eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Rudnik nad SanemDostawa artykułów spożywczych do stołówki funkcjonującej w Specjalnym Ośrodku Szkolno- Wychowawczym w Rudniku nad Sanem na 2023 rok



Ogłoszenie z dnia 2022-12-07


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa artykułów spożywczych do stołówki funkcjonującej
w Specjalnym Ośrodku Szkolno- Wychowawczym w Rudniku nad Sanem na 2023 rok

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Specjalny Ośrodek Szkolno -Wychowawczy w Rudniku nad Sanem

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000189894

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Mickiewicza 38

1.5.2.) Miejscowość: Rudnik nad Sanem

1.5.3.) Kod pocztowy: 37-420

1.5.4.) Województwo: podkarpackie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL824 - Tarnobrzeski

1.5.7.) Numer telefonu: 15 876 10 92

1.5.8.) Numer faksu: 15 876 10 92

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: soswrudnik@poczta.onet.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: http://soswrudnik.szkolnybip.pl/

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Dostawa artykułów spożywczych do stołówki funkcjonującej
w Specjalnym Ośrodku Szkolno- Wychowawczym w Rudniku nad Sanem na 2023 rok

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-9e6b02d5-7550-11ed-94da-6ae0fe5e7159

2.5.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00481483

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2022-12-07

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2022/BZP 00312159/03/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.2 Dostawa artykułów spożywczych do stołówki funkcjonującej w Specjalnym Ośrodku Szkolno- Wychowawczym w Rudniku nad Sanem na 2023 rok

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-9e6b02d5-7550-11ed-94da-6ae0fe5e7159

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: www.ezamowienia.gov.pl lub poczty elektronicznej

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1. W postępowaniu o udzielenie zamówienia komunikacja między Zamawiającym, a Wykonawcami odbywa się przy użyciu platformy: e-zamówienia, która jest dostępna pod adresem: https://ezamowienia.gov.pl lub poczty elektronicznej.
2. Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego musi posiadać konto podmiotu „Wykonawca” na Platformie e-Zamówienia. Szczegółowe informacje na temat zakładania kont podmiotów oraz zasady i warunki korzystania z Platformy e-Zamówienia określa Regulamin Platformy e-Zamówienia, dostępny na stronie internetowej https://ezamowienia.gov.pl oraz informacje zamieszczone w zakładce „Centrum Pomocy”.
3. Przeglądanie i pobieranie publicznej treści dokumentacji postępowania nie wymaga posiadania konta na Platformie e-Zamówienia ani logowania.
4. Sposób sporządzenia dokumentów elektronicznych lub dokumentów elektronicznych będących kopią elektroniczną treści zapisanej w postaci papierowej (cyfrowe odwzorowania) musi być zgodny z wymaganiami określonymi w rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów w sprawie wymagań dla dokumentów elektronicznych
5. Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, musi zarejestrować się na Platformie e-zamówienia. Platforma jest dostępna dla każdego zalogowania użytkownika. Rodzaj dostępnych formularzy zależy od posiadanego na Platformie konta.
6. Użytkownik zalogowany jako konto uproszczone ma dostępne formularze:
- Wniosek – służący do zadawania pytań do SWZ,
- Inne.
7. Możliwość korzystania w postępowaniu z „Formularzy do komunikacji” w pełnym zakresie wymaga posiadania konta „Wykonawcy” na Platformie e-Zamówienia oraz zalogowania się na Platformie
e-Zamówienia. Do korzystania z „Formularzy do komunikacji” służących do zadawania pytań dotyczących treści dokumentów zamówienia wystarczające jest posiadanie tzw. konta uproszczonego na Platformie e-zamówienia.
8. Wszystkie wysłane i odebrane w postępowaniu przez wykonawcę wiadomości widoczne są po zalogowaniu w podglądzie postępowania w zakładce „Komunikacja”.
9. Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem „Formularzy do komunikacji” wynosi 150 MB (wielkość ta dotyczy plików przesyłanych jako załączniki do jednego formularza).
10. Minimalne wymagania techniczne dotyczące sprzętu używanego w celu korzystania z usług Platformy e-Zamówienia oraz informacje dotyczące specyfikacji połączenia określa Regulamin Platformy e-Zamówienia.
11. W przypadku problemów technicznych i awarii związanych z funkcjonowaniem Platformy
e-Zamówienia użytkownicy mogą skorzystać ze wsparcia technicznego dostępnego pod numerem telefonu (32) 77 88 999 lub drogą elektroniczną poprzez formularz udostępniony na stronie internetowej https://ezamowienia.gov.pl w zakładce „Zgłoś problem”.
Zamawiający może również komunikować się z Wykonawcami za pomocą poczty elektronicznej, email: soswrudnik@poczta.onet.pl lub za pośrednictwem platformy e-zamówienia.

