Og³oszenie z dnia 2024-09-12
Powi±zane og³oszenia:
- 2024/BZP 00503585/01 - Modyfikacja z dnia 2024-09-17
- 2024/BZP 00562088/01 - Wynik z dnia 2024-10-24
Og³oszenie o zamówieniu
Us³ugi
¦wiadczenie us³ugi cateringowej (Inauguracja) na rzecz UMCS w Lublinie
SEKCJA I - ZAMAWIAJ¡CY
1.1.) Rola zamawiaj±cego
Postêpowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiaj±cego
1.2.) Nazwa zamawiaj±cego: Uniwersytet Marii Curie-Sk³odowskiej
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000001353
1.5) Adres zamawiaj±cego
1.5.1.) Ulica: Plac Marii Curie-Sk³odowskiej 5
1.5.2.) Miejscowo¶æ: Lublin
1.5.3.) Kod pocztowy: 20-031
1.5.4.) Województwo: lubelskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL814 - Lubelski
1.5.7.) Numer telefonu: 81 537 5384
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zampubl@mail.umcs.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.umcs.pl
1.6.) Rodzaj zamawiaj±cego: Zamawiaj±cy publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - uczelnia publiczna
1.7.) Przedmiot dzia³alno¶ci zamawiaj±cego: Edukacja
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Og³oszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Og³oszenie dotyczy us³ug spo³ecznych i innych szczególnych us³ug: Tak
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
¦wiadczenie us³ugi cateringowej (Inauguracja) na rzecz UMCS w Lublinie
2.4.) Identyfikator postêpowania: ocds-148610-97b37ca5-d07f-46cb-bc81-8d13b4910f3c
2.5.) Numer og³oszenia: 2024/BZP 00496501
2.6.) Wersja og³oszenia: 01
2.7.) Data og³oszenia: 2024-09-12
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zosta³y ujête w planie postêpowañ: Tak
2.9.) Numer planu postêpowañ w BZP: 2024/BZP 00433048/03/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postêpowañ:
1.3.3 Us³ugi cateringowe na potrzeby zjazdu absolwentów oraz wydarzeñ organizowanych przez Centrum Promocji
2.11.) O udzielenie zamówienia mog± ubiegaæ siê wy³±cznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.13.) O zamówienie mog± ubiegaæ siê wy³±cznie wykonawcy, którzy spe³niaj± warunki okre¶lone w art. 361 ustawy – us³ugi spo³eczne: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu wspó³finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstaw± prawn±
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTÊPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postêpowania
https://pzp.umcs.pl3.2.) Zamawiaj±cy zastrzega dostêp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowi±zani s± do sk³adania ofert, wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu, o¶wiadczeñ oraz innych dokumentów wy³±cznie przy u¿yciu ¶rodków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o ¶rodkach komunikacji elektronicznej, przy u¿yciu których zamawiaj±cy bêdzie komunikowa³ siê z wykonawcami - adres strony internetowej: https://pzp.umcs.pl
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotycz±ce korespondencji elektronicznej: Zgodnie z tre¶ci± ust. 7 SWZ.
3.8.) Zamawiaj±cy wymaga sporz±dzenia i przedstawienia ofert przy u¿yciu narzêdzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzêdzi, które nie s± ogólnie dostêpne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Jêzyki, w jakich mog± byæ sporz±dzane dokumenty sk³adane w postêpowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowi±zek informacyjny): Zgodnie z tre¶ci± za³±cznika nr 9
3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): Zgodnie z tre¶ci± za³±cznika nr 9
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnosz±ce siê do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczêciem postêpowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: TP/70-2024/DZP-p
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Us³ugi
4.1.4.) Zamawiaj±cy udziela zamówienia w czê¶ciach, z których ka¿da stanowi przedmiot odrêbnego postêpowania: Tak
4.1.8.) Mo¿liwe jest sk³adanie ofert czê¶ciowych: Tak
4.1.9.) Liczba czê¶ci: 3
4.1.10.) Ofertê mo¿na sk³adaæ na wszystkie czê¶ci
4.1.11.) Zamawiaj±cy ogranicza liczbê czê¶ci zamówienia, któr± mo¿na udzieliæ jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiaj±cy uwzglêdnia aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegó³owe odnosz±ce siê do przedmiotu zamówienia:
Czê¶æ 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Uroczysta Inauguracja roku akademickiego 2024/2025, w dniu 23 pa¼dziernika 2024r. na Wydziale Prawa i Administracji. Szczegó³owy opis przedmiotu zamówienia zawiera Za³±cznik do SWZ.
4.2.6.) G³ówny kod CPV: 55520000-1 - Us³ugi dostarczania posi³ków
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna warto¶æ opcji oraz okoliczno¶ci skorzystania z opcji:
Zgodnie z zapisami Opisu przedmiotu zamówienia oraz projektowanych postanowieñ umowy.4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-10-23 do 2024-10-23
4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Wykonawca okre¶li ³±czn± cenê oferty brutto, odpowiednio do czê¶ci, dla przedmiotu zamówienia oraz okre¶li ceny jednostkowe brutto w formularzu oferty (wed³ug wzoru stanowi±cego za³±cznik do SWZ).Wykonawca poda ceny w zapisie liczbowym. Wykonawca poda równie¿ ³±czn± cenê oferty brutto, we w³a¶ciwym miejscu na Platformie („Oferta podstawowa”).
