eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi GostyninUsługa żywienia w zakresie przygotowaniai dostarczania całodziennych posiłków na bazie kuchni Wykonawcy dla pacjentów korzystających z całodobowych świadczeń zdrowotnych w WSZPZOZ w Gostyninie-Zalesiu



Ogłoszenie z dnia 2024-11-13


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o wyniku postępowania
Usługi
Usługa żywienia w zakresie przygotowaniai dostarczania całodziennych posiłków na bazie kuchni Wykonawcy dla pacjentów korzystających z całodobowych świadczeń zdrowotnych w WSZPZOZ w Gostyninie-Zalesiu

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Wojewódzki Samodzielny Zespół Publicznych Zakładów Opieki Zdrowotnej im. prof. Eugeniusza Wilczkowskiego w Gostyninie

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000291724

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Zalesie 1

1.5.2.) Miejscowość: Gostynin

1.5.3.) Kod pocztowy: 09-500

1.5.4.) Województwo: mazowieckie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL923 - Płocki

1.5.7.) Numer telefonu: 24 236 00 35

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zamowienia@spzoz-zalesie.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.spzoz-zalesie.pl

1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:

https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-d294720a-8ce1-4cc7-b7f1-3efaecba93c5

1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej

1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Zdrowie

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Tak

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Usługa żywienia w zakresie przygotowaniai dostarczania całodziennych posiłków na bazie kuchni Wykonawcy dla pacjentów korzystających z całodobowych świadczeń zdrowotnych w WSZPZOZ w Gostyninie-Zalesiu

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-d294720a-8ce1-4cc7-b7f1-3efaecba93c5

2.5.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00591318

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2024-11-13

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2024/BZP 00014151/03/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.3.3 Usługa żywienia w zakr. przygotowania i dostarczania całodziennych posiłków na bazie kuchni Wykonawcy dla pacjentów korzystających z całodobowych świadczeń zdrowotnych w WSZPZOZ Gostyninie-Zalesiu

2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak

2.14.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00477716

SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ

3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Numer referencyjny: SZP.26.6.2024.US.PG

4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.3.) Wartość zamówienia: 3125230,35 PLN

