Ogłoszenie z dnia 2024-10-08
Powiązane ogłoszenia:
- 2024/BZP 00486753/01 - Ogłoszenie z dnia 2024-09-05
Ogłoszenie o wyniku postępowania
Dostawy
Dostawa pieczywa i artykułów mięsnych dla potrzeb Małopolskiego Szpitala Chorób Płuc i Rehabilitacji im. Edmunda Wojtyły
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego1.2.) Nazwa zamawiającego: MAŁOPOLSKI SZPITAL CHORÓB PŁUC I REHABILITACJI IM. EDMUNDA WOJTYŁY
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000294214
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: ul. Kolejowa 1A
1.5.2.) Miejscowość: Jaroszowiec
1.5.3.) Kod pocztowy: 32-310
1.5.4.) Województwo: małopolskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL21A - Oświęcimski
1.5.7.) Numer telefonu: 326428090
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@wschp.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.wschp.pl
1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-e825c663-aced-4433-ae43-77dbda0bda801.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej
1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Zdrowie
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Dostawa pieczywa i artykułów mięsnych dla potrzeb Małopolskiego Szpitala Chorób Płuc i Rehabilitacji im. Edmunda Wojtyły2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-e825c663-aced-4433-ae43-77dbda0bda80
2.5.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00535150
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2024-10-08
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2024/BZP 00067415/04/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.1 Dostawa artykułów spożywczych
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak
2.14.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00486753
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Numer referencyjny: ZP.I.2.224/15/2024
4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak
4.3.1) Wartość zamówienia stanowiącego przedmiot tego postępowania (bez VAT): 125398,80 PLN
4.4.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
Część 1
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1. Przedmiotem postępowania są sukcesywne dostawy pieczywa, mięsa i podrobów oraz wędlin, w podziale na 2 Zadania:Zadanie nr 1 – Dostawa mięsa, podrobów i wędlin oraz
Zadanie nr 2- Dostawa pieczywa.
2. Przedmiot zamówienia realizowany będzie w asortymencie wymienionym w załączniku nr 1.1 (Formularz asortymentowo-cenowy dot. mięsa, podrobów i wędlin) oraz 1.2 (Formularz asortymentowo-cenowy dot. pieczywa) do SWZ, stanowiącym jednocześnie formularz cenowy.
3. Przedmiot zamówienia realizowany będzie zgodnie z wymaganiami Zamawiającego określonymi w Załączniku nr 1A oraz 1 B do niniejszej SWZ pn.: „Opis przedmiotu zamówienia” i zgodnie z zapisami istotnych postanowień umowy. W tym, w ramach dostaw Zamawiający wymaga między innymi:
3.1. Dostarczany asortyment będzie I klasy, świeży, schłodzony i oznakowany zgodnie z obowiązującą normą. Dostawa według wagi netto.
3.2. Realizacja dostaw nastąpi w sposób ciągły, średnio 2-3 razy w tygodniu od poniedziałku do piątku w zakresie Zadania nr 1 oraz 6 razy w tygodniu od poniedziałku do soboty w zakresie Zadania nr 2, do magazynu żywieniowego Zamawiającego, w godzinach 6:00 - 9:00 (dla Zadania nr 1) oraz do godziny 6:30 (dla Zadania nr 2), z dostarczeniem i wniesieniem do magazynu oraz weryfikacją ilościową i jakościową w obecności wykonawcy. W sytuacji nagłej potrzeby Zamawiającego dostawa może zostać zrealizowana w sobotę.
3.3. Zamawiający wymaga by 2/3 terminu wyznaczonego w zakresie przydatności do spożycia produktu zarezerwowana była dla Zamawiającego.
3.4. W przypadku dostawy mniejszej ilości asortymentu, aniżeli przewiduje to umowa, wynagrodzenie Wykonawcy zostanie skorygowane na podstawie faktycznie dostarczonej ilości przedmiotu zamówienia.
3.5. Dostawy następować będą transportem własnym Wykonawcy, na jego koszt i ryzyko. Miejsce dostawy: – magazyn żywnościowy Zamawiającego mieszczący się w budynku Szpitala, ul. Kolejowa 1a, 32-310 Jaroszowiec.
