eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Jab³onna¦wiadczenie us³ugi kelnerskiej i kucharskiej dla Polskiej Akademii Nauk Domu Zjazdów i Konferencji po³o¿onej przy ul. Modliñskiej 105 w Jab³onnie - w podziale na trzy czê¶ci



Og³oszenie z dnia 2023-11-07


Powi±zane og³oszenia:

Og³oszenie o zamówieniu
Us³ugi
¦wiadczenie us³ugi kelnerskiej i kucharskiej dla Polskiej Akademii Nauk Domu Zjazdów i Konferencji po³o¿onej przy ul. Modliñskiej 105 w Jab³onnie – w podziale na trzy czê¶ci

SEKCJA I - ZAMAWIAJ¡CY

1.1.) Rola zamawiaj±cego

Postêpowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiaj±cego

1.2.) Nazwa zamawiaj±cego: Polska Akademia Nauk Dom Zjazdów i Konferencji w Jab³onnie

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000325713

1.5) Adres zamawiaj±cego

1.5.1.) Ulica: Modliñska 105

1.5.2.) Miejscowo¶æ: Jab³onna

1.5.3.) Kod pocztowy: 05-110

1.5.4.) Województwo: mazowieckie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL912 - Warszawski wschodni

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zp@palacjablonna.pan.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.palacjablonna.pan.pl

1.6.) Rodzaj zamawiaj±cego: Zamawiaj±cy publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - Polska Akademia Nauk i tworzone przez ni± jednostki organizacyjne

1.7.) Przedmiot dzia³alno¶ci zamawiaj±cego: Inna dzia³alno¶æ

Us³ugi gastronomiczne i hotelarskie

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Og³oszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Og³oszenie dotyczy us³ug spo³ecznych i innych szczególnych us³ug: Tak

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

¦wiadczenie us³ugi kelnerskiej i kucharskiej dla Polskiej Akademii Nauk Domu Zjazdów i Konferencji po³o¿onej przy ul. Modliñskiej 105 w Jab³onnie – w podziale na trzy czê¶ci

2.4.) Identyfikator postêpowania: ocds-148610-60195887-7d85-11ee-a60c-9ec5599dddc1

2.5.) Numer og³oszenia: 2023/BZP 00481073

2.6.) Wersja og³oszenia: 01

2.7.) Data og³oszenia: 2023-11-07

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zosta³y ujête w planie postêpowañ: Tak

2.9.) Numer planu postêpowañ w BZP: 2023/BZP 00279771/02/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postêpowañ:

1.3.1 ¦wiadczenie us³ugi kelnerskiej i kucharskiej dla Polskiej Akademii Nauk Domu Zjazdów i Konferencji po³o¿onej przy ul. Modliñskiej 105 w Jab³onnie – w podziale na 3 czê¶ci

2.11.) O udzielenie zamówienia mog± ubiegaæ siê wy³±cznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.13.) O zamówienie mog± ubiegaæ siê wy³±cznie wykonawcy, którzy spe³niaj± warunki okre¶lone w art. 361 ustawy – us³ugi spo³eczne: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu wspó³finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstaw± prawn±

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy

SEKCJA III – UDOSTÊPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postêpowania

https://pan.logintrade.net/rejestracja/ustawowe.html

3.2.) Zamawiaj±cy zastrzega dostêp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowi±zani s± do sk³adania ofert, wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu, o¶wiadczeñ oraz innych dokumentów wy³±cznie przy u¿yciu ¶rodków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o ¶rodkach komunikacji elektronicznej, przy u¿yciu których zamawiaj±cy bêdzie komunikowa³ siê z wykonawcami - adres strony internetowej: https://pan.logintrade.net/rejestracja/ustawowe.html

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotycz±ce korespondencji elektronicznej: Oferta wraz z za³±cznikami nale¿y
z³o¿yæ pod rygorem niewa¿no¶ci w formie elektronicznej (w postaci elektronicznej opatrzonej kwalifikowanym podpisem
elektronicznym) lub w postaci elektronicznej opatrzonej podpisem zaufanym lub podpisem osobistym za po¶rednictwem kana³u do
komunikacji elektronicznej: https://pan.logintrade.net/rejestracja/ustawowe.html
Wymagania techniczne i organizacyjne dot. korespondencji elektronicznej zawarte s± w Rozdziale XI SWZ.

