Og³oszenie z dnia 2023-10-20
Powi±zane og³oszenia:
- 2023/BZP 00480782/01 - Wynik z dnia 2023-11-07
Og³oszenie o zamówieniu
Us³ugi
Us³uga cateringowa zbiorowego ¿ywienia uczniów Szko³y Podstawowej im. Adama Mickiewicza w K³odawie w roku szkolnym 2023/2024
SEKCJA I - ZAMAWIAJ¡CY
1.1.) Rola zamawiaj±cego
Postêpowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiaj±cego
1.2.) Nazwa zamawiaj±cego: Gmina K³odawa
1.3.) Oddzia³ zamawiaj±cego: Szko³a Podstawowa im. Adam Mickiewicza w K³odawie
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 210966912
1.5) Adres zamawiaj±cego
1.5.1.) Ulica: Szkolna
1.5.2.) Miejscowo¶æ: K³odawa
1.5.3.) Kod pocztowy: 66-415
1.5.4.) Województwo: lubuskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL431 - Gorzowski
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat.zsklodawa@poczta.fm
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.zsklodawa.edupage.org
1.6.) Rodzaj zamawiaj±cego: Zamawiaj±cy publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorz±du terytorialnego
1.7.) Przedmiot dzia³alno¶ci zamawiaj±cego: Edukacja
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Og³oszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Og³oszenie dotyczy us³ug spo³ecznych i innych szczególnych us³ug: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Us³uga cateringowa zbiorowego ¿ywienia uczniów Szko³y Podstawowej im. Adama Mickiewicza w K³odawie w roku szkolnym 2023/2024
2.4.) Identyfikator postêpowania: ocds-148610-ad69d119-6e7b-11ee-a60c-9ec5599dddc1
2.5.) Numer og³oszenia: 2023/BZP 00454924
2.6.) Wersja og³oszenia: 01
2.7.) Data og³oszenia: 2023-10-20
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zosta³y ujête w planie postêpowañ: Tak
2.9.) Numer planu postêpowañ w BZP: 2023/BZP 00360754/02/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postêpowañ:
1.3.1 Us³uga cateringowa zbiorowego ¿ywienia uczniów Szko³y Podstawowej im. Adama Mickiewicza w K³odawie w roku szkolnym 2023/2024
2.11.) O udzielenie zamówienia mog± ubiegaæ siê wy³±cznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu wspó³finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstaw± prawn±
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTÊPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postêpowania
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-ad69d119-6e7b-11ee-a60c-9ec5599dddc13.2.) Zamawiaj±cy zastrzega dostêp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowi±zani s± do sk³adania ofert, wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu, o¶wiadczeñ oraz innych dokumentów wy³±cznie przy u¿yciu ¶rodków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o ¶rodkach komunikacji elektronicznej, przy u¿yciu których zamawiaj±cy bêdzie komunikowa³ siê z wykonawcami - adres strony internetowej: https://ezamowienia.gov.pl
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotycz±ce korespondencji elektronicznej: 1.Komunikacja w postêpowaniu o
udzielenie zamówienia, w tym sk³adanie ofert, wymiana informacji oraz przekazywanie dokumentów lub o¶wiadczeñ miêdzy
zamawiaj±cym a wykonawc±, z uwzglêdnieniem wyj±tków okre¶lonych w ustawie p.z.p., odbywa siê przy u¿yciu ¶rodków
komunikacji elektronicznej. Przez ¶rodki komunikacji elektronicznej rozumie siê ¶rodki komunikacji elektronicznej zdefiniowane w
ustawie z dnia 18 lipca 2002 r. o ¶wiadczeniu us³ug drog± elektroniczn± (Dz. U. z 2020r. poz. 344).
2. Ofertê, o¶wiadczenia, o których mowa w art. 125 ust. 1 p.z.p., podmiotowe ¶rodki dowodowe, pe³nomocnictwa, zobowi±zanie
podmiotu udostêpniaj±cego zasoby sporz±dza siê w postaci elektronicznej, w ogólnie dostêpnych formatach danych, w
szczególno¶ci w formatach .txt,.rtf,.pdf,.doc, .docx, .odt. Ofertê, a tak¿e o¶wiadczenie o jakim mowa w SWZ sk³ada siê, pod rygorem
niewa¿no¶ci, w formie elektronicznej lub w postaci elektronicznej opatrzonej podpisem zaufanym lub podpisem osobistym.
