Ogłoszenie z dnia 2024-08-20
Powiązane ogłoszenia:
- 2024/BZP 00443891/01 - Ogłoszenie z dnia 2024-08-02
- 2024/BZP 00453066/01 - Modyfikacja z dnia 2024-08-09
Ogłoszenie o wyniku postępowania
Usługi
Przygotowanie i wydawanie gorących posiłków uprawnionym klientom Ośrodka w lokalu gastronomicznym Wykonawcy, położonym w Dzielnicy Żoliborz m.st. Warszawy, na podstawie kart obiadowych.
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego1.2.) Nazwa zamawiającego: Ośrodek Pomocy Społecznej Dzielnicy Żoliborz m. st. Warszawy
1.3.) Oddział zamawiającego: OPS Żoliborz
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 002004203
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Henryka Dembińskiego 3
1.5.2.) Miejscowość: Warszawa
1.5.3.) Kod pocztowy: 01-644
1.5.4.) Województwo: mazowieckie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL911 - Miasto Warszawa
1.5.7.) Numer telefonu: 0225692800
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zolops@ops-zoliborz.waw.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://www.ops-zoliborz.waw.pl/
1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-6ae0f612-6a4f-4829-9d94-e2b7272e27981.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Inna działalność
Pomoc społeczna
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Tak
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Przygotowanie i wydawanie gorących posiłków uprawnionym klientom Ośrodka w lokalu gastronomicznym Wykonawcy, położonym w Dzielnicy Żoliborz m.st. Warszawy, na podstawie kart obiadowych.2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-6ae0f612-6a4f-4829-9d94-e2b7272e2798
2.5.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00463959
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2024-08-20
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2024/BZP 00031517/03/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.3.1 Przygotowanie i wydawanie obiadów uprawnionym klientom Ośrodka w lokalu gastronomicznym Wykonawcy, położonym w Dzielnicy Żoliborz m.st. Warszawy.
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak
2.14.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00443891
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Numer referencyjny: NA.26.49.2024
4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.4.) Rodzaj zamówienia: Usługi
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług - przygotowanie i wydawanie gorących posiłków (obiadów) uprawnionym klientom Ośrodka w lokalu gastronomicznym Wykonawcy, położonym w Dzielnicy Żoliborz m.st. Warszawy, na podstawie kart obiadowych.
2. Zamawiający określa wielkość przedmiotu zamówienia w okresie trwania umowy na 55.200 gorących posiłków (tj. 4 600 obiadów miesięcznie) dla około 200 osób dziennie.
3. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarto w Załączniku nr 4 do SWZ.
4. Zamówienie musi być realizowane zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz.U. z 2023 r., poz. 1448 z późn. zm.).
5. Liczba gorących posiłków (obiadów) będzie ulegać zmianie w zależności od bieżących potrzeb osób kwalifikujących się do tego rodzaju pomocy społecznej. Przewiduje się, iż zamówienie zostanie zrealizowane na poziomie nie mniejszym niż 50% całkowitej wartości zamówienia (ilości posiłków).
6. Uzupełnienie Opisu Przedmiotu Zamówienia stanowią warunki realizacji Przedmiotu Zamówienia zawarte we Wzorze Umowy, stanowiących Załącznik nr 5 do SWZ.
7. Działając na podstawie art. 95 ust. 1 ustawy Pzp Zamawiający wymaga, aby wszystkie osoby wykonujące pracę w sposób określony w art. 22 § 1 ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. - Kodeks pracy (t.j. Dz.U. z 2023 r., poz. 1465 z późn. zm.) w zakresie przygotowywania i wydawania obiadów, w okresie wskazanym w Rozdziale VII SWZ, na rzecz Zamawiającego (czynności wykonywane zgodnie ze szczegółowym Opisem Przedmiotu Zamówienia, stanowiącym Załącznik nr 4 do SWZ), były zatrudnione na podstawie umowy o pracę w wymiarze odpowiednim do realizowanych zadań. Wykonawca lub podwykonawca ma obowiązek zatrudnić wyżej wymienione osoby na cały okres realizacji zamówienia.