3.8.) Zamawiaj±cy wymaga sporz±dzenia i przedstawienia ofert przy u¿yciu narzêdzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzêdzi, które nie s± ogólnie dostêpne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Jêzyki, w jakich mog± byæ sporz±dzane dokumenty sk³adane w postêpowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowi±zek informacyjny): Klauzula informacyjna z art. 13 RODO w celu zwi±zanym z postêpowaniem o udzielenie zamówienia publicznego.
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporz±dzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych
w zwi±zku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przep³ywu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporz±dzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, informujê, ¿e:
-administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Polska Akademia Nauk Dom Zjazdów i Konferencji w Jab³onnie, ul. Modliñska 105, 05-110 Jab³onna, info@palacjablonna.pan.pl ;
-kontakt do inspektora ochrony danych osobowych w Polskiej Akademii Nauk iod@pan.pl;
-Pani/Pana dane osobowe przetwarzane bêd± na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu zwi±zanym z postêpowaniem o udzielenie zamówienia publicznego pn. „¦wiadczenie us³ugi kelnerskiej i kucharskiej dla Polskiej Akademii Nauk Domu Zjazdów i Konferencji po³o¿onej przy ul. Modliñskiej 105 w Jab³onnie – w podziale na trzy czê¶ci” – znak sprawy DZiK/ZP-TP-2/2023, prowadzonym w trybie podstawowym, a w przypadku danych osobowych przekazanych przez Wykonawcê, którego oferta zosta³a wybrana - tak¿e na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b), w celu zawarcia i realizacji umowy o zamówienie publiczne;
-odbiorcami Pani/Pana danych osobowych bêd± osoby lub podmioty, którym udostêpniona zostanie dokumentacja postêpowania w oparciu o art. 18 i art. 19 oraz art. 74 i art. 75 ustawy Pzp lub ustawê z dnia 6 wrze¶nia 2001 r. o dostêpie do informacji publicznej (t.j. Dz. U. z 2022 r., poz. 902) lub inne przepisy prawa lub umowy zawarte przez zamawiaj±cego;
-Pani/Pana dane osobowe bêd± przechowywane, zgodnie z art. 78 ust. 1 ustawy Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakoñczenia postêpowania o udzielenie zamówienia, a je¿eli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje ca³y czas trwania umowy oraz przez okres archiwizacji dokumentów wynikaj±cy z przepisów wewnêtrznych administratora danych;
-obowi±zek podania przez Pani±/Pana danych osobowych bezpo¶rednio Pani/Pana dotycz±cych jest wymogiem ustawowym okre¶lonym w przepisach ustawy Pzp, zwi±zanym z udzia³em w postêpowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, a w przypadku danych osobowych przekazanych przez Wykonawcê, którego oferta zosta³a wybrana - tak¿e z zawarciem i realizacj± umowy; konsekwencje niepodania okre¶lonych danych wynikaj± z ustawy Pzp;
-w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie bêd± podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO;
-posiada Pani/Pan:
− na podstawie art. 15 RODO prawo dostêpu do danych osobowych Pani/Pana dotycz±cych;
− na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych ;
− na podstawie art. 18 RODO prawo ¿±dania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrze¿eniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO ;
− prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzêdu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, ¿e przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotycz±cych narusza przepisy RODO;
-nie przys³uguje Pani/Panu:
− w zwi±zku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usuniêcia danych osobowych;
− prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
− na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdy¿ podstaw± prawn± przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO, (a w przypadku Wykonawcy, którego oferta zosta³a wybrana i z którym Zamawiaj±cy zawrze umowê - tak¿e art. 6 ust. 1 lit. b RODO).

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnosz±ce siê do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczêciem postêpowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: DZiK/ZP-TP-2/2023

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Us³ugi

4.1.4.) Zamawiaj±cy udziela zamówienia w czê¶ciach, z których ka¿da stanowi przedmiot odrêbnego postêpowania: Nie

4.1.8.) Mo¿liwe jest sk³adanie ofert czê¶ciowych: Tak

4.1.9.) Liczba czê¶ci: 3

4.1.10.) Ofertê mo¿na sk³adaæ na wszystkie czê¶ci

4.1.11.) Zamawiaj±cy ogranicza liczbê czê¶ci zamówienia, któr± mo¿na udzieliæ jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiaj±cy uwzglêdnia aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegó³owe odnosz±ce siê do przedmiotu zamówienia:

Czê¶æ 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Us³ugi kelnerskie ¶wiadczone w nieruchomo¶ci Polskiej Akademii Nauk Domu Zjazdów i Konferencji w Jab³onnie po³o¿ona przy ulicy Modliñskiej 105 w Jab³onnie k/Warszawy. Szczegó³owy opis przedmiotu zamówienia podstawowego i zamówienia z opcji do czê¶ci 1 zamówienia zawiera Za³±cznik nr 5a do SWZ.

