Ogłoszenie z dnia 2022-12-05
Powiązane ogłoszenia:
- 2023/BZP 00000569/01 - Wynik z dnia 2023-01-02
- 2023/BZP 00000849/01 - Wynik z dnia 2023-01-02
- 2023/BZP 00000937/01 - Wynik z dnia 2023-01-02
Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Zakup i sukcesywna dostawa żywności na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Wierzbicy na rok 2023
ZADANIE PODZIELONE NA 7 CZĘŚCI
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: DOM POMOCY SPOŁECZNEJ W WIERZBICY
1.3.) Oddział zamawiającego: Dom Pomocy Społecznej w Wierzbicy
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000310410
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: ul. Sienkiewicza 37
1.5.2.) Miejscowość: Wierzbica
1.5.3.) Kod pocztowy: 26-680
1.5.4.) Województwo: mazowieckie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL912 - Warszawski wschodni
1.5.7.) Numer telefonu: 48/6182059
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: dps.wierzbica@gmail.com
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.dpswierzbica.finn
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inna państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Zdrowie
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Zakup i sukcesywna dostawa żywności na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Wierzbicy na rok 2023
ZADANIE PODZIELONE NA 7 CZĘŚCI
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-3458a9d6-748d-11ed-b4ea-f64d350121d2
2.5.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00476514
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2022-12-05
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2022/BZP 00040139/08/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.6 Zakup i sukcesywna dostawa żywności na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Wierzbicy na rok 2023 ZADANIE PODZIELONE NA 7 CZĘŚCI
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
http://dspwierzbica.ezamawiajacy.pl3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: http://dspwierzbica.ezamawiajacy.pl
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: WYMAGANIA TECHNICZNE I ORGANIZACYJNE WYSYŁANIA I ODBIERANIA KORESPONDENCJI
ELEKTRONICZNEJ PRZEKAZYWANEJ PRZY ICH UŻYCIU OPISANE ZOSTAŁY W REGULAMINIE
KORZYSTANIA Z PLATFORMY ZAKUPOWEJ ZAMAWIAJĄCEGO MARKETPLANET POD
ADRESEM https://oneplanet.pl/regulamin
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): 1. Administratorem danych osobowych uzyskanych w
związku z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego jest Dom Pomocy Społecznej w
Wierzbicy, reprezentowany przez Dyrektor Małgorzatę Borcuch, pod adresem: 26-680 Wierzbica, ul.
Sienkiewicza 37, tel. 48 618 20 59, email: dps.wierzbica@gmail.com
2. W sprawach związanych z przetwarzaniem danych osobowych można kontaktować się z
Inspektorem Ochrony Danych, za pośrednictwem adresu e-mail: kontakt.iod@gmail.comDane
osobowe będą przetwarzane w celu przeprowadzenia postępowania o udzielenie zamówienia
publicznego pn. Dostawa artykułów spożywczych do DPS w Wierzbicy w 2023r.
1) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu przeprowadzenia postępowania o udzielenie
zamówienia publicznego, zgodnie z wymaganiami określonymi w ustawie z dnia 11 września 2019 r.
Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2022 r. poz. 1710 ze zm.), a następnie zawarcia umowy z wybranym wykonawcą, jej realizacji oraz rozliczenia,;
2) podstawą przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. b) i c) ogólnego
rozporządzenia o ochronie danych z dnia 27 kwietnia 2016 r., tj. przetwarzanie jest niezbędne do
wykonania umowy, której stroną jest osoba, której dane dotyczą, lub do podjęcia działań na żądanie
osoby, której dane dotyczą, przed zawarciem umowy oraz przetwarzanie jest niezbędne do
wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, wynikającego z ustawy z dnia 11
września 2019 r. Prawo zamówień publicznych;
3) odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie
dokumentacja postępowania w oparciu o art. 8 oraz art. 74 ustawy Pzp, a także art. 6 ustawy z 6
września 2001 r. o dostępie do informacji publicznej. 4) obowiązek podania przez Panią/Pana danych
osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w
przepisach ustawy z dnia 11 września 2019 r. Prawo zamówień publicznych, związanym z udziałem w
postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego;
konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z w/w ustawy;
5) posiada Pani/Pan prawo do:
• żądania dostępu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania lub ograniczenia
przetwarzania,
• wniesienia skargi do organu nadzorczego - Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych;
6) nie przysługuje Pani/Panu
• w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;
• prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
• na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż
podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.
