Ogłoszenie z dnia 2023-11-27
Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
„Dostawa artykułów żywnościowych do Publicznego Przedszkola nr 3 „Zielony Zakątek” w Strzegomiu w pierwszej połowie 2024 roku.”
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: Publiczne Przedszkole nr 3 "ZIELONY ZAKĄTEK" w Strzegomiu
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 021414165
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Parkowa 8
1.5.2.) Miejscowość: Strzegom
1.5.3.) Kod pocztowy: 58-150
1.5.4.) Województwo: dolnośląskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL517 - Wałbrzyski
1.5.7.) Numer telefonu: 748551004
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: pp3@strzegom.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: pp3.strzegom.pl
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
„Dostawa artykułów żywnościowych do Publicznego Przedszkola nr 3 „Zielony Zakątek” w Strzegomiu w pierwszej połowie 2024 roku.”
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-470dd57f-8cfc-11ee-b55a-a22b2d7f700e
2.5.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00515344
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2023-11-27
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://www.platformazakupowa.pl3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: Komunikacja w postępowaniu o udzielenie zamówienia, w tym wymiana informacji oraz przekazywanie dokumentów lub oświadczeń między Zamawiającym a Wykonawcą odbywa się w języku polskim przy użyciu
środków komunikacji elektronicznej. Przez środki komunikacji elektronicznej rozumie się środki komunikacji elektronicznej zdefiniowane w ustawie z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. z 2020 r. poz. 344). Zamawiający nie przewiduje innego sposobu komunikowania się z Wykonawcami niż przy użyciu środków komunikacji elektronicznej.
Adres strony internetowej: https://www.platformazakupowa.pl/
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1) Zamawiający, zgodnie z § 3 ust. 3
Rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów w sprawie użycia środków komunikacji elektronicznej w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego oraz udostępnienia i przechowywania dokumentów elektronicznych (Dz. U. z 2017 r. poz. 1320) określa niezbędne wymagania sprzętowo - aplikacyjne umożliwiające pracę na platformazakupowa.pl:
a) stały dostęp do sieci Internet o gwarantowanej przepustowości nie mniejszej niż 512 kb/s,
b) komputer klasy PC lub MAC o następującej konfiguracji: pamięć min. 2 GB Ram, procesor Intel IV 2 GHZ lub jego nowsza wersja, jeden z systemów operacyjnych - MS Windows 7, Mac Os x 10 4, Linux, lub ich nowsze wersje,
c) zainstalowana dowolna przeglądarka internetowa, w przypadku Internet Explorer minimalnie wersja 10 0.,
d) włączona obsługa JavaScript,
e) zainstalowany program Adobe Acrobat Reader lub inny obsługujący format plików .pdf,
2) Platformazakupowa.pl działa według standardu przyjętego w komunikacji sieciowej - kodowanie UTF8,
3) Oznaczenie czasu odbioru danych przez platformę zakupową stanowi datę oraz dokładny czas (hh:mm:ss) generowany wg. czasu lokalnego serwera synchronizowanego z zegarem Głównego Urzędu Miar.
4) Wykonawca, przystępując do niniejszego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego:
a) akceptuje warunki korzystania z platformazakupowa.pl określone w Regulaminie zamieszczonym na stronie internetowej pod linkiem w zakładce „Regulamin" oraz uznaje go za wiążący,
b) zapoznał i stosuje się do Instrukcji składania ofert/wniosków.
5) Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za złożenie oferty w sposób niezgodny z instrukcją korzystania z platformazakupowa.pl, w szczególności za sytuację, gdy Zamawiający zapozna się z treścią oferty przed upływem terminu składania ofert (np. złożenie oferty w zakładce „Wyślij wiadomość do zamawiającego”). Taka oferta zostanie uznana przez Zamawiającego za
ofertę handlową i nie będzie brana pod uwagę w przedmiotowym postępowaniu, ponieważ nie został spełniony obowiązek określony
w art. 221 ustawy Pzp.
6) Zamawiający informuje, że instrukcje korzystania z platformazakupowa.pl dotyczące w szczególności logowania, składania wniosków o wyjaśnienie treści SWZ, składania ofert oraz innych czynności podejmowanych w niniejszym postępowaniu przy użyciu platformazakupowa.pl znajdują się w zakładce „Instrukcje dla Wykonawców" na stronie internetowej pod adresem:
https://platformazakupowa.pl/strona/45-instrukcje.
7) Założenie lub posiadanie na Platformie zakupowej konta użytkownika jest równoznaczne z akceptacją przez Wykonawcę „Regulaminu platformazakupowa.pl dla użytkowników (Wykonawców)” udostępnionego na stronie https://platformazakupowa.pl w zakładce „Regulamin".
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Informacja RODO została zawarta w rozdziale 24 Specyfikacji Warunków Zamówienia.
3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): Informacja RODO została zawarta w rozdziale 24 Specyfikacji Warunków Zamówienia.
