Ogłoszenie z dnia 2024-08-09
Powiązane ogłoszenia:
- 2024/BZP 00382089/01 - Ogłoszenie z dnia 2024-06-25
Ogłoszenie o wyniku postępowania
Dostawy
DOSTAWY MIĘSA I TŁUSZCZU ZWIERZĘCEGO, ZNAK SPRAWY TP/6/2024
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego1.2.) Nazwa zamawiającego: ARESZT ŚLEDCZY W BYDGOSZCZY
1.3.) Oddział zamawiającego: Dział Kwatermistrzowski
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 091393218
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: ul. Wały Jagiellońskie 4
1.5.2.) Miejscowość: Bydgoszcz
1.5.3.) Kod pocztowy: 85-131
1.5.4.) Województwo: kujawsko-pomorskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL613 - Bydgosko-toruński
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zp_as_bydgoszcz@sw.gov.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-d5afff9f-3223-11ef-8a31-0e435a8a43bc1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inny zamawiający
jednostka organizacyjna więziennictwa
1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Porządek i bezpieczeństwo publiczne
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
DOSTAWY MIĘSA I TŁUSZCZU ZWIERZĘCEGO, ZNAK SPRAWY TP/6/20242.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-d5afff9f-3223-11ef-8a31-0e435a8a43bc
2.5.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00451456
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2024-08-09
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2024/BZP 00228335/05/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.4 mięso i tłuszcze zwierzęce
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak
2.14.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00382089
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Numer referencyjny: Dkw.2232.7.2024
4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.4.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
Część 1
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część 1 - MIĘSO DROBIOWE1 Ćwiartka z kurczaka
Określenie produktu- świeży element tuszy drobiowej, składający się z udka, podudzia i części pleców/kupra kurzego; schłodzony, nie mrożony.
Wygląd i powierzchnia– powierzchnia powinna być czysta, wolna od jakichkolwiek widocznych substancji obcych, zabrudzeń lub krwi.
Barwa – barwa mięśni naturalna, jasnoróżowa, nie dopuszcza się wylewów krwawych w mięśniach; skóra bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych oraz resztek upierzenia. Zapach– naturalny, charakterystyczny dla mięsa drobiowego świeżego, bez oznak zaparzenia i psucia. Niedopuszczalny zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy.
Kod CPV- 15112100-7 kg 1980
2 Filet z piersi kurczaka
Określenie produktu – świeże filety z piersi kurczaka, mięśnie piersiowe bez skóry i chrząstek, delikatne, soczyste, jędrne, nie zawierające tłuszczu, schłodzone, nie mrożone, czyste, bez zanieczyszczeń obcych oraz krwi.
Wygląd ogólny i powierzchnia – mięso czyste, bez śladów jakichkolwiek zanieczyszczeń.
Barwa mięśni – naturalna jasnoróżowa, nie dopuszcza się wylewów krwawych w mięśniach.
Konsystencja – jędrna i elastyczna.
Zapach – swoisty, charakterystyczny dla mięsa świeżego, bez oznak zaparzenia i rozpoczynającego się psucia; niedopuszczalny zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy.
Kod CPV- 15112100-7 kg 220
3 Udziec z kurczaka
Określenie produktu- świeży element tuszy drobiowej, składający się wyłącznie z udka; schłodzony, nie mrożony.
Wygląd i powierzchnia– powierzchnia powinna być czysta, wolna od jakichkolwiek widocznych substancji obcych, zabrudzeń lub krwi.
Barwa – barwa mięśni naturalna, jasnoróżowa, nie dopuszcza się wylewów krwawych w mięśniach; skóra bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych oraz resztek upierzenia. Zapach– naturalny, charakterystyczny dla mięsa drobiowego świeżego, bez oznak zaparzenia i psucia. Niedopuszczalny zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy.
Kod CPV- 15112100-7 kg 3740
4 Podudzie z kurczaka
Określenie produktu- świeży element tuszy drobiowej, składający się wyłącznie z podudzia; schłodzony, nie mrożony.
Wygląd i powierzchnia– powierzchnia powinna być czysta, wolna od jakichkolwiek widocznych substancji obcych, zabrudzeń lub krwi.
Barwa – barwa mięśni naturalna, jasnoróżowa, nie dopuszcza się wylewów krwawych w mięśniach; skóra bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych oraz resztek upierzenia. Zapach– naturalny, charakterystyczny dla mięsa drobiowego świeżego, bez oznak zaparzenia i psucia. Niedopuszczalny zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy.
