eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Nowy Dworek"DOSTAWA ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH "



Ogłoszenie z dnia 2023-11-09


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
„DOSTAWA ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH ”

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: OŚRODEK DLA OSÓB UZALEŻNIONYCH SAMODZIELNY PUBLICZNY ZAKŁAD OPIEKI ZDROWOTNEJ "NOWY DWOREK"

1.3.) Oddział zamawiającego: Nowy Dworek

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 001286406

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: 46

1.5.2.) Miejscowość: Nowy Dworek

1.5.3.) Kod pocztowy: 66-200

1.5.4.) Województwo: lubuskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL432 - Zielonogórski

1.5.7.) Numer telefonu: 68 38 101 67

1.5.8.) Numer faksu: 68 38 101 67 wew.11

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: przetargi@nowydworek.com

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://nowydworek.com/

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Zdrowie

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

„DOSTAWA ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH ”

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-d4ebdbb5-7e34-11ee-9aa3-96d3b4440790

2.5.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00484997

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2023-11-09

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2022/BZP 00475446/05/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.5 Dostawa żywności

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-d4ebdbb5-7e34-11ee-9aa3-96d3b4440790

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: 3. W postępowaniu o udzielenie zamówienia komunikacja między Zamawiającym a Wykonawcami odbywa się za pomocą platformy internetowej e-zamówienia.gov.pl która dostępna jest pod adresem: https://ezamowienia.uzp.gov.pl na której udostępniane będą zmiany i wyjaśnienia treści SWZ oraz inne dokumenty zamówienia bezpośrednio związane z postępowaniem o udzielenie zamówienia.
Adres Platformy e-Zamówienia: https://ezamowienia.gov.pl
Adres Elektronicznej Skrzynki Podawcza ze skrytką: /Osrodek_SPZOZND/Skład_ESP
dostępnej pod adresem: https://epuap.gov.pl/wps/portal/strefa-klienta/katalog-spraw/profil-urzedu/Osrodek_SPZOZND
oraz poczty elektronicznej e-mail: przetargi@nowydworek.com

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 2. Ofertę, oświadczenia, o których mowa w art. 125 ust. 1 Pzp, podmiotowe środki dowodowe, pełnomocnictwa, zobowiązanie podmiotu udostępniającego zasoby sporządza się w postaci elektronicznej, w ogólnie dostępnych formatach danych, w szczególności w formatach .txt, .rtf, .pdf, .doc, .docx, .odt . Ofertę, a także oświadczenie składa się, pod rygorem nieważności, w formie elektronicznej lub w postaci elektronicznej opatrzonej podpisem zaufanym lub podpisem osobistym .

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): W związku z realizacją wymogów Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) („RODO"), Ośrodek dla Osób Uzależnionych SPZOZ „Nowy Dworek” (dalej SPZOZ Nowy Dworek) niniejszym informuje o zasadach oraz o przysługujących Państwu prawach związanych z przetwarzaniem przez SPZOZ Nowy Dworek Państwa danych osobowych.
1. Wskazanie administratora: Administratorem Państwa danych osobowych jest Sławomir Kozieł- zwany dalej „ Administratorem", z którym można kontaktować się mailowo za pośrednictwem adresu: inspektor@4consult.com.pl.
2. Cele oraz podstawa prawna przetwarzania Pani/Pana danych osobowych: SPZOZ Nowy Dworek przetwarza Pani/Pana dane osobowe na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) RODO, w związku z realizacją celów określonych w ustawie z dnia 11 września 2019 r. Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2019 r. poz. 2019 z późn. zm.), zwanej dalej „ustawą Pzp".

