Og³oszenie z dnia 2024-11-06
Powi±zane og³oszenia:
- 2024/BZP 00592571/01 - Modyfikacja z dnia 2024-11-13
- 2025/BZP 00018659/01 - Wynik z dnia 2025-01-09
Og³oszenie o zamówieniu
Dostawy
ZP/46/2024 - Dostawa pieczywa i wyrobów cukierniczych na 2025 rok
SEKCJA I - ZAMAWIAJ¡CY
1.1.) Rola zamawiaj±cego
Postêpowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiaj±cego
1.2.) Nazwa zamawiaj±cego: 21. Baza Lotnictwa Taktycznego w ¦widwinie
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 331029355
1.5) Adres zamawiaj±cego
1.5.1.) Ulica: Po³czyñska 32
1.5.2.) Miejscowo¶æ: ¦widwin
1.5.3.) Kod pocztowy: 78-301
1.5.4.) Województwo: zachodniopomorskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL427 - Szczecinecko-pyrzycki
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zam.publ.21blt@ron.mil.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.21blt.wp.mil.pl
1.6.) Rodzaj zamawiaj±cego: Zamawiaj±cy publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka bud¿etowa
1.7.) Przedmiot dzia³alno¶ci zamawiaj±cego: Obrona
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Og³oszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Og³oszenie dotyczy us³ug spo³ecznych i innych szczególnych us³ug: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
ZP/46/2024 - Dostawa pieczywa i wyrobów cukierniczych na 2025 rok
2.4.) Identyfikator postêpowania: ocds-148610-35c50b5b-6b96-48fd-9fba-373cf7a981c9
2.5.) Numer og³oszenia: 2024/BZP 00580354
2.6.) Wersja og³oszenia: 01
2.7.) Data og³oszenia: 2024-11-06
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zosta³y ujête w planie postêpowañ: Tak
2.9.) Numer planu postêpowañ w BZP: 2024/BZP 00208438/13/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postêpowañ:
1.2.7 Dostawa pieczywa i wyrobów cukierniczych
2.11.) O udzielenie zamówienia mog± ubiegaæ siê wy³±cznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu wspó³finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstaw± prawn±
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTÊPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postêpowania
https://platformazakupowa.pl/pn/21blot.3.2.) Zamawiaj±cy zastrzega dostêp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowi±zani s± do sk³adania ofert, wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu, o¶wiadczeñ oraz innych dokumentów wy³±cznie przy u¿yciu ¶rodków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o ¶rodkach komunikacji elektronicznej, przy u¿yciu których zamawiaj±cy bêdzie komunikowa³ siê z wykonawcami - adres strony internetowej: Kontakt pomiêdzy Wykonawc±, a Zamawiaj±cym odbywaæ siê bêdzie za po¶rednictwem dedykowanej Platformy Zakupowej pod adresem: www.platformazakupowa.pl/pn/21blot.
Z zastrze¿eniem art. 61 ust. 2 ustawy Pzp, komunikacja miêdzy Zamawiaj±cym a Wykonawcami, w tym oferty oraz wszelkie o¶wiadczenia, wnioski (w tym wnioski o wyja¶nienie tre¶ci SWZ), zawiadomienia i informacje przekazywane s± wy³±cznie poprzez ich z³o¿enie na Platformie Zakupowej (zwanej dalej „Platform±”).
Zamawiaj±cy nie przewiduje innego sposobu komunikowania siê z Wykonawcami ni¿ przy u¿yciu ¶rodków komunikacji elektronicznej wskazanych w SWZ.
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotycz±ce korespondencji elektronicznej: Szczegó³owe informacje dotycz±ce wymagañ technicznych i organizacyjnych sporz±dzania, wysy³ania i obierania korespondencji elektronicznej zawarte s± w rozdziale 11 SWZ.
3.8.) Zamawiaj±cy wymaga sporz±dzenia i przedstawienia ofert przy u¿yciu narzêdzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzêdzi, które nie s± ogólnie dostêpne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Jêzyki, w jakich mog± byæ sporz±dzane dokumenty sk³adane w postêpowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowi±zek informacyjny): Obowi±zek informacyjny, dotycz±cy przetwarzania danych danych osobowych w zwi±zku z prowadzonym postepowaniem o udzielenie zamówienia publicznego zawarty jest w rozdziale 25 SWZ.
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnosz±ce siê do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczêciem postêpowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: ZP/46/2024
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiaj±cy udziela zamówienia w czê¶ciach, z których ka¿da stanowi przedmiot odrêbnego postêpowania: Nie
4.1.8.) Mo¿liwe jest sk³adanie ofert czê¶ciowych: Tak
4.1.9.) Liczba czê¶ci: 7
4.1.10.) Ofertê mo¿na sk³adaæ na wszystkie czê¶ci
4.1.11.) Zamawiaj±cy ogranicza liczbê czê¶ci zamówienia, któr± mo¿na udzieliæ jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiaj±cy uwzglêdnia aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegó³owe odnosz±ce siê do przedmiotu zamówienia:
Czê¶æ 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest dostawa pieczywa i wyrobów cukierniczych do 21. BLT w ¦widwinie.
Standardy jako¶ciowe, szczegó³owy opis i zakres przedmiotu zamówienia dla zadania nr 1 oraz rodzaj asortymentu, zawiera za³±cznik nr 1 do SWZ – Opis przedmiotu zamówienia (Minimalne wymagania jako¶ciowe dla poszczególnych asortymentów). Planowane ilo¶ci zamówienia na rok 2025 zawiera za³±cznik nr 3 do SWZ – formularz cenowy.
Szczegó³owe warunki realizacji zamówienia okre¶la dokument pn. „Projekt umowy” stanowi±cy za³±cznik nr 7 do SWZ.
4.2.6.) G³ówny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, ¶wie¿e wyroby piekarskie i ciastkarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna warto¶æ opcji oraz okoliczno¶ci skorzystania z opcji:
Zamawiaj±cy zastrzega mo¿liwo¶æ skorzystania z prawa opcji, o którym mowaw art. 441 ust. 1 ustawy Prawo zamówieñ publicznych. Opcja ma charakter ilo¶ciowy i jej maksymalna warto¶æ stanowi 70% warto¶ci wyra¿onej ilo¶ciowo w Formularzu cenowym – za³±cznik nr 3 do SWZ. Zamawiaj±cy gwarantuje zatem realizacjê zamówienia w wysoko¶ci 30% warto¶ci wyra¿onej ilo¶ciowo dla danego zadania.
