Ogłoszenie z dnia 2022-12-22
Powiązane ogłoszenia:
- 2022/BZP 00513744/01 - Modyfikacja z dnia 2022-12-23
- 2023/BZP 00080835/01 - Wynik z dnia 2023-02-03
Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
„Zakup i dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola nr 2 w Redzie”
z podziałem na 10 części:
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: PRZEDSZKOLE NR 2
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 381031695
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: ŁĄKOWA, 27
1.5.2.) Miejscowość: Reda
1.5.3.) Kod pocztowy: 84-240
1.5.4.) Województwo: pomorskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL634 - Gdański
1.5.7.) Numer telefonu: 784315193
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: administracja@przedszkole2.reda.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://przedszkole2reda.pl/
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
„Zakup i dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola nr 2 w Redzie”
z podziałem na 10 części:
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-f00c1421-81f4-11ed-94da-6ae0fe5e7159
2.5.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00513113
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2022-12-22
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2022/BZP 00041688/01/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.1 Zakup i dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola nr 2 w Redzie
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://miniportal.uzp.gov.pl/3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://miniportal.uzp.gov.pl/
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 18. Zamawiający, zgodnie z § 3 ust. 3 Rozporządzenia Prezesa rady Ministrów w sprawie użycia środków komunikacji elektronicznej w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego oraz udostępniania i przechowywania dokumentów elektronicznych (Dz. U. z 2017 r. poz. 1320), dalej: „Rozporządzenia w sprawie środków komunikacji” podaje wymagania w postępowaniu o udzielenie zamówienia:
a) Wymagania techniczne i organizacyjne wysyłania i odbierania korespondencji elektronicznej przekazywanej przy ich użyciu, opisane zostały w warunkach korzystania z miniPortalu dostępnymi pod adresem https://miniportal.uzp.gov.pl/WarunkiUslugi oraz warunkami korzystania z ePUAP: https://www.gov.pl/web/gov/warunki-korzystania.
b) Niezbędne wymagania sprzętowo-aplikacyjne umożliwiające pracę w Systemie:
1) Stały dostęp do sieci Internet o gwarantowanej przepustowości nie mniejszej niż 512 kb/s;
2) Zainstalowany program Adobe Acrobat Reader lub inny obsługujący format plików .pdf
3) Maksymalny rozmiar pojedynczych plików przesyłanych za pośrednictwem Systemu wynosi 150 MB.
c) Zamawiający rekomenduje wykorzystanie formatów: .pdf .doc .xls .jpg (.jpeg) ze szczególnym wskazaniem na .pdf.
d) Pliki w innych formatach niż Pdf zaleca się opatrzyć zewnętrznym podpisem XAdES. Wykonawca powinien pamiętać, aby plik z podpisem przekazywać łącznie z dokumentem podpisywanym.
e) Zamawiający zaleca aby w przypadku podpisywania pliku przez kilka osób, stosować podpisy tego samego rodzaju. Podpisywanie różnymi rodzajami podpisów np. osobistym i kwalifikowanym może doprowadzić do problemów w weryfikacji plików.
f) Zamawiający zaleca, aby Wykonawca z odpowiednim wyprzedzeniem przetestował możliwość prawidłowego wykorzystania wybranej metody podpisania plików oferty.
g) Zaleca się aby komunikacja odbywała się elektronicznie za pośrednictwem dedykowanego formularza: „Formularz do komunikacji” dostępnego na ePUAP oraz udostępnionego przez miniPortal. We wszelkiej korespondencji związanej z niniejszym postępowaniem Zamawiający i Wykonawcy posługują się numerem ogłoszenia (ID postępowania).
h) Zamawiający rekomenduje wykorzystanie podpisu z kwalifikowanym znacznikiem czasu.
i) Jeśli wykonawca pakuje dokumenty w plik Zip zalecamy wcześniejsze podpisanie każdego ze skompresowanych plików
j) Zamawiający zaleca aby nie wprowadzać jakichkolwiek zmian w plikach po podpisaniu ich podpisem kwalifikowanym. Może to skutkować naruszeniem integralności plików co równoważne będzie z koniecznością odrzucenia oferty w postępowaniu.