3. Zawiadomienia, o¶wiadczenia, wnioski lub informacje Wykonawcy przekazuj±:
1) drog± elektroniczn± poprzez Platformê, dostêpn± pod adresem:
https://ezamowienia.gov.pl
2) Korzystanie z platformy e-zamowienia przez Wykonawcê jest bezp³atne.
3.8.) Zamawiaj±cy wymaga sporz±dzenia i przedstawienia ofert przy u¿yciu narzêdzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzêdzi, które nie s± ogólnie dostêpne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Jêzyki, w jakich mog± byæ sporz±dzane dokumenty sk³adane w postêpowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowi±zek informacyjny): Obowi±zek informacyjny zosta³ wskazany w rozdziale XXIV SWZ
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnosz±ce siê do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczêciem postêpowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Us³ugi
4.1.4.) Zamawiaj±cy udziela zamówienia w czê¶ciach, z których ka¿da stanowi przedmiot odrêbnego postêpowania: Nie
4.1.8.) Mo¿liwe jest sk³adanie ofert czê¶ciowych: Nie
4.1.13.) Zamawiaj±cy uwzglêdnia aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegó³owe odnosz±ce siê do przedmiotu zamówienia:
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1. Przedmiotem zamówienia jest ¶wiadczenie us³ug cateringowych w zakresie przygotowania, dostarczenia i wydania gotowych posi³ków jednodaniowych dla uczniów Szko³y Podstawowej im. Adama Mickiewicza w K³odawie.
4.2.6.) G³ówny kod CPV: 55523100-3 - Us³ugi w zakresie posi³ków szkolnych
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
55524000-9 - Us³ugi dostarczania posi³ków do szkó³
55321000-6 - Us³ugi przygotowywania posi³ków
55521100-9 - Us³ugi rozwo¿enia posi³ków
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-11-06 do 2024-06-20
4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Tak
4.2.14.) Przedmiot, wielko¶æ lub zakres oraz warunki zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: 1. Zamawiaj±cy
przewiduje mo¿liwo¶æ udzielenia zamówieñ podobnych, o których mowa w art. 214 ust. 1 pkt 7 ustawy PZP, w wysoko¶ci do 15 %
zamówienia podstawowego, polegaj±cych na powtórzeniu zakresu us³ug wskazanych w niniejszej SWZ, na warunkach okre¶lonych
w z³o¿onej ofercie, wzorze umowy oraz ustalonych w trakcie negocjacji.
2. Je¿eli zamawiaj±cy zdecyduje siê na udzielenie zamówienia polegaj±cego na powtórzeniu podobnych us³ug – nast±pi to w drodze
odrêbnej umowy.
4.3.) Kryteria oceny ofert
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Wed³ug przyjêtego kryterium
4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wy³±cznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiaj±cy przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak
5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:
Art. 109 ust. 1 pkt 4
5.3.) Warunki udzia³u w postêpowaniu: Tak
5.4.) Nazwa i opis warunków udzia³u w postêpowaniu.
1. O udzielenie zamówienia mog± ubiegaæ siê Wykonawcy, którzy:1) Spe³niaj± okre¶lone przez Zamawiaj±cego warunki udzia³u w postêpowaniu, o których mowa w art. 112 ust. 1 ustawy Pzp,
2) nie podlegaj± wykluczeniu na zasadach okre¶lonych w rozdziale VIII SWZ,
2. O udzielenie zamówienia mog± ubiegaæ siê Wykonawcy, którzy spe³niaj± warunki dotycz±ce:
1) Zdolno¶ci do wystêpowania w obrocie gospodarczym:
Zamawiaj±cy nie stawia warunku w powy¿szym zakresie.
2) Uprawnieñ do prowadzenia okre¶lonej dzia³alno¶ci gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to
z odrêbnych przepisów:
Zamawiaj±cy uzna warunek za spe³niony, je¿eli Wykonawca wyka¿e, ¿e posiada aktualny wpis do rejestru zak³adów podlegaj±cych urzêdowej kontroli organów Pañstwowej Inspekcji Sanitarnej w zakresie produkcji posi³ków od surowca do gotowej potrawy, z mo¿liwo¶ci± ich transportu w ramach us³ug cateringowych na podstawie ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o Bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i ¿ywienia (t.j. Dz.U. z 2020 r. poz. 2021) Warunek dotycz±cy uprawnieñ do prowadzenia okre¶lonej dzia³alno¶ci gospodarczej bêdzie spe³niony, je¿eli co najmniej jeden z Wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia dope³ni ten warunek.
3) Sytuacji ekonomicznej lub finansowej:
Zamawiaj±cy nie stawia warunku w powy¿szym zakresie.