Zamawiaj±cy zastrzega, ¿e czê¶æ zamówienia okre¶lana jako „prawo opcji” jest uprawnieniem a nie zobowi±zaniem Zamawiaj±cego. Zamawiaj±cy mo¿e nie skorzystaæ z prawa opcji, skorzystaæ z niego w mniejszym zakresie ani¿eli okre¶lony powy¿ej natomiast Wykonawcy nie przys³uguj± z tego tytu³u ¿adne roszczenia, co niniejszym akceptuje poprzez podpisanie umowy.
Skorzystanie przez Zamawiaj±cego z prawa opcji uzale¿nione jest od faktycznych, aktualnych i zmieniaj±cych siê potrzeb Zamawiaj±cego. Zamawiaj±cy mo¿e z prawa opcji skorzystaæ wielokrotnie, do wyczerpania maksymalnej jej warto¶ci. Zamówienie opcjonalne uruchamiane jest poprzez z³o¿enie Wykonawcy przez Zamawiaj±cego stosownego zawiadomienia, za po¶rednictwem poczty elektronicznej albo faksem, najpó¼niej w dniu wykonania czê¶ci zamówienia nie objêtej opcj± (gwarantowanego). Skorzystanie z prawa opcji nie wymaga aneksowania przez strony umowy. W przypadku skorzystania przez Zamawiaj±cego z prawa opcji Wykonawca jest zobowi±zany do jego realizacji, na warunkach okre¶lonych w umowie.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-01 do 2025-12-31
4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Przy wyborze oferty Zamawiaj±cy bêdzie siê kierowa³ kryterium ceny, jako jedynym kryterium oceny ofert.
2. Za najkorzystniejsz± zostanie uznana oferta, która uzyska najwy¿sz± liczbê punktów obliczonych z zastosowaniem kryterium - Cena za wykonanie przedmiotu zamówienia - waga 100 pkt.
Cena = Cena najni¿sza/Cena badanej oferty x 100 (pkt)
3. Oferty zostan± przeliczone wed³ug powy¿szego wzoru. Uzyskana liczba punktów badanej oferty zostanie pomno¿ona przez wagê tego kryterium, tj. 100. Wynik bêdzie traktowany jako warto¶æ punktowa oferty w kryterium cena oferty.
Maksymalna ocena oferty – 100 pkt.
4. Oferty bêdê oceniane odrêbnie w ka¿dym zadaniu.
5. Zamawiaj±cy uzna oferty za spe³niaj±ce wymagania i przyjmie do szczegó³owego rozpatrywania, je¿eli:
a) Oferta, co do tre¶ci, spe³nia wymagania okre¶lone niniejsz± specyfikacj±;
b) Oferta zosta³a z³o¿ona w okre¶lonym przez Zamawiaj±cego terminie;
c) Oferta nie podlega odrzuceniu.
4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wy³±cznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Czê¶æ 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest dostawa pieczywa i wyrobów cukierniczych o obni¿onej warto¶ci energetycznej do m. ¦widwin.
Standardy jako¶ciowe, szczegó³owy opis i zakres przedmiotu zamówienia, dla zadania nr 2 oraz rodzaj asortymentu, zawiera za³±cznik nr 1 do SWZ – Opis przedmiotu zamówienia (Minimalne wymagania jako¶ciowe dla poszczególnych asortymentów). Planowane ilo¶ci zamówienia na rok 2025 zawiera za³±cznik nr 3 do SWZ – formularz cenowy.
Szczegó³owe warunki realizacji zamówienia okre¶la dokument pn. „Projekt umowy” stanowi±cy za³±cznik nr 7 do SWZ.
4.2.6.) G³ówny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, ¶wie¿e wyroby piekarskie i ciastkarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna warto¶æ opcji oraz okoliczno¶ci skorzystania z opcji:
Zamawiaj±cy zastrzega mo¿liwo¶æ skorzystania z prawa opcji, o którym mowaw art. 441 ust. 1 ustawy Prawo zamówieñ publicznych. Opcja ma charakter ilo¶ciowy i jej maksymalna warto¶æ stanowi 70% warto¶ci wyra¿onej ilo¶ciowo w Formularzu cenowym – za³±cznik nr 3 do SWZ. Zamawiaj±cy gwarantuje zatem realizacjê zamówienia w wysoko¶ci 30% warto¶ci wyra¿onej ilo¶ciowo dla danego zadania.
Zamawiaj±cy zastrzega, ¿e czê¶æ zamówienia okre¶lana jako „prawo opcji” jest uprawnieniem a nie zobowi±zaniem Zamawiaj±cego. Zamawiaj±cy mo¿e nie skorzystaæ z prawa opcji, skorzystaæ z niego w mniejszym zakresie ani¿eli okre¶lony powy¿ej natomiast Wykonawcy nie przys³uguj± z tego tytu³u ¿adne roszczenia, co niniejszym akceptuje poprzez podpisanie umowy.
Skorzystanie przez Zamawiaj±cego z prawa opcji uzale¿nione jest od faktycznych, aktualnych i zmieniaj±cych siê potrzeb Zamawiaj±cego. Zamawiaj±cy mo¿e z prawa opcji skorzystaæ wielokrotnie, do wyczerpania maksymalnej jej warto¶ci. Zamówienie opcjonalne uruchamiane jest poprzez z³o¿enie Wykonawcy przez Zamawiaj±cego stosownego zawiadomienia, za po¶rednictwem poczty elektronicznej albo faksem, najpó¼niej w dniu wykonania czê¶ci zamówienia nie objêtej opcj± (gwarantowanego). Skorzystanie z prawa opcji nie wymaga aneksowania przez strony umowy. W przypadku skorzystania przez Zamawiaj±cego z prawa opcji Wykonawca jest zobowi±zany do jego realizacji, na warunkach okre¶lonych w umowie.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-01 do 2025-12-31
4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Przy wyborze oferty Zamawiaj±cy bêdzie siê kierowa³ kryterium ceny, jako jedynym kryterium oceny ofert.
2. Za najkorzystniejsz± zostanie uznana oferta, która uzyska najwy¿sz± liczbê punktów obliczonych z zastosowaniem kryterium - Cena za wykonanie przedmiotu zamówienia - waga 100 pkt.
Cena = Cena najni¿sza/Cena badanej oferty x 100 (pkt)
3. Oferty zostan± przeliczone wed³ug powy¿szego wzoru. Uzyskana liczba punktów badanej oferty zostanie pomno¿ona przez wagê tego kryterium, tj. 100. Wynik bêdzie traktowany jako warto¶æ punktowa oferty w kryterium cena oferty.
Maksymalna ocena oferty – 100 pkt.
