Og³oszenie z dnia 2024-09-04
Og³oszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa warzyw i ziemniaków do Zak³adu Karnego we W³odawie
SEKCJA I - ZAMAWIAJ¡CY
1.1.) Rola zamawiaj±cego
Postêpowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiaj±cego
1.2.) Nazwa zamawiaj±cego: Zak³ad Karny we W³odawie
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000320934
1.5) Adres zamawiaj±cego
1.5.1.) Ulica: ¯o³nierzy Win 19
1.5.2.) Miejscowo¶æ: W³odawa
1.5.3.) Kod pocztowy: 22-200
1.5.4.) Województwo: lubelskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL811 - Bialski
1.5.7.) Numer telefonu: 825726810
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zk_wlodawa@sw.gov.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiaj±cego: https://www.sw.gov.pl/jednostka/zaklad-karny-we-wlodawie
1.6.) Rodzaj zamawiaj±cego: Zamawiaj±cy publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka bud¿etowa
1.7.) Przedmiot dzia³alno¶ci zamawiaj±cego: Porz±dek i bezpieczeñstwo publiczne
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Og³oszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Og³oszenie dotyczy us³ug spo³ecznych i innych szczególnych us³ug: Tak
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Dostawa warzyw i ziemniaków do Zak³adu Karnego we W³odawie
2.4.) Identyfikator postêpowania: ocds-148610-5d7e5353-8b54-4edb-83ba-36856980bcd7
2.5.) Numer og³oszenia: 2024/BZP 00484852
2.6.) Wersja og³oszenia: 01
2.7.) Data og³oszenia: 2024-09-04
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zosta³y ujête w planie postêpowañ: Tak
2.9.) Numer planu postêpowañ w BZP: 2024/BZP 00240886/03/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postêpowañ:
1.2.2 Dostawa ziemniaków i warzyw do Zak³adu Karnego we W³odawie
2.11.) O udzielenie zamówienia mog± ubiegaæ siê wy³±cznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.13.) O zamówienie mog± ubiegaæ siê wy³±cznie wykonawcy, którzy spe³niaj± warunki okre¶lone w art. 361 ustawy – us³ugi spo³eczne: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu wspó³finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstaw± prawn±
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTÊPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postêpowania
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-5d7e5353-8b54-4edb-83ba-36856980bcd73.2.) Zamawiaj±cy zastrzega dostêp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowi±zani s± do sk³adania ofert, wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu, o¶wiadczeñ oraz innych dokumentów wy³±cznie przy u¿yciu ¶rodków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o ¶rodkach komunikacji elektronicznej, przy u¿yciu których zamawiaj±cy bêdzie komunikowa³ siê z wykonawcami - adres strony internetowej: www.ezamowienia.gov.pl
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotycz±ce korespondencji elektronicznej: okre¶lone w SWZ
3.7.) Adres strony internetowej, pod którym s± dostêpne narzêdzia, urz±dzenia lub formaty plików, które nie s± ogólnie dostêpne: https://ezamowienia.gov.pl; https:/ssdip.bip.gov.pl/
3.8.) Zamawiaj±cy wymaga sporz±dzenia i przedstawienia ofert przy u¿yciu narzêdzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzêdzi, które nie s± ogólnie dostêpne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Jêzyki, w jakich mog± byæ sporz±dzane dokumenty sk³adane w postêpowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowi±zek informacyjny): okre¶lone w SWZ
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnosz±ce siê do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczêciem postêpowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: Dkw.2232.4.2024.AB
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiaj±cy udziela zamówienia w czê¶ciach, z których ka¿da stanowi przedmiot odrêbnego postêpowania: Nie
4.1.8.) Mo¿liwe jest sk³adanie ofert czê¶ciowych: Tak
4.1.9.) Liczba czê¶ci: 2
4.1.10.) Ofertê mo¿na sk³adaæ na wszystkie czê¶ci
4.1.11.) Zamawiaj±cy ogranicza liczbê czê¶ci zamówienia, któr± mo¿na udzieliæ jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiaj±cy uwzglêdnia aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegó³owe odnosz±ce siê do przedmiotu zamówienia:
Czê¶æ 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1. Burak czerwony Burak czerwony – odmiana jadalna – musi byæ zdrowy, jêdrny, bez li¶ci i czysty (niemyty). Minimalna ¶rednica: 50 mm.
