Ogłoszenie z dnia 2024-10-21
Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Sukcesywne dostawy produktów mleczarskich
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: Szpital Neuropsychiatryczny im. Prof. Mieczysława Kaczyńskiego SPZOZ w Lublinie
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 431019046
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Abramowicka 2
1.5.2.) Miejscowość: Lublin
1.5.3.) Kod pocztowy: 20-442
1.5.4.) Województwo: lubelskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL814 - Lubelski
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: przetargi@snzoz.lublin.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.snzoz.lublin.pl
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Zdrowie
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Sukcesywne dostawy produktów mleczarskich
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-d975be23-1638-42ae-82a8-7c433ea45ee0
2.5.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00556456
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2024-10-21
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2024/BZP 00033551/09/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.7 Dostawa artykułów mleczarskich
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://snzozlublin.ezamawiajacy.pl/pn/snzozlublin/demand/179001/notice/public/details3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: 1. W przedmiotowym postępowaniu Zamawiający dopuszcza możliwość przekazywania sobie przez strony postępowania oświadczeń, wniosków, zawiadomień oraz informacji Za pośrednictwem Platformy znajdującej się pod adresem: https://snzozlublin.ezamawiajacy.pl poprzez kafelek „Wiadomości” kierujący do modułu korespondencji.
https://snzozlublin.ezamawiajacy.pl/pn/snzozlublin/demand/179001/notice/public/details
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1. Zamawiający określa niezbędne wymagania sprzętowo- aplikacyjne umożliwiające pracę na Platformie Zakupowej tj.:
1.1 Stały dostęp do sieci Internet o gwarantowanej przepustowości nie mniejszej niż 512 kb/s;
1.2 Komputer klasy PC lub MAC spełniający wymagania zainstalowanego systemu operacyjnego oraz wymagania używanej przeglądarki internetowej;
1.3 Zainstalowana dowolna przeglądarka internetowa w wersji wspieranej przez producenta obsługująca TLS 1.2;
1.4 Włączona obsługa JavaScript;
1.5 Zainstalowany program Acrobat Reader lub inny obsługujący pliki w formacie .pdf.
2. Zamawiający określa niezbędne wymagania sprzętowo-aplikacyjne umożliwiające prawidłowe złożenie podpisu elektronicznego:
2.1 Przeglądarka internetowa Microsoft Edge, Chrome, Firefox w wersji wspieranej przez producenta. Rekomendowaną przeglądarką do złożenia oferty podpisanej elektronicznie jest Firefox w wersji wpieranej przez producenta;
2.2 Uruchomienie oprogramowania do składania podpisu wymaga również zainstalowania Java (licencja EPL) w wersji OpenJDK 8 lub Java (licencja Oracle) w wersji 1.8.0_202 32 bitowej oraz 64 bitowej, pozwalające na przyjmowanie przez użytkownika sesyjnych plików cookie oraz obsługującej szyfrowanie. Konieczne jest również dodanie adresu witryny platformy eZamawiający (ezamawiający.pl) do wyjątków (exception site list) w Javie. Uwaga: wymaga to uprawnień administracyjnych na komputerze;
2.3 Zainstaluj dedykowany komponent Szafir SDK oraz aplikację Szafir Host, który odpowiada
za obsługę funkcjonalności podpisu elektronicznego w platformie eZamawiający. Rozszerzenie Szafir SDK można pobrać tutaj. Po zainstalowaniu rozszerzenia Szafir SDK oraz aplikacji Szafir Host należy przeładować bieżącą stronę;
2.4 Przed uruchomieniem platformy eZamawiający, w pierwszej kolejności podłącz czytnik z kartą kryptograficzną do komputera.
3 Informacje dotyczące odpowiedniego przygotowania stanowiska znajdą Państwa na stronie: https://oneplace.marketplanet.pl/przygotuj-stanowisko-pc-wykonujac-ponizsze-kroki.
4. Zamawiający określa dopuszczalne formaty przesyłanych danych tj. plików o wielkości do 2 GB w txt, rtf, pdf, xps, odt, ods, odp, doc, xls, ppt, docx, xlsx, pptx, csv, jpg, jpeg, tif, tiff, geotiff, png, svg, wav, mp3, avi, mpg, mpeg, mp4, m4a, mpeg4, ogg, ogv, zip, tar, gz, gzip, 7z, html, xhtml, css, xml, xsd, gml, rng, xsl, xslt, tsl, xmlsig, xades, pades, cades, asic, asics, sig, xmlenc, dxf, ath, prd.
5. Zamawiający określa informacje na temat kodowania i czasu odbioru danych tj.:Plik załączony przez Wykonawcę na Platformie Zakupowej i zapisany, widoczny jest w Systemie, jako zaszyfrowany – format kodowania UTF8. Możliwość otworzenia pliku dostępna jest dopiero
po odszyfrowaniu przez Zamawiającego po upływie terminu otwarcia ofert.
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Informacje dotyczące ochrony danych osobowych zawarte są w ROZDZIAŁ XXI SWZ
3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): Informacje dotyczące ochrony danych osobowych zawarte są w ROZDZIAŁ XXI SWZ
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: SzNSPZOZ.A-ZP-3721-34/24/AP
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 4
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy produktów mleczarskich, szczegółowo opisanych w formularzu systemowym -część 1 - mleko.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15511000-3 - Mleko
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
Zamawiający zastrzega sobie prawo do skorzystania z uprawnień określonych w art. 441 ustawy Pzp tj. prawa opcji, polegającego na zwiększeniu zapotrzebowania na przedmiot zamówienia na następujących zasadach:1) podstawą uruchomienia zamówienia w zakresie prawa opcji będą potrzeby Zamawiającego oraz zagwarantowane środki finansowe;
2) wartość dodatkowego zamówienia nie może przekroczyć 20% wartości umowy brutto,
3) Zamawiający poinformuje Wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji nie później niż na 3 dni przed terminem (dniem) skorzystania z opcji, odrębnym pismem z określeniem zakresu, w jakim Zamawiający chce z Prawa opcji skorzystać,
4) zamówienie w ramach Prawa opcji realizowane będzie na takich samych warunkach jak zamówienie podstawowe,
5) ceny jednostkowe zamawianego przedmiotu zamówienia będą zgodne z cenami podanymi w formularzu systemowym,
6) zamówienie dostarczone w ramach Prawa opcji musi spełniać wymagania opisane w Opisie przedmiotu zamówienia. Do zamówionych w ramach Prawa opcji produktów zastosowanie mają postanowienia umowy w szczególności określające warunki i sposób zapłaty wynagrodzenia, warunki dostarczenia i odbioru oraz kar umownych,
7) Zamawiający zastrzega sobie prawo korzystania z prawa opcji wielokrotnie nie przekraczając wartości, o której mowa w pkt 2 powyżej.