Kod CPV- 15112100-7 kg 1870
4.5.3.) Główny kod CPV: 15112100-7 - Świeży drób
4.5.5.) Wartość części: 73827,60 PLN
Część 2
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część 2 - MIĘSO WIEPRZOWE i TŁUSZCZ WIEPRZOWY1 Łopatka wieprzowa bez kości
Określenie produktu- mięso wieprzowe klasy I lub II, świeże, nie nastrzykiwane.
Wygląd ogólny- powierzchnia gładka z niewielkimi przerostami tkanki tłuszczowej, mięso czyste, bez śladów zanieczyszczeń. Zabezpieczone przed zanieczyszczeniem.
Barwa- jasnoczerwona do czerwonej.
Zapach- swoisty, charakterystyczny dla mięsa, bez oznak zaparzenia i rozpoczynającego się psucia.
Kod CPV- 15113000-3 kg 1320
2 Karkówka wieprzowa
Określenie produktu- mięso wieprzowe klasy I lub II, pozyskane z części zasadniczej półtuszy wieprzowej, odcięta w linii odcięcia głowy; świeże, nie nastrzykiwane.
Wygląd ogólny- powierzchnia gładka z niewielkimi przerostami tkanki tłuszczowej, mięso czyste, bez śladów zanieczyszczeń. Zabezpieczone przed zanieczyszczeniem.
Barwa- jasnoczerwona do czerwonej.
Zapach- swoisty, charakterystyczny dla mięsa, bez oznak zaparzenia i rozpoczynającego się psucia.
Kod CPV- 15113000-3 kg 198
3 Biodrówka wieprzowa
Określenie produktu- mięso wieprzowe klasy I lub II, pozyskane z części zasadniczej półtuszy wieprzowej, odcięta w z części biodrowej; świeże, nie nastrzykiwane.
Wygląd ogólny- powierzchnia gładka z niewielkimi przerostami tkanki tłuszczowej, mięso czyste, bez śladów zanieczyszczeń. Zabezpieczone przed zanieczyszczeniem.
Barwa- jasnoczerwona do czerwonej.
Zapach- swoisty, charakterystyczny dla mięsa, bez oznak zaparzenia i rozpoczynającego się psucia.
Kod CPV- 15113000-3 kg 1320
4 Podgardle wieprzowe
Określenie produktu- mięso wieprzowe stanowiące część tłuszczowo- mięśniową policzka i szyi; świeże, nie nastrzykiwane.
Wygląd ogólny- powierzchnia gładka z widocznymi przerostami tkanki tłuszczowej, mięso czyste, bez śladów zanieczyszczeń. Zabezpieczone przed zanieczyszczeniem.
Barwa- jasnoczerwona z przerostami tkanki tłuszczowej
Zapach- swoisty, charakterystyczny dla mięsa, bez oznak zaparzenia i rozpoczynającego się psucia.
Kod CPV- 15113000-3 kg 1320
5 Mięso wieprzowe mielone
Określenie produktu – mięso wieprzowe klasy III lub IV, zmielone, grubo rozdrobnione, schłodzone, nie mrożone, maksymalna zawartość tłuszczu 36%.
Wygląd ogólny i powierzchnia – mięso czyste, bez śladów jakichkolwiek zanieczyszczeń.
Barwa mięśni – jasnoróżowa do czerwonej, dopuszczalne zmatowienie, niedopuszczalny
odcień szary lub zielonkawy.
Konsystencja – jędrna i elastyczna.
Zapach – swoisty, charakterystyczny dla mięsa świeżego, bez oznak zaparzenia i rozpoczynającego się psucia; niedopuszczalny zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy.
Kod CPV- 15113000-3 kg 2640
6 Schab wieprzowy bez kości
Określenie produktu- mięso wieprzowe w pierwszym gatunku, odcięte z odcinka piersiowo–lędźwiowego tuszy; świeże, nie nastrzykiwane.
Wygląd ogólny- powierzchnia gładka z niewielkimi przerostami tkanki tłuszczowej, mięso czyste, bez śladów zanieczyszczeń. Zabezpieczone przed zanieczyszczeniem.
Barwa- jasnoczerwona do czerwonej.
