Ogłoszenie z dnia 2022-11-22
Powiązane ogłoszenia:
- 2022/BZP 00381128/01 - Ogłoszenie z dnia 2022-10-06
Ogłoszenie o wyniku postępowania
Usługi
Wykonanie usługi dożywiania dzieci w szkołach i przedszkolach na terenie gminy Dzikowiec
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego1.2.) Nazwa zamawiającego: GMINA DZIKOWIEC
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 690581695
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: ul. Dworska 62
1.5.2.) Miejscowość: Dzikowiec
1.5.3.) Kod pocztowy: 36-122
1.5.4.) Województwo: podkarpackie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL823 - Rzeszowski
1.5.7.) Numer telefonu: 17 744 21 09
1.5.8.) Numer faksu: 17 22 74 508
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: ugdzikowiec@dzikowiec.itl.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.gminadzikowiec.pl
1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:
http://gminadzikowiec.pl/16-bip.html1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ogólne usługi publiczne
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Wykonanie usługi dożywiania dzieci w szkołach i przedszkolach na terenie gminy Dzikowiec2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-cf09a886-456a-11ed-8832-4e4740e186ac
2.5.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00450847
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2022-11-22
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2022/BZP 00009949/08/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.3.2 Wykonanie usługi dożywiania dzieci w szkołach i przedszkolach na terenie gminy Dzikowiec
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak
2.14.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00381128/01
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Numer referencyjny: ZP.271.9.2022
4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.4.) Rodzaj zamówienia: Usługi
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia wykonanie usługi polegającej na przygotowaniu, ugotowaniu i wydaniu posiłków dla uczniów w szkołach i przedszkolach z terenu gminy Dzikowiec tj:
• Szkole Podstawowej w Lipnicy wraz z oddziałami przedszkolnymi;
• Szkole Podstawowej w Wilczej Woli wraz z oddziałem przedszkolnym;
• Szkole Podstawowej w Dzikowcu i Przedszkolu Samorządowym w Dzikowcu;
oraz przygotowaniu i ugotowaniu posiłków dla uczniów Szkoły Podstawowej
w Kopciach.
Przewidywana szacunkowa ilość posiłków wydawanych dziennie w przedszkolu wynosi 175.
Przewidywana szacunkowa ilość posiłków wydawanych dziennie w szkołach podstawowych wynosi 250.
Wykonawca zobowiązuje się do przygotowania posiłków w trzech lokalach użytkowych (kuchniach wraz z zapleczem) znajdujących się w szkołach w Dzikowcu, Lipnicy i Wilczej Woli. Zamawiający nie dopuszcza przygotowania posiłków tylko
w jednym lokalu użytkowym.
Przedmiotem zamówienia jest wykonanie usługi polegającej na przygotowaniu
i wydaniu posiłku:
• Dla uczniów szkół: jednodaniowego gorącego posiłku wraz z kompotem;
• Dla dzieci w przedszkolach: śniadania, obiad dwudaniowy, kompot, „dodatek do obiadu”.
Jednodaniowy gorący posiłek będzie podawany w formie: 2 razy zupa oraz 3 razy drugie danie w tygodniu.
Pod pojęciem posiłku jednodaniowego rozumie się: zupę z wkładką mięsną podaną
z pieczywem, kompot, owoce, danie bezmięsne np.: pierogi, ryba, naleśniki, danie mięsne: ziemniaki, kasza, ryż, mięso, nasiona strączkowe, surówka warzywna, napój, owoce, warzywa. Gramatura zup: min. 350 ml, drugie danie: min. 400 g.
Pod pojęciem posiłku dwudaniowego rozumie się: zupę z wkładką mięsną podaną
pieczywem, kompot, owoce, danie bezmięsne np.: pierogi, ryba, naleśniki, danie mięsne: ziemniaki, kasza, ryż, mięso, nasiona strączkowe, surówka warzywna, napój, owoce, warzywa.
Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania i wydania posiłków o podwyższonym standardzie na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwa zgodnie z normami HACCP.
Wykonawca zobowiązany jest do wykonania instrukcji HACCP w lokalach użytkowych oraz uzyskania zgody Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej na przygotowanie, ugotowanie i wydanie posiłków.
Posiłki muszą spełniać wymogi zawarte w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia
26 lipca 2016 roku w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowne w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U. z 2016 r., poz. 1154 z późn. zm.)
W ramach zamówienia publicznego posiłki mają być urozmaicone, zgodnie
z za potrzebowaniami na wartości energetyczne i odżywcze młodego organizmu,
w poszczególnych kategoriach wiekowych.
Posiłki muszą być przygotowywane z pełnowartościowych produktów żywnościowych spełniających normy jakościowe produktów spożywczych nabytych w źródłach działających zgodnie z obowiązującymi przepisami sanitarnymi i higienicznymi.
Wykonawca winien przedstawić w ofercie cenę za wykonanie całości przedmiotu zamówienia, uwzględniając wszelkie niezbędne koszty związane z realizacją zamówienia, wymagane opłaty bez względu na okoliczności i źródła ich powstania oraz opusty, których Wykonawca zamierza udzielić.
Na ryczałtową cenę jednostkową brutto posiłku składa się:
a) koszt „wsadu do kotła”,
b) koszt przygotowania, dostarczenia i podawania posiłków zgodnie z warunkami SWZ.