3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): 5. Informacje o odbiorcach Państwa danych osobowych: Państwa dane osobowe mogą być udostępniane innym podmiotom, uprawnionym do ich otrzymywania na podstawie obowiązujących przepisów prawa, w szczególności art. 18 i art. 70 ustawy Pzp, a ponadto odbiorcom danych w rozumieniu przepisów o ochronie danych osobowych, tj. podmiotom świadczącym usługi pocztowe, kurierskie, usługi informatyczne, bankowe, ubezpieczeniowe, Wykonawcom biorącym udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego.
6. Okresy przetwarzania danych osobowych: Państwa dane osobowe będą przetwarzane przez okres 5 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia publicznego lub przez cały czas trwania umowy, jeżeli przekracza on okres 5 lat.
7. Profilowanie oraz zautomatyzowane podejmowanie decyzji: Nie będą Państwo podlegać decyzjom podejmowanym w sposób zautomatyzowany. Państwa dane osobowe nie będą również wykorzystywane do profilowania.
8. Prawa osoby, której dane dotyczą: SPZOZ Nowy Dworek pragnie zapewnić Państwa, że wszystkim osobom, których danych osobowe są przetwarzane przysługują odpowiednie prawa wynikające z RODO.
W związku z tym, przysługują Państwu następujące prawa:
- prawo dostępu do danych osobowych, w tym prawo do uzyskania kopii tych danych;
- prawo żądania sprostowania (poprawiania) danych osobowych;
- prawo żądania ograniczenia przetwarzania danych;
- prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: 9/ZP/2023

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak

4.1.5.) Łączna wartość poszczególnych części zamówienia: 608138,43 PLN

4.1.6.) Wartość zamówienia stanowiącego przedmiot tego postępowania (bez VAT): 579179,46 PLN

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 8

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

L.p. Nazwa towaru Ilość J. m.
1 Kakao 100g 200 szt
2 Chrzan 850g 10 szt
3 Cukier 1kg 1700 szt
4 Ćwikła z chrzanem 290g 10 szt
5 Dżem 25g 100 szt
6 Dżem 280g - słoik 60 szt
7 Dżem 1kg - słoik 165 szt
8 Fasola Jaś 5kg 200 szt
9 Groch łuskany 5 kg 50 szt
10 Groszek konserwowy 400g 320 szt
11 Herbata granulowana 100g 750 szt
12 Kasza jęczmienna 1 kg 300 szt
13 Kasza manna 400g 370 szt
14 Ketchup 500g - tuba 120 szt
15 Kotlety sojowe 100g 15 szt
16 Krem czekoladowy 200g 50 szt
17 Krem czekoladowy 350g 930 szt
18 Ketchup 1kg 80 szt
19 Kukurydza konserwowa 400g 130 szt
20 Majonez 250g 120 szt
21 Majonez 835g - słoik 420 szt
22 Mąka 1kg 355 szt
23 Mąka tortowa 1kg 10 szt
24 Makaron świderki 1kg 1430 szt
25 Makaron spaghetti 5kg 40 szt
26 Marmolada 1kg 370 szt
27 Marmolada 320g 80 szt
28 Musztarda 500g 100 szt
29 Musztarda 1000g 110 szt
30 Olej roślinny 1 L 60 szt
31 Olej roślinny 5L 75 szt
32 Pasztet drobiowy 130g 2000 szt
33 Płatki kukurydziane 1 kg 240 szt
34 Ryż 1 kg 910 szt
35 Sok malinowy 5L-6,5 kg 150 szt
36 Sok malinowy 500 ml 600 szt
37 Sól jodowana 1 kg 520 szt
38 Sól peklowa 1kg 10 szt
39 Szczaw konserwowy 815g - słoik 20 szt
40 Koktajl owocowy 565g 160 szt
41 Konserwa mięsna 300g 300 szt
42 Makaron łazanki 5 kg 36 szt
43 Ocet 500ml 60 szt
44 Płatki owsiane 400g 270 szt
45 Paprykarz 300g 320 szt
46 Koncentrat pomidorowy 0,9kg ( słoik) 320 szt
47 Przyprawa w płynie 1l 78 szt
48 Majeranek 100g 150 szt
49 Czosnek granulowany 1,05kg (opakowanie PET) 60 szt
50 Kwasek cytrynowy 600g(opakowanie PET) 20 szt
51 Papryka słodka 720g (opakowanie PET) 60 szt
52 Liśc laurowy 150g(opakowanie PET) 30 szt
53 Ziele angielskie 600g (opakowanie PET) 20 szt
54 Cukier wanilinowy 1,50kg(opakowanie PET) 20 szt
55 Mieszanka warzywna 5kg (wiaderko) 45 szt
56 Papryka ostra 720g (opakowanie PET) 10 szt
57 Pieprz mielony 820g (opakowanie PET) 50 szt
58 szprot w pomidorach 300g 360 szt
59 śledź w pomidorach 300g 270 szt
60 Budyń 600g (opakowanie PET) 140 szt
61 Bazylia 500g 20 szt
62 Kisiel owocowy owocowy 1kg 24 kg
63 Konserwa makrela w pomidorach 300g 200 szt
64 Oregano 500g 10 szt
65 Papryka chilli 500g 6 szt
66 Pasztet sojowy 113g 60 szt
67 Paprykarz warzywny 120g 70 szt.
68 Soczewica zielona 40 kg




