Ogłoszenie z dnia 2024-09-10
Powiązane ogłoszenia:
- 2024/BZP 00442816/01 - Ogłoszenie z dnia 2024-08-02
- 2024/BZP 00445223/01 - Modyfikacja z dnia 2024-08-05
Ogłoszenie o wyniku postępowania
Usługi
Wykonanie i dostarczanie posiłków gotowych w formie cateringu dla dzieci uczęszczających do żłobka i przedszkoli na terenie Gminy Mirów
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego1.2.) Nazwa zamawiającego: GMINA MIRÓW
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 670223847
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Mirów Stary 27
1.5.2.) Miejscowość: Mirów Stary
1.5.3.) Kod pocztowy: 26-503
1.5.4.) Województwo: mazowieckie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL921 - Radomski
1.5.7.) Numer telefonu: 486283889
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: urzad@mirow.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.mirow.pl
1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:
https://gwmirow.e-zp.finn.pl/1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ogólne usługi publiczne
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Wykonanie i dostarczanie posiłków gotowych w formie cateringu dla dzieci uczęszczających do żłobka i przedszkoli na terenie Gminy Mirów2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-9b8dfbb8-d89e-42c5-9086-aa1ec3723636
2.5.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00492703
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2024-09-10
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2024/BZP 00009713/09/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.3.3 Wykonanie i dostarczanie posiłków gotowych w formie cateringu dla dzieci uczęszczających do żłobka i przedszkoli na terenie Gminy Mirów
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak
2.14.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00442816
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Numer referencyjny: BG.271.10 .2024
4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.3.) Wartość zamówienia: 191497,00 PLN
4.4.) Rodzaj zamówienia: Usługi
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem niniejszego zamówienia jest Wykonanie i dostarczanie posiłków gotowych w formie cateringu dla dzieci uczęszczających do żłobka i przedszkoli na terenie Gminy Mirów
1. Catering obejmuje pełne wyżywienie dla 93 dzieci w wieku od 6 miesięcy - do 4 lat w:
1) Oddziale Przedszkolnym w miejscowości Mirów Stary
• Śniadanie — do 43 posiłków dziennie
• Obiad (2 dania) — do 43 posiłków dziennie
• Podwieczorek — do 43 posiłków dziennie
2) Publicznym Przedszkolu MIŚ w Zbijowie Małym
• Śniadanie — do 30 posiłków dziennie
• Obiad (2 dania)— do 30 posiłków dziennie
• Podwieczorek — do 30 posiłków dziennie
3) Żłobku Gminnym w Mirowie Starym
• Śniadanie - do 20 posiłków dziennie
• II śniadanie – do 20 posiłków dziennie
• Obiad (2 dania)– do 20 posiłków dziennie
• Podwieczorek – do 20 posiłków dziennie
2. Ilość wydawanych posiłków uzależniona będzie od frekwencji dzieci w przedszkolach i żłobku
3. O liczbie wydawanych posiłków w danym dniu Wykonawca informowany będzie na bieżąco do godziny 20.00 dnia poprzedzającego dzień wydania posiłku. W oparciu o uzyskane informacje Wykonawca dostarczać będzie określoną liczbę posiłków,
4. Posiłki Wykonawca dostarczać będzie własnym transportem, w specjalistycznych, jednorazowych pojemnikach, gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw.
5. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać posiłki w godzinach ustalonych w umowie.
6. Jadłospis, zawierający informację na temat wartości kalorycznej posiłków, układany będzie przez dietetyka Wykonawcy, na okres 10 dni roboczych (2 tygodnie) i dostarczany Zamawiającemu do zatwierdzenia na 5 dni przed okresem jego obowiązywania. Dzienny jadłospis obejmuje:
1) Pierwszy, drugi posiłek: śniadanie: chleb lub bułki, płatki zbożowe, jaja, zupy mleczne, wędliny, dżemy, miód, mleko i jego przetwory, sery itp., herbata, kakao, sok.
2) trzeci posiłek: pożywna zupa, drugie danie, kompot lub sok,
Pod pojęciem pożywnej zupy należy rozumieć zupę z tzw. mięsną wkładką podaną ze świeżym pieczywem bez ograniczenia ilościowego.
Pod pojęciem drugie danie należy rozumieć posiłek mięsny/rybny z urozmaiconymi surówkami lub gotowanymi jarzynami, Do mięsa zamiennie mogą być podawane ziemniaki, kasze, ryż lub makaron. Drugie danie mogą stanowić również pierogi, naleśniki, kopytka, makaron z sosem i krokiety itp.
3) czwarty posiłek: podwieczorek: owoce, bułka słodka, bułka lub chleb, dżemy, miód, naleśniki, jogurt, kisiel, owoc typu jabłko lub banan, ciasteczka lub ciasta własnego wypieku, ciasta drożdżowe, placek z jabłkami lub innymi owocami, koktajl owocowy, herbata, kakao, sok.