3.7.) Adres strony internetowej, pod którym są dostępne narzędzia, urządzenia lub formaty plików, które nie są ogólnie dostępne: https://miniportal.uzp.gov.pl/
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): zgodnie z art.13 i 14 RODO
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: ZP/P2/I/2022
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.1.5.) Wartość zamówienia: 388807,70 PLN
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 10
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Różne artykuły spożywcze, produkty mączne
4.2.5.) Wartość części: 63141,96 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-06 do 2023-12-29
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Tak
4.2.14.) Przedmiot, wielkość lub zakres oraz warunki zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane Asortyment oraz ilości podane w ofercie przetargowej mogą ulec zmianie w trakcie
obowiązywania umowy. Ostateczna ilości poszczególnych artykułów oraz ich asortyment będą wynikały z faktycznych potrzeb Zamawiającego w okresie obowiązywania umowy. Wynagrodzenie Wykonawcy będzie wynikać z ilości faktycznie dostarczonych produktów.
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1) Zamawiający przy wyborze najkorzystniejszej oferty będzie się kierował następującym kryteriami:
Kryterium – cena
Maksymalna ilość punktów – 100 pkt
Waga kryterium – W1=1,00
Maksymalna ilość punktów w danym kryterium – Pmax1=100 pkt
Kryterium cena = 100%
C- liczba punktów przyznanych ocenianej ofercie w kryterium cena, wyliczone wg wzoru:
C= CMIN /CB x W1 x 100 pkt
CMIN – najniższa cena spośród ofert nieodrzuconych
CB – cena oferty badanej
W1– waga kryterium cena
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Pieczywo i wyroby piekarskie
4.2.5.) Wartość części: 19309,20 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-06 do 2023-12-29
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Tak
4.2.14.) Przedmiot, wielkość lub zakres oraz warunki zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane Asortyment oraz ilości podane w ofercie przetargowej mogą ulec zmianie w trakcie
obowiązywania umowy. Ostateczna ilości poszczególnych artykułów oraz ich asortyment będą wynikały z faktycznych potrzeb Zamawiającego w okresie obowiązywania umowy. Wynagrodzenie Wykonawcy będzie wynikać z ilości faktycznie dostarczonych produktów.
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1) Zamawiający przy wyborze najkorzystniejszej oferty będzie się kierował następującym kryteriami:
Kryterium – cena
Maksymalna ilość punktów – 100 pkt
Waga kryterium – W1=1,00
Maksymalna ilość punktów w danym kryterium – Pmax1=100 pkt
Kryterium cena = 100%
C- liczba punktów przyznanych ocenianej ofercie w kryterium cena, wyliczone wg wzoru:
C= CMIN /CB x W1 x 100 pkt
CMIN – najniższa cena spośród ofert nieodrzuconych
CB – cena oferty badanej
W1– waga kryterium cena
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Warzywa i owoce świeże i kiszone
4.2.5.) Wartość części: 58157,15 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-06 do 2023-12-29
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Tak
4.2.14.) Przedmiot, wielkość lub zakres oraz warunki zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane Asortyment oraz ilości podane w ofercie przetargowej mogą ulec zmianie w trakcie
obowiązywania umowy. Ostateczna ilości poszczególnych artykułów oraz ich asortyment będą wynikały z faktycznych potrzeb Zamawiającego w okresie obowiązywania umowy. Wynagrodzenie Wykonawcy będzie wynikać z ilości faktycznie dostarczonych produktów.