4.4.) Rodzaj zamówienia: Usługi

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem nin zam jest świadczenie usług polegających na przygotowywaniu i dostarczaniu do Zam całodziennych posiłków przygotowywanych na bazie kuchni Wykonawcy dla pacjentów korzystających z całodobowych świadczeń zdrowotnych w WSZPZOZ Opieki Zdrowotnej im. prof. E.Wilczkowskiego w Gostyninie, zwanym dalej: WSZPZOZ Gostynin-Zalesie, Centrum Zdrowia Psychicznego – Oddziały: III C, V C, VI C oraz Oddziału Dziennego Psychiatrycznego, z zastrzeżeniem, że Oddział Dzienny Psychiatryczny będzie korzystał tylko z obiadów.
2. W ramach przed nini zam Wyk zob się wykonać na rzecz Zam usługę polegającą na przyg i dost do Zam całodziennych posiłków przygotowywanych na bazie kuchni Wyk dla pacjentów korzystających z całodobowych świadczeń zdrowotnych w WSZPZOZ w Gostyninie-Zalesiu, Centrum Zdrowia Psychicznego – Oddziały: III C, V C, VI C oraz Oddziału Dziennego Psychiatrycznego, z zastrzeżeniem, że Oddział Dzienny Psychiatryczny będzie korzystał tylko z obiadów, pomoc w rozładunku na wózki oddziałowe, mycie i dezynfekcja pojemników GN i termoportów w pomieszczeniach Wyk we własnym zakresie oraz odbiór i utylizacja odpadów żywieniowych, z należytą starannością, obow przepisami prawa, przepisami bhp i sanitarno-epidemiologicznymi, zgodnie z umową, stanowiącą zał nr 2 do tej SWZ, będącą jej integralną częścią, form ofer Wyk, stanowiącym załącznik nr 1 do niniejszej SWZ /załącznik nr 4 do umowy, będący jego integralną częścią oraz niniejszą SWZ wraz z całą zawartością z wyłączeniem załączników 5-7.
3. Przed nin zam, o którym mowa w ust. 1 tego Rozobejmuje obowiązki Wyk zawierające:
1) przygotowanie i dostawy do oddziałów Zam, o których mowa w ust. 5 tego Roz posiłków przy uwzględnieniu diety podst, lekkostrawnej, niskotłuszczowej, niskocholesterolowej, bezmlecznej, niskobiałkowej, uwzględniających 3 posiłki dziennie: śniadania, obiady i kolacje oraz dla diet: cukrzycowej, z ograniczeniem substancji pobudzających wydzielanie soku żołądkowego, redukcyjnej, wysokobiałkowej, niskotłuszczowej - trzustkowej, wysokokalorycznej, uwzględniających 5 posiłków dziennie tj.: śniadania, obiady, kolacje, II śniadania, podwieczorek oraz dodatkowo posiłek nocny w diecie cukrzycowej, przez 7 dni w tygodniu dwa razy dziennie (tj.: śniadania i II śniadania 7:30-8:15 oraz obiad, podwieczorek i kolacja 12:45 – 13:30), w systemie termosowym, tzn. z zastosowaniem specjalistycznych, atestowanych termoportów, pojemników GN lub równoważnych, zapewniających utrzymanie optymalnej temperatury i jakości posiłków podczas transportu z kuchni Wyk; 2) przygotowanie i dostawę do Oddziału Dziennego Psychiatrycznego posiłków w postaci obiadu przy uwzględnieniu diet, o których mowa w ust 3 pkt 1) tego Roz, przez 5 dni roboczych w tygodniu, z wyłączeniem świąt i dni ustawowo wolnych od pracy, raz dziennie (tj.: obiad 12:45 – 13:30), w systemie termosowym, tzn. z zastosowaniem specjalistycznych, atestowanych termoportów, pojemników GN lub równoważnych, zapewniających utrzymanie optymalnej temperatury i jakości posiłków podczas transportu z kuchni Wyk;3) realizację przedmiotu niniejszego zam, o którym mowa w tym Rozdziale w ilościach wynikających z liczby hospitalizowanych pacjentów Zam z uwzględnieniem wymogów Zam i zaleceń dietetycznych, z zastrzeżeniem, iż rzeczywiste ilości zam przez Zam posiłków wynikać będą z bieżących potrzeb Zam uzależnionych od zmieniającej się liczby pacjentów na poszczególnych oddziałach WSZPZOZ w Gostyninie – Zalesiu, Centrum Zdrowia Psychicznego – Oddziały: III C, V C, VI C oraz Oddziału Dziennego Psychiatrycznego, z zastrz § 4 umowy, będącej załącznikiem nr 2 do tej SWZ4) realizowanie niniejszego zam, z częstotliwością według następującego harmonogramu: a) śniadanie (II śniadanie) w godz. 7:30-8:15 (II śniadanie dostarczane ze śniadaniem); b) obiad (podwieczorek), kolacja 12:45-13:30 (podwieczorek, kolacja i posiłek nocny dostarczane z obiadem) 5) przygotowywanie posiłków na bazie własnej kuchni; 6) zatrudnienie specjalisty w zakresie żywienia i dietetyki; 7) stosowanie do produkcji potraw wyłącznie produktów pierwszej jakości i serwowania posiłków z bieżącej produkcji, zgodnie z zasadami systemu Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli HACCP oraz umożliwienia Zam prawa wglądu do zapisów w tym zakresie i kontroli jakościowej produktów, a także wglądu do dokumentów identyfikujących zakupy i dostawców, z zastrzeżeniem, iż minimalny dzienny koszt produktów niezbędnych do przygotowania posiłków potwierdzonych dowodami zakupu powinien stanowić minimum 51% ceny całodziennego wyżywienia;
8) zapewnienie wymaganej temperatury dowożonych posiłków do Zam, tj.:
a) śniadania: zupa (750 C), napój (800 C);b) obiad: zupa (750 C), II danie 630 C, ziem./mak./kasze 630 C, sałatki/surówki (40 C);c) kolacja: dania na ciepło 630 C;9) dostarczanie posiłków, o których mowa w tym Rozd, najpóźniej w terminie dwóch godzin od ich sporządzenia, przygotowane zgodnie z ustalonym wcześniej jadłospisem, gramaturą oraz kalorycznością, z zastrzeżeniem, iż Wyk dokona tych ustaleń z dietetykiem Zam; 10) zