eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi ChorzówŚwiadczenie usług przygotowania i wydawania na wynos gorących posiłków podopiecznym Ośrodka Pomocy Społecznej w Chorzowie w 2025 r.



Ogłoszenie z dnia 2024-11-12

Ogłoszenie o zamówieniu
Usługi
Świadczenie usług przygotowania i wydawania na wynos gorących posiłków podopiecznym Ośrodka Pomocy Społecznej w Chorzowie w 2025 r.

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Ośrodek Pomocy Społecznej w Chorzowie

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 003447902

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: ul. Racławicka 19

1.5.2.) Miejscowość: Chorzów

1.5.3.) Kod pocztowy: 41-506

1.5.4.) Województwo: śląskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL22A - Katowicki

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: ops@opschorzow.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: http://ops.bip.chorzow.eu

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ochrona socjalna

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Tak

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Świadczenie usług przygotowania i wydawania na wynos gorących posiłków podopiecznym Ośrodka Pomocy Społecznej w Chorzowie w 2025 r.

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-9d53ae7f-f166-43ec-b88b-2bd7e8c92cc8

2.5.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00589662

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2024-11-12

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2024/BZP 00086124/01/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.3.5 Przygotowanie i dostarczanie posiłków w 2025 r.

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.13.) O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art. 361 ustawy – usługi społeczne: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-9d53ae7f-f166-43ec-b88b-2bd7e8c92cc8

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/tenders/ocds-148610-9d53ae7f-f166-43ec-b88b-2bd7e8c92cc8

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Ofertę składa się, pod rygorem nieważności, wyłącznie poprzez Platformę przetargową, zgodnie z wyborem Wykonawcy:
-w formie elektronicznej (oznacza to postać elektroniczną opatrzoną kwalifikowanym podpisem elektronicznym) lub
-w postaci elektronicznej opatrzonej podpisem zaufanym lub elektronicznym podpisem osobistym.

Wymagania techniczne związane z korzystaniem z platformy przetargowej określa Regulamin Platformy e-Zamówienia dostępny na stronie internetowej https://ezamowienia.gov.pl.
Szczegółowe informacje zawiera załącznik nr 1 do SWZ.

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: 3/2024

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Usługi

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 2

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest świadczenie przez Wykonawcę usług w postaci przygotowania i wydawania na wynos gorących posiłków podopiecznym Ośrodka Pomocy Społecznej w Chorzowie w roku 2025. Zamówienie będzie realizowane w lokalu położonym na obszarze tzw. Chorzowa Batorego tj. od południowej granicy Miasta Chorzów w kierunku północnym do rzeki Rawa. Pomocniczo obszar ten został zaznaczony na rysunku stanowiącym załącznik nr 2b do SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 55320000-9 - Usługi podawania posiłków

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Świadczenie usług po dniu 31 grudnia 2025 r., jednakże nie dłużej niż do dnia 2 marca 2026 r.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: odległość lokalu wykonawcy od najbliższego przystanku komunikacji publicznej

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest świadczenie przez Wykonawcę usług w postaci przygotowania i wydawania na wynos gorących posiłków podopiecznym Ośrodka Pomocy Społecznej w Chorzowie w roku 2025. Zamówienie będzie realizowane w lokalu położonym na obszarze tzw. Chorzowa II i Chorzowa Śródmieście tj. od punktu przecięcia rzeki Rawa ze wschodnią granicą Miasta Chorzów wzdłuż koryta tej rzeki do zachodniej granicy Miasta Chorzów, następnie wzdłuż zachodniej i północno-zachodniej granicy Miasta Chorzów do punktu przecięcia granicy z torami kolejowymi i wzdłuż torów w kierunku południowo-wschodnim, a następnie południowym do ul. Parkowej, wzdłuż ul. Parkowej w kierunku południowym do granicy Miasta Chorzów, a następnie wzdłuż tej granicy w kierunku południowo-zachodnim do punktu przecięcia z rzeką Rawą. Pomocniczo obszar ten został zaznaczony na rysunkach stanowiących załączniki 2d i 2e do SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 55320000-9 - Usługi podawania posiłków