4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jako¶ciowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Zapewnienie dodatkowej obs³ugi
4.3.6.) Waga: 40,00
4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Czê¶æ 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Uroczyste nadanie tytu³u Doktora Honoris Causa w dniu 24 pa¼dziernika 2024r. na Wydziale Prawa i Administracji
4.2.6.) G³ówny kod CPV: 55520000-1 - Us³ugi dostarczania posi³ków
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna warto¶æ opcji oraz okoliczno¶ci skorzystania z opcji:
Zgodnie z zapisami opisu przedmiotu zamówienia oraz projektowanych postanowieñ umowy4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-10-24 do 2024-10-24
4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Wykonawca okre¶li ³±czn± cenê oferty brutto, odpowiednio do czê¶ci, dla przedmiotu zamówienia oraz okre¶li ceny jednostkowe brutto w formularzu oferty (wed³ug wzoru stanowi±cego za³±cznik do SWZ).Wykonawca poda ceny w zapisie liczbowym. Wykonawca poda równie¿ ³±czn± cenê oferty brutto, we w³a¶ciwym miejscu na Platformie („Oferta podstawowa”).
4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jako¶ciowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Zapewnienie dodatkowej obs³ugi
4.3.6.) Waga: 40,00
4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Czê¶æ 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Uroczyste nadanie tytu³u Doktora Honoris Causa w dniu 25 listopada 2024r. na Wydziale Prawa i Administracji
4.2.6.) G³ówny kod CPV: 55520000-1 - Us³ugi dostarczania posi³ków
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna warto¶æ opcji oraz okoliczno¶ci skorzystania z opcji:
Zgodnie z zapisami opisu przedmiotu zamówienia oraz projektowanych postanowieñ umowy4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-11-25 do 2024-11-25
4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Wykonawca okre¶li ³±czn± cenê oferty brutto, odpowiednio do czê¶ci, dla przedmiotu zamówienia oraz okre¶li ceny jednostkowe brutto w formularzu oferty (wed³ug wzoru stanowi±cego za³±cznik do SWZ).Wykonawca poda ceny w zapisie liczbowym. Wykonawca poda równie¿ ³±czn± cenê oferty brutto, we w³a¶ciwym miejscu na Platformie („Oferta podstawowa”).
4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jako¶ciowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Zapewnienie dodatkowej obs³ugi
4.3.6.) Waga: 40,00
4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiaj±cy przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie
5.3.) Warunki udzia³u w postêpowaniu: Tak
5.4.) Nazwa i opis warunków udzia³u w postêpowaniu.
Zdolno¶ci techniczne lub zawodowej:Zamawiaj±cy okre¶la minimalne warunki dotycz±ce do¶wiadczenia:
(dotyczy Czê¶ci nr 1):
Wykonawca spe³ni warunek, je¿eli wyka¿e, ¿e w okresie ostatnich 3 lat przed up³ywem terminu sk³adania ofert, a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy - w tym okresie, nale¿ycie wykona³ co najmniej 2 us³ugi polegaj±ce na dostarczeniu i obs³udze serwisu kawowego lub us³udze cateringowej, dla co najmniej 100 osób o warto¶ci nie mniejszej ni¿ 10 000,00 z³ brutto ka¿da*.
(dotyczy Czê¶ci nr 2):
Wykonawca spe³ni warunek, je¿eli wyka¿e, ¿e w okresie ostatnich 3 lat przed up³ywem terminu sk³adania ofert, a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy - w tym okresie, nale¿ycie wykona³ co najmniej 2 us³ugi polegaj±ce na dostarczeniu i obs³udze serwisu kawowego lub us³udze cateringowej, dla co najmniej 100 osób o warto¶ci nie mniejszej ni¿ 10 000,00 z³ brutto ka¿da*.
(dotyczy Czê¶ci nr 3):
Wykonawca spe³ni warunek, je¿eli wyka¿e, ¿e w okresie ostatnich 3 lat przed up³ywem terminu sk³adania ofert, a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy - w tym okresie, nale¿ycie wykona³ co najmniej 2 us³ugi polegaj±ce na dostarczeniu i obs³udze serwisu kawowego lub us³udze cateringowej, dla co najmniej 100 osób o warto¶ci nie mniejszej ni¿ 10 000,00 z³ brutto ka¿da*.
* W przypadku podania kwot w walutach obcych Zamawiaj±cy dokona ich przeliczenia wed³ug ¶redniego kursu Narodowego Banku Polskiego (NBP) z dnia opublikowania og³oszenia o zamówieniu w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Je¿eli w dniu opublikowania og³oszenia o zamówieniu, NBP nie opublikuje informacji o ¶rednim kursie walut, Zamawiaj±cy dokona odpowiednich przeliczeñ wed³ug ¶redniego kursu z pierwszego, kolejnego dnia, w którym NBP opublikuje wy¿ej wymienione informacje.
