Ogłoszenie z dnia 2022-12-15
Powiązane ogłoszenia:
- 2022/BZP 00380322/01 - Ogłoszenie z dnia 2022-10-06
- 2022/BZP 00389908/01 - Modyfikacja z dnia 2022-10-13
- 2024/BZP 00056441/01 - Modyfikacja z dnia 2024-01-22
- 2022/BZP 00475590/01 - Wynik z dnia 2022-12-05
Ogłoszenie o wyniku postępowania
Usługi
USŁUGI CATERINGOWE
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego1.2.) Nazwa zamawiającego: 31 BAZA LOTNICTWA TAKTYCZNEGO W POZNANIU-KRZESINACH
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 632431771
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: ul. Silniki 1
1.5.2.) Miejscowość: Poznań
1.5.3.) Kod pocztowy: 61-325
1.5.4.) Województwo: wielkopolskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL415 - Miasto Poznań
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: 31blt.przetargi@ron.mil.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://31blt.wp.mil.pl/pl/
1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:
https://portal.smartpzp.pl/31blt/public/postepowanie?postepowanie=347399861.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Obrona
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Tak
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
USŁUGI CATERINGOWE2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-90b019d8-4555-11ed-9171-f6b7c7d59353
2.5.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00497119
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2022-12-15
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00338502/17/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.3.25 Usługi cateringowe na 2023 r.
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak
2.14.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00380322/01
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Numer referencyjny: ZP 59/IX/22
4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.4.) Rodzaj zamówienia: Usługi
Część 1
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia są usługi cateringowe świadczone dla żołnierzy pełniących całodobowe służby dyżurne oraz innych osób uprawnionych do żywienia w kompleksach będących na zaopatrzeniu 31 Bazy Lotnictwa Taktycznego.- ZADANIE nr 1 - USŁUGI CATERINGOWE w Lesznie
Zamawiający zastrzega, że odległość pomiędzy miejscem przygotowywania posiłków, a miejscem ich spożywania, nie może być większa niż 15 kilometrów. Związane jest to ze specyfiką przestrzegania porządku dnia określonego w Jednostkach wojskowych, który podlega ściśle określonym reżimom, w tym z wydawaniem posiłków na czas. Zamawiający przy ocenie odległości będzie korzystał ze strony www.dojazd.org – najkrótsza odległość.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia oraz zalecane wielkości potraw i napojów, zestawienie wymiarów należności, wymagania jakościowe co do przedmiotu zamówienia, zostały określone w Opisach przedmiotu zamówienia - zał. nr 6 do SWZ.
Wykonawca musi posiadać wdrożony system bezpieczeństwa – HACCP obejmujący lokalizację w której będą przygotowywane posiłki. Wykonawca przekaże Zamawiającemu przed podpisaniem umowy kserokopię ważnego dokumentu potwierdzającą wdrożenie systemu HACCP w jednej z następujących form: certyfikat systemu HACCP wdrożonego przez firmy posiadające akredytację i uprawnienia Polskiego Centrum Akredytacyjnego z siedzibą w Warszawie lub zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP; przedłożone zaświadczenie winno potwierdzać, że Wykonawca wdrożył oraz stosuje Zasady systemu HACCP (podstawa prawna: art. 59 i 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2020r. poz. 2021 z późn. zm.). Brak dostarczenia dokumentu przez Wykonawcę, Zamawiający traktować będzie jako uchylenie się od zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego.
W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia wdrożony system bezpieczeństwa –HACCP musi posiadać każdy z Wykonawców.
Wykonawca musi być ubezpieczony w zakresie odpowiedzialności cywilnej do kwoty co najmniej 100 tys. PLN w zakresie odpowiedzialności cywilnej deliktowej oraz 100 tys. PLN w zakresie odpowiedzialności cywilnej kontraktowej. Wykonawca w ciągu 5 dni od daty zawarcia umowy przedstawi Zamawiającemu kopię polisy ubezpieczenia odpowiedzialności cywilnej (deliktowej i kontraktowej) wraz z opłaconymi składkami. Polisa musi być aktualna przez cały okres obowiązywania umowy
4.5.3.) Główny kod CPV: 55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków
4.5.5.) Wartość części: 1161395,00 PLN
Część 2
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia są usługi cateringowe świadczone dla żołnierzy pełniących całodobowe służby dyżurne oraz innych osób uprawnionych do żywienia w kompleksach będących na zaopatrzeniu 31 Bazy Lotnictwa Taktycznego.- ZADANIE nr 2 - USŁUGI CATERINGOWE w Śremie
Zamawiający zastrzega, że odległość pomiędzy miejscem przygotowywania posiłków, a miejscem ich spożywania, nie może być większa niż 15 kilometrów. Związane jest to ze specyfiką przestrzegania porządku dnia określonego w Jednostkach wojskowych, który podlega ściśle określonym reżimom, w tym z wydawaniem posiłków na czas. Zamawiający przy ocenie odległości będzie korzystał ze strony www.dojazd.org – najkrótsza odległość. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia oraz zalecane wielkości potraw i napojów, zestawienie wymiarów należności, wymagania jakościowe co do przedmiotu zamówienia, zostały określone w Opisach przedmiotu zamówienia - zał. nr 6 do SWZ.