4. Oferty bêdê oceniane odrêbnie w ka¿dym zadaniu.
5. Zamawiaj±cy uzna oferty za spe³niaj±ce wymagania i przyjmie do szczegó³owego rozpatrywania, je¿eli:
a) Oferta, co do tre¶ci, spe³nia wymagania okre¶lone niniejsz± specyfikacj±;
b) Oferta zosta³a z³o¿ona w okre¶lonym przez Zamawiaj±cego terminie;
c) Oferta nie podlega odrzuceniu.
4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wy³±cznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Czê¶æ 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest dostawa babeczek do 21. BLT w ¦widwinie.
Standardy jako¶ciowe, szczegó³owy opis i zakres przedmiotu zamówienia dla zadania nr 3 oraz rodzaj asortymentu, zawiera za³±cznik nr 1 do SWZ – Opis przedmiotu zamówienia (Minimalne wymagania jako¶ciowe dla poszczególnych asortymentów). Planowane ilo¶ci zamówienia na rok 2025 zawiera za³±cznik nr 3 do SWZ – formularz cenowy.
Szczegó³owe warunki realizacji zamówienia okre¶la dokument pn. „Projekt umowy” stanowi±cy za³±cznik nr 7 do SWZ.
4.2.6.) G³ówny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, ¶wie¿e wyroby piekarskie i ciastkarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna warto¶æ opcji oraz okoliczno¶ci skorzystania z opcji:
Zamawiaj±cy zastrzega mo¿liwo¶æ skorzystania z prawa opcji, o którym mowaw art. 441 ust. 1 ustawy Prawo zamówieñ publicznych. Opcja ma charakter ilo¶ciowy i jej maksymalna warto¶æ stanowi 70% warto¶ci wyra¿onej ilo¶ciowo w Formularzu cenowym – za³±cznik nr 3 do SWZ. Zamawiaj±cy gwarantuje zatem realizacjê zamówienia w wysoko¶ci 30% warto¶ci wyra¿onej ilo¶ciowo dla danego zadania.
Zamawiaj±cy zastrzega, ¿e czê¶æ zamówienia okre¶lana jako „prawo opcji” jest uprawnieniem a nie zobowi±zaniem Zamawiaj±cego. Zamawiaj±cy mo¿e nie skorzystaæ z prawa opcji, skorzystaæ z niego w mniejszym zakresie ani¿eli okre¶lony powy¿ej natomiast Wykonawcy nie przys³uguj± z tego tytu³u ¿adne roszczenia, co niniejszym akceptuje poprzez podpisanie umowy.
Skorzystanie przez Zamawiaj±cego z prawa opcji uzale¿nione jest od faktycznych, aktualnych i zmieniaj±cych siê potrzeb Zamawiaj±cego. Zamawiaj±cy mo¿e z prawa opcji skorzystaæ wielokrotnie, do wyczerpania maksymalnej jej warto¶ci. Zamówienie opcjonalne uruchamiane jest poprzez z³o¿enie Wykonawcy przez Zamawiaj±cego stosownego zawiadomienia, za po¶rednictwem poczty elektronicznej albo faksem, najpó¼niej w dniu wykonania czê¶ci zamówienia nie objêtej opcj± (gwarantowanego). Skorzystanie z prawa opcji nie wymaga aneksowania przez strony niniejszej umowy. W przypadku skorzystania przez Zamawiaj±cego z prawa opcji Wykonawca jest zobowi±zany do jego realizacji, na warunkach okre¶lonych w umowie.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-01 do 2025-12-31
4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Przy wyborze oferty Zamawiaj±cy bêdzie siê kierowa³ kryterium ceny, jako jedynym kryterium oceny ofert.
2. Za najkorzystniejsz± zostanie uznana oferta, która uzyska najwy¿sz± liczbê punktów obliczonych z zastosowaniem kryterium - Cena za wykonanie przedmiotu zamówienia - waga 100 pkt.
Cena = Cena najni¿sza/Cena badanej oferty x 100 (pkt)
3. Oferty zostan± przeliczone wed³ug powy¿szego wzoru. Uzyskana liczba punktów badanej oferty zostanie pomno¿ona przez wagê tego kryterium, tj. 100. Wynik bêdzie traktowany jako warto¶æ punktowa oferty w kryterium cena oferty.
Maksymalna ocena oferty – 100 pkt.
4. Oferty bêdê oceniane odrêbnie w ka¿dym zadaniu.
5. Zamawiaj±cy uzna oferty za spe³niaj±ce wymagania i przyjmie do szczegó³owego rozpatrywania, je¿eli:
a) Oferta, co do tre¶ci, spe³nia wymagania okre¶lone niniejsz± specyfikacj±;
b) Oferta zosta³a z³o¿ona w okre¶lonym przez Zamawiaj±cego terminie;
c) Oferta nie podlega odrzuceniu.
4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wy³±cznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Czê¶æ 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest dostawa pieczywa i wyrobów cukierniczych do 12. BBSP w Miros³awcu.
Standardy jako¶ciowe, szczegó³owy opis i zakres przedmiotu zamówienia dla zadania nr 4 oraz rodzaj asortymentu, zawiera za³±cznik nr 1 do SWZ – Opis przedmiotu zamówienia (Minimalne wymagania jako¶ciowe dla poszczególnych asortymentów). Planowane ilo¶ci zamówienia na rok 2025 zawiera za³±cznik nr 3 do SWZ – formularz cenowy.
Szczegó³owe warunki realizacji zamówienia okre¶la dokument pn. „Projekt umowy” stanowi±cy za³±cznik nr 7 do SWZ.
4.2.6.) G³ówny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, ¶wie¿e wyroby piekarskie i ciastkarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna warto¶æ opcji oraz okoliczno¶ci skorzystania z opcji:
Zamawiaj±cy zastrzega mo¿liwo¶æ skorzystania z prawa opcji, o którym mowaw art. 441 ust. 1 ustawy Prawo zamówieñ publicznych. Opcja ma charakter ilo¶ciowy i jej maksymalna warto¶æ stanowi 70% warto¶ci wyra¿onej ilo¶ciowo w Formularzu cenowym – za³±cznik nr 3 do SWZ. Zamawiaj±cy gwarantuje zatem realizacjê zamówienia w wysoko¶ci 30% warto¶ci wyra¿onej ilo¶ciowo dla danego zadania.
