Og³oszenie z dnia 2024-10-17
Powi±zane og³oszenia:
- 2024/BZP 00625315/01 - Wynik z dnia 2024-11-29
Og³oszenie o zamówieniu
Dostawy
DOSTAWY PIECZYWA I CIASTA DRO¯D¬OWEGO, znak sprawy TP/11/Dkw/2024
SEKCJA I - ZAMAWIAJ¡CY
1.1.) Rola zamawiaj±cego
Postêpowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiaj±cego
1.2.) Nazwa zamawiaj±cego: ARESZT ¦LEDCZY W BYDGOSZCZY
1.3.) Oddzia³ zamawiaj±cego: Dzia³ Kwatermistrzowski
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 091393218
1.5) Adres zamawiaj±cego
1.5.1.) Ulica: ul. Wa³y Jagielloñskie 4
1.5.2.) Miejscowo¶æ: Bydgoszcz
1.5.3.) Kod pocztowy: 85-131
1.5.4.) Województwo: kujawsko-pomorskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL613 - Bydgosko-toruñski
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: as_bydgoszcz@sw.gov.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.sw.gov.pl
1.6.) Rodzaj zamawiaj±cego: Zamawiaj±cy publiczny - inny zamawiaj±cy
jednostka organizacyjna wiêziennictwa
1.7.) Przedmiot dzia³alno¶ci zamawiaj±cego: Porz±dek i bezpieczeñstwo publiczne
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Og³oszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Og³oszenie dotyczy us³ug spo³ecznych i innych szczególnych us³ug: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
DOSTAWY PIECZYWA I CIASTA DRO¯D¬OWEGO, znak sprawy TP/11/Dkw/2024
2.4.) Identyfikator postêpowania: ocds-148610-428c0fe6-dc3a-44b3-9b14-5c59079ecb8b
2.5.) Numer og³oszenia: 2024/BZP 00551712
2.6.) Wersja og³oszenia: 01
2.7.) Data og³oszenia: 2024-10-17
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zosta³y ujête w planie postêpowañ: Tak
2.9.) Numer planu postêpowañ w BZP: 2024/BZP 00228335/07/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postêpowañ:
1.2.6 Pieczywo
2.11.) O udzielenie zamówienia mog± ubiegaæ siê wy³±cznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu wspó³finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstaw± prawn±
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTÊPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postêpowania
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-428c0fe6-dc3a-44b3-9b14-5c59079ecb8b3.2.) Zamawiaj±cy zastrzega dostêp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowi±zani s± do sk³adania ofert, wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu, o¶wiadczeñ oraz innych dokumentów wy³±cznie przy u¿yciu ¶rodków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o ¶rodkach komunikacji elektronicznej, przy u¿yciu których zamawiaj±cy bêdzie komunikowa³ siê z wykonawcami - adres strony internetowej: Komunikacja w postêpowaniu o udzielenie zamówienia, w tym sk³adnie ofert, wymiana
informacji oraz przekazywanie dokumentów lub o¶wiadczeñ miêdzy zamawiaj±cym a wykonawc±, z uwzglêdnieniem wyj±tków
okre¶lonych w ustawie „Pzp”, odbywa siê przy u¿yciu ¶rodków komunikacji elektronicznej, w postaci platformy e-Zamówienia, która
dostêpna jest pod adresem: https://ezamowienia.gov.pl i ePUAPu, dostêpnego pod adresem: https://epuap.gov.pl/wps/portal oraz za
pomoc± poczty elektronicznej: zp_as_bydgoszcz@sw.gov.pl
2. Korzystanie z Platformy e-Zamówienia jest bezp³atne
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotycz±ce korespondencji elektronicznej: 1. Wykonawca musi posiadaæ konto
podmiotu ,,Wykonawca” na Platformie e-Zamówienia. Szczegó³owe informacje na temat zak³adania kont podmiotów oraz zasady i
warunki korzystania z Platformy e-Zamówienia okre¶la Regulamin Platformy e-Zamówienia, dostêpny na stronie internetowej
https://ezamowienia.gov.pl oraz informacje zamieszczone w zak³adce ,,Centrum Pomocy”. Sposób sporz±dzenia dokumentów
elektronicznych lub dokumentów elektronicznych bêd±cych kopi± elektroniczn± tre¶ci zapisanej w postaci papierowej (cyfrowe
odwzorowania) musi byæ zgodny z wymaganiami okre¶lonymi w rozporz±dzeniu Prezesa Rady Ministrów w sprawie wymagañ dla
dokumentów elektronicznych. Dokumenty elektroniczne, o których mowa w § 2 ust.1 rozporz±dzenia Prezesa Rady Ministrów w
sprawie wymagañ dla dokumentów elektronicznych, sporz±dza siê w postaci elektronicznej, w formatach danych okre¶lonych w
przepisach
rozporz±dzenia Rady Ministrów w sprawie Krajowych Ram Interoperacyjno¶ci, z uwzglêdnieniem rodzaju przekazywanych danych i
przekazuje siê jako za³±czniki. W przypadku formatów, o których mowa w art. 66 ust. 1 ustawy Pzp, ww. regulacje nie bêd± mia³y
bezpo¶redniego zastosowania. Informacje, o¶wiadczenia lub dokumenty, inne ni¿ wymienione w § 2 ust. 1 rozporz±dzenia Prezesa
Rady Ministrów w sprawie wymagañ dla dokumentów elektronicznych, przekazywane w postêpowaniu sporz±dza siê w postaci
elektronicznej:
a. w formatach okre¶lonych w przepisach rozporz±dzenia Rady Ministrów w sprawie Krajowych Ram Interoperacyjno¶ci (i
przekazuje siê jako za³±cznik), lub
b. jako tekst wpisany bezpo¶rednio do wiadomo¶ci przekazywanejprzy u¿yciu ¶rodków komunikacji elektronicznej (np. w tre¶ci
wiadomo¶ci e-mail lub w tre¶ci ,,Formularza do komunikacji”).