4.2.6.) G³ówny kod CPV: 55311000-3 - Restauracyjne us³ugi kelnerskie dla ograniczonej grupy klientów

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna warto¶æ opcji oraz okoliczno¶ci skorzystania z opcji:

Opcja obejmuje uprawnienie Zamawiaj±cego do zamówienia dodatkowych us³ug kelnerskich do maksymalnie w czê¶ci 1 - 4825 roboczogodzin, w terminie obowi±zywania umowy po wyczerpaniu zamówienia podstawowego.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesi±ce

4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zgodnie z rozdzia³em XX SWZ

4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jako¶ciowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: organizacja, kwalifikacje zawodowe i do¶wiadczenie osób wyznaczonych do realizacji zamówienia

4.3.5.) Nazwa kryterium: Do¶wiadczenie managera, osoby skierowanej do realizacji zamówienia

4.3.6.) Waga: 30

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: aspekty spo³eczne, w tym integracja zawodowa i spo³eczna osób, o których mowa w art. 94 ust. 1 ustawy

4.3.5.) Nazwa kryterium: Zatrudnienie osoby posiadaj±cej status bezrobotnej

4.3.6.) Waga: 10

4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Tak

4.3.11.) Okre¶lenie aspektów spo³ecznych, ¶rodowiskowych lub innowacyjnych, etykiet lub rachunku kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryteriów oceny ofert:

zgodnie z art. 242 ust. 2 ustawy - aspekty spo³eczne

Czê¶æ 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Us³ugi kelnerskie – wyjazdowe ¶wiadczone w miejscu wybranym przez klienta Zamawiaj±cego.
Szczegó³owy opis przedmiotu zamówienia podstawowego i zamówienia z opcji do czê¶ci 2 zamówienia zawiera Za³±cznik nr 5b do SWZ.

4.2.6.) G³ówny kod CPV: 55311000-3 - Restauracyjne us³ugi kelnerskie dla ograniczonej grupy klientów

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna warto¶æ opcji oraz okoliczno¶ci skorzystania z opcji:

Opcja obejmuje uprawnienie Zamawiaj±cego do zamówienia dodatkowych us³ug kelnerskich do maksymalnie w czê¶ci 2 - 3125 roboczogodzin i 5000 km transportu ¿ywno¶ci, w terminie obowi±zywania umowy po wyczerpaniu zamówienia podstawowego.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesi±ce

4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zgodnie z rozdzia³em XX SWZ

4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jako¶ciowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: organizacja, kwalifikacje zawodowe i do¶wiadczenie osób wyznaczonych do realizacji zamówienia

4.3.5.) Nazwa kryterium: Do¶wiadczenie managera, osoby skierowanej do realizacji zamówienia

4.3.6.) Waga: 30

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: aspekty spo³eczne, w tym integracja zawodowa i spo³eczna osób, o których mowa w art. 94 ust. 1 ustawy

4.3.5.) Nazwa kryterium: Zatrudnienie osoby posiadaj±cej status bezrobotnej

4.3.6.) Waga: 10

4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Tak

4.3.11.) Okre¶lenie aspektów spo³ecznych, ¶rodowiskowych lub innowacyjnych, etykiet lub rachunku kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryteriów oceny ofert:

zgodnie z art. 242 ust. 2 ustawy - aspekty spo³eczne

Czê¶æ 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Us³ugi kucharskie – ¶wiadczone w nieruchomo¶ci Polskiej Akademii Nauk Domu Zjazdów i Konferencji w Jab³onnie po³o¿ona przy ulicy Modliñskiej 105 w Jab³onnie k/Warszawy.
Szczegó³owy opis przedmiotu zamówienia podstawowego i zamówienia z opcji do czê¶ci 3 zamówienia zawiera Za³±cznik nr 5c do SWZ.

4.2.6.) G³ówny kod CPV: 55322000-3 - Us³ugi gotowania posi³ków

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna warto¶æ opcji oraz okoliczno¶ci skorzystania z opcji:

Opcja obejmuje uprawnienie Zamawiaj±cego do zamówienia dodatkowych us³ug kucharskich do maksymalnie w czê¶ci 3 - 4640 roboczogodzin, w terminie obowi±zywania umowy po wyczerpaniu zamówienia podstawowego.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesi±ce

4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zgodnie z rozdzia³em XX SWZ.

4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jako¶ciowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: organizacja, kwalifikacje zawodowe i do¶wiadczenie osób wyznaczonych do realizacji zamówienia

4.3.5.) Nazwa kryterium: Do¶wiadczenie osoby wysokowykwalifikowanej (starszego kucharza) osoby skierowanej do realizacji zamówienia

4.3.6.) Waga: 30

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: aspekty spo³eczne, w tym integracja zawodowa i spo³eczna osób, o których mowa w art. 94 ust. 1 ustawy

4.3.5.) Nazwa kryterium: Zatrudnienie osoby posiadaj±cej status bezrobotnej

4.3.6.) Waga: 10

4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Tak

4.3.11.) Okre¶lenie aspektów spo³ecznych, ¶rodowiskowych lub innowacyjnych, etykiet lub rachunku kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryteriów oceny ofert:

zgodnie z art. 242 ust. 2 ustawy - aspekty spo³eczne

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiaj±cy przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak

5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:

Art. 109 ust. 1 pkt 4

5.3.) Warunki udzia³u w postêpowaniu: Tak

5.4.) Nazwa i opis warunków udzia³u w postêpowaniu.

