Ogłoszenie z dnia 2023-11-29
Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa art. żywnościowych dla Zespołu Placówek w Gołotczyźnie na 2024 rok
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: Zespół Placówek w Gołotczyźnie
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: NIP 5661977208
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Aleksandry Bąkowskiej
1.5.2.) Miejscowość: Sońsk
1.5.3.) Kod pocztowy: 06-430
1.5.4.) Województwo: mazowieckie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL922 - Ciechanowski
1.5.7.) Numer telefonu: 23 671 30 76
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@zpgolotczyzna.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.zpgolotczyna.pl
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Dostawa art. żywnościowych dla Zespołu Placówek w Gołotczyźnie na 2024 rok
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-05333f62-8e95-11ee-b55a-a22b2d7f700e
2.5.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00521402
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2023-11-29
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-05333f62-8e95-11ee-b55a-a22b2d7f700e3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://ezamówienia.gov.pl/pl/
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Wymagania techniczne i organizacyjne wysyłania i odbierania dokumentów elektronicznych, elektronicznych kopii dokumentów i oświadczeń oraz informacji przekazywanych przy ich użyciu opisane zostały w Regulaminie korzystania z systemu https://ezamowienia.gov.pl oraz Warunkach korzystania z elektronicznej platformy usług administracji publicznej (ePUAP); Komunikacja pomiędzy Zamawiającym a Wykonawcami w szczególności składanie oświadczeń, wniosków, zawiadomień oraz przekazywanie informacji odbywa się elektronicznie za pośrednictwem dedykowanego formularza: „Formularz do komunikacji” dostępnego na platformie e-Zamówienia; Dokumenty elektroniczne, składane są przez Wykonawcę za pośrednictwem „Formularza do komunikacji” jako załączniki. Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem „ Formularzy do komunikacji” wynosi 150 MB ( wielkość dotyczy plików przesyłanych jako załączniki do jednego formularza). Maksymalny ŁĄCZNY rozmiar plików stanowiących ofertę lub składanych wraz z ofertą to 250MB. We wszelkiej korespondencji związanej z niniejszym postępowaniem Zamawiający i Wykonawcy posługują się numerem ogłoszenia (BZP).
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): 1. Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o danych) (Dz. U. UE L119 z dnia 4 maja 2016 r., str. 1; zwanym dalej „RODO”) informujemy, że:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Zespół Placówek w Gołotczyźnie
2) administrator wyznaczył Inspektora Danych Osobowych, z którym można się kontaktować pod adresem e-mail: aleksandra.wesek@medykciechanow.edu.pl
3) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z przedmiotowym postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego, prowadzonym w trybie podstawowym bez negocjacji
4) odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 74 ustawy PZP
5) Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 78 ust. 1 ustawy PZP przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy;
6) obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy PZP, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego.
7) w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosownie do art. 22 RODO.