Miejscem dostawy przedmiotu umowy jest siedziba Ośrodka– Nowy Dworek 46 oraz filie tj. Glińsk 36 oraz Jordanowo 53. Termin dostawy: raz w tygodniu tj. każdy czwartek tygodnia w godzinach od 7.00 do 9.00, po wcześniejszym złożeniu zamówienia telefonicznie, mailowo lub faxem przez Zamawiającego. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy.

4.2.5.) Wartość części: 45569,87 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15890000-3 - Różne produkty spożywcze i produkty suszone

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-01 do 2024-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena (C) – waga 60%
„czas rozpatrzenia reklamacji” – waga 40%

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: „czas rozpatrzenia reklamacji” Oferowany czas rozpatrzenia reklamacji: 1. czas rozpatrzenia reklamacji do 30 minut - ilość punktów za dane kryterium 40 2. czas rozpatrzenia reklamacji do 45 minut - ilość punktów za dane kryterium 30 3. czas rozpatrzenia reklamacji do 60minut - ilość punktów za dane kryterium 20 4. czas rozpatrzenia reklamacji powyżej 60minut - ilość punktów za dane kryterium 10

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

L.p. Określenie Przewidywana ilość zakupu J. m.
Przedmiotu
Zamówienia
1 Ziemniaki ( opakowanie 15kg) 1200 szt
2 Marchew ( opakowanie 5kg) 490 szt
3 Seler ( opakowanie 5kg) 60 szt
4 Pietruszka ( opakowanie 5kg) 5 szt
5 Kapusta biała ( nie mniejsza niż 3 kg) 360 szt
6 Kapusta pekińska (nie mniejsza niż 1,8 kg) 30 szt
7 Kapusta czerwona ( nie mniejsza niż 2 kg) 30 szt
8 Kapusta kiszona ( opakowanie 5 kg) 225 szt
9 Burak ćwikłowy ( opakowanie 5 kg) 185 szt
10 Cebula ( opakowanie 5 kg) 110 szt
11 sałata lodowa główka 1080 szt.
12 pomidor 840 kg
13 ogórek zielony 840 kg
14 jabłko 1950 kg
15 papryka czerwona 504 kg
16 Czosnek w główkach 10 szt
17 Banan 170 kg
18 Kapusta wczesna 42 kg
19 Koper - pęczek 150 szt
20 Nać pietruszki - pęczek 170 szt
21 Ogórek kiszony 5kg 480 szt
22 Pieczarki 185 kg
23 Por 300 szt
24 Ziemniaki młode (opakowanie 15kg) 300 szt.



Warzywa i owoce muszą być bez uszkodzeń powstałych podczas wzrostu, zbioru, pakowania. Zdrowa, bez objawów zepsucia. Bez jakichkolwiek oznak chorób i zmian. Wolne od zanieczyszczeń obcych, jędrne, wolne od szkodników i uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki

Miejscem dostawy przedmiotu umowy jest siedziba Ośrodka– Nowy Dworek 46 .Termin dostawy: dwa razy w tygodniu tj. poniedziałek, czwartek , po wcześniejszym złożeniu zamówienia telefonicznie, mailowo lub faxem przez Zamawiającego, dostawy w godzinach od 07.00 do 09.00 Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy.

