Ogłoszenie z dnia 2024-09-03
Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych (produktów spożywczych) do Zespołu Szkolno – Przedszkolnego w Tuszymie
w roku szkolnym 2024 – 2025 – w podziale na 7 części
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: Zespół Szkolno-Przedszkolny w Tuszymie
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 380840317
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Tuszyma 482
1.5.2.) Miejscowość: Tuszyma
1.5.3.) Kod pocztowy: 39-321
1.5.4.) Województwo: podkarpackie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL824 - Tarnobrzeski
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@zsptuszyma.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://zsptuszyma.edupage.org/
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych (produktów spożywczych) do Zespołu Szkolno – Przedszkolnego w Tuszymie
w roku szkolnym 2024 – 2025 – w podziale na 7 części
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-80ff991c-fd1b-4d4b-9d8a-b1b798b6f840
2.5.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00482476
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2024-09-03
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2024/BZP 00479807/01/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.1 Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych (produktów spożywczych) do Zespołu Szkolno – Przedszkolnego w Tuszymie w roku szkolnym 2024 – 2025 – w podziale na 7 części
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-80ff991c-fd1b-4d4b-9d8a-b1b798b6f8403.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: 1. W postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego komunikacja między
Zamawiającym, a Wykonawcami odbywa się przy użyciu Platformy e-Zamówienia, która jest dostępna pod adresem
https://ezamowienia.gov.pl/
2. Korzystanie z Platformy e-Zamówienia jest bezpłatne.
3. Szczegółowe informacje na temat zakładania kont podmiotów oraz zasady i warunki korzystania z Platformy e-Zamówienia
określa Regulamin Platformy e-Zamówienia, dostępny na stronie internetowej
https://ezamowienia.gov.pl/pl/regulamin/#regulamin-serwisu oraz informacje zamieszczone w zakładce „Centrum Pomocy”.
4. W szczególnie uzasadnionych przypadkach uniemożliwiających komunikację Wykonawcy i Zamawiającego za pośrednictwem
Platformy e-Zamówienia, Zamawiający dopuszcza komunikację za pomocą poczty elektronicznej na adres e-mail:
sekretariat@zsptuszyma.pl (nie dotyczy składania ofert w postępowaniu).
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1. W postępowaniu o udzielenie
zamówienia publicznego komunikacja między Zamawiającym, a Wykonawcami odbywa się przy użyciu Platformy e-Zamówienia,
która jest dostępna pod adresem https://ezamowienia.gov.pl/pl/
2. Korzystanie z Platformy e-Zamówienia jest bezpłatne.
3. Zamawiający wyznacza następujące osoby do kontaktu z Wykonawcami: W zakresie związanym z przedmiotem zamówienia:
Aneta Piskor, tel. 17/227 65 59;
email: sekretariat@zsptuszyma.pl . W zakresie związanym z realizacją procedury o
udzielenie zamówienia: Dorota Strzelczyk tel. 17/227 67 12; email: dstrzelczyk@przeclaw.org .
4. Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego musi posiadać konto podmiotu
„Wykonawca” na Platformie e-Zamówienia. Szczegółowe informacje na temat zakładania kont podmiotów oraz zasady i warunki
korzystania z Platformy e-Zamówienia określa Regulamin Platformy e-Zamówienia, dostępny na stronie internetowej
https://ezamowienia.gov.pl/pl/regulamin/#regulamin-serwisu oraz informacje zamieszczone w zakładce „Centrum Pomocy”.
5. Informacje, oświadczenia lub dokumenty, inne niż wymienione w § 2 ust. 1 rozporządzenia, o którym mowa w pkt 11.6 SWZ,
przekazywane w postępowaniu sporządza się w postaci elektronicznej:
a) w formatach danych określonych w przepisach rozporządzenia Rady Ministrów w sprawie Krajowych Ram Interoperacyjności z
uwzględnieniem rodzaju przekazywanych danych (i przekazuje się jako załącznik), lub
b) jako tekst wpisany bezpośrednio do wiadomości przekazywanej przy użyciu środków komunikacji elektronicznej (np. w treści
wiadomości e-mail lub w treści „Formularza do komunikacji”).
6. Komunikacja w postępowaniu, z wyłączeniem składania ofert (sposób składania ofert opisano w rozdziale 13 SWZ) odbywa się
drogą elektroniczną za pośrednictwem formularzy do komunikacji dostępnych w zakładce „Formularze” („Formularze do
komunikacji”). Za pośrednictwem „Formularzy do komunikacji” odbywa się w szczególności przekazywanie wezwań i zawiadomień,
zadawanie pytań i udzielanie odpowiedzi. Formularze do komunikacji umożliwiają również dołączenie załącznika do przesyłanej
wiadomości (przycisk „dodaj załącznik”).
7. Ofertę składa się, pod rygorem nieważności, w formie elektronicznej lub w postaci elektronicznej opatrzonej podpisem zaufanym
lub podpisem osobistym w formatach danych określonych w przepisach wydanych na podstawie art. 18 ustawy z dnia 17 lutego
2005 r. o informatyzacji działalności podmiotów realizujących zadania publiczne z zastrzeżeniem formatów, o których mowa w art.
66 ust. 1 ustawy, z uwzględnieniem rodzaju przekazywanych danych.
8. Minimalne wymagania techniczne dotyczące sprzętu używanego w celu korzystania z usług Platformy e-Zamówienia oraz
informacje dotyczące specyfikacji połączenia określa § 12 Regulamin Platformy e-Zamówienia, a mianowicie:
8.1. W celu prawidłowego korzystania z usług Platformy e-Zamówienia wymagany jest:
a) Komputer PC:
-parametry minimum: Intel Core2 Duo, 2 GB RAM, HD,
-zainstalowany jedne z poniższych systemów operacyjnych: MS Windows 7 lub nowszy, OSX/Mac OS 10.10, Ubuntu 14.04,
-zainstalowana jedna z poniższych przeglądarek: Chrome 66.0 lub nowsza, Firefox 59.0 lub nowszy, Safari 11.1 lub nowsza, Edge
14.0 i nowsze,
albo
b) Tablet/Telefon:
- parametry minimum: 4 rdzenie procesora, 2GB RAM, Android 6.0 Marshmallow, iOS 10.3,
- przeglądarka Chrome 61 lub nowa,
8.2. Dla skorzystania z pełnej funkcjonalności może być konieczne włączenie w przeglądarce obsługi protokołu bezpiecznej
transmisji danych SSL, obsługi Java Script, oraz cookies;
8.3. Specyfikacja połączenia, formatu przesyłanych danych oraz kodowania i oznaczania czasu odbioru danych:
a) specyfikacja połączenia – formularze udostępnione są za pomocą protokołu TLS 1.2,
b) format danych oraz kodowanie: formularze dostępne są w formacie HTML z kodowaniem UTF-8,
c) oznaczenia czasu odbioru danych:
Ze względu na ograniczoną ilość znaków, pozostałe zapisy znajdują się w Rozdziale 11 SWZ.
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE)
2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie
swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE
L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, Zamawiający informuje, że:
1) Jest administratorem danych osobowych Wykonawcy oraz osób, których dane Wykonawca przekazał w niniejszym postępowaniu;
2) dane osobowe Wykonawcy przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z postępowaniem o
udzielenie zamówienia publicznego na zadanie „Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych (produktów spożywczych) do
Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Tuszymie w roku szkolnym 2024-2025 – w podziale na 7 części” prowadzonym w trybie
podstawowym;
3) w sprawach dotyczących przetwarzania danych osobowych można kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych Osobowych
poprzez emaila: spiecuch@przeclaw.org ,
4) odbiorcami danych osobowych Wykonawcy będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania
w oparciu o art. 18 oraz art. 74 ustawy z dnia 11 września 2019 r. – Prawo zamówień publicznych
(t.j. Dz. U. z 2023 r. poz. 1605 z późn. zm) dalej „ustawa Pzp”;
5) dane osobowe Wykonawcy będą przechowywane, zgodnie z art. 78 ust. 1 ustawy Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia
postępowania o udzielenie zamówienia, w sposób gwarantujący jego nienaruszalność.
