Ogłoszenie z dnia 2023-12-01
Powiązane ogłoszenia:
- 2023/BZP 00513122/01 - Ogłoszenie z dnia 2023-11-24
- 2023/BZP 00557369/01 - Wynik z dnia 2023-12-18
Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia
Świadczenie usług polegających na kompleksowym całodziennym i codziennym żywieniu pacjentów Zamawiającego wraz z odbiorem i utylizacją odpadów pokonsumpcyjnych.
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Nazwa zamawiającego: Centrum Opieki Medycznej
1.3.) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000304496
1.4.) Adres zamawiającego:
1.4.1.) Ulica: 3 Maja 70
1.4.2.) Miejscowość: Jarosław
1.4.3.) Kod pocztowy: 37-500
1.4.4.) Województwo: podkarpackie
1.4.5.) Kraj: Polska
1.4.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL822 - Przemyski
1.4.9.) Adres poczty elektronicznej: comzampub@data.pl
1.4.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.comjar.pl
1.5.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej
1.6.) Przedmiot działalności zamawiającego: Zdrowie
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00527308
2.2.) Data ogłoszenia: 2023-12-01
SEKCJA III ZMIANA OGŁOSZENIA
3.2.) Numer zmienianego ogłoszenia w BZP: 2023/BZP 00513122
3.3.) Identyfikator ostatniej wersji zmienianego ogłoszenia: 01
3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
4.2.10. Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej Przed zmianą:
Data do
Po zmianie:
Data od-do
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
4.2.10. Data początkowa okresu obowiązywania Przed zmianą:
Po zmianie:
2023-12-18
3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
5.4. Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu Przed zmianą:
Uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów;
Zamawiający wymaga, aby wykonawca ubiegający się o zamówienia posiadał:
1. Aktualną decyzję właściwego Państwowego Inspektora Sanitarnego, stwierdzającą, że zakład, w którym będą
przygotowywane posiłki przeznaczone dla pacjentów spełnia konieczne wymagania niezbędne do zapewnienia higieny i
właściwej jakości zdrowotnej w zakresie produkcji posiłków oraz usług cateringowych, zezwalającą na prowadzenie w/w
działalności.
2. Aktualną decyzja właściwego Państwowego Inspektora Sanitarnego, o wyrażeniu zgody na prowadzenie działalności w
zakresie transportu posiłków odpowiednio przystosowanym do tego celu środkiem transportu – dla minimum 2
samochodów.
3. System HACCP – wdrożony i stosowany w zakładzie oraz realizacja usługi wg zasad Dobrej Praktyki Higienicznej (GHP) i
Dobrej Praktyki Produkcyjnej (GMP).
Sytuacji ekonomicznej lub finansowej;
Warunkiem udziału w postępowaniu jest to, że wykonawca:
a. posiada ubezpieczenie od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej na kwotę min. 2
000 000 zł
Zdolności technicznej lub zawodowej.
1Warunkiem udziału w postępowaniu jest to, że wykonawca:
- wykonał w ciągu ostatnich trzech lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres
prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, co najmniej dwa zadania polegające na świadczeniu usług
polegających na produkcji i dostarczeniu posiłków dla pacjentów szpitala o wartości co najmniej 1 000 000 zł brutto na
zadanie (ilość wydawanych posiłków dziennie w każdej z tych placówek powinna być nie mniejsza niż 200 osobodni)
Warunkiem udziału w postępowaniu jest to, że wykonawca wykaże i udokumentuje, że dysponuje osobami które posiadają
odpowiednie uprawnienia tj.
- minimum jeden wykwalifikowany dietetyk.
Po zmianie:
Uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów;
Zamawiający wymaga, aby wykonawca ubiegający się o zamówienia posiadał:
1. Aktualną decyzję właściwego Państwowego Inspektora Sanitarnego, stwierdzającą, że zakład, w którym będą
przygotowywane posiłki przeznaczone dla pacjentów spełnia konieczne wymagania niezbędne do zapewnienia higieny i
właściwej jakości zdrowotnej w zakresie produkcji posiłków oraz usług cateringowych, zezwalającą na prowadzenie w/w
działalności.