4) Zdolno¶ci technicznej lub zawodowej:
a) Zamawiaj±cy uzna warunek za spe³niony, je¿eli, Wykonawca wyka¿e, ¿e w okresie ostatnich 3 lat (trzech) przed up³ywem terminu sk³adania ofert, a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy, w tym okresie ¶wiadczy³ lub ¶wiadczy, co najmniej 2 us³ugi cateringowe, polegaj±c± na przygotowaniu i dostarczeniu posi³ków dla szkó³ lub przedszkoli o warto¶ci nie mniejszej ni¿ 50 000,00 z³ brutto ka¿da.
b) Zamawiaj±cy uzna warunek za spe³niony, je¿eli Wykonawca wyka¿e, ¿e dysponuje lub bêdzie dysponowa³ na potrzeby realizacji zamówienia 1 osob±:
- posiadaj±c± kwalifikacje zawodowe dietetyka, legitymuj±c± siê wykszta³ceniem w zakresie dietetyki, posiadaj±ce, co najmniej 3-letnie do¶wiadczenie polegaj±ce na pracy w zawodzie dietetyka dla dzieci i m³odzie¿y w ¿ywieniu zbiorowym;
5.5.) Zamawiaj±cy wymaga z³o¿enia o¶wiadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.6.) Wykaz podmiotowych ¶rodków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: Odpisu lub informacji z
Krajowego Rejestru S±dowego lub z Centralnej Ewidencji i Informacji o Dzia³alno¶ci Gospodarczej, w zakresie art. 109 ust. 1 pkt 4
ustawy Pzp, sporz±dzonych nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed jej z³o¿eniem, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru
lub ewidencji.
Je¿eli Wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania poza granicami Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentu, o którym
mowa w rozdziale IX ust. 2 pkt. 1 SWZ, sk³ada dokument wystawiony w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibê lub miejsce
zamieszkania potwierdzaj±cy, ¿e nie otwarto likwidacji ani nie og³oszono upad³o¶ci, wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed
jego z³o¿eniem.
5.7.) Wykaz podmiotowych ¶rodków dowodowych na potwierdzenie spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu: W celu potwierdzenia przez Wykonawcê spe³nienia warunków udzia³u w postêpowaniu, Zamawiaj±cy ¿±da:
a) aktualnego za¶wiadczenia z wpisu do rejestru zak³adów podlegaj±cych urzêdowej kontroli organów Pañstwowej Inspekcji Sanitarnej w zakresie produkcji posi³ków od surowca do gotowej potrawy, z mo¿liwo¶ci± ich transportu w ramach us³ug cateringowych na podstawie ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o Bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i ¿ywienia (t.j. Dz.U. z 2020 r. poz. 2021),
b) wykazu wykonanych, a w przypadku ¶wiadczeñ okresowych lub ci±g³ych równie¿ wykonywanych, us³ug, w okresie ostatnich 3 lat (trzech) przed up³ywem terminu sk³adania ofert, a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy, w tym okresie ¶wiadczy³, co najmniej 2 us³ugi cateringow±, polegaj±ce na przygotowaniu i dostarczeniu posi³ków dla szkó³ lub przedszkoli o warto¶ci nie mniejszej ni¿ 50 000,00 z³ brutto ka¿da, w ramach jednej umowy oraz za³±czeniem dowodów, czy zosta³y wykonane lub s± wykonywane nale¿ycie, sporz±dzonego wed³ug za³±cznika nr 3 do SWZ. Dowodami s± referencje b±d¼ inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz, którego us³ugi by³y wykonywane, a je¿eli z uzasadnionej przyczyny o obiektywnym charakterze wykonawca nie jest w stanie uzyskaæ tych dokumentów- inne dokumenty).
c) Wykaz osób skierowanych przez wykonawcê do realizacji zamówienia publicznego, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, uprawnieñ, do¶wiadczenia i wykszta³cenia niezbêdnych do wykonania zamówienia publicznego, a tak¿e zakresu wykonywanych przez nie czynno¶ci oraz informacjê o podstawie do dysponowania tymi osobami – wzór dokumentu stanowi za³±cznik nr 3a do SWZ.