8) Zamawiający nie ma obowiązku korzystać z prawa opcji,
9) Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia – szczególnie finansowe - z tytułu nieskorzystania z Prawa opcji lub niewykorzystania jego pełnej wartości.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 6 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Wybór oferty dokonany zostanie na podstawie kryteriów oceny ofert i ustaloną punktację do 100 pkt. Zamawiający przy ocenie i wyborze ofert posłuży się następującymi kryteriami:
1) Cena brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia „C” – 60%
2) Termin rozpatrywania reklamacji towaru „T” – 40%
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin rozpatrywania reklamacji towaru „T”
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy produktów mleczarskich, szczegółowo opisanych w formularzu systemowym -część 2 - nabiał.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15512000-0 - Śmietana
15530000-2 - Masło
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
Zamawiający zastrzega sobie prawo do skorzystania z uprawnień określonych w art. 441 ustawy Pzp tj. prawa opcji, polegającego na zwiększeniu zapotrzebowania na przedmiot zamówienia na następujących zasadach:1) podstawą uruchomienia zamówienia w zakresie prawa opcji będą potrzeby Zamawiającego oraz zagwarantowane środki finansowe;
2) wartość dodatkowego zamówienia nie może przekroczyć 20% wartości umowy brutto,
3) Zamawiający poinformuje Wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji nie później niż na 3 dni przed terminem (dniem) skorzystania z opcji, odrębnym pismem z określeniem zakresu, w jakim Zamawiający chce z Prawa opcji skorzystać,
4) zamówienie w ramach Prawa opcji realizowane będzie na takich samych warunkach jak zamówienie podstawowe,
5) ceny jednostkowe zamawianego przedmiotu zamówienia będą zgodne z cenami podanymi w formularzu systemowym,
6) zamówienie dostarczone w ramach Prawa opcji musi spełniać wymagania opisane w Opisie przedmiotu zamówienia. Do zamówionych w ramach Prawa opcji produktów zastosowanie mają postanowienia umowy w szczególności określające warunki i sposób zapłaty wynagrodzenia, warunki dostarczenia i odbioru oraz kar umownych,
7) Zamawiający zastrzega sobie prawo korzystania z prawa opcji wielokrotnie nie przekraczając wartości, o której mowa w pkt 2 powyżej.
8) Zamawiający nie ma obowiązku korzystać z prawa opcji,
9) Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia – szczególnie finansowe - z tytułu nieskorzystania z Prawa opcji lub niewykorzystania jego pełnej wartości.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 6 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Wybór oferty dokonany zostanie na podstawie kryteriów oceny ofert i ustaloną punktację do 100 pkt. Zamawiający przy ocenie i wyborze ofert posłuży się następującymi kryteriami:
1) Cena brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia „C” – 60%
2) Termin rozpatrywania reklamacji towaru „T” – 40%
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin rozpatrywania reklamacji towaru „T”
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy produktów mleczarskich, szczegółowo opisanych w formularzu systemowym -część 3-sery.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15542100-0 - Ser twarogowy
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15540000-5 - Produkty serowarskie
15545000-0 - Pasty serowe do smarowania
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
Zamawiający zastrzega sobie prawo do skorzystania z uprawnień określonych w art. 441 ustawy Pzp tj. prawa opcji, polegającego na zwiększeniu zapotrzebowania na przedmiot zamówienia na następujących zasadach:1) podstawą uruchomienia zamówienia w zakresie prawa opcji będą potrzeby Zamawiającego oraz zagwarantowane środki finansowe;
2) wartość dodatkowego zamówienia nie może przekroczyć 20% wartości umowy brutto,
3) Zamawiający poinformuje Wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji nie później niż na 3 dni przed terminem (dniem) skorzystania z opcji, odrębnym pismem z określeniem zakresu, w jakim Zamawiający chce z Prawa opcji skorzystać,
4) zamówienie w ramach Prawa opcji realizowane będzie na takich samych warunkach jak zamówienie podstawowe,
5) ceny jednostkowe zamawianego przedmiotu zamówienia będą zgodne z cenami podanymi w formularzu systemowym,
6) zamówienie dostarczone w ramach Prawa opcji musi spełniać wymagania opisane w Opisie przedmiotu zamówienia. Do zamówionych w ramach Prawa opcji produktów zastosowanie mają postanowienia umowy w szczególności określające warunki i sposób zapłaty wynagrodzenia, warunki dostarczenia i odbioru oraz kar umownych,
7) Zamawiający zastrzega sobie prawo korzystania z prawa opcji wielokrotnie nie przekraczając wartości, o której mowa w pkt 2 powyżej.