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): 1. W związku z realizacją wymogów rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016//679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych „RODO”), informujemy o zasadach przetwarzania Pani/Pana danych osobowych oraz o przysługujących Pani/Panu prawach z tym związanych.
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Specjalny Ośrodek Szkolno- Wychowawczy w Rudniku nad Sanem, adres siedziby: ul. Mickiewicza 38, 37-420 Rudnik nad Sanem reprezentowany przez Dyrektora SOSW, kontakt: tel. (15) 8761092, e- mail: soswrudnik@poczta.onet.pl
2) Jeśli ma Pani/Pan pytania dotyczące sposobu i zakresu przetwarzania Pani/Pana danych osobowych w zakresie działania Specjalnego Ośrodka Szkolno- Wychowawczego w Rudniku nad Sanem, a także przysługujących Pani/Panu uprawnień, może się Pani/Pan skontaktować
z Inspektorem Ochrony Danych w Specjalnym Ośrodku Szkolno- Wychowawczym w Rudniku nad Sanem- Edytą Małek -Karaś za pomocą adresu iodo_soswrudnik@onet.pl lub telefonu 158761092
3) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego prowadzonym w trybie podstawowym SOSW.216.5.2022;
4) odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o przepisy ustawy z dnia 11 września 2019 r. Prawo zamówień publicznych;
5) Pani/Pana dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani organizacji międzynarodowej;
6) Pani/Pana dane osobowe przechowywane będą:
a. przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia (jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania dokumentacji obejmuje cały czas trwania umowy);
b. przez okres 5 lat liczony od końca roku, w którym postępowanie zostanie zakończone – w przypadku dokumentacji z postępowania o udzielenie zamówienia;
c. przez okres 10 lat liczonych od końca roku, w którym umowa zostanie zrealizowana – w przypadku umów zawartych w postępowaniu o udzielenie zamówienia;
d. w przypadku postępowań finansowanych ze środków unijnych przez czas trwania projektu;
2. Posiada Pan/Pani prawo:
1) dostępu do treści swoich danych (art. 15 RODO),
2) prawo ich sprostowania (art. 16 RODO),
3) na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO,
4) prawo do wniesienia skargi do prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pan/pani, że przetwarzanie danych osobowych Pana/Pani dotyczących narusza przepisy RODO.
3. Nie przysługuje Panu/Pani:
1) w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych,
2) prawo do przenoszenia danych osobowych, o których mowa w art. 20 RODO,
3) na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych gdyż podstawą prawną przetwarzania Pana/Pani danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.
4. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z Pzp.
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany (stosownie do art. 22 RODO) w tym również w formie profilowania.

3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): 1. W związku z realizacją wymogów rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016//679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych „RODO”), informujemy o zasadach przetwarzania Pani/Pana danych osobowych oraz o przysługujących Pani/Panu prawach z tym związanych.
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Specjalny Ośrodek Szkolno- Wychowawczy w Rudniku nad Sanem, adres siedziby: ul. Mickiewicza 38, 37-420 Rudnik nad Sanem reprezentowany przez Dyrektora SOSW, kontakt: tel. (15) 8761092, e- mail: soswrudnik@poczta.onet.pl
2) Jeśli ma Pani/Pan pytania dotyczące sposobu i zakresu przetwarzania Pani/Pana danych osobowych w zakresie działania Specjalnego Ośrodka Szkolno- Wychowawczego w Rudniku nad Sanem, a także przysługujących Pani/Panu uprawnień, może się Pani/Pan skontaktować
z Inspektorem Ochrony Danych w Specjalnym Ośrodku Szkolno- Wychowawczym w Rudniku nad Sanem- Edytą Małek -Karaś za pomocą adresu iodo_soswrudnik@onet.pl lub telefonu 158761092
3) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego prowadzonym w trybie podstawowym SOSW.216.5.2022;
4) odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o przepisy ustawy z dnia 11 września 2019 r. Prawo zamówień publicznych;
5) Pani/Pana dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani organizacji międzynarodowej;
6) Pani/Pana dane osobowe przechowywane będą:
a. przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia (jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania dokumentacji obejmuje cały czas trwania umowy);
b. przez okres 5 lat liczony od końca roku, w którym postępowanie zostanie zakończone – w przypadku dokumentacji z postępowania o udzielenie zamówienia;
c. przez okres 10 lat liczonych od końca roku, w którym umowa zostanie zrealizowana – w przypadku umów zawartych w postępowaniu o udzielenie zamówienia;
d. w przypadku postępowań finansowanych ze środków unijnych przez czas trwania projektu;
2. Posiada Pan/Pani prawo:
1) dostępu do treści swoich danych (art. 15 RODO),
2) prawo ich sprostowania (art. 16 RODO),
3) na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO,
4) prawo do wniesienia skargi do prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pan/pani, że przetwarzanie danych osobowych Pana/Pani dotyczących narusza przepisy RODO.
3. Nie przysługuje Panu/Pani:
1) w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych,
2) prawo do przenoszenia danych osobowych, o których mowa w art. 20 RODO,
3) na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych gdyż podstawą prawną przetwarzania Pana/Pani danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.
4. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z Pzp.
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany (stosownie do art. 22 RODO) w tym również w formie profilowania.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: SOSW.261.5.2022

