Ogłoszenie z dnia 2024-09-30
Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Zakup i dostawa artykułów spożywczych do Stołówki przy Szkole Podstawowej nr 1 im. Władysława Łokietka w Brześciu Kujawsku
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: SP nr 1 w Brześciu Kujawskim
1.3.) Oddział zamawiającego: SP nr 1 w Brześciu Kuj.
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000262562
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Królewska 21
1.5.2.) Miejscowość: Brześć Kujawski
1.5.3.) Kod pocztowy: 87-880
1.5.4.) Województwo: kujawsko-pomorskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL619 - Włocławski
1.5.7.) Numer telefonu: 542521526
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sp1@brzesckujawski.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://sp1-brzesc-kujawski.rbip.mojregion.info/
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Tak
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Zakup i dostawa artykułów spożywczych do Stołówki przy Szkole Podstawowej nr 1 im. Władysława Łokietka w Brześciu Kujawsku
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-22447d72-63f4-401f-831b-245174a303ec
2.5.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00521719
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2024-09-30
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.13.) O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art. 361 ustawy – usługi społeczne: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-22447d72-63f4-401f-831b-245174a303ec3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: 2. Zamawiający wyznacza następujące osoby do kontaktu z Wykonawcami:
- w zakresie formalnym (postępowanie wprowadzone na platformę) osobami upoważnionymi do kontaktu z Wykonawcami są:
1. Aleksandra Warchoł – Dyrektor Szkoły Podstawowej nr 1 w Brześciu Kujawskim tel. 54 252 15 26, e-mail: dyrektor@sp1.brzesckujawski.pl
2. Daria Koprowska – kierownik stołówki, tel. 510 648 753,
e-mail: kierownik.stolowka@sp1.brzesckujawski.pl
- w zakresie merytorycznym (przedmiot zamówienia) osobami upoważnionymi do kontaktu z Wykonawcami są:
1. Daria Koprowska – kierownik stołówki, tel. 510 648 753,
e-mail: kierownik.stolowka@sp1.brzesckujawski.pl
2. Krzysztof Przewozikowski – intendent – tel: 54 252 26 54
e-mail: intendent@sp1.brzesckujawski.pl
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 4. Wymagania techniczne i organizacyjne wysyłania i odbierania dokumentów elektronicznych, elektronicznych kopii dokumentów i oświadczeń oraz informacji przekazywanych przy ich użyciu opisane zostały pod adresem: https://ezamowienia.gov.pl/pl/komponent-edukacyjny/ w zakładce Instrukcje interaktywne oraz Warunkach korzystania z elektronicznej platformy usług administracji publicznej (ePUAP).
3.7.) Adres strony internetowej, pod którym są dostępne narzędzia, urządzenia lub formaty plików, które nie są ogólnie dostępne: https://ezamowienia.gov.pl/pl/
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Realizując wymogi Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119.1) w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE zwanego dalej Rozporządzeniem, informujemy o zasadach przetwarzania Pani/Pana danych osobowych oraz o przysługujących Pani/Panu prawach z tym związanych:
1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Szkoła Podstawowa nr 1 im. Władysława Łokietka w Brześciu Kujawskim, ul. Królewska 21; 87-880 Brześć Kujawski tel. 54 2521 526, e-mail: sp1@brzesckujawski.pl, reprezentowana przez Dyrektora Szkoły Podstawowej.
2. Z Inspektorem Ochrony Danych Osobowych (IOD) można się skontaktować we wszystkich sprawach dotyczących przetwarzania danych osobowych oraz korzystania z praw związanych z przetwarzaniem danych tel. 54 234 51 78, mailowo: dane.osobowe@brzesckujawski.plPani/Pana dane niezbędne do udziału w postępowaniu będą przetwarzane w celu związanym z realizacją postępowania o udzielenie zamówienia publicznego pn. „Zakup i dostawa artykułów spożywczych do Stołówki przy Szkole Podstawowej nr 1 im. Władysława Łokietka w Brześciu Kujawskim”
3. Dane wykonawcy będą przetwarzane na podstawie ustawy Prawo zamówień publicznych oraz działaniem przez administratora w interesie publicznym [PZP], zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. c, e, a oraz art. 10 RODO .