Cechy wykluczaj±ce: Nadgni³y, zaparzony, zmarzniêty, zaple¶nia³y, obcy smak i zapach, zwiêdniêty, uszkodzony mechanicznie b±d¼ przez choroby lub szkodniki;
Opakowanie: Worek raszlowy/siatkowy do 25 kg kg 12000
2. Cebula Cebula z ³usk± – do bezpo¶redniego spo¿ycia – musi byæ zdrowa, jêdrna, bez szczypioru i czysta. Minimalna ¶rednica: 50 mm.
Cechy wykluczaj±ce: Nadgni³a, zmarzniêta, zaparzona, zaple¶nia³a, obcy smak i zapach, uszkodzona przez choroby lub szkodniki; Opakowanie: Worek raszlowy/siatkowy do 25 kg kg 7000
3. Marchew Marchew – odmiana jadalna do bezpo¶redniego spo¿ycia – musi byæ zdrowa, ¶wie¿a, bez naci, jêdrna i czysta (niemyta).
Cechy wykluczaj±ce: Nadgni³a, zmarzniêta, zaparzona, zaple¶nia³a, obcy smak i zapach, zwiêdniêta, uszkodzona mechanicznie b±d¼ przez choroby lub szkodniki;
Opakowanie: Worek raszlowy/siatkowy do 25 kg kg 23000
4. Pietruszka korzeñ bez naci
sortowane o jednakowej d³ugo¶ci 15-25 cm (minimalna waga jednej sztuki pietruszki 200gram), bez uszkodzeñ mechanicznych i zmian biologicznych, niezarobaczywiona, pakowane w worki siatkowe od 5 kg do 15 kg, odmiana jednorodna przy ka¿dorazowej dostawie.
kg 200
5. Seler ¦wie¿y seler, zdrowy, czysty, suchy. Jednolity odmianowo w ka¿dej dostawie, o ¶rednicy 7 - 10 cm bez ¶ladów uszkodzeñ mechanicznych.
Opakowanie zbiorcze: w workach siatkowych z tworzywa sztucznego 10 -25 kg
kg 200
6. Kapusta czerwona Kapusta – odmiana jadalna do bezpo¶redniego spo¿ycia – musi byæ zdrowa, jêdrna, czysta i niepopêkana.
Cechy wykluczaj±ce: Zaparzona, zmarzniêta, obcy smak i zapach, nad gnita, zaple¶nia³a, obecno¶æ szkodników i ich pozosta³o¶ci; Opakowanie: Worek raszlowy/siatkowy do 25 kg
kg 100
7. Jab³ka Jab³ko – do bezpo¶redniego spo¿ycia – musi byæ zdrowe, ¶wie¿e, jêdrne i czyste. Gramatura: 150-200 g/szt.
Cechy wykluczaj±ce: Zaparzone, zmarzniête, obcy smak i zapach, nad gnite, zaple¶nia³e, obecno¶æ szkodników i ich pozosta³o¶ci, uszkodzone mechanicznie;
Opakowanie: Skrzynka lub worek raszlowy/siatkowy do 15 kg
kg
5000
03222321-9
8. Czosnek bez widocznych ¶ladów uszkodzeñ.
kg 600
L.p. Nazwa artyku³u Szczegó³owy opis Jedn. miary Ilo¶æ Kod CPV
9. Pieczarki dostarczane w stanie ¶wie¿ym z zamkniêtym kapeluszem (o ¶rednicy 30-65 mm), okr±g³e lub pó³koliste, jêdrne, zdrowe, ca³e czyste nieuszkodzone, barwa: kapelusz po zewnêtrznej stronie bia³y, bia³o kremowy, centkowane lekko br±zowy, smak i zapach charakterystyczny dla pieczarki, sortowane o zbli¿onej wielko¶ci, bez uszkodzeñ mechanicznych i biologicznych, niezarobaczywione odmiana jednorodna przy ka¿dej dostawie.