6) obowiązek podania przez Wykonawcę danych osobowych bezpośrednio go dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym
w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania
określonych danych wynikają z ustawy Pzp;
7) w odniesieniu do danych osobowych Wykonawcy decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art.
22 RODO;
8) Wykonawca posiada:
na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych dotyczących Wykonawcy;
na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania danych osobowych, o ile ich zmiana nie skutkuje zmianą wyniku postępowania
o udzielenie zamówienia publicznego ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą Pzp oraz nie narusza
integralności protokołu oraz jego załączników;
na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem
przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO;
prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy Wykonawca uzna, że przetwarzanie jego danych
osobowych narusza przepisy RODO.
3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): 9) Wykonawcy nie przysługuje:
w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;
prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania
danych osobowych Wykonawcy jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.
W przypadku, gdy wykonanie obowiązków, o których mowa w art. 15 ust. 1-3 rozporządzenia 2016/679, wymagałoby
niewspółmiernie dużego wysiłku, Zamawiający może żądać od osoby, której dane dotyczą, wskazania dodatkowych informacji
mających na celu sprecyzowanie żądania, w szczególności podania nazwy lub daty postępowania o udzielenie zamówienia
publicznego lub konkursu. Skorzystanie przez osobę, której dane dotyczą, z uprawnienia do sprostowania lub uzupełnienia danych
osobowych, o którym mowa w art. 16 Rozp.2016/679, nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia
publicznego lub konkursu ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą.
Wystąpienie z żądaniem, o którym mowa w art. 18 ust. 1 rozporządzenia 2016/679, nie ogranicza przetwarzania danych osobowych
do czasu zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursu.
W przypadku danych osobowych zamieszczonych przez Zamawiającego w Biuletynie Zamówień Publicznych, prawa, o których
mowa w art. 15 i art. 16 rozporządzenia 2016/679, są wykonywane w drodze żądania skierowanego do Zamawiającego.
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: 14/2024
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 7
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
GRUPA 1 - ARTYKUŁY SPOŻYWCZE
1. Sok marchwiowo - owocowy ( różne smaki ) bez dodatku cukru szt. 1500
2. Sok owocowy ( różne smaki ) szt. 100
3. Sok w kartoniku ze słomką szt. 150
4. Koncentrat pomidorowy 30% szt. 150
5. Keczup łagodny szt. 40
6. Cukier biały kg 350
7. Dżem 100 % owoców bez konserwantów bez dodatku cukru, niskosłodzony ( różne smaki m.in. truskawka, wiśnia, brzoskwinia, czarna porzeczka szt. 200
8. Powidła śliwkowe szt. 35
9. Olej pierwsze tłoczenie omega-3 szt. 50
10. Woda źródlana niegazowana szt. 700
11. Oliwa z oliwek z pierwszego tłocz. szt. 10
12. Cukier waniliowy torebka szt. 10
13. Cukier puder szt. 6
14. Proszek do pieczenia szt. 15
15. Budyń bez dodatku cukru ( różne smaki ) szt. 80
16. Kisiel owocowy ( różne smaki ) szt. 80
17. Biszkopty okrągłe szt. 50
18. Herbatniki szt. 26
19. Mace / podpłomyki szt. 10
20. Barszcz czerwony koncentrat szt. 15
21. Kakao szt. 25
22. Kawa zbożowa typu Inka szt. 15
23. Miód wielokwiatowy naturalny szt. 5
24. Brzoskwinie w syropie połówki puszka szt. 10
25. Ananas w syropie puszka szt. 15
26. Kukurydza konserwowa złocista bez dodatku cukru puszka szt. 5
27. Fasola czerwona konserwowa szt. 5
28. Filet z makreli w sosie pomidorowym puszka szt. 55
29. Tuńczyk w oleju w kawałkach puszka szt. 10
30. Chrzan tarty zawartość chrzanu w składzie min 70% szt. 35
31. Barszcz Biały Brzeźnicki szt. 175
32. Galaretka owocowa rózne smaki ( w proszku) szt. 40
33. Żurawina suszona szt. 20
34. Morela suszona szt. 20
35. Rodzynki sułtańskie szt. 20
36. Pestki dyni szt. 15
37. Pestki słonecznika szt. 15
38. Galaretka owocowa w pojemiku (różne smaki) szt. 400
39. Mus owocowy w tubce różne smaki bez dodatku cukru szt. 1500
40. Czekolada gorzka szt. 100
41. Herbata ekspresowa min. 100 torebek w opakowaniu zbiorczym op. 20
42. Herbata ekspresowa owocowa różne smaki op. 15
43. Makaron typu kokardka duża świderek 5 jajeczny szt. 200
44. Płatki jaglane błyskawiczne szt. 20
45. Pieprz mielony czarny szt. 100
46. Majeranek szt. 30
47. Liść laurowy szt. 15
48. Ziele angielskie szt. 15
49. Oregano szt. 20
50. Lubczyk szt. 20
51. Zioła prowansalskie szt. 20
52. Suszone chipsy z jabłek - jabłko 100% szt. 30
53. Majonez dekoracyjny szt. 20
54. Muszt.arda szt. 10
55. Bazylia suszona szt. 70
56. Buraczki tarte w słoiku szt. 60
57. Ciastko zbożowe szt. 1000
58. Cynamon mielony szt. 20
59. Papryka mielona słodka szt. 90
60. Czosnek granulowany w proszku szt. 60
61. Płatki sniadaniowe zbożowe o smaku czekoladowym szt. 200
62. Płatki sniadaniowe kukurydziane szt. 150
63. Płatki sniadaniowe zbożowe z miodem szt. 80
64. Makaron gwiazdki 5-jajeczny szt. 60
65. Ogórki konserwowe łagodne szt. 180
66. Mąka ziemniaczana szt. 40
67. Ryż biały kg 70
68. Ryż biały (torebki) op. 400
69. Mąka pszenna poznańska typ 500 szt. 200
70. Makaron ozdobny kolanko 5 jajeczny szt. 250
71. Płatki owsiane błyskawiczne szt. 20
72. Makaron muszelki drobne 5 jajeczny szt. 150
73. Kasza jęczmienna szt. 30
74. Kasza jaglana (torebka) op. 20
75. Kasza manna błyskawiczna szt. 40
76. Kasza jęczmienna perłowa (torebka) szt. 250
77. Krążki ryżowe zwykłe okrągłe szt. 10
78. Ciasto francuskie szt. 10
79. Mus jabłkowy 100% szt. 100
80. Drożdże świeże szt. 15
81. Sól szt. 140
82. Makaron łazanki 5 jajeczny szt. 150
83. Makaron penne 5 jajeczny szt. 200
84. Makaron spaghetti 5 jajeczny szt. 400
85. Makaron zacierka 5 jajeczny szt. 180
86. Makaron alfabet 5 jajeczny szt. 170
87. Makaron ryżowy 5 jajeczny szt. 100
88. Płatki ryżowe szt. 50
89. Paszt.et driobowy szt. 60
90. Ocet 10% szt. 5
91. Wafle tortowe szt. 30
92. Kminek mielony szt. 10
93. Pałeczki kukurydziane szt. 30
94. Musli owocowe pełnoziarniste szt. 30
95. Herbatniki szt. 100
96. Woda źródlana niegazowana z dziubkiem do picia szt. 120
97. Olej z pierswszego tłoczenia omega 3 l 20
98. Majonez dekoracyjny szt. 10
99. Przyprawa korzenna do piernika szt. 10
100. Kolendra liście szt. 20
101. Rozmaryn mielony szt. 20
WYMAGANIA JAKOŚCIOWE I CZĘSTOTLIWOŚĆ DOSTAW:
Makarony i wyroby mączne:
Minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy na w/w artykuły musi wynosić minimum 3 miesiące,
Smak i zapach - charakterystyczny dla artykułów mącznych, bez posmaków i zapachów obcych,
Niedopuszczalna - obecność szkodników żywych, martwych, oraz ich pozostałości,
Konsystencja - sypka, nie zlepiająca się przy nacisku;
Powierzchnia makaronu musi być gładka, nie łamiąca się.