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak

4.1.6.) Wartość zamówienia stanowiącego przedmiot tego postępowania (bez VAT): 221983,77 PLN

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 8

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Tak

4.1.14.) Określenie aspektów społecznych, środowiskowych lub etykiet w opisie przedmiotu zamówienia:

Zamawiający określił wymagania dotyczące wydajności lub funkcjonalności, zgodnie z art. 101 ust. 1 ustawy

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Wszystkie produkty dostarczone do placówki muszą odpowiadać wymaganiom zawartym w Specyfikacji i być zgodne z Rozporządzeniem z dnia 01 sierpnia 2016 roku.
- produkty śniadaniowe zawierające nie więcej niż 15g cukru w 100 g produktu,
- o niskiej zawartości sodu (nie więcej niż 0,12g sodu lub równoważnej soli na 100g środka spożywczego),
- oleje roślinne rafinowane o zawartości kwasów jednonienasyconych powyżej 50% i wielonienasyconych poniżej 40%,
- sól o obniżonej zawartości sodu (sodowo-potasowa),
- zioła i przyprawy suszone bez dodatku soli,
- konserwy owocowe i warzywne zawierające nie więcej niż 10g cukru w 100g produktu i 10g tłuszczu w 100g produktu,
- gramatury dostarczanych produktów muszą odpowiadać wartościom zawartym w Specyfikacji.


Obowiązkowe jest podanie informacji o wszelkich substancjach lub produktach, powodujących alergie lub reakcje nietolerancji, które są obecne w dostarczonym asortymencie oraz wartość odżywcza w100g (kcal).

4.2.5.) Wartość części: 30897,49 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-02 do 2023-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert (dotyczy każdej z Części zamówienia):
1) CENA – waga kryterium 60%
2) TERMIN ZAPŁATY FAKTURY – 40%
Poszczególne części będą wyliczane wg w/w kryteriów. Łączna liczba punktów otrzymanych przez Wykonawcę będzie sumą punktów przyznanych w poszczególnych kryteriach. tj. suma kryterium ceny (60 pkt) i kryterium terminu zapłaty (max 40 pkt).

ad.1. Kryterium ceny oceniane będzie według wzoru:

najniższa zaoferowana cena ( brutto)
liczba punków = -------------------------------------------------- x 60
cena w badanej ofercie ( brutto)

ad.2 Kryterium terminu zapłaty oceniane będzie następująco:
W powyższym kryterium oceniany będzie termin płatności za faktury zaoferowany przez Wykonawcę w formularzu ofertowym. Wymagany termin minimalny do 14 dni od daty doręczenia faktury. Maksymalną ilość 40 punktów otrzyma Wykonawca który zaproponuje najdłuższy termin płatności tj. 30 dni. Ilość punktów wyliczona będzie wg. poniższych zasad:
a. zaoferowany termin płatności 14 dni od daty wpływu faktury do Zamawiającego – 0 pkt.
b. zaoferowany termin płatności 21 dni od daty wpływu faktury do Zamawiającego – 20 pkt.
c. zaoferowany termin płatności 30 dni od daty wpływu faktury do Zamawiającego – 40 pkt.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin zapłaty faktury

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Wymagania odnośnie warzyw i owoców:
Klasa I
Całe, bez uszkodzeń mechanicznych.
Zdrowe, nie dopuszcza się produktów gnijących lub z objawami zepsucia, które czynią je niezdatnymi do spożycia.
Czyste, praktycznie wolne od jakichkolwiek widocznych substancji obcych (np. ziemia).
Wolne od szkodników.
Wolne od uszkodzeń miąższu.
Wolne od jakichkolwiek obcych zapachów i smaków.
Warzywa muszą być wystarczająco rozwinięte, ale nie przerośnięte, a owoce muszą być odpowiednio dojrzałe ale nie przejrzałe.
Owoce porównywalnej wielkości.
Warzywa i owoce świeże, bez oznak przemrożenia lub niewłaściwego przechowywania, dające możliwość dłuższego przechowywania w magazynach.
Handlowy Dokument Identyfikacji (HDI) w którym musi być określona data zniesienia jaj u producenta – hodowcy.

