Ogłoszenie z dnia 2024-09-27
Powiązane ogłoszenia:
- 2023/BZP 00239593/01 - Ogłoszenie z dnia 2023-05-30
Ogłoszenie o wyniku postępowania
Usługi
PRZYGOTOWANIE I DOSTAWA POSIŁKÓW - CAŁODOBOWO - DLA PACJENTÓW SPZOZ MIĘDZYCHÓD
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego1.2.) Nazwa zamawiającego: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Międzychodzie
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000310249
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Szpitalna 10
1.5.2.) Miejscowość: Międzychód
1.5.3.) Kod pocztowy: 64-400
1.5.4.) Województwo: wielkopolskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL417 - Leszczyński
1.5.7.) Numer telefonu: 957482011
1.5.8.) Numer faksu: 957482711
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zampub@spzoz-miedzychod.com.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.spzoz-miedzychod.com.pl
1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:
https://platformazakupowa.pl/transakcja/7736111.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej
1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Zdrowie
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
PRZYGOTOWANIE I DOSTAWA POSIŁKÓW - CAŁODOBOWO - DLA PACJENTÓW SPZOZ MIĘDZYCHÓD2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-141fd364-fee1-11ed-9355-06954b8c6cb9
2.5.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00518894
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2024-09-27
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2023/BZP 00060047/13/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.3.1 Przygotowanie i dostawa posiłków dla pacjentów SPZOZ Międzychód
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak
2.14.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00239593
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Numer referencyjny: AG/ZP-08/2023
4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.4.) Rodzaj zamówienia: Usługi
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest:
PRZYGOTOWANIE I DOSTAWA POSIŁKÓW – CAŁODOBOWO – DLA PACJENTÓW SPZOZ MIĘDZYCHÓD
Wykonawca zobowiązany będzie do prowadzenia usługi żywienia zbiorowego w ochronie zdrowia z zachowaniem zasad dobrej praktyki higienicznej oraz zasad dobrej praktyki produkcyjnej oraz przestrzegać zasady systemu HACCP.
Wykonawca zobowiązany będzie w trakcie realizacji zamówienia zapewnić jakość wyżywienia zgodną z zaleceniami dotyczącymi norm oraz składników pokarmowych i produktów spożywczych przypisanym placówkom służby zdrowia z uwzględnieniem stosowanych diet, technologii przygotowania posiłków, wydanych przez Instytut Żywności i Żywienia w Warszawie, szczególnie w zakresie wartości odżywczych, urozmaicenia, objętości i gramatury potraw.
Produkcja i dystrybucja posiłków winna gwarantować bezpieczeństwo sanitarne i epidemiologiczne.
Produkcja posiłków powinna odbywać się z surowców świeżych, najwyższej jakości, posiadających dokumenty dopuszczające do spożywania, z zachowaniem reżimów dietetycznych i sanitarnych obowiązujących w szpitalach – zgodnie z obowiązującymi przepisami.
Wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia posiłków do Szpitala w Międzychodzie przy ul. Szpitalnej 10 – wyżywienie całodzienne w ilości szacunkowej 65 porcji dziennie (każdy posiłek: śniadanie, obiad, kolacja),
W/w posiłki należy dostarczyć w następujących godzinach:
śniadanie od godz. 8:00 do godz. 8:30,
obiad, podwieczorek, kolacja od godz. 11:30 do godz. 12:30.
Dla pacjentów dorosłych, którym przypisana jest dieta cukrzycowa lub dieta wysokobiałkowa oraz – do dziennego wyżywienia zapewniony będzie czwarty posiłek, tj. podwieczorek – szacunkowo 15 porcji dziennie wraz z zagwarantowanym naczyń i sztućców jednorazowych.
4.5.3.) Główny kod CPV: 15894220-9 - Posiłki szpitalne
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
15894200-3 - Posiłki gotowe
15894300-4 - Dania gotowe
55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków
55322000-3 - Usługi gotowania posiłków
55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem
5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 1 ustawy
5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:
Zamawiający, zgodnie z art. 255 ust. 1 Ustawy z dnia 11 września 2019r. Prawo zamówień publicznych, unieważnia postępowanie przetargowe o udzielenie zamówienia w związku z tym, że nie złożono żadnego wniosku o dopuszczenie do udziału w postepowaniuINNE PRZETARGI Z MIĘDZYCHODU
- "Konserwacja nawierzchni oraz poboczy drogi pożarowej nr 3 nr inw. 220/809 Leśnictwo Sowia Góra i Kamień"
- Dostawa pojazdu specjalistycznego do wywozu odpadów komunalnych na podwoziu samochodowym o pojemności skrzyni ładunkowej 16,00 m3 do 17,00 m3 finansowanie leasing operacyjny
- Świadczenie usług specjalistycznych (poradnictwo psychologiczne, poradnictwo psychiatryczne) w ramach realizacji zadań Powiatowego Centrum Pomocy Rodzinie w Międzychodzie
- Usługa ubezpieczenia Gminy Międzychód wraz z jednostkami organizacyjnymi
więcej: przetargi w Międzychodzie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Świadczenie usług cateringowych dla Krajowej Szkoły Administracji Publicznej.
- świadczenie usług: psychologa pedagoga socjoterapeuty animatora doradcy zawodowego warsztatów z cyberprzemocy coach-a mediatora trenera SDR superwizora szkolenia PRIDE usługi cateringowej/gastr.
- Przygotowanie i organizacja 2-dniowego szkolenia w ramach Europejskiego Programu Profilaktyki EUPC
- 13/TP/2024. Usługi sukcesywnego przygotowywania i dostawy, przez siedem dni w tygodniu, całodobowego wyżywienia dla pacjentów Szpitali Tczewskich S.A. z uwzględnieniem diet i kaloryczności
- Usługa żywienia cudzoziemców przebywających w Warmińsko-Mazurskim Oddziale Straży Granicznej w Kętrzynie
- Realizacja usługi cateringowej - usługa realizowana w ramach projektu "Deinstytucjonalizacja usług społecznych na terenie gminy Olszyna" - II postępowanie.
więcej: Posiłki gotowe »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.