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1) Zamawiający przy wyborze najkorzystniejszej oferty będzie się kierował następującym kryteriami:
Kryterium – cena
Maksymalna ilość punktów – 100 pkt
Waga kryterium – W1=1,00
Maksymalna ilość punktów w danym kryterium – Pmax1=100 pkt
Kryterium cena = 100%
C- liczba punktów przyznanych ocenianej ofercie w kryterium cena, wyliczone wg wzoru:
C= CMIN /CB x W1 x 100 pkt
CMIN – najniższa cena spośród ofert nieodrzuconych
CB – cena oferty badanej
W1– waga kryterium cena
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Mięso, wędliny i produkty mięsne
4.2.5.) Wartość części: 58691,30 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-06 do 2023-12-29
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Tak
4.2.14.) Przedmiot, wielkość lub zakres oraz warunki zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane Asortyment oraz ilości podane w ofercie przetargowej mogą ulec zmianie w trakcie
obowiązywania umowy. Ostateczna ilości poszczególnych artykułów oraz ich asortyment będą wynikały z faktycznych potrzeb Zamawiającego w okresie obowiązywania umowy. Wynagrodzenie Wykonawcy będzie wynikać z ilości faktycznie dostarczonych produktów.
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1) Zamawiający przy wyborze najkorzystniejszej oferty będzie się kierował następującym kryteriami:
Kryterium – cena
Maksymalna ilość punktów – 100 pkt
Waga kryterium – W1=1,00
Maksymalna ilość punktów w danym kryterium – Pmax1=100 pkt
Kryterium cena = 100%
C- liczba punktów przyznanych ocenianej ofercie w kryterium cena, wyliczone wg wzoru:
C= CMIN /CB x W1 x 100 pkt
CMIN – najniższa cena spośród ofert nieodrzuconych
CB – cena oferty badanej
W1– waga kryterium cena
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 5
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Mrożonki warzywne i owocowe
4.2.5.) Wartość części: 25821,20 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15896000-5 - Produkty głęboko mrożone
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-06 do 2023-12-29
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Tak
4.2.14.) Przedmiot, wielkość lub zakres oraz warunki zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane Asortyment oraz ilości podane w ofercie przetargowej mogą ulec zmianie w trakcie
obowiązywania umowy. Ostateczna ilości poszczególnych artykułów oraz ich asortyment będą wynikały z faktycznych potrzeb Zamawiającego w okresie obowiązywania umowy. Wynagrodzenie Wykonawcy będzie wynikać z ilości faktycznie dostarczonych produktów.
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1) Zamawiający przy wyborze najkorzystniejszej oferty będzie się kierował następującym kryteriami:
Kryterium – cena
Maksymalna ilość punktów – 100 pkt
Waga kryterium – W1=1,00
Maksymalna ilość punktów w danym kryterium – Pmax1=100 pkt
Kryterium cena = 100%
C- liczba punktów przyznanych ocenianej ofercie w kryterium cena, wyliczone wg wzoru:
C= CMIN /CB x W1 x 100 pkt
CMIN – najniższa cena spośród ofert nieodrzuconych
CB – cena oferty badanej
W1– waga kryterium cena
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 6
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Ryby świeże i wędzone oraz pozostałe produkty rybne
4.2.5.) Wartość części: 41833,00 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15220000-6 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-06 do 2023-12-29
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Tak
4.2.14.) Przedmiot, wielkość lub zakres oraz warunki zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane Asortyment oraz ilości podane w ofercie przetargowej mogą ulec zmianie w trakcie
obowiązywania umowy. Ostateczna ilości poszczególnych artykułów oraz ich asortyment będą wynikały z faktycznych potrzeb Zamawiającego w okresie obowiązywania umowy. Wynagrodzenie Wykonawcy będzie wynikać z ilości faktycznie dostarczonych produktów.
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1) Zamawiający przy wyborze najkorzystniejszej oferty będzie się kierował następującym kryteriami:
Kryterium – cena
Maksymalna ilość punktów – 100 pkt
Waga kryterium – W1=1,00
Maksymalna ilość punktów w danym kryterium – Pmax1=100 pkt
Kryterium cena = 100%
C- liczba punktów przyznanych ocenianej ofercie w kryterium cena, wyliczone wg wzoru:
C= CMIN /CB x W1 x 100 pkt
CMIN – najniższa cena spośród ofert nieodrzuconych
CB – cena oferty badanej
W1– waga kryterium cena
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 7
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Nabiał
4.2.5.) Wartość części: 66320,10 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-06 do 2023-12-29
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Tak
4.2.14.) Przedmiot, wielkość lub zakres oraz warunki zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane Asortyment oraz ilości podane w ofercie przetargowej mogą ulec zmianie w trakcie
obowiązywania umowy. Ostateczna ilości poszczególnych artykułów oraz ich asortyment będą wynikały z faktycznych potrzeb Zamawiającego w okresie obowiązywania umowy. Wynagrodzenie Wykonawcy będzie wynikać z ilości faktycznie dostarczonych produktów.