7) Pani/Pana dane osobowe nie podlegają zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym
profilowaniu;
8) Pani/Pana Dane osobowe wykonawcy zawarte w protokole postępowania będą przechowywane
przez okres 4 lat, od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania
umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy. informujemy iż: w
przypadku gdy wykonanie obowiązków, o których mowa w art. 15 ust. 1–3 rozporządzenia 2016/679,
wymagałoby niewspółmiernie dużego wysiłku, zamawiający może żądać od osoby, której dane
dotyczą, wskazania dodatkowych informacji mających na celu sprecyzowanie żądania, w
szczególności podania nazwy lub daty postępowania o udzielenie zamówienia publicznego lub
konkursu. skorzystanie przez osobę, której dane dotyczą, z uprawnienia do sprostowania lub
uzupełnienia
danych osobowych, o którym mowa w art. 16 rozporządzenia 2016/679, nie może skutkować zmianą
wyniku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursu ani zmianą postanowień
umowy w zakresie niezgodnym z ustawą.
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: DPS.271.22.2022
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 7
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa mięsa drobiowego, wieprzowego, wołowego oraz
wędlin.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w załączniku nr 10 do SWZ
4.2.6.) Główny kod CPV: 15112000-6 - Drób
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15111100-0 - Wołowina
15112100-7 - Świeży drób
15113000-3 - Wieprzowina
15131135-0 - Wędliny drobiowe
15131400-9 - Produkty wieprzowe
15131500-0 - Produkty drobiowe
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty zamawiający będzie kierował
się następującymi kryteriami i odpowiadającymi im znaczeniami oraz w następujący sposób będzie
oceniał spełnienie kryteriów:
Cena -waga 60 % = 60 pkt
Czas konieczny na wymianę lub uzupełnienie towaru”- waga 40%= 40pkt
PUNKTACJA BĘDZIE ZASTOSOWANA DO KAŻDEJ CZĘŚCI ZAMÓWIENIA ODDZIELNIE.
Zamawiający oceni i porówna jedynie oferty, które nie zostaną odrzucone.
1. Przy wyborze oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami i ich wagą:
Łączna cena oferty brutto – 60,00 pkt. = 60% dla poszczególnych części zamówienia
Czas konieczny na wymianę lub uzupełnienie towaru – 40,00 pkt. = 40%
2. Przy ocenie kryterium „Cena” zostanie wykorzystany wzór: cena najniższa z ważnych ofert/ cena
badanej oferty x 60 Maksymalna ilość punktów, jaką może uzyskać oferta
w kryterium „Cena” wynosi 60.
Według wzoru : CN / CO x 60
3. Ocena kryterium „Czas konieczny na wymianę lub uzupełnienie towaru”- waga 40%
tj. czas na wymianę wadliwego lub o obniżonej jakości towaru lub uzupełnienia braków liczony od
momentu zgłoszenia oraz czas realizacji poszczególnego zamówienia przy ewentualnym opóźnieniu w
dostawie w stosunku do godzin wyszczególnionych
w załączniku nr 10 do SWZ.
Punkty zostaną przyznane w następujący sposób:
40 pkt. – 60 min
20 pkt. – 90 min
0 pkt. – 180 min i więcej.
Maksymalna ilość punktów, jaką może uzyskać oferta w kryterium „Czas konieczny na wymianę lub
uzupełnienie towaru” wynosi 40pkt.
Niewskazanie czasu koniecznego na wymianę lub uzupełnienie towaru, będzie skutkowało
przyporządkowaniem okresu 180 min i więcej- w związku z czym wykonawca w tym kryterium otrzyma
0 punków.
4. Oferty oceniane będą punktowo.
Maksymalną ilość punktów, jaką może osiągnąć oferta wynosi 100.
5. W trakcie oceny ofert kolejno rozpatrywanym i ocenianym ofertom przyznawane będą punkty według
następującej zasady: pkt. w kryterium CENA + pkt. W kryterium CZAS KONIECZNY NA WYMIANĘ
LUB UZUPEŁNIENIE TOWARU = suma pkt.
Wyjaśnienia:
CN - cena oferty najtańszej CO - cena oferty badanej
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: „Czas konieczny na wymianę lub uzupełnienie towaru”
4.3.6.) Waga: 40,00
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa artykułów spożywczych.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik nr 10 do SWZ.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15800000-6 - Różne produkty spożywcze
15830000-5 - Cukier i produkty pokrewne
15840000-8 - Kakao; czekolada i wyroby cukiernicze
15850000-1 - Produkty z ciasta makaronowego
15870000-7 - Przyprawy i przyprawy korzenne
15890000-3 - Różne produkty spożywcze i produkty suszone
15600000-4 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych
15400000-2 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne
15330000-0 - Przetworzone owoce i warzywa
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty zamawiający będzie kierował
się następującymi kryteriami i odpowiadającymi im znaczeniami oraz w następujący sposób będzie
oceniał spełnienie kryteriów:
5.2 Cena -waga 60 % = 60 pkt
5.3 Czas konieczny na wymianę lub uzupełnienie towaru”- waga 40%= 40pkt
PUNKTACJA BĘDZIE ZASTOSOWANA DO KAŻDEJ CZĘŚCI ZAMÓWIENIA ODDZIELNIE.
