Ogłoszenie z dnia 2024-08-08
Powiązane ogłoszenia:
- 2024/BZP 00406456/01 - Ogłoszenie z dnia 2024-07-10
Ogłoszenie o wyniku postępowania
Usługi
Realizacja usługi w zakresie przygotowania, wydawania i dowozu posiłków świadczeniobiorcom Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Białej Podlaskiej
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego1.2.) Nazwa zamawiającego: MIEJSKI OŚRODEK POMOCY SPOŁECZNEJ
1.3.) Oddział zamawiającego: w Białej Podlaskiej
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 002300640
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: ul. Marszałka Józefa Piłsudskiego 24
1.5.2.) Miejscowość: Biała Podlaska
1.5.3.) Kod pocztowy: 21-500
1.5.4.) Województwo: lubelskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL811 - Bialski
1.5.7.) Numer telefonu: 83 343 85 37
1.5.8.) Numer faksu: 83 343 85 37
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@mops-bialapodlaska.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.mops-bialapodlaska.pl
1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-dd7af5a9-91cb-4de6-800b-e7ffb13242521.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ochrona socjalna
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Tak
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Realizacja usługi w zakresie przygotowania, wydawania i dowozu posiłków świadczeniobiorcom Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Białej Podlaskiej2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-dd7af5a9-91cb-4de6-800b-e7ffb1324252
2.5.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00449941
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2024-08-08
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2024/BZP 00082458/03/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.3.4 Usługi w zakresie przygotowania, wydawania i dowozu posiłków świadczeniobiorcom Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Białej Podlaskiej od 1.08.2024-31.12.2024
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak
2.14.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00406456
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Numer referencyjny: DA.B.261.3.2024
4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.4.) Rodzaj zamówienia: Usługi
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1) Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług polegających na przygotowaniu, wydawaniu i dostarczeniu własnym transportem posiłków świadczeniobiorcom Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Białej Podlaskiej, tj.:
a/ przygotowanie i wydanie w dni robocze ok. 6020 gorących posiłków w stosownym pomieszczeniu / jadłodajni / świadczeniobiorcom, którym MOPS Biała Podlaska decyzją administracyjną przyznał tę formę pomocy w okresie 01 sierpnia 2024 r. – 31 grudnia 2024 r.
b/ wydawanie na wynos ok. 650 porcji suchego prowiantu w stosownych opakowaniach osobom bezdomnym na każdy dzień wolny od pracy w okresie 01 sierpnia 2024 r. – 31 grudnia 2024 r.
c/ przygotowanie i dowóz ok. 525 porcji gorących posiłków w pojemnikach jednorazowych do miejsca zamieszkania w dni robocze na terenie miasta Biała Podlaska osobom wskazanym przez Zamawiającego, którym MOPS Biała Podlaska decyzją administracyjną przyznał tę formę pomocy w okresie 01 sierpnia 2024 r. – 31 grudnia 2024 r.
2) Gorący posiłek jednodaniowy będzie się składał z:
a/ 500 ml zupy, 300g chleba oraz wkładki mięsnej min. 200 g tj. kiełbasy, parówek, boczku parzonego, pasztetowej, kaszanki – wydawane 3 x w tygodniu,
b/ inne niż zupa z wkładką min. 400g tj. np. bigos, pierogi, łazanki, makaron w sosie mięsnym lub grzybowym, krokiety z mięsem, kasza z sosem mięsnym – wydawane 2 x w tygodniu,
c/ suchy prowiant wydawany na dni wolne od pracy winien składać się z artykułów spożywczych nadających się bezpośrednio do spożycia, niewymagających przetworzenia. Na każdy dzień wolny od pracy porcja suchego prowiantu powinna składać się m.in.: 300g chleba lub bułek o równoważnej gramaturze, nabiału lub wędliny w ilości 200g, oraz owocu np. jabłka, banana lub warzyw np. pomidora, ogórka, papryki.
3) Zamawiający podając ilość posiłków zastrzega, iż stanowi ona ilość szacunkową i w okresie obowiązywania umowy może ulegać zmianie (zmniejszeniu lub zwiększeniu), co nie może być podstawą do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanej umowy lub podstawą do odmowy wykonania zamówienia.
4) Zamawiający zastrzega sobie możliwość zwiększenia lub zmniejszenia ilości posiłków, a wszelkie zmiany ilości zamawianych posiłków Zamawiający zgłaszać będzie Wykonawcy z wyprzedzeniem.
5) Posiłki muszą być urozmaicone, nie mogą się powtarzać w ciągu jednego tygodnia, winny być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego.
6) Potrawy powinny być lekkostrawne, przygotowane z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, z ograniczoną ilością substancji dodatkowych – konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych.