4.2.5.) Wartość części: 32120,40 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

03142500-3 - Jaja

15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-02 do 2023-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert (dotyczy każdej z Części zamówienia):
1) CENA – waga kryterium 60%
2) TERMIN ZAPŁATY FAKTURY – 40%
Poszczególne części będą wyliczane wg w/w kryteriów. Łączna liczba punktów otrzymanych przez Wykonawcę będzie sumą punktów przyznanych w poszczególnych kryteriach. tj. suma kryterium ceny (60 pkt) i kryterium terminu zapłaty (max 40 pkt).

ad.1. Kryterium ceny oceniane będzie według wzoru:

najniższa zaoferowana cena ( brutto)
liczba punków = -------------------------------------------------- x 60
cena w badanej ofercie ( brutto)

ad.2 Kryterium terminu zapłaty oceniane będzie następująco:
W powyższym kryterium oceniany będzie termin płatności za faktury zaoferowany przez Wykonawcę w formularzu ofertowym. Wymagany termin minimalny do 14 dni od daty doręczenia faktury. Maksymalną ilość 40 punktów otrzyma Wykonawca który zaproponuje najdłuższy termin płatności tj. 30 dni. Ilość punktów wyliczona będzie wg. poniższych zasad:
a. zaoferowany termin płatności 14 dni od daty wpływu faktury do Zamawiającego – 0 pkt.
b. zaoferowany termin płatności 21 dni od daty wpływu faktury do Zamawiającego – 20 pkt.
c. zaoferowany termin płatności 30 dni od daty wpływu faktury do Zamawiającego – 40 pkt.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin zapłaty faktury

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Opakowanie jednostkowe musi zawierać poniższe informacje:
• nazwa producenta
• nazwa produktu
• pojemność opakowania
• termin przydatności do spożycia
• warunki przechowywania
• szczegółowy skład w wyszczególnieniem zawartych alergenów spożywczych
• zawartość tłuszczu
Opakowanie nie może być brudne, uszkodzone mechanicznie, wgniecione, nieczytelne.

4.2.5.) Wartość części: 44706,84 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-02 do 2023-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert (dotyczy każdej z Części zamówienia):
1) CENA – waga kryterium 60%
2) TERMIN ZAPŁATY FAKTURY – 40%
Poszczególne części będą wyliczane wg w/w kryteriów. Łączna liczba punktów otrzymanych przez Wykonawcę będzie sumą punktów przyznanych w poszczególnych kryteriach. tj. suma kryterium ceny (60 pkt) i kryterium terminu zapłaty (max 40 pkt).

ad.1. Kryterium ceny oceniane będzie według wzoru:

najniższa zaoferowana cena ( brutto)
liczba punków = -------------------------------------------------- x 60
cena w badanej ofercie ( brutto)

ad.2 Kryterium terminu zapłaty oceniane będzie następująco:
W powyższym kryterium oceniany będzie termin płatności za faktury zaoferowany przez Wykonawcę w formularzu ofertowym. Wymagany termin minimalny do 14 dni od daty doręczenia faktury. Maksymalną ilość 40 punktów otrzyma Wykonawca który zaproponuje najdłuższy termin płatności tj. 30 dni. Ilość punktów wyliczona będzie wg. poniższych zasad:
a. zaoferowany termin płatności 14 dni od daty wpływu faktury do Zamawiającego – 0 pkt.
b. zaoferowany termin płatności 21 dni od daty wpływu faktury do Zamawiającego – 20 pkt.
c. zaoferowany termin płatności 30 dni od daty wpływu faktury do Zamawiającego – 40 pkt.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin zapłaty faktury

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Dokumenty wymagane przy każdej dostawie:
Etykieta pieczywa- pieczywo powinno być oznakowane- powinno zawierać nazwę producenta, nazwę produktu, skład, masę netto, datę – termin produkcji i przydatności do spożycia, warunki przechowywania.
Pieczywo nieopakowane powinno mieć zbiorcze oznakowanie.

4.2.5.) Wartość części: 19838,00 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15811000-6 - Pieczywo

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-02 do 2023-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert (dotyczy każdej z Części zamówienia):
1) CENA – waga kryterium 60%
2) TERMIN ZAPŁATY FAKTURY – 40%
Poszczególne części będą wyliczane wg w/w kryteriów. Łączna liczba punktów otrzymanych przez Wykonawcę będzie sumą punktów przyznanych w poszczególnych kryteriach. tj. suma kryterium ceny (60 pkt) i kryterium terminu zapłaty (max 40 pkt).