Zamawiaj±cy zastrzega, ¿e czê¶æ zamówienia okre¶lana jako „prawo opcji” jest uprawnieniem a nie zobowi±zaniem Zamawiaj±cego. Zamawiaj±cy mo¿e nie skorzystaæ z prawa opcji, skorzystaæ z niego w mniejszym zakresie ani¿eli okre¶lony powy¿ej natomiast Wykonawcy nie przys³uguj± z tego tytu³u ¿adne roszczenia, co akceptuje poprzez podpisanie umowy.
Skorzystanie przez Zamawiaj±cego z prawa opcji uzale¿nione jest od faktycznych, aktualnych i zmieniaj±cych siê potrzeb Zamawiaj±cego. Zamawiaj±cy mo¿e z prawa opcji skorzystaæ wielokrotnie, do wyczerpania maksymalnej jej warto¶ci. Zamówienie opcjonalne uruchamiane jest poprzez z³o¿enie Wykonawcy przez Zamawiaj±cego stosownego zawiadomienia, za po¶rednictwem poczty elektronicznej albo faksem, najpó¼niej w dniu wykonania czê¶ci zamówienia nie objêtej opcj± (gwarantowanego). Skorzystanie z prawa opcji nie wymaga aneksowania przez strony umowy. W przypadku skorzystania przez Zamawiaj±cego z prawa opcji Wykonawca jest zobowi±zany do jego realizacji, na warunkach okre¶lonych w umowie.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-01 do 2025-12-31
4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Przy wyborze oferty Zamawiaj±cy bêdzie siê kierowa³ kryterium ceny, jako jedynym kryterium oceny ofert.
2. Za najkorzystniejsz± zostanie uznana oferta, która uzyska najwy¿sz± liczbê punktów obliczonych z zastosowaniem kryterium - Cena za wykonanie przedmiotu zamówienia - waga 100 pkt.
Cena = Cena najni¿sza/Cena badanej oferty x 100 (pkt)
3. Oferty zostan± przeliczone wed³ug powy¿szego wzoru. Uzyskana liczba punktów badanej oferty zostanie pomno¿ona przez wagê tego kryterium, tj. 100. Wynik bêdzie traktowany jako warto¶æ punktowa oferty w kryterium cena oferty.
Maksymalna ocena oferty – 100 pkt.
4. Oferty bêdê oceniane odrêbnie w ka¿dym zadaniu.
5. Zamawiaj±cy uzna oferty za spe³niaj±ce wymagania i przyjmie do szczegó³owego rozpatrywania, je¿eli:
a) Oferta, co do tre¶ci, spe³nia wymagania okre¶lone niniejsz± specyfikacj±;
b) Oferta zosta³a z³o¿ona w okre¶lonym przez Zamawiaj±cego terminie;
c) Oferta nie podlega odrzuceniu.
4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wy³±cznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Czê¶æ 5
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest dostawa pieczywa i wyrobów cukierniczych o obni¿onej warto¶ci energetycznej do 12. BBSP w Miros³awcu.
Standardy jako¶ciowe, szczegó³owy opis i zakres przedmiotu zamówienia dla zadania nr 5 oraz rodzaj asortymentu, zawiera za³±cznik nr 1 do SWZ – Opis przedmiotu zamówienia (Minimalne wymagania jako¶ciowe dla poszczególnych asortymentów).
Planowane ilo¶ci zamówienia na rok 2025 zawiera za³±cznik nr 3 do SWZ – formularz cenowy.
Szczegó³owe warunki realizacji zamówienia okre¶la dokument pn. „Projekt umowy” stanowi±cy za³±cznik nr 7 do SWZ.
4.2.6.) G³ówny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, ¶wie¿e wyroby piekarskie i ciastkarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna warto¶æ opcji oraz okoliczno¶ci skorzystania z opcji:
Zamawiaj±cy zastrzega mo¿liwo¶æ skorzystania z prawa opcji, o którym mowaw art. 441 ust. 1 ustawy Prawo zamówieñ publicznych. Opcja ma charakter ilo¶ciowy i jej maksymalna warto¶æ stanowi 70% warto¶ci wyra¿onej ilo¶ciowo w Formularzu cenowym – za³±cznik nr 3 do SWZ. Zamawiaj±cy gwarantuje zatem realizacjê zamówienia w wysoko¶ci 30% warto¶ci wyra¿onej ilo¶ciowo dla danego zadania.
Zamawiaj±cy zastrzega, ¿e czê¶æ zamówienia okre¶lana jako „prawo opcji” jest uprawnieniem a nie zobowi±zaniem Zamawiaj±cego. Zamawiaj±cy mo¿e nie skorzystaæ z prawa opcji, skorzystaæ z niego w mniejszym zakresie ani¿eli okre¶lony powy¿ej natomiast Wykonawcy nie przys³uguj± z tego tytu³u ¿adne roszczenia, co niniejszym akceptuje poprzez podpisanie umowy.
Skorzystanie przez Zamawiaj±cego z prawa opcji uzale¿nione jest od faktycznych, aktualnych i zmieniaj±cych siê potrzeb Zamawiaj±cego. Zamawiaj±cy mo¿e z prawa opcji skorzystaæ wielokrotnie, do wyczerpania maksymalnej jej warto¶ci. Zamówienie opcjonalne uruchamiane jest poprzez z³o¿enie Wykonawcy przez Zamawiaj±cego stosownego zawiadomienia, za po¶rednictwem poczty elektronicznej albo faksem, najpó¼niej w dniu wykonania czê¶ci zamówienia nie objêtej opcj± (gwarantowanego). Skorzystanie z prawa opcji nie wymaga aneksowania przez strony umowy. W przypadku skorzystania przez Zamawiaj±cego z prawa opcji Wykonawca jest zobowi±zany do jego realizacji, na warunkach okre¶lonych w niniejszej umowie.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-01 do 2025-12-31
4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Przy wyborze oferty Zamawiaj±cy bêdzie siê kierowa³ kryterium ceny, jako jedynym kryterium oceny ofert.
2. Za najkorzystniejsz± zostanie uznana oferta, która uzyska najwy¿sz± liczbê punktów obliczonych z zastosowaniem kryterium - Cena za wykonanie przedmiotu zamówienia - waga 100 pkt.
Cena = Cena najni¿sza/Cena badanej oferty x 100 (pkt)
3. Oferty zostan± przeliczone wed³ug powy¿szego wzoru. Uzyskana liczba punktów badanej oferty zostanie pomno¿ona przez wagê tego kryterium, tj. 100. Wynik bêdzie traktowany jako warto¶æ punktowa oferty w kryterium cena oferty.
Maksymalna ocena oferty – 100 pkt.