Je¿eli dokumenty elektroniczne, przekazywane przy u¿yciu ¶rodków komunikacji elektronicznej, zawieraj± informacje stanowi±ce
tajemnicê przedsiêbiorstwa. wykonawca, w celu utrzymania w poufno¶ci tych informacji, przekazuje je w wydzielonym i odpowiednio
wyznaczonym pliku, wraz z jednoczesnym zaznaczeniem w nazwie pliku ,,Dokument stanowi±cy tajemnicê przedsiêbiorstwa”.
Komunikacja w postêpowaniu, z wy³±czeniem sk³adania ofert , odbywa siê drog± elektroniczn± za po¶rednictwem formularzy do
komunikacji dostêpnych w zak³adce ,, Formularze” (,,Formularze do komunikacji”). Za po¶rednictwem ,, Formularzy do komunikacji”
odbywa siê w szczególno¶ci przekazywanie wezwañ i zawiadomieñ, zadawanie pytañ i udzielanie odpowiedzi. Formularze do
komunikacji umo¿liwiaj± równie¿ do³±czenie za³±cznika do przesy³anej wiadomo¶ci (przycisk ,,dodaj za³±cznik”). W przypadku
za³±czników, które s± zgodne z ustaw± Pzp lub rozporz±dzeniem Prezesa Rady Ministrów w sprawie wymagañ dla dokumentów
elektronicznych opatrzone kwalifikowanym podpisem elektronicznym, podpisem zaufanym lub podpisem osobistym, mog± byæ
opatrzone, zgodnie z wyborem wykonawcy/wykonawcy wspólnie ubiegaj±cego siê o udzielenie zamówienia, podpisem zewnêtrznym
lub wewnêtrznym. W zale¿no¶ci od rodzaju podpisu i jego typu (zewnêtrzny, wewnêtrzny) dodaje siê do przesy³anej wiadomo¶ci
uprzednio podpisane dokumenty wraz z wygenerowanym plikiem podpisu (typ zewnêtrzny) lub dokument z wszytym podpisem (typ
zewnêtrzny).
Maksymalny rozmiar plików przes³anych za po¶rednictwem ,,Formularzy do komunikacji” wynosi 150 MB (wielko¶æ ta dotyczy plików
przesy³anych jako za³±czniki do jednego formularza).
W szczególnie uzasadnionych przypadkach uniemo¿liwiaj±cych komunikacjê Wykonawcy i Zamawiaj±cego za po¶rednictwem
Platformy e-Zamówienia, Zamawiaj±cy dopuszcza komunikacjê za pomoc± poczty elektronicznej na adres e-mail:
zp_as_bydgoszcz@sw.gov.pl (nie dotyczy sk³adania ofert).