ad.1. Kryterium ceny oceniane będzie według wzoru:

najniższa zaoferowana cena ( brutto)
liczba punków = -------------------------------------------------- x 60
cena w badanej ofercie ( brutto)

ad.2 Kryterium terminu zapłaty oceniane będzie następująco:
W powyższym kryterium oceniany będzie termin płatności za faktury zaoferowany przez Wykonawcę w formularzu ofertowym. Wymagany termin minimalny do 14 dni od daty doręczenia faktury. Maksymalną ilość 40 punktów otrzyma Wykonawca który zaproponuje najdłuższy termin płatności tj. 30 dni. Ilość punktów wyliczona będzie wg. poniższych zasad:
a. zaoferowany termin płatności 14 dni od daty wpływu faktury do Zamawiającego – 0 pkt.
b. zaoferowany termin płatności 21 dni od daty wpływu faktury do Zamawiającego – 20 pkt.
c. zaoferowany termin płatności 30 dni od daty wpływu faktury do Zamawiającego – 40 pkt.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin zapłaty faktury

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 5

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Wymagania odnośnie wędlin:
Klasa I, świeże, wystudzone, powierzchnia sucha, osłonka ściśle przylegająca, równomiernie pomarszczona,
Niedopuszczalne zacieki tłuszczu i galarety pod osłonką, jej pęknięcia i wyciek farszu, w osłonkach naturalnych lub sztucznych,
Wędliny muszą być zapakowane w folię zgrzaną na obrzeżach w opakowaniach maksimum 2 kg, na opakowaniu ma być naklejona etykieta z datą produkcji oraz terminem przydatności do spożycia,
Nazwa wędliny oraz jej cena uwzględniona na dokumencie dostawy musi być zgodna z nazwą i ceną zawartą w SWZ

Wymagania odnośnie mięsa:
Klasa I, świeże,
Czystość – mięso czyste, bez śladów zanieczyszczeń ciałami obcymi, dobrze wykrwawione,
Konsystencja – jędrna, elastyczna, odkształcająca się,
Smak i zapach – swoisty, charakterystyczny dla mięsa, bez oznak zaparzenia i zepsucia,
Barwa – od jasnoczerwonej do ciemnoczerwonej
Mięso oznakowane przez lekarza weterynarii – zdatne do spożycia, ze sztuk zdrowych, nie pochodzących z knurów i loch
Każda partia mięsa powinna być oznakowana, powinna posiadać dokument HDI

4.2.5.) Wartość części: 33505,20 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-02 do 2023-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert (dotyczy każdej z Części zamówienia):
1) CENA – waga kryterium 60%
2) TERMIN ZAPŁATY FAKTURY – 40%
Poszczególne części będą wyliczane wg w/w kryteriów. Łączna liczba punktów otrzymanych przez Wykonawcę będzie sumą punktów przyznanych w poszczególnych kryteriach. tj. suma kryterium ceny (60 pkt) i kryterium terminu zapłaty (max 40 pkt).

ad.1. Kryterium ceny oceniane będzie według wzoru:

najniższa zaoferowana cena ( brutto)
liczba punków = -------------------------------------------------- x 60
cena w badanej ofercie ( brutto)

ad.2 Kryterium terminu zapłaty oceniane będzie następująco:
W powyższym kryterium oceniany będzie termin płatności za faktury zaoferowany przez Wykonawcę w formularzu ofertowym. Wymagany termin minimalny do 14 dni od daty doręczenia faktury. Maksymalną ilość 40 punktów otrzyma Wykonawca który zaproponuje najdłuższy termin płatności tj. 30 dni. Ilość punktów wyliczona będzie wg. poniższych zasad:
a. zaoferowany termin płatności 14 dni od daty wpływu faktury do Zamawiającego – 0 pkt.
b. zaoferowany termin płatności 21 dni od daty wpływu faktury do Zamawiającego – 20 pkt.
c. zaoferowany termin płatności 30 dni od daty wpływu faktury do Zamawiającego – 40 pkt.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin zapłaty faktury

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 6

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Obowiązkowe jest podanie informacji o wszelkich substancjach lub produktach, powodujących alergie lub reakcje nietolerancji, które są obecne w dostarczonym asortymencie oraz wartość odżywcza w100g (kcal).

4.2.5.) Wartość części: 30306,72 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15220000-6 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb

15331170-9 - Warzywa mrożone

15332100-5 - Przetworzone owoce

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-02 do 2023-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert (dotyczy każdej z Części zamówienia):
1) CENA – waga kryterium 60%
2) TERMIN ZAPŁATY FAKTURY – 40%
Poszczególne części będą wyliczane wg w/w kryteriów. Łączna liczba punktów otrzymanych przez Wykonawcę będzie sumą punktów przyznanych w poszczególnych kryteriach. tj. suma kryterium ceny (60 pkt) i kryterium terminu zapłaty (max 40 pkt).