4.2.5.) Wartość części: 50789,1 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-01 do 2024-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena (C) – waga 60%
„czas rozpatrzenia reklamacji” – waga 40%

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: „czas rozpatrzenia reklamacji” Oferowany czas rozpatrzenia reklamacji: 1. czas rozpatrzenia reklamacji do 30 minut - ilość punktów za dane kryterium 40 2. czas rozpatrzenia reklamacji do 45 minut - ilość punktów za dane kryterium 30 3. czas rozpatrzenia reklamacji do 60minut - ilość punktów za dane kryterium 20 4. czas rozpatrzenia reklamacji powyżej 60minut - ilość punktów za dane kryterium 10

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Wspólny Słownik Zamówień : 15500000-3 Produkty mleczarskie

L.p. Nazwa towaru Przewidywana ilość j.m.
1 brokuł 2,50 kg 30 op.
2 Burgery rybne z warzywami -5kg 60 op.
3 Fasolka szparagowa zółta 2,50kg 60 op.
4 Fasola szparagowa zielona cięta 2,50kg 30 op.
5 Kalafior catering 2,50 kg 80 op.
6 Kluski śląskie 2,5kg 10 op.
7 Marchew z groszkiem 2,50 kg 60 op.
8 Mieszanka kompotowa bez pestki 2,50kg 24 op.
9 Mieszanka warzywna na patelnię 2,50kg 30 op.
10 Miruna filet 5kg 25 op.
11 PAPRYKA CZERWONA PASKI 2,50 kg 50 op.
12 Papryka mix 2,50kg 60 op.
13 Pierogi ruskie 2,50kg 10 op.
14 Pierogi z serem 1500g 10 op.
15 pierogi z kapusta i grzybami 2,50kg 10 op.
16 Włoszczyzna mrożona 2,50kg 200 op.
17 sola filet 5kg 30 op.
18 miruna kostka z fileta - 5kg 30 op.
19 Zupa wiosenna 8 składnikowa 2,50 kg 40 op.


Miejscem dostawy przedmiotu umowy jest siedziba Ośrodka– Nowy Dworek 46 oraz filie : Jordanowo 53, Glińsk 36. Termin dostawy: dwa razy w tygodniu tj. poniedziałek, czwartek , po wcześniejszym złożeniu zamówienia telefonicznie, mailowo lub faxem przez Zamawiającego, dostawy w godzinach od 07.00 do 09.00. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy.

4.2.5.) Wartość części: 31397,0 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-01 do 2024-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena (C) – waga 60%
„czas rozpatrzenia reklamacji” – waga 40%

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: „czas rozpatrzenia reklamacji” Oferowany czas rozpatrzenia reklamacji: 1. czas rozpatrzenia reklamacji do 30 minut - ilość punktów za dane kryterium 40 2. czas rozpatrzenia reklamacji do 45 minut - ilość punktów za dane kryterium 30 3. czas rozpatrzenia reklamacji do 60minut - ilość punktów za dane kryterium 20 4. czas rozpatrzenia reklamacji powyżej 60minut - ilość punktów za dane kryterium 10

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Wspólny Słownik Zamówień : 15811000-6 Pieczywo
L.p. Określenie przedmiotu zamówienia Przewidywana ilość zakupu w szt.
1 Chleb wiejski 0,55 kg 17 000
2 Bagietka 0,27 kg 50
3 Chleb razowy 0,60 kg 25
4 Bułka zwykła 0,05 kg 50
5 Chleb wieloziarnisty 0,45 kg 20
6 Chleb kukurydziany 0,45 kg 20
7 bułka tarta 500g 490



Miejscem dostawy przedmiotu umowy jest siedziba Ośrodka– Nowy Dworek 46 oraz filie : Jordanowo 53, Glińsk 36, oraz Świebodzin- ul.Mała5.
Termin dostawy: codziennie w godzinach od 07.00 do 07.30 od poniedziałku do soboty ( z zapewnieniem dostaw na niedzielę i święta). . Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy.

4.2.5.) Wartość części: 57993 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15811000-6 - Pieczywo

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-01 do 2024-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena (C) – waga 60%
„czas rozpatrzenia reklamacji” – waga 40%

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: „czas rozpatrzenia reklamacji” Oferowany czas rozpatrzenia reklamacji: 1. czas rozpatrzenia reklamacji do 30 minut - ilość punktów za dane kryterium 40 2. czas rozpatrzenia reklamacji do 45 minut - ilość punktów za dane kryterium 30 3. czas rozpatrzenia reklamacji do 60minut - ilość punktów za dane kryterium 20 4. czas rozpatrzenia reklamacji powyżej 60minut - ilość punktów za dane kryterium 10

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 5

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Wspólny Słownik Zamówień : 15131100-6 Produkty mięsno-wędliniarskie