8) Zamawiający nie ma obowiązku korzystać z prawa opcji,
9) Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia – szczególnie finansowe - z tytułu nieskorzystania z Prawa opcji lub niewykorzystania jego pełnej wartości.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 6 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Wybór oferty dokonany zostanie na podstawie kryteriów oceny ofert i ustaloną punktację do 100 pkt. Zamawiający przy ocenie i wyborze ofert posłuży się następującymi kryteriami:
1) Cena brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia „C” – 60%
2) Termin rozpatrywania reklamacji towaru „T” – 40%
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin rozpatrywania reklamacji towaru „T”
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy produktów mleczarskich, szczegółowo opisanych w formularzu systemowym -część 4 produkty jednoporcjowe.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15551320-4 - Jogurt z dodatkiem substancji smakowych
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
Zamawiający zastrzega sobie prawo do skorzystania z uprawnień określonych w art. 441 ustawy Pzp tj. prawa opcji, polegającego na zwiększeniu zapotrzebowania na przedmiot zamówieniana następujących zasadach:
1) podstawą uruchomienia zamówienia w zakresie prawa opcji będą potrzeby Zamawiającego
oraz zagwarantowane środki finansowe;
2) wartość dodatkowego zamówienia nie może przekroczyć 20% wartości umowy brutto,
3) Zamawiający poinformuje Wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji nie później niż na 3 dni przed terminem (dniem) skorzystania z opcji, odrębnym pismem z określeniem zakresu, w jakim Zamawiający chce z Prawa opcji skorzystać,
4) zamówienie w ramach Prawa opcji realizowane będzie na takich samych warunkach
jak zamówienie podstawowe,
5) ceny jednostkowe zamawianego przedmiotu zamówienia będą zgodne z cenami podanymi
w formularzu systemowym,
6) zamówienie dostarczone w ramach Prawa opcji musi spełniać wymagania opisane w Opisie przedmiotu zamówienia. Do zamówionych w ramach Prawa opcji produktów zastosowanie mają postanowienia umowy w szczególności określające warunki i sposób zapłaty wynagrodzenia, warunki dostarczenia i odbioru oraz kar umownych,
7) Zamawiający zastrzega sobie prawo korzystania z prawa opcji wielokrotnie nie przekraczając wartości, o której mowa w pkt 2 powyżej.
8) Zamawiający nie ma obowiązku korzystać z prawa opcji,
9) Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia – szczególnie finansowe - z tytułu nieskorzystania z Prawa opcji lub niewykorzystania jego pełnej wartości.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 6 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Wybór oferty dokonany zostanie na podstawie kryteriów oceny ofert i ustaloną punktację do 100 pkt. Zamawiający przy ocenie i wyborze ofert posłuży się następującymi kryteriami:
1) Cena brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia „C” – 60%
2) Termin rozpatrywania reklamacji towaru „T” – 40%
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin rozpatrywania reklamacji towaru „T”
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak
5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:
Art. 109 ust. 1 pkt 4
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.8.) Wykaz przedmiotowych środków dowodowych:
1. Zamawiający, na podstawie art. 107 ust. 1 ustawy Pzp, wymaga złożenia wraz z ofertą przedmiotowych środków dowodowych. tj.: oświadczenie wykonawcy, że:a) Wykonawca posiada zatwierdzony zakład, wpisany do rejestru zakładów, prowadzony przez powiatowego inspektora sanitarnego lub państwowego granicznego inspektora sanitarnego, spełniający wymagania odnośnie bezpieczeństwa żywności i żywienia, zgodnie z art. 61 i 62 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. z 2023 r. poz. 1448) w trybie i na zasadach określonych w rozporządzeniu nr 852/2004 i rozporządzeniu nr 882/2004 - PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (jeśli dotyczy)
b) Wykonawca dysponuje co najmniej jednym środkiem transportu, którym zrealizuje przedmiot zamówienia przystosowanym do transportu przewozu produktów mleczarskich posiadającym aktualną opinię inspekcji sanitarnej.
c)Wykonawca wdrożył i stosuje zasady systemu HACCP, zgodnie z zapisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2023 r. poz. 1448) - dot. producenta (w przypadku, gdy Wykonawca jest producentem produktów mleczarskich);
lub
Wykonawca dostarczy produkty mleczarskie wyprodukowane u producenta, który ma wdrożony system HACCAP i przy produkcji wyrobów mleczarskich stosuje system HACCAP (w przypadku, gdy Wykonawca zajmuje się tylko dostawą towaru).