ad.1. Kryterium ceny oceniane będzie według wzoru:

najniższa zaoferowana cena ( brutto)
liczba punków = -------------------------------------------------- x 60
cena w badanej ofercie ( brutto)

ad.2 Kryterium terminu zapłaty oceniane będzie następująco:
W powyższym kryterium oceniany będzie termin płatności za faktury zaoferowany przez Wykonawcę w formularzu ofertowym. Wymagany termin minimalny do 14 dni od daty doręczenia faktury. Maksymalną ilość 40 punktów otrzyma Wykonawca który zaproponuje najdłuższy termin płatności tj. 30 dni. Ilość punktów wyliczona będzie wg. poniższych zasad:
a. zaoferowany termin płatności 14 dni od daty wpływu faktury do Zamawiającego – 0 pkt.
b. zaoferowany termin płatności 21 dni od daty wpływu faktury do Zamawiającego – 20 pkt.
c. zaoferowany termin płatności 30 dni od daty wpływu faktury do Zamawiającego – 40 pkt.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin zapłaty faktury

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 7

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Produkty powinny być:
1.      Robione ręcznie, świeże, nie mrożone.
2.      Ciasto na naleśniki i krokiety powinno być usmażone z dwóch stron.
3.      Produkty powinny odpowiadać Polskiej Normie.
4.      Produkty powinny być zgodne z wymogami zawartymi w Dz.U z dnia 1 sierpnia 2016 roku
Produkty oznakowane, każda partia towaru powinno zawierać:
·         nazwę produktu i rodzaj
·         wykaz składników użytych do produkcji
·         termin przydatności do spożycia
·         masę netto
·         warunki przechowywania
·         nazwę i adres producenta
·          
Obowiązkowe jest podanie informacji o wszelkich substancjach lub produktach, powodujących alergie lub reakcje nietolerancji, które są obecne w dostarczonym asortymencie oraz wartość odżywcza w100g (kcal).

4.2.5.) Wartość części: 8025,12 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15894300-4 - Dania gotowe

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-02 do 2023-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert (dotyczy każdej z Części zamówienia):
1) CENA – waga kryterium 60%
2) TERMIN ZAPŁATY FAKTURY – 40%
Poszczególne części będą wyliczane wg w/w kryteriów. Łączna liczba punktów otrzymanych przez Wykonawcę będzie sumą punktów przyznanych w poszczególnych kryteriach. tj. suma kryterium ceny (60 pkt) i kryterium terminu zapłaty (max 40 pkt).

ad.1. Kryterium ceny oceniane będzie według wzoru:

najniższa zaoferowana cena ( brutto)
liczba punków = -------------------------------------------------- x 60
cena w badanej ofercie ( brutto)

ad.2 Kryterium terminu zapłaty oceniane będzie następująco:
W powyższym kryterium oceniany będzie termin płatności za faktury zaoferowany przez Wykonawcę w formularzu ofertowym. Wymagany termin minimalny do 14 dni od daty doręczenia faktury. Maksymalną ilość 40 punktów otrzyma Wykonawca który zaproponuje najdłuższy termin płatności tj. 30 dni. Ilość punktów wyliczona będzie wg. poniższych zasad:
a. zaoferowany termin płatności 14 dni od daty wpływu faktury do Zamawiającego – 0 pkt.
b. zaoferowany termin płatności 21 dni od daty wpływu faktury do Zamawiającego – 20 pkt.
c. zaoferowany termin płatności 30 dni od daty wpływu faktury do Zamawiającego – 40 pkt.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin zapłaty faktury

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 8

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Obowiązkowe jest podanie informacji o wszelkich substancjach lub produktach, powodujących alergie lub reakcje nietolerancji, które są obecne w dostarczonym asortymencie oraz wartość odżywcza w100g (kcal)

4.2.5.) Wartość części: 22584,00 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15112000-6 - Drób

15131500-0 - Produkty drobiowe

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-02 do 2023-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert (dotyczy każdej z Części zamówienia):
1) CENA – waga kryterium 60%
2) TERMIN ZAPŁATY FAKTURY – 40%
Poszczególne części będą wyliczane wg w/w kryteriów. Łączna liczba punktów otrzymanych przez Wykonawcę będzie sumą punktów przyznanych w poszczególnych kryteriach. tj. suma kryterium ceny (60 pkt) i kryterium terminu zapłaty (max 40 pkt).

ad.1. Kryterium ceny oceniane będzie według wzoru:

najniższa zaoferowana cena ( brutto)
liczba punków = -------------------------------------------------- x 60
cena w badanej ofercie ( brutto)

ad.2 Kryterium terminu zapłaty oceniane będzie następująco:
W powyższym kryterium oceniany będzie termin płatności za faktury zaoferowany przez Wykonawcę w formularzu ofertowym. Wymagany termin minimalny do 14 dni od daty doręczenia faktury. Maksymalną ilość 40 punktów otrzyma Wykonawca który zaproponuje najdłuższy termin płatności tj. 30 dni. Ilość punktów wyliczona będzie wg. poniższych zasad:
a. zaoferowany termin płatności 14 dni od daty wpływu faktury do Zamawiającego – 0 pkt.
b. zaoferowany termin płatności 21 dni od daty wpływu faktury do Zamawiającego – 20 pkt.
c. zaoferowany termin płatności 30 dni od daty wpływu faktury do Zamawiającego – 40 pkt.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin zapłaty faktury