4. Oferty bêdê oceniane odrêbnie w ka¿dym zadaniu.
5. Zamawiaj±cy uzna oferty za spe³niaj±ce wymagania i przyjmie do szczegó³owego rozpatrywania, je¿eli:
a) Oferta, co do tre¶ci, spe³nia wymagania okre¶lone niniejsz± specyfikacj±;
b) Oferta zosta³a z³o¿ona w okre¶lonym przez Zamawiaj±cego terminie;
c) Oferta nie podlega odrzuceniu.
4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wy³±cznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Czê¶æ 6
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest dostawa babeczek do 12. BBSP w Miros³awcu.
Standardy jako¶ciowe, szczegó³owy opis i zakres przedmiotu zamówienia dla zadania nr 6 oraz rodzaj asortymentu, zawiera za³±cznik nr 1 do SWZ – Opis przedmiotu zamówienia (Minimalne wymagania jako¶ciowe dla poszczególnych asortymentów).
Planowane ilo¶ci zamówienia na rok 2025 zawiera za³±cznik nr 3 do SWZ – formularz cenowy.
Szczegó³owe warunki realizacji zamówienia okre¶la dokument pn. „Projekt umowy” stanowi±cy za³±cznik nr 7 do SWZ.
4.2.6.) G³ówny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, ¶wie¿e wyroby piekarskie i ciastkarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna warto¶æ opcji oraz okoliczno¶ci skorzystania z opcji:
Zamawiaj±cy zastrzega mo¿liwo¶æ skorzystania z prawa opcji, o którym mowaw art. 441 ust. 1 ustawy Prawo zamówieñ publicznych. Opcja ma charakter ilo¶ciowy i jej maksymalna warto¶æ stanowi 70% warto¶ci wyra¿onej ilo¶ciowo w Formularzu cenowym – za³±cznik nr 3 do SWZ. Zamawiaj±cy gwarantuje zatem realizacjê zamówienia w wysoko¶ci 30% warto¶ci wyra¿onej ilo¶ciowo dla danego zadania.
Zamawiaj±cy zastrzega, ¿e czê¶æ zamówienia okre¶lana jako „prawo opcji” jest uprawnieniem a nie zobowi±zaniem Zamawiaj±cego. Zamawiaj±cy mo¿e nie skorzystaæ z prawa opcji, skorzystaæ z niego w mniejszym zakresie ani¿eli okre¶lony powy¿ej natomiast Wykonawcy nie przys³uguj± z tego tytu³u ¿adne roszczenia, co niniejszym akceptuje poprzez podpisanie umowy.
Skorzystanie przez Zamawiaj±cego z prawa opcji uzale¿nione jest od faktycznych, aktualnych i zmieniaj±cych siê potrzeb Zamawiaj±cego. Zamawiaj±cy mo¿e z prawa opcji skorzystaæ wielokrotnie, do wyczerpania maksymalnej jej warto¶ci, wskazanej w punkcie. Zamówienie opcjonalne uruchamiane jest poprzez z³o¿enie Wykonawcy przez Zamawiaj±cego stosownego zawiadomienia, za po¶rednictwem poczty elektronicznej albo faksem, najpó¼niej w dniu wykonania czê¶ci zamówienia nie objêtej opcj± (gwarantowanego). Skorzystanie z prawa opcji nie wymaga aneksowania przez strony j umowy. W przypadku skorzystania przez Zamawiaj±cego z prawa opcji Wykonawca jest zobowi±zany do jego realizacji, na warunkach okre¶lonych w umowie.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-01 do 2025-12-31
4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Przy wyborze oferty Zamawiaj±cy bêdzie siê kierowa³ kryterium ceny, jako jedynym kryterium oceny ofert.
2. Za najkorzystniejsz± zostanie uznana oferta, która uzyska najwy¿sz± liczbê punktów obliczonych z zastosowaniem kryterium - Cena za wykonanie przedmiotu zamówienia - waga 100 pkt.
Cena = Cena najni¿sza/Cena badanej oferty x 100 (pkt)
3. Oferty zostan± przeliczone wed³ug powy¿szego wzoru. Uzyskana liczba punktów badanej oferty zostanie pomno¿ona przez wagê tego kryterium, tj. 100. Wynik bêdzie traktowany jako warto¶æ punktowa oferty w kryterium cena oferty.
Maksymalna ocena oferty – 100 pkt.
4. Oferty bêdê oceniane odrêbnie w ka¿dym zadaniu.
5. Zamawiaj±cy uzna oferty za spe³niaj±ce wymagania i przyjmie do szczegó³owego rozpatrywania, je¿eli:
a) Oferta, co do tre¶ci, spe³nia wymagania okre¶lone niniejsz± specyfikacj±;
b) Oferta zosta³a z³o¿ona w okre¶lonym przez Zamawiaj±cego terminie;
c) Oferta nie podlega odrzuceniu.
4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wy³±cznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Czê¶æ 7
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest dostawa pieczywa i wyrobów cukierniczych do JW. w Trzebiatowie.
Standardy jako¶ciowe, szczegó³owy opis i zakres przedmiotu zamówienia dla zadania nr 7 oraz rodzaj asortymentu, zawiera za³±cznik nr 1 do SWZ – Opis przedmiotu zamówienia (Minimalne wymagania jako¶ciowe dla poszczególnych asortymentów).
Planowane ilo¶ci zamówienia na rok 2025 zawiera za³±cznik nr 3 do SWZ – formularz cenowy.
Szczegó³owe warunki realizacji zamówienia okre¶la dokument pn. „Projekt umowy” stanowi±cy za³±cznik nr 7 do SWZ.
4.2.6.) G³ówny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, ¶wie¿e wyroby piekarskie i ciastkarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna warto¶æ opcji oraz okoliczno¶ci skorzystania z opcji:
Zamawiaj±cy zastrzega mo¿liwo¶æ skorzystania z prawa opcji, o którym mowaw art. 441 ust. 1 ustawy Prawo zamówieñ publicznych. Opcja ma charakter ilo¶ciowy i jej maksymalna warto¶æ stanowi 70% warto¶ci wyra¿onej ilo¶ciowo w Formularzu cenowym – za³±cznik nr 3 do SWZ. Zamawiaj±cy gwarantuje zatem realizacjê zamówienia w wysoko¶ci 30% warto¶ci wyra¿onej ilo¶ciowo dla danego zadania.
Zamawiaj±cy zastrzega, ¿e czê¶æ zamówienia okre¶lana jako „prawo opcji” jest uprawnieniem a nie zobowi±zaniem Zamawiaj±cego. Zamawiaj±cy mo¿e nie skorzystaæ z prawa opcji, skorzystaæ z niego w mniejszym zakresie ani¿eli okre¶lony powy¿ej natomiast Wykonawcy nie przys³uguj± z tego tytu³u ¿adne roszczenia, co niniejszym akceptuje poprzez podpisanie umowy.