3.8.) Zamawiaj±cy wymaga sporz±dzenia i przedstawienia ofert przy u¿yciu narzêdzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzêdzi, które nie s± ogólnie dostêpne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Jêzyki, w jakich mog± byæ sporz±dzane dokumenty sk³adane w postêpowaniu:
polski
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnosz±ce siê do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczêciem postêpowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: Dkw.2232.12.2024
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiaj±cy udziela zamówienia w czê¶ciach, z których ka¿da stanowi przedmiot odrêbnego postêpowania: Nie
4.1.8.) Mo¿liwe jest sk³adanie ofert czê¶ciowych: Nie
4.1.13.) Zamawiaj±cy uwzglêdnia aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegó³owe odnosz±ce siê do przedmiotu zamówienia:
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiot zamówienia wolny od wad i zanieczyszczeñ o swoistej barwie, zapachu i smaku, bez obecno¶ci szkodników, zabrudzeñ. Niedopuszczalne s± wyroby zdeformowane, zgniecione, zabrudzone, spalone, ze ¶ladami ple¶ni, oznakami niedopieczenia czy pakowania w woreczki bez nale¿ytego wystudzenia. Niedopuszczalny smak stêch³y lub inny obcy. Zamawiaj±cy za niedopuszczalne uzna kruszenie siê miêkiszu, zakalec miêkiszu, barwê szar± lub smugi miêkiszu.
2. Podane ilo¶ci artyku³ów s± wielko¶ciami szacunkowymi i mog± ulec zmianie w trakcie trwania umowy, z tym ¿e warto¶æ zakupionych artyku³ów nie przekroczy warto¶ci umowy. Dostawy placka dro¿d¿owego bêd± odbywa³y siê w okresach ¶wi±tecznych tj. Bo¿ego Narodzenia, Nowego Roku, Wielkanocy; Zamawiaj±cy o¶wiadcza,
¿e zmiany nie spowoduj± obni¿enia warto¶ci zamówienia o wiêcej ni¿ 40% zaoferowanej kwoty.
Lp. Przedmiot zamówienia Ilo¶æ szacunkowa
w [kg/szt]
1 Chleb mieszany (pszenno-¿ytni) pieczywo mieszane; wyprodukowane z m±ki pszennej (stanowi±cej wiêkszo¶æ sk³adu chleba) oraz ¿ytniej
- bochenek o wadze 0,320 kg, pakowany w woreczek foliowy (z materia³u dopuszczonego do kontaktu z ¿ywno¶ci±);
- pieczywo krojone, grubo¶æ kromki 1- 1,2 cm;
- bez zwarto¶ci soi i jej pochodnych;
- bochenek pod³u¿ny lub okr±g³y, skórka g³adka lub lekko porowata, b³yszcz±ca, barwa skórki od br±zowej do ciemnobr±zowej;
155 400 kg
2 Chleb pszenny, CPV 15811100-7 – pieczywo wyprodukowane z m±ki pszennej (stanowi±cej wiêkszo¶æ sk³adu chleba)
- bochenek o wadze 0,320 kg, pakowany w woreczek foliowy (z materia³u dopuszczonego do kontaktu z ¿ywno¶ci±);
- pieczywo krojone, grubo¶æ kromki 1- 1,2 cm;
- bez zwarto¶ci soi i jej pochodnych;
- bochenek pod³u¿ny lub okr±g³y, skórka g³adka lub lekko porowata, b³yszcz±ca, barwa skórki od br±zowej do ciemnobr±zowej;
126,00 kg
3 Chleb razowy, CPV 15811100-7 – pieczywo wyprodukowane z m±ki razowej (pszennej/ ¿ytniej/ pszennej i ¿ytniej)
- bochenek o wadze 0,320 kg, pakowany w woreczek foliowy (z materia³u dopuszczonego do kontaktu z ¿ywno¶ci±);
- pieczywo krojone, grubo¶æ kromki 1- 1,2 cm;
- zawarto¶æ zanieczyszczeñ w produkcie oraz dozwolonych substancji dodatkowych- zgodnie z aktualnie obowi±zuj±cym prawem (za wyj±tkiem karmelu);
- bez zwarto¶ci soi i jej pochodnych oraz karmelu;
- bochenek pod³u¿ny lub okr±g³y, skórka g³adka lub lekko porowata, b³yszcz±ca, barwa skórki od br±zowej do ciemnobr±zowej;
- miêkisz równomiernie zabarwiony, suchy w dotyku, o dobrej krajalno¶ci, o smaku i zapachu swoistym dla tego rodzaju pieczywa;
462,00 kg
4 Bu³ka zwyk³a, CPV 15811400-0, pieczywo pszenne o gramaturze jednostkowej 50g;
- bu³ki okr±g³e, ¶wie¿e, dobrej jako¶ci, o jednolitej konsystencji, zwartej;
- bu³ki dostarczane „luzem” w koszach plastikowych lub pakowane zbiorczo w opakowaniach foliowych do 10 szt;
- dostarczany towar musi posiadaæ informacjê o nazwie i adresie producenta, rodzaju pieczywa, sk³adzie, masie jednostkowej, dacie przydatno¶ci do spo¿ycia – informacja ta powinna byæ umieszczona na woreczku foliowym, etykiecie, lub do³±czonym do dostawy dokumencie, wg obowi±zuj±cych przepisów prawa.