O udzielenie zamówienia mog± siê ubiegaæ Wykonawcy, którzy nie podlegaj± wykluczeniu z postêpowania i spe³niaj± warunki udzia³u w postêpowaniu, dotycz±ce:
1) zdolno¶ci technicznej lub zawodowej:
a) w zakresie do¶wiadczenia Wykonawcy w czê¶ci 1 zamówienia:
Zamawiaj±cy uzna warunek za spe³niony, je¿eli Wykonawca wyka¿e, ¿e w okresie ostatnich trzech lat (a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy – w tym okresie), wykona³ nale¿ycie (a w przypadku ¶wiadczeñ powtarzaj±cych siê lub ci±g³ych równie¿ wykonuje) co najmniej 3 (trzy) zamówienia polegaj±ce na ¶wiadczeniu us³ug kelnerskich w obiektach gastronomicznych otwartych – restauracjach*, o ³±cznej warto¶ci co najmniej 150 000 z³ brutto;
b) w zakresie do¶wiadczenia Wykonawcy w czê¶ci 2 zamówienia:
Zamawiaj±cy uzna warunek za spe³niony, je¿eli Wykonawca wyka¿e, ¿e w okresie ostatnich trzech lat (a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy – w tym okresie), wykona³ nale¿ycie (a w przypadku ¶wiadczeñ powtarzaj±cych siê lub ci±g³ych równie¿ wykonuje) co najmniej 3 zamówienia polegaj±ce na ¶wiadczeniu us³ug kelnerskich – wyjazdowych w miejscu wskazanym przez klienta, o ³±cznej warto¶ci co najmniej 130 000 z³ brutto;
c) w zakresie do¶wiadczenia Wykonawcy w czê¶ci 3 zamówienia:
Zamawiaj±cy uzna warunek za spe³niony, je¿eli Wykonawca wyka¿e, ¿e w okresie ostatnich trzech lat (a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy – w tym okresie), wykona³ nale¿ycie (a w przypadku ¶wiadczeñ powtarzaj±cych siê lub ci±g³ych równie¿ wykonuje) co najmniej 3 zamówienia polegaj±ce na ¶wiadczeniu us³ug kucharskich polegaj±cych na przygotowywaniu posi³ków – o ³±cznej warto¶ci co najmniej 50 000 z³ brutto.