7. Wykonawca zobowiązany jest do zachowania diet pokarmowych w zależności od indywidualnych potrzeb dzieci, zgodnie z informacją otrzymaną od Zamawiającego.
Zamawiający będzie wymagał od Wykonawcy, aby w ramach realizowanego zamówienia zapewnił również posiłki dla dzieci specjalnej diety (bezglutenowej, ze skazą białkową, z alergią pokarmową lub innymi schorzeniami pokarmowymi) jeśli rodzic dostarczy odpowiednie zaświadczenie lekarskie.
Dzieci uczulone na produkty mleczne będą otrzymywały zupę bezmleczną. Produkty nabiałowe zastępowane będą innymi produktami np. mleko – herbatą, ser – wędliną. Dzieci uczulone na inne pokarmy będą musiały mieć przygotowane posiłki alternatywne.
Przygotowanie posiłków dla dzieci specjalnej diety wykonywane jest w ramach realizacji przedmiotu zamówienia i po zaoferowanej cenie w ofercie dla poszczególnych rodzajów posiłków w ramach standardowej ceny śniadania, obiadu i podwieczorku.
8. Zamawiający ma prawo dokonywania zmian w jadłospisie przedstawionym przez Wykonawcę,
9. Wykonawca zapewnia mycie i dezynfekcje we własnych pomieszczeniach termosów i pojemników, w których będą dostarczane posiłki,
10. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez Wykonawcę podczas wykonania przedmiotu zamówienia,
11. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i normami bezpieczeństwa zgodnymi ze standardami HACCP. Posiłki muszą spełniać wymogi żywienia zalecane przez Instytut Matki i Dziecka dla dzieci w wieku od 6 miesięcy — do 4 lat. Posiłki nie mogą być przygotowywane z półproduktów,
12. Wykonawca jest zobowiązany do zapewnienia próbki każdej składowej części potrawy, określonych w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 17 kwietnia 2007r. w sprawie pobierania i przechowywania próbek żywności przez zakłady żywienia zbiorowego typu zamkniętego (Dz. U. 2017 Nr 80, poz. 545). Zamawiający zastrzega sobie prawo do żądania w uzasadnionych przypadkach próbek.
13. Wykonawca zobowiązuje się do przygotowania i dostarczenia posiłków wyłącznie w dni, w które odbywają się zajęcia w przedszkolu i żłobku tj. od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem dni świątecznych oraz innych dni w których nie odbywają się zajęcia dla dzieci.
14. Do obowiązków Zamawiającego realizowanych za pomocą personelu własnego, należeć będzie porcjowanie i wydawanie posiłków oraz sprzątanie, ponoszenie kosztów środków czyszczących i higienicznych zużywanych do sprzątania po posiłku,
15. Do obowiązków Wykonawcy należeć będzie zabieranie odpadów oraz dokonywanie comiesięcznych rozliczeń z Zamawiającym za dostarczane posiłki po zakończeniu miesiąca na podstawie faktury obejmującą należność wyliczoną w oparciu o ilość rzeczywiście wydanych dzieciom posiłków i cenę określoną w ofercie,
16. Wykonawca jest odpowiedzialny za zgodność z warunkami jakościowymi opisanymi dla przedmiotu zamówienia
4.5.3.) Główny kod CPV: 55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
55524000-9 - Usługi dostarczania posiłków do szkół
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 324525,00 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 324525,00 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 324525,00 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mały przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Catering Ok Maciej Sałek
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 9482316314
7.3.3) Ulica: Chrobrego
7.3.4) Miejscowość: Radom
7.3.5) Kod pocztowy: 26-600
7.3.6.) Województwo: mazowieckie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
SEKCJA VIII UMOWA
8.1.) Data zawarcia umowy: 2024-09-02
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 324525,00 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
Od 2024-09-02 do 2025-08-318.4.) Zamawiający przewiduje następujące wymagania związane z realizacją zamówienia: w zakresie zatrudnienia na podstawie stosunku pracy, w okolicznościach, o których mowa w art. 95 ustawy
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Usługa przygotowania i dostarczenia posiłków dla uczniów Szkoły Podstawowej im. Królowej Jadwigi w Jerzykowie
- Usługa przygotowania i dostarczania posiłków dla uczniów szkoły i dzieci oddziału przedszkolnego
- Usługa żywienia pacjentów w SPZOZ w Radzyniu Podlaskim
- Usługa cateringowa - przygotowanie i dostarczenie posiłków dla Samorządowego Domu Pomocy Społecznej w Jedliczu
- Sukcesywna dostawa posiłków regeneracyjnych dla Zakładu Utylizacji Odpadów sp. z o. o. z siedzibą w Siedlcach, Zakład w Woli Suchożebrskiej
- Świadczenie usług cateringowych dla mieszkańców DPS w Łukowie
więcej: Usługi dostarczania posiłków »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.