8) posiada Pani/Pan:
a) na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących (w przypadku, gdy skorzystanie z tego prawa wymagałoby po stronie administratora niewspółmiernie dużego wysiłku może zostać Pani/Pan zobowiązana do wskazania dodatkowych informacji mających na celu sprecyzowanie żądania, w szczególności podania nazwy lub daty postępowania o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursu albo sprecyzowanie nazwy lub daty zakończonego postępowania o udzielenie zamówienia);
b) na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych (skorzystanie z prawa do sprostowania nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą PZP oraz nie może naruszać integralności protokołu oraz jego załączników);
c) na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem okresu trwania postępowania o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursu oraz przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO (prawo do ograniczenia przetwarzania nie ma zastosowania w odniesieniu do przechowywania, w celu zapewnienia korzystania ze środków ochrony prawnej lub w celu ochrony praw innej osoby fizycznej lub prawnej, lub z uwagi na ważne względy interesu publicznego Unii Europejskiej lub państwa członkowskiego);
d) prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO;
9) nie przysługuje Pani/Panu:
a) w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;
b) prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
c) na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO;
10) przysługuje Pani/Panu prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego na niezgodne z RODO przetwarzanie Pani/Pana danych osobowych przez administratora. Organem właściwym dla przedmiotowej skargi jest Urząd Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 7
4.1.10.) Ofertę można składać na kilka części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Zespołu Placówek w Gołotczyźnie przy ul. Aleksandry Bąkowskiej 29, z podziałem na części. Część Dostawa artykułów ogólnospożywczych. Szczegółowy opis artykułów żywnościowych wraz z podaniem wielkości zapotrzebowania został opisany w formularzu stanowiącym załącznik nr 2 do SWZ. Dostawy będą realizowane sukcesywnie, zgodnie z zapotrzebowaniem Zamawiającego, transportem na koszt dostawcy z rozładunkiem i wniesieniem towaru do wskazanego przez Zamawiającego miejsca dostawy, na podstawie składanych zamówień cząstkowych. Wykonawca dostarcza produkty pierwszej klasy jakości, świeże, odpowiadające normom jakościowym właściwym dla danego rodzaju produktu, które obowiązują na terenie Polski, oraz o aktualnych terminach przydatności do spożycia. Dostarczone artykuły żywnościowe musza spełniać wszystkie wymagane normy sanitarne i higieniczne, posiadać świadectwo jakości oraz daty ważności ich spożycia. Opakowania dostarczanych przez Wykonawcę produktów żywnościowych musza być oznakowane widoczna data terminu przydatności do spożycia. Termin przydatności do spożycia/termin minimalnej trwałości artykułów żywnościowych w chwili dostawy do Zamawiającego nie może być krótszy niż ¾ okresu, w którym towar zachowuje zdatność do spożycia, wyraźnie określona na opakowaniu lub w Polskiej Normie. Zmiana gramatury opakowań dostarczanych artykułów żywnościowych może nastąpić po uzgodnieniu i akceptacji przez Zamawiającego. Ceny jednostkowe produktów o zmienionej gramaturze zostaną przeliczone proporcjonalnie do cen podanych w ofercie Dostawcy. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zażądania dokumentu poświadczającego spełnienie określonych przepisami prawa warunków higienicznego przewozu określonych artykułów żywnościowych.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15320000-7 - Soki owocowe i warzywne
15330000-0 - Przetworzone owoce i warzywa
15400000-2 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne
15600000-4 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