Miejscem dostawy przedmiotu umowy jest siedziba Ośrodka– Nowy Dworek 46 oraz filie : Jordanowo 53, Glińsk 36.
Termin dostawy: dwa razy w tygodniu tj. poniedziałek i czwartek w godzinach od 7.00 do 9.00, po wcześniejszym złożeniu zamówienia telefonicznie, mailowo lub faxem przez Zamawiającego.
, mailowo lub faxem przez Zamawiającego, dostawy w godzinach od 07.00 do 09.00. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy.
L.p. Nazwa towaru Przewidywana ilość j.m.
1 baleron 140 kg
2 boczek wędzony b/k 15 kg
3 boczek wędzony parzony b/k 50 kg
4 gulaszowe wp 340 kg
5 karkówka b/k 25 kg
6 kaszanka 100g 7330 szt
7 kiełbasa biała parzona 100g 4500 szt
8 kiełbasa mortadela 300 kg
9 kiełbasa szynkowa 120 kg
10 kiełbasa zwyczajna 100g 17295 szt
11 kiełbasa żywiecka 45 kg
12 kiełbasa biała surowa 100g 25 szt
13 kiełbasa śląska 100g 150 szt
14 kości schabowe surowe 1000 kg
15 kości schabowe wędzone 96 kg
16 boczek surowy b/k 25 kg
17 metka cebulowa 15 kg
18 mięso mielone wp 1390 kg
19 podgardle wędzone 20 kg
20 boczek faszerowany 105 kg
21 schab b/k 20 kg
22 słonina świeża 50 kg
23 smalec 20 kg
24 szynka tyrolska 185 kg
25 szynka gotowana 30 kg
26 łopatka z przyprawami 30 kg
27 parówka drobiowa 100g 9150 szt
28 kiełbasa piwna 75 kg
29 kiełbasa kanapkowa 140 kg
30 szynka surowa wędzona 25 kg
31 ogonówka surowa wędzona 10 kg
32 łopatka staropolska 20 kg
33 pasztet wędzony 25 kg
34 żeberka ekstra mięsne 25 kg
35 salceson czarny 13 kg
36 pasztet wędzony w naturalnym flaku 10 kg
37 łopatka bez kości 25 kg
38 kiełbasa jałowcowa 10 kg
39 nogi świńskie 10 kg
40 kiełbasa polska pieczona 15 kg
41 flaki wp 90 kg

Miejscem dostawy przedmiotu umowy jest siedziba Ośrodka– Nowy Dworek 46 oraz filie : Jordanowo 53, Glińsk 36.
Termin dostawy: dwa razy w tygodniu tj. poniedziałek, czwartek , po wcześniejszym złożeniu zamówienia telefonicznie mailowo lub faxem przez Zamawiającego, dostawy w godzinach od 07.00 do 09.00. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy.

4.2.5.) Wartość części: 53556,5 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15131100-6 - Produkty mięsno-wędliniarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-01 do 2024-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena (C) – waga 60%
„czas rozpatrzenia reklamacji” – waga 40%

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: „czas rozpatrzenia reklamacji” Oferowany czas rozpatrzenia reklamacji: 1. czas rozpatrzenia reklamacji do 30 minut - ilość punktów za dane kryterium 40 2. czas rozpatrzenia reklamacji do 45 minut - ilość punktów za dane kryterium 30 3. czas rozpatrzenia reklamacji do 60minut - ilość punktów za dane kryterium 20 4. czas rozpatrzenia reklamacji powyżej 60minut - ilość punktów za dane kryterium 10

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 6

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

L.p. Nazwa towaru Przewidywana ilość j.m.
1 filet z kurczaka 690 kg
2 porcje rosołowe 100 kg
3 żołądki kurze świeże 80 kg
4 podudzie drobiowe 275 kg
5 wątroba drobiowa 200 kg
6 szynka drobiowa 148 kg







Miejscem dostawy przedmiotu umowy jest siedziba Ośrodka– Nowy Dworek 46 oraz filie : Jordanowo 53, Glińsk 36.
Termin dostawy: dwa razy w tygodniu tj. poniedziałek, czwartek , po wcześniejszym złożeniu zamówienia telefonicznie mailowo lub faxem przez Zamawiającego, dostawy w godzinach od 07.00 do 09.00. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy.