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Świadczenie usług po dniu 31 grudnia 2025 r., jednakże nie dłużej niż do dnia 2 marca 2026 roku.
Wydanie dodatkowych posiłków w liczbie 600.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: odległość lokalu wykonawcy od najbliższego przystanku komunikacji publicznej

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak

5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:

Art. 109 ust. 1 pkt 4

Art. 109 ust. 1 pkt 5

Art. 109 ust. 1 pkt 6

Art. 109 ust. 1 pkt 7

Art. 109 ust. 1 pkt 8

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak

5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.

Warunki udziału w postępowaniu:
a) posiadanie aktualnej na dzień składania oferty decyzji o zatwierdzeniu zakładu, o której mowa w przepisach ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2023 r., poz.1448 ze zm.);
b) posiadanie wszystkich wymaganych przez obowiązujące przepisy pozwoleń związanych z realizacją zamówienia, w tym w szczególności w celu przygotowywania posiłków;
c) posiadanie wiedzy i doświadczenia w zakresie usługi przygotowywania i wydawania gorącego posiłku. Wykonawca spełnia warunek, jeżeli wykonał co najmniej 1 usługę tego rodzaju:
1) dla części „Chorzów Batory”:
• o wartości nie mniejszej niż 201 500,00 zł brutto w okresie nieprzekraczającym 12 miesięcy lub
• opiewającą na nie mniej niż średnio 50 posiłków dziennie wydawane przez co najmniej 5 dni w tygodniu, przy czym w każdym z dni nie mniej niż 32 posiłki, realizowaną przez okres nie krótszy niż 8 miesięcy lub
• opiewającą na łącznie nie mniej niż 14 390 posiłków w okresie nieprzekraczającym 12 miesięcy;
2) dla części „Chorzów II i Śródmieście”:
• o wartości nie mniejszej niż 195 000,00 zł brutto w okresie nieprzekraczającym 12 miesięcy lub
• opiewającą na nie mniej niż średnio 48 posiłków dziennie wydawane przez co najmniej 5 dni w tygodniu, przy czym w każdym z dni nie mniej niż 32 posiłki, realizowaną przez okres nie krótszy niż 8 miesięcy lub
• opiewającą na łącznie nie mniej niż 13 928 posiłków w okresie nieprzekraczającym 12 miesięcy
w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres wykonywania działalności gospodarczej jest krótszy – w tym okresie. Przez jedną usługę należy rozumieć usługę świadczoną w ramach jednej umowy. Wykonawca dla spełnienia w/w wymogu może zsumować zakres i wartość usług realizowanych na rzecz różnych podmiotów, o ile usługi te były realizowane w tym samym czasie i w tym samym lokalu. W przypadku, gdy w ramach realizacji wskazanej usługi były wykonywane również inne świadczenia będące poza zakresem wymaganym przez Zamawiającego, wykazana musi zostać wartość dotycząca wyłącznie tej części usługi, która obejmowała świadczenie usług przygotowywania i wydawania gorącego posiłku.

Zamawiający przewidział warunek udziału w postępowaniu w zakresie warunku, o którym mowa w art. 95 ustawy. Szczegółowe informacje znajdują się w rozdziale IV Specyfikacji warunków zamówienia.

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

Zmiany umowy i warunki ich wprowadzenia zostały określone w załącznikach nr 5a i nr 5b do SWZ.

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Tak

7.6.) Zamawiający przewiduje następujące wymagania związane z realizacją zamówienia:

w zakresie zatrudnienia na podstawie stosunku pracy, w okolicznościach, o których mowa w art. 95 ustawy

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2024-11-21 09:00

8.2.) Miejsce składania ofert: https://ezamowienia.gov.pl

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2024-11-21 10:00

8.4.) Termin związania ofertą: do 2024-12-20

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.