Zapach- swoisty, charakterystyczny dla mięsa, bez oznak zaparzenia i rozpoczynającego się psucia.
Kod CPV- 15113000- kg 110
7 Wątroba wieprzowa
Określenie produktu- produkt podrobowy wieprzowy, schłodzony.
Wygląd ogólny i powierzchnia- powierzchnia gładka, lekko błyszcząca i wilgotna, dopuszcza się zmatowienie powierzchni wątroby spowodowane częściowym obeschnięciem, struktura nieznacznie ziarnista; czysta, bez śladów jakichkolwiek zanieczyszczeń, dokładnie oczyszczona ze skrzepów krwi.
Barwa- brązowo-wiśniowa.
Konsystencja- jędrna.
Zapach- swoisty, charakterystyczny dla wątroby, bez oznak zaparzenia i rozpoczynającego się psucia.
Kod CPV- 15114000-0 kg 3520
8 Smalec
Określenie produktu- produkt pochodzący z wytopu świeżych, oczyszczonych
z tkanki mięśniowej tkanek tłuszczowych wieprzowych.
Wygląd ogólny- produkt formowany w kształcie batonu w osłonce niejadalnej bądź w kostkach.
Barwa- biała.
Konsystencja- jednolita, zwarta.
Zapach- zapach swoisty, charakterystyczny dla smalcu, bez oznak zjełczenia i zepsucia.
Kod CPV- 15412100-0 kg 3520
4.5.3.) Główny kod CPV: 15113000-3 - Wieprzowina
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
15114000-0 - Podroby
15412100-0 - Tłuszcze zwierzęce
4.5.5.) Wartość części: 151074,00 PLN
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA
Część 1
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 1)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 1)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 2
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 2
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 73827,60 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 74184,50 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 73827,60 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 1)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: STEK KAŁUŻNY I WSPÓLNICY SPÓŁKA KOMANDYTOWA
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 8762462772
7.3.3) Ulica: UL. WARYŃSKIEGO 65
7.3.4) Miejscowość: Grudziądz
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
STEK KAŁUŻNY I WSPÓLNICY SPÓŁKA KOMANDYTOWA
jakie przetargi wygrała firma
STEK KAŁUŻNY I WSPÓLNICY SPÓŁKA KOMANDYTOWA
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 1)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2024-07-24
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 73827,60 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
Od 2024-08-16 do 2025-08-15Część 2
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 2)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 2)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 3
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 3
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 151074,00 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 171204,73 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 151074,00 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 2)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: PPHU „JOHN” PAWEŁ JOHN
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 6971049957
7.3.3) Ulica: GROTNIKI, UL. ŹRÓDLANA 5
7.3.4) Miejscowość: WŁOSZAKOWICE
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 2)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2024-07-24
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 151074,00 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
Od 2024-08-16 do 2024-08-15INNE PRZETARGI Z BYDGOSZCZY
- Dostawa sprzętu komputerowego dla Instytutu Matematyki
- Wykonanie robót budowlanych polegających na wymianie nawierzchni boiska ze sztuczną trawą na terenie Zespołu Szkół nr 16 przy ul. Koronowskiej w Bydgoszczy
- Wykonanie, dostawa i montaż mebli biurowych na wyposażenie pomieszczeń biurowych Wojewódzkiego Zespołu do Spraw Orzekania o Niepełnosprawności w Bydgoszczy
- Sukcesywna dostawa środków piorących oraz środków do utrzymania czystości w obiektach ZDPSiOW w Bydgoszczy w 2025 roku
- Dostawa sprzętu laboratoryjnego biomedycznego
- Usługa usuwania pojazdów oraz prowadzenie parkingu strzeżonego dla pojazdów usuniętych z dróg powiatu bydgoskiego
więcej: przetargi w Bydgoszczy »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa mięsa i świeżego drobiu
- ZAKUP I DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DLA ZESPOŁU SZKOLNO - PRZEDSZKOLNEGO W ADAMOWIE CZĘŚĆ 1 - CZĘŚĆ 6
- dostarczenie mięsa wołowego, podrobów wołowych, cielęciny, wieprzowiny i podrobów wieprzowych; wędlin podrobowych, wołowych i wieprzowych; drobiu i wędlin drobiowych do jednostek wojskowych i poligonów.
- OLEJE I TŁUSZCZE ZWIERZĘCE.
więcej: Świeży drób »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.