eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi BydgoszczDOSTAWY PIECZYWA I CIASTA DRO¯D¬OWEGO, znak sprawy TP/11/Dkw/2024



Og³oszenie z dnia 2024-10-17


Powi±zane og³oszenia:

Og³oszenie o zamówieniu
Dostawy
DOSTAWY PIECZYWA I CIASTA DRO¯D¬OWEGO, znak sprawy TP/11/Dkw/2024

SEKCJA I - ZAMAWIAJ¡CY

1.1.) Rola zamawiaj±cego

Postêpowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiaj±cego

1.2.) Nazwa zamawiaj±cego: ARESZT ¦LEDCZY W BYDGOSZCZY

1.3.) Oddzia³ zamawiaj±cego: Dzia³ Kwatermistrzowski

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 091393218

1.5) Adres zamawiaj±cego

1.5.1.) Ulica: ul. Wa³y Jagielloñskie 4

1.5.2.) Miejscowo¶æ: Bydgoszcz

1.5.3.) Kod pocztowy: 85-131

1.5.4.) Województwo: kujawsko-pomorskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL613 - Bydgosko-toruñski

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: as_bydgoszcz@sw.gov.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.sw.gov.pl

1.6.) Rodzaj zamawiaj±cego: Zamawiaj±cy publiczny - inny zamawiaj±cy

jednostka organizacyjna wiêziennictwa

1.7.) Przedmiot dzia³alno¶ci zamawiaj±cego: Porz±dek i bezpieczeñstwo publiczne

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Og³oszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Og³oszenie dotyczy us³ug spo³ecznych i innych szczególnych us³ug: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

DOSTAWY PIECZYWA I CIASTA DRO¯D¬OWEGO, znak sprawy TP/11/Dkw/2024

2.4.) Identyfikator postêpowania: ocds-148610-428c0fe6-dc3a-44b3-9b14-5c59079ecb8b

2.5.) Numer og³oszenia: 2024/BZP 00551712

2.6.) Wersja og³oszenia: 01

2.7.) Data og³oszenia: 2024-10-17

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zosta³y ujête w planie postêpowañ: Tak

2.9.) Numer planu postêpowañ w BZP: 2024/BZP 00228335/07/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postêpowañ:

1.2.6 Pieczywo

2.11.) O udzielenie zamówienia mog± ubiegaæ siê wy³±cznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu wspó³finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstaw± prawn±

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTÊPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postêpowania

https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-428c0fe6-dc3a-44b3-9b14-5c59079ecb8b

3.2.) Zamawiaj±cy zastrzega dostêp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowi±zani s± do sk³adania ofert, wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu, o¶wiadczeñ oraz innych dokumentów wy³±cznie przy u¿yciu ¶rodków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o ¶rodkach komunikacji elektronicznej, przy u¿yciu których zamawiaj±cy bêdzie komunikowa³ siê z wykonawcami - adres strony internetowej: Komunikacja w postêpowaniu o udzielenie zamówienia, w tym sk³adnie ofert, wymiana
informacji oraz przekazywanie dokumentów lub o¶wiadczeñ miêdzy zamawiaj±cym a wykonawc±, z uwzglêdnieniem wyj±tków
okre¶lonych w ustawie „Pzp”, odbywa siê przy u¿yciu ¶rodków komunikacji elektronicznej, w postaci platformy e-Zamówienia, która
dostêpna jest pod adresem: https://ezamowienia.gov.pl i ePUAPu, dostêpnego pod adresem: https://epuap.gov.pl/wps/portal oraz za
pomoc± poczty elektronicznej: zp_as_bydgoszcz@sw.gov.pl
2. Korzystanie z Platformy e-Zamówienia jest bezp³atne