Zamawiający może w trakcie trwania umowy skorzystać z prawa opcji, tj. zwiększyć szacowana ilość dostarczanego towaru nie więcej niż 35% wskazanej w ust.2 niniejszego paragrafu łącznej kwoty z tytułu realizacji umowy. W razie skorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji, szacunkowa łączna wartość umowy zostanie proporcjonalnie zwiększona. W przypadku skorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji, rozliczenie tej części dostaw nastąpi przy zastosowaniu cen jednostkowych brutto podanych w Załączniku nr 2 (formularz cenowy) z zastosowaniem zaproponowanego upustu przez Wykonawcę będącym załącznikiem do umowy. Skorzystanie z prawa opcji możliwie nastąpi w przypadku konieczności zapewnienia ciągłości dostaw będących przedmiotem umowy, w wyniku zmniejszonego lub zwiększonego zapotrzebowania na przedmiot zamówienia.Do praw i obowiązków Dostawcy oraz Zamawiającego, a także zasad rozliczania dostaw wynikających z prawa opcji, zastosowanie maja w całości postanowienia niniejszej umowy. O zamiarze skorzystania z prawa opcji, Zamawiający poinformuje Wykonawcę odrębnym pismem/oświadczeniem nie później niż na 2 dni przed planowaną dostawą.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-01 do 2024-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: oferty będą oceniane w odniesieniu do najkorzystniejszych warunków przedstawionych przez wykonawców w zakresie kryteriów opisanych w SWZ, za najkorzystniejszą uznana zostanie oferta, która w sumie uzyska najwyższą liczbę punktów.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: nie zmienność ceny
4.3.6.) Waga: 35
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: termin płatności faktur
4.3.6.) Waga: 5
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Zespołu Placówek w Gołotczyźnie przy ul. Aleksandry Bąkowskiej 29, z podziałem na części. Część 2 Dostawa nabiału. Szczegółowy opis artykułów żywnościowych wraz z podaniem wielkości zapotrzebowania został opisany w formularzu stanowiącym załącznik nr 2 do SWZ. Dostawy będą realizowane sukcesywnie, zgodnie z zapotrzebowaniem Zamawiającego, transportem na koszt dostawcy z rozładunkiem i wniesieniem towaru do wskazanego przez Zamawiającego miejsca dostawy, na podstawie składanych zamówień cząstkowych. Wykonawca dostarcza produkty pierwszej klasy jakości, świeże, odpowiadające normom jakościowym właściwym dla danego rodzaju produktu, które obowiązują na terenie Polski, oraz o aktualnych terminach przydatności do spożycia. Dostarczone artykuły żywnościowe musza spełniać wszystkie wymagane normy sanitarne i higieniczne, posiadać świadectwo jakości oraz daty ważności ich spożycia. Opakowania dostarczanych przez Wykonawcę produktów żywnościowych musza być oznakowane widoczna data terminu przydatności do spożycia. Termin przydatności do spożycia/termin minimalnej trwałości artykułów żywnościowych w chwili dostawy do Zamawiającego nie może być krótszy niż ¾ okresu, w którym towar zachowuje zdatność do spożycia, wyraźnie określona na opakowaniu lub w Polskiej Normie. Zmiana gramatury opakowań dostarczanych artykułów żywnościowych może nastąpić po uzgodnieniu i akceptacji przez Zamawiającego. Ceny jednostkowe produktów o zmienionej gramaturze zostaną przeliczone proporcjonalnie do cen podanych w ofercie Dostawcy. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zażądania dokumentu poświadczającego spełnienie określonych przepisami prawa warunków higienicznego przewozu określonych artykułów żywnościowych.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15543000-6 - Sery scalone, sproszkowane, z przerostami pleśni i pozostałe sery
15551000-5 - Jogurt i pozostałe przefermentowane przetwory mleczne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
Zamawiający może w trakcie trwania umowy skorzystać z prawa opcji, tj. zwiększyć szacowana ilość dostarczanego towaru nie więcej niż 35% wskazanej w ust.2 niniejszego paragrafu łącznej kwoty z tytułu realizacji umowy. W razie skorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji, szacunkowa łączna wartość umowy zostanie proporcjonalnie zwiększona. W przypadku skorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji, rozliczenie tej części dostaw nastąpi przy zastosowaniu cen jednostkowych brutto podanych w Załączniku nr 2 (formularz cenowy) z zastosowaniem zaproponowanego upustu przez Wykonawcę będącym załącznikiem do umowy. Skorzystanie z prawa opcji możliwie nastąpi w przypadku konieczności zapewnienia ciągłości dostaw będących przedmiotem umowy, w wyniku zmniejszonego