Skorzystanie przez Zamawiaj±cego z prawa opcji uzale¿nione jest od faktycznych, aktualnych i zmieniaj±cych siê potrzeb Zamawiaj±cego. Zamawiaj±cy mo¿e z prawa opcji skorzystaæ wielokrotnie, do wyczerpania maksymalnej jej warto¶ci. Zamówienie opcjonalne uruchamiane jest poprzez z³o¿enie Wykonawcy przez Zamawiaj±cego stosownego zawiadomienia, za po¶rednictwem poczty elektronicznej albo faksem, najpó¼niej w dniu wykonania czê¶ci zamówienia nie objêtej opcj± (gwarantowanego). Skorzystanie z prawa opcji nie wymaga aneksowania przez strony niniejszej umowy. W przypadku skorzystania przez Zamawiaj±cego z prawa opcji Wykonawca jest zobowi±zany do jego realizacji, na warunkach okre¶lonych w umowie.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-01 do 2025-12-31
4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Przy wyborze oferty Zamawiaj±cy bêdzie siê kierowa³ kryterium ceny, jako jedynym kryterium oceny ofert.
2. Za najkorzystniejsz± zostanie uznana oferta, która uzyska najwy¿sz± liczbê punktów obliczonych z zastosowaniem kryterium - Cena za wykonanie przedmiotu zamówienia - waga 100 pkt.
Cena = Cena najni¿sza/Cena badanej oferty x 100 (pkt)
3. Oferty zostan± przeliczone wed³ug powy¿szego wzoru. Uzyskana liczba punktów badanej oferty zostanie pomno¿ona przez wagê tego kryterium, tj. 100. Wynik bêdzie traktowany jako warto¶æ punktowa oferty w kryterium cena oferty.
Maksymalna ocena oferty – 100 pkt.
4. Oferty bêdê oceniane odrêbnie w ka¿dym zadaniu.
5. Zamawiaj±cy uzna oferty za spe³niaj±ce wymagania i przyjmie do szczegó³owego rozpatrywania, je¿eli:
a) Oferta, co do tre¶ci, spe³nia wymagania okre¶lone niniejsz± specyfikacj±;
b) Oferta zosta³a z³o¿ona w okre¶lonym przez Zamawiaj±cego terminie;
c) Oferta nie podlega odrzuceniu.
4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wy³±cznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiaj±cy przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie
5.3.) Warunki udzia³u w postêpowaniu: Tak
5.4.) Nazwa i opis warunków udzia³u w postêpowaniu.
1. O udzielenie zamówienia mog± ubiegaæ siê Wykonawcy, którzy spe³niaj± warunki, dotycz±ce:1. 1. zdolno¶ci do wystêpowania w obrocie gospodarczym:
Opis spe³nienia warunku:
Zamawiaj±cy nie stawia szczególnych wymagañ w zakresie spe³niania tego warunku.
1. 2. sytuacji ekonomicznej lub finansowej:
Opis spe³nienia warunku:
Zamawiaj±cy nie stawia szczególnych wymagañ w zakresie spe³niania tego warunku.
1. 3. zdolno¶ci technicznej lub zawodowej.
Opis spe³nienia warunku:
a) Warunek ten spe³niaj± Wykonawcy, którzy wyka¿±, ¿e nale¿ycie wykonali lub wykonuj±, w okresie ostatnich trzech lat , a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy - w tym okresie, co najmniej dwie dostawy, w ramach jednego kontraktu/umowy/zlecenia, trwaj±ce nieprzerwanie przez okres minimum 6 miesiêcy, polegaj±ce na dostawie pieczywa i wyrobów cukierniczych, ka¿da o warto¶ci brutto nie mniejszej ni¿:
dla zadania nr 1 – 50 000,00 z³;
dla zadania nr 2 – 6 000,00 z³;
dla zadania nr 3 – 3 500,00 z³;
dla zadania nr 4 – 50 000,00 z³;
dla zadania nr 5 – 14 000,00 z³;
dla zadania nr 6 – 6 000,00 z³;
dla zadania nr 7 – 46 000,00 z³.
W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia (konsorcjum, spó³ka cywilna), warunek, o którym mowa w ppkt 1.3 lit. a), zostanie spe³niony wy³±cznie je¿eli co najmniej jeden z Wykonawców wyka¿e spe³nienie warunków, o których mowa w ppkt 1.3 lit. a) z zastrze¿eniem, ¿e warunek ten Wykonawca musi spe³niæ samodzielnie, tzn. do¶wiadczenie Wykonawców nie sumuje siê.
UWAGA!!! Nie dopuszcza siê sumowania mniejszych, cz±stkowych dostaw objêtych odrêbnymi umowami Wykonawcy, b±d¼ wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia Wykonawców,
w celu wykazania spe³nienia danego warunku.
b) W przypadku, gdy Wykonawca sk³ada ofertê na wiêcej ni¿ jedno zadanie, Zamawiaj±cy uzna warunek za spe³niony tak¿e w przypadku, gdy Wykonawcy, którzy wykonali lub wykonuj± nale¿ycie co najmniej dwie dostawy, w ramach jednego kontraktu/umowy/zlecenia, w okresie minimum 6 miesiêcy, polegaj±ce na dostawie pieczywa i wyrobów cukierniczych, w okresie ostatnich trzech lat, a je¿eli okres dzia³alno¶ci jest krótszy, w tym okresie, za kwotê minimum stanowi±c± sumê warto¶ci wymagan± dla poszczególnych zadañ, np. przy sk³adaniu oferty na Zadanie nr 1, Zadanie nr 2, Zadanie nr 3 – warunek zostanie spe³niony, gdy Wykonawca przedstawi dwie dostawy na kwotê brutto minimum 100 000,00 z³ ka¿da.