Uwaga!
W przypadku kiedy Wykonawcy sk³adaj± ofertê na wiêcej ni¿ jedn± czê¶æ, winni wykazaæ siê do¶wiadczeniem o zsumowanej warto¶ci wszystkich czê¶ci, na które sk³adaj± ofertê.
5.5.) Zamawiaj±cy wymaga z³o¿enia o¶wiadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.7.) Wykaz podmiotowych ¶rodków dowodowych na potwierdzenie spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu: -Wykaz us³ug, odpowiednio do czê¶ci, (w formie elektronicznej lub w postaci elektronicznej opatrzonej podpisem zaufanym lub podpisem osobistym), wed³ug wzoru stanowi±cego za³±cznik do SWZ, w zakresie niezbêdnym do wykazania spe³niania warunku zdolno¶ci technicznej lub zawodowej (do¶wiadczenia) opisanego w pkt 5.2 ppkt 4) lit. a) SWZ, wykonanych w okresie ostatnich trzech lat przed up³ywem terminu sk³adania ofert, a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem ich warto¶ci, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których us³ugi zosta³y wykonane oraz za³±czeniem dowodów (w formie elektronicznej lub w postaci elektronicznej opatrzonej podpisem zaufanym lub podpisem osobistym), okre¶laj±cych czy te us³ugi zosta³y wykonane nale¿ycie.
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiaj±cy wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiaj±cy przewiduje aukcjê elektroniczn±: Nie
6.4.) Zamawiaj±cy wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiaj±cy wymaga zabezpieczenia nale¿ytego wykonania umowy: Nie
6.6.) Wymagania dotycz±ce sk³adania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia:
Wymagania dotycz±ce sk³adania oferty przez Wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia zawarte zosta³y w ust. 6.3 SWZ.6.7.) Zamawiaj±cy przewiduje uniewa¿nienie postêpowania, je¶li ¶rodki publiczne, które zamierza³ przeznaczyæ na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia nie zosta³y przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiaj±cy przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
Zgodnie z tre¶ci± §9 projektowanych postanowieñ umowy.7.5.) Zamawiaj±cy uwzglêdni³ aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe, innowacyjne lub etykiety zwi±zane z realizacj± zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin sk³adania ofert: 2024-09-23 11:00
8.2.) Miejsce sk³adania ofert: Ofertê wraz ze wszystkimi wymaganymi o¶wiadczeniami i dokumentami nale¿y z³o¿yæ elektronicznie za po¶rednictwem Platformy, pod adresem: https://pzp.umcs.pl
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2024-09-23 11:15
8.4.) Termin zwi±zania ofert±: do 2024-10-22
INNE PRZETARGI Z LUBLINA
- Us³uga w zakresie kompleksowego zabezpieczenia produktów leczniczych do badania klinicznego (DZP.25.31.2024)
- Dostawa artyku³ów spo¿ywczych do sto³ówki szkolnej - miêso i przetwory miêsne.
- Utrzymanie czysto¶ci Sekcji Zamiejscowych
- Dostawa jednorazowych wk³adów do strzykawki automatycznej na potrzeby COZL
- Dostawa implantów ortopedycznych - 2 zadania
- Dostawa sprzêtu pszczelarskiego na potrzeby realizacji przedsiêwziêcia pn:"Utworzenie Bran¿owego Centrum Umiejêtno¶ci w Pszczelej Woli z zakresu pszczelarstwa".
wiêcej: przetargi w Lublinie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Us³uga cateringowa dla Dziennego Domu Pomocy w Krasnem
- Przedmiotem zamówienia jest us³uga przygotowania i dostarczania posi³ków do Szko³y Podstawowej im. Marii Konopnickiej w Zawadzie w 2025 roku.
- Us³uga cateringu - przygotowanie i dowóz posi³ków do Szko³y Podstawowej im. Marii Konopnickiej w Borui Ko¶cielnej
- "Przygotowywanie i dostarczanie posi³ków dla dzieci z oddzia³ów przedszkolnych i uczniów Szko³y Podstawowej nr 404 w Warszawie przy ul. Cyklamenów 28 na okres od 02.01.2025r. do 31.12.2025r."
- Przygotowywanie i dostarczanie posi³ków dla dzieci z Przedszkola z Oddzia³ami Integracyjnymi nr 86 mieszcz±cego siê przy ul. Krupniczej 3 w Warszawie na okres od 02.01.2025 r. do 31.12.2025 r.
- Organizacja wydarzenia pn. Edukacja nieformalna, kluczem w rozwoju osobistym i karierze zawodowej, finansowanego w ramach projektu: "Zbudowanie systemu koordynacji i (...)"
wiêcej: Us³ugi dostarczania posi³ków »
Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.