eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi KowaryDostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola Publicznego nr 1 w Kowarach, w celu przygotowania posiłków dla dzieci przedszkolnych w roku 2023



Ogłoszenie z dnia 2022-12-20


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola Publicznego nr 1
w Kowarach, w celu przygotowania posiłków dla dzieci przedszkolnych
w roku 2023

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: PRZEDSZKOLE PUBLICZNE NR 1 W KOWARACH

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 020899410

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: ul. Henryka Sienkiewicza 9

1.5.2.) Miejscowość: Kowary

1.5.3.) Kod pocztowy: 58-530

1.5.4.) Województwo: dolnośląskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL515 - Jeleniogórski

1.5.7.) Numer telefonu: 757182624

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: intendent@przedszkole1-kowary.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.przedszkole1kowary.szkolnastrona.pl

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola Publicznego nr 1
w Kowarach, w celu przygotowania posiłków dla dzieci przedszkolnych
w roku 2023

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-a31a54f7-8064-11ed-94da-6ae0fe5e7159

2.5.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00507353

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2022-12-20

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://miniPortal.uzp.gov.pl

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: 1) Postępowanie o udzielenie zamówienia prowadzone jest w języku polskim,
2) Wykonawca musi posiadać konto na ePUAP,
3) W postępowaniu o udzielenie zamówienia komunikacja między zamawiającym a wykonawcami odbywa się przy użyciu:
a)miniPortalu, który dostępny jest pod adresem: https://miniPortal.uzp.gov.pl/ za pośrednictwem ePUAP dostępnego pod
adresem:https://epuap.gov.pl/wps/portal,
4) Wykonawcy mogą też komunikować się z zamawiającym przy użyciu poczty e-mail: intendent@przedszkole1-kowary.pl
pojemność jednej wiadomości – do 5 Mb w szczególności do składania wniosków o wyjaśnienie SWZ czy składania innych
oświadczeń i wyjaśnień,

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1) Postępowanie o udzielenie
zamówienia prowadzone jest w języku polskim,
2) Wykonawca musi posiadać konto na ePUAP,
3) W postępowaniu o udzielenie zamówienia komunikacja między zamawiającym a wykonawcami odbywa się przy użyciu:
a)miniPortalu, który dostępny jest pod adresem: https://miniPortal.uzp.gov.pl/ za pośrednictwem ePUAP dostępnego pod
adresem:https://epuap.gov.pl/wps/portal,
4) Wykonawcy mogą też komunikować się z zamawiającym przy użyciupoczty e-mail: sintendent@przedszkole1-kowary.pl
pojemność jednej wiadomości – do 5 Mb w szczególności do składania wniosków o wyjaśnienie SWZ czy składania innych
oświadczeń i wyjaśnień,
5) Dokumenty lub oświadczenia, wykonawca składa w oryginale lub kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem w formie
elektronicznej, w postaci elektronicznej opatrzonej podpisem zaufanym lub podpisem osobistym. Jeżeli oryginał dokumentu lub
oświadczenia, o których mowa powyżej nie zostały sporządzone w postaci dokumentu elektronicznego, wykonawca może
sporządzić i przekazać elektroniczną kopię posiadanego dokumentu lub oświadczenia. W przypadku przekazywania przez
wykonawcę elektronicznej kopii dokumentu lub oświadczenia, opatrzenie jej kwalifikowanym podpisem elektronicznym, podpisem
zaufanym lub podpisem osobistym przez wykonawcę jest równoznaczne z poświadczeniem elektronicznej kopii dokumentu lub
oświadczenia za zgodność z oryginałem,
6) Sposób poświadczenia zgodności cyfrowego odwzorowania z dokumentem w postaci papierowej został określony w § 6 i 7
Rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 30 grudnia 2020 r. w sprawie sposobu sporządzania i przekazywania informacji oraz
wymagań technicznych dla dokumentów elektronicznych oraz środków komunikacji elektronicznej w postępowaniu o udzielenie
zamówienia publicznego lub konkursie (Dz. U. z 2020 r. poz. 2452),
7) Wiadomości przekazywane droga elektroniczną wskazują w sposób jednoznaczny nr postępowania oraz dane identyfikujące
wykonawcę,
8) Formaty plików muszą być zgodne z krajowymi Ramami Interoperacyjności Rozporządzenie Rady Ministrów z dnia 12 kwietnia
2012 r. w sprawie Krajowych Ram Interoperacyjności, minimalnych wymagań dla rejestrów publicznych i wymiany informacji w
postaci elektronicznej oraz minimalnych wymagań dla systemów teleinformatycznych (t.j. Dz.U.2017, poz. 2247),
9) Zamawiający nie dopuszcza przesyłania plików w następujących formatach: .com; .exe; .bat;.msi,
10) Zamawiający rekomenduje wykorzystanie formatów .pdf .doc .docx.xls .xlsx,
11) W przypadku podpisania dokumentu elektronicznego kwalifikowanym podpisem elektronicznym, podpisem zaufanym lub
podpisem osobistym osoba składająca taki podpis musi być umocowana w imieniu Wykonawcy zgodnie z obowiązującymi
przepisami.