1. 4. Uprawnieñ do prowadzenia okre¶lonej dzia³alno¶ci gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrêbnych przepisów:
Opis spe³nienia warunku:
Warunek ten spe³niaj± Wykonawcy, którzy posiadaj±:
a) aktualn± decyzjê administracyjn± w³a¶ciwego powiatowego lekarza weterynarii w sprawie zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania albo przed³u¿ania warunkowego zatwierdzania zak³adów, zgodnie z art. 20 ust. 1 pkt 2 ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzêcego (Dz.U. z 2023 r., poz. 872),
lub
b) aktualn± decyzjê administracyjn± w³a¶ciwego organu Pañstwowej Inspekcji Sanitarnej w sprawie zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania, przed³u¿ania warunkowego zatwierdzania zak³adów, które produkuj± lub wprowadzaj± do obrotu ¿ywno¶æ pochodzenia niezwierzêcego lub wprowadzaj± do obrotu produkty pochodzenia zwierzêcego, nie objête urzêdow± kontrol± organów Inspekcji Weterynaryjnej, zgodnie z art. 62 ust. 1 pkt 2 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci
i ¿ywienia (Dz.U. z 2023 r ., poz. 1448),
lub
c) za¶wiadczenie o wpisie do rejestru zak³adów zgodne z rozporz±dzeniem Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007 r. w sprawie wzorów dokumentów dotycz±cych rejestracji i zatwierdzania zak³adów produkuj±cych lub wprowadzaj±cych do obrotu ¿ywno¶æ podlegaj±cych urzêdowej kontroli Pañstwowej Inspekcji Sanitarnej (Dz.U. z 2007 r., Nr 106, poz. 730 ze zm.).
W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia, co najmniej jeden z Wykonawców musi posiadaæ uprawnienia, o których mowa w ppkt 1.4 i zrealizowaæ dostawy, do których realizacji te uprawnienia s± wymagane. Wyj±tek stanowi± sytuacje, w których Wykonawca wyka¿e, ¿e nie bêdzie bra³ udzia³u w czynno¶ciach, do których wymagane jest posiadanie okre¶lonych uprawnieñ (co jednoznacznie musi wynikaæ z umowy konsorcjum lub spó³ki cywilnej).
2. Wykonawca mo¿e w celu potwierdzenia spe³nienia warunków udzia³u w postêpowaniu lub kryteriów selekcji, w stosownych sytuacjach oraz w odniesieniu do konkretnego zamówienia lub jego czê¶ci, polegaæ na zdolno¶ciach technicznych lub zawodowych lub sytuacji finansowej lub ekonomicznej podmiotów udostêpniaj±cych zasoby, niezale¿nie od charakteru prawnego ³±cz±cych go z nimi stosunków prawnych.
5.5.) Zamawiaj±cy wymaga z³o¿enia o¶wiadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.6.) Wykaz podmiotowych ¶rodków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: Do oferty ka¿dy Wykonawca musi do³±czyæ aktualne na dzieñ sk³adania ofert o¶wiadczenie w zakresie wskazanym w za³±czniku nr 4 do SWZ. Informacje zawarte w o¶wiadczeniu bêd± stanowiæ wstêpne potwierdzenie, ¿e Wykonawca nie podlega wykluczeniu oraz spe³nia warunki udzia³u w postêpowaniu.
5.7.) Wykaz podmiotowych ¶rodków dowodowych na potwierdzenie spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu: Zamawiaj±cy przed udzieleniem zamówienia, wezwie Wykonawcê, którego oferta zosta³a najwy¿ej oceniona, do z³o¿enia w wyznaczonym terminie, nie krótszym ni¿ 5 dni od dnia wezwania, aktualnych na dzieñ z³o¿enia nastêpuj±cych o¶wiadczeñ lub dokumentów:
a) wykazu dostaw wykonanych, a w przypadku ¶wiadczeñ okresowych lub ci±g³ych równie¿ wykonywanych, w okresie ostatnich 3 lat, a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem ich warto¶ci, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy zosta³y wykonane, oraz za³±czeniem dowodów okre¶laj±cych czy te dostawy zosta³y wykonane lub s± wykonywane nale¿ycie, przy czym dowodami, o których mowa, s± referencje b±d¼ inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego dostawy lub us³ugi by³y wykonywane, a w przypadku ¶wiadczeñ okresowych lub ci±g³ych s± wykonywane, a je¿eli z uzasadnionej przyczyny o obiektywnym charakterze wykonawca nie jest w stanie uzyskaæ tych dokumentów – o¶wiadczenie wykonawcy; w przypadku ¶wiadczeñ okresowych lub ci±g³ych nadal wykonywanych referencje b±d¼ inne dokumenty potwierdzaj±ce ich nale¿yte wykonywanie powinny byæ wydane nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed up³ywem terminu sk³adania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu - zgodnie z za³±cznikiem nr 5 do SWZ;
b) aktualnej decyzji administracyjnej w³a¶ciwego powiatowego lekarza weterynarii w sprawie zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania albo przed³u¿ania warunkowego zatwierdzania zak³adów, zgodnie z art. 20 ust. 1 pkt 2 ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzêcego (Dz. U. z 2023 r. poz. 872) lub aktualnej decyzji administracyjn± w³a¶ciwego Pañstwowej Inspekcji Sanitarnej w sprawie zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania, przed³u¿ania warunkowego zatwierdzania zak³adów, które produkuj± lub wprowadzaj± do obrotu ¿ywno¶æ pochodzenia niezwierzêcego lub wprowadzaj± do obrotu produkty pochodzenia zwierzêcego, nie objête urzêdow± kontrol± organów Inspekcji Weterynaryjnej, zgodnie z art. 62 ust. 1 pkt 2 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i ¿ywienia (Dz. U. z 2022 r., poz. 2132)lub za¶wiadczenia o wpisie do rejestru zak³adów zgodne z rozporz±dzeniem Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007 r. w sprawie wzorów dokumentów dotycz±cych rejestracji i zatwierdzania zak³adów produkuj±cych lub wprowadzaj±cych do obrotu ¿ywno¶æ podlegaj±cych urzêdowej kontroli Pañstwowej Inspekcji Sanitarnej (Dz.U. z 2007 r., Nr 106, poz. 730 ze zm.).
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiaj±cy wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiaj±cy przewiduje aukcjê elektroniczn±: Nie
6.4.) Zamawiaj±cy wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiaj±cy wymaga zabezpieczenia nale¿ytego wykonania umowy: Nie
6.6.) Wymagania dotycz±ce sk³adania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia:
1. Do oferty ka¿dy Wykonawca musi do³±czyæ aktualne na dzieñ sk³adania ofert o¶wiadczenie w zakresie wskazanym w za³±czniku nr 4 do SWZ. Informacje zawarte w o¶wiadczeniu bêd± stanowiæ wstêpne potwierdzenie, ¿e Wykonawca nie podlega wykluczeniu oraz spe³nia warunki udzia³u w postêpowaniu.- W przypadku wspólnego ubiegania siê wykonawców o udzielenie zamówienia ww. dokument sk³ada ka¿dy z Wykonawców.