Przyprawy:
Minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy minimum 3 miesiące;
Smak i zapach charakterystyczny dla w/w artykułów o dobrej jakości bez obcych posmaków i zapachów;
Konsystencja sypka, nie zlepiająca się lub zbrylona - wilgotna;
Mieszanki przyprawowe z suszonych przypraw i ziół bez dodatku soli, cukru oraz glutaminianu sodu, nie zawierające dodatku substancji konserwujących i barwników. Niedopuszczalna - obecność szkodników żywych, martwych, oraz ich pozostałości.
Konserwy rybne i pozostałe:
Puszka wyposażona w uchwyt do otwierania, zawartość ryby nie mniej niż 60 %.
Konsystencja farszu konserw jednolita, smak i zapach , charakterystyczny dla wyrobu.
Konserwy bez bombażu.
Warzywa w konserwie /groszek, kukurydza, seler itp. /wyposażone w uchwyt do otwierania.
Dostawa 2 razy w tygodniu ( wtorek, piątek)
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 11 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena 100%
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
GRUPA 2 - MIĘSO I WĘDLINY
1. Mięso wieprzowe - schab świeży bez kości Jakość I kg 50
2. Mięso wieprzowe - karkówka świeża bez kości Jakość I kg 750
3. Mięso wieprzowe - szynka wieprzowa świeża bez kości Jakość I kg 30
4. Mięso drobiowe z kurczaka - filet z piersi kurczaka kg 750
5. Wędliny - polędwica sopocka zawartość mięsa wieprzowego ze schabu co najmniej 83%, wędzona, parzona, szynka konserwowa kg 25
6. Wędliny - szynka z indyka zawartość mięsa z indyka co najmniej 90% kg 25
7. Wędliny szynka z kurczaka zawartość mięsa z kurczaka co najmniej 90% kg 15
8. Pasztet drobiowy wielkopolski kg 10
9. Mięso wieprzowe - parówki z szynki zawartość mięsa z szynki co najmniej 90% kg 130
10. Kiełbasa krakowska wędzona 60% mięsa wieprzowego kg 6
11. Kiełbasa zwyczajna extra zaw mięsa wieprzowego nie mniej niż 50 % kg 60
12. Kiełbasa starowiejska kg 50
13. Kiełbasa szynkowa zaw mięsa wieprzowego min 90 % kg 40
14. Lencz królewski zawartość mięsa wieprzowego min 60%, zaw miesa drobiowego min 30% kg 5
15. Wędzonka kg 50
16. Szynka w siatce kg 8
17. Kiełbasa swojska kg 20
18. Kiełbasa krucha z szynki kg 10
19. Żeberka kg 80
20. Słonina kg 17
21. Podgardle wędzone zaw mięsa wieprzowego min 90 % kg 10
22. Kiełbasa biała kg 10
23. Polędwica miodowa z piersi kurczaka kg 15
24. Ćwiartka z kurczaka kg 100
25. Udziec z kurczaka kg 150
26. Podudzie z kurczaka kg 60
Wędliny i mięso muszą być produkcji krajowej, cechy wspólne dla asortymentu klasy 1.
Wygląd - nie dopuszcza się mięśni i skóry niezwiązanych ze sobą, produkt czysty, niezbrudzony.
Barwa - charakterystyczna, naturalna do danego asortymentu, nie dopuszcza się wylewów krwawych. Zapach - naturalny, charakterystyczny dla danego gatunku, niedopuszczalny zapach obcy, zapach świadczący o procesach rozkładu mięsa przez drobnoustroje oraz zapach zjełczałego tłuszczu.
WYMAGANIA JAKOŚCIOWE I CZĘSTOTLIWOŚĆ DOSTAW
Dostarczane artykuły muszą posiadać pierwszą klasę jakości i pochodzić z krajowej hodowli.
Pierwsza klasa jakości mięsa oznacza: mięso chude, nieścięgniste o zawartości tłuszczu 7%, bez tłuszczu zewnętrznego, nie zawierające skórek, chrząstek, ścięgien niekonsumpcyjnych i powięzi.
W wędlinach nie dopuszcza się stosowania MOM (mięsa odkostnionego mechanicznie), preparatów białkowych i składników zwiększających wodochłonność, glutenu, glukozy i cukru.
Zawartość mięsa wieprzowego w wędlinach nie może być mniejsza niż 70%.
Wymagania jakościowe: Wszystkie objęte zamówieniem produkty dostarczane będą w pojemnikach plastikowych (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością), Każdy asortyment produktów powinien być dostarczony w oddzielnym pojemniku.
Oznakowania opakowania zbiorczego: Nazwa środka spożywczego, dane identyfikujące producenta środka spożywczego, dane identyfikujące miejsce pochodzenia, data minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia.
Produkty żywnościowe będące przedmiotem zamówienia muszą posiadać na swoich opakowaniach dane o wartości odżywczej w 100 g danego produktu ( ilość kalorii, białka, węglowodanów, tłuszczu ), oraz informację o występujących alergenach – dotyczy to szczególnie wędlin.
Cechy dyskwalifikujące: Obce posmaki, zapachy, oślizgłość, nalot pleśni, barwa szarozielona, objawy obniżenia jędrności i elastyczności, objawy wskazujące na zaparzenie mięsa, obecność szkodników oraz ich pozostałości, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zabrudzenia. Zanieczyszczenia fizyczne lub chemiczne. Brak Handlowego Dokumentu Identyfikującego. Warunki termiczne transportu lub temperatura surowców nie odpowiadająca wymaganiom.
Ponadto Zamawiający zastrzega, że dostarczany asortyment musi być świeży. Niedopuszczalnym jest dostarczanie przez Wykonawcę produktów zamrożonych.
Dostawa 2 razy w tygodniu ( wtorek, czwartek)
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15110000-2 - Mięso
15112000-6 - Drób
15131130-5 - Wędliny
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 11 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena 100%
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
GRUPA 3 JAJA
1 Jajka świeże kurze klasy A rozmiar M szt. 3900
WYMAGANIA JAKOŚCIOWE I CZĘSTOTLIWOŚĆ DOSTAW:
Jaja świeże i dobrej jakości, skorupka nieuszkodzona kl. M; termin przydatności do spożycia
28 dni;- skorupka i kutikula: czysta, nieuszkodzona, normalny kształt;- żółtko: bez wyraźnego zarysu, lekko ruchome podczas obrotu jajem;- białko: przejrzyste, przezroczyste;- zarodek: rozwinięcie niewidoczne;- zapach obcy: niedopuszczalny
Naświetlone promieniami UV, oznakowane numerem 3-PL…….
Przy każdej dostawie dołączony Handlowy Dokument Identyfikacyjny,
Opakowanie – (wytłoczki 10 szt.) zapakowane w czyste zamykane skrzynki lub pudełka kartonowe.