4.5.3.) Główny kod CPV: 55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków
55320000-9 - Usługi podawania posiłków
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem
5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 2 ustawy
5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:
W prowadzonym postępowaniu przetargowym złożono tylko jedną ofertę, która nie została podpisana przez Wykonawcę.Zgodnie z wymaganiami określonymi w SWZ cyt. „Formularz ofertowy podpisuje się kwalifikowanym podpisem elektronicznym, podpisem zaufanym lub podpisem osobistym.”
Po przeprowadzeniu otwarcia ofert stwierdzono, iż Wykonawca przesłał do Zamawiającego 3 pliki w formacie „pdf”. Dwa z nich zostały prawidłowo podpisane kwalifikowanym podpisem elektronicznym, natomiast sam Formularz ofertowy nie został podpisany.
Fakt ten potwierdzają raporty weryfikacji podpisów oraz Raport z otwarcia ofert wygenerowany za pośrednictwem platformy e-Zamówienia.
Mając powyższe na uwadze stwierdzono jednoznacznie, że oferta nie została prawidłowo podpisana i podjęto decyzję o jej odrzuceniu na podstawie art. 226 ust. 1 pkt 3) ustawy Pzp z uwagi na niezgodność z art. 63 ust. 2 ustawy Pzp.
INNE PRZETARGI Z WARSZAWY
- Przedmiotem Zamówienia są usługi krajowego transportu drogowego w zakresie przewozu osób taksówką (pracowników i innych osób wskazanych przez Zamawiającego) oraz rzeczy na warunkach odroczonej płatności w granicach topograficznych Miasta st. Warszawy, a także w innych miastach lub miejscowościach poza Warszawą. Usługi będą świadczone zgodnie z Regulaminem Świadczenia Usług Przewozowych, Zasadami korzystania z bezgotówkowego systemu rozliczeń, które Wykonawca jest zobowiązany dołączyć do swojej oferty oraz na warunkach określonych w Umowie i Opisie Przedmiotu Zamówienia.
- Dostawa produktów leczniczych, nr TP-47/25/TM
- Wykonanie remontu instalacji wodno - kanalizacyjnej fontanny zlokalizowanej na Rynku Mariensztackim w Warszawie.
- Dostawa energii elektrycznej dla Mazowieckiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego z siedzibą w Warszawie.
- Wykonanie badania pt.: "Ewaluacja mechanizmu warunkowości podstawowej w ramach polityki spójności w perspektywie 2021-2027".
- Remont pokrycia dachowego wraz z wykonaniem obróbek z papy termozgrzewalnej ogniomurów i kominów budynków mieszkalnych w Siemirowicach przy ul. Osiedle Na Skarpie 8 i 9
więcej: przetargi w Warszawie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Usługi hotelarskie i gastronomiczne wraz z wynajęciem sal konferencyjnych na potrzeby organizacji konferencji TRANSPORT XXI wieku dla Wydziału Transportu Politechniki Warszawskiej
- Świadczenie usługi hotelowej z wyżywieniem podczas kursu PETT w dniach 16-29.03.2025r
- Organizacja Jarmarku Wielkanocnego na Rynku Starego Miasta w Lublinie w terminie 12-13 kwietnia 2025 r.
- Usługa cateringowa dla uczniów Publicznej Szkoły Podstawowej nr 9 w Ostrowcu Świętokrzyskim
- Zorganizowanie warsztatów wyjazdowych w 2025 r. w ramach projektu pn. "Utworzenie świetlic środowiskowych na terenie Gminy Skalbmierz"
- Zatrudnienie specjalistów do prowadzenia zajęć aktywizujących ruchowo dla seniorów warsztatów plastycznych, florystycznych i kulinarnych oraz usługa organizacji turnusów rehabilitacyjnych.
więcej: Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.