eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Poznańprzygotowanie i dostawa wyżywienia dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej przy ul. Konarskiego 11/1



Ogłoszenie z dnia 2024-10-09


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia
przygotowanie i dostawa wyżywienia dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej przy ul. Konarskiego 11/1

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Nazwa zamawiającego: Miasto Poznań Dom Pomocy Społecznej przy ul. Konarskiego 11/13

1.3.) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000683016

1.4.) Adres zamawiającego:

1.4.1.) Ulica: Konarskiego 11/13

1.4.2.) Miejscowość: Poznań

1.4.3.) Kod pocztowy: 61-114

1.4.4.) Województwo: wielkopolskie

1.4.5.) Kraj: Polska

1.4.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL415 - Miasto Poznań

1.4.9.) Adres poczty elektronicznej: cuw@m.poznan.pl

1.4.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://www.poznan.pl/mim/cuw/dom-pomocy-spolecznej,1129/

1.5.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego

1.6.) Przedmiot działalności zamawiającego: Inna działalność


pomoc społeczna

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00538349

2.2.) Data ogłoszenia: 2024-10-09

SEKCJA III ZMIANA OGŁOSZENIA

3.2.) Numer zmienianego ogłoszenia w BZP: 2024/BZP 00527378

3.3.) Identyfikator ostatniej wersji zmienianego ogłoszenia: 01

3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:

5.4. Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu

Przed zmianą:
O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy: spełniają warunki udziału w postępowaniu
a) dotyczące wymaganych uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej.
Wykonawca spełni warunek jeżeli wykaże, że:
- jest zakładem podlegającym urzędowej kontroli Organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej w zakresie odpowiednim do przedmiotu zamówienia,
- spełnia wymagania do prowadzenia żywienia zbiorowego i realizację usługi
w systemie cateringowym zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia. Decyzja musi obejmować zgodę/zezwolenie na przygotowanie przez Wykonawcę potraw na bazie surowca (pochodzenia zwierzęcego, ryb, warzyw) tj. na zasadzie pełnej produkcji.
- posiada ważny (obowiązującym) certyfikat HACCP certyfikowany przez akredytowane jednostki lub potwierdzenie wdrożenia systemu HACCP wystawione przez organy uprawnione do urzędowej kontroli żywności dla zakładu (kuchni), w którym przygotowywane będą posiłki, wskazanego w aktualnej decyzji właściwego Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego. Certyfikat lub potwierdzenie musi być wystawiony z datą nie późniejszą niż data składania ofert.
b) dotyczące sytuacji ekonomicznej lub finansowej
Wykonawca wykaże, że jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia na sumę gwarancyjną nie mniejszą niż równowartość 800.000 zł.
c) dotyczące zdolności technicznej lub zawodowej:
Wykonawca wykaże, że w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie wykonał należycie trwającą co najmniej sześć miesięcy usługę polegającą na przygotowaniu i dostawie całodziennego wyżywienia o wartości brutto nie mniejszej niż 500 000 złotych brutto
d) dotyczące zdolności technicznej lub zawodowej:
Wykonawca wykaże, dysponowanie co najmniej jednym środkiem transportu przeznaczonym do przewozu posiłków dopuszczonym do użytkowania przez Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego

Po zmianie:
O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy: spełniają warunki udziału w postępowaniu
a) dotyczące wymaganych uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej.
Wykonawca spełni warunek jeżeli wykaże, że:
- jest zakładem podlegającym urzędowej kontroli Organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej w zakresie odpowiednim do przedmiotu zamówienia,
- spełnia wymagania do prowadzenia żywienia zbiorowego i realizację usługi
w systemie cateringowym zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia. Decyzja musi obejmować zgodę/zezwolenie na przygotowanie przez Wykonawcę potraw na bazie surowca (pochodzenia zwierzęcego, ryb, warzyw) tj. na zasadzie pełnej produkcji.
- posiada ważny (obowiązujący) certyfikat HACCP certyfikowany przez akredytowane jednostki. Certyfikat musi być wystawiony z datą nie późniejszą niż data składania ofert.
b) dotyczące sytuacji ekonomicznej lub finansowej
Wykonawca wykaże, że jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia na sumę gwarancyjną nie mniejszą niż równowartość 800.000 zł.
c) dotyczące zdolności technicznej lub zawodowej:
Wykonawca wykaże, że w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie wykonał należycie trwającą co najmniej sześć miesięcy usługę polegającą na przygotowaniu i dostawie całodziennego wyżywienia o wartości brutto nie mniejszej niż 500 000 złotych brutto
d) dotyczące zdolności technicznej lub zawodowej:
Wykonawca wykaże, dysponowanie co najmniej jednym środkiem transportu przeznaczonym do przewozu posiłków dopuszczonym do użytkowania przez Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego

3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:

5.7. Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu

Przed zmianą:
Wykonawca, którego oferta została najwyżej oceniona, składa na wezwanie w wyznaczonym, nie krótszym niż 5 dni, terminie aktualnych na dzień złożenia następujące podmiotowe środki dowodowe:
1) odpowiednie zezwolenie, licencje, koncesje lub potwierdzenie wpisu do rejestru działalności regulowanej, jeżeli ich posiadanie jest niezbędne do świadczenia określonych usług w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania tj.
- aktualne zaświadczenie potwierdzając wpisanie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli przez Organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej w zakresie odpowiednim do przedmiotu zamówienia.
- aktualną decyzję właściwego Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego zatwierdzającą zakład jako spełniający wymagania do prowadzenia żywienia zbiorowego i realizacje usługi w systemie cateringowym zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia.
- aktualny certyfikat HACCP lub potwierdzenie wdrożenia systemu HACCP . Certyfikat lub potwierdzenie ma być wystawione przed upływem terminu składania ofert.
2) dokumenty potwierdzające, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia ze wskazaniem sumy gwarancyjnej tego ubezpieczenia.
3) wykaz usług wykonanych w zakresie określonym w pkt. VIII.1.2.ppkt c, a w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych również wykonywanych, w okresie ostatnich 3 lat, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których usługi zostały wykonane lub są wykonywane, oraz załączeniem dowodów określających, czy te usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty sporządzone przez podmiot, na rzecz którego usługi zostały wykonane, a w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych są wykonywane, a jeżeli wykonawca z przyczyn niezależnych od niego nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie wykonawcy; w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonywanie powinny być wystawione w okresie ostatnich 3 miesięcy (wzór stanowi załącznik nr 6 do SWZ);
Uwaga! Jeżeli Wykonawca powołuje się na doświadczenie w realizacji usług wykonywanych wspólnie z innymi wykonawcami, ww. wykaz musi dotyczyć usług, w których wykonaniu wykonawca ten bezpośrednio uczestniczył.
4) wykaz środków transportu dostępnych wykonawcy w celu wykonania zamówienia publicznego wraz z informacją o podstawie do dysponowania tymi zasobami (wzór stanowi załącznik nr 7 do SWZ);

Po zmianie:
Wykonawca, którego oferta została najwyżej oceniona, składa na wezwanie w wyznaczonym, nie krótszym niż 5 dni, terminie aktualnych na dzień złożenia następujące podmiotowe środki dowodowe:
1) odpowiednie zezwolenie, licencje, koncesje lub potwierdzenie wpisu do rejestru działalności regulowanej, jeżeli ich posiadanie jest niezbędne do świadczenia określonych usług w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania tj.
- aktualne zaświadczenie potwierdzając wpisanie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli przez Organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej w zakresie odpowiednim do przedmiotu zamówienia.
- aktualną decyzję właściwego Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego zatwierdzającą zakład jako spełniający wymagania do prowadzenia żywienia zbiorowego i realizacje usługi w systemie cateringowym zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia.
- aktualny certyfikat HACCP. Certyfikat ma być wystawiony przed upływem terminu składania ofert.
2) dokumenty potwierdzające, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia ze wskazaniem sumy gwarancyjnej tego ubezpieczenia.
3) wykaz usług wykonanych w zakresie określonym w pkt. VIII.1.2.ppkt c, a w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych również wykonywanych, w okresie ostatnich 3 lat, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których usługi zostały wykonane lub są wykonywane, oraz załączeniem dowodów określających, czy te usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty sporządzone przez podmiot, na rzecz którego usługi zostały wykonane, a w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych są wykonywane, a jeżeli wykonawca z przyczyn niezależnych od niego nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie wykonawcy; w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonywanie powinny być wystawione w okresie ostatnich 3 miesięcy (wzór stanowi załącznik nr 6 do SWZ);
Uwaga! Jeżeli Wykonawca powołuje się na doświadczenie w realizacji usług wykonywanych wspólnie z innymi wykonawcami, ww. wykaz musi dotyczyć usług, w których wykonaniu wykonawca ten bezpośrednio uczestniczył.
4) wykaz środków transportu dostępnych wykonawcy w celu wykonania zamówienia publicznego wraz z informacją o podstawie do dysponowania tymi zasobami (wzór stanowi załącznik nr 7 do SWZ);

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.