Zamawiający oceni i porówna jedynie oferty, które nie zostaną odrzucone.
1. Przy wyborze oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami i ich wagą:
Łączna cena oferty brutto – 60,00 pkt. = 60% dla poszczególnych części zamówienia
Czas konieczny na wymianę lub uzupełnienie towaru – 40,00 pkt. = 40%
2. Przy ocenie kryterium „Cena” zostanie wykorzystany wzór: cena najniższa z ważnych ofert/ cena
badanej oferty x 60 Maksymalna ilość punktów, jaką może uzyskać oferta
w kryterium „Cena” wynosi 60.
Według wzoru : CN / CO x 60
3. Ocena kryterium „Czas konieczny na wymianę lub uzupełnienie towaru”- waga 40%
tj. czas na wymianę wadliwego lub o obniżonej jakości towaru lub uzupełnienia braków liczony od
momentu zgłoszenia oraz czas realizacji poszczególnego zamówienia przy ewentualnym opóźnieniu w
dostawie w stosunku do godzin wyszczególnionych
w załączniku nr 10 do SWZ.
Punkty zostaną przyznane w następujący sposób:
40 pkt. – 60 min
20 pkt. – 90 min
0 pkt. – 180 min i więcej.
Maksymalna ilość punktów, jaką może uzyskać oferta w kryterium „Czas konieczny na wymianę lub
uzupełnienie towaru” wynosi 40pkt.
Niewskazanie czasu koniecznego na wymianę lub uzupełnienie towaru, będzie skutkowało
przyporządkowaniem okresu 180 min i więcej- w związku z czym wykonawca w tym kryterium otrzyma
0 punków.
4. Oferty oceniane będą punktowo.
Maksymalną ilość punktów, jaką może osiągnąć oferta wynosi 100.
5. W trakcie oceny ofert kolejno rozpatrywanym i ocenianym ofertom przyznawane będą punkty według
następującej zasady: pkt. w kryterium CENA + pkt. W kryterium CZAS KONIECZNY NA WYMIANĘ
LUB UZUPEŁNIENIE TOWARU = suma pkt.
Wyjaśnienia:
CN - cena oferty najtańszej CO - cena oferty badanej
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,0
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas konieczny na wymianę lub uzupełnienie towaru”
4.3.6.) Waga: 40,0
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa nabiału i wyrobów mleczarskie.
Kod CPV:
15500000-3 – artykuły mleczne i nabiał
15500000-3– masło
4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty zamawiający będzie kierował
się następującymi kryteriami i odpowiadającymi im znaczeniami oraz w następujący sposób będzie
oceniał spełnienie kryteriów:
5.2 Cena -waga 60 % = 60 pkt
5.3 Czas konieczny na wymianę lub uzupełnienie towaru”- waga 40%= 40pkt
PUNKTACJA BĘDZIE ZASTOSOWANA DO KAŻDEJ CZĘŚCI ZAMÓWIENIA ODDZIELNIE.
Zamawiający oceni i porówna jedynie oferty, które nie zostaną odrzucone.
1. Przy wyborze oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami i ich wagą:
Łączna cena oferty brutto – 60,00 pkt. = 60% dla poszczególnych części zamówienia
Czas konieczny na wymianę lub uzupełnienie towaru – 40,00 pkt. = 40%
2. Przy ocenie kryterium „Cena” zostanie wykorzystany wzór: cena najniższa z ważnych ofert/ cena
badanej oferty x 60 Maksymalna ilość punktów, jaką może uzyskać oferta
w kryterium „Cena” wynosi 60.
Według wzoru : CN / CO x 60
3. Ocena kryterium „Czas konieczny na wymianę lub uzupełnienie towaru”- waga 40%
tj. czas na wymianę wadliwego lub o obniżonej jakości towaru lub uzupełnienia braków liczony od
momentu zgłoszenia oraz czas realizacji poszczególnego zamówienia przy ewentualnym opóźnieniu w
dostawie w stosunku do godzin wyszczególnionych
w załączniku nr 10 do SWZ.