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: PP3/26/02/2023
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak
4.1.6.) Wartość zamówienia stanowiącego przedmiot tego postępowania (bez VAT): 218000 PLN
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 9
4.1.10.) Ofertę można składać na kilka części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Publicznego Przedszkola nr 3 „Zielony Zakątek” w Strzegomiu w okresie od 01.08.2023 r. do 31.12.2023 r. w zakresie opisanym szczegółowo w formularzu cenowym zgodnie z Załącznikiem nr 1.1. Podane ilości towaru (załącznik nr 1.1.) są wielkościami szacunkowymi, służą
wyłącznie do obliczenia ceny oferty. Zamawiający nie będzie zobowiązany do zakupu pełnego asortymentu w podanych ilościach. Jest to uzasadnione zmienną liczbą osób korzystających z wyżywienia w Publicznym Przedszkolu nr 3 „Zielony Zakątek” w Strzegomiu. Dopuszcza się zamianę gramatur opakowań określonych w załączniku nr 1.1. – formularz cenowy. Poszczególne dostawy będą realizowane sukcesywnie w okresie obowiązywania umowy w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Termin realizacji: zgodnie z zamówieniem. Towar będzie zamawiany drogą e-mail lub telefonicznie do dnia poprzedzającego dostawę. Przyjęcie zamówienia udokumentowane jest na podstawie faktury lub dokumentu dostawy sporządzonego przez Wykonawcę. Wykonawca będzie dostarczał środki spożywcze - pierwszej klasy jakości, świeże, odpowiadające normom jakościowym właściwym dla danego rodzaju produktów, które obowiązują na terenie Polski, o aktualnych terminach przydatności do spożycia. Opakowania dostarczanych przez Wykonawcę artykułów spożywczych muszą być oznakowane widoczną datą terminu przydatności do spożycia, składem i nr partii. Wszystkie artykuły powinny być pakowane w czyste opakowania
jednostkowe przeznaczone do kontaktu z żywnością, chroniące zawartość przed uszkodzeniem. Nie dopuszczalne są produkty uszkodzone, połamane, a także zniszczone lub otwarte opakowania, albo hermetycznie nieszczelne. W przypadku dostarczenia takich produktów, nie będą one przyjmowane.
Artykuły piekarnicze powinny być dostarczane suche i świeże, bez obecności szkodników oraz uszkodzeń przez nich wyrządzonych, bez śladów pleśni czy wilgoci, bez obcych zapachów. Niedopuszczalne są produkty uszkodzone
mechanicznie, połamane, niewyrośnięte, zakalcowate wewnątrz, nieświeże lub o zbyt ciemnym kolorze skórki. W przypadku dostarczenia takich produktów, nie będą one przyjmowane. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania artykułów spożywczych Zamawiającemu własnym transportem, na własny koszt i ryzyko, przy zachowaniu odpowiednich reżimów sanitarnych wymaganych dla przewozu żywności zgodnie z ustawą
z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity Dz. U. 2020 r. poz. 2021) oraz innymi aktualnie obowiązującymi przepisami prawa w zakresie przedmiotu zamówienia. Koszt dostarczenia musi być wliczony w oferowane ceny jednostkowe artykułów spożywczych, Wykonawcy nie przysługuje odrębne wynagrodzenie z tytułu
dostarczenia produktów. Zamawiający wymaga, aby Wykonawca dostarczający zamówiony towar pomagał przy jego rozładunku w miejscu
wskazanym przez Zamawiającego oraz był obecny podczas sprawdzenia zgodności towaru z zamówieniem. Dostawa artykułów spożywczych wykonywana będzie środkami transportu Wykonawcy dopuszczonymi do przewozu żywności. Wykonawca będzie dysponował co najmniej jednym środkiem transportu spełniającym warunki określone w rozdziale IV Załącznika nr II do rozporządzenia (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. UE. L. z 30 kwietnia 2004 r. Nr 139.1). Osoby wykonujące dostawę muszą posiadać aktualne orzeczenia lekarskie dla celów sanitarno-epidemiologicznych, które okazują na żądanie Zamawiającego.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 6 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta zawierająca najkorzystniejszy bilans punktów w
kryteriach:
„Łączna cena ofertowa brutto” – C
„Termin płatności faktury” – T
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: „Termin płatności faktury” – T
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Publicznego Przedszkola nr 3 „Zielony
Zakątek” w Strzegomiu w okresie od 01.08.2023 r. do 31.12.2023 r. w zakresie opisanym szczegółowo w formularzu cenowym zgodnie z Załącznikiem nr 1.1. Podane ilości towaru (załącznik nr 1.1.) są wielkościami szacunkowymi, służą wyłącznie do obliczenia ceny oferty. Zamawiający nie będzie zobowiązany do zakupu pełnego asortymentu w podanych ilościach. Jest to uzasadnione zmienną liczbą osób korzystających z wyżywienia w Publicznym Przedszkolu nr 3 „Zielony Zakątek” w Strzegomiu. Dopuszcza się
zamianę gramatur opakowań określonych w załączniku nr 1.1. – formularz cenowy. Poszczególne dostawy będą realizowane sukcesywnie w okresie obowiązywania umowy w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Termin realizacji: zgodnie z zamówieniem. Towar będzie zamawiany drogą e-mail lub telefonicznie do dnia poprzedzającego dostawę. Przyjęcie zamówienia udokumentowane jest na podstawie faktury lub dokumentu dostawy sporządzonego przez Wykonawcę. Wykonawca będzie dostarczał środki spożywcze - pierwszej klasy jakości, świeże, odpowiadające normom