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE)
2016/679
z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie
swobodnego przepływu takich danych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 96/46/WE
(ogólne rozporządzenie o ochronie danych osobowych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1) zwanego dalej RODO), uprzejmie
informujemy że:
1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych przetwarzanych jest Przedszkole Publiczne nr 1, ul. Sienkiewicza 9, 58-530
Kowary, tel. 75 718 26 24 e-mail: sekretariat@przedszkole1-kowary.pl
2. W sprawie przetwarzanych przez nas danych osobowych, może się Pani/Pan skontaktować z nami za pośrednictwem
powołanego Inspektora ochrony danych, pisząc na adres: iod@eventjgora.pl

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: ZP.271.1.2022

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 6

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Warzywa i owoce

4.2.6.) Główny kod CPV: 15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Najkorzystniejszą ofertą będzie oferta, która przedstawi najkorzystniejszy bilans ceny
i innych kryteriów odnoszących się do przedmiotu zamówienia.

Kryteria oceny ofert w każdej części zamówienia i ich znaczenie:
1) Kryterium I – CENA – 60 %
2) Kryterium II – TERMIN PŁATNOŚCI – 40 %

ad. 1) Punktacja za Kryterium I – CENA odbywać się będzie według wzoru:
( Cmin. / Cb ) x 100 x 60% = KI
gdzie oznacza:
KI – liczbę punktów z kryterium I


Cmin. – najniższą cenę brutto z przedstawionych ofert
Cb – cenę brutto oferty badanej

Maksymalna ilość punktów za Kryterium I – CENA – 60 pkt

ad. 2) Punktacja za Kryterium II – TERMIN PŁATNOŚCI odbywać się będzie według zasad:
Maksymalna ilość punktów za Kryterium II – TERMIN PŁATNOŚCI – 40 pkt

Punktacja za kryterium – TERMIN PŁATNOŚCI odbywać się będzie według zasad:

1) termin płatności do 14 dni – 0 pkt,
2) termin płatności do 21 dni – 20 pkt,
3) termin płatności do 30 dni – 40 pkt.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: jakość, w tym do parametry techniczne, właściwości estetyczne i funkcjonalne takie jak dostępność dla osób niepełnosprawnych lub uwzględnianie potrzeb użytkowników

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Artykuły spożywcze, mięso, wyroby wędliniarskie, mrożonki

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Najkorzystniejszą ofertą będzie oferta, która przedstawi najkorzystniejszy bilans ceny
i innych kryteriów odnoszących się do przedmiotu zamówienia.