Dostawa raz w tygodniu (piątek)
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
03142500-3 - Jaja
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 11 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena 100%
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
GRUPA 4 MROŻONKI I PRODUKTY GŁĘBOKO MROŻONE
1. Borówka amerykańska kg 5
2. Truskawka bez szypułek kg 120
3. Malina kg 5
4. Mieszanka warzywna min. 6- składnikowa kg 100
5. Mieszanka kompotowa owocowa min. 3- składnikowa bez pestek kg 500
6. Bukiet/Mieszanka warzywna min. 3- składnikowa kg 90
7. Brokuł różyczki mrożony kg 27
8. Brukselka mrożona kg 12
9. Marchew mini kg 100
10. Włoszczyzna paski min. 4 składnikowa kg 10
11. Kalafior mrożony kg 40
12. Fasolka szparagowa zielona kg 40
13. Frytki karbowane kg 170
14. Groszek mrożony kg 5
15. Kostka miruna kg 800
16. Pyzy z mięsem kg 20
17. Pierogi blanszowane kg 400
18. Szpinak brykiet kg 40
19. Kartacze z mięsem kg 100
20. Knedle z truskawką kg 160
21. Marchew kostka mrożona kg 150
22. Zupa fasolowa kg 170
23. Barszcz ukraiński kg 50
24. Koper mrożony kg 17
25. Natka pietruszki mrożona kg 17
26. Paluszki rybne o zaw mięsa z mintaja min 57% kg 200
27. Kluski śląskie kolorowe kg 40
WYMAGANIA JAKOŚCIOWE I CZĘSTOTLIWOŚĆ DOSTAW:
Warzywa mrożone muszą mieć cechy produktu świeżego i zawierać smak i zapach nie zmieniony, bez oznak rozmrożenia, przy dotknięciu twarde. Nie mogą zawierać zamrożonego soku.
Cechy dyskwalifikujące: Widoczne oznaki rozmrożenia towaru; Zapach świadczący o procesach psucia się, Zanieczyszczenia (np. liście itp.)., Oznaki gnicia.
Ryby mrożone – glazura tafli mrożenia nie może przekraczać 10-15%, bez przebarwień, zapach swoisty, bez oznak rozmrożenia; filet rybny musi zachować cechy ryby świeżej.
Cechy dyskwalifikujące: Widoczne oznaki rozmrożenia towaru; Zapach świadczący o procesach psucia
Dostawa 1razy w tygodniu ( wtorek)
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15331170-9 - Warzywa mrożone
15896000-5 - Produkty głęboko mrożone
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 11 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena 100%
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 5
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
GRUPA 5 NABIAŁ I PRODUKTY MLECZARSKIE
1. "Mleko świeże 2 % tłuszczu, pasteryzowane, butelka, opakowanie minimum 1 l wygląd i barwa jednolita, smak
i zapach czysty bez obcych posmaków
i zapachów, barwa jasnokremowa, konsystencja płynna, opakowanie czyste bez śladów uszkodzeń mechanicznych" szt. 1200
2. Masło min.82 % tłuszczu, opakowanie min 200gdobrym smaku, nie solone, zapach charakterystyczny dla świeżego masła, bez śladów i zapachów obcych, nie dopuszcza się smaku ani zapachu zjeł-czałego świadczącego o zepsuciu arty-kułu. szt. 900
3. "Twaróg tłusty 3x mielony sernikowy trzykrotnie mielony, tłusty w formie batonu
o masie 600g o jednolitej konsystencji i czystym mlecznym smaku" kg 50
4. Ser biały twarogowy, półtłusty krajanka, folia kg 70
5. Ser biały twarogowy półtłusty mielony. Skład: mleko krowie pasteryzowane, czyste kultury bakterii. Bez soli, bez dodatku cukru, bez konserwantów. Typu Twaróg wiejski półtłusty lub równoważny o powyższych parametrach kg 60
6. Śmietana 18%: lekko kwaśny, kremowy, zapach: czysty, bez obcych szt. 10
7. "Śmietana 30%dobrym smaku, charakterystycznym zapachu dla świeżych produktów mlecznych , opakowanie czyste bez śladów uszkodzeń mechanicznych.
o terminie nie krótszym niż 14 dni" szt. 10
8. Jogurt naturalny 1% - 2,8 % tłuszczu; skład: mleko pasteryzowane i/lub mleko, żywe kultury bakterii (bez dodatku mleka w proszku, żelatyny) kg 250
9. Jogurt naturalny typu greckiego (w składzie bez żelatyny i mleka w proszku) szt. 30
10. "Jogurt pitny różne smaki czteropak (4x100 g)-smaki butelka plastikowa Smak łagodny , czysty charakterystyczny dla danego owocu , bez obcych posmaków,
z mleka pasteryzowanego , naturalnie fermentowany , zawierający zdrowe kultury bakterii jogurtowych, szczepy , zapach czysty charakterystyczny dla danego owocu, konsystencja jednolita, gęsta z widocznymi kawałkami owoców, bez dodatkowego cukru, naturalnie zagęszczony" szt. 300
11. "Jogurt pitny różne smaki -smaki butelka plastikowa Smak łagodny , czysty charakterystyczny dla danego owocu , bez obcych posmaków,
z mleka pasteryzowanego , naturalnie fermentowany , zawierający zdrowe kultury bakterii jogurtowych, szczepy , zapach czysty charakterystyczny dla danego owocu, konsystencja jednolita, gęsta z widocznymi kawałkami owoców, bez dodatkowego cukru, naturalnie zagęszczony" szt. 600
12. "Jogurt owocowy rożne smaki 30% owocówsmaki butelka plastikowa Smak łagodny , czysty charakterystyczny dla danego owocu , bez obcych posmaków,
z mleka pasteryzowanego , naturalnie fermentowany , zawierający zdrowe kultury bakterii jogurtowych, szczepy , zapach czysty charakterystyczny dla danego owocu, konsystencja jednolita, gęsta z widocznymi kawałkami owoców, bez dodatkowego cukru, naturalnie zagęszczony" szt. 200
13. Serek homogenizowany waniliowy-produkt mleczarski wytwarzany z twarogu, zazwyczaj uszlachetniony śmietanką, zaliczany do niedojrzewających serów twarogowo-kwasowych szt. 250
14. Serek kanapkowy śmietankowy szt. 40
15. Ser żółty złoty Mazur kg 20
16. Deser czekoladowy mleko 49% śmietanka, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu. szt. 120
17. Mleko świeże 2 % tłuszczu, UHT, karton, opakowanie minimum 1 l l 2600
18. Ser biały twarogowy, chudy blok pergamin kg 80
19. Śmietana 12% szt. 250
20. Jogurt owocowy rożne smaki 30% owoców szt. 150
21. Ser salami blok podpuszkowy, dojrzewający kg 150
22. Masło mix zawartość tłuszczu 68 % bez śladów i obcych zapachów, szt. 200
23. Mleko owsiane UHT l 50
24. "Margaryna do pieczenia-bez śladów i obcych zapachów,
nie dopuszcza się smaku ani zapachu zjełczałego świadczącego o zepsuciu" szt. 20
25. Serek topiony śmietankow- kremowy kostka, jednolita kremowa konsystencja szt. 220
WYMAGANIA JAKOŚCIOWE I CZĘSTOTLIWOŚĆ DOSTAW:
Mleko musi mieć barwę białą z lekkim odcieniem kremowym, być nieprzezroczyste, i mieć przyjemny, słodkawy smak i swoisty zapach
Cechy dyskwalifikujące wspólne dla wyrobów mleczarskich: obce posmaki, zapachy, smak gorzki, mocno kwaśny, słony, stęchły, mdły, zanieczyszczenia mechaniczne, organiczne; objawy pleśnienia, psucia; uszkodzenia mechaniczne, zdeformowane, zgniecione, porozrywane; obecność szkodników żywych, martwych, oraz ich pozostałości, brak oznakowania opakowań.
Minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy na w/w artykuły musi wynosić minimum 2 tygodnie.