jakościowym właściwym dla danego rodzaju produktów, które obowiązują na terenie Polski, o aktualnych terminach przydatności do spożycia. Opakowania dostarczanych przez Wykonawcę artykułów spożywczych muszą być oznakowane widoczną datą terminu przydatności do spożycia, składem i nr partii. Mięso, wędliny, drób powinny być przewożone w opakowaniach do tego przeznaczonych, wykonanych z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością, nieuszkodzonych, niezamoczonych i czystych, bez śladów pleśni i obcych zapachów. Oznakowane widoczną datą terminu przydatności do spożycia, składem i nr partii. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania artykułów spożywczych Zamawiającemu własnym transportem, na własny
koszt i ryzyko, przy zachowaniu odpowiednich reżimów sanitarnych wymaganych dla przewozu żywności zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity Dz. U. 2020 r. poz. 2021) oraz innymi aktualnie obowiązującymi przepisami prawa w zakresie przedmiotu zamówienia. Koszt dostarczenia musi być wliczony w
oferowane ceny jednostkowe artykułów spożywczych, Wykonawcy nie przysługuje odrębne wynagrodzenie z tytułu dostarczenia produktów. Zamawiający wymaga, aby Wykonawca dostarczający zamówiony towar pomagał przy jego rozładunku w miejscu wskazanym przez Zamawiającego oraz był obecny podczas sprawdzenia zgodności towaru z zamówieniem. Dostawa artykułów spożywczych wykonywana będzie środkami transportu Wykonawcy dopuszczonymi do przewozu żywności. Wykonawca będzie dysponował co najmniej jednym środkiem transportu spełniającym warunki
określone w rozdziale IV Załącznika nr II do rozporządzenia (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004
r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. UE. L. z 30 kwietnia 2004 r. Nr 139.1). Osoby wykonujące dostawę muszą posiadać aktualne orzeczenia lekarskie dla celów sanitarno-epidemiologicznych, które okazują na żądanie Zamawiającego.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 6 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta zawierająca najkorzystniejszy bilans punktów w
kryteriach:
„Łączna cena ofertowa brutto” – C
„Termin płatności faktury” – T
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: „Termin płatności faktury” – T
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Publicznego Przedszkola nr 3 „Zielony
Zakątek” w Strzegomiu w okresie od 01.08.2023 r. do 31.12.2023 r. w zakresie opisanym szczegółowo w formularzu
cenowym zgodnie z Załącznikiem nr 1.1.
Podane ilości towaru (załącznik nr 1.1.) są wielkościami szacunkowymi, służą wyłącznie do obliczenia ceny oferty.
Zamawiający nie będzie zobowiązany do zakupu pełnego asortymentu w podanych ilościach. Jest to uzasadnione zmienną
liczbą osób korzystających z wyżywienia w Publicznym Przedszkolu nr 3 „Zielony Zakątek” w Strzegomiu. Dopuszcza się
zamianę gramatur opakowań określonych w załączniku nr 1.1. – formularz cenowy.
Poszczególne dostawy będą realizowane sukcesywnie w okresie obowiązywania umowy w zależności od bieżących potrzeb
Zamawiającego. Termin realizacji: zgodnie z zamówieniem. Towar będzie zamawiany drogą e-mail lub telefonicznie do dnia
poprzedzającego dostawę. Przyjęcie zamówienia udokumentowane jest na podstawie faktury lub dokumentu dostawy
sporządzonego przez Wykonawcę.
Wykonawca będzie dostarczał środki spożywcze - pierwszej klasy jakości, świeże, odpowiadające normom jakościowym
właściwym dla danego rodzaju produktów, które obowiązują na terenie Polski, o aktualnych terminach przydatności do
spożycia. Opakowania dostarczanych przez Wykonawcę artykułów spożywczych muszą być oznakowane widoczną datą
terminu przydatności do spożycia, składem i nr partii. Nie dopuszczalne są produkty uszkodzone, połamane, a także
zniszczone lub otwarte opakowania, albo hermetycznie nieszczelne. W przypadku dostarczenia takich produktów, nie będą
one przyjmowane. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania artykułów spożywczych Zamawiającemu własnym
transportem, na własny
koszt i ryzyko, przy zachowaniu odpowiednich reżimów sanitarnych wymaganych dla przewozu żywności zgodnie z ustawą
z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity Dz. U. 2020 r. poz. 2021) oraz innymi
aktualnie obowiązującymi przepisami prawa w zakresie przedmiotu zamówienia. Koszt dostarczenia musi być wliczony w
oferowane ceny jednostkowe artykułów spożywczych, Wykonawcy nie przysługuje odrębne wynagrodzenie z tytułu
dostarczenia produktów.
Zamawiający wymaga, aby Wykonawca dostarczający zamówiony towar pomagał przy jego rozładunku w miejscu
wskazanym przez Zamawiającego oraz był obecny podczas sprawdzenia zgodności towaru z zamówieniem.
Dostawa artykułów spożywczych wykonywana będzie środkami transportu Wykonawcy dopuszczonymi do przewozu
żywności. Wykonawca będzie dysponował co najmniej jednym środkiem transportu spełniającym warunki określone w
rozdziale IV Załącznika nr II do rozporządzenia (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004
r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. UE. L. z 30 kwietnia 2004 r. Nr 139.1). Osoby wykonujące dostawę
muszą posiadać aktualne orzeczenia lekarskie dla celów sanitarno-epidemiologicznych, które okazują na żądanie
Zamawiającego.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 6 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta zawierająca najkorzystniejszy bilans punktów w
kryteriach:
„Łączna cena ofertowa brutto” – C
„Termin płatności faktury” – T
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: „Termin płatności faktury” – T
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Publicznego Przedszkola nr 3 „Zielony
Zakątek” w Strzegomiu w okresie od 01.08.2023 r. do 31.12.2023 r. w zakresie opisanym szczegółowo w formularzu
cenowym zgodnie z Załącznikiem nr 1.1.