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotycz±ce korespondencji elektronicznej: 1. Wykonawca musi posiadaæ konto
podmiotu ,,Wykonawca” na Platformie e-Zamówienia. Szczegó³owe informacje na temat zak³adania kont podmiotów oraz zasady i
warunki korzystania z Platformy e-Zamówienia okre¶la Regulamin Platformy e-Zamówienia, dostêpny na stronie internetowej
https://ezamowienia.gov.pl oraz informacje zamieszczone w zak³adce ,,Centrum Pomocy”. Sposób sporz±dzenia dokumentów
elektronicznych lub dokumentów elektronicznych bêd±cych kopi± elektroniczn± tre¶ci zapisanej w postaci papierowej (cyfrowe
odwzorowania) musi byæ zgodny z wymaganiami okre¶lonymi w rozporz±dzeniu Prezesa Rady Ministrów w sprawie wymagañ dla
dokumentów elektronicznych. Dokumenty elektroniczne, o których mowa w § 2 ust.1 rozporz±dzenia Prezesa Rady Ministrów w
sprawie wymagañ dla dokumentów elektronicznych, sporz±dza siê w postaci elektronicznej, w formatach danych okre¶lonych w
przepisach
rozporz±dzenia Rady Ministrów w sprawie Krajowych Ram Interoperacyjno¶ci, z uwzglêdnieniem rodzaju przekazywanych danych i
przekazuje siê jako za³±czniki. W przypadku formatów, o których mowa w art. 66 ust. 1 ustawy Pzp, ww. regulacje nie bêd± mia³y
bezpo¶redniego zastosowania. Informacje, o¶wiadczenia lub dokumenty, inne ni¿ wymienione w § 2 ust. 1 rozporz±dzenia Prezesa
Rady Ministrów w sprawie wymagañ dla dokumentów elektronicznych, przekazywane w postêpowaniu sporz±dza siê w postaci
elektronicznej:
a. w formatach okre¶lonych w przepisach rozporz±dzenia Rady Ministrów w sprawie Krajowych Ram Interoperacyjno¶ci (i
przekazuje siê jako za³±cznik), lub
b. jako tekst wpisany bezpo¶rednio do wiadomo¶ci przekazywanejprzy u¿yciu ¶rodków komunikacji elektronicznej (np. w tre¶ci
wiadomo¶ci e-mail lub w tre¶ci ,,Formularza do komunikacji”).
Je¿eli dokumenty elektroniczne, przekazywane przy u¿yciu ¶rodków komunikacji elektronicznej, zawieraj± informacje stanowi±ce
tajemnicê przedsiêbiorstwa. wykonawca, w celu utrzymania w poufno¶ci tych informacji, przekazuje je w wydzielonym i odpowiednio
wyznaczonym pliku, wraz z jednoczesnym zaznaczeniem w nazwie pliku ,,Dokument stanowi±cy tajemnicê przedsiêbiorstwa”.
Komunikacja w postêpowaniu, z wy³±czeniem sk³adania ofert , odbywa siê drog± elektroniczn± za po¶rednictwem formularzy do
komunikacji dostêpnych w zak³adce ,, Formularze” (,,Formularze do komunikacji”). Za po¶rednictwem ,, Formularzy do komunikacji”
odbywa siê w szczególno¶ci przekazywanie wezwañ i zawiadomieñ, zadawanie pytañ i udzielanie odpowiedzi. Formularze do
komunikacji umo¿liwiaj± równie¿ do³±czenie za³±cznika do przesy³anej wiadomo¶ci (przycisk ,,dodaj za³±cznik”). W przypadku
za³±czników, które s± zgodne z ustaw± Pzp lub rozporz±dzeniem Prezesa Rady Ministrów w sprawie wymagañ dla dokumentów
elektronicznych opatrzone kwalifikowanym podpisem elektronicznym, podpisem zaufanym lub podpisem osobistym, mog± byæ
opatrzone, zgodnie z wyborem wykonawcy/wykonawcy wspólnie ubiegaj±cego siê o udzielenie zamówienia, podpisem zewnêtrznym
lub wewnêtrznym. W zale¿no¶ci od rodzaju podpisu i jego typu (zewnêtrzny, wewnêtrzny) dodaje siê do przesy³anej wiadomo¶ci
uprzednio podpisane dokumenty wraz z wygenerowanym plikiem podpisu (typ zewnêtrzny) lub dokument z wszytym podpisem (typ
zewnêtrzny).
Maksymalny rozmiar plików przes³anych za po¶rednictwem ,,Formularzy do komunikacji” wynosi 150 MB (wielko¶æ ta dotyczy plików
przesy³anych jako za³±czniki do jednego formularza).
W szczególnie uzasadnionych przypadkach uniemo¿liwiaj±cych komunikacjê Wykonawcy i Zamawiaj±cego za po¶rednictwem
Platformy e-Zamówienia, Zamawiaj±cy dopuszcza komunikacjê za pomoc± poczty elektronicznej na adres e-mail:
zp_as_bydgoszcz@sw.gov.pl (nie dotyczy sk³adania ofert).