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1) Zamawiający przy wyborze najkorzystniejszej oferty będzie się kierował następującym kryteriami:
Kryterium – cena
Maksymalna ilość punktów – 100 pkt
Waga kryterium – W1=1,00
Maksymalna ilość punktów w danym kryterium – Pmax1=100 pkt
Kryterium cena = 100%
C- liczba punktów przyznanych ocenianej ofercie w kryterium cena, wyliczone wg wzoru:
C= CMIN /CB x W1 x 100 pkt
CMIN – najniższa cena spośród ofert nieodrzuconych
CB – cena oferty badanej
W1– waga kryterium cena
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 8
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Jaja
4.2.5.) Wartość części: 11050 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 03142500-3 - Jaja
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-06 do 2023-12-29
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Tak
4.2.14.) Przedmiot, wielkość lub zakres oraz warunki zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane Asortyment oraz ilości podane w ofercie przetargowej mogą ulec zmianie w trakcie
obowiązywania umowy. Ostateczna ilości poszczególnych artykułów oraz ich asortyment będą wynikały z faktycznych potrzeb Zamawiającego w okresie obowiązywania umowy. Wynagrodzenie Wykonawcy będzie wynikać z ilości faktycznie dostarczonych produktów.
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1) Zamawiający przy wyborze najkorzystniejszej oferty będzie się kierował następującym kryteriami:
Kryterium – cena
Maksymalna ilość punktów – 100 pkt
Waga kryterium – W1=1,00
Maksymalna ilość punktów w danym kryterium – Pmax1=100 pkt
Kryterium cena = 100%
C- liczba punktów przyznanych ocenianej ofercie w kryterium cena, wyliczone wg wzoru:
C= CMIN /CB x W1 x 100 pkt
CMIN – najniższa cena spośród ofert nieodrzuconych
CB – cena oferty badanej
W1– waga kryterium cena
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 9
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Świeże soki
4.2.5.) Wartość części: 32230,00 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15982100-6 - Soki ze świeżych owoców
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-06 do 2023-12-29
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Tak
4.2.14.) Przedmiot, wielkość lub zakres oraz warunki zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane Asortyment oraz ilości podane w ofercie przetargowej mogą ulec zmianie w trakcie
obowiązywania umowy. Ostateczna ilości poszczególnych artykułów oraz ich asortyment będą wynikały z faktycznych potrzeb Zamawiającego w okresie obowiązywania umowy. Wynagrodzenie Wykonawcy będzie wynikać z ilości faktycznie dostarczonych produktów.
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1) Zamawiający przy wyborze najkorzystniejszej oferty będzie się kierował następującym kryteriami:
Kryterium – cena
Maksymalna ilość punktów – 100 pkt
Waga kryterium – W1=1,00
Maksymalna ilość punktów w danym kryterium – Pmax1=100 pkt
Kryterium cena = 100%
C- liczba punktów przyznanych ocenianej ofercie w kryterium cena, wyliczone wg wzoru:
C= CMIN /CB x W1 x 100 pkt
CMIN – najniższa cena spośród ofert nieodrzuconych
CB – cena oferty badanej
W1– waga kryterium cena
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 10
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Woda
4.2.5.) Wartość części: 9253,75 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15981000-8 - Wody mineralne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-06 do 2023-12-29
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Tak
4.2.14.) Przedmiot, wielkość lub zakres oraz warunki zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane Asortyment oraz ilości podane w ofercie przetargowej mogą ulec zmianie w trakcie
obowiązywania umowy. Ostateczna ilości poszczególnych artykułów oraz ich asortyment będą wynikały z faktycznych potrzeb Zamawiającego w okresie obowiązywania umowy. Wynagrodzenie Wykonawcy będzie wynikać z ilości faktycznie dostarczonych produktów.