d) W zakresie potencja³u kadrowego (osób) dla czê¶ci 1 zamówienia:
Zamawiaj±cy uzna warunek za spe³niony, je¿eli Wykonawca wyka¿e siê dysponowaniem lub bêdzie dysponowa³ zespo³em, co najmniej 3 osobami, które bêd± uczestniczyæ w realizacji przedmiotu zamówienia jako wysokowykwalifikowany personel obs³ugi kelnerskiej, a ka¿da z osób:
1) posiada niezbêdne i aktualne orzeczenie lekarskie do celów sanitarno-epidemiologicznych,
2) posiada co najmniej 5-letnie do¶wiadczenie w obs³udze kelnerskiej w restauracji,
3) zna biegle jêzyk polski - w mowie i pi¶mie,
4) zna jêzyk angielski lub niemiecki – na poziomie komunikatywnym,
5) zna obs³ugê systemów POS,
6) potrafi obs³ugiwaæ kasê fiskaln±,
oraz
wyka¿e siê dysponowaniem lub bêdzie dysponowa³ zespo³em, co najmniej 3 osobami, które bêd± uczestniczyæ w realizacji przedmiotu zamówienia jako wykwalifikowany personel obs³ugi kelnerskiej, a ka¿da z osób:
1) posiada niezbêdne i aktualne orzeczenie lekarskie do celów sanitarno-epidemiologicznych,
2) posiada co najmniej 3-letnie do¶wiadczenie w obs³udze kelnerskiej w restauracji,
3) zna biegle jêzyk polski - w mowie i pi¶mie,
4) zna jêzyk angielski lub niemiecki – na poziomie komunikatywnym,
5) zna obs³ugê systemów POS,
6) potrafi obs³ugiwaæ kasê fiskaln±,
oraz
wyka¿e siê dysponowaniem lub bêdzie dysponowa³ zespo³em, co najmniej 3 osobami, które bêd± uczestniczyæ w realizacji przedmiotu zamówienia jako niewykwalifikowany personel obs³ugi kelnerskiej, a ka¿da z osób:
1) posiada niezbêdne i aktualne orzeczenie lekarskie do celów sanitarno-epidemiologicznych,
2) posiada co najmniej roczne do¶wiadczenie w obs³udze kelnerskiej w restauracji,
3) zna biegle jêzyk polski - w mowie i pi¶mie,
4) zna obs³ugê systemów POS,
5) potrafi obs³ugiwaæ kasê fiskaln±,
oraz
dysponuje lub bêdzie dysponowa³ jedn± osob± - manager przewidzian± do organizacji i kierowania personelem obs³ugi kelnerskiej, która:
1) posiada niezbêdne i aktualne orzeczenie lekarskie do celów sanitarno-epidemiologicznych,
2) posiada co najmniej 7-letnie do¶wiadczenie w organizacji imprez okoliczno¶ciowych i kierowaniu personelem obs³ugi kelnerskiej,
3) posiada wykszta³cenie gastronomiczne lub kelnerskie,
4) zna biegle jêzyk polski - w mowie i pi¶mie,
5) zna jêzyk angielski lub niemiecki – na poziomie komunikatywnym,
6) zna obs³ugê systemów POS,
7) potrafi obs³ugiwaæ kasê fiskaln±.
e) W zakresie potencja³u kadrowego (osób) dla czê¶ci 2 zamówienia:
Zamawiaj±cy uzna warunek za spe³niony, je¿eli Wykonawca wyka¿e siê dysponowaniem lub bêdzie dysponowa³ zespo³em, co najmniej 3 osobami, które bêd± uczestniczyæ w realizacji przedmiotu zamówienia jako wysokowykwalifikowany personel obs³ugi kelnerskiej, a ka¿da z osób:
1) posiada niezbêdne i aktualne orzeczenie lekarskie do celów sanitarno-epidemiologicznych,
2) posiada co najmniej 5-letnie do¶wiadczenie w obs³udze kelnerskiej w restauracji,
3) zna biegle jêzyk polski - w mowie i pi¶mie,
4) zna jêzyk angielski lub niemiecki – na poziomie komunikatywnym,
5) zna obs³ugê systemów POS,
6) potrafi obs³ugiwaæ kasê fiskaln±,
oraz
wyka¿e siê dysponowaniem lub bêdzie dysponowa³ zespo³em, co najmniej 3 osobami, które bêd± uczestniczyæ w realizacji przedmiotu zamówienia jako wykwalifikowany personel obs³ugi kelnerskiej, a ka¿da z osób:
1) posiada niezbêdne i aktualne orzeczenie lekarskie do celów sanitarno-epidemiologicznych,
2) posiada co najmniej 3-letnie do¶wiadczenie w obs³udze kelnerskiej w restauracji,
3) zna biegle jêzyk polski - w mowie i pi¶mie,
4) zna jêzyk angielski lub niemiecki – na poziomie komunikatywnym,
5) zna obs³ugê systemów POS,
6) potrafi obs³ugiwaæ kasê fiskaln±,
oraz
wyka¿e siê dysponowaniem lub bêdzie dysponowa³ zespo³em, co najmniej 3 osobami, które bêd± uczestniczyæ w realizacji przedmiotu zamówienia jako niewykwalifikowany personel obs³ugi kelnerskiej, a ka¿da z osób:
1) posiada niezbêdne i aktualne orzeczenie lekarskie do celów sanitarno-epidemiologicznych,
2) posiada co najmniej roczne do¶wiadczenie w obs³udze kelnerskiej w restauracji,
3) zna biegle jêzyk polski - w mowie i pi¶mie,
4) zna obs³ugê systemów POS,
5) potrafi obs³ugiwaæ kasê fiskaln±,
oraz
dysponuje lub bêdzie dysponowa³ jedn± osob± - manager przewidzian± do organizacji i kierowania personelem obs³ugi kelnerskiej, która:
1) posiada niezbêdne i aktualne orzeczenie lekarskie do celów sanitarno-epidemiologicznych,
2) posiada co najmniej 7-letnie do¶wiadczenie w organizacji imprez okoliczno¶ciowych i kierowaniu personelem obs³ugi kelnerskiej,
3) posiada wykszta³cenie gastronomiczne lub kelnerskie,
4) zna biegle jêzyk polski - w mowie i pi¶mie,
5) zna jêzyk angielski lub niemiecki – na poziomie komunikatywnym,
6) zna obs³ugê systemów POS,
7) potrafi obs³ugiwaæ kasê fiskaln±.
f) W zakresie potencja³u kadrowego (osób) dla czê¶ci 3 zamówienia:
Zamawiaj±cy uzna warunek za spe³niony, je¿eli Wykonawca wyka¿e siê dysponowaniem lub bêdzie dysponowa³ zespo³em, co najmniej 2 osobami, które bêd± uczestniczyæ w realizacji przedmiotu zamówienia jako wysokowykwalifikowany personel obs³ugi kucharskiej, a ka¿da z osób:
1) posiada niezbêdne i aktualne orzeczenie lekarskie do celów sanitarno-epidemiologicznych,
2) posiada co najmniej 5-letnie do¶wiadczenie w przygotowaniu posi³ków w restauracji,
3) posiada wykszta³cenie gastronomiczne na poziomie szko³y ¶redniej /technikum,
4) zna biegle jêzyk polski - w mowie i pi¶mie,
oraz
wyka¿e siê dysponowaniem lub bêdzie dysponowa³ zespo³em, co najmniej 2 osobami, które bêd± uczestniczyæ w realizacji przedmiotu zamówienia jako wykwalifikowany personel obs³ugi kucharskiej, a ka¿da z osób:
1) posiada niezbêdne i aktualne orzeczenie lekarskie do celów sanitarno-epidemiologicznych,
2) posiada co najmniej 3-letnie do¶wiadczenie w przygotowaniu posi³ków w restauracji,
3) posiada wykszta³cenie gastronomiczne na poziomie szko³y ¶redniej/ technikum,
4) zna biegle jêzyk polski - w mowie i pi¶mie,
oraz
wyka¿e siê dysponowaniem lub bêdzie dysponowa³ zespo³em, co najmniej 2 osobami, które bêd± uczestniczyæ w realizacji przedmiotu zamówienia jako niewykwalifikowany personel pomocy kucharskiej, a ka¿da z osób:
1) posiada niezbêdne i aktualne orzeczenie lekarskie do celów sanitarno-epidemiologicznych,
2) posiada co najmniej 1 rok do¶wiadczenie w pracy w gastronomii,
3) zna biegle jêzyk polski - w mowie i pi¶mie,
Uwaga:
Osoby skierowane przez Wykonawcê do realizacji zamówienia wskazane do czê¶æ 1 i do czê¶æ 2 zamówienia - nie mog± byæ tymi samymi osobami.
g) W zakresie potencja³u technicznego do czê¶ci 2 zamówienia:
Zamawiaj±cy uzna warunek za spe³niony, je¿eli Wykonawca wyka¿e siê dysponowaniem lub bêdzie dysponowa³ pojazdem do transportu cateringu do miejsca wskazanego przez klienta Zamawiaj±cego. Pojazd powinien byæ dostosowany do przewozu ¿ywno¶ci.