kg 1000
10. Kapusta bia³a Kapusta – odmiana jadalna do bezpo¶redniego spo¿ycia – musi byæ zdrowa, jêdrna, czysta i niepopêkana.
Cechy wykluczaj±ce: Zaparzona, zmarzniêta, obcy smak i zapach, nad gnita, zaple¶nia³a, obecno¶æ szkodników i ich pozosta³o¶ci; Opakowanie: Worek raszlowy/siatkowy do 25 kg
kg 4000
4.2.6.) G³ówny kod CPV: 03221111-7 - Burak æwik³owy
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
03221113-1 - Cebula
03221112-4 - Marchew
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 9 miesi±ce
4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Oferty oceniane bêd± punktowo. Maksymaln± liczbê punktów jak± po uwzglêdnieniu wagi wszystkich kryteriów mo¿e osi±gn±æ oferta wynosi 100 pkt = 100%
1. Kryterium cena – waga kryterium 60%
Sposób oceny – minimalizacja wg. wzoru:
najni¿sza cena brutto spo¶ród oferowanych
uzyskana liczba punktów = -------------------------------------------------------------- x 60% x 100
cena brutto z oferty badanej
2. Kryterium termin reklamacji towaru – waga kryterium 40%. Termin wymiany towaru na towar wolny od wad:
1) termin reklamacji 31 - 48 godz. (w³±cznie) - 0 pkt.
2) termin reklamacji 25 - 30 godz. (w³±cznie) - 38 pkt.
3) termin reklamacji do 24 godz. (w³±cznie) - 40 pkt.
Zamawiaj±cy zastrzega maksymalny termin wymiany wadliwego towaru na towar wolny od wad do 48 godzin od momentu pisemnego lub telefonicznego zg³oszenia reklamacji.
3. Wykonawca winien w formularzu ofertowym podaæ termin realizacji reklamacji od momentu zg³oszenia. W przypadku braku wpisania w formularzu ofertowym przez Wykonawcê terminu reklamacji, zamawiaj±cy przyjmuje w celu oceny danej oferty maksymalny termin realizacji reklamacji od momentu zg³oszenia tj. do 48 godzin.
4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jako¶ciowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin realizacji reklamacji
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Czê¶æ 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Ziemniak jadalny Ziemniak – odmiana jadalna i jednorodna przy ka¿dej dostawie – musi byæ zdrowy, jêdrny i czysty (niemyty). Minimalna ¶rednica: 50 mm
Cechy wykluczaj±ce: Zaparzony, obcy smak i zapach, nad gnity, zaple¶nia³y, uszkodzony mechanicznie, obecno¶æ szkodników i ich pozosta³o¶ci;
Opakowanie: Worek raszlowy/siatkowy do 25 kg kg 65000
4.2.6.) G³ówny kod CPV: 03212100-1 - Ziemniaki
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 9 miesi±ce
4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Oferty oceniane bêd± punktowo. Maksymaln± liczbê punktów jak± po uwzglêdnieniu wagi wszystkich kryteriów mo¿e osi±gn±æ oferta wynosi 100 pkt = 100%
1. Kryterium cena – waga kryterium 60%
Sposób oceny – minimalizacja wg. wzoru:
najni¿sza cena brutto spo¶ród oferowanych
uzyskana liczba punktów = -------------------------------------------------------------- x 60% x 100
cena brutto z oferty badanej
2. Kryterium termin reklamacji towaru – waga kryterium 40%. Termin wymiany towaru na towar wolny od wad:
1) termin reklamacji 31 - 48 godz. (w³±cznie) - 0 pkt.
2) termin reklamacji 25 - 30 godz. (w³±cznie) - 38 pkt.
3) termin reklamacji do 24 godz. (w³±cznie) - 40 pkt.
Zamawiaj±cy zastrzega maksymalny termin wymiany wadliwego towaru na towar wolny od wad do 48 godzin od momentu pisemnego lub telefonicznego zg³oszenia reklamacji.