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1) Zamawiający przy wyborze najkorzystniejszej oferty będzie się kierował następującym kryteriami:
Kryterium – cena
Maksymalna ilość punktów – 100 pkt
Waga kryterium – W1=1,00
Maksymalna ilość punktów w danym kryterium – Pmax1=100 pkt
Kryterium cena = 100%
C- liczba punktów przyznanych ocenianej ofercie w kryterium cena, wyliczone wg wzoru:
C= CMIN /CB x W1 x 100 pkt
CMIN – najniższa cena spośród ofert nieodrzuconych
CB – cena oferty badanej
W1– waga kryterium cena
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak
5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:
Art. 109 ust. 1 pkt 1
Art. 109 ust. 1 pkt 4
Art. 109 ust. 1 pkt 5
Art. 109 ust. 1 pkt 7
Art. 109 ust. 1 pkt 8
Art. 109 ust. 1 pkt 9
Art. 109 ust. 1 pkt 10
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak
5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.
Postępowanie prowadzone jest w procedurze właściwej dla zamówień publicznych o wartości szacunkowej mniejszejniż progi unijne określone w przepisach wydanych na podstawie art. 3 ust. 2 pkt 1 lit. a ustawy Prawo zamówień publicznych
(tekst jednolity: Dz. U.2021 r. poz. 1129 z późn. zm., dalej jako „ustawa Pzp”), w trybie podstawowym na podstawie art. 275
pkt 1 ustawy Pzp.
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: 3. Zamawiający wezwie Wykonawcę, którego oferta została najwyżej oceniona, do złożenia w wyznaczonym terminie, nie krótszym niż 5 dni od dnia wezwania, aktualnych na dzień złożenia podmiotowych środków dowodowych potwierdzających:
a) brak podstaw wykluczenia: tj. oświadczenia Wykonawcy, w zakresie art. 108 ust. 1 pkt 5 ustawy Pzp, o braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów (t.j. Dz. U. z 2021 r. poz. 275) z innym Wykonawcą, który złożył odrębną ofertę, albo oświadczenia o przynależności do tej samej grupy kapitałowej wraz z dokumentami lub informacjami potwierdzającymi przygotowanie oferty niezależnie od innego Wykonawcy należącego do tej samej grupy kapitałowej, zgodnie ze wzorem stanowiącym załącznik nr 3 do SWZ
5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: aktualnej decyzji administracyjnej właściwego powiatowego lekarza weterynarii w sprawie zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania albo przedłużania warunkowego zatwierdzania zakładów, zgodnie z art. 20 ust. 1 pkt 2 ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2020 r. poz. 1753 ze zm.), lub właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej w sprawie zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania, przedłużania warunkowego zatwierdzania zakładów, które produkują lub wprowadzają do obrotu żywność pochodzenia nie zwierzęcego lub wprowadzają do obrotu produkty pochodzenia zwierzęcego, nie objęte urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, zgodnie z art. 62 ust. 1 pkt 2 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia tj. Dz. U. z 2022r., poz. 2132 , lub zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów zgodne z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007 r., w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzania zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej (Dz. U. z 2007r. Nr 106, poz. 730).
b) wykazu wykonanych dostaw, a w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych również wykonywanych dostaw, w okresie ostatnich 3 lat, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane, oraz załączeniem dowodów określających, czy te dostawy zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty sporządzone przez podmiot, dla którego dostawy lub usługi zostały wykonane, a w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych są w dalszym ciągu wykonywane, jeżeli wykonawca z przyczyn od niego niezależnych nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie wykonawcy; w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające należyte wykonywanie, dokumenty powinny być wystawione w okresie ostatnich 3 miesięcy poprzedzających termin składania ofert. Wykaz odpowiada załącznikowi nr 8 do SWZ
5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:
1. Dokumenty składane wraz z ofertą:a) Formularz Ofertowy, wg wzoru Zamawiającego, załącznik nr 1 do SWZ (W przypadku Wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia, składają jeden Formularz Ofertowy)
b) Zbiorcze zestawienie stanowiące załącznik nr 1a, 1b, 1c, 1d, 1e, 1f,1g, 1h,1i,1j* do SWZ.