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiaj±cy wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiaj±cy przewiduje aukcjê elektroniczn±: Nie
6.4.) Zamawiaj±cy wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiaj±cy wymaga zabezpieczenia nale¿ytego wykonania umowy: Nie
6.6.) Wymagania dotycz±ce sk³adania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia:
1. Wykonawcy mog± wspólnie ubiegaæ siê o udzielenie zamówienia. W takim przypadku Wykonawcy ustanawiaj±pe³nomocnika do reprezentowania ich w postêpowaniu albo do reprezentowania i zawarcia umowy w sprawie zamówienia
publicznego. Pe³nomocnictwo winno byæ za³±czone do oferty.
2. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia, o¶wiadczenie, o którym mowa w
Rozdziale IX ust. 1 SWZ, sk³ada ka¿dy z Wykonawców. O¶wiadczenie to potwierdza brak podstaw wykluczenia oraz
spe³nianie warunków udzia³u w zakresie, w jakim ka¿dy z Wykonawców wykazuje spe³nianie warunków udzia³u w
postêpowaniu.
3. Wykonawcy wspólnie ubiegaj±cy siê o udzielenie zamówienia do³±czaj± do oferty o¶wiadczenie sporz±dzone wg wzoru
stanowi±cego za³±cznik nr 6 do SWZ, z którego wynika, które roboty budowlane/dostawy/us³ugi wykonaj± poszczególni
Wykonawcy.
4. O¶wiadczenia i dokumenty potwierdzaj±ce brak podstaw do wykluczenia z postêpowania sk³ada ka¿dy
z Wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o zamówienie.
5. Wykonawcy wspólnie ubiegaj±cy siê o udzielenie zamówienia, których oferta zostanie uznana za najkorzystniejsz±, przed
podpisaniem umowy o realizacjê zamówienia, zobowi±zani s± dostarczyæ Zamawiaj±cemu umowê reguluj±c± ich
wspó³prace.
6.7.) Zamawiaj±cy przewiduje uniewa¿nienie postêpowania, je¶li ¶rodki publiczne, które zamierza³ przeznaczyæ na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia nie zosta³y przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiaj±cy przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
Zamawiaj±cy przewiduje mo¿liwo¶æ zmiany zawartej umowy w stosunku do tre¶ci wybranej oferty w zakresie uregulowanymw art. 454-455 ustawy Pzp oraz wskazanym we wzorze umowy stanowi±cym za³±cznik nr 5 do SWZ.
7.5.) Zamawiaj±cy uwzglêdni³ aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe, innowacyjne lub etykiety zwi±zane z realizacj± zamówienia: Tak
7.6.) Zamawiaj±cy przewiduje nastêpuj±ce wymagania zwi±zane z realizacj± zamówienia:
w zakresie zatrudnienia na podstawie stosunku pracy, w okoliczno¶ciach, o których mowa w art. 95 ustawy
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin sk³adania ofert: 2023-10-30 11:00
8.2.) Miejsce sk³adania ofert: https://ezamowienia.gov.pl
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2023-10-30 11:05
8.4.) Termin zwi±zania ofert±: 30 dni
INNE PRZETARGI K£ODAWA
- Przebudowa i rozbudowa budynku po by³ym przedszkolu na potrzeby Gminnego O¶rodka Pomocy Spo³ecznej w K³odawie
- Modernizacja Oczyszczalni ¦cieków w m. Straszków oraz Stacji Uzdatniania Wody w K³odawie
- Zagospodarowanie terenu poprzez monta¿ ma³ej architektury w ramach modernizacji placu zabaw w miejscowo¶ci Chwalêcice
wiêcej: przetargi K£ODAWA »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Przygotowanie i dostawa gotowych posi³ków dla dzieci uczêszczaj±cych do oddzia³ów przedszkolnych i szkolnych w Szkole Podstawowej im. Królowej Jadwigi w £yczance w roku szkolnym 2024/2025
- "Dostarczanie posi³ków uczniom szkó³ podstawowych z terenu Gminy My¶libórz w okresie od 16 wrze¶nia 2024r. do 18 czerwca 2025r."
- "Kompleksowa us³uga ¿ywienia pacjentów OLO w Woskowicach Ma³ych polegaj±ca na przygotowaniu, dostarczeniu i wydaniu posi³ków oraz myciu naczyñ i odbiorze odpadów pokonsumpcyjnych".
- Przygotowanie i dostawa posi³ków dla dzieci uczêszczaj±cych do szkó³ i przedszkoli na terenie gminy Majdan Królewski
- Us³uga ¿ywienia pacjentów
- WYBÓR WYKONAWCY US£UGI ¯YWIENIA NA RZECZ SZKO£Y PODSTAWOWEJ NR 84 IM. RUCHU OBROÑCÓW POKOJU WE WROC£AWIU
Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.