4.2.5.) Wartość części: 16345 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15112100-7 - Świeży drób

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-01 do 2024-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena (C) – waga 60%
„czas rozpatrzenia reklamacji” – waga 40%

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: „czas rozpatrzenia reklamacji” Oferowany czas rozpatrzenia reklamacji: 1. czas rozpatrzenia reklamacji do 30 minut - ilość punktów za dane kryterium 40 2. czas rozpatrzenia reklamacji do 45 minut - ilość punktów za dane kryterium 30 3. czas rozpatrzenia reklamacji do 60minut - ilość punktów za dane kryterium 20 4. czas rozpatrzenia reklamacji powyżej 60minut - ilość punktów za dane kryterium 10

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 7

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Wspólny Słownik Zamówień : 03142500-3 Jaja


L.p. Określenie przedmiotu zamówienia Przewidywana ilość zakupu w szt
1. Jajo rozm L 21 600


Miejscem dostawy przedmiotu umowy jest siedziba Ośrodka– Nowy Dworek 46 oraz filie : Jordanowo 53, Glińsk 36.
Termin dostawy: dwa razy w tygodniu tj. poniedziałek, czwartek , po wcześniejszym złożeniu zamówienia telefonicznie mailowo lub faxem przez Zamawiającego, dostawy w godzinach od 07.00 do 09.00. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy.

4.2.5.) Wartość części: 13500 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 03142500-3 - Jaja

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-01 do 2024-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena (C) – waga 60%
„czas rozpatrzenia reklamacji” – waga 40%

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: „czas rozpatrzenia reklamacji” Oferowany czas rozpatrzenia reklamacji: 1. czas rozpatrzenia reklamacji do 30 minut - ilość punktów za dane kryterium 40 2. czas rozpatrzenia reklamacji do 45 minut - ilość punktów za dane kryterium 30 3. czas rozpatrzenia reklamacji do 60minut - ilość punktów za dane kryterium 20 4. czas rozpatrzenia reklamacji powyżej 60minut - ilość punktów za dane kryterium 10

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 8

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Wspólny Słownik Zamówień : 15896000-5 Produkty głęboko mrożone


L.p. Nazwa towaru Przewidywana ilość j.m.
1 brokuł 2,50 kg 30 op.
2 Burgery rybne z warzywami -5kg 60 op.
3 Fasolka szparagowa zółta 2,50kg 60 op.
4 Fasola szparagowa zielona cięta 2,50kg 30 op.
5 Kalafior catering 2,50 kg 80 op.
6 Kluski śląskie 2,5kg 10 op.
7 Marchew z groszkiem 2,50 kg 60 op.
8 Mieszanka kompotowa bez pestki 2,50kg 24 op.
9 Mieszanka warzywna na patelnię 2,50kg 30 op.
10 Miruna filet 5kg 25 op.
11 PAPRYKA CZERWONA PASKI 2,50 kg 50 op.
12 Papryka mix 2,50kg 60 op.
13 Pierogi ruskie 2,50kg 10 op.
14 Pierogi z serem 1500g 10 op.
15 pierogi z kapusta i grzybami 2,50kg 10 op.
16 Włoszczyzna mrożona 2,50kg 200 op.
17 sola filet 5kg 30 op.
18 miruna kostka z fileta - 5kg 30 op.
19 Zupa wiosenna 8 składnikowa 2,50 kg 40 op.








Miejscem dostawy przedmiotu umowy jest siedziba Ośrodka– Nowy Dworek 46 oraz filie : Jordanowo 53, Glińsk 36.
Termin dostawy: raz w tygodniu po wcześniejszym złożeniu zamówienia telefonicznie mailowo lub faxem przez Zamawiającego, dostawy w godzinach od 07.00 do 09.00. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy.