Podane ilości towaru (załącznik nr 1.1.) są wielkościami szacunkowymi, służą wyłącznie do obliczenia ceny oferty.
Zamawiający nie będzie zobowiązany do zakupu pełnego asortymentu w podanych ilościach. Jest to uzasadnione zmienną
liczbą osób korzystających z wyżywienia w Publicznym Przedszkolu nr 3 „Zielony Zakątek” w Strzegomiu. Dopuszcza się
zamianę gramatur opakowań określonych w załączniku nr 1.1. – formularz cenowy.
Poszczególne dostawy będą realizowane sukcesywnie w okresie obowiązywania umowy w zależności od bieżących potrzeb
Zamawiającego. Termin realizacji: zgodnie z zamówieniem. Towar będzie zamawiany drogą e-mail lub telefonicznie do dnia
poprzedzającego dostawę. Przyjęcie zamówienia udokumentowane jest na podstawie faktury lub dokumentu dostawy
sporządzonego przez Wykonawcę. Wykonawca będzie dostarczał środki spożywcze - pierwszej klasy jakości, świeże,
odpowiadające normom jakościowym właściwym dla danego rodzaju produktów, które obowiązują na terenie Polski, o
aktualnych terminach przydatności do spożycia. Opakowania dostarczanych przez Wykonawcę artykułów spożywczych
muszą być oznakowane widoczną datą terminu przydatności do spożycia, składem i nr partii. Warzywa i owoce powinny
być:
• wygląd: zdrowe (bez śladów gnicia i pleśni), wolne od szkodników i uszkodzeń przez nich wyrządzonych,
niezwiędnięte,czyste, nieuszkodzone;
• barwa: typowa dla odmiany;
• smak i zapach: niedopuszczalny obcy smak, posmak czy zapach;
• jednolitość: jednolite w opakowaniu pod względem pochodzenia, jakości, wielkości i możliwie w tym samym stopniu
dojrzałości i rozwoju;
• opakowanie: towar winien być przewożony w opakowaniach do tego przeznaczonych wykonanych z materiałów
przeznaczonych do kontaktu z żywnością, nieuszkodzone, niezamoczone i czyste, bez śladów pleśni i obcych zapachów, z
oznakowaniem daty pakowania, ważności, nr partii, kraju pochodzenia, składu.
• wymagania jakościowe dla warzyw i owoców zostały określone w ustawie o jakości handlowej artykułów rolnospożywczych
z dnia 18 października 2019 r. (Dz. U. 2022 r. poz. 2254)
• wymagania jakościowe dla ziemniaków jadalnych zostały określone w Rozporządzeniu Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi
zdnia 18 lutego 2020 r. (Dz. U. 2020 r. poz.371) Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania artykułów spożywczych
Zamawiającemu własnym transportem, na własny
koszt i ryzyko, przy zachowaniu odpowiednich reżimów sanitarnych wymaganych dla przewozu żywności zgodnie z ustawą
z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity Dz. U. 2020 r. poz. 2021) oraz innymi
aktualnie obowiązującymi przepisami prawa w zakresie przedmiotu zamówienia. Koszt dostarczenia musi być wliczony w
oferowane ceny jednostkowe artykułów spożywczych, Wykonawcy nie przysługuje odrębne wynagrodzenie z tytułu
dostarczenia produktów.
Zamawiający wymaga, aby Wykonawca dostarczający zamówiony towar pomagał przy jego rozładunku w miejscu
wskazanym przez Zamawiającego oraz był obecny podczas sprawdzenia zgodności towaru z zamówieniem.
Dostawa artykułów spożywczych wykonywana będzie środkami transportu Wykonawcy dopuszczonymi do przewozu
żywności. Wykonawca będzie dysponował co najmniej jednym środkiem transportu spełniającym warunki określone w
rozdziale IV Załącznika nr II do rozporządzenia (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004
r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. UE. L. z 30 kwietnia 2004 r. Nr 139.1). Osoby wykonujące dostawę
muszą posiadać aktualne orzeczenia lekarskie dla celów sanitarno-epidemiologicznych, które okazują na żądanie Zamawiającego.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 6 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta zawierająca najkorzystniejszy bilans punktów w
kryteriach:
„Łączna cena ofertowa brutto” – C
„Termin płatności faktury” – T
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: „Termin płatności faktury” – T
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 5
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Publicznego Przedszkola nr 3 „Zielony
Zakątek” w Strzegomiu w okresie od 01.08.2023 r. do 31.12.2023 r. w zakresie opisanym szczegółowo w formularzu
cenowym zgodnie z Załącznikiem nr 1.1.
Podane ilości towaru (załącznik nr 1.1.) są wielkościami szacunkowymi, służą wyłącznie do obliczenia ceny oferty.
Zamawiający nie będzie zobowiązany do zakupu pełnego asortymentu w podanych ilościach. Jest to uzasadnione zmienną
liczbą osób korzystających z wyżywienia w Publicznym Przedszkolu nr 3 „Zielony Zakątek” w Strzegomiu. Dopuszcza się
zamianę gramatur opakowań określonych w załączniku nr 1.1. – formularz cenowy.