Dostawa dwa razy w tygodniu ( wtorek, piątek)
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 11 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena 100%
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 6
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
GRUPA 6 WARZYWA i OWOCE
1. Jabłka kg 1000
2. Sałata rzymska szt. 30
3. Banan kg 1000
4. Gruszka kg 150
5. Kiwi kg 25
6. Cytryna kg 30
7. Pomarańcze kg 200
8. Nektarynka kg 20
9. Brzoskwinia kg 20
10. Mandarynka kg 200
11. Rukola ( opakowanie folia) szt. 5
12. Papryka czerwona kg 40
13. Sałata lodowa szt. 250
14. Ziemniaki kg 5500
15. Marchew kg 600
16. Seler kg 150
17. Pietruszka korzeń kg 150
18. Pietruszka natka szt. 20
19. Koper świeży szt. 20
20. Szczypiorek świeży szt. 100
21. Cebula biała kg 50
22. Czosnek polski główka szt. 50
23. Kalafior świeży kg 10
24. Brokuł świeży kg 5
25. Buraczki ćwikłowe kg 100
26. Rzodkiewka czerwona szt. 70
27. Kapusta biała kg 300
28. Kapusta kiszona kg 150
29. Kapusta pekińska kg 150
30. Ogórki kiszone kg 150
31. Ogórek zielony szklarniowy kg 400
32. Pomidor kg 300
33. Pomidory koktajlowe kg 5
34. Sałata masłowa szt. 50
35. Por kg 150
36. Truskawka sezonowa kg 50
37. Borówka ameryk. kg 20
38. Morela kg 20
39. Arbuz sezonowy kg 20
40. Pieczarka kg 60
41. Śliwka kg 50
42. Ziemniaki młode kg 500
43. Kapusta młoda kg 100
44. Cebula czerwona kg 5
45. Kapusta czerwona kg 40
46. Cukinia kg 30
WYMAGANIA JAKOŚCIOWE I CZĘSTOTLIWOŚĆ DOSTAW:
Dostarczane owoce i warzywa muszą być świeże, dobrej jakości, pozbawione oznak niewłaściwego przechowywania i transportu.
Dostarczane ziemniaki w jednej dostawie nie mogą być różnego gatunku, oraz nie mogą być przemrożone i zielone.
Cechy dyskwalifikujące: Mocne zniekształcenia, oznaki choroby, zaparzenie, zgnicie, obce zapachy, pozostałości środków ochrony roślin.
Wykonawca wraz z dostawą dostarczy etykietę zawierającą informacje o nazwie producenta, kraju pochodzenia i klasie jakości dostarczanych owoców i warzyw.
Dostawa dwa razy w tygodniu ( poniedziałek, środa)
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 11 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena 100%
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 7
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
GRUPA 7 PIECZYWO
1. Chleb zwykły pszenno / żytni szt. 1000
2. Chleb mieszany z ziarnami krojony szt. 300
3. Chleb graham krojony szt. 300
4. Chleb tostowy szt. 20
5. Bułka zwykła szt. 600
6. Bułka drożdżowa ser lub marmolada typu strucla szt. 100
7. Bagietka szt. 15
8. Bułka Chałka szt. 200
9. Bułka maślana z żurawina typu stokrotka szt. 20
10. Drożdżówka ser / marmolada szt. 140
11. Rogaliki małe szt. 120
12. Mini pączek szt. 120
13. Bułka tarta szt. 150
14. Wek szt. 200
15. Chleb graham ziarnisty szt. 100
16. Babka piaskowa szt. 5
17. Chleb śniadaniowy szt. 50
WYMAGANIA JAKOŚCIOWE I CZĘSTOTLIWOŚĆ DOSTAW
Chleb pszenno-żytni:
chleb pszenno-żytni musi być wyprodukowany z mąki pszennej typ 750 w ilości nie mniejszej niż 70% i mąki żytniej typ 720 w ilości nie mniejszej niż 25% bez środków spulchniających i konserwantów
bochenek podłużny o wadze netto 0,6 kg, krojony w kromki o grubości 11÷ 12 mm, pakowany w folię dopuszczoną do kontaktu z żywnością. Informacje o składzie pieczywa oraz o dacie przydatności muszą być umieszczone na opakowaniu. Nie mogą być przyklejone do pieczywa.
Struktura i konsystencja:
wszystkie składniki równomiernie wymieszane
konsystencja sprężysta
barwa: jasna, charakterystyczna dla wyrobu
skórka ściśle połączona z miękiszem, gładka lub lekko chropowata, błyszcząca o barwie od brązowej do ciemnobrązowej, dopuszcza się nieznaczną ilość mąki na skórce, miękisz o równomiernej porowatości i równomiernym zabarwieniu, suchy w dotyku
miękisz po lekkim nacisku powinien wrócić do stanu pierwotnego bez deformacji struktury
Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, smak gorzki, kwaśny, zbyt słony, niesłony, stęchły, mdły, zanieczyszczenia mechaniczne, chleb o skórce oddzielającej się od miękiszu, zabrudzony, spalony, niedopieczony, o wyraźnie niewłaściwej porowatości, o miękiszu lepkim, z zakalcem, kruszącym się, z obecnością grudek mąki lub soli, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, objawy zakażenia pałeczką ziemniaczaną, uszkodzenia mechaniczne, bochenki zdeformowane, zgniecione, porozrywane, obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości, brak oznakowania
Okres przydatności do spożycia : 1-2 dni od daty produkcji
Chleb graham:
pieczywo pszenne zwykłe wyrabiane z mąki pszennej typ 1850 z ewentualnym dodatkiem mąki pszennej typ 750, bez środków spulchniających i konserwantów
bochenek podłużny o wadze netto 0,6 kg, krojony w kromki o grubości 11÷ 12 mm, pakowany w folię dopuszczoną do kontaktu z żywnością. Informacje o składzie pieczywa oraz o dacie przydatności muszą być umieszczone na opakowaniu. Nie mogą być przyklejone do pieczywa. Struktura i konsystencja:
wszystkie składniki równomiernie wymieszane
konsystencja sprężysta
miękisz o barwie ciemnej, o dość równomiernej porowatości i równomiernym zabarwieniu, suchy w dotyku
skórka ściśle połączona z miękiszem, lekko chropowata, o barwie od szarozłocistej do ciemnozłocistej
miękisz po lekkim nacisku musi wrócić do stanu pierwotnego bez deformacji struktury
Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, smak gorzki, kwaśny, zbyt słony, niesłony, stęchły, mdły, zanieczyszczenia mechaniczne, chleb o skórce oddzielającej się od miękiszu, zabrudzony, spalony, niedopieczony, o wyraźnie niewłaściwej porowatości, o miękiszu lepkim, z zakalcem, kruszącym się, z obecnością grudek mąki lub soli, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, objawy zakażenia pałeczką ziemniaczaną, uszkodzenia mechaniczne, bochenki zdeformowane, zgniecione, porozrywane, obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości, brak oznakowania bochenków.
Bułka zwykła:
pieczywo pszenne zwykłe wyrabiane z mąki pszennej typ 500 z ewentualnym dodatkiem mąki pszennej typ 750, bez środków spulchniających i konserwantów
bułka powinna być okrągła o wadze netto 50g, . Struktura i konsystencja:
wszystkie składniki równomiernie wymieszane
konsystencja sprężysta
miękisz o barwie jasnej, o dość równomiernej porowatości i równomiernym zabarwieniu, suchy w dotyku
skórka ściśle połączona z miękiszem, lekko chropowata, o barwie od złocistej
miękisz po lekkim nacisku musi wrócić do stanu pierwotnego bez deformacji struktury
Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, smak gorzki, kwaśny, zbyt słony, niesłony, stęchły, mdły, zanieczyszczenia mechaniczne, chleb o skórce oddzielającej się od miękiszu, zabrudzony, spalony, niedopieczony, o wyraźnie niewłaściwej porowatości, o miękiszu lepkim, z zakalcem, kruszącym się, z obecnością grudek mąki lub soli, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, objawy zakażenia pałeczką ziemniaczaną, uszkodzenia mechaniczne, bułki zdeformowane, zgniecione, porozrywane, obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości.