Wykonawca musi posiadać wdrożony system bezpieczeństwa – HACCP obejmujący lokalizację w której będą przygotowywane posiłki. Wykonawca przekaże Zamawiającemu przed podpisaniem umowy kserokopię ważnego dokumentu potwierdzającą wdrożenie systemu HACCP w jednej z następujących form: certyfikat systemu HACCP wdrożonego przez firmy posiadające akredytację i uprawnienia Polskiego Centrum Akredytacyjnego z siedzibą w Warszawie lub zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP; przedłożone zaświadczenie winno potwierdzać, że Wykonawca wdrożył oraz stosuje Zasady systemu HACCP (podstawa prawna: art. 59 i 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2020r. poz. 2021 z późn. zm.). Brak dostarczenia dokumentu przez Wykonawcę, Zamawiający traktować będzie jako uchylenie się od zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego.
W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia wdrożony system bezpieczeństwa –HACCP musi posiadać każdy z Wykonawców.
Wykonawca musi być ubezpieczony w zakresie odpowiedzialności cywilnej do kwoty co najmniej 100 tys. PLN w zakresie odpowiedzialności cywilnej deliktowej oraz 100 tys. PLN w zakresie odpowiedzialności cywilnej kontraktowej. Wykonawca w ciągu 5 dni od daty zawarcia umowy przedstawi Zamawiającemu kopię polisy ubezpieczenia odpowiedzialności cywilnej (deliktowej i kontraktowej) wraz z opłaconymi składkami. Polisa musi być aktualna przez cały okres obowiązywania umowy
4.5.3.) Główny kod CPV: 55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków
4.5.5.) Wartość części: 795656,67 PLN
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA
Część 1
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 1)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 1)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 3
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 3
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 2
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 958110,00 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 958110,00 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 958110,00 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 1)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: ELOWAY Sp.z.o.o.
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 388589779
7.3.4) Miejscowość: Leszno
7.3.6.) Województwo: wielkopolskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Tak
7.3.9.) Informacja o częściach zamówienia, których wykonanie zamierza powierzyć podwykonawcom, oraz nazwy ewentualnych podwykonawców, jeżeli są już znani:
skierowania personelu kierowniczego, a także skierowania personelu podstawowego do przygotowywania posiłków. które powierzone zostaną Damian Bianek Działalność Gastronomiczno-Handlowa
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 1)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2022-12-13
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 958110,00 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
INNE PRZETARGI Z POZNANIA
- Dostawa materiałów eksploatacyjnych do urządzeń kopiująco-drukujących.
- Usługa ochrony osób i mienia oraz imprez targowych i wystawienniczych Wielkopolskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Poznaniu
- "Wynajem telebimów na czas imprez organizowanych przez Poznańskie Ośrodki Sportu i Rekreacji"
- Wykonywanie usług serwisowych oraz napraw centrali telefonicznej w Izbie Administracji Skarbowej w Poznaniu
- Dostawa wody mineralnej dla Izby Administracji Skarbowej w Poznaniu oraz podległych jednostek skarbowych.
- Założenie szczegółowej osnowy geodezyjnej poziomej w podziale na dwie części.
więcej: przetargi w Poznaniu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Usługa cateringu - przygotowania i dostawy wyżywienia dla 47 dzieci w wieku od 20 tygodnia do lat 3, które uczęszczają do Miejsko-Gminnego Żłobka w Łopusznie w roku 2025
- USŁUGA PRZYGOTOWYWANIA I DOSTARCZANIA POSIŁKÓW Z TYTUŁU ŻYWIENIA OSÓB ZATRZYMANYCH NA TERENIE DZIAŁANIA JEDNOSTEK POLICJI woj. PODLASKIEGO
- "Przygotowanie i wydawanie gorących posiłków dla klientów Ośrodka Pomocy Społecznej Gminy i Miasta Czerwionka - Leszczyny w okresie od marca 2025r. do lutego 2026r."
- Świadczenie usług cateringowych dla Szkoły Podstawowej i Punktu Przedszkolnego w msc. Białobiel
- Świadczenie usługi cateringowej wraz z obsługą kelnerską wydarzenia pn. Spotkanie Wielkanocne dla gości Hotelu Książ.
- Kompleksowe zorganizowanie 7 dniowego obozu terapeutycznego dla 44 wychowanków POW
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.