Poszczególne dostawy będą realizowane sukcesywnie w okresie obowiązywania umowy w zależności od bieżących potrzeb
Zamawiającego. Termin realizacji: zgodnie z zamówieniem. Towar będzie zamawiany drogą e-mail lub telefonicznie do dnia
poprzedzającego dostawę. Przyjęcie zamówienia udokumentowane jest na podstawie faktury lub dokumentu dostawy
sporządzonego przez Wykonawcę. Wykonawca będzie dostarczał środki spożywcze - pierwszej klasy jakości, świeże,
odpowiadające normom jakościowym właściwym dla danego rodzaju produktów, które obowiązują na terenie Polski, o
aktualnych terminach przydatności do spożycia. Opakowania dostarczanych przez Wykonawcę artykułów spożywczych
muszą być oznakowane widoczną datą terminu przydatności do spożycia, składem i nr partii. Mrożonki powinny być
pakowane w czyste opakowania jednostkowe przeznaczone do kontaktu z żywnością chroniące zawartość przed
uszkodzeniem, oznakowane widoczną datą terminu przydatności do spożycia, składem i nr partii. Mrożonki powinny być
suche, bez obecności szkodników oraz uszkodzeń przez nich wyrządzonych, bez śladów pleśni. Nie dopuszczalne są
produkty uszkodzone, połamane, a także zniszczone lub otwarte opakowania, albo hermetycznie nieszczelne. W przypadku
dostarczenia takich produktów, nie będą one przyjmowane.
Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania artykułów spożywczych Zamawiającemu własnym transportem, na własny
koszt i ryzyko, przy zachowaniu odpowiednich reżimów sanitarnych wymaganych dla przewozu żywności zgodnie z ustawą
z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity Dz. U. 2020 r. poz. 2021) oraz innymi
aktualnie obowiązującymi przepisami prawa w zakresie przedmiotu zamówienia. Koszt dostarczenia musi być wliczony w
oferowane ceny jednostkowe artykułów spożywczych, Wykonawcy nie przysługuje odrębne wynagrodzenie z tytułu
dostarczenia produktów.Zamawiający wymaga, aby Wykonawca dostarczający zamówiony towar pomagał przy jego
rozładunku w miejscu wskazanym przez Zamawiającego oraz był obecny podczas sprawdzenia zgodności towaru z
zamówieniem.
Dostawa artykułów spożywczych wykonywana będzie środkami transportu Wykonawcy dopuszczonymi do przewozu
żywności. Wykonawca będzie dysponował co najmniej jednym środkiem transportu spełniającym warunki określone w
rozdziale IV Załącznika nr II do rozporządzenia (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004
r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. UE. L. z 30 kwietnia 2004 r. Nr 139.1). Osoby wykonujące dostawę
muszą posiadać aktualne orzeczenia lekarskie dla celów sanitarno-epidemiologicznych, które okazują na żądanie
Zamawiającego.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15896000-5 - Produkty głęboko mrożone
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 6 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta zawierająca najkorzystniejszy bilans punktów w
kryteriach:
„Łączna cena ofertowa brutto” – C
„Termin płatności faktury” – T
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: „Termin płatności faktury” – T
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 6
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Publicznego Przedszkola nr 3 „Zielony
Zakątek” w Strzegomiu w okresie od 01.08.2023 r. do 31.12.2023 r. w zakresie opisanym szczegółowo w formularzu
cenowym zgodnie z Załącznikiem nr 1.1. Podane ilości towaru (załącznik nr 1.1.) są wielkościami szacunkowymi, służą
wyłącznie do obliczenia ceny oferty.
Zamawiający nie będzie zobowiązany do zakupu pełnego asortymentu w podanych ilościach. Jest to uzasadnione zmienną
liczbą osób korzystających z wyżywienia w Publicznym Przedszkolu nr 3 „Zielony Zakątek” w Strzegomiu.
Dopuszcza się zamianę gramatur opakowań określonych w załączniku nr 1.1. – formularz cenowy. Poszczególne dostawy
będą realizowane sukcesywnie w okresie obowiązywania umowy w zależności od bieżących potrzeb
Zamawiającego. Termin realizacji: zgodnie z zamówieniem. Towar będzie zamawiany drogą e-mail lub telefonicznie do dnia
poprzedzającego dostawę. Przyjęcie zamówienia udokumentowane jest na podstawie faktury lub dokumentu dostawy
sporządzonego przez Wykonawcę. Wykonawca będzie dostarczał środki spożywcze - pierwszej klasy jakości, świeże,
odpowiadające normom jakościowym właściwym dla danego rodzaju produktów, które obowiązują na terenie Polski, o
aktualnych terminach przydatności do
spożycia. Opakowania dostarczanych przez Wykonawcę artykułów spożywczych muszą być oznakowane widoczną datą
terminu przydatności do spożycia, składem i nr partii. Wszystkie artykuły suche (nasiona, owoce suszone, art. spożywcze)
powinny być pakowane w czyste opakowania
jednostkowe przeznaczone do kontaktu z żywnością, chroniące zawartość przed uszkodzeniem. Nasiona powinny być
suche, bez obecności szkodników oraz uszkodzeń przez nich wyrządzonych, bez śladów pleśni czy wilgoci. Nie
dopuszczalne są produkty uszkodzone, połamane, a także zniszczone lub otwarte opakowania, albo hermetycznie
nieszczelne. W przypadku dostarczenia takich produktów, nie będą one przyjmowane.
Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania artykułów spożywczych Zamawiającemu własnym transportem, na własny
koszt i ryzyko, przy zachowaniu odpowiednich reżimów sanitarnych wymaganych dla przewozu żywności zgodnie z ustawą
z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity Dz. U. 2020 r. poz. 2021) oraz innymi
aktualnie obowiązującymi przepisami prawa w zakresie przedmiotu zamówienia. Koszt dostarczenia musi być wliczony w
oferowane ceny jednostkowe artykułów spożywczych, Wykonawcy nie przysługuje odrębne wynagrodzenie z tytułu
dostarczenia produktów.