5.5.) Zamawiaj±cy wymaga z³o¿enia o¶wiadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych ¶rodków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: W celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia Wykonawcy z udzia³u w postêpowaniu Zamawiaj±cy ¿±da:
- odpisu lub informacji z Krajowego Rejestru S±dowego lub z Centralnej Ewidencji i Informacji o Dzia³alno¶ci Gospodarczej, w zakresie art. 109 ust. 1 pkt 4 ustawy Pzp, sporz±dzonych nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed jej z³o¿eniem, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru lub ewidencji.

5.7.) Wykaz podmiotowych ¶rodków dowodowych na potwierdzenie spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu: W celu potwierdzenia spe³nienia przez Wykonawcê warunków udzia³u w
postêpowaniu dotycz±cych zdolno¶ci technicznej lub zawodowej, Zamawiaj±cy
¿±da:
a) wykaz us³ug wykonanych, a w przypadku ¶wiadczeñ powtarzaj±cych siê lub ci±g³ych równie¿ wykonywanych, w okresie ostatnich 3 lat, a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem ich warto¶ci, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których us³ugi zosta³y wykonane lub s± wykonywane nale¿ycie, przy czym dowodami, o których mowa, s± referencje b±d¼ inne dokumenty sporz±dzone przez podmiot, na rzecz którego us³ugi zosta³y wykonane, albo w przypadku ¶wiadczeñ powtarzaj±cych siê lub ci±g³ych, które s± wykonywane, a je¿eli Wykonawca z przyczyn niezale¿nych od niego nie jest w stanie uzyskaæ tych dokumentów – o¶wiadczenie Wykonawcy. W przypadku ¶wiadczeñ powtarzaj±cych siê lub ci±g³ych nadal wykonywanych referencje b±d¼ inne dokumenty potwierdzaj±ce ich nale¿yte wykonywanie powinny byæ wystawiane w okresie ostatnich 3 miesiêcy – na potwierdzenie spe³niania warunku okre¶lonego w:
- Rozdziale VI ust. 1 pkt 1a) SWZ – czê¶æ 1,
- Rozdziale VI ust. 1 pkt 1b) SWZ - czê¶æ 2,
- Rozdziale VI ust. 1 pkt 1c) SWZ - czê¶æ 3,
(wype³niony i podpisany Za³±cznik Nr 3 do SWZ;
b) wykazu osób, skierowanych przez Wykonawcê do realizacji zamówienia publicznego, w szczególno¶ci odpowiedzialnych za ¶wiadczenie us³ug, kontrolê jako¶ci lub kierowanie organizacj± us³ug, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, uprawnieñ, do¶wiadczenia i wykszta³cenia niezbêdnych do wykonania zamówienia publicznego, a tak¿e zakresu wykonywanych przez nie czynno¶ci oraz informacj± o podstawie do dysponowania tymi osobami - na potwierdzenie spe³niania warunku okre¶lonego w:
- Rozdziale VI ust. 1 pkt 1d) SWZ – czê¶æ 1,
- Rozdziale VI ust. 1 pkt 1e) SWZ– czê¶æ 2,
- Rozdziale VI ust. 1 pkt 1f) SWZ– czê¶æ 3.
(wype³niony i podpisany Za³±cznik Nr 4 do SWZ);
c) o¶wiadczenia z³o¿onego przez Wykonawcê w zakresie dysponowania lub ¿e Wykonawca bêdzie dysponowa³ pojazdem przeznaczonym do transportu ¿ywno¶ci (cateringu) do miejsca wskazanego przez klienta Zamawiaj±cego do realizacji zamówienia.