Punkty zostaną przyznane w następujący sposób:
40 pkt. – 60 min
20 pkt. – 90 min
0 pkt. – 180 min i więcej.
Maksymalna ilość punktów, jaką może uzyskać oferta w kryterium „Czas konieczny na wymianę lub
uzupełnienie towaru” wynosi 40pkt.
Niewskazanie czasu koniecznego na wymianę lub uzupełnienie towaru, będzie skutkowało
przyporządkowaniem okresu 180 min i więcej- w związku z czym wykonawca w tym kryterium otrzyma
0 punków.
4. Oferty oceniane będą punktowo.
Maksymalną ilość punktów, jaką może osiągnąć oferta wynosi 100.
5. W trakcie oceny ofert kolejno rozpatrywanym i ocenianym ofertom przyznawane będą punkty według
następującej zasady: pkt. w kryterium CENA + pkt. W kryterium CZAS KONIECZNY NA WYMIANĘ
LUB UZUPEŁNIENIE TOWARU = suma pkt.
Wyjaśnienia:
CN - cena oferty najtańszej CO - cena oferty badanej
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,0
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas konieczny na wymianę lub uzupełnienie towaru
4.3.6.) Waga: 40,0
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa pieczywa.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w załączniku nr 10 do SWZ.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty zamawiający będzie kierował
się następującymi kryteriami i odpowiadającymi im znaczeniami oraz w następujący sposób będzie
oceniał spełnienie kryteriów:
5.2 Cena -waga 60 % = 60 pkt
5.3 Czas konieczny na wymianę lub uzupełnienie towaru”- waga 40%= 40pkt
PUNKTACJA BĘDZIE ZASTOSOWANA DO KAŻDEJ CZĘŚCI ZAMÓWIENIA ODDZIELNIE.
Zamawiający oceni i porówna jedynie oferty, które nie zostaną odrzucone.
1. Przy wyborze oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami i ich wagą:
Łączna cena oferty brutto – 60,00 pkt. = 60% dla poszczególnych części zamówienia
Czas konieczny na wymianę lub uzupełnienie towaru – 40,00 pkt. = 40%
2. Przy ocenie kryterium „Cena” zostanie wykorzystany wzór: cena najniższa z ważnych ofert/ cena
badanej oferty x 60 Maksymalna ilość punktów, jaką może uzyskać oferta
w kryterium „Cena” wynosi 60.
Według wzoru : CN / CO x 60
3. Ocena kryterium „Czas konieczny na wymianę lub uzupełnienie towaru”- waga 40%
tj. czas na wymianę wadliwego lub o obniżonej jakości towaru lub uzupełnienia braków liczony od
momentu zgłoszenia oraz czas realizacji poszczególnego zamówienia przy ewentualnym opóźnieniu w
dostawie w stosunku do godzin wyszczególnionych
w załączniku nr 10 do SWZ.
Punkty zostaną przyznane w następujący sposób:
40 pkt. – 60 min
20 pkt. – 90 min
0 pkt. – 180 min i więcej.
Maksymalna ilość punktów, jaką może uzyskać oferta w kryterium „Czas konieczny na wymianę lub
uzupełnienie towaru” wynosi 40pkt.
Niewskazanie czasu koniecznego na wymianę lub uzupełnienie towaru, będzie skutkowało
przyporządkowaniem okresu 180 min i więcej- w związku z czym wykonawca w tym kryterium otrzyma
0 punków.
4. Oferty oceniane będą punktowo.
Maksymalną ilość punktów, jaką może osiągnąć oferta wynosi 100.
5. W trakcie oceny ofert kolejno rozpatrywanym i ocenianym ofertom przyznawane będą punkty według
następującej zasady: pkt. w kryterium CENA + pkt. W kryterium CZAS KONIECZNY NA WYMIANĘ
LUB UZUPEŁNIENIE TOWARU = suma pkt.
Wyjaśnienia:
CN - cena oferty najtańszej CO - cena oferty badanej
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,0
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas konieczny na wymianę lub uzupełnienie towaru
4.3.6.) Waga: 40,0
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 5
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa artykułów rybnych.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w załączniku nr 10 do SWZ.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15200000-0 - Ryby przetworzone i konserwowane
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty zamawiający będzie kierował
się następującymi kryteriami i odpowiadającymi im znaczeniami oraz w następujący sposób będzie
oceniał spełnienie kryteriów:
5.2 Cena -waga 60 % = 60 pkt
5.3 Czas konieczny na wymianę lub uzupełnienie towaru”- waga 40%= 40pkt
PUNKTACJA BĘDZIE ZASTOSOWANA DO KAŻDEJ CZĘŚCI ZAMÓWIENIA ODDZIELNIE.