Zamawiający ustala „koszt wsadu do kotła” posiłków na:
- 7,00 zł brutto dla uczniów szkół podstawowych – posiłek jednodaniowy, kompot.
- 10,00 zł brutto dla przedszkolaków – śniadanie, obiad dwudaniowy, kompot, podwieczorek.
„Koszt wsadu do kotła” to koszt produktów użytych do przygotowania posiłku. Z kwoty przeznaczonej na „koszt wsadu do kotła” Wykonawca nie będzie mógł pokrywać innych kosztów związanych z realizacją zamówienia. Wszystkie inne koszty związane z realizacją zamówienia należy ująć w ramach kosztów przygotowania, dowozu i wydawania posiłków.
Przewidywana ilość dni żywienia w szkole podstawowej w całym okresie realizacji zadania wynosi: 37 dni.
Przewidywana ilość dni żywienia w przedszkolu w całym okresie realizacji zadania wynosi: 43 dni.
Zamawiający informuje, że podana ilość dzieci objętych żywieniem jest wielkością szacunkową i może ulec zmianie w zależności od zapotrzebowania złożonego przez Zamawiającego w danym miesiącu. Ilość wydawanych posiłków zmieniać się będzie
w zależności od frekwencji dzieci w danym dniu. Zamawiający zastrzega sobie możliwość odpisów obiadów. Dotyczy to obiadów, które nie były wydane, a fakt nieobecności dziecka w danym dniu został zgłoszony Wykonawcy do godziny 13.00 dnia poprzedniego.
UWAGA:
Wartości podane w druku oferty są wartościami na potrzeby kalkulowania przez Wykonawcę całkowitych kosztów zamówienia. Zamawiający zastrzega prawo do zmiany ilości posiłków do przygotowania oraz liczby dni korzystania z posiłków. Zmniejszenie ilości nie będzie uprawniało Wykonawcy do dochodzenia roszczeń odszkodowawczych.
CPV (Wspólny Słownik Zamówień):
Główny przedmiot:
55322000-3: Usługi gotowania posiłków
Dodatkowy przedmiot:
55320000-9: Usługi podawania posiłków
55321000-6: Usługi przygotowania posiłków;
Realizacja zamówienia podlega prawu polskiemu, w tym w szczególności ustawie Kodeks cywilny i ustawie Prawo zamówień publicznych.
Wykonawca zobowiązany jest do posiadania ubezpieczenia odpowiedzialności cywilnej z tytułu prowadzonej działalności gospodarczej w zakresie realizowanym w ramach niniejszej umowy.
Przed złożeniem oferty Wykonawca uzyskał wszelkie niezbędne informacje
o przedmiocie zamówienia co do ryzyka, trudności i wszelkich innych okoliczności, jakie mogą mieć wpływ na ofertę przetargową i bierze pełną odpowiedzialność za odpowiednie wykonanie i bezpieczeństwo wszelkich czynności na miejscu wykonywania prac oraz za metody i technologie użyte podczas realizacji robót.
2. Zamawiający nie dokonuje podziału zamówienia na części, ze względu na zakres
i specyfikę usług związanych z przedmiotem zamówienia publicznego.
4.5.3.) Główny kod CPV: 55322000-3 - Usługi gotowania posiłków
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
55320000-9 - Usługi podawania posiłków
55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 2
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 2
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 232262,50 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 274200,00 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 232262,50 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: "GADO" Marcin Kosek i Robert Wilk Spółka Cywilna
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: NIP: 814 169 68 70
7.3.3) Ulica: Lipnica 257
7.3.4) Miejscowość: Lipnica
7.3.5) Kod pocztowy: 36-123
7.3.6.) Województwo: podkarpackie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
"GADO" MARCIN KOSEK I ROBERT WILK SPÓŁKA CYWILNA
jakie przetargi wygrała firma
"GADO" MARCIN KOSEK I ROBERT WILK SPÓŁKA CYWILNA
SEKCJA VIII UMOWA
8.1.) Data zawarcia umowy: 2022-10-31
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 232262,50 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
do 2022-12-31INNE PRZETARGI DZIKOWIEC
więcej: przetargi DZIKOWIEC »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Przygotowanie posiłków dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Chumiętkach w roku 2025
- ŚWIADCZENIE USŁUG CATERINGOWYCH DLA SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR 84 IM. JANA BRZECHWY W GDAŃSKU W 2025 ROKU
- Usługi gastronomiczne polegające na przygotowywaniu i dostarczaniu posiłków dla uczestników Dziennego Domu Senior Wigor i klientów Centrum Usług Społecznych Swarzędzu w miejscu zamieszkania.
- 2. Usługa cateringowa polegająca na przygotowaniu i dostawie posiłku dla uczniów Szkoły Podstawowej nr 1 w Krośniewicach
- USŁUGA CATERINGU DLA WYCHOWANKÓW INTERNATU REGIONALNEGO CENTRUM EDUKACJIZAWODOWEJ W NISKU W OKRESIE OD 1 STYCZNIA 2025 R. DO 30 CZERWCA 2025 R.
- Przygotowanie i dowóz posiłków do Szkoły Podstawowej im. Orła Białego w Kobylanach.
więcej: Usługi podawania posiłków »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.