lub zwiększonego zapotrzebowania na przedmiot zamówienia. Do praw i obowiązków Dostawcy oraz Zamawiającego, a także zasad rozliczania dostaw wynikających z prawa opcji, zastosowanie maja w całości postanowienia niniejszej umowy. O zamiarze skorzystania z prawa opcji, Zamawiający poinformuje Wykonawcę odrębnym pismem/oświadczeniem nie później niż na 2 dni przed planowaną dostawą.4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-01 do 2024-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: ferty będą oceniane w odniesieniu do najkorzystniejszych warunków przedstawionych przez wykonawców w zakresie kryteriów opisanych w SWZ, za najkorzystniejszą uznana zostanie oferta, która w sumie uzyska najwyższą liczbę punktów.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium kosztu oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Koszt
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: nie zmienność ceny
4.3.6.) Waga: 35
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: termin płatności faktury
4.3.6.) Waga: 5
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Zespołu Placówek w Gołotczyźnie przy ul. Aleksandry Bąkowskiej 29, z podziałem na części. Część 3 Dostawa mięsa, wędlin i drobiu. Szczegółowy opis artykułów żywnościowych wraz z podaniem wielkości zapotrzebowania został opisany w formularzu stanowiącym załącznik nr 2 do SWZ. Dostawy będą realizowane sukcesywnie, zgodnie z zapotrzebowaniem Zamawiającego, transportem na koszt dostawcy z rozładunkiem i wniesieniem towaru do wskazanego przez Zamawiającego miejsca dostawy, na podstawie składanych zamówień cząstkowych. Wykonawca dostarcza produkty pierwszej klasy jakości, świeże, odpowiadające normom jakościowym właściwym dla danego rodzaju produktu, które obowiązują na terenie Polski, oraz o aktualnych terminach przydatności do spożycia. Dostarczone artykuły żywnościowe musza spełniać wszystkie wymagane normy sanitarne i higieniczne, posiadać świadectwo jakości oraz daty ważności ich spożycia. Opakowania dostarczanych przez Wykonawcę produktów żywnościowych musza być oznakowane widoczna data terminu przydatności do spożycia. Termin przydatności do spożycia/termin minimalnej trwałości artykułów żywnościowych w chwili dostawy do Zamawiającego nie może być krótszy niż ¾ okresu, w którym towar zachowuje zdatność do spożycia, wyraźnie określona na opakowaniu lub w Polskiej Normie. Zmiana gramatury opakowań dostarczanych artykułów żywnościowych może nastąpić po uzgodnieniu i akceptacji przez Zamawiającego. Ceny jednostkowe produktów o zmienionej gramaturze zostaną przeliczone proporcjonalnie do cen podanych w ofercie Dostawcy. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zażądania dokumentu poświadczającego spełnienie określonych przepisami prawa warunków higienicznego przewozu określonych artykułów żywnościowych.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15112000-6 - Drób
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
Zamawiający może w trakcie trwania umowy skorzystać z prawa opcji, tj. zwiększyć szacowana ilość dostarczanego towaru nie więcej niż 35% wskazanej w ust.2 niniejszego paragrafu łącznej kwoty z tytułu realizacji umowy. W razie skorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji, szacunkowa łączna wartość umowy zostanie proporcjonalnie zwiększona. W przypadku skorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji, rozliczenie tej części dostaw nastąpi przy zastosowaniu cen jednostkowych brutto podanych w Załączniku nr 2 (formularz cenowy) z zastosowaniem zaproponowanego upustu przez Wykonawcę będącym załącznikiem do umowy. Skorzystanie z prawa opcji możliwie nastąpi w przypadku konieczności zapewnienia ciągłości dostaw będących przedmiotem umowy, w wyniku zmniejszonego lub zwiększonego zapotrzebowania na przedmiot zamówienia. Do praw i obowiązków Dostawcy oraz Zamawiającego, a także zasad rozliczania dostaw wynikających z prawa opcji, zastosowanie maja w całości postanowienia niniejszej umowy. O zamiarze skorzystania z prawa opcji, Zamawiający poinformuje Wykonawcę odrębnym pismem/oświadczeniem nie później niż na 2 dni przed planowaną dostawą.4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-01 do 2024-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny, kosztu oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.5.) Nazwa kryterium: Koszt