Wzór oświadczenia Wykonawcy stanowi Załącznik nr 2 do SWZ.
5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Tak
5.10.) Przedmiotowe środki dowodowe podlegające uzupełnieniu po złożeniu oferty:
Oświadczenie Wykonawcy stanowiące Załącznik nr 2 do SWZ.SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:
6. W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez wykonawców:1)Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia (np. spółki cywilne, konsorcja) zgodnie z art. 58 ust. 2 Pzp, zobowiązani są ustanowić pełnomocnika. Z treści pełnomocnictwa winno jednoznacznie wynikać prawo pełnomocnika do reprezentowania Wykonawcy w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego albo do reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego w imieniu Wykonawcy. Dokument ten powinien być podpisany przez osobę/ osoby uprawnioną (-e) do jego udzielenia, to jest zgodnie z formą reprezentacji każdego wykonawców (podpisany kwalifikowalnym podpisem elektronicznym lub podpisem zaufanym lub podpisem osobistym). W przypadku wspólników spółki cywilnej dopuszczalne jest przedłożenie umowy spółki cywilnej, z której wynika zakres i sposób reprezentacji, a w przypadku konsorcjum przedłożenie umowy konsorcjum.
2) Oświadczenie wstępne z art. 125 ust. 1 Pzp, składa każdy z wykonawców. Oświadczenia te potwierdzają brak podstaw wykluczenia.
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunków ich wprowadzenia został określony w § 9 Projektowanych postanowień umowy w sprawie zamówienia publicznego-zał. nr 3 do SWZ7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2024-10-30 07:00
8.2.) Miejsce składania ofert: 1. Ofertę należy złożyć na Platformie pod adresem: https://snzozlublin.ezamawiajacy.pl/pn/snzozlublin/demand/179001/notice/public/details
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2024-10-30 07:15
8.4.) Termin związania ofertą: do 2024-11-28
SEKCJA IX – POZOSTAŁE INFORMACJE
Pozostałe podstawy wykluczenia-art. 7 ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r. o szczególnych rozwiązaniach w zakresie przeciwdziałania wspieraniuagresji na Ukrainę oraz służących ochronie bezpieczeństwa narodowego (Dz.U. z 2024 r. poz. 507)
INNE PRZETARGI Z LUBLINA
- Dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby Zespołu Szkół Transportowo-Komunikacyjnych w Lublinie przy ul. Zemborzyckiej 82 w okresie od 02.01.2025r. do 31.12.2025 r.
- Świadczenie usługi ochrony osób i mienia w MWL
- Usługa odśnieżania dachów wraz z usunięciem sopli lodowych z budynków należących do Uniwersytetu Medycznego w Lublinie (DZP.25.35.2024)
- Dostawy warzyw, owoców i jaj dla Zespołu Ośrodków Wsparcia w Lublinie w okresie od 01.01.2025 r. do 31.12.2025 r.
- Dostawa sprzętu laboratoryjnego dla Wojewódzkiej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w podziale na 2 części w Lublinie w podziale na 2 części.
- Dostawa podłoży bakteriologicznych i mikologicznych dla Zakładu Diagnostyki Mikrobiologicznej
więcej: przetargi w Lublinie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa artykułów spożywczych
- Zakup i dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby stołówki szkolnej w roku 2025
- Dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Gminnego Żłobka nr 1 "Zaczarowany Ogród" w Ruścu w 2025 r.
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do Gminnego Przedszkola Publicznego nr 3 im. Kubusia Puchatka w Woli na rok 2025
- Sukcesywne dostawy nabiału do Zespołu Żłobków Miejskich w Szczecinie w pierwszej połowie 2025 roku.
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych w roku 2025
więcej: Produkty mleczarskie »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.