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiaj±cy wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiaj±cy przewiduje aukcjê elektroniczn±: Nie

6.4.) Zamawiaj±cy wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiaj±cy wymaga zabezpieczenia nale¿ytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotycz±ce sk³adania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia:

W przypadku wspólnego ubiegania siê o udzielenie zamówienia publicznego (spó³ki cywilne/konsorcja):
1) o¶wiadczenia, o których mowa w Rozdziale VIII ust. 1 SWZ sk³ada ka¿dy z wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia;
2) w odniesieniu do warunków dotycz±cych wykszta³cenia, kwalifikacji zawodowych lub do¶wiadczenia wykonawcy wspólnie ubiegaj±cy siê o udzielenie zamówienia mog± polegaæ na zdolno¶ciach tych z wykonawców, którzy wykonaj± us³ugi, do realizacji których te zdolno¶ci s± wymagane. W takim przypadku wykonawcy wspólnie ubiegaj±cy siê o udzielenie zamówienia do³±czaj± do oferty o¶wiadczenie, z którego wynika, które us³ugi wykonaj± poszczególni wykonawcy;
3) dokumenty, o których mowa w Rozdziale VIII ust. 3 pkt 1 SWZ oraz w Rozdziale IX ust. 2 SWZ sk³ada dowolny wykonawca/dowolni wykonawcy wykazuj±cy ³±cznie spe³nienie warunków udzia³u w postêpowaniu, spo¶ród Wykonawców wspólnie sk³adaj±cych ofertê.

6.7.) Zamawiaj±cy przewiduje uniewa¿nienie postêpowania, je¶li ¶rodki publiczne, które zamierza³ przeznaczyæ na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia nie zosta³y przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiaj±cy przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

1. W przypadku, gdy w okresie obowi±zywania Umowy nast±pi zmiana:
1) wysoko¶ci minimalnego wynagrodzenia za pracê albo wysoko¶ci minimalnej stawki godzinowej, ustalonych na podstawie
przepisów ustawy z dnia 10 pa¼dziernika 2002 r. o minimalnym wynagrodzeniu za pracê (t.j. Dz. U. z 2020 r. poz. 2207 ze
zm.),
2) zasad podlegania ubezpieczeniom spo³ecznym lub ubezpieczeniu zdrowotnemu lub wysoko¶ci stawki sk³adki na
ubezpieczenia spo³eczne lub zdrowotne,
3) zasad gromadzenia i wysoko¶ci wp³at do pracowniczych planów kapita³owych, o których mowa w ustawie z dnia 4
pa¼dziernika 2018 r. o pracowniczych planach kapita³owych (t.j. Dz. U. z 2023 r., poz. 46),
4) stawki podatku akcyzowego,
oraz gdy zmiana ta lub zmiany bêd± mia³y wp³yw na koszty wykonania Umowy przez Wykonawcê;
– zastosowanie maj± zasady wprowadzania zmian wysoko¶ci wynagrodzenia nale¿nego Wykonawcy, okre¶lone w
postanowieniach ust. 2-10.
2. Zmiana wysoko¶ci wynagrodzenia wymaga zmiany Umowy w formie pisemnej lub formie elektronicznej opatrzonej
kwalifikowanymi podpisami elektronicznymi, pod rygorem niewa¿no¶ci.
3. Wykonawca mo¿e zwróciæ siê do Zamawiaj±cego z pisemnym wnioskiem o przeprowadzenie negocjacji w sprawie
odpowiedniej zmiany wynagrodzenia, w terminie od dnia opublikowania przepisów dokonuj±cych zmian, o których mowa w
ust. 1, do 30 dnia od dnia ich wej¶cia w ¿ycie. Wniosek powinien zawieraæ propozycjê zmiany Umowy w zakresie wysoko¶ci
wynagrodzenia wraz z jej uzasadnieniem oraz dokumenty niezbêdne do oceny przez Zamawiaj±cego, czy zmiany, o których
mowa w ust. 1, maj± lub bêd± mia³y wp³yw na koszty wykonania Umowy przez Wykonawcê oraz w jakim stopniu zmiany
tych kosztów uzasadniaj± zmianê wysoko¶ci wynagrodzenia Wykonawcy okre¶lonego w Umowie, a w szczególno¶ci:
1) przyjête przez Wykonawcê zasady kalkulacji wysoko¶ci kosztów wykonania Umowy oraz za³o¿enia co do wysoko¶ci
dotychczasowych oraz przysz³ych kosztów wykonania Umowy, wraz z dokumentami potwierdzaj±cymi prawid³owo¶æ
przyjêtych za³o¿eñ – takimi jak umowy o pracê lub dokumenty potwierdzaj±ce zg³oszenie pracowników do ubezpieczeñ,
2) wykazanie wp³ywu zmian, o których mowa w ust. 1, na wysoko¶æ kosztów wykonania Umowy przez Wykonawcê,
3) szczegó³ow± kalkulacjê proponowanej zmienionej wysoko¶ci wynagrodzenia Wykonawcy oraz wykazanie adekwatno¶ci
propozycji do zmiany wysoko¶ci kosztów wykonania Umowy przez Wykonawcê,
4) pisemne zestawienie osób zatrudnionych (zarówno przed jak i po zmianie) ¶wiadcz±cych us³ugi, bêd±ce Przedmiotem
Umowy, wraz z okre¶leniem, które z nich s± uczestnikami Pracowniczych Planów Kapita³owych – w przypadku zmiany, o
której mowa w ust. 1 pkt 3,
5) wykazanie, ¿e wnioskowana zmiana Umowy skutkowaæ bêdzie odpowiedni± zmian± wynagrodzenia. (...)
Zakres zmian umowy i warunki ich wprowadzenia zosta³y zawarte w § 12 i § 14 za³±czników 6a, 6b, 6c (odp. dla czê¶ci 1,2,3) do SWZ

