3. Wykonawca jest zobowiązany zapewnić obsługę kelnerską przez cały czas trwania usługi gastronomicznej.
4. Wykonawca wykona dekorację stołów. Kolor, ilość oraz forma nakrycia stołu zostaną uzgodnione z Zamawiającym, nie później niż na 3 dni przed rozpoczęciem świadczenia usługi gastronomicznej związanej z organizacją konferencji, za pomocą poczty elektronicznej, na adres e-mail wskazany w Umowie.
5. Wykonaca zobligowany jest do:
1) przygotowania stołów – obrusów z tkaniny, dekoracji, ekspozycji menu, posprzątania po zakończeniu całego wydarzenia,
2) zapewnienia własnych naczyń, talerzy, filiżanek, spodeczków, szklanek, łyżeczek, talerzyków i sztućców itp.), niezbędnych do realizacji usługi. Zamawiający wyklucza możliwość wykorzystania przez Wykonawcę sztućców i naczyń jednorazowego użytku, w tym wykonanych z plastiku,
3) przygotowania dań na świeżo w dniu ich serwowania, wyklucza się przygotowanie dań obiadowych z półproduktów, dania obiadowe powinny być również przygotowane w dniu serwowania,
4) serwowania potraw z dekoracją ze świeżych mikroliści (kiełki roślin) oraz z carvingiem,
5) serwowania pełnej oferty napojów – bez limitu (kawa rozpuszczalna, kawa mielona, herbata czarna, zielona, owocowa, śmietanki, cukier, cytryna, woda mineralna),
6) w zakresie zadania numer 1, realizacji usługi w wydzielonej części holu, przygotowanie stolików z miejscami dla 4 osób, przykrytych białym obrusem z tkaniny, Wykonawca zapewni stoliki i krzesła we własnym zakresie,
7) w zakresie zadania numer 1, serwowania posiłków w formie bufetu szwedzkiego z zastawą porcelanową białą, z metalowymi sztućcami i dopasowanymi serwetkami papierowymi (jednorazowymi), serwowania napojów w szklanych naczyniach;
6. W zakresie zadania numer 1, nie później niż na 3 dni przed rozpoczęciem świadczenia usługi gastronomicznej związanej z organizacją konferencji, Wykonawca zaproponuje do wyboru zestaw menu za pomocą poczty elektronicznej na adres e-mail Zamawiającego wskazany w umowie, spośród których Zamawiający wybierze trzy zestawy (wersja mięsna, wegetariańska i wegańska), które będą serwowane i poinformuje Wykonawcę za pomocą poczty elektronicznej na adres wskazany w umowie, nie później niż na 2 dni przed rozpoczęciem świadczenia usług o wyborze zestawów wraz ze wskazaniem ilości wymaganych porcji każdego wybranego zestawu, z zachowaniem liczby uczestników wskazanej w punkcie 3.6 SWZ.
Wykonawca odpowiada za realizację przedmiotu zamówienia oraz podanie go zgodnie z wymaganiami sanitarnymi dotyczącymi żywności i żywienia.
7. Miejscem realizacji zamówienia w zakresie zadania numer 1, będzie budynek Zamawiającego – tj. budynek Wydziału Nauk Społecznych przy ul. Zbierskiego 2/4 w Częstochowie (pomieszczenia wskazane przez Zamawiającego).
8. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty został w załączniku numer 3 (Specyfikacja techniczna).
9.Z wykonawcą, którego oferta zostanie wybrana w niniejszym postępowaniu zostanie podpisana umowa zgodnie z projektem umowy stanowiącym załącznik numer 1 do Specyfikacji Warunków Zamówienia.
