eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi WierzbaPrzygotowywanie i dostarczanie posiłków do Szkoły Podstawowej im. Karola Namysłowskiego w Wierzbie i Szkoły Filialnej w Udryczach, Gmina Stary Zamość w 2024 r.



Ogłoszenie z dnia 2023-12-17


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o wyniku postępowania
Dostawy
Przygotowywanie i dostarczanie posiłków do Szkoły Podstawowej im. Karola Namysłowskiego w Wierzbie i Szkoły Filialnej w Udryczach, Gmina Stary Zamość w 2024 r.

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: SZKOŁA PODSTAWOWA IM. KAROLA NAMYSŁOWSKIEGO W WIERZBIE

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000645607

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: 19

1.5.2.) Miejscowość: Wierzba

1.5.3.) Kod pocztowy: 22-417

1.5.4.) Województwo: lubelskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL812 - Chełmsko-zamojski

1.5.7.) Numer telefonu: 84 6164089

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: spwierzba@interia.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://spwierzba.szkolnastrona.pl

1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:

https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-715c1287-7d4c-11ee-9aa3-96d3b4440790

1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Przygotowywanie i dostarczanie posiłków do Szkoły Podstawowej im. Karola Namysłowskiego w Wierzbie i Szkoły Filialnej w Udryczach, Gmina Stary Zamość w 2024 r.

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-715c1287-7d4c-11ee-9aa3-96d3b4440790

2.5.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00556629

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2023-12-17

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2023/BZP 00101315/02/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.3.1 Przygotowywanie i dostarczanie posiłków do Szkoły Podstawowej im. Karola Namysłowskiego w Wierzbie i Szkoły Filialnej w Udryczach, Gmina Stary Zamość w 2024 r.

2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak

2.14.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00480305

SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ

3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Numer referencyjny: S.P.26.1.2023

4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.3.) Wartość zamówienia: 208582,00 PLN

4.4.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

4.1. Przedmiotem zamówienia jest usługa cateringu - przygotowanie i dostawa wyżywienia dla:
Uczniów Szkoły Podstawowej im Karola Namysłowskiego w Wierzbie w liczbie 180 dzieci w wieku przedszkolnym i szkolnym,
Uczniów Szkoły Filialnej w Udryczach w liczbie 7 dzieci.

1. Przedmiot zamówienia obejmuje:
a. przygotowanie i dostawę trzech posiłków dziennie tj. śniadanie, obiad dwudaniowy (zupa i drugie danie oraz kompot + świeży owoc) i podwieczorek dla dzieci oddziałów przedszkolnych uczęszczających do Szkoły Podstawowej w Wierzbie w okresie od 02.01.2024 r. do 31.12.2024 r. z wyjątkiem przerw w nauce dla grupy maksymalnie 90 dzieci.
b. przygotowanie i dostawę obiadu dwudaniowego (zupa i drugie danie oraz kompot) dla dzieci w wieku szkolnym uczęszczających do Szkoły Podstawowej w Wierzbie w okresie od 02.01.2024 do 31.12.2024 z wyjątkiem przerw w nauce dla grupy maksymalnie 90 dzieci.
c. przygotowanie i dostawę obiadu dwudaniowego (zupa i drugie danie oraz kompot) dla dzieci w wieku szkolnym uczęszczających do Szkoły Filialnej w Udryczach w okresie od 02.01.2024 do 31.12.2024 z wyjątkiem przerw w nauce dla grupy maksymalnie 7 dzieci.
1.1. Rodzaj posiłków:
dla przedszkola:
a) śniadanie stanowić mogą: min. zupa mleczna, płatki mlekiem, jogurt, kanapki z masłem, wędliną, serem, jajkiem, pasztetem, oraz napój w postaci kompotu lub herbaty
b) pierwsze danie o pojemności nie mniejszej niż 250 gram: - zupa podana ze świeżym pieczywem, makaronem, ryżem lub kaszą
c) drugie danie o gramaturze nie mniejszej niż 280 gram: - ziemniaki/kasza/ryż/makaron (100 g) - mięso/ryba (80 g) - surówka (100 g) dopuszcza się również na drugie danie: pierogi, naleśniki, kopytka, krokiety itp.
Zamawiający wymaga, aby w ciągu tygodnia drugie danie obejmowało:
3 razy danie mięsne, 1 danie jarskie (pierogi, naleśniki, kopytka, makaron itp.), 1 danie rybne. Zamawiający nie dopuszcza dań rybnych z przetworzonej ryby. Dopuszczalne jest jedynie dania zawierające filet rybny.
d) Kompot + świeży owoc do obiadu
e) Podwieczorek powinien być przygotowany bez użycia białego cukru i wysoko przetworzonych produktów uwzględniający sezonowe owoce np. galaretka, kisiel z owocami, jogurt.
dla uczniów klas I-VIII
a) pierwsze danie o pojemności nie mniejszej niż 300 gram: - zupa - zupa podana ze świeżym pieczywem, makaronem, ryżem lub kaszą.
b) drugie danie o gramaturze nie mniejszej niż 400 gram: - ziemniaki/kasza/ryż/makaron (200 g) - mięso/ryba (100 g) - surówka (100 g)
dopuszcza się również na drugie danie: pierogi, naleśniki, kopytka, krokiety itp.
Zamawiający wymaga, aby w ciągu tygodnia drugie danie obejmowało:
3 razy danie mięsne, 1 danie jarskie (pierogi, naleśniki, kopytka, makaron itp.), 1 danie rybne. Zamawiający nie dopuszcza dań rybnych z przetworzonej ryby. Dopuszczalne jest jedynie dania zawierające filet rybny.
c) kompot do obiadu

1.2 Wykonawca przedstawi Zamawiającemu do akceptacji projekt menu na każdy miesiąc z przynajmniej 5-dniowym wyprzedzeniem. Zamawiający w terminie 1 dnia dokona akceptacji menu lub zgłosi uwagi, które Wykonawca ma obowiązek uwzględnić. Zamawiający nie dopuszcza, żeby ciągu 1 tygodnia wystąpiła powtarzalność tego samego rodzaju posiłku.
1.3 Posiłki będą dostarczane do szkół w termosach od poniedziałku do piątku w godzinach:
- 9.00 – 9:10 śniadanie dla dzieci oddziałów przedszkolnych
-10:10-10:30 obiad dla dzieci z oddziałów przedszkolnych i szkolnych oraz podwieczorek dla dzieci z oddziałów przedszkolnych.

Kaloryczność każdego posiłku stanowiącego pierwsze danie (zupa) nie powinna być mniejsza niż 150 kcal zaś kaloryczność każdego posiłku stanowiącego drugie danie nie powinna być mniejsza niż 500 kcal.

Zamawiający zastrzega możliwość zmniejszenia lub zwiększenia liczby dożywianych osób w zależności od potrzeb.

4.5.3.) Główny kod CPV: 55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

55322000-3 - Usługi gotowania posiłków

55320000-9 - Usługi podawania posiłków

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 2

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 2

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 416320,00 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 440590,00 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 416320,00 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: CULINARIA Adam Kot

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 6422201072

7.3.3) Ulica: ul. Kilińskiego 29

7.3.4) Miejscowość: Zamość

7.3.5) Kod pocztowy: 22-400

7.3.6.) Województwo: lubelskie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA

8.1.) Data zawarcia umowy: 2023-12-07

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 416320,00 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:

Od 2024-01-02 do 2024-12-31

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.