Kryteria oceny ofert w każdej części zamówienia i ich znaczenie:
1) Kryterium I – CENA – 60 %
2) Kryterium II – TERMIN PŁATNOŚCI – 40 %

ad. 1) Punktacja za Kryterium I – CENA odbywać się będzie według wzoru:
( Cmin. / Cb ) x 100 x 60% = KI
gdzie oznacza:
KI – liczbę punktów z kryterium I


Cmin. – najniższą cenę brutto z przedstawionych ofert
Cb – cenę brutto oferty badanej

Maksymalna ilość punktów za Kryterium I – CENA – 60 pkt

ad. 2) Punktacja za Kryterium II – TERMIN PŁATNOŚCI odbywać się będzie według zasad:
Maksymalna ilość punktów za Kryterium II – TERMIN PŁATNOŚCI – 40 pkt

Punktacja za kryterium – TERMIN PŁATNOŚCI odbywać się będzie według zasad:

1) termin płatności do 14 dni – 0 pkt,
2) termin płatności do 21 dni – 20 pkt,
3) termin płatności do 30 dni – 40 pkt.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: jakość, w tym do parametry techniczne, właściwości estetyczne i funkcjonalne takie jak dostępność dla osób niepełnosprawnych lub uwzględnianie potrzeb użytkowników

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Artykuły mleczarskie

4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Najkorzystniejszą ofertą będzie oferta, która przedstawi najkorzystniejszy bilans ceny
i innych kryteriów odnoszących się do przedmiotu zamówienia.

Kryteria oceny ofert w każdej części zamówienia i ich znaczenie:
1) Kryterium I – CENA – 60 %
2) Kryterium II – TERMIN PŁATNOŚCI – 40 %

ad. 1) Punktacja za Kryterium I – CENA odbywać się będzie według wzoru:
( Cmin. / Cb ) x 100 x 60% = KI
gdzie oznacza:
KI – liczbę punktów z kryterium I


Cmin. – najniższą cenę brutto z przedstawionych ofert
Cb – cenę brutto oferty badanej

Maksymalna ilość punktów za Kryterium I – CENA – 60 pkt

ad. 2) Punktacja za Kryterium II – TERMIN PŁATNOŚCI odbywać się będzie według zasad:
Maksymalna ilość punktów za Kryterium II – TERMIN PŁATNOŚCI – 40 pkt

Punktacja za kryterium – TERMIN PŁATNOŚCI odbywać się będzie według zasad:

1) termin płatności do 14 dni – 0 pkt,
2) termin płatności do 21 dni – 20 pkt,
3) termin płatności do 30 dni – 40 pkt.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: jakość, w tym do parametry techniczne, właściwości estetyczne i funkcjonalne takie jak dostępność dla osób niepełnosprawnych lub uwzględnianie potrzeb użytkowników

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Mięso wędliny

4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Najkorzystniejszą ofertą będzie oferta, która przedstawi najkorzystniejszy bilans ceny
i innych kryteriów odnoszących się do przedmiotu zamówienia.

Kryteria oceny ofert w każdej części zamówienia i ich znaczenie:
1) Kryterium I – CENA – 60 %
2) Kryterium II – TERMIN PŁATNOŚCI – 40 %

ad. 1) Punktacja za Kryterium I – CENA odbywać się będzie według wzoru:
( Cmin. / Cb ) x 100 x 60% = KI
gdzie oznacza:
KI – liczbę punktów z kryterium I


Cmin. – najniższą cenę brutto z przedstawionych ofert
Cb – cenę brutto oferty badanej

Maksymalna ilość punktów za Kryterium I – CENA – 60 pkt

ad. 2) Punktacja za Kryterium II – TERMIN PŁATNOŚCI odbywać się będzie według zasad:
Maksymalna ilość punktów za Kryterium II – TERMIN PŁATNOŚCI – 40 pkt

Punktacja za kryterium – TERMIN PŁATNOŚCI odbywać się będzie według zasad:

1) termin płatności do 14 dni – 0 pkt,
2) termin płatności do 21 dni – 20 pkt,
3) termin płatności do 30 dni – 40 pkt.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: jakość, w tym do parametry techniczne, właściwości estetyczne i funkcjonalne takie jak dostępność dla osób niepełnosprawnych lub uwzględnianie potrzeb użytkowników

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 5

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Mrożone artykuły spożywcze

4.2.6.) Główny kod CPV: 15220000-6 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Najkorzystniejszą ofertą będzie oferta, która przedstawi najkorzystniejszy bilans ceny
i innych kryteriów odnoszących się do przedmiotu zamówienia.

Kryteria oceny ofert w każdej części zamówienia i ich znaczenie:
1) Kryterium I – CENA – 60 %
2) Kryterium II – TERMIN PŁATNOŚCI – 40 %

ad. 1) Punktacja za Kryterium I – CENA odbywać się będzie według wzoru:
( Cmin. / Cb ) x 100 x 60% = KI
gdzie oznacza:
KI – liczbę punktów z kryterium I


Cmin. – najniższą cenę brutto z przedstawionych ofert
Cb – cenę brutto oferty badanej

Maksymalna ilość punktów za Kryterium I – CENA – 60 pkt

ad. 2) Punktacja za Kryterium II – TERMIN PŁATNOŚCI odbywać się będzie według zasad:
Maksymalna ilość punktów za Kryterium II – TERMIN PŁATNOŚCI – 40 pkt

Punktacja za kryterium – TERMIN PŁATNOŚCI odbywać się będzie według zasad:

1) termin płatności do 14 dni – 0 pkt,
2) termin płatności do 21 dni – 20 pkt,
3) termin płatności do 30 dni – 40 pkt.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: jakość, w tym do parametry techniczne, właściwości estetyczne i funkcjonalne takie jak dostępność dla osób niepełnosprawnych lub uwzględnianie potrzeb użytkowników

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 6

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Pieczywo

4.2.6.) Główny kod CPV: 15811000-6 - Pieczywo

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Najkorzystniejszą ofertą będzie oferta, która przedstawi najkorzystniejszy bilans ceny
i innych kryteriów odnoszących się do przedmiotu zamówienia.

Kryteria oceny ofert w każdej części zamówienia i ich znaczenie:
1) Kryterium I – CENA – 60 %
2) Kryterium II – TERMIN PŁATNOŚCI – 40 %

ad. 1) Punktacja za Kryterium I – CENA odbywać się będzie według wzoru:
( Cmin. / Cb ) x 100 x 60% = KI
gdzie oznacza:
KI – liczbę punktów z kryterium I


Cmin. – najniższą cenę brutto z przedstawionych ofert
Cb – cenę brutto oferty badanej

Maksymalna ilość punktów za Kryterium I – CENA – 60 pkt

ad. 2) Punktacja za Kryterium II – TERMIN PŁATNOŚCI odbywać się będzie według zasad:
Maksymalna ilość punktów za Kryterium II – TERMIN PŁATNOŚCI – 40 pkt

Punktacja za kryterium – TERMIN PŁATNOŚCI odbywać się będzie według zasad:

1) termin płatności do 14 dni – 0 pkt,
2) termin płatności do 21 dni – 20 pkt,
3) termin płatności do 30 dni – 40 pkt.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: jakość, w tym do parametry techniczne, właściwości estetyczne i funkcjonalne takie jak dostępność dla osób niepełnosprawnych lub uwzględnianie potrzeb użytkowników

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak

5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:

Art. 109 ust. 1 pkt 4

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: Oświadczenie dotyczące
braku podstaw do wykluczenia z postępowania, na podstawie art. 125 ust. 1 ustawy Pzp, zgodnie z treścią załącznika nr 6 do SWZ–
wymagania dotyczące podpisania dokumentu elektronicznego wg pkt 1.

5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

W przypadku oferty wspólnej należy do oferty załączyć dokument ustanawiający pełnomocnika do reprezentowania
wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie niniejszego zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i
zawarcia umowy w sprawie niniejszego zamówienia publicznego– wymagania dotyczące podpisania dokumentu
elektronicznego wg pkt 1.
4) Oświadczenie dotyczące braku podstaw do wykluczenia z postępowania, na podstawie art. 125 ust. 1 ustawy Pzp,
zgodnie z treścią załącznika nr 6 do SWZ– wymagania dotyczące podpisania dokumentu elektronicznego .

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Nie

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2022-12-28 10:00

8.2.) Miejsce składania ofert: Ofertę należy złożyć za pośrednictwem Formularza do złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku dostępnego na e-PUAP i udostępnionego na miniPortalu, do dnia 28.12.2022 r., godz. 10:00.

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2022-12-28 11:00

8.4.) Termin związania ofertą: 30 dni

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.