Zamawiający wymaga, aby Wykonawca dostarczający zamówiony towar pomagał przy jego rozładunku w miejscu
wskazanym przez Zamawiającego oraz był obecny podczas sprawdzenia zgodności towaru z zamówieniem.
Dostawa artykułów spożywczych wykonywana będzie środkami transportu Wykonawcy dopuszczonymi do przewozu
żywności. Wykonawca będzie dysponował co najmniej jednym środkiem transportu spełniającym warunki określone w
rozdziale IV Załącznika nr II do rozporządzenia (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004
r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. UE. L. z 30 kwietnia 2004 r. Nr 139.1). Osoby wykonujące dostawę
muszą posiadać aktualne orzeczenia lekarskie dla celów sanitarno-epidemiologicznych, które okazują na żądanie
Zamawiającego.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 6 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta zawierająca najkorzystniejszy bilans punktów w
kryteriach:
„Łączna cena ofertowa brutto” – C
„Termin płatności faktury” – T
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: „Termin płatności faktury” – T
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 7
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Publicznego Przedszkola nr 3 „Zielony
Zakątek” w Strzegomiu w okresie od 01.08.2023 r. do 31.12.2023 r. w zakresie opisanym szczegółowo w formularzu
cenowym zgodnie z Załącznikiem nr 1.1. Podane ilości towaru (załącznik nr 1.1.) są wielkościami szacunkowymi, służą
wyłącznie do obliczenia ceny oferty. Zamawiający nie będzie zobowiązany do zakupu pełnego asortymentu w podanych
ilościach. Jest to uzasadnione zmienną liczbą osób korzystających z wyżywienia w Publicznym Przedszkolu nr 3 „Zielony
Zakątek” w Strzegomiu.
Dopuszcza się zamianę gramatur opakowań określonych w załączniku nr 1.1. – formularz cenowy. Poszczególne dostawy
będą realizowane sukcesywnie w okresie obowiązywania umowy w zależności od bieżących potrzeb
Zamawiającego. Termin realizacji: zgodnie z zamówieniem. Towar będzie zamawiany drogą e-mail lub telefonicznie do dnia
poprzedzającego dostawę. Przyjęcie zamówienia udokumentowane jest na podstawie faktury lub dokumentu dostawy
sporządzonego przez Wykonawcę. Wykonawca będzie dostarczał środki spożywcze - pierwszej klasy jakości, świeże,
odpowiadające normom jakościowym właściwym dla danego rodzaju produktów, które obowiązują na terenie Polski, o
aktualnych terminach przydatności do spożycia. Opakowania dostarczanych przez Wykonawcę artykułów spożywczych
muszą być oznakowane widoczną datą terminu przydatności do spożycia, składem i nr partii.Wszystkie artykuły suche
(nasiona, owoce suszone, art. spożywcze) powinny być pakowane w czyste opakowania
jednostkowe przeznaczone do kontaktu z żywnością, chroniące zawartość przed uszkodzeniem. W przypadku dostarczenia
takich produktów, nie będą one przyjmowane. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania artykułów spożywczych
Zamawiającemu własnym transportem, na własny koszt i ryzyko, przy zachowaniu odpowiednich reżimów sanitarnych
wymaganych dla przewozu żywności zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia
(tekst jednolity Dz. U. 2020 r. poz. 2021) oraz innymi aktualnie obowiązującymi przepisami prawa w zakresie przedmiotu
zamówienia. Koszt dostarczenia musi być wliczony w oferowane ceny jednostkowe artykułów spożywczych, Wykonawcy nie
przysługuje odrębne wynagrodzenie z tytułu dostarczenia produktów. Zamawiający wymaga, aby Wykonawca dostarczający
zamówiony towar pomagał przy jego rozładunku w miejscu wskazanym przez Zamawiającego oraz był obecny podczas
sprawdzenia zgodności towaru z zamówieniem. Dostawa artykułów spożywczych wykonywana będzie środkami transportu
Wykonawcy dopuszczonymi do przewozu żywności. Wykonawca będzie dysponował co najmniej jednym środkiem
transportu spełniającym warunki określone w
rozdziale IV Załącznika nr II do rozporządzenia (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia
2004r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. UE. L. z 30 kwietnia 2004 r. Nr 139.1).
Osoby wykonujące dostawę muszą posiadać aktualne orzeczenia lekarskie dla celów sanitarno-epidemiologicznych, które
okazują na żądanie Zamawiającego.
4.2.6.) Główny kod CPV: 03142500-3 - Jaja
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 6 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta zawierająca najkorzystniejszy bilans punktów w
kryteriach:
„Łączna cena ofertowa brutto” – C
„Termin płatności faktury” – T
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: „Termin płatności faktury” – T
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 8
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Publicznego Przedszkola nr 3 „Zielony
Zakątek” w Strzegomiu w okresie od 01.08.2023 r. do 31.12.2023 r. w zakresie opisanym szczegółowo w formularzu
cenowym zgodnie z Załącznikiem nr 1.1.
Podane ilości towaru (załącznik nr 1.1.) są wielkościami szacunkowymi, służą wyłącznie do obliczenia ceny oferty.