4. Pani/Pana dane osobowe mogą być udostępniane osobom lub podmiotom uprawnionym do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa lub umowy, w tym: podwykonawcom, firmom zapewniającym niszczenie dokumentów i nośników danych, biurom obsługi prawnej, itp.
5. Ze względu na jawność postępowania o udzielenie zamówienia publicznego, odbiorcami Pani/Pana danych osobowych mogą być wszystkie zainteresowane osoby lub podmioty, którym zostanie udostępniona dokumentacja postępowania w oparciu o art. 18 oraz art. 74 ust. 1 ustawy Pzp. Ograniczenie dostępu do danych może wystąpić jedynie w szczególnych przypadkach, jeśli jest to uzasadnione ochroną prywatności, interesem publicznym lub informacja stanowi tajemnicę przedsiębiorstwa.
6. Wykonawca jest zobowiązany, w związku z udziałem w przedmiotowym postępowaniu, do wypełnienia wszystkich obowiązków formalno-prawnych wymaganych przez RODO i związanych z udziałem w przedmiotowym postępowaniu o udzielenie zamówienia. Do obowiązków tych należą:
1) obowiązek informacyjny przewidziany w art. 13 RODO względem osób fizycznych, których dane osobowe dotyczą i od których dane te Wykonawca bezpośrednio pozyskał i przekazał Zamawiającemu w treści oferty lub dokumentów składanych na żądanie Zamawiającego;
2) obowiązek informacyjny wynikający z art. 14 RODO względem osób fizycznych, których dane Wykonawca pozyskał w sposób pośredni, a które to dane Wykonawca przekazuje Zamawiającemu w treści oferty lub dokumentów składanych na żądanie Zamawiającego.
3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): 7. Zamawiający informuje, że;
1) udostępnia dane osobowe, o których mowa w art. 10 RODO (dane osobowe dotyczące wyroków skazujących i czynów zabronionych) w celu umożliwienia korzystania ze środków ochrony prawnej, o których mowa w dziale IX ustawy Pzp, do upływu terminu na ich wniesienie;
2) udostępnianie protokołu i załączników do protokołu ma zastosowanie do wszystkich danych osobowych, z wyjątkiem tych, o których mowa w art. 9 ust. 1 RODO (tj. danych osobowych ujawniających pochodzenie rasowe lub etniczne, poglądy polityczne, przekonania religijne lub światopoglądowe, przynależność do związków zawodowych oraz przetwarzania danych genetycznych, danych biometrycznych w celu jednoznacznego zidentyfikowania osoby fizycznej lub danych dotyczących zdrowia, seksualności lub orientacji seksualnej tej osoby), zebranych w toku postępowania o udzielenie zamówienia;
3) w przypadku korzystania przez osobę, której dane osobowe są przetwarzane przez Zamawiającego, z uprawnienia, o którym mowa w art. 15 ust. 1-3 RODO (związanych z prawem Wykonawcy do uzyskania od administratora potwierdzenia, czy przetwarzane są dane osobowe jego dotyczące, prawem Wykonawcy do bycia poinformowanym o odpowiednich zabezpieczeniach, o których mowa w art. 46 RODO, związanych z przekazaniem jego danych osobowych do państwa trzeciego lub organizacji międzynarodowej oraz prawem otrzymania przez Wykonawcę od administratora kopii danych osobowych podlegających przetwarzaniu), Zamawiający może żądać od osoby występującej z żądaniem wskazania dodatkowych informacji, mających na celu sprecyzowanie nazwy lub daty zakończonego postępowania o udzielenie zamówienia;
4) skorzystanie przez osobę, której dane osobowe są przetwarzane, z uprawnienia, o którym mowa w art. 16 RODO (uprawnienie do sprostowania lub uzupełnienia danych osobowych), nie może naruszać integralności protokołu postępowania oraz jego załączników;
5) w postępowaniu o udzielenie zamówienia zgłoszenie żądania ograniczenia przetwarzania, o którym mowa w art. 18 ust. 1 RODO, nie ogranicza przetwarzania danych osobowych do czasu zakończenia tego postępowania;
6) w przypadku, gdy wniesienie żądania dotyczącego prawa, o którym mowa w art. 18 ust. 1 RODO spowoduje ograniczenie przetwarzania danych osobowych zawartych w protokole postępowania lub załącznikach do tego protokołu, od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia Zamawiający nie udostępnia tych danych, chyba że zachodzą przesłanki, o których mowa w art. 18 ust. 2 rozporządzenia 2016/679.
