Ogłoszenie z dnia 2023-12-28
Powiązane ogłoszenia:
- 2023/BZP 00520880/01 - Ogłoszenie z dnia 2023-11-29
Ogłoszenie o wyniku postępowania
Usługi
Przygotowanie i dostarczenie posiłków dla świadczeniobiorców Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w 2024 roku
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzi podmiot, któremu powierzono przeprowadzenie postępowania1.2.) Nazwa zamawiającego: GMINA PRZYTOCZNA
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 21096682300000
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: ul. Rokitniańska 4
1.5.2.) Miejscowość: Przytoczna
1.5.3.) Kod pocztowy: 66-340
1.5.4.) Województwo: lubuskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL431 - Gorzowski
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: ug@przytoczna.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.przytoczna.pl
1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:
https://e-zp.przytoczna.pl/1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ochrona socjalna
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Przygotowanie i dostarczenie posiłków dla świadczeniobiorców Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w 2024 roku2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-f37db939-8df9-11ee-b55a-a22b2d7f700e
2.5.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00577061
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2023-12-28
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2023/BZP 00004489/07/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.3.2 Przygotowanie i dostarczanie posiłków dla świadczeniobiorców Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w 2024 roku
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak
2.14.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00520880
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Numer referencyjny: ZP.271.29.2023
4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.3.) Wartość zamówienia: 204146,80 PLN
4.4.) Rodzaj zamówienia: Usługi
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi polegającej na przygotowaniu i dostarczaniu transportem Wykonawcy obiadów jednodaniowych dla świadczeniobiorców Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej, ul. Św. Jana Bosco 1, 66-340 Przytoczna,
2. Usługa obejmuje przygotowanie i dowiezienie posiłków w stanie gotowym do spożycia w formie obiadów jednodaniowych. Obiady objęte zamówieniem winny być skomponowane w następujących proporcjach:
a) 3 x w tygodniu II Danie (poniedziałek, środa, piątek)
b) 2 x w tygodniu zupa (wtorek, czwartek)
3. Wykonawca dostarczał będzie posiłki codziennie od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy w godzinach od 10:30 do 11:15.
4. Szacunkowa ilość posiłków:
1) Obiady jednodaniowe – 20584 sztuk w trakcie trwania umowy, z czego 12284 - II dania, 8300 - zup
2) Liczba wydawanych średnio dziennie posiłków obiadów - 83 porcji.
5. Zamawiający wskazuje, że przewiduje realizację minimum 80% w/w liczy posiłków.
Wskazana w pkt 7.4. liczba posiłków ma charakter szacunkowy i w rzeczywistości ilość wydawanych posiłków w ramach realizowanej umowy może ulec zmianie adekwatnie do potrzeb Zamawiającego.
Ze względu na szczególny charakter przedmiotu zamówienia, jakim jest świadczenie usług pomocy społecznej nie ma możliwości dokładnego oszacowania rzeczywistej liczby wydawanych posiłków. Rzeczywista liczba posiłków może ulec zmniejszeniu z uwagi na zmiany w zakresie liczby osób uprawnionych do świadczenia. Jednakże Zamawiający zakłada, że zrealizuje minimum 80% w/w liczby posiłków. Jednocześnie Zamawiający przewiduje możliwość zwiększenia w/w liczby posiłków na zasadzie skorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji, o którym mowa w pkt. 7.8.