4.2.5.) Wartość części: 20187 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15896000-5 - Produkty głęboko mrożone

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-01 do 2024-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena (C) – waga 60%
„czas rozpatrzenia reklamacji” – waga 40%

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: „czas rozpatrzenia reklamacji” Oferowany czas rozpatrzenia reklamacji: 1. czas rozpatrzenia reklamacji do 30 minut - ilość punktów za dane kryterium 40 2. czas rozpatrzenia reklamacji do 45 minut - ilość punktów za dane kryterium 30 3. czas rozpatrzenia reklamacji do 60minut - ilość punktów za dane kryterium 20 4. czas rozpatrzenia reklamacji powyżej 60minut - ilość punktów za dane kryterium 10

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: 1. Do oferty Wykonawca zobowiązany jest dołączyć aktualne na dzień składania ofert oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu oraz o braku podstaw do wykluczenia z postępowania – zgodnie z Załącznikiem nr 2 do SWZ. W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez Wykonawców (dotyczy również wspólników spółki cywilnej) oświadczenie składa każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie.

5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Do oferty Wykonawca zobowiązany jest dołączyć aktualne na dzień składania ofert oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu oraz o braku podstaw do wykluczenia z postępowania – zgodnie z Załącznikiem nr 2 do SWZ. W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez Wykonawców (dotyczy również wspólników spółki cywilnej) oświadczenie składa każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie.
5. Podmiotowe środki dowodowe od Wykonawcy obejmują:
5.1 Oświadczenie Wykonawcy o braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007r. o ochronie konkurencji i konsumentów ( Dz.U. z 2020 r. poz. 1076) , z innym Wykonawca , który złożył odrębną ofertę, ofertę częściową lub wniosek o dopuszczenie do udziału w postepowaniu, albo oświadczenia o przynależności do tej samej grupy kapitałowej wraz z dokumentami lub informacjami potwierdzającymi przygotowanie oferty, oferty częściowej lub wniosku o dopuszczenie do udziału w postepowaniu niezależnie od innego Wykonawcy należącego do tej samej grupy kapitałowej – załącznik nr 3 do SWZ.

5.8.) Wykaz przedmiotowych środków dowodowych:

Zamawiający nie wymaga złożenia przez Wykonawcę przedmiotowych środków dowodowych.

5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie

5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:

1. Załącznik nr 1 - formularz ofertowy
2. Załącznik nr 2 - oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia i o spełnianiu
warunków udziału w postepowaniu
3. Załącznik nr 3 - oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do grupy kapitałowej

4. Załącznik nr 5 - formularz cenowy
5. Załącznik nr 6 - projekt umowy

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

1. Każdy z Wykonawców oddzielnie musi udokumentować, że nie podlega wykluczeniu w zakresie wymaganym przez Zamawiającego tj. oświadczenie stanowiące załącznik nr 2 do SWZ
2. Każdy z Wykonawców zobowiązany jest do złożenia listy podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej, albo informację o tym, że nie należy do grupy kapitałowej – wg wzoru stanowiącego załącznik nr 3 do SIWZ.
3. Co najmniej jeden z Wykonawców lub kilku z nich łącznie muszą spełniać warunki działu w postępowaniu, w zakresie opisanym przez Zamawiającego;
4. Oferta musi być podpisana w taki sposób, by prawnie zobowiązywała wszystkich Wykonawców występujących wspólnie;
5. Wykonawcy występujący wspólnie zobowiązani są ustanowić pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie niniejszego zamówienia lub do reprezentowania ich w postępowaniu oraz zawarcia umowy o udzielenie przedmiotowego zamówienia publicznego;
6.Wszelka korespondencja oraz rozliczenia dokonywane będą wyłącznie z podmiotem
występującym jako reprezentant pozostałych.

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

1. Wybrany Wykonawca jest zobowiązany do zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego na warunkach określonych we Wzorze Umowy, stanowiącym Załącznik nr 6 do SWZ.
2. Zakres świadczenia Wykonawcy wynikający z umowy jest tożsamy z jego zobowiązaniem zawartym w ofercie.
3. Zamawiający przewiduje możliwość zmiany zawartej umowy w stosunku do treści wybranej oferty w zakresie uregulowanym w art. 454-455 p.z.p. oraz wskazanym we Wzorze Umowy, stanowiącym Załącznik nr 6 do SWZ.
4. Zmiana umowy wymaga dla swej ważności, pod rygorem nieważności, zachowania formy pisemnej.

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2023-11-28 10:30

8.2.) Miejsce składania ofert: https://ezamowienia.gov.pl/

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2023-11-28 11:00

8.4.) Termin związania ofertą: 30 dni

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.