4.3.6.) Waga: 35
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: termin płatności faktury
4.3.6.) Waga: 5
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Zespołu Placówek w Gołotczyźnie przy ul. Aleksandry Bąkowskiej 29, z podziałem na części. Część 4 Dostawa pieczywa. Szczegółowy opis artykułów żywnościowych wraz z podaniem wielkości zapotrzebowania został opisany w formularzu stanowiącym załącznik nr 2 do SWZ. Dostawy będą realizowane sukcesywnie, zgodnie z zapotrzebowaniem Zamawiającego, transportem na koszt dostawcy z rozładunkiem i wniesieniem towaru do wskazanego przez Zamawiającego miejsca dostawy, na podstawie składanych zamówień cząstkowych. Wykonawca dostarcza produkty pierwszej klasy jakości, świeże, odpowiadające normom jakościowym właściwym dla danego rodzaju produktu, które obowiązują na terenie Polski, oraz o aktualnych terminach przydatności do spożycia. Dostarczone artykuły żywnościowe musza spełniać wszystkie wymagane normy sanitarne i higieniczne, posiadać świadectwo jakości oraz daty ważności ich spożycia. Opakowania dostarczanych przez Wykonawcę produktów żywnościowych musza być oznakowane widoczna data terminu przydatności do spożycia. Termin przydatności do spożycia/termin minimalnej trwałości artykułów żywnościowych w chwili dostawy do Zamawiającego nie może być krótszy niż ¾ okresu, w którym towar zachowuje zdatność do spożycia, wyraźnie określona na opakowaniu lub w Polskiej Normie. Zmiana gramatury opakowań dostarczanych artykułów żywnościowych może nastąpić po uzgodnieniu i akceptacji przez Zamawiającego. Ceny jednostkowe produktów o zmienionej gramaturze zostaną przeliczone proporcjonalnie do cen podanych w ofercie Dostawcy. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zażądania dokumentu poświadczającego spełnienie określonych przepisami prawa warunków higienicznego przewozu określonych artykułów żywnościowych.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15811400-0 - Bułeczki
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
Zamawiający może w trakcie trwania umowy skorzystać z prawa opcji, tj. zwiększyć szacowana ilość dostarczanego towaru nie więcej niż 35% wskazanej w ust.2 niniejszego paragrafu łącznej kwoty z tytułu realizacji umowy. W razie skorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji, szacunkowa łączna wartość umowy zostanie proporcjonalnie zwiększona. W przypadku skorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji, rozliczenie tej części dostaw nastąpi przy zastosowaniu cen jednostkowych brutto podanych w Załączniku nr 2 (formularz cenowy) z zastosowaniem zaproponowanego upustu przez Wykonawcę będącym załącznikiem do umowy. Skorzystanie z prawa opcji możliwie nastąpi w przypadku konieczności zapewnienia ciągłości dostaw będących przedmiotem umowy, w wyniku zmniejszonego lub zwiększonego zapotrzebowania na przedmiot zamówienia. Do praw i obowiązków Dostawcy oraz Zamawiającego, a także zasad rozliczania dostaw wynikających z prawa opcji, zastosowanie maja w całości postanowienia niniejszej umowy. O zamiarze skorzystania z prawa opcji, Zamawiający poinformuje Wykonawcę odrębnym pismem/oświadczeniem nie później niż na 2 dni przed planowaną dostawą.4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-01 do 2024-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny, kosztu oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.5.) Nazwa kryterium: Koszt
4.3.6.) Waga: 35
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: termin płatności faktury
4.3.6.) Waga: 5
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 5