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak

5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:

Art. 109 ust. 1 pkt 4

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: 1) Oświadczenie wykonawcy, w zakresie art.108 ust.1 pkt 5 ustawy, o braku
przynależności do tej samej grupy kapitałowej, w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego
2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów (Dz. U. z 2020 r. poz. 1076), z innym
wykonawcą, który złożył odrębną ofertę, ofertę częściową lub wniosek o dopuszczenie do
udziału w postępowaniu, albo oświadczenia o przynależności do tej samej grupy
kapitałowej wraz z dokumentami lub informacjami potwierdzającymi przygotowanie oferty,
oferty częściowej lub wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu niezależnie od
innego wykonawcy należącego do tej samej grupy kapitałowej – Załącznik nr 4 do SWZ;
2) Odpis lub informacja z Krajowego Rejestru Sądowego lub z Centralnej Ewidencji i
Informacji o Działalności Gospodarczej, w zakresie art.109 ust.1 pkt 4 ustawy,
sporządzonych nie wcześniej niż 3 miesiące przed jej złożeniem, jeżeli odrębne przepisy
wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji;
5.Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza granicami Rzeczypospolitej Polskiej,
zamiast dokumentu, o którym mowa w ust.4.2 pkt 2, składa dokument lub dokumenty wystawione w
kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzające, że nie otwarto
jego likwidacji, nie ogłoszono upadłości, jego aktywami nie zarządza likwidator lub sąd, nie zawarł
układu z wierzycielami, jego działalność gospodarcza nie jest zawieszona ani nie znajduje się on w
innej tego rodzaju sytuacji wynikającej z podobnej procedury przewidzianej w przepisach miejsca
wszczęcia tej procedury.
6.Jeżeli w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania lub miejsce zamieszkania
ma osoba, której dokument dotyczy, nie wydaje się dokumentów, o których mowa powyżej, zastępuje
się je dokumentem zawierającym odpowiednio oświadczenie Wykonawcy, ze wskazaniem osoby albo
osób uprawnionych do jego reprezentacji, lub oświadczenie osoby, której dokument miał dotyczyć,
złożone pod przysięgą, lub jeżeli w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszka
nie ma przepisów o oświadczeniu pod przysięgą, złożone przed organem sądowym lub
administracyjnym, notariuszem, organem samorządu zawodowego lub gospodarczego, właściwym ze
względu na siedzibę lub miejsce zamieszkania Wykonawcy.
7. Dokumenty, o których mowa wyżej powinny być wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed ich
złożeniem.
8. Zamawiający nie będzie wzywał do złożenia podmiotowych środków dowodowych, jeżeli może je
uzyskać za pomocą bezpłatnych i ogólnodostępnych baz danych, w szczególności rejestrów
publicznych w rozumieniu ustawy z dnia 17 lutego 2005 r. o informatyzacji działalności podmiotów
realizujących zadania publiczne o ile wykonawca wskazał dane umożliwiające dostęp do tych
środków.
9.Wykonawca nie jest zobowiązany do złożenia podmiotowych środków dowodowych, które
Zamawiający posiada, jeżeli Wykonawca wskaże te środki oraz potwierdzi ich prawidłowość
i aktualność.
10.W zakresie nieuregulowanym ustawą Pzp lub niniejszą SWZ do oświadczeń i dokumentów
składanych przez Wykonawcę w postępowaniu zastosowanie mają w szczególności przepisy
rozporządzenia Ministra Rozwoju Pracy i Technologii z dnia 23 grudnia 2020 r. w sprawie
podmiotowych środków dowodowych oraz innych dokumentów lub oświadczeń, jakich może żądać
zamawiający od wykonawcy oraz Rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 30 grudnia 2020 r
. w sprawie sposobu sporządzania i przekazywania informacji oraz wymagań technicznych dla
dokumentów elektronicznych oraz środków komunikacji elektronicznej w postępowaniu o udzielenie
zamówienia publicznego lub konkursie.