Wek pszenny:
pieczywo pszenne: powinno być wyprodukowane z mąki pszennej typ 500 bez środków spulchniających i konserwantów
bochenek musi być podłużny o wadze netto 0,4 -0,5 kg, krojony w kromki o grubości 15 mm, pakowany w folię dopuszczoną do kontaktu z żywnością. Informacje o składzie pieczywa oraz o dacie przydatności muszą być umieszczone na opakowaniu. Nie mogą być przyklejone do pieczywa. Struktura i konsystencja: wszystkie składniki równomiernie wymieszane, konsystencja sprężysta
barwa: jasna, charakterystyczna dla wyrobu skórka ściśle połączona z miękiszem, gładka , błyszcząca od złocistej do jasnobrązowej, której intensywność na przekroju maleje w kierunku miękiszu,
miękisz równomiernie zabarwiony, suchy w dotyku, sprężysty, równomiernie porowaty, smak i zapach – aromatyczny, swoisty dla tego rodzaju pieczywa
miękisz po lekkim nacisku powinien wrócić do stanu pierwotnego bez deformacji struktury
Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, smak gorzki, kwaśny, zbyt słony, niesłony, stęchły, mdły, zanieczyszczenia mechaniczne, pieczywo o skórce oddzielającej się od miękiszu, zabrudzone, spalone, niedopieczone, o wyraźnie niewłaściwej porowatości, o miękiszu lepkim, z zakalcem, kruszącym się, z obecnością grudek mąki lub soli, objawami pleśnienia, psucia, zawilgocenie, uszkodzenia mechaniczne, zdeformowane, zgniecione, porozrywane, obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości.
Informacje o składzie pieczywa oraz o dacie przydatności muszą być umieszczone na opakowaniu. Nie mogą być przyklejone do pieczywa.
Bułka tarta:
produkt otrzymany przez rozdrobnienie wysuszonego pieczywa pszennego zwykłego i wyborowego, bez dodatku nasion, nadzień i zdobień
Postać: sypka bez grudek; barwa od szarokremowej do złotej,
zapach swoisty smak typowy dla wysuszonego produktu
masa netto produktu powinna wynosić 500g
opakowania jednostkowe- torby papierowe przeznaczone do kontaktu z żywnością
Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zabrudzenia
Na opakowaniu należy podać następujące dane:- nazwę produktu, termin przydatności do spożycia, nazwę dostawcy-producenta adres, masę netto, warunki przechowywania, oznaczenie partii produkcji oraz pozostałe informacje zgodne z aktualnie obowiązującym prawem
Drożdżówka z dżemem:
pieczywo wyprodukowane z mąki pszennej zgodnie z recepturą właściwą dla wypieku drożdżówek z nadzieniem
Struktura i konsystencja: kształt – podłużna lub okrągła bułka
skórka gładka, lekko błyszcząca lub matowa, oblana lukrem lub posypana kruszonką cukierniczą,
barwa skórki – złocista do jasnobrązowej, której intensywność na przekroju maleje w kierunku miękiszu,
miękisz – suchy w dotyku, sprężysty, równomiernie porowaty i wyrośnięty,
smak i zapach – aromatyczny, swoisty dla tego rodzaju drożdżówek
Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, smak gorzki, kwaśny, zbyt słony, stęchły, mdły, zanieczyszczenia mechaniczne, bułki o skórce oddzielającej się od miękiszu, zabrudzone, spalone, niedopieczone, o wyraźnie niewłaściwej porowatości, o miękiszu lepkim, z zakalcem, kruszącym się, z obecnością grudek mąki lub soli, bez nadzienia lub kruszonki, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, uszkodzenia mechaniczne, bułki zdeformowane, zgniecione, porozrywane, obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości.
Rogalik z marmoladą :
pieczywo wyprodukowane z mąki pszennej zgodnie z recepturą właściwą dla wypieku drożdżówek z nadzieniem
Struktura i konsystencja: kształt – rogalika
skórka gładka, lekko błyszcząca lub matowa, oblana lukrem lub posypana kruszonką cukierniczą,
barwa skórki – złocista do jasnobrązowej, której intensywność na przekroju maleje w kierunku miękiszu,
miękisz – suchy w dotyku, sprężysty, równomiernie porowaty i wyrośnięty,
smak i zapach – aromatyczny, swoisty dla tego rodzaju drożdżówek
Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, smak gorzki, kwaśny, zbyt słony, stęchły, mdły, zanieczyszczenia mechaniczne, bułki o skórce oddzielającej się od miękiszu, zabrudzone, spalone, niedopieczone, o wyraźnie niewłaściwej porowatości, o miękiszu lepkim, z zakalcem, kruszącym się, z obecnością grudek mąki lub soli, bez nadzienia lub kruszonki, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, uszkodzenia mechaniczne, zdeformowane, zgniecione, porozrywane, obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości.
Dostawa pieczywa codziennie do godz.7.30 od poniedziałku do piątku.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15811000-6 - Pieczywo
15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 11 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena 100%
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak
5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:
Art. 109 ust. 1 pkt 4
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: W celu potwierdzenia
braku podstaw do wykluczenia z udziału w postępowaniu Zamawiający żąda:
1) Oświadczenia Wykonawcy w zakresie art. 108 ust. 1 pkt 5 ustawy Pzp, o braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, w
rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 roku o ochronie konkurencji i konsumentów (t.j. Dz. U. z 2023 r. poz. 1689 z późn. zm.)., z
innym Wykonawcą, który złożył odrębną ofertę, ofertę częściową lub wniosek o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, albo
oświadczenia o przynależności do tej samej grupy kapitałowej wraz z dokumentami lub informacjami potwierdzającymi
przygotowanie oferty, oferty częściowej lub wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu niezależnie od innego wykonawcy
należącego do tej samej grupy kapitałowej – zgodnie z Załącznikiem nr 5 do SWZ,
2) Odpisu lub informacji z Krajowego Rejestru Sądowego lub z Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej, w
zakresie art. 109 ust. 1 pkt 4 ustawy, sporządzonych nie wcześniej niż 3 miesiące przed ich złożeniem, jeżeli odrębne przepisy
wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji;
Jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza granicami Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentu, o których
mowa w pkt 8.3.2 SWZ ppkt 2, składa dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce
zamieszkania potwierdzające odpowiednio, że nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości, jego aktywami nie zarządza
likwidator lub sąd, nie zawarł układu z wierzycielami, jego działalność gospodarcza nie jest zawieszona ani nie znajduje się on w
innej tego rodzaju sytuacji wynikającej z podobnej procedury przewidzianej w przepisach miejsca wszczęcia tej procedury.
Dokument, o którym mowa powyżej, powinien być wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed ich złożeniem.
Jeżeli w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania lub miejsce zamieszkania ma osoba, której dotyczy
dokument, nie wydaje się dokumentów, o których mowa powyżej, lub gdy dokumenty te nie odnoszą się do wszystkich przypadków,
o których mowa w art. 108 ust. 1 pkt 1, 2 i 4 ustawy Pzp zastępuje się je odpowiednio w całości lub w części dokumentem
zawierającym odpowiednio oświadczenie wykonawcy, ze wskazaniem osoby albo osób uprawnionych do jego reprezentacji, lub
oświadczenie osoby, której dokument miał dotyczyć, złożone pod przysięgą, lub, jeżeli w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę
lub miejsce zamieszkania lub miejsce zamieszkania ma osoba, której dokument miał dotyczyć nie ma przepisów o oświadczeniu pod
przysięgą, złożone przed organem sądowym lub administracyjnym, notariuszem, organem samorządu zawodowego lub gospodarczego, właściwym ze względu na siedzibę lub miejsce zamieszkania wykonawcy lub miejsce zamieszkania osoby, której
dokument miał dotyczyć.