2. Aktualną decyzja właściwego Państwowego Inspektora Sanitarnego, o wyrażeniu zgody na prowadzenie działalności w
zakresie transportu posiłków odpowiednio przystosowanym do tego celu środkiem transportu – dla minimum 2
samochodów.
Sytuacji ekonomicznej lub finansowej;
Warunkiem udziału w postępowaniu jest to, że wykonawca:
a. posiada ubezpieczenie od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej na kwotę min. 2
000 000 zł
Zdolności technicznej lub zawodowej.
1Warunkiem udziału w postępowaniu jest to, że wykonawca:
- wykonał w ciągu ostatnich trzech lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres
prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, co najmniej dwa zadania polegające na świadczeniu usług
polegających na produkcji i dostarczeniu posiłków dla pacjentów szpitala o wartości co najmniej 1 000 000 zł brutto na
zadanie (ilość wydawanych posiłków dziennie w każdej z tych placówek powinna być nie mniejsza niż 200 osobodni)
Warunkiem udziału w postępowaniu jest to, że wykonawca wykaże i udokumentuje, że dysponuje osobami które posiadają
odpowiednie uprawnienia tj.
- minimum jeden wykwalifikowany dietetyk.
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
5.7. Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu Przed zmianą:
1 Wykaz
usług wykonanych, a w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych również wykonywanych, w okresie ostatnich 3 lat, a
jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i
podmiotów, na rzecz których usługi zostały wykonane lub są wykonywane, oraz załączeniem dowodów określających, czy te usługi
zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty
sporządzone przez podmiot, na rzecz którego dostawy lub usługi zostały wykonane, a w przypadku świadczeń powtarzających się
lub ciągłych są wykonywane, a jeżeli wykonawca z przyczyn niezależnych od niego nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów –
oświadczenie wykonawcy; w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne
dokumenty potwierdzające ich należyte wykonywanie powinny być wystawione w okresie ostatnich 3 miesięcy; Załącznika nr 5 do
SWZ.
2 Wykaz osób, skierowanych przez wykonawcę do realizacji zamówienia publicznego, w szczególności odpowiedzialnych za
świadczenie usług, kontrolę jakości, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, uprawnień, doświadczenia i
wykształcenia niezbędnych do wykonania zamówienia publicznego, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności oraz
informacją o podstawie do dysponowania tymi osobami; sporządzony zgodnie z treścią Załącznika nr 6 do SWZ, dokument
potwierdzający kwalifikacje zawodowe dietetyka.
3 Dokumenty potwierdzające, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności
związanej z przedmiotem zamówienia ze wskazaniem sumy gwarancyjnej tego ubezpieczenia.
4 Aktualna decyzja właściwego Państwowego Inspektora Sanitarnego, stwierdzająca, że zakład, w którym będą przygotowywane
posiłki przeznaczone dla pacjentów spełnia konieczne wymagania niezbędne do zapewnienia higieny i właściwej jakości zdrowotnej
w zakresie produkcji posiłków oraz usług cateringowych, zezwalająca na prowadzenie w/w działalności.
5 Aktualna decyzja właściwego Państwowego Inspektora Sanitarnego, o wyrażeniu zgody na prowadzenie działalności w zakresie
transportu posiłków odpowiednio przystosowanym do tego celu środkiem transportu.
6 Oświadczenie Wykonawcy, że w firmie został wdrożony i jest stosowany system HACCP oraz, że usługa będzie realizowana wg
zasad Dobrej Praktyki Higienicznej (GHP) i Dobrej Praktyki Produkcyjnej (GMP).
Po zmianie:
1 Wykaz
usług wykonanych, a w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych również wykonywanych, w okresie ostatnich 3 lat, a
jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i
podmiotów, na rzecz których usługi zostały wykonane lub są wykonywane, oraz załączeniem dowodów określających, czy te usługi
zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty
sporządzone przez podmiot, na rzecz którego dostawy lub usługi zostały wykonane, a w przypadku świadczeń powtarzających się
lub ciągłych są wykonywane, a jeżeli wykonawca z przyczyn niezależnych od niego nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów –
oświadczenie wykonawcy; w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne
dokumenty potwierdzające ich należyte wykonywanie powinny być wystawione w okresie ostatnich 3 miesięcy; Załącznika nr 5 do
SWZ.
