Ogłoszenie z dnia 2023-12-28
Powiązane ogłoszenia:
- 2023/BZP 00436338/01 - Ogłoszenie z dnia 2023-10-10
- 2023/BZP 00447984/01 - Modyfikacja z dnia 2023-10-17
Ogłoszenie o wyniku postępowania
Dostawy
DOSTAWA SPRZĘTU GASTRONOMICZNEGO Z PODZIAŁEM NA TRZY CZĘŚCI:
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego1.2.) Nazwa zamawiającego: 45 Wojskowy Oddział Gospodarczy
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 080521018
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: 69-211 Wędrzyn
1.5.2.) Miejscowość: Sulęcin
1.5.3.) Kod pocztowy: 69-211
1.5.4.) Województwo: lubuskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL431 - Gorzowski
1.5.7.) Numer telefonu: 261676145
1.5.8.) Numer faksu: 261676222
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: 45wog.zampubliczne@ron.mil.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.45wog.wp.mil.pl
1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:
https://portal.smartpzp.pl/45wog/public/lista_przetargow1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Obrona
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
DOSTAWA SPRZĘTU GASTRONOMICZNEGO Z PODZIAŁEM NA TRZY CZĘŚCI:2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-4039f682-6757-11ee-9aa3-96d3b4440790
2.5.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00575027
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2023-12-28
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2023/BZP 00050743/18/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
2.2.8 Dostawa sprzętu gastronomicznego z podziałem na trzy częśći
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak
2.14.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00436338
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Numer referencyjny: 67/TP/2023
4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.3.) Wartość zamówienia: 418381,30 PLN
4.4.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
Część 1
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia są: dostawy sprzętu gastronomicznego z podziałem na trzy części.Część nr 1 – zakup i dostawa drobnego sprzętu
1. Dostarczany przedmiot zamówienia winien być fabrycznie nowy w opakowaniu zabezpieczającym przed zmianami jakościowymi.
2. Za szkody lub braki powstałe w czasie transportu będącego przedmiotem zamówienia odpowiada Wykonawca.
Formularz cenowy stanowiący załącznik nr 1a oraz wzór umowy – załącznik nr 6 do SWZ są uzupełnieniem opisu przedmiotu zamówienia oraz stanowi integralną część Specyfikacji Warunków Zamówienia .
4.5.3.) Główny kod CPV: 39221000-7 - Sprzęt kuchenny
4.5.5.) Wartość części: 112186,10 PLN
Część 2
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia są: dostawy sprzętu gastronomicznego z podziałem na trzy części.Część nr 2 – zakup i dostawa sprzętu gastronomicznego.
1. Dostarczany przedmiot zamówienia winien być fabrycznie nowy w opakowaniu zabezpieczającym przed zmianami jakościowymi.
2. Za szkody lub braki powstałe w czasie transportu będącego przedmiotem zamówienia odpowiada Wykonawca.
Formularz cenowy stanowiący załącznik nr 1a oraz wzór umowy – załącznik nr 6 do SWZ są uzupełnieniem opisu przedmiotu zamówienia oraz stanowi integralną część Specyfikacji Warunków Zamówienia .
4.5.3.) Główny kod CPV: 39221000-7 - Sprzęt kuchenny
4.5.5.) Wartość części: 113310,80 PLN
Część 3
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia są: dostawy sprzętu gastronomicznego z podziałem na trzy części.Część nr 3 – zakup i dostawa małego AGD, sprzętu chłodniczego oraz pozostałego sprzętu kuchennego.
1. Wykonawca zobowiązuje się do dołączenia w dniu realizacji dostawy, do każdego sprzętu wymienionego w § 1 ust. 2 wzoru umowy pełnej dokumentacji w języku polskim w tym:
1) instrukcji obsługi i bezpieczeństwa pracy,
2) wypełnionej karty gwarancyjnej,
2. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć oraz rozładować każdy egzemplarz sprzętu, który stanowi przedmiot umowy wymieniony w § 1 ust. 2 wzoru umowy do magazynu żywnościowego w m. Wędrzyn na własny koszt i ryzyko po uprzednim uzgodnieniu telefonicznie z Zamawiającym szczegółowego terminu w ramach terminu wykonania umowy, o którym mowa w § 2 we wzorze umowy, z wyprzedzeniem minimum 2 dni roboczych.
3. Dostarczany przedmiot zamówienia winien być fabrycznie nowy w opakowaniu zabezpieczającym przed zmianami jakościowymi.
4. Za szkody lub braki powstałe w czasie transportu będącego przedmiotem zamówienia odpowiada Wykonawca.
Formularz cenowy stanowiący załącznik nr 1a oraz wzór umowy – załącznik nr 6 do SWZ są uzupełnieniem opisu przedmiotu zamówienia oraz stanowi integralną część Specyfikacji Warunków Zamówienia .
4.5.3.) Główny kod CPV: 39221000-7 - Sprzęt kuchenny
4.5.5.) Wartość części: 192884,40 PLN
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA
Część 1
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 1)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 1)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 126553,31 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 126553,31 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 126553,31 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 1)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mały przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Przedsiębiorstwo Handlowo Usługowe Gastro Centrum Adam Koprowski
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 7641307701
7.3.3) Ulica: Al. Poznańska 70 a
7.3.4) Miejscowość: Piła
7.3.5) Kod pocztowy: 64-920
7.3.6.) Województwo: wielkopolskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
ADAM KOPROWSKI PRZEDSIĘBIORSTWO HANDLOWO USŁUGOWE GASTRO CENTRUM
jakie przetargi wygrała firma
ADAM KOPROWSKI PRZEDSIĘBIORSTWO HANDLOWO USŁUGOWE GASTRO CENTRUM
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 1)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2023-11-28
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 126553,31 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 30 dni
Część 2
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 2)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem
5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 7 ustawy
5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:
Ponieważ wykonawca uchylił się od zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego z uwzględnieniem art. 263 ustawy PZP
Część 3
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 3)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 3)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 2
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 2
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 242147,09 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 333622,36 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 242147,09 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 3)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mały przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Przedsiębiorstwo Handlowo Usługowe Gastro Centrum Adam Koprowski
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 7641307701
7.3.3) Ulica: Al. Poznańska 70a
7.3.4) Miejscowość: Piła
7.3.5) Kod pocztowy: 64-920
7.3.6.) Województwo: wielkopolskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 3)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2023-11-28
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 242147,09 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 30 dni
INNE PRZETARGI SULĘCIN
- Dostawa wykładzin ochronnych i wózków ręcznych dla 45 Wojskowego Oddziału Gospodarczego
- Usługa tłumaczenia ustnego z języka ukraińskiego na język polski i z języka polskiego na język ukraiński przy jednoczesnym użyciu języka angielskiego podczas realizacji zadań szkoleniowych
- Przebudowa i remont budynków Domu Pomocy Społecznej w Tursku w ramach formuły "Zaprojektuj, wybuduj"
więcej: przetargi SULĘCIN »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Zakup i dostawa wyposażenia pracowni gastronomicznej-02 do Zespołu Szkół Zawodowych w Przeworsku-3
- Modernizacja pomieszczeń kuchennych w Publicznym Przedszkolu w Modrzewiowym Ogrodzie
- Utworzenie 40 nowych miejsc opieki w ramach programu "MALUCH+" 2022-2029 - edycja 1 - w Żłobku Samorządowym w Goraju, 23-450 Goraj, przy ul. Rolnej na działkach nr: 3251/1, 3255, 3257/1
więcej: Sprzęt kuchenny »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.