5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie

5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:

1) formularz oferty – załącznik nr 1(aktualnym formularzu ofertowym pobranym
z platformy do tego postępowania) - w formie elektronicznej lub postaci elektronicznej
opatrzonej podpisem zaufanym lub podpisem osobistym;
2) oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postepowaniu oraz o braku podstaw d
o wykluczenia z postepowania – załącznik nr 2 – w formie elektronicznej lub postaci
elektronicznej opatrzonej podpisem zaufanym lub podpisem osobistym;
3) oświadczenia podmiotu udostepniającego zasoby – załącznik nr 2a (jeżeli dotyczy) – w
formie elektronicznej lub postaci elektronicznej opatrzonej podpisem zaufanym lub podpisem
osobistym;
4) zobowiązanie podmiotu udostępniającego zasoby – załącznik nr 3 (jeżeli dotyczy) – w formie
elektronicznej lub postaci elektronicznej opatrzonej podpisem zaufanym lub podpisem
osobistym;
5) dokumenty, z których wynika prawo do podpisania oferty; odpowiednie pełnomocnictwa
(jeżeli dotyczy) – w formie elektronicznej lub postaci elektronicznej opatrzonej podpisem
zaufanym lub podpisem osobistym;
6) oświadczenie, z którego wynika, które roboty budowlane lub usługi wykonują poszczególni
Wykonawcy składający ofertę wspólnie – Załącznik nr 5 (jeżeli dotyczy) – w formie
elektronicznej lub postaci elektronicznej opatrzonej podpisem zaufanym lub podpisem
osobistym.

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

1) Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. W takim przypadku
Wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu albo do
reprezentowania i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Pełnomocnictwo
winno być załączone do oferty.
2) W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia,
oświadczenia, o których mowa w Rozdziale VIII ust.1 pkt 1 SWZ, składa każdy z
wykonawców. Oświadczenia te potwierdzają brak podstaw wykluczenia oraz spełnianie
warunków udziału w zakresie, w jakim każdy z wykonawców wykazuje spełnianie warunków
udziału w postępowaniu.
3) Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia dołączają do oferty
oświadczenie, o którym mowa w art.117 ust. 4 ustawy Pzp z którego wynika, jaki zakres
przedmiotu zamówienia wykonują poszczególni Wykonawcy.- Załącznik nr 5 do SWZ.
4) Zamawiający, w stosunku do Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie
zamówienia, w odniesieniu do warunku dotyczącego zdolności technicznej lub zawodowej –
dopuszcza łączne spełnianie warunku przez Wykonawców.

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

1. Zamawiający dopuszcza wprowadzenie do umowy zmian, które nie spowodują istotnych zmian w treści oferty Wykonawcy.
2. Zamawiający przewiduje możliwość zmiany umowy w zakresie opisanym w art. 455 ustawy Pzp oraz następujących istotnych warunków niniejszej umowy:
1) termin wykonania umowy, gdy w trakcie realizacji zamówienia nastąpi zmiana powszechnie obowiązującego prawa w zakresie mającym wpływ na realizację umowy, zmiana w systemie oświaty, zmiana w organizacji pracy szkoły,
2) Zmiany te będą dopuszczalne wyłącznie w takim zakresie, w jakim ukończenie zamówienia jest lub przewiduje się że będzie opóźnione na skutek tych działań.
3) wysokość wynagrodzenia, gdy w trakcie realizacji zamówienia nastąpi ustawowa zmiana stawki VAT, obejmująca niniejsze zamówienie. Zmiana ta będzie dotyczyła części wynagrodzenia, za dostawy zrealizowane po wejściu w życie przepisów zmieniających stawkę podatku VAT.
4) zmniejszenie ilości zamawianych produktów, poniżej minimalnej wielkości zamówienia
o której mowa w § 2 ust. 4 pkt t) w przypadku zamknięcia szkół spowodowanego epidemią, pandemią lub innymi zdarzeniami, które wpłyną na sposób funkcjonowania szkół a nie można ich było przewidzieć,
5) inne warunki umowy, gdy w trakcie realizacji zadania:
a) nastąpi zmiana powszechnie obowiązującego prawa w zakresie mającym wpływ na realizację umowy, zmiana w systemie oświaty, zmiana w organizacji pracy szkoły,
b) wystąpi konieczność wprowadzenia innych zmian, które są konieczne do wprowadzenia, a nie dało się ich przewidzieć w chwili zawarcia umowy oraz są korzystne dla Zamawiającego.
3.Wprowadzenie tych zmian może nastąpić pod warunkiem powiadomienia drugiej strony na piśmie w terminie do 3 dni od stwierdzenia, że zaistniała jedna z ww. okoliczności oraz potwierdzenia tej sytuacji przez obie strony.
4. Wszelkie zmiany i uzupełnienia treści umowy winny zostać dokonane wyłącznie w formie
pisemnej pod rygorem nieważności.

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2022-12-15 10:00

8.2.) Miejsce składania ofert: Platforma e-zmaówienia

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2022-12-15 10:30

8.4.) Termin związania ofertą: do 2023-01-13

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.