2 Wykaz osób, skierowanych przez wykonawcę do realizacji zamówienia publicznego, w szczególności odpowiedzialnych za
świadczenie usług, kontrolę jakości, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, uprawnień, doświadczenia i
wykształcenia niezbędnych do wykonania zamówienia publicznego, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności oraz
informacją o podstawie do dysponowania tymi osobami; sporządzony zgodnie z treścią Załącznika nr 6 do SWZ, dokument
potwierdzający kwalifikacje zawodowe dietetyka.
3 Dokumenty potwierdzające, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności
związanej z przedmiotem zamówienia ze wskazaniem sumy gwarancyjnej tego ubezpieczenia.
4 Aktualna decyzja właściwego Państwowego Inspektora Sanitarnego, stwierdzająca, że zakład, w którym będą przygotowywane
posiłki przeznaczone dla pacjentów spełnia konieczne wymagania niezbędne do zapewnienia higieny i właściwej jakości zdrowotnej
w zakresie produkcji posiłków oraz usług cateringowych, zezwalająca na prowadzenie w/w działalności.
5 Aktualna decyzja właściwego Państwowego Inspektora Sanitarnego, o wyrażeniu zgody na prowadzenie działalności w zakresie
transportu posiłków odpowiednio przystosowanym do tego celu środkiem transportu.
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
5.8. Wykaz przedmiotowych środków dowodowych Przed zmianą:
Po zmianie:
Oświadczenie Wykonawcy, że w firmie został wdrożony i jest stosowany system HACCP oraz, że usługa będzie realizowana wg
zasad Dobrej Praktyki Higienicznej (GHP) i Dobrej Praktyki Produkcyjnej (GMP).
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
5.9. Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych Przed zmianą:
NIE
Po zmianie:
TAK
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
5.10. Przedmiotowe środki dowodowe podlegające uzupełnieniu Przed zmianą:
Po zmianie:
Oświadczenie Wykonawcy, że w firmie został wdrożony i jest stosowany system HACCP oraz, że usługa będzie realizowana wg
zasad Dobrej Praktyki Higienicznej (GHP) i Dobrej Praktyki Produkcyjnej (GMP).
3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:
SEKCJA VIII - PROCEDURA3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
8.1. Termin składania ofert Przed zmianą:
2023-12-04 09:00
Po zmianie:
2023-12-07 09:00
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
8.3. Termin otwarcia ofert Przed zmianą:
2023-12-04 09:30
Po zmianie:
2023-12-07 09:30
INNE PRZETARGI Z JAROSŁAWIA
- Remont zespołu boisk sportowych "ORLIK 2012" przy Szkole Podstawowej nr 10 w Jarosławiu
- Remont zespołu boisk sportowych "ORLIK 2012" przy Szkole Podstawowej nr 4 w Jarosławiu
- "Inwestycje drogowe na terenie dróg gminnych - Projekt przebudowy ul. Kulkowej".
- Wykonanie wraz z dostawą i montażem mebli dla potrzeb Poradni Leczenia Uzależnień i innych komórek
- Mechaniczne pozimowe oraz letnie oczyszczanie ulic/dróg powiatowych na terenie powiatu jarosławskiego
- "Inwestycje drogowe na terenie dróg gminnych - Projekt drogi od ul. Skarbowskiego do ul. Hajnusa (wraz z oświetleniem)".
więcej: przetargi w Jarosławiu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Usługi cateringowe.
- Zapewnienie usługi gastronomicznej (kolacja) w celu organizacji spotkania partnerów projektu CE-Spaces4All w Rzeszowie w dniu 7 maja 2025 r. dla max 35 osób.
- Świadczenie usług gastronomicznych w zakresie przygotowania i dowozu ciepłych posiłków i suchych prowiantów dla policjantów województwa wielkopolskiego.
- Usługi gastronomiczne na potrzeby Ośrodka Szkoleniowo-Wypoczynkowego w Porażynie i Nadleśnictwa Grodzisk
- Przygotowanie i dostawa wyżywienia dla podopiecznych Centrum Wspierania Rodzin "Swoboda" w Poznaniu
- Sukcesywne świadczenie usług cateringowych z obsługa kelnerską dla Politechniki Śląskiej. Znak sprawy: DZPZ.283.1.2025.MK
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.