7) Przysługuje Pani/Panu prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego, którym jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą w Warszawie, przy ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa, gdy uzna Pan/Pani, iż przetwarzanie danych osobowych narusza przepisy RODO. W sytuacji, gdy przetwarzanie danych osobowych odbywa się na podstawie zgody przysługuje Pani/Panu prawo do jej cofnięcia, w dowolnym momencie. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania dokonanego przed jej wycofaniem.
8) Podane przez Panią/a dane będą przechowywane przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania. Jeżeli okres obowiązywania umowy w sprawie zamówienia publicznego przekroczy 4 lata, administrator przechowuje dane przez cały okres obowiązywania tej umowy.
9) W związku z jawnością postępowania o udzielenie zamówienia publicznego Pani/a dane mogą być także przekazywane do państw trzecich.
10) Podanie przez Panią/Pana danych osobowych jest wymagane przepisami PZP do wzięcia udziału w postępowaniu. Podanie dodatkowych danych, których przetwarzanie odbywa się na podstawie zgody jest dobrowolne, a ich niepodanie nie będzie miało wpływu na wybór oferty.
11) Z powyższych praw można skorzystać poprzez kontakt pisemny na adres: Szkoła Podstawowa nr 1. ul Królewska 21, 87-880 Brześć Kujawski lub mailowo: sp1@brzesckujawski.pl.
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: SP1.3330.62.2024
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 7
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Wykonawca będzie dostarczał artykuły spożywcze – pierwszej klasy jakości, świeże, odpowiadające normom jakościowym właściwym dla danego rodzaju produktów, które obowiązują na terenie Polski, o aktualnych terminach przydatności do spożycia. Opakowania dostarczanych przez Wykonawcę artykułów spożywczych muszą być oznakowane widoczną
datą terminu przydatności do spożycia. Surowe mięso powinno być dostarczane w plastikowych skrzynkach wyłożonych niebieską folią z przeznaczeniem do kontaktu z żywnością, zabezpieczone tak aby nie doszło do zanieczyszczeń. Wszystkie artykuły suche (typu kasza, makaron, ryż, cukier, galaretka itp.), oleje roślinne, jogurty smakowe czy jaja; powinny być pakowane w opakowania jednostkowe, przeznaczone do kontaktu z żywnością chroniąc zawartość przed uszkodzeniem. Opakowania czyste, suche, bez widocznych cech bytowania szkodników, zapleśnień czy zanieczyszczeń fizycznych. Niedopuszczalne są produkty uszkodzone, połamane, zniszczone czy hermetycznie otwarte. Na opakowaniu powinna widnieć data przydatności, która wskazuje na artykuł zdatny do spożycia, z jak najdłuższym terminem. Produkty wymagające przechowywania w warunkach chłodniczych (przetwory mleczarskie, jaja, mięso, wędliny, produkty mrożone) powinny mieć zapewnione takie warunki, aby nie doszło do przerwania łańcucha chłodniczego. Warzywa i owoce powinny być dostarczane świeże bez oznak zepsucia, zapleśnienia oraz bytowania szkodników, zapakowane w odpowiednio przeznaczone do tego pojemniki, kartony lub worki.
4.2.5.) Wartość części: 72300 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-10-15 do 2025-08-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Wykonawca będzie dostarczał artykuły spożywcze – pierwszej klasy jakości, świeże, odpowiadające normom jakościowym właściwym dla danego rodzaju produktów, które obowiązują na terenie Polski, o aktualnych terminach przydatności do spożycia. Opakowania dostarczanych przez Wykonawcę artykułów spożywczych muszą być oznakowane widoczną
datą terminu przydatności do spożycia. Surowe mięso powinno być dostarczane w plastikowych skrzynkach wyłożonych niebieską folią z przeznaczeniem do kontaktu z żywnością, zabezpieczone tak aby nie doszło do zanieczyszczeń. Wszystkie artykuły suche (typu kasza, makaron, ryż, cukier, galaretka itp.), oleje roślinne, jogurty smakowe czy jaja; powinny być pakowane w opakowania jednostkowe, przeznaczone do kontaktu z żywnością chroniąc zawartość przed uszkodzeniem. Opakowania czyste, suche, bez widocznych cech bytowania szkodników, zapleśnień czy zanieczyszczeń fizycznych. Niedopuszczalne są produkty uszkodzone, połamane, zniszczone czy hermetycznie otwarte. Na opakowaniu powinna widnieć data przydatności, która wskazuje na artykuł zdatny do spożycia, z jak najdłuższym terminem. Produkty wymagające przechowywania w warunkach chłodniczych (przetwory mleczarskie, jaja, mięso, wędliny, produkty mrożone) powinny mieć zapewnione takie warunki, aby nie doszło do przerwania łańcucha chłodniczego. Warzywa i owoce powinny być dostarczane świeże bez oznak zepsucia, zapleśnienia oraz bytowania szkodników, zapakowane w odpowiednio przeznaczone do tego pojemniki, kartony lub worki.