4.5.3.) Główny kod CPV: 55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków
4.5.5.) Wartość części: 12731,48 PLN
Część 2
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Zadanie 2: Usługa zapewnienia kolacji wraz z serwisem kawowym i obsługą kelnerską w lokalu wykonawcy.1. Zakres przedmiotu zamówienia obejmuje: W zakresie zadania numer 2:
a) kolację wraz z serwisem kawowym i obsługą kelnerską w dniu 24 października 2023 roku dla minimum 25 osób a maksymalnie dla 50 osób;
2. Zamawiający poinformuje Wykonawcę nie później niż na 3 dni przed terminem realizacji usługi, drogą elektroniczną na adres e-mail Wykonawcy wskazany w umowie, o liczbie uczestników, z zachowaniem ilości wskazanych w punkcie 3.6 SWZ.
3. Wykonawca jest zobowiązany zapewnić obsługę kelnerską przez cały czas trwania usługi gastronomicznej.
4. Wykonawca wykona dekorację stołów. Kolor, ilość oraz forma nakrycia stołu zostaną uzgodnione z Zamawiającym, nie później niż na 3 dni przed rozpoczęciem świadczenia usługi gastronomicznej związanej z organizacją konferencji, za pomocą poczty elektronicznej, na adres e-mail wskazany w Umowie.
5. Wykonawca zobligowany jest do:
1) przygotowania stołów – obrusów z tkaniny, dekoracji, ekspozycji menu, posprzątania po zakończeniu całego wydarzenia,
2) zapewnienia własnych naczyń, talerzy, filiżanek, spodeczków, szklanek, łyżeczek, talerzyków i sztućców itp.), niezbędnych do realizacji usługi. Zamawiający wyklucza możliwość wykorzystania przez Wykonawcę sztućców i naczyń jednorazowego użytku, w tym wykonanych z plastiku,
3) przygotowania dań na świeżo w dniu ich serwowania, wyklucza się przygotowanie dań obiadowych z półproduktów, dania obiadowe powinny być również przygotowane w dniu serwowania,
4) serwowania potraw z dekoracją ze świeżych mikroliści (kiełki roślin) oraz z carvingiem,
5) serwowania pełnej oferty napojów – bez limitu (kawa rozpuszczalna, kawa mielona, herbata czarna, zielona, owocowa, śmietanki, cukier, cytryna, woda mineralna),
6) w zakresie zadania numer 2, serwowania posiłków z zastawą porcelanową białą, z metalowymi sztućcami i dopasowanymi serwetkami papierowymi (jednorazowymi), serwowania napojów w szklanych naczyniach.
6. W zakresie zadania numer 2, nie później niż na 3 dni przed rozpoczęciem świadczenia usługi gastronomicznej związanej z organizacją konferencji, Wykonawca zaproponuje do wyboru zestaw menu za pomocą poczty elektronicznej na adres e-mail Zamawiającego wskazany w umowie, spośród których Zamawiający wybierze dwa zestawy (wersja mięsna, wegetariańska i wegańska), które będą serwowane i poinformuje Wykonawcę za pomocą poczty elektronicznej na adres wskazany w umowie, nie później niż na 2 dni przed rozpoczęciem świadczenia usług o wyborze zestawów wraz ze wskazaniem ilości wymaganych porcji każdego wybranego zestawu, z zachowaniem liczby uczestników wskazanej w punkcie 3.6 SWZ.
7. Wykonawca odpowiada za realizację przedmiotu zamówienia oraz podanie go zgodnie z wymaganiami sanitarnymi dotyczącymi żywności i żywienia.
8. Miejscem realizacji zamówienia w zakresie zadania numer 2, będzie sala Wykonawcy. Zamawiający wymaga, aby miejsce świadczenia usługi w zakresie zadania numer 2 zlokalizowane było w odległości nie większej niż 800 m od budynku Wydziału Nauk Społecznych położonego przy ulicy Zbierskiego 2/4 w Częstochowie. Wyliczenie odległości zostanie ustalone przy użyciu funkcjonalność „wyznacz trasę-pieszo” w aplikacji Google Maps dostępnej na stronie internetowej: www.google.pl/maps.
9. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty został w załączniku numer 3 (Specyfikacja techniczna).
10. Z wykonawcą, którego oferta zostanie wybrana w niniejszym postępowaniu zostanie podpisana umowa zgodnie z projektem umowy stanowiącym załącznik numer 1 do Specyfikacji Warunków Zamówienia.
4.5.3.) Główny kod CPV: 55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków
4.5.5.) Wartość części: 5555,56 PLN
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA
Część 1
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 1)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 1)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 3
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 3
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 9500,00 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 22960,00 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 9500,00 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 1)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: STONEK Biedroń Marcin
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 9492070145
7.3.3) Ulica: Palmowa
7.3.4) Miejscowość: Częstochowa
7.3.5) Kod pocztowy: 42-208
7.3.6.) Województwo: śląskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 1)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2023-10-13
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 9500,00 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
Od 2023-10-24 do 2023-10-258.4.) Zamawiający przewiduje następujące wymagania związane z realizacją zamówienia:
w zakresie zatrudnienia na podstawie stosunku pracy, w okolicznościach, o których mowa w art. 95 ustawy
Część 2
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 2)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 2)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 2
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 2
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 1
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 9060,00 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 9060,00 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 9060,00 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 2)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mały przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Roman Radecki Restauracja Torra
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 9490104584
7.3.3) Ulica: Racławicka
7.3.4) Miejscowość: Częstochowa
7.3.5) Kod pocztowy: 42-202
7.3.6.) Województwo: śląskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
ROMAN RADECKI RESTAURACJA TORRA
jakie przetargi wygrała firma
ROMAN RADECKI RESTAURACJA TORRA
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 2)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2023-10-11
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 9060,00 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
Od 2023-10-24 do 2023-10-248.4.) Zamawiający przewiduje następujące wymagania związane z realizacją zamówienia:
w zakresie zatrudnienia na podstawie stosunku pracy, w okolicznościach, o których mowa w art. 95 ustawy
INNE PRZETARGI Z CZĘSTOCHOWY
- Utrzymanie bieżące terenów zielonych na obszarach zarządzanych przez ZGM "TBS" w Częstochowie Sp. z o. o. - z wyłączeniem Wspólnot Mieszkaniowych
- Dostawa i montaż mebli dla jednostek organizacyjnych Politechniki Częstochowskiej
- Dostawa implantów dla potrzeb SP ZOZ Miejskiego Szpitala Zespolonego w Częstochowie
- Zakup wraz z dostawą 2 szt. ramion hydraulicznych wraz z głowicami do oszenia dla potrzeb Powiatowego Zarządu Dróg w Częstochowie.
- Bieżące, kompleksowe sprzątanie i utrzymanie czystości pomieszczeń w budynkach biurowych na terenie Centralnej Oczyszczalni Ścieków przy ul. Srebrnej 172/188 w Częstochowie w latach 2025 i 2026
- Dostawa stołów laboratoryjnych dla Katedry Inżynierii Materiałowej Politechniki Częstochowskiej
więcej: przetargi w Częstochowie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Przygotowywanie posiłków i wydawanie ich w lokalu Wykonawcy osobom skierowanym przez Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Tarnowskich Górach w 2025 r.
- Świadczenie usługi cateringowej do Schroniska dla Bezdomnych w Tarnowskich Górach w okresie I-XII 2025
- Świadczenie usługi cateringowej dla Centrum Aktywności Seniorów w okresie I-XII 2025
- Przygotowywanie, dostawa i wydawanie posiłków dla uczniów Zespołu Szkół im. Jana Pawła II w Staszkówce i Zespołu Szkół w Moszczenicy
- Obsługa gastronomiczna na rzecz uczestników szkoleń organizowanych w II Oddziale ZUS w Warszawie
- Świadczenie usług gastronomicznych dla osób uprawnionych wskazanych przez Ośrodek Pomocy Społecznej w Wołominie w 2025 r.
więcej: Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.