4. Wspólny słownik zamówień (CPV): 15800000-6 Różne produkty spożywcze
Dla Zadania nr 1
15 11 00 00-2 Mięso;
15 11 40 00-0 Podroby;
15 11 20 00-6 Drób;
15 13 11 30-5 Wędliny
Dla Zadania nr 2
15 81 10 00-9 - Pieczywo
5. Warunki płatności
1) terminy płatności - do 30 dni po dostawie i otrzymaniu prawidłowo wystawionej faktury,
2) forma płatności - przelew (m.in. podać numer rachunku bankowego oraz adres banku Wykonawcy),
3) w przypadku gdy termin płatności przypadnie w dzień ustawowo wolny od pracy lub sobotę, płatność nastąpi w terminie pierwszego dnia roboczego następującego po tych dniach.
Cena oferty ma być podana w PLN.
6. OFERTY CZĘŚCIOWE
Zamówienie zostało podzielone na 2 części.
Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych – gdzie część zamówienia stanowi dane Zadanie wg podziału jak poniżej:
1) ZADANIE nr 1 - Dostawa mięsa, podrobów i wędlin
2) ZADANIE nr 2 - Dostawa pieczywa
Rozdział IV – Informacja o przedmiotowych środkach dowodowych
Zamawiający nie żąda złożenia przedmiotowych środków dowodowych.
Rozdział V – Wymagany termin i warunki realizacji zamówienia
1. Termin wykonania przedmiotu zamówienia – 6 miesięcy od podpisania umowy.
2. Dostarczenie wraz z wniesieniem i rozładowaniem do wskazanych miejsc w siedzibie Zamawiającego.
3. W przypadku wykonania zamówienia w części dotyczącej transportu przy użyciu podwykonawcy, Wykonawca odpowiada za działania, uchybienia i zaniedbania podwykonawcy tak, jak za własne działania, uchybienia i zaniedbania.
4.5.3.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
15110000-2 - Mięso
15114000-0 - Podroby
15112000-6 - Drób
15131130-5 - Wędliny
4.5.5.) Wartość części: 93608,40 PLN
Część 2
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
– Opis przedmiotu zamówienia1. Przedmiotem postępowania są sukcesywne dostawy pieczywa, mięsa i podrobów oraz wędlin, w podziale na 2 Zadania:
Zadanie nr 1 – Dostawa mięsa, podrobów i wędlin oraz
Zadanie nr 2- Dostawa pieczywa.
2. Przedmiot zamówienia realizowany będzie w asortymencie wymienionym w załączniku nr 1.1 (Formularz asortymentowo-cenowy dot. mięsa, podrobów i wędlin) oraz 1.2 (Formularz asortymentowo-cenowy dot. pieczywa) do SWZ, stanowiącym jednocześnie formularz cenowy.
3. Przedmiot zamówienia realizowany będzie zgodnie z wymaganiami Zamawiającego określonymi w Załączniku nr 1A oraz 1 B do niniejszej SWZ pn.: „Opis przedmiotu zamówienia” i zgodnie z zapisami istotnych postanowień umowy. W tym, w ramach dostaw Zamawiający wymaga między innymi:
3.1. Dostarczany asortyment będzie I klasy, świeży, schłodzony i oznakowany zgodnie z obowiązującą normą. Dostawa według wagi netto.
3.2. Realizacja dostaw nastąpi w sposób ciągły, średnio 2-3 razy w tygodniu od poniedziałku do piątku w zakresie Zadania nr 1 oraz 6 razy w tygodniu od poniedziałku do soboty w zakresie Zadania nr 2, do magazynu żywieniowego Zamawiającego, w godzinach 6:00 - 9:00 (dla Zadania nr 1) oraz do godziny 6:30 (dla Zadania nr 2), z dostarczeniem i wniesieniem do magazynu oraz weryfikacją ilościową i jakościową w obecności wykonawcy. W sytuacji nagłej potrzeby Zamawiającego dostawa może zostać zrealizowana w sobotę.