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Zespołu Placówek w Gołotczyźnie przy ul. Aleksandry Bąkowskiej 29, z podziałem na części. Część 5 Dostawa świeżych warzyw i owoców. Szczegółowy opis artykułów żywnościowych wraz z podaniem wielkości zapotrzebowania został opisany w formularzu stanowiącym załącznik nr 2 do SWZ. Dostawy będą realizowane sukcesywnie, zgodnie z zapotrzebowaniem Zamawiającego, transportem na koszt dostawcy z rozładunkiem i wniesieniem towaru do wskazanego przez Zamawiającego miejsca dostawy, na podstawie składanych zamówień cząstkowych. Wykonawca dostarcza produkty pierwszej klasy jakości, świeże, odpowiadające normom jakościowym właściwym dla danego rodzaju produktu, które obowiązują na terenie Polski, oraz o aktualnych terminach przydatności do spożycia. Dostarczone artykuły żywnościowe musza spełniać wszystkie wymagane normy sanitarne i higieniczne, posiadać świadectwo jakości oraz daty ważności ich spożycia. Opakowania dostarczanych przez Wykonawcę produktów żywnościowych musza być oznakowane widoczna data terminu przydatności do spożycia. Termin przydatności do spożycia/termin minimalnej trwałości artykułów żywnościowych w chwili dostawy do Zamawiającego nie może być krótszy niż ¾ okresu, w którym towar zachowuje zdatność do spożycia, wyraźnie określona na opakowaniu lub w Polskiej Normie. Zmiana gramatury opakowań dostarczanych artykułów żywnościowych może nastąpić po uzgodnieniu i akceptacji przez Zamawiającego. Ceny jednostkowe produktów o zmienionej gramaturze zostaną przeliczone proporcjonalnie do cen podanych w ofercie Dostawcy. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zażądania dokumentu poświadczającego spełnienie określonych przepisami prawa warunków higienicznego przewozu określonych artykułów żywnościowych.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15310000-4 - Ziemniaki i produkty z ziemniaków
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
Zamawiający może w trakcie trwania umowy skorzystać z prawa opcji, tj. zwiększyć szacowana ilość dostarczanego towaru nie więcej niż 35% wskazanej w ust.2 niniejszego paragrafu łącznej kwoty z tytułu realizacji umowy. W razie skorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji, szacunkowa łączna wartość umowy zostanie proporcjonalnie zwiększona. W przypadku skorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji, rozliczenie tej części dostaw nastąpi przy zastosowaniu cen jednostkowych brutto podanych w Załączniku nr 2 (formularz cenowy) z zastosowaniem zaproponowanego upustu przez Wykonawcę będącym załącznikiem do umowy. Skorzystanie z prawa opcji możliwie nastąpi w przypadku konieczności zapewnienia ciągłości dostaw będących przedmiotem umowy, w wyniku zmniejszonego lub zwiększonego zapotrzebowania na przedmiot zamówienia. Do praw i obowiązków Dostawcy oraz Zamawiającego, a także zasad rozliczania dostaw wynikających z prawa opcji, zastosowanie maja w całości postanowienia niniejszej umowy. O zamiarze skorzystania z prawa opcji, Zamawiający poinformuje Wykonawcę odrębnym pismem/oświadczeniem nie później niż na 2 dni przed planowaną dostawą.4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-01 do 2024-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny, kosztu oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.5.) Nazwa kryterium: Koszt
4.3.6.) Waga: 35
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: termin płatności faktury
4.3.6.) Waga: 5
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 6
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Zespołu Placówek w Gołotczyźnie przy ul. Aleksandry Bąkowskiej 29, z podziałem na części. Część 6 Dostawa mrożonych warzyw i owoców oraz ryb. Szczegółowy opis artykułów żywnościowych wraz z podaniem wielkości zapotrzebowania został opisany w formularzu stanowiącym załącznik nr 2 do SWZ. Dostawy będą realizowane sukcesywnie, zgodnie z zapotrzebowaniem Zamawiającego, transportem na koszt dostawcy z rozładunkiem i wniesieniem towaru do wskazanego przez Zamawiającego miejsca dostawy, na podstawie składanych zamówień cząstkowych. Wykonawca dostarcza produkty pierwszej klasy jakości, świeże, odpowiadające normom jakościowym właściwym dla danego rodzaju produktu, które obowiązują na terenie Polski, oraz o aktualnych terminach przydatności do spożycia. Dostarczone artykuły żywnościowe musza spełniać wszystkie wymagane normy sanitarne i higieniczne, posiadać świadectwo jakości oraz daty ważności ich spożycia. Opakowania dostarczanych przez Wykonawcę produktów żywnościowych musza być oznakowane widoczna data terminu przydatności do spożycia. Termin przydatności do spożycia/termin minimalnej trwałości artykułów żywnościowych w chwili dostawy do Zamawiającego nie może być krótszy niż ¾ okresu, w którym towar zachowuje zdatność do spożycia, wyraźnie określona na opakowaniu lub w Polskiej Normie. Zmiana gramatury opakowań dostarczanych artykułów żywnościowych może nastąpić po uzgodnieniu i akceptacji przez Zamawiającego. Ceny jednostkowe produktów o zmienionej gramaturze zostaną przeliczone proporcjonalnie do cen podanych w ofercie Dostawcy. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zażądania dokumentu poświadczającego spełnienie określonych przepisami prawa warunków higienicznego przewozu określonych artykułów żywnościowych.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15331170-9 - Warzywa mrożone
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15200000-0 - Ryby przetworzone i konserwowane
15221000-3 - Ryby mrożone
15896000-5 - Produkty głęboko mrożone
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
Zamawiający może w trakcie trwania umowy skorzystać z prawa opcji, tj. zwiększyć szacowana ilość dostarczanego towaru nie więcej niż 35% wskazanej w ust.2 niniejszego paragrafu łącznej kwoty z tytułu realizacji umowy. W razie skorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji, szacunkowa łączna wartość umowy zostanie proporcjonalnie zwiększona. W przypadku skorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji, rozliczenie tej części dostaw nastąpi przy zastosowaniu cen jednostkowych brutto podanych w Załączniku nr 2 (formularz cenowy) z zastosowaniem zaproponowanego upustu przez Wykonawcę będącym załącznikiem do umowy. Skorzystanie z prawa opcji możliwie nastąpi w przypadku konieczności zapewnienia ciągłości dostaw będących przedmiotem umowy, w wyniku zmniejszonego lub zwiększonego zapotrzebowania na przedmiot zamówienia. Do praw i obowiązków Dostawcy oraz Zamawiającego, a także zasad rozliczania dostaw wynikających z prawa opcji, zastosowanie maja w całości postanowienia niniejszej umowy. O zamiarze skorzystania z prawa opcji, Zamawiający poinformuje Wykonawcę odrębnym pismem/oświadczeniem nie później niż na 2 dni przed planowaną dostawą.4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-01 do 2024-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny, kosztu oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.5.) Nazwa kryterium: Koszt
4.3.6.) Waga: 35
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: termin płatności faktury
4.3.6.) Waga: 5
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 7
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Zespołu Placówek w Gołotczyźnie przy ul. Aleksandry Bąkowskiej 29, z podziałem na części. Część 7 Dostawa jaj. Szczegółowy opis artykułu żywnościowego wraz z podaniem wielkości zapotrzebowania został opisany w formularzu stanowiącym załącznik nr 2 do SWZ. Dostawy będą realizowane sukcesywnie, zgodnie z zapotrzebowaniem Zamawiającego, transportem na koszt dostawcy z rozładunkiem i wniesieniem towaru do wskazanego przez Zamawiającego miejsca dostawy, na podstawie składanych zamówień cząstkowych. Wykonawca dostarcza produkty pierwszej klasy jakości, świeże, odpowiadające normom jakościowym właściwym dla danego rodzaju produktu, które obowiązują na terenie Polski, oraz o aktualnych terminach przydatności do spożycia. Dostarczone artykuły żywnościowe musza spełniać wszystkie wymagane normy sanitarne i higieniczne, posiadać świadectwo jakości oraz daty ważności ich spożycia. Opakowania dostarczanych przez Wykonawcę produktów żywnościowych musza być oznakowane widoczna data terminu przydatności do spożycia. Termin przydatności do spożycia/termin minimalnej trwałości artykułów żywnościowych w chwili dostawy do Zamawiającego nie może być krótszy niż ¾ okresu, w którym towar zachowuje zdatność do spożycia, wyraźnie określona na opakowaniu lub w Polskiej Normie. Zmiana gramatury opakowań dostarczanych artykułów żywnościowych może nastąpić po uzgodnieniu i akceptacji przez Zamawiającego. Ceny jednostkowe produktów o zmienionej gramaturze zostaną przeliczone proporcjonalnie do cen podanych w ofercie Dostawcy. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zażądania dokumentu poświadczającego spełnienie określonych przepisami prawa warunków higienicznego przewozu określonych artykułów żywnościowych.