6.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia (wymagania dotyczące przedmiotu zamówienia) przedstawiono w projekcie umowy (załącznik nr 7 do SWZ), będącym integralną częścią Specyfikacji Warunków Zamówienia (dalej: SWZ):
Posiłki, o których mowa w pkt 7.2. stanowią:
a) obiad jednodaniowy składający się z:
• zupy w ilości 450 ml na osobę wraz z pieczywem - podprawianej niskotłuszczową śmietaną albo masłem czy mąką, a tylko sporadycznie zasmażką
• drugiego dania składającego się z produktów białkowych, najlepiej pochodzenia zwierzęcego (mięso, ryby, ser, jaja, drób) produktów bogatych w węglowodany złożone (ziemniaki, kasza, ryż, kluski, makaron) oraz dodatków warzywnych (surówki, warzywa gotowane) w postaci:
• ziemniaków (kaszy, ryżu, makaronu) w ilości 250g na osobę; mięsa w ilości 100 g/bez kości na osobę, 120 g/ z kością na osobę - waga mięsa po przetworzeniu; lub gulasz- 150g na osobę, i surówki 150 g na osobę lub
• potrawy typu: fasolka po bretońsku, bigos, łazanki, pierogi, krokiety, gołąbki itp. w ilości 300 g na osobę,
Zamawiający zaleca stosowanie surówek - warzyw gotowanych lub parzonych,
Zamawiający zaleca stosowanie do surówek warzyw miękkich, sosu dodatkowo w ilości co najmniej 40 ml na osobę przy potrawach ziemniaczanych, kaszy, ryżu.
W każdym miesiącu wykonywania umowy Wykonawca przygotowuje:
◦ 2 obiady rybne,
◦ 2 obiady półmięsne ( bigos, pierogi, krokiety itp.),
◦ 2 obiady bezmięsne,
◦ 8 obiadów mięsnych.
7. Szczegółowe wymogi dotyczące przedmiotu zamówienia uwzględniono w pkt. 7.7 SWZ.
8. Zamawiający – stosownie do treści art. 95 ustawy Pzp - wymaga, aby osoby wykonujące czynności związane z wykonywaniem zamówienia objętego niniejszym postępowaniem, w szczególności w postaci czynności administracyjnych i koordynacyjnych oraz czynności polegających na realizacji usługi zgodnie z przedmiotem umowy (przygotowanie i dostawy posiłków), były w okresie realizacji umowy zatrudnione na podstawie umowy o pracę w rozumieniu przepisów ustawy z dnia
26 czerwca 1974 roku Kodeks pracy (t.j. Dz. U. z 2022 r., poz.1510 z późn. zm.), jeżeli wykonywanie tych czynności polega na wykonywaniu pracy w rozumieniu art. 22 § 1 k.p. , szczegółowe informacje zgodnie z pkt. 7.9. SWZ.
4.5.3.) Główny kod CPV: 75310000-2 - Świadczenia społeczne
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków
55521200-0 - Usługi dowożenia posiłków
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 2
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 2
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 220478,54 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 220944,67 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 220478,54 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mały przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: FOX BUD POLAND SP. Z O.O.
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: NIP: 5961755452
7.3.3) Ulica: ul. Pocztowa 3
7.3.4) Miejscowość: Przytoczna
7.3.5) Kod pocztowy: 66-340
7.3.6.) Województwo: lubuskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
SEKCJA VIII UMOWA
8.1.) Data zawarcia umowy: 2023-12-28
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 220478,54 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
Od 2024-01-01 do 2024-12-23PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Usługa cateringu - przygotowania i dostawy wyżywienia dla 47 dzieci w wieku od 20 tygodnia do lat 3, które uczęszczają do Miejsko-Gminnego Żłobka w Łopusznie w roku 2025
- USŁUGA PRZYGOTOWYWANIA I DOSTARCZANIA POSIŁKÓW Z TYTUŁU ŻYWIENIA OSÓB ZATRZYMANYCH NA TERENIE DZIAŁANIA JEDNOSTEK POLICJI woj. PODLASKIEGO
- "Przygotowanie i wydawanie gorących posiłków dla klientów Ośrodka Pomocy Społecznej Gminy i Miasta Czerwionka - Leszczyny w okresie od marca 2025r. do lutego 2026r."
- Świadczenie usług cateringowych dla Szkoły Podstawowej i Punktu Przedszkolnego w msc. Białobiel
- Świadczenie usługi cateringowej wraz z obsługą kelnerską wydarzenia pn. Spotkanie Wielkanocne dla gości Hotelu Książ.
- Kompleksowe zorganizowanie 7 dniowego obozu terapeutycznego dla 44 wychowanków POW
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.