3. Wykonawca winien w formularzu ofertowym podaæ termin realizacji reklamacji od momentu zg³oszenia. W przypadku braku wpisania w formularzu ofertowym przez Wykonawcê terminu reklamacji, zamawiaj±cy przyjmuje w celu oceny danej oferty maksymalny termin realizacji reklamacji od momentu zg³oszenia tj. do 48 godzin.
4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jako¶ciowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin realizacji reklamacji
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiaj±cy przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie
5.3.) Warunki udzia³u w postêpowaniu: Tak
5.4.) Nazwa i opis warunków udzia³u w postêpowaniu.
Okre¶lone w SWZ5.5.) Zamawiaj±cy wymaga z³o¿enia o¶wiadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.6.) Wykaz podmiotowych ¶rodków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: Okre¶lone w SWZ
5.7.) Wykaz podmiotowych ¶rodków dowodowych na potwierdzenie spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu: Okre¶lone w SWZ
5.8.) Wykaz przedmiotowych ¶rodków dowodowych:
Okre¶lone w SWZ5.9.) Zamawiaj±cy przewiduje uzupe³nienie przedmiotowych ¶rodków dowodowych: Nie
5.11.) Wykaz innych wymaganych o¶wiadczeñ lub dokumentów:
Okre¶lone w SWZSEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiaj±cy wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiaj±cy przewiduje aukcjê elektroniczn±: Nie
6.4.) Zamawiaj±cy wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiaj±cy wymaga zabezpieczenia nale¿ytego wykonania umowy: Nie
6.6.) Wymagania dotycz±ce sk³adania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia:
nie dotyczy6.7.) Zamawiaj±cy przewiduje uniewa¿nienie postêpowania, je¶li ¶rodki publiczne, które zamierza³ przeznaczyæ na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia nie zosta³y przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiaj±cy przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
okre¶lono w warunkach umowy7.5.) Zamawiaj±cy uwzglêdni³ aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe, innowacyjne lub etykiety zwi±zane z realizacj± zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin sk³adania ofert: 2024-09-12 10:00
8.2.) Miejsce sk³adania ofert: https://ezamowienia.gov.pl/pl/
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2024-09-12 10:30
8.4.) Termin zwi±zania ofert±: 30 dni
INNE PRZETARGI Z W£ODAWY
- Przebudowa boiska przy I Liceum Ogólnokszta³c±cym we W³odawie
- Dostawa energii elektrycznej na potrzeby Zak³adu Zagospodarowania Odpadów MZC Sp. z o.o. we W³odawie wraz z jej odkupem.
- "Zakup i sukcesywna dostawa oleju napêdowego (ON) na potrzeby Zak³adu Zagospodarowania Odpadów MZC Sp. z o.o. we W³odawie"
- Budowa drogi gminnej nr 104222L w miejscowo¶ci Stawki na odcinku 1 434,50 mb
- Budowa drogi powiatowej Nr 1734L - Etap I
- Dostawa energii elektrycznej na potrzeby Powiatu W³odawskiego w 2025 roku
wiêcej: przetargi w W³odawie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- SUKCESYWNE DOSTAWY WARZYW I OWOCÓW DO ARESZTU ¦LEDCZEGO W ELBL¡GU ORAZ ODDZIA£U ZEWNÊTRZNEGO W BRANIEWIE ARESZTU ¦LEDCZEGO W ELBL¡GU
- Zakup wraz z dostaw± produktów ¿ywno¶ciowych do sto³ówki szkolnej w Szkole Podstawowej im. Wincentego Witosa w Biezdrowie w dni nauki szkolnej w okresie od 07 stycznia 2025r. do 22 grudnia 2025r.
- Sukcesywne dostawy warzyw i owoców ¶wie¿ych do O¶rodka Przygotowañ Olimpijskich we W³adys³awowie wraz z us³ug± transportu
- Dostawy warzyw ¶wie¿ych oraz ziemniaków jadalnych do Zak³adu Karnego w £owiczu
- Dostawa warzyw, owoców i ziemniaków
- Sukcesywne dostawy artyku³ów ¿ywno¶ciowych dla Publicznego Przedszkola w Jemielnicy w 2025r.
wiêcej: Ziemniaki »
Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.