4.2.6.) Główny kod CPV: 03142500-3 - Jaja
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
Zamawiający może w trakcie trwania umowy skorzystać z prawa opcji, tj. zwiększyć szacowana ilość dostarczanego towaru nie więcej niż 35% wskazanej w ust.2 niniejszego paragrafu łącznej kwoty z tytułu realizacji umowy. W razie skorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji, szacunkowa łączna wartość umowy zostanie proporcjonalnie zwiększona. W przypadku skorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji, rozliczenie tej części dostaw nastąpi przy zastosowaniu cen jednostkowych brutto podanych w Załączniku nr 2 (formularz cenowy) z zastosowaniem zaproponowanego upustu przez Wykonawcę będącym załącznikiem do umowy. Skorzystanie z prawa opcji możliwie nastąpi w przypadku konieczności zapewnienia ciągłości dostaw będących przedmiotem umowy, w wyniku zmniejszonego lub zwiększonego zapotrzebowania na przedmiot zamówienia. Do praw i obowiązków Dostawcy oraz Zamawiającego, a także zasad rozliczania dostaw wynikających z prawa opcji, zastosowanie maja w całości postanowienia niniejszej umowy. O zamiarze skorzystania z prawa opcji, Zamawiający poinformuje Wykonawcę odrębnym pismem/oświadczeniem nie później niż na 2 dni przed planowaną dostawą.4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-01 do 2024-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny, kosztu oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.5.) Nazwa kryterium: Koszt
4.3.6.) Waga: 35
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: termin płatności faktury
4.3.6.) Waga: 5
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak
5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:
Art. 109 ust. 1 pkt 4
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: a) odpis z właściwego rejestru lub centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 109 ust 1 pkt 4 ustawy Pzp sporządzone nie wcześniej niż 3 miesiące przed jej złożeniem, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji;
UWAGA:
- w przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia dokument składa każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia,
- w przypadku Wykonawcy, który polega na zdolnościach technicznych lub zawodowych lub sytuacji finansowej lub ekonomicznej podmiotów udostępniających zasoby na zasadach określonych w art.. 118 ustawy Pzp, przedmiotowy dokument należy złożyć także w odniesieniu do tych podmiotów.
b) oświadczenie Wykonawcy, w zakresie art. 108 ust 1 pkt 5 ustawy Pzp, o braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów (Dz. U. 2020 r. poz. 1076 i 1086), z innym Wykonawcą, który złożył odrębną ofertę, albo oświadczenie o przynależności do tej samej grupy kapitałowej wraz z dokumentami lub informacjami potwierdzającymi przygotowanie Oferty, nie zależnie od innego Wykonawcy należącego do tej samej grupy kapitałowej – Załącznik nr 6 do SWZ
5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
Zamawiający przewiduje możliwość dokonywania zmian umowy w granicach wyznaczonych przepisami ustawy Pzp w tym art. 455 ustawy Pzp oraz w zakresie i na warunkach określonych w ogłoszeniu o zamówieniu oraz wzorze umowy.7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2023-12-14 11:00
8.2.) Miejsce składania ofert: Oferty należy składać za pośrednictwem formularza do złożenia lub wycofania oferty dostępnego na ePuap i udostępnionego również na e-zamówieniaa
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2023-12-14 11:15
8.4.) Termin związania ofertą: do 2023-12-29
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki Zespołu Szkolno -Przedszkolnego w Gostyninie
- Dostawa artykułów spożywczych na potrzeby SP ZOZ Sanatorium Uzdrowiskowego MSWiA w Sopocie z podziałem na 9 części
- WYBÓR DOSTAWCÓW ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, NA RZECZ PRZEDSZKOLA NR 99 WE WROCŁAWIU
- Zakup wraz z dostawą mięsa dla potrzeb Kuchni Klinicznego Centrum Ginekologii, Położnictwa i Neonatologii w Opolu (z podziałem na 2 zadania)
- JEDNORAZOWA DOSTAWA KONSERW I OLEJU ROŚLINNEGO DO ZAKŁADU KARNEGO W PRZEMYŚLU I ODDZIAŁU ZEWNĘTRZNEGO W MEDYCE
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do Publicznego Przedszkola nr 5 im. Jasia i Małgosi w Wałczu, w 2025 r.
więcej: Jaja »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.