Dokument, o którym mowa powyżej, powinien być wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed ich złożeniem.
2. Wykonawca podlega wykluczeniu także w oparciu o podstawy wykluczenia wskazane art. 7 ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r. o
szczególnych rozwiązaniach w zakresie przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę oraz służących ochronie bezpieczeństwa
narodowego (t. j. Dz. U. z 2024 r. poz. 507 z późn. zm.).
Wykonawca zobowiązany jest złożyć wraz z ofertą oświadczenia stanowiące wstępne potwierdzenie, że Wykonawca na dzień
składania ofert:
a) nie podlega wykluczeniu,
b) spełnia warunki udziału w postępowaniu.
Oświadczenie należy złożyć wg wymogów Załącznika nr 2 do SWZ
5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: Zamawiający nie wymaga złożenia przez Wykonawcą podmiotowych środków dowodowych w tym zakresie.
5.8.) Wykaz przedmiotowych środków dowodowych:
Zamawiający nie wymaga w niniejszym postępowaniu przedmiotowych środków dowodowych5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie
5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:
1. Wykonawca może w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu, w stosownych sytuacjach oraz wodniesieniu do konkretnego zamówienia, lub jego części, polegać na zdolnościach technicznych lub zawodowych
podmiotów udostępniających zasoby, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nimi stosunków prawnych.
2. Wykonawca nie może, po upływie terminu składania ofert, powoływać się na zdolności lub sytuację podmiotów
udostępniających zasoby, jeżeli na etapie składania ofert nie polegał on w danym zakresie na zdolnościach lub sytuacji
podmiotów udostępniających zasoby.
3. W odniesieniu do warunków dotyczących wykształcenia, kwalifikacji zawodowych lub doświadczenia wykonawcy mogą
polegać na zdolnościach podmiotów udostępniających zasoby, jeśli podmioty te wykonają roboty budowlane lub usługi, do
realizacji których te zdolności są wymagane.
4. Wykonawca, który polega na zdolnościach lub sytuacji podmiotów udostępniających zasoby, składa wraz z ofertą,
zobowiązanie podmiotu udostępniającego zasoby do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji
danego zamówienia lub inny podmiotowy środek dowodowy potwierdzający, że wykonawca realizując zamówienie, będzie
dysponował niezbędnymi zasobami tych podmiotów.
5. Zobowiązanie podmiotu udostępniającego zasoby lub inny środek dowodowy, o którym mowa w pkt 9.4 SWZ potwierdza,
że stosunek łączący wykonawcę z podmiotami udostępniającymi zasoby gwarantuje rzeczywisty dostęp do tych zasobów
oraz określa w szczególności:
1) zakres dostępnych wykonawcy zasobów podmiotu udostępniającego zasoby;
2) sposób i okres udostępnienia wykonawcy i wykorzystania przez niego zasobów podmiotu udostępniającego te zasoby
przy wykonywaniu zamówienia;
3) czy i w jakim zakresie podmiot udostępniający zasoby, na zdolnościach którego wykonawca polega w odniesieniu do
warunków udziału w postępowaniu dotyczących wykształcenia, kwalifikacji zawodowych lub doświadczenia, zrealizuje
roboty budowlane lub usługi, których wskazane zdolności dotyczą.
Ze względu na ograniczoną ilość znaków, pozostałe zapisy znajdują się w Rozdziale 9 SWZ.
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:
1. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. W takim przypadku Wykonawcy ustanawiająpełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo do reprezentowania w postępowaniu i
zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego.
2. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:
a) oświadczenia o których mowa w pkt. 8.1 SWZ składa z ofertą każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o
zamówienie. Oświadczenia te potwierdzają brak podstaw wykluczenia oraz spełnianie warunków udziału w postępowaniu w
zakresie, w jakim każdy z wykonawców wykazuje spełnianie warunków udziału w postępowaniu.
b) w przypadku, gdy Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia dołączają do oferty oświadczenie, z
którego wynika, które roboty budowlane, dostawy lub usługi wykonają poszczególni Wykonawcy. W przypadku gdy ofertę
składa spółka cywilna, a pełen zakres prac wykonają wspólnicy wspólnie w ramach umowy spółki oświadczenie powinno
potwierdzać ten fakt. Oświadczenie należy złożyć wg wymogów załącznika nr 2a do SWZ.
c) zobowiązani są oni na wezwanie Zamawiającego, złożyć podmiotowe środki dowodowe, o których mowa w pkt. 8.3 SWZ,
przy czym podmiotowe środki dowodowe, o których mowa w pkt. 8.3.1 SWZ składa odpowiednio Wykonawca/Wykonawcy,
który/którzy wykazuje/-ą spełnienie warunku.
3. Jeżeli została wybrana oferta wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, zamawiający może
żądać przed zawarciem umowy w sprawie zamówienia publicznego kopii umowy regulującej współpracę tych wykonawców.
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
1. Zamawiający przewiduje możliwość zmiany zawartej umowy w stosunku do treści wybranej oferty w zakresieuregulowanym w art. 455 ustawy Prawo Zamówień Publicznych oraz w następujących okolicznościach:
a) zmiany asortymentu, w tym zmiany numeru katalogowego, modelu, typu produktu, na asortyment inny, lub poprzez
dodanie nowego, o parametrach i funkcjonalności nie gorszych, niż wykazany w ofercie, z zastrzeżeniem, że cena tego
asortymentu nie ulegnie podwyższeniu,
b) zaoferowania w wyniku postępu technologicznego produktu o lepszych parametrach w cenie oferowanej w postępowaniu
przetargowym albo niższej, wraz ze zmianą nazwy produktu i numeru katalogowego;
c) zmiana producenta lub zaprzestanie produkcji przez dotychczasowego producenta z przyczyn niezależnych od
Wykonawcy z zastrzeżeniem, że Wykonawca zaoferuje produkt równoważny o takich samych lub lepszych parametrach w
cenie oferowanej w postępowaniu przetargowym albo niższej, wraz ze zmianą nazwy produktu i numeru katalogowego;
d) zmiana przepisów obowiązujących, mających wpływ na realizację niniejszej umowy;
e) w przypadku zmiany ceny w wyniku zmiany przepisów prawa podatkowego dotyczącej stawek VAT w okresie
obowiązywania umowy, przy czym zmiana dotyczyć może wartości brutto, wartość netto pozostaje bez zmian;
Zmiany wymienione w ust. 1 mogą być dokonane na wniosek Wykonawcy, z uzasadnieniem konieczności zmiany, za zgodą
Zamawiającego, w terminie do 14 dni od przesłania zawiadomienia, w formie pisemnego aneksu do umowy.