10 500 szt.
4 Bu³ka tarta CPV 15800000-6 - produkt otrzymany przez rozdrobnienie wysuszonego pieczywa;
- bez zawarto¶ci soi i jej pochodnych, bez dodatku nasion, nadzieñ i zdobieñ;
- struktura i konsystencja – sypka (niezbrylona), bez grudek, barwa naturalna, mo¿e byæ niejednolita, smak i zapach – charakterystyczny dla suszonego pieczywa
- pakowana w opakowania papierowe lub foliowe od 0,500 kg do 20 kg
-Termin przydatno¶ci do spo¿ycia nie krótszy ni¿ 30 dni od daty dostawy.
1 575,00 kg
5 Placek dro¿d¿owy z kruszonk± i lukrem CPV 15812000-3 – wyrób otrzymywany z ciasta dro¿d¿owego, wykoñczony kruszonk± (mo¿liwy dodatek lukru)
- wyrób dostarczany w koszach plastikowych, zabezpieczony przed wysychaniem, zabrudzeniem;
- termin przydatno¶ci do spo¿ycia min. 3 dni od daty dostawy;
- dostarczany towar musi posiadaæ informacjê o nazwie i adresie producenta, rodzaju pieczywa, sk³adzie, masie jednostkowej, dacie przydatno¶ci do spo¿ycia – informacja ta powinna byæ umieszczona na woreczku foliowym, etykiecie, lub do³±czonym do dostawy dokumencie, wg obowi±zuj±cych przepisów prawa.
252,00 kg
4.2.6.) G³ówny kod CPV: 15811100-7 - Chleb
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15811400-0 - Bu³eczki
15812000-3 - Wyroby ciastkarskie i ciasta
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesi±ce
4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert
4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wy³±cznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiaj±cy przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak
5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:
Art. 109 ust. 1 pkt 4
5.3.) Warunki udzia³u w postêpowaniu: Nie
5.5.) Zamawiaj±cy wymaga z³o¿enia o¶wiadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiaj±cy wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiaj±cy przewiduje aukcjê elektroniczn±: Nie
6.4.) Zamawiaj±cy wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiaj±cy wymaga zabezpieczenia nale¿ytego wykonania umowy: Nie
6.7.) Zamawiaj±cy przewiduje uniewa¿nienie postêpowania, je¶li ¶rodki publiczne, które zamierza³ przeznaczyæ na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia nie zosta³y przyznane: Tak
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiaj±cy przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
zosta³y okre¶lone w projektowanych zapisach umowy - za³±cznik do swz7.5.) Zamawiaj±cy uwzglêdni³ aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe, innowacyjne lub etykiety zwi±zane z realizacj± zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin sk³adania ofert: 2024-10-25 10:00
8.2.) Miejsce sk³adania ofert: za po¶rednictwem platformy e-zamówienia
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2024-10-25 10:15
8.4.) Termin zwi±zania ofert±: do 2024-11-23
INNE PRZETARGI Z BYDGOSZCZY
- Odnowa nawierzchni DW Nr 557 na odc. Kobrzyniec - Janiszewo od km 13+200 do km 19+200, d³. 6,000 km
- Dostawa materia³ów eksploatacyjnych i akcesoriów komputerowych oraz serwis urz±dzeñ
- 15/PA/2025 Rozbiórka nieu¿ytkowanego budynku mieszkalnego po³o¿onego w Bydgoszczy przy ul. Ró¿anej 17
- 17/PM/2025 Modernizacja lokali mieszkalnych (pustostanów) zarz±dzanych przez Administracjê Domów Miejskich "ADM" sp. z o.o. w Bydgoszczy
- Us³uga odbioru, transportu i unieszkodliwiania odpadów medycznych
- Sukcesywne dostawy materia³ów opatrunkowych
wiêcej: przetargi w Bydgoszczy »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna dostawa artyku³ów spo¿ywczych na potrzeby Parku ¦l±skiego S.A. w Chorzowie na 2025 rok
- Dostawa pieczywa
- Sukcesywne dostawy pieczywa na potrzeby Aresztu ¦ledczego w Koszalinie
- "DOSTAWA WYROBÓW PIEKARSKICH DO ZAK£ADU KARNEGO W PRZEMY¦LU I ODDZIA£U ZEWNÊTRZNEGO W MEDYCE"
- Sukcesywna dostawa artyku³ów spo¿ywczych
- Dostawy chleba i bu³ki tartej do Zak³adu Karnego w Piñczowie
wiêcej: Chleb »
Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.