7) Wydawane posiłki nie mogą być przygotowane wcześniej niż w dniu ich wydania, muszą posiadać właściwą temperaturę np. temp. zupy nie niższa niż 85° C.
8) Wydawanie posiłków będzie się odbywało w dni robocze w lokalu Wykonawcy w godz. od 11.30 do 13.00, posiłki nie mogą być wydawane wstecz – za dni poprzednie. Dopuszcza się wydawanie posiłkow / suchego prowiantu z wyprzedzeniem w przypadku osób bezdomnych odbierających posiłki na dni wolne od pracy .
9) Wykonawca zobowiązany jest do prowadzenia ewidencji wydanych posiłków, zawierającej informacje o liczbie wydanych posiłków w ciągu danego miesiąca wraz z czytelnym podpisem osoby korzystającej z posiłku.
10) Przewiduje się, iż minimalny zakres usług będzie obejmował w skali 1 dnia przygotowanie i wydanie ok. 60 posiłków. Ze względu na specyfikę zamówienia faktyczna liczba wydanych posiłków może ulec zmianie, tj. ± 15%.
11) Miejsce realizacji zamówienia:
• Wykonawca zobowiązany jest do realizacji zamówienia na terenie miasta Biała Podlaska w lokalu usytuowanym w odległości nie większej niż 1 km od przystanku komunikacji miejskiej,
• Wykonawca zapewni odpowiednie warunki lokalowe (miejsca siedzące przy stole), umożliwiające spożycie posiłku w tym samym czasie dla minimum 30 osób,
• Wykonawca zobowiązany jest do ponoszenia odpowiedzialności prawnej i materialnej wobec organów kontroli (stacji sanitarno-epidemiologicznej, PIP, BHP) w zakresie wykonywanej usługi, w tym m.in. w zakresie jakości produktów i przygotowania posiłków w zakresie wymagań higieniczno-sanitarnych,
• Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość przygotowywanych potraw oraz następstwa związane z ich ewentualną niską jakością.
12) Posiłki muszą być wykonane według norm żywienia Instytutu Żywności i Żywienia, Ustawy o Bezpieczeństwie Żywności i Żywienia oraz zgodnie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy.
4.5.3.) Główny kod CPV: 55000000-0 - Usługi hotelarskie, restauracyjne i handlu detalicznego
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków
55521200-0 - Usługi dowożenia posiłków
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 2
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 2
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 1
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 124965 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 124965 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 124965 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Centrum Integracji Społecznej w Białej Podlaskiej
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 5372626649
7.3.3) Ulica: Terebelska 80W41
7.3.4) Miejscowość: Biała Podlaska
7.3.5) Kod pocztowy: 21-500
7.3.6.) Województwo: lubelskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
SEKCJA VIII UMOWA
8.1.) Data zawarcia umowy: 2024-07-29
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 124965 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
Od 2024-08-01 do 2024-12-31INNE PRZETARGI Z BIAŁEJ PODLASKIEJ
- Świadczenie usług analityczno-programistycznych w zakresie benchmarkingu i optymalizacji pracy Wojewódzkiego Szpitala Specjalistycznego w Białej Podlaskiej.
- Dostawa środków antyseptycznych i dezynfekcyjnych, w podziale na 2 części.
- Dostawa tablic rejestracyjnych.
- Wykonanie instalacji ogrzewania gazowego wraz z kotłowniami w Zespole Szkół im. A. Naruszewicza w Janowie Podlaskim
- "Budowa chodników na terenie gminy Biała Podlaska"
- "Budowa 14 budynków mieszkalnych jednorodzinnych w zabudowie bliźniaczej w Chotyłowie"
więcej: przetargi w Białej Podlaskiej »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Usługa cateringowa polegająca na przygotowaniu, podawaniu i dostarczaniu posiłków dla dzieci z oddziałów przedszkolnych oraz uczniów Szkoły Podstawowej im. Jana Pawła II w Adamówce
- Opracowanie kompleksowej koncepcji technicznej, artystycznej oraz organizacji Gali FRSE wręczenia nagród konkursów: EDUinspiracje, EDUinspirator, EDUinspiracje Media, ELL oraz EITA.
- Dostarczanie posiłków dla mieszkańców Zamawiającego wraz z dzierżawą wyposażonej kuchni
- Przygotowanie, dowóz i wydanie posiłków dla dzieci uczęszczających do Żłobka Miejskiego " Akademia Malucha" w Gościnie
- zorganizowanie warsztatów zawodoznawczych dla uczniów klas siódmych i ósmych, a także świadczenie usługi cateringowej realizowanej w trakcie warsztatów
- Przygotowywanie oraz dostarczanie wyżywienia dla uczestników projektu "ŁĘCZYCKA INTEGRACJA II"
więcej: Usługi hotelarskie, restauracyjne i handlu detalicznego »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.