Zamawiający nie będzie zobowiązany do zakupu pełnego asortymentu w podanych ilościach. Jest to uzasadnione zmienną
liczbą osób korzystających z wyżywienia w Publicznym Przedszkolu nr 3 „Zielony Zakątek” w Strzegomiu. Dopuszcza się
zamianę gramatur opakowań określonych w załączniku nr 1.1. – formularz cenowy. Poszczególne dostawy będą
realizowane sukcesywnie w okresie obowiązywania umowy w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego.
Termin realizacji: zgodnie z zamówieniem. Towar będzie zamawiany drogą e-mail lub telefonicznie do dnia poprzedzającego
dostawę. Przyjęcie zamówienia udokumentowane jest na podstawie faktury lub dokumentu dostawy sporządzonego przez
Wykonawcę. Wykonawca będzie dostarczał środki spożywcze - pierwszej klasy jakości, świeże, odpowiadające normom
jakościowym właściwym dla danego rodzaju produktów, które obowiązują na terenie Polski, o aktualnych terminach
przydatności do spożycia. Opakowania dostarczanych przez Wykonawcę artykułów spożywczych muszą być oznakowane
widoczną datą terminu przydatności do spożycia, składem i nr partii. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania artykułów
spożywczych Zamawiającemu własnym transportem, na własny koszt i ryzyko, przy zachowaniu odpowiednich reżimów
sanitarnych wymaganych dla przewozu żywności zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i
żywienia (tekst jednolity Dz. U. 2020 r. poz. 2021) oraz innymi
aktualnie obowiązującymi przepisami prawa w zakresie przedmiotu zamówienia. Koszt dostarczenia musi być wliczony w
oferowane ceny jednostkowe artykułów spożywczych, Wykonawcy nie przysługuje odrębne wynagrodzenie z tytułu
dostarczenia produktów. Zamawiający wymaga, aby Wykonawca dostarczający zamówiony towar pomagał przy jego
rozładunku w miejscu wskazanym przez Zamawiającego oraz był obecny podczas sprawdzenia zgodności towaru z
zamówieniem. Dostawa artykułów spożywczych wykonywana będzie środkami transportu Wykonawcy dopuszczonymi do
przewozu żywności. Wykonawca będzie dysponował co najmniej jednym środkiem transportu spełniającym warunki
określone w
rozdziale IV Załącznika nr II do rozporządzenia (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia
2004r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. UE. L. z 30 kwietnia 2004 r. Nr 139.1).
Osoby wykonujące dostawę muszą posiadać aktualne orzeczenia lekarskie dla celów sanitarno-epidemiologicznych, które
okazują na żądanie Zamawiającego.
4.2.6.) Główny kod CPV: 41100000-0 - Woda naturalna
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 6 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta zawierająca najkorzystniejszy bilans punktów w
kryteriach:
„Łączna cena ofertowa brutto” – C
„Termin płatności faktury” – T
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: „Termin płatności faktury” – T
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 9
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Publicznego Przedszkola nr 3 „Zielony
Zakątek” w Strzegomiu w okresie od 01.08.2023 r. do 31.12.2023 r. w zakresie opisanym szczegółowo w formularzu
cenowym zgodnie z Załącznikiem nr 1.1.
Podane ilości towaru (załącznik nr 1.1.) są wielkościami szacunkowymi, służą wyłącznie do obliczenia ceny oferty.
Zamawiający nie będzie zobowiązany do zakupu pełnego asortymentu w podanych ilościach. Jest to uzasadnione zmienną
liczbą osób korzystających z wyżywienia w Publicznym Przedszkolu nr 3 „Zielony Zakątek” w Strzegomiu. Dopuszcza się
zamianę gramatur opakowań określonych w załączniku nr 1.1. – formularz cenowy. Poszczególne dostawy będą
realizowane sukcesywnie w okresie obowiązywania umowy w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Termin
realizacji: zgodnie z zamówieniem. Towar będzie zamawiany drogą e-mail lub telefonicznie do dnia poprzedzającego
dostawę. Przyjęcie zamówienia udokumentowane jest na podstawie faktury lub dokumentu
dostawy sporządzonego przez Wykonawcę. Wykonawca będzie dostarczał środki spożywcze - pierwszej klasy jakości,
świeże, odpowiadające normom jakościowym właściwym dla danego rodzaju produktów, które obowiązują na terenie Polski,
o aktualnych terminach przydatności do spożycia. Opakowania dostarczanych przez Wykonawcę artykułów spożywczych
muszą być oznakowane widoczną datą terminu przydatności do spożycia, składem i nr partii. Mrożonki powinny być
pakowane w czyste opakowania jednostkowe przeznaczone do kontaktu z żywnością chroniące zawartość przed
uszkodzeniem, oznakowane widoczną datą terminu przydatności do spożycia, składem i nr partii. Mrożonki powinny być
suche, bez obecności szkodników oraz uszkodzeń przez nich wyrządzonych, bez śladów pleśni. Nie dopuszczalne są
produkty uszkodzone, połamane, a także zniszczone lub otwarte opakowania, albo hermetycznie nieszczelne. W przypadku
dostarczenia takich produktów, nie będą one przyjmowane.
Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania artykułów spożywczych Zamawiającemu własnym transportem, na własny
koszt i ryzyko, przy zachowaniu odpowiednich reżimów sanitarnych wymaganych dla przewozu żywności zgodnie z ustawą
z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity Dz. U. 2020 r. poz. 2021) oraz innymi
aktualnie obowiązującymi przepisami prawa w zakresie przedmiotu zamówienia. Koszt dostarczenia musi być wliczony w
oferowane ceny jednostkowe artykułów spożywczych, Wykonawcy nie przysługuje odrębne wynagrodzenie z tytułu
dostarczenia produktów. Zamawiający wymaga, aby Wykonawca dostarczający zamówiony towar pomagał przy jego
rozładunku w miejscu wskazanym przez Zamawiającego oraz był obecny podczas sprawdzenia zgodności towaru z
zamówieniem. Dostawa artykułów spożywczych wykonywana będzie środkami transportu Wykonawcy dopuszczonymi do
przewozu żywności. Wykonawca będzie dysponował co najmniej jednym środkiem transportu spełniającym warunki
określone w
rozdziale IV Załącznika nr II do rozporządzenia (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia
2004r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. UE. L. z 30 kwietnia 2004 r. Nr 139.1).
Osoby wykonujące dostawę muszą posiadać aktualne orzeczenia lekarskie dla celów sanitarno-epidemiologicznych, które
okazują na żądanie Zamawiającego.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15220000-6 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 6 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta zawierająca najkorzystniejszy bilans punktów w
kryteriach:
„Łączna cena ofertowa brutto” – C
„Termin płatności faktury” – T
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: „Termin płatności faktury” – T
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak
5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:
Art. 109 ust. 1 pkt 4
Art. 109 ust. 1 pkt 5
Art. 109 ust. 1 pkt 7
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak
5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.
O udzielenie zamówienia mogą się ubiegać Wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące:1) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym: Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.
2) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów.
Zamawiający uzna w/w warunek za spełniony jeżeli Wykonawca wykaże, że posiada aktualne zaświadczenie o wpisie do
rejestru zakładów podlegających kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej, zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia
2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2022r. poz. 138 z późn. zm.).
3) sytuacji ekonomicznej lub finansowej: Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.
4) zdolności technicznej lub zawodowej: Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: Aktualne zaświadczenie o
wpisie do rejestru zakładów podlegających kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej, zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia
2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2022r. poz. 138 z późn. zm.).
5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1) Odpis
lub informację z Krajowego Rejestru Sądowego lub z Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej w zakresie art.
109 ust. 1 pkt 4 ustawy Pzp sporządzonych nie wcześniej niż 3 miesiące przed złożeniem, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu
do rejestru lub
ewidencji,
2) Oświadczenie Wykonawcy, w zakresie art. 108 ust. 1 pkt 5 ustawy Pzp, o braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, w
rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów (Dz. U. z 2021 r. poz. 275), z innym Wykonawcą,
który złożył odrębną ofertę, albo oświadczenie o przynależności do tej samej grupy kapitałowej wraz z dokumentami lub
informacjami potwierdzającymi przygotowanie oferty niezależnie od innego Wykonawcy należącego do tej samej grupy kapitałowej –
załącznik nr 5 do SWZ,
3) Oświadczenie Wykonawcy o aktualności informacji zawartych w oświadczeniu wstępnym, o którym mowa w art. 125 ust. 1 ustawy
Pzp - wzór oświadczenia stanowi załącznik nr 6 do SWZ,
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:
1) Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. W takim przypadku Wykonawcy ustanawiająpełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie
zamówienia publicznego.
2) Pełnomocnictwo należy załączyć do oferty.
3) Warunek dotyczący uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, jest spełniony, jeżeli
każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia posiada uprawnienia do prowadzenia określonej
działalności gospodarczej lub zawodowej i zrealizuje dostawy, do których realizacji te uprawnienia są wymagane.
4) W odniesieniu do warunków dotyczących doświadczenia Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia
muszą je spełniać łącznie.
5) Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia dołączają do oferty oświadczenie, z którego wynika, które
dostawy wykonają poszczególni Wykonawcy - załącznik nr 3 do SWZ.
6) W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, oświadczenie o którym mowa w pkt 6
ust. 5 SWZ składa każdy z Wykonawców. Oświadczenia te potwierdzają brak podstaw wykluczenia oraz spełnianie
warunków udziału w zakresie, w jakim każdy z Wykonawców wykazuje spełnianie warunków udziału w postępowaniu.
7) Oświadczenia i dokumenty potwierdzające brak podstaw do wykluczenia z postępowania składa każdy z Wykonawców
wspólnie ubiegających się o zamówienie.
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Tak
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
Zamawiający przewiduje zmiany umowy w formie pisemnej. Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzeniazostały określone w SWZ oraz we wzorze umowy stanowiącym załącznik nr 7 do SWZ
7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2023-12-11 10:00
8.2.) Miejsce składania ofert: https://www.platformazakupowa.pl/
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2023-12-11 10:30
8.4.) Termin związania ofertą: do 2024-01-09
INNE PRZETARGI Z STRZEGOMIA
więcej: przetargi w Strzegomiu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych w roku 2025 dla Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego nr 2 w Gdańsku
- Dostawa artykułów spożywczych dla Publicznej Szkoły Podstawowej w Dobrem
- Dostawa mięsa i wędlin, nabiału oraz mrożonek dla Powiatowego Centrum Medycznego w Grójcu spółka z ograniczoną odpowiedzialnością.
- Zakup mięsa, wędlin i mrożonych warzyw i owoców dla Działu Żywienia Świętokrzyskiego Centrum Onkologii. IZP.2411.40.2025.AJ
- Dostawa artykułów mleczarskich dla Zespołu Opieki Zdrowotnej w Nysie
- Sukcesywna dostawa produktów żywnościowych do stołówki Leśniczanka w Centrum Kultury i Bibliotece Publicznej w Zwierzyńcu
więcej: Jaja »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.