7.5.) Zamawiaj±cy uwzglêdni³ aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe, innowacyjne lub etykiety zwi±zane z realizacj± zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin sk³adania ofert: 2023-11-17 11:00

8.2.) Miejsce sk³adania ofert: https://pan.logintrade.net/rejestracja/ustawowe.html

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2023-11-17 11:30

8.4.) Termin zwi±zania ofert±: 30 dni

8.5.) Zamawiaj±cy przewiduje wybór najkorzystniejszej oferty z mo¿liwo¶ci± negocjacji:

Czê¶æ 1 : Tak

Czê¶æ 2 : Tak

Czê¶æ 3 : Tak

SEKCJA IX – POZOSTA£E INFORMACJE

1. Wykonawca zobowi±zany jest w postêpowaniu o udzielenie niniejszego zamówienia publicznego wraz z ofert± (formularzem oferty sporz±dzonym wed³ug wzoru stanowi±cego Za³±cznik nr 1 do niniejszej SWZ) z³o¿yæ:
1) o¶wiadczenie, o którym mowa w Rozdziale VIII ust. 1 pkt 1 SWZ, stanowi±ce Za³±cznik nr 2A do SWZ;
2) o¶wiadczenie, o którym mowa w Rozdziale VIII ust. 1 pkt 2 SWZ, stanowi±ce Za³±cznik nr 2B do SWZ i zobowi±zanie podmiotu udostêpniaj±cego zasoby, o którym mowa w Rozdziale IX ust. 2 (je¿eli dotyczy);
3) w przypadku Wykonawców ubiegaj±cych siê wspólnie o udzielenie zamówienia, dokument ustanawiaj±cy pe³nomocnika do reprezentowania ich w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postêpowaniu i zawarcia umowy w sprawie niniejszego zamówienia publicznego, o którym mowa w Rozdziale IX ust. 5 SWZ;
4) dokumenty, o których mowa w Rozdziale XII ust. 10 SWZ;
5) pe³nomocnictwo lub inny dokument potwierdzaj±cy umocowanie do reprezentowania Wykonawcy (je¿eli umocowanie do reprezentowania nie wynika z dokumentu rejestrowego KRS, CEIDG);
6) w przypadku Wykonawców ubiegaj±cych siê wspólnie o udzielenie zamówienia, o¶wiadczenie z art. 117 ust. 4 ustawy Pzp, o którym mowa w Rozdziale IX ust. 7 pkt 2 SWZ;
7) zobowi±zanie innego podmiotu – je¿eli Wykonawca polega na zdolno¶ciach innego podmiotu na zasadach okre¶lonych w przepisie art. 118 ust. 3 ustawy Pzp;
8) uzasadnienie Wykonawcy, ¿e informacje wskazane w ust. 12 Za³±cznika nr 1 do SWZ – wzór formularza oferty, stanowi± tajemnicê przedsiêbiorstwa w rozumieniu przepisów o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji.

Zamawiaj±cy informuje, ¿e kryterium oceny ofert dotyczy zatrudnienia osoby/osób posiadaj±cych status osoby bezrobotnej, o których mowa w art. 94 ust. 1 pkt 2 Pzp. Szczegó³owe informacje dotycz±ce oceny ofert zosta³y okre¶lone w rozdziale XX SWZ.

Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.