Zamawiający oceni i porówna jedynie oferty, które nie zostaną odrzucone.
1. Przy wyborze oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami i ich wagą:
Łączna cena oferty brutto – 60,00 pkt. = 60% dla poszczególnych części zamówienia
Czas konieczny na wymianę lub uzupełnienie towaru – 40,00 pkt. = 40%
2. Przy ocenie kryterium „Cena” zostanie wykorzystany wzór: cena najniższa z ważnych ofert/ cena
badanej oferty x 60 Maksymalna ilość punktów, jaką może uzyskać oferta
w kryterium „Cena” wynosi 60.
Według wzoru : CN / CO x 60
3. Ocena kryterium „Czas konieczny na wymianę lub uzupełnienie towaru”- waga 40%
tj. czas na wymianę wadliwego lub o obniżonej jakości towaru lub uzupełnienia braków liczony od
momentu zgłoszenia oraz czas realizacji poszczególnego zamówienia przy ewentualnym opóźnieniu w
dostawie w stosunku do godzin wyszczególnionych
w załączniku nr 10 do SWZ.
Punkty zostaną przyznane w następujący sposób:
40 pkt. – 60 min
20 pkt. – 90 min
0 pkt. – 180 min i więcej.
Maksymalna ilość punktów, jaką może uzyskać oferta w kryterium „Czas konieczny na wymianę lub
uzupełnienie towaru” wynosi 40pkt.
Niewskazanie czasu koniecznego na wymianę lub uzupełnienie towaru, będzie skutkowało
przyporządkowaniem okresu 180 min i więcej- w związku z czym wykonawca w tym kryterium otrzyma
0 punków.
4. Oferty oceniane będą punktowo.
Maksymalną ilość punktów, jaką może osiągnąć oferta wynosi 100.
5. W trakcie oceny ofert kolejno rozpatrywanym i ocenianym ofertom przyznawane będą punkty według
następującej zasady: pkt. w kryterium CENA + pkt. W kryterium CZAS KONIECZNY NA WYMIANĘ
LUB UZUPEŁNIENIE TOWARU = suma pkt.
Wyjaśnienia:
CN - cena oferty najtańszej CO - cena oferty badanej
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,0
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas konieczny na wymianę lub uzupełnienie towaru
4.3.6.) Waga: 40,0
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 6
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa warzyw i owoców. Szczegółowy opis przedmiotu
zamówienia znajduje się w załączniku nr 10 do SWZ.
4.2.6.) Główny kod CPV: 03100000-2 - Produkty rolnictwa i ogrodnictwa
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
03212100-1 - Ziemniaki
03221000-6 - Warzywa
03222000-3 - Owoce i orzechy
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty zamawiający będzie kierował
się następującymi kryteriami i odpowiadającymi im znaczeniami oraz w następujący sposób będzie
oceniał spełnienie kryteriów:
5.2 Cena -waga 60 % = 60 pkt
5.3 Czas konieczny na wymianę lub uzupełnienie towaru”- waga 40%= 40pkt
PUNKTACJA BĘDZIE ZASTOSOWANA DO KAŻDEJ CZĘŚCI ZAMÓWIENIA ODDZIELNIE.
Zamawiający oceni i porówna jedynie oferty, które nie zostaną odrzucone.
1. Przy wyborze oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami i ich wagą:
Łączna cena oferty brutto – 60,00 pkt. = 60% dla poszczególnych części zamówienia
Czas konieczny na wymianę lub uzupełnienie towaru – 40,00 pkt. = 40%
2. Przy ocenie kryterium „Cena” zostanie wykorzystany wzór: cena najniższa z ważnych ofert/ cena
badanej oferty x 60 Maksymalna ilość punktów, jaką może uzyskać oferta
w kryterium „Cena” wynosi 60.
Według wzoru : CN / CO x 60
3. Ocena kryterium „Czas konieczny na wymianę lub uzupełnienie towaru”- waga 40%
tj. czas na wymianę wadliwego lub o obniżonej jakości towaru lub uzupełnienia braków liczony od
momentu zgłoszenia oraz czas realizacji poszczególnego zamówienia przy ewentualnym opóźnieniu w
dostawie w stosunku do godzin wyszczególnionych
w załączniku nr 10 do SWZ.
Punkty zostaną przyznane w następujący sposób:
40 pkt. – 60 min
20 pkt. – 90 min
0 pkt. – 180 min i więcej.
Maksymalna ilość punktów, jaką może uzyskać oferta w kryterium „Czas konieczny na wymianę lub
uzupełnienie towaru” wynosi 40pkt.