3.8.) Zamawiaj±cy wymaga sporz±dzenia i przedstawienia ofert przy u¿yciu narzêdzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzêdzi, które nie s± ogólnie dostêpne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Jêzyki, w jakich mog± byæ sporz±dzane dokumenty sk³adane w postêpowaniu:

polski

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnosz±ce siê do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczêciem postêpowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: Dkw.2232.12.2024

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiaj±cy udziela zamówienia w czê¶ciach, z których ka¿da stanowi przedmiot odrêbnego postêpowania: Nie

4.1.8.) Mo¿liwe jest sk³adanie ofert czê¶ciowych: Nie

4.1.13.) Zamawiaj±cy uwzglêdnia aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegó³owe odnosz±ce siê do przedmiotu zamówienia:

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiot zamówienia wolny od wad i zanieczyszczeñ o swoistej barwie, zapachu i smaku, bez obecno¶ci szkodników, zabrudzeñ. Niedopuszczalne s± wyroby zdeformowane, zgniecione, zabrudzone, spalone, ze ¶ladami ple¶ni, oznakami niedopieczenia czy pakowania w woreczki bez nale¿ytego wystudzenia. Niedopuszczalny smak stêch³y lub inny obcy. Zamawiaj±cy za niedopuszczalne uzna kruszenie siê miêkiszu, zakalec miêkiszu, barwê szar± lub smugi miêkiszu.
2. Podane ilo¶ci artyku³ów s± wielko¶ciami szacunkowymi i mog± ulec zmianie w trakcie trwania umowy, z tym ¿e warto¶æ zakupionych artyku³ów nie przekroczy warto¶ci umowy. Dostawy placka dro¿d¿owego bêd± odbywa³y siê w okresach ¶wi±tecznych tj. Bo¿ego Narodzenia, Nowego Roku, Wielkanocy; Zamawiaj±cy o¶wiadcza,
¿e zmiany nie spowoduj± obni¿enia warto¶ci zamówienia o wiêcej ni¿ 40% zaoferowanej kwoty.
Lp. Przedmiot zamówienia Ilo¶æ szacunkowa
w [kg/szt]
1 Chleb mieszany (pszenno-¿ytni) pieczywo mieszane; wyprodukowane z m±ki pszennej (stanowi±cej wiêkszo¶æ sk³adu chleba) oraz ¿ytniej
- bochenek o wadze 0,320 kg, pakowany w woreczek foliowy (z materia³u dopuszczonego do kontaktu z ¿ywno¶ci±);
- pieczywo krojone, grubo¶æ kromki 1- 1,2 cm;
- bez zwarto¶ci soi i jej pochodnych;
- bochenek pod³u¿ny lub okr±g³y, skórka g³adka lub lekko porowata, b³yszcz±ca, barwa skórki od br±zowej do ciemnobr±zowej;
155 400 kg

2 Chleb pszenny, CPV 15811100-7 – pieczywo wyprodukowane z m±ki pszennej (stanowi±cej wiêkszo¶æ sk³adu chleba)
- bochenek o wadze 0,320 kg, pakowany w woreczek foliowy (z materia³u dopuszczonego do kontaktu z ¿ywno¶ci±);
- pieczywo krojone, grubo¶æ kromki 1- 1,2 cm;
- bez zwarto¶ci soi i jej pochodnych;
- bochenek pod³u¿ny lub okr±g³y, skórka g³adka lub lekko porowata, b³yszcz±ca, barwa skórki od br±zowej do ciemnobr±zowej;
126,00 kg