4.2.5.) Wartość części: 73500 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15896000-5 - Produkty głęboko mrożone
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-10-15 do 2025-08-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Wykonawca będzie dostarczał artykuły spożywcze – pierwszej klasy jakości, świeże, odpowiadające normom jakościowym właściwym dla danego rodzaju produktów, które obowiązują na terenie Polski, o aktualnych terminach przydatności do spożycia. Opakowania dostarczanych przez Wykonawcę artykułów spożywczych muszą być oznakowane widoczną
datą terminu przydatności do spożycia. Surowe mięso powinno być dostarczane w plastikowych skrzynkach wyłożonych niebieską folią z przeznaczeniem do kontaktu z żywnością, zabezpieczone tak aby nie doszło do zanieczyszczeń. Wszystkie artykuły suche (typu kasza, makaron, ryż, cukier, galaretka itp.), oleje roślinne, jogurty smakowe czy jaja; powinny być pakowane w opakowania jednostkowe, przeznaczone do kontaktu z żywnością chroniąc zawartość przed uszkodzeniem. Opakowania czyste, suche, bez widocznych cech bytowania szkodników, zapleśnień czy zanieczyszczeń fizycznych. Niedopuszczalne są produkty uszkodzone, połamane, zniszczone czy hermetycznie otwarte. Na opakowaniu powinna widnieć data przydatności, która wskazuje na artykuł zdatny do spożycia, z jak najdłuższym terminem. Produkty wymagające przechowywania w warunkach chłodniczych (przetwory mleczarskie, jaja, mięso, wędliny, produkty mrożone) powinny mieć zapewnione takie warunki, aby nie doszło do przerwania łańcucha chłodniczego. Warzywa i owoce powinny być dostarczane świeże bez oznak zepsucia, zapleśnienia oraz bytowania szkodników, zapakowane w odpowiednio przeznaczone do tego pojemniki, kartony lub worki.
4.2.5.) Wartość części: 78000 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-10-15 do 2025-08-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Wykonawca będzie dostarczał artykuły spożywcze – pierwszej klasy jakości, świeże, odpowiadające normom jakościowym właściwym dla danego rodzaju produktów, które obowiązują na terenie Polski, o aktualnych terminach przydatności do spożycia. Opakowania dostarczanych przez Wykonawcę artykułów spożywczych muszą być oznakowane widoczną
datą terminu przydatności do spożycia. Surowe mięso powinno być dostarczane w plastikowych skrzynkach wyłożonych niebieską folią z przeznaczeniem do kontaktu z żywnością, zabezpieczone tak aby nie doszło do zanieczyszczeń. Wszystkie artykuły suche (typu kasza, makaron, ryż, cukier, galaretka itp.), oleje roślinne, jogurty smakowe czy jaja; powinny być pakowane w opakowania jednostkowe, przeznaczone do kontaktu z żywnością chroniąc zawartość przed uszkodzeniem. Opakowania czyste, suche, bez widocznych cech bytowania szkodników, zapleśnień czy zanieczyszczeń fizycznych. Niedopuszczalne są produkty uszkodzone, połamane, zniszczone czy hermetycznie otwarte. Na opakowaniu powinna widnieć data przydatności, która wskazuje na artykuł zdatny do spożycia, z jak najdłuższym terminem. Produkty wymagające przechowywania w warunkach chłodniczych (przetwory mleczarskie, jaja, mięso, wędliny, produkty mrożone) powinny mieć zapewnione takie warunki, aby nie doszło do przerwania łańcucha chłodniczego. Warzywa i owoce powinny być dostarczane świeże bez oznak zepsucia, zapleśnienia oraz bytowania szkodników, zapakowane w odpowiednio przeznaczone do tego pojemniki, kartony lub worki.