Niewskazanie czasu koniecznego na wymianę lub uzupełnienie towaru, będzie skutkowało
przyporządkowaniem okresu 180 min i więcej- w związku z czym wykonawca w tym kryterium otrzyma
0 punków.
4. Oferty oceniane będą punktowo.
Maksymalną ilość punktów, jaką może osiągnąć oferta wynosi 100.
5. W trakcie oceny ofert kolejno rozpatrywanym i ocenianym ofertom przyznawane będą punkty według
następującej zasady: pkt. w kryterium CENA + pkt. W kryterium CZAS KONIECZNY NA WYMIANĘ
LUB UZUPEŁNIENIE TOWARU = suma pkt.
Wyjaśnienia:
CN - cena oferty najtańszej CO - cena oferty badanej
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,0
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas konieczny na wymianę lub uzupełnienie towaru
4.3.6.) Waga: 40,0
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 7
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa świeżych jaj. Szczegółowy opis przedmiotu
zamówienia znajduje się w załączniku nr 10 do SWZ.
4.2.6.) Główny kod CPV: 03142500-3 - Jaja
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty zamawiający będzie kierował
się następującymi kryteriami i odpowiadającymi im znaczeniami oraz w następujący sposób będzie
oceniał spełnienie kryteriów:
5.2 Cena -waga 60 % = 60 pkt
5.3 Czas konieczny na wymianę lub uzupełnienie towaru”- waga 40%= 40pkt
PUNKTACJA BĘDZIE ZASTOSOWANA DO KAŻDEJ CZĘŚCI ZAMÓWIENIA ODDZIELNIE.
Zamawiający oceni i porówna jedynie oferty, które nie zostaną odrzucone.
1. Przy wyborze oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami i ich wagą:
Łączna cena oferty brutto – 60,00 pkt. = 60% dla poszczególnych części zamówienia
Czas konieczny na wymianę lub uzupełnienie towaru – 40,00 pkt. = 40%
2. Przy ocenie kryterium „Cena” zostanie wykorzystany wzór: cena najniższa z ważnych ofert/ cena
badanej oferty x 60 Maksymalna ilość punktów, jaką może uzyskać oferta
w kryterium „Cena” wynosi 60.
Według wzoru : CN / CO x 60
3. Ocena kryterium „Czas konieczny na wymianę lub uzupełnienie towaru”- waga 40%
tj. czas na wymianę wadliwego lub o obniżonej jakości towaru lub uzupełnienia braków liczony od
momentu zgłoszenia oraz czas realizacji poszczególnego zamówienia przy ewentualnym opóźnieniu w
dostawie w stosunku do godzin wyszczególnionych
w załączniku nr 10 do SWZ.
Punkty zostaną przyznane w następujący sposób:
40 pkt. – 60 min
20 pkt. – 90 min
0 pkt. – 180 min i więcej.
Maksymalna ilość punktów, jaką może uzyskać oferta w kryterium „Czas konieczny na wymianę lub
uzupełnienie towaru” wynosi 40pkt.
Niewskazanie czasu koniecznego na wymianę lub uzupełnienie towaru, będzie skutkowało
przyporządkowaniem okresu 180 min i więcej- w związku z czym wykonawca w tym kryterium otrzyma
0 punków.
4. Oferty oceniane będą punktowo.
Maksymalną ilość punktów, jaką może osiągnąć oferta wynosi 100.
5. W trakcie oceny ofert kolejno rozpatrywanym i ocenianym ofertom przyznawane będą punkty według
następującej zasady: pkt. w kryterium CENA + pkt. W kryterium CZAS KONIECZNY NA WYMIANĘ
LUB UZUPEŁNIENIE TOWARU = suma pkt.
Wyjaśnienia:
CN - cena oferty najtańszej CO - cena oferty badanej
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: „Czas konieczny na wymianę lub uzupełnienie towaru
4.3.6.) Waga: 40,0
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak
5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:
Art. 109 ust. 1 pkt 4
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak
5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.
Na podstawie art. 112 ustawy Pzp, zamawiający określa warunki udziału w postępowaniudotyczące:
1. ZDOLNOŚCI DO WYSTĘPOWANIA W OBROCIE GOSPODARCZYM:
Zamawiający nie określa warunków w ww. zakresie.
2. UPRAWNIEŃ DO PROWADZENIA OKREŚLONEJ DZIAŁALNOŚCI GOSPODARCZEJ LUB
ZAWODOWEJ, O ILE WYNIKA TO Z ODRĘBNYCH PRZEPISÓW:
Zamawiający nie określa warunków w ww. zakresie.