2. Waloryzacja wynagrodzenia umownego w przypadku zmiany kosztów związanych z realizacją zamówienia, zgodnie z art.
439 ust. 1-4 ustawy Pzp, jest możliwa według następujących zasad:
a) Po upływie okresu 6 miesięcy (termin początkowy) zamawiający dopuszcza zmianę wysokości wynagrodzenia
(waloryzacja) w sytuacji, gdy ceny jednostkowe określone w załączniku do Umowy wzrosną o co najmniej 20% w
porównaniu do cen zakupu asortymentu, o których mowa, względem ceny lub kosztu przyjętych w celu ustalenia
wynagrodzenia wykonawcy zawartego w formularzu asortymentowo-cenowym stanowiącym załącznik nr 1 do umowy,
b) Wykonawca wnioskujący o dokonanie zmiany wysokości wynagrodzenia przedstawia projekt aneksu do umowy z
wykazem rodzaju wszystkich cen brutto zł asortymentu objętego niniejsza umową, uprawniających do żądania zmiany
wynagrodzenia wraz z dowodami będącymi podstawą do akceptacji aneksu, tj. kserokopiami faktur zakupu asortymentu
przyjętego w celu ustalenia wynagrodzenia wykonawcy zawartego w ofercie oraz z zakupami tego asortymentu w 6
miesiącu realizacji umowy. We wniosku o zmianę umowy wykonawca przedstawia także wyszczególnienie ilości
asortymentu każdej wykazanej pozycji potrzebnej do końca realizacji umowy;
c) Jeżeli wartość asortymentu wskazanego w załączniku nr 1 do umowy wzrośnie o co najmniej 20 %, w porównaniu do cen
przyjętych w celu ustalenia wynagrodzenia Wykonawcy zawartego w ofercie, Zamawiający może wyrazić zgodę na
podwyższenie wynagrodzenia o różnicę cen asortymentu wyszczególnionego w Wykazie do aneksu, pomiędzy
udowodnionymi wartościami ceny przyjętej w celu ustalenia wynagrodzenia wykonawcy zawartego w ofercie a wartościami
tych cen po upływie 6 miesięcy, a w dalszej kolejności co 6 miesięcy. Podwyższenie wynagrodzenie może nastąpić o
wartość różnicy cen asortymentu przyjętego w celu ustalenia wynagrodzenia Wykonawcy zawartego w ofercie a cenami
występującymi po 6 miesiącach realizacji umowy, pomnożoną o potrzebne ilości materiałów i kosztów do końca realizacji
umowy. Zestawienie cen stanowiące podstawę wyliczenia wynagrodzenia będzie stanowiło załącznik do aneksu do umowy.
d) Przez zmianę ceny asortymentu rozumie się wzrost odpowiednio cen, jak i ich obniżenie, względem cen przyjętych w celu
ustalenia wynagrodzenia wykonawcy zawartego w ofercie. W przypadku obniżenia cen asortymentu wykonawca
przedstawia także aneks do umowy w sposób jak opisano o podwyżkach, z zastrzeżeniem przedstawienia cen
początkowych oraz obniżonych co 6 miesięcy.
7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2024-09-13 10:00
8.2.) Miejsce składania ofert: Wykonawca składa ofertę za pomocą Platformy e-Zamówienia dostępnej pod adresem https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-80ff991c-fd1b-4d4b-9d8a-b1b798b6f840
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2024-09-13 11:00
8.4.) Termin związania ofertą: do 2024-10-12
SEKCJA IX – POZOSTAŁE INFORMACJE
c.d. Opisu przedmiotu zamówieniaWymagania do wszystkich grup asortymentowych:
Wszystkie towary będące przedmiotem zamówienia muszą spełniać wymogi określone w Ustawie o bezpieczeństwie
żywności i żywienia oraz aktów wykonawczych wydanych na tej podstawie.
Produkcja i dostawy realizowane będą zgodnie z normami jakościowymi systemu HACCP.
Wykonawca przy pierwszej dostawie przedłoży karty charakterystyki każdego produktu, w których znajdują się informacje o
nazwie producenta, terminu przydatności do spożycia, wagi, składu produktu, warunków przechowywania oraz
występujących alergenach zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego nr 1169/2011.
Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć każdorazowo towar odpowiedniej jakości, tzn. świeży, nie przeterminowany, nie z
kończącym się terminem przydatności do spożycia, w odpowiednim gatunku. Termin przydatności do spożycia musi być
podany w sposób widoczny na opakowaniu.
Towar musi być dostarczony w nie uszkodzonych atestowanych opakowaniach, spełniających wymagania sanitarnoepidemiologiczne. Elementy muszą być ułożone tak w opakowaniach, aby nie uległy deformacji.
Osoba realizująca dostawę musi posiadać aktualną książeczkę zdrowia oraz samochód przystosowany i dopuszczony
przez Sanepid do transportu produktów spożywczych. Samochód winien być wyposażony w windę załadowczą do 3,5 t.
certy
Zamawiającemu przysługuje prawo do zbadania towaru podczas odbioru, w tym:
• warunków transportu (czystość środka transportu, opakowań i innych warunków mających wpływ na jakość zdrowotną
przewożonych artykułów),
• sposobu wyładowania towaru (zapobieganie zanieczyszczenia towaru podczas rozładunku),
• dokumentacji dotyczącej dostarczonych produktów, w tym: producenta, daty produkcji, świadectwa kontroli jakości,
• oznakowania towaru – czytelny termin przydatności do spożycia lub data minimalnej trwałości,
• opakowania – brak uszkodzeń, widocznych zanieczyszczeń, pęknięć, rozdarć, itp. zgodności z zamówieniem.
Zamawiający może odmówić odbioru towaru jeżeli nie spełnia wymaganych warunków sanitarnych, jakościowych lub
ilościowych.
Przy produktach wieloskładnikowych Zamawiający wymaga wraz z pierwszą dostawą informacji w wersji papierowej o
wartości odżywczej (kalorie, tłuszcze, węglowodany, białka) w 100 g produktu, oraz informację o występujących alergenach.
1. Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych na poszczególne Grupy Asortymentowe. Każda grupa
asortymentowa będzie rozpatrywana indywidualnie. Wykonawca może złożyć ofertę na wszystkie Grupy Asortymentowe.
2. Wskazane w opisie przedmiotu zamówienia ilości minimalne i maksymalne należy traktować jako szacunkowe.
Zamawiający zastrzega sobie prawo niewykonania w całości przedmiotu zamówienia w czasie obowiązywania umowy,
jeżeli jego rzeczywiste potrzeby będą mniejsze od zamawianych. W przypadku, gdy ilość zakupionych artykułów w okresie
obowiązywania umowy będzie mniejsza od ilości przedstawionej w opisie przedmiotu zamówienia, Zamawiający ma prawo
nie zrealizować dalszych zakupów artykułów żywnościowych bez jakichkolwiek konsekwencji finansowych i odszkodowań
na rzecz Wykonawcy. Zamawiający gwarantuje niniejszym zrealizowanie zamówienia w wartości nie mniejszej niż 70% ceny
podanej w ofercie Wykonawcy za wykonanie danej części zamówienia.
3. Zamawiający przewiduje przerwę w zamawianiu dostaw określonych w SWZ w dniach wolnych od nauki wynikających z
organizacji roku szkolnego (np. w okresie świątecznym).
c.d. Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
e) Wykonawca, którego wynagrodzenie zostało zmienione, zobowiązany jest do zmiany wynagrodzenia przysługującego
podwykonawcy/podwykonawcom, z którym zawarł umowę, w zakresie odpowiadającym zmianom cen asortymentu
dotyczącego zobowiązania podwykonawcy.
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki Zespołu Szkolno -Przedszkolnego w Gostyninie
- Dostawa artykułów spożywczych na potrzeby SP ZOZ Sanatorium Uzdrowiskowego MSWiA w Sopocie z podziałem na 9 części
- WYBÓR DOSTAWCÓW ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, NA RZECZ PRZEDSZKOLA NR 99 WE WROCŁAWIU
- Zakup wraz z dostawą mięsa dla potrzeb Kuchni Klinicznego Centrum Ginekologii, Położnictwa i Neonatologii w Opolu (z podziałem na 2 zadania)
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do Publicznego Przedszkola nr 5 im. Jasia i Małgosi w Wałczu, w 2025 r.
- Dostawy różnych artykułów spożywczych do Zakładu Karnego w Nysie oraz Oddziału Zewnętrznego w Prudniku na I półrocze 2025 r.
więcej: Jaja »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.