3 Chleb razowy, CPV 15811100-7 – pieczywo wyprodukowane z m±ki razowej (pszennej/ ¿ytniej/ pszennej i ¿ytniej)
- bochenek o wadze 0,320 kg, pakowany w woreczek foliowy (z materia³u dopuszczonego do kontaktu z ¿ywno¶ci±);
- pieczywo krojone, grubo¶æ kromki 1- 1,2 cm;
- zawarto¶æ zanieczyszczeñ w produkcie oraz dozwolonych substancji dodatkowych- zgodnie z aktualnie obowi±zuj±cym prawem (za wyj±tkiem karmelu);
- bez zwarto¶ci soi i jej pochodnych oraz karmelu;
- bochenek pod³u¿ny lub okr±g³y, skórka g³adka lub lekko porowata, b³yszcz±ca, barwa skórki od br±zowej do ciemnobr±zowej;
- miêkisz równomiernie zabarwiony, suchy w dotyku, o dobrej krajalno¶ci, o smaku i zapachu swoistym dla tego rodzaju pieczywa;
462,00 kg

4 Bu³ka zwyk³a, CPV 15811400-0, pieczywo pszenne o gramaturze jednostkowej 50g;
- bu³ki okr±g³e, ¶wie¿e, dobrej jako¶ci, o jednolitej konsystencji, zwartej;
- bu³ki dostarczane „luzem” w koszach plastikowych lub pakowane zbiorczo w opakowaniach foliowych do 10 szt;
- dostarczany towar musi posiadaæ informacjê o nazwie i adresie producenta, rodzaju pieczywa, sk³adzie, masie jednostkowej, dacie przydatno¶ci do spo¿ycia – informacja ta powinna byæ umieszczona na woreczku foliowym, etykiecie, lub do³±czonym do dostawy dokumencie, wg obowi±zuj±cych przepisów prawa.
10 500 szt.

4 Bu³ka tarta CPV 15800000-6 - produkt otrzymany przez rozdrobnienie wysuszonego pieczywa;
- bez zawarto¶ci soi i jej pochodnych, bez dodatku nasion, nadzieñ i zdobieñ;
- struktura i konsystencja – sypka (niezbrylona), bez grudek, barwa naturalna, mo¿e byæ niejednolita, smak i zapach – charakterystyczny dla suszonego pieczywa
- pakowana w opakowania papierowe lub foliowe od 0,500 kg do 20 kg
-Termin przydatno¶ci do spo¿ycia nie krótszy ni¿ 30 dni od daty dostawy.
1 575,00 kg

5 Placek dro¿d¿owy z kruszonk± i lukrem CPV 15812000-3 – wyrób otrzymywany z ciasta dro¿d¿owego, wykoñczony kruszonk± (mo¿liwy dodatek lukru)
- wyrób dostarczany w koszach plastikowych, zabezpieczony przed wysychaniem, zabrudzeniem;
- termin przydatno¶ci do spo¿ycia min. 3 dni od daty dostawy;
- dostarczany towar musi posiadaæ informacjê o nazwie i adresie producenta, rodzaju pieczywa, sk³adzie, masie jednostkowej, dacie przydatno¶ci do spo¿ycia – informacja ta powinna byæ umieszczona na woreczku foliowym, etykiecie, lub do³±czonym do dostawy dokumencie, wg obowi±zuj±cych przepisów prawa.
252,00 kg

4.2.6.) G³ówny kod CPV: 15811100-7 - Chleb

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15811400-0 - Bu³eczki

15812000-3 - Wyroby ciastkarskie i ciasta

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesi±ce

4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert

4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wy³±cznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiaj±cy przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak

5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:

Art. 109 ust. 1 pkt 4

5.3.) Warunki udzia³u w postêpowaniu: Nie

5.5.) Zamawiaj±cy wymaga z³o¿enia o¶wiadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiaj±cy wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiaj±cy przewiduje aukcjê elektroniczn±: Nie

6.4.) Zamawiaj±cy wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiaj±cy wymaga zabezpieczenia nale¿ytego wykonania umowy: Nie

6.7.) Zamawiaj±cy przewiduje uniewa¿nienie postêpowania, je¶li ¶rodki publiczne, które zamierza³ przeznaczyæ na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia nie zosta³y przyznane: Tak

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiaj±cy przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

zosta³y okre¶lone w projektowanych zapisach umowy - za³±cznik do swz

7.5.) Zamawiaj±cy uwzglêdni³ aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe, innowacyjne lub etykiety zwi±zane z realizacj± zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin sk³adania ofert: 2024-10-25 10:00

8.2.) Miejsce sk³adania ofert: za po¶rednictwem platformy e-zamówienia

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2024-10-25 10:15

8.4.) Termin zwi±zania ofert±: do 2024-11-23

Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.