3. SYTUACJI EKONOMICZNEJ LUB FINANSOWEJ:
Zamawiający nie określa warunków w ww. zakresie.
4. ZDOLNOŚCI TECHNICZNEJ LUB ZAWODOWEJ:
Wykonawca spełni warunek, jeżeli wykaże, że w okresie ostatnich trzech lat przed upływem
terminu składania ofert w niniejszym postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest
krótszy – w tym okresie, wykonał
a w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych wykonuje co najmniej 1 zadanie
polegające na dostawie asortymentu dotyczącego poszczególnych części:
Część 1 zamówienia: Mięsa drobiowego, wieprzowego, wołowego oraz wędlin o wartości 20
000,00 zł
Część 2 zamówienia: artykuły spożywcze wartości 20 000,00 zł
Część 3 zamówienia: artykuły mleczarskie wartości 20 000,00 zł
Część 4 zamówienia: pieczywo wartości 20 000,00 zł
Część 5 zamówienia: ryby wartości 10 000,00 zł
Część 6 zamówienia: warzywa, owoce wartości 10 000,00 zł
Część 7 zamówienia: świeże jaja wartości 10 000,00 zł
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania
warunków udziału w postępowaniu: potwierdzających spełnianie warunków udziału w postępowaniu dotyczących zdolności technicznej lub zawodowej (doświadczenie, kwalifikacje zawodowe kadry technicznej):
a) wykazu doświadczenia; wykaz wykonanych dostaw w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów na rzecz których dostawy zostały wykonane wraz z załączeniem dowodów określających czy zostały wykonane należycie, przy czym dowodami o których mowa są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot na rzecz którego usługi były wykonywane, a jeżeli z uzasadnionych przyczyn o obiektywnym charakterze wykonawca nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów - oświadczenie wykonawcy, w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające wykonywanie usług powinny być wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące
przed upływem składania ofert. załącznik nr 3.
5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: Zgodnie z art. 274 ust. 1 ustawy Pzp, zamawiający przed wyborem najkorzystniejszej oferty wezwie
wykonawcę, którego oferta została najwyżej oceniona, do złożenia w wyznaczonym terminie, nie
krótszym niż 5 dni od dnia wezwania, aktualnych na dzień złożenia, następujących podmiotowych
środków dowodowych:
potwierdzających brak podstaw wykluczenia:
a) oświadczenia wykonawcy, w zakresie art. 108 ust. 1 pkt 5 ustawy, o braku przynależności do tej
samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i
konsumentów (Dz. U. z 2020 r. poz. 1076 ze zm.),
z innym wykonawcą, który złożył odrębną ofertę, ofertę częściową lub wniosek
b) o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, albo oświadczenia o przynależności do tej samej grupy kapitałowej wraz z dokumentami lub informacjami potwierdzającymi przygotowanie oferty, oferty
częściowej lub wniosku o dopuszczenie do udziału
w postępowaniu niezależnie od innego wykonawcy należącego do tej samej grupy kapitałowej – wg
Załącznika nr 4;
c) odpisu lub informacji z Krajowego Rejestru Sądowego lub z Centralnej Ewidencji
i Informacji o Działalności Gospodarczej, w zakresie art. 109 ust. 1 pkt 4 ustawy Pzp, sporządzonych
nie wcześniej niż 3 miesiące przed jej złożeniem, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru
lub ewidencji; (Zamawiający pobierze samodzielnie z ogólnodostępnych rejestrów Wykonawca nie
musi załączać do dokumentów na wezwanie)
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza granicami Rzeczypospolitej Polskiej,
zamiast informacji z Krajowego Rejestru Sądowego lub
z Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej– składa dokument lub dokumenty
wystawione w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające, że
nie otwarto jego likwidacji, nie ogłoszono upadłości, jego aktywami nie zarządza likwidator lub sąd, nie
zawarł układu z wierzycielami, jego działalność gospodarcza nie jest zawieszona ani nie znajduje się
on w innej tego rodzaju sytuacji wynikającej z podobnej procedury przewidzianej w przepisach miejsca
wszczęcia tej procedury.
Dokumenty potwierdzające w/w okoliczności powinny być wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące
przed ich złożeniem.
d) oświadczenia Wykonawcy o aktualności informacji zawartych w oświadczeniu,
o którym mowa w art. 125 ust. 1 ustawy, w zakresie podstaw wykluczenia
z postępowania wskazanych przez Zamawiającego, o których mowa w:
a) art. 108 ust 1 pkt 1 i 2 ustawy Pzp
b) art. 108 ust. 1 pkt 3 ustawy Pzp, dotyczącą wydania prawomocnego wyroku sądu lub ostatecznej
decyzji administracyjnej o zaleganiu podatków, opłat lub składek na ubezpieczenie społeczne i
zdrowotne.
c) art. 108 ust. 1 pkt 4 ustawy Pzp, dotyczących orzeczenia zakazu ubiegania się o zamówienie
publiczne tytułem środka zapobiegawczego,
d) art. 108 ust. 1 pkt 6 ustawy Pzp,
e) art. 109 ust. 1 pkt 4 ustawy Pzp
f)art. 7 ust 1 ustawy z 13 kwietnia 2022 r. o szczególnych rozwiązaniach
w zakresie przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę oraz służących ochronie bezpieczeństwa narodowego - wg załącznika 9 do SWZ
5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:
W przypadku Wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia wykonawcyzobowiązania są do ustanowienia pełnomocnika. Dokument pełnomocnictwa z treści którego
będzie wynikało umocowanie do reprezentowania w postępowaniu o udzielenie zamówienia tych
wykonawców należy załączyć do oferty. Pełnomocnictwo powinno być załączone do oferty
ipowinno zawierać w szczególności wskazanie:- postępowania o zamówienie publiczne, którego
dotyczy,- wszystkich wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia
wymienionych z nazwy z określeniem adresu siedziby,- ustanowionego pełnomocnika oraz
zakresu jego umocowania. Wymagana forma:Pełnomocnictwo powinno zostać złożone w formie
elektronicznej lub w postaci elektronicznej opatrzonej podpisem zaufanym, podpisem osobistym
lub kwalifikowanym podpisem elektronicznym. Dopuszcza się również
przedłożenieelektronicznej kopii dokumentu poświadczonej za zgodność z oryginałem przez
notariusza, tj. podpisanej kwalifikowanym podpisem elektronicznym osoby posiadającej
uprawnienia notariusza.b) zobowiązanie podmiotu trzeciego do oddania Wykonawcy do
dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji zamówienia w przypadku gdy
Wykonawca, w celu spełnienia warunków, o którym mowa w Rozdziale II pkt 7 ppkt 4 SWZ,
będzie polegał na zdolnościach technicznych lub zawodowych innych podmiotów.Zobowiązanie
podmiotuudostępniającego zasoby lub inny podmiotowy środek dowodowy potwierdza, że
stosunek łączący wykonawcę z podmiotami udostępniającymi zasoby gwarantuje rzeczywisty
dostęp do tych zasobów oraz określa w szczególności:- zakres dostępnych wykonawcy
zasobów podmiotu udostępniającego zasoby;- sposób i okres udostępnienia wykonawcy i
wykorzystania przez niego zasobów podmiotu udostępniającego te zasoby przy wykonywani
zamówienia;- czy i w jakim zakresie podmiot udostępniający zasoby, na zdolnościach którego
wykonawca polega w odniesieniu do warunków udziału w postępowaniu dotyczących
wykształcenia, kwalifikacji zawodowych lub doświadczenia, zrealizuje roboty budowlane lub
usługi, których wskazane zdolności dotyczą.Wymagana forma:Zobowiązanie musi być złożone
w formie elektronicznej lubw postaci elektronicznej opatrzonej podpisem zaufanym, podpisem
osobistym lub kwalifikowany podpisem elektrycznym osoby upoważnionej do reprezentowania
wykonawców zgodnie z formą reprezentacji określoną w dokumencie rejestrowym właściwym
dla formy organizacyjnej lub innym dokumencie.
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Tak
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
Zamawiający przewiduje zmiany umowy na podstawnie art. 455 pzp określone w załączniku nr 7do SWZ
7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2022-12-13 10:00
8.2.) Miejsce składania ofert: http://dspwierzbica.ezamawiajacy.pl
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2022-12-13 10:30
8.4.) Termin związania ofertą: do 2023-01-12
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- "Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Przedszkole nr 39 w Gdańsku z podziałem na 7 części"
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki Przedszkola nr 2 " Plastusiowe Osiedle" w Nowym Tomyślu
- Sukcesywna dostawa płodów rolnych, warzyw i owoców
- WYBÓR DOSTAWCÓW ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, NA RZECZ ZESPOŁU SZKOLNO - PRZEDSZKOLNEGO NR 6 WE WROCŁAWIU
- Dostawa żywności do Szkoły Podstawowej w Jedliczu, Samorządowego Przedszkola w Jedliczu i Zespołu Szkolno Przedszkolnego w Jaszczwi
- Dostawa żywności na potrzeby Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Sieradzu
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.