- Wykonawca, który powo³uje siê na zasoby innych podmiotów, w celu wykazania braku istnienia wobec nich podstaw wykluczenia oraz spe³nienia w zakresie, w jakim powo³uje siê na ich zasoby, warunków udzia³u w postêpowaniu sk³ada tak¿e o¶wiadczenie tych podmiotów.
2. W przypadku wspólnego ubiegania siê o zamówienie przez Wykonawców, o¶wiadczenie, o którym mowa w pkt. 1 sk³ada ka¿dy z Wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o zamówienie. O¶wiadczenie to ma potwierdzaæ spe³nianie warunków udzia³u
w postêpowaniu, brak podstaw wykluczenia w zakresie, w którym ka¿dy z Wykonawców wykazuje spe³nianie warunków udzia³u w postêpowaniu, brak podstaw wykluczenia.
6.7.) Zamawiaj±cy przewiduje uniewa¿nienie postêpowania, je¶li ¶rodki publiczne, które zamierza³ przeznaczyæ na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia nie zosta³y przyznane: Tak
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiaj±cy przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
Szczegó³owy zakres zmian umowy okre¶lony zosta³ w paragrafie 13 projektu umowy.7.5.) Zamawiaj±cy uwzglêdni³ aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe, innowacyjne lub etykiety zwi±zane z realizacj± zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin sk³adania ofert: 2024-11-14 11:00
8.2.) Miejsce sk³adania ofert: Ka¿dy Wykonawca mo¿e z³o¿yæ tylko jedn± ofertê, za po¶rednictwem Platformy: https://platformazakupowa.pl/pn/21blot, zgodnie z opisem zawartym w rozdziale 14 SWZ.
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2024-11-14 11:10
8.4.) Termin zwi±zania ofert±: do 2024-12-13
SEKCJA IX – POZOSTA£E INFORMACJE
Na podstawie art. 7 ust. 1 ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r. o szczególnych rozwi±zaniach w zakresie przeciwdzia³ania wspieraniu agresji na Ukrainê oraz s³u¿±cych ochronie bezpieczeñstwa narodowego z postepowania o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursu prowadzonego na podstawie ustawy Pzp:a) Wykonawcê wymienionego w wykazach okre¶lonych w rozporz±dzeniu Rady (WE) 765/2006 z dnia 18 maja 2006 r. dotycz±cego ¶rodków ograniczaj±cych w zwi±zku z sytuacj± na Bia³orusi i udzia³em Bia³orusi w agresji Rosji wobec Ukrainy (Dz. Urz. UE L 134 z 20.05.2006, str. 1, z pó¼n. zm.) zw. dalej „rozporz±dzeniem 765/2006” i rozporz±dzeniu Rady (UE) 269/2014 z dnia 17 marca 2014 r. w sprawie ¶rodków ograniczaj±cych w odniesieniu do dzia³añ podwa¿aj±cych integralno¶æ terytorialn±, suwerenno¶æ i niezale¿no¶æ Ukrainy lub im zagra¿aj±cych (Dz. Urz. UE L 78 z 17.03.2014, str. 6, z pó¼n. zm.) zw. dalej „rozporz±dzeniem 269/2014” albo wpisanego na listê na podstawie decyzji w sprawie wpisu na listê rozstrzygaj±cej o zastosowaniu ¶rodka, o którym mowa w art. 1 pkt 3 ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r. o szczególnych rozwi±zaniach w zakresie przeciwdzia³ania wspieraniu agresji na Ukrainê oraz s³u¿±cych ochronie bezpieczeñstwa narodowego;
b) Wykonawcê, którego beneficjentem rzeczywistym w rozumieniu ustawy z dnia 1 marca 2018 r. o przeciwdzia³aniu praniu pieniêdzy oraz finansowaniu terroryzmu (Dz. U. z 2022 r. poz. 593 i 655) jest osoba wymieniona w wykazach okre¶lonych w rozporz±dzeniu 765/2006 i rozporz±dzeniu 269/2014 albo wpisana na listê lub bêd±ca takim beneficjentem rzeczywistym od dnia 24 lutego 2022 r., o ile zosta³a wpisana na listê na podstawie decyzji w sprawie wpisu na listê rozstrzygaj±cej o zastosowaniu ¶rodka, o którym mowa w art. 1 pkt 3 ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r. o szczególnych rozwi±zaniach w zakresie przeciwdzia³ania wspieraniu agresji na Ukrainê oraz s³u¿±cych ochronie bezpieczeñstwa narodowego;
Wykonawcê, którego jednostk± dominuj±c± w rozumieniu art. 3 ust. 1 pkt 37 ustawy z dnia 29 wrze¶nia 1994 r. o rachunkowo¶ci (Dz. U. z 2021 r. poz. 217, 2105 i 2106), jest podmiot wymieniony w wykazach okre¶lonych w rozporz±dzeniu 765/2006 i rozporz±dzeniu 269/2014 albo wpisany na listê lub bêd±cy tak± jednostk± dominuj±c± od dnia 24 lutego 2022 r., o ile zosta³ wpisany na listê na podstawie decyzji w sprawie wpisu na listê rozstrzygaj±cej o zastosowaniu ¶rodka, o którym mowa w art. 1 pkt 3 ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r. o szczególnych rozwi±zaniach w zakresie przeciwdzia³ania wspieraniu agresji na Ukrainê oraz s³u¿±cych ochronie bezpieczeñstwa narodowego.
INNE PRZETARGI Z ¦WIDWINA
- ZP/13/2025 Dostawa artyku³ów biurowych
- ZP/18/2025 Us³uga serwisowo-konserwacyjna urz±dzeñ wentylacyjnych i klimatyzacyjnych na rok 2025 II
- Wymiana, naprawa pow³oki antykorozyjnej oraz poddanie badaniom dora¼nym eksploatacyjnym 10 zbiorników ZSP-25
- ZP/15/2025 - Dostawa konserw miêsnych
wiêcej: przetargi w ¦widwinie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna dostawa artyku³ów spo¿ywczych do sto³ówki Zespo³u Szkó³ Elektronicznych i Telekomunikacyjnych w Olsztynie przy ul. Ba³tyckiej 37 a
- Zakup i dostawa artyku³ów sporzywczych
- Zakup i dostawa artyku³ów spo¿ywczych
- Sukcesywna dostawa artyku³ów spo¿ywczych do Szko³y Podstawowej im. Mariusza Zaruskiego w Pucku w podziale na 5 czê¶ci
- Dostawa artyku³ów spo¿ywczych do sto³ówki w Szkole Podstawowej nr 2 w Markach w podziale na czê¶ci.
- Dostawa miêsa, wêdlin, pieczywa i drobiu
Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.