c) Oświadczenie Wykonawcy składane na podstawie art. 125 ust. 1 ustawy Pzp – wzór oświadczenia stanowi załącznik nr 5 do SWZ (W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez Wykonawców, oświadczenie składa każdy z Wykonawców).
d) Oświadczenie Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia składane na podstawie art. 117 ust. 4 ustawy Pzp - wzór oświadczenia stanowi załącznik nr 6 do SWZ.*
e) Oświadczenie podmiotu trzeciego składane na podstawie art. 125 ust. 5 ustawy Pzp - wzór oświadczenia stanowi załącznik nr 7 do SWZ.*
f) Pełnomocnictwo upoważniające do złożenia oferty, o ile ofertę składa pełnomocnik.*
g) Pełnomocnictwo w przypadku składania oferty przez Wykonawców ubiegających się
wspólnie o udzielenie zamówienia.* Pełnomocnictwo powinno zostać złożone w formie elektronicznej lub w postaci elektronicznej opatrzonej podpisem zaufanym, lub podpisem osobistym. Dopuszcza się również przedłożenie elektronicznej kopii dokumentu poświadczonej za zgodność z oryginałem przez notariusza, tj. podpisanej kwalifikowanym podpisem elektronicznym osoby posiadającej uprawnienia notariusza.
h) Dokumenty potwierdzające, że zastrzeżone w ofercie informacje stanowią tajemnicę
przedsiębiorstwa.*
i) Wykaz rozwiązań równoważnych – Wykonawca jest zobowiązany wykazać, że oferowane przez niego rozwiązanie spełnia wymagania określone przez zamawiającego. W takim przypadku wykonawca załącza do oferty wykaz rozwiązań równoważnych z jego opisem lub normami
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:
Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia.Wykonawcy składający ofertę wspólną ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy.
Do oferty wspólnej Wykonawcy dołączają pełnomocnictwo.
Pełnomocnik pozostaje w kontakcie z Zamawiającym w toku postępowania i do niego Zamawiający kieruje informacje, korespondencję, itp.
Oferta wspólna, składana przez dwóch lub więcej Wykonawców, powinna spełniać następujące wymagania:
a) oferta wspólna powinna być sporządzona zgodnie z SWZ;
b) sposób składania dokumentów w ofercie wspólnej:
- dokumenty, dotyczące własnej firmy, takie jak np.: oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia składa każdy z Wykonawców składających ofertę wspólną we własnym imieniu;
- dokumenty wspólne takie jak np.: formularz ofertowy, formularz cenowy, dokumenty podmiotowe i przedmiotowe, oświadczenie składane na podstawie art. 117 ust. 4 ustawy Pzp składa pełnomocnik Wykonawców w imieniu wszystkich Wykonawców składających ofertę wspólną;
c) kopie dokumentów dotyczących każdego z Wykonawców składających ofertę wspólną muszą być poświadczone za zgodność z oryginałem przez osobę lub osoby upoważnione do reprezentowania tych Wykonawców.
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
Określenie wprowadzenia zmian zostało opisane we Wzorze umowy który stanowi załącznkik nr 4 do SWZ7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2022-12-23 12:00
8.2.) Miejsce składania ofert: https://miniportal.uzp.gov.pl/
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2023-01-02 10:00
8.4.) Termin związania ofertą: do 2023-02-01
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola Samorządowego w Celestynowie
- Dostawa artykułów spożywczych do stołówki przedszkola
- Dostawa artykułów spożywczych do stołówki przedszkola
- Dostawa produktów żywnościowych dla Miejskiego Przedszkola nr 17 w Piekarach Śląskich
- Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych dla Szkoły Podstawowej nr 1 w Nowym Dworze Mazowieckim w 2025 roku
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Starej Wsi
więcej: Jaja »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.