4.2.5.) Wartość części: 107000 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-10-15 do 2025-08-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 5
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Wykonawca będzie dostarczał artykuły spożywcze – pierwszej klasy jakości, świeże, odpowiadające normom jakościowym właściwym dla danego rodzaju produktów, które obowiązują na terenie Polski, o aktualnych terminach przydatności do spożycia. Opakowania dostarczanych przez Wykonawcę artykułów spożywczych muszą być oznakowane widoczną
datą terminu przydatności do spożycia. Surowe mięso powinno być dostarczane w plastikowych skrzynkach wyłożonych niebieską folią z przeznaczeniem do kontaktu z żywnością, zabezpieczone tak aby nie doszło do zanieczyszczeń. Wszystkie artykuły suche (typu kasza, makaron, ryż, cukier, galaretka itp.), oleje roślinne, jogurty smakowe czy jaja; powinny być pakowane w opakowania jednostkowe, przeznaczone do kontaktu z żywnością chroniąc zawartość przed uszkodzeniem. Opakowania czyste, suche, bez widocznych cech bytowania szkodników, zapleśnień czy zanieczyszczeń fizycznych. Niedopuszczalne są produkty uszkodzone, połamane, zniszczone czy hermetycznie otwarte. Na opakowaniu powinna widnieć data przydatności, która wskazuje na artykuł zdatny do spożycia, z jak najdłuższym terminem. Produkty wymagające przechowywania w warunkach chłodniczych (przetwory mleczarskie, jaja, mięso, wędliny, produkty mrożone) powinny mieć zapewnione takie warunki, aby nie doszło do przerwania łańcucha chłodniczego. Warzywa i owoce powinny być dostarczane świeże bez oznak zepsucia, zapleśnienia oraz bytowania szkodników, zapakowane w odpowiednio przeznaczone do tego pojemniki, kartony lub worki.
4.2.5.) Wartość części: 13500 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-10-15 do 2025-08-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 6
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Wykonawca będzie dostarczał artykuły spożywcze – pierwszej klasy jakości, świeże, odpowiadające normom jakościowym właściwym dla danego rodzaju produktów, które obowiązują na terenie Polski, o aktualnych terminach przydatności do spożycia. Opakowania dostarczanych przez Wykonawcę artykułów spożywczych muszą być oznakowane widoczną
datą terminu przydatności do spożycia. Surowe mięso powinno być dostarczane w plastikowych skrzynkach wyłożonych niebieską folią z przeznaczeniem do kontaktu z żywnością, zabezpieczone tak aby nie doszło do zanieczyszczeń. Wszystkie artykuły suche (typu kasza, makaron, ryż, cukier, galaretka itp.), oleje roślinne, jogurty smakowe czy jaja; powinny być pakowane w opakowania jednostkowe, przeznaczone do kontaktu z żywnością chroniąc zawartość przed uszkodzeniem. Opakowania czyste, suche, bez widocznych cech bytowania szkodników, zapleśnień czy zanieczyszczeń fizycznych. Niedopuszczalne są produkty uszkodzone, połamane, zniszczone czy hermetycznie otwarte. Na opakowaniu powinna widnieć data przydatności, która wskazuje na artykuł zdatny do spożycia, z jak najdłuższym terminem. Produkty wymagające przechowywania w warunkach chłodniczych (przetwory mleczarskie, jaja, mięso, wędliny, produkty mrożone) powinny mieć zapewnione takie warunki, aby nie doszło do przerwania łańcucha chłodniczego. Warzywa i owoce powinny być dostarczane świeże bez oznak zepsucia, zapleśnienia oraz bytowania szkodników, zapakowane w odpowiednio przeznaczone do tego pojemniki, kartony lub worki.