3.3. Zamawiający wymaga by 2/3 terminu wyznaczonego w zakresie przydatności do spożycia produktu zarezerwowana była dla Zamawiającego.
3.4. W przypadku dostawy mniejszej ilości asortymentu, aniżeli przewiduje to umowa, wynagrodzenie Wykonawcy zostanie skorygowane na podstawie faktycznie dostarczonej ilości przedmiotu zamówienia.
3.5. Dostawy następować będą transportem własnym Wykonawcy, na jego koszt i ryzyko. Miejsce dostawy: – magazyn żywnościowy Zamawiającego mieszczący się w budynku Szpitala, ul. Kolejowa 1a, 32-310 Jaroszowiec.
4. Wspólny słownik zamówień (CPV): 15800000-6 Różne produkty spożywcze
Dla Zadania nr 1
15 11 00 00-2 Mięso;
15 11 40 00-0 Podroby;
15 11 20 00-6 Drób;
15 13 11 30-5 Wędliny
Dla Zadania nr 2
15 81 10 00-9 - Pieczywo
5. Warunki płatności
1) terminy płatności - do 30 dni po dostawie i otrzymaniu prawidłowo wystawionej faktury,
2) forma płatności - przelew (m.in. podać numer rachunku bankowego oraz adres banku Wykonawcy),
3) w przypadku gdy termin płatności przypadnie w dzień ustawowo wolny od pracy lub sobotę, płatność nastąpi w terminie pierwszego dnia roboczego następującego po tych dniach.
Cena oferty ma być podana w PLN.
6. OFERTY CZĘŚCIOWE
Zamówienie zostało podzielone na 2 części.
Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych – gdzie część zamówienia stanowi dane Zadanie wg podziału jak poniżej:
1) ZADANIE nr 1 - Dostawa mięsa, podrobów i wędlin
2) ZADANIE nr 2 - Dostawa pieczywa
4.5.3.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
15811000-6 - Pieczywo
4.5.5.) Wartość części: 31790,40 PLN
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA
Część 1
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 1)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 1)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 2
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 2
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 95351,55 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 100479,75 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 95351,55 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 1)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Średni przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: F.H.P. WOŁOCH ARTYKUŁY SPOŻYWCZE JAN WOŁOCH
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 290134550
7.3.3) Ulica: KRÓTKA 5
7.3.4) Miejscowość: Miechów
7.3.5) Kod pocztowy: 32-200
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 1)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2024-10-04
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 95351,55 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 6 miesiące
Część 2
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 2)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 2)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 3
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 3
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 36389,85 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 45599,40 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 36389,85 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 2)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: P.P.U.H. PATRYCJA & PAWEŁ ZOFIA RYDZYK
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 273012804
7.3.3) Ulica: ul. Rodacka 6
7.3.4) Miejscowość: Kwaśniów Górny
7.3.5) Kod pocztowy: 32-310
7.3.6.) Województwo: małopolskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
P.P.U.H. PATRYCJA & PAWEŁ ZOFIA RYDZYK
jakie przetargi wygrała firma
P.P.U.H. PATRYCJA & PAWEŁ ZOFIA RYDZYK
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 2)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2024-10-04
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 36389,85 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 6 miesiące
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawy wędlin do Aresztu Śledczego w Sosnowcu
- Zakup i dostawa poczęstunku dla uczestników projektu: "ROZWIJAMY POTENCJAŁY - Powiatowy Program Transformacji Pokoleniowej.", numer wniosku o dofinansowanie: FESL.10.24-IZ.01-06BE/23.
- Zakup i sukcesywna dostawa artykułów w spożywczych - żywnościowych do Dziennego Domu Pomocy pn. "Przystań Pluskowęsy" w Pluskowęsach w Gminie Chełmża
- WYBÓR DOSTAWCÓW ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, NA RZECZ PRZEDSZKOLA NR 57 WE WROCŁAWIU
- Sukcesywna dostawa żywności do Domu Pomocy Społecznej im. Jana Pawła II w Brańsku w okresie do 31.12.2025 r od daty udzielenia zamówienia.
- Dostawa pieczywa, drobiu i artykułów spożywczych
więcej: Mięso »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.