4.2.5.) Wartość części: 68500 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-10-15 do 2025-08-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 7
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Wykonawca będzie dostarczał artykuły spożywcze – pierwszej klasy jakości, świeże, odpowiadające normom jakościowym właściwym dla danego rodzaju produktów, które obowiązują na terenie Polski, o aktualnych terminach przydatności do spożycia. Opakowania dostarczanych przez Wykonawcę artykułów spożywczych muszą być oznakowane widoczną
datą terminu przydatności do spożycia. Surowe mięso powinno być dostarczane w plastikowych skrzynkach wyłożonych niebieską folią z przeznaczeniem do kontaktu z żywnością, zabezpieczone tak aby nie doszło do zanieczyszczeń. Wszystkie artykuły suche (typu kasza, makaron, ryż, cukier, galaretka itp.), oleje roślinne, jogurty smakowe czy jaja; powinny być pakowane w opakowania jednostkowe, przeznaczone do kontaktu z żywnością chroniąc zawartość przed uszkodzeniem. Opakowania czyste, suche, bez widocznych cech bytowania szkodników, zapleśnień czy zanieczyszczeń fizycznych. Niedopuszczalne są produkty uszkodzone, połamane, zniszczone czy hermetycznie otwarte. Na opakowaniu powinna widnieć data przydatności, która wskazuje na artykuł zdatny do spożycia, z jak najdłuższym terminem. Produkty wymagające przechowywania w warunkach chłodniczych (przetwory mleczarskie, jaja, mięso, wędliny, produkty mrożone) powinny mieć zapewnione takie warunki, aby nie doszło do przerwania łańcucha chłodniczego. Warzywa i owoce powinny być dostarczane świeże bez oznak zepsucia, zapleśnienia oraz bytowania szkodników, zapakowane w odpowiednio przeznaczone do tego pojemniki, kartony lub worki.
4.2.5.) Wartość części: 6800 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 03142500-3 - Jaja
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-10-15 do 2025-08-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak
5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.
1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu oraz spełniają warunki udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 112 ust. 2 ustawy Pzp.O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają następujące warunki:a) Zdolność do występowania w obrocie gospodarczym. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy prowadzący działalność gospodarczą lub zawodową, którzy są wpisani do jednego z rejestrów zawodowych lub handlowych prowadzonych w kraju, w którym mają siedzibę lub miejsce zamieszkania. Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełnienia tego warunku. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu będzie dokonana na zasadzie spełnia/nie spełnia.
b) Uprawnienia do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące posiadania kompetencji lub uprawnień do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów. Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełnienia tego warunku. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu będzie dokonana na zasadzie spełnia/nie spełnia.
c) Sytuacja ekonomiczna lub finansowa. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące sytuacji ekonomicznej lub finansowej. Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełnienia tego warunku. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu będzie dokonana na zasadzie spełnia/nie spełnia.
d) Zdolność techniczna lub zawodowa. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące zdolności technicznej lub zawodowej. Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełnienia tego warunku. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu będzie dokonana na zasadzie spełnia/nie spełnia.
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu
5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: Oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Tak
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
1. Wszelkie zmiany i uzupełnienia do niniejszej umowy mogą być dokonywane w formie pisemnego aneksu pod rygorem nieważności.2. Strony, oprócz przypadków określonych w przepisach prawa, dopuszczają możliwość zmian umowy w następujących zakresach:
a) numerów kont bankowych stron,
b) cen jednostkowych na niższe niż określone w umowie,
c) zmian danych teleadresowych,
d) oraz w przypadkach wymienionych w §1 pkt. 3 i 4.
7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2024-10-15 14:30
8.2.) Miejsce składania ofert: https://ezamowienia.gov.pl/pl/
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2024-10-16 10:00
8.4.) Termin związania ofertą: 30 dni
INNE PRZETARGI BRZEŚĆ KUJAWSKI
więcej: przetargi BRZEŚĆ KUJAWSKI »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych w roku 2025
- Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych w roku 2025
- Zakup i sukcesywna dostawa produktów żywnościowych do SPZOL w Rajczy przez okres 12 miesięcy, czyli od 01.01.2025r. do 31.12.2025r
- WYBÓR DOSTAWCÓW ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, NA RZECZ PRZEDSZKOLA NR 123 WE WROCŁAWIU
- ZAKUP I DOSTAWA ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH NA POTRZEBY STOŁÓWKI SZKOLNEJ SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR 6 W WEJHEROWIE NA 2025 ROK Z PODZIAŁEM NA CZĘŚCI
- Zakup i sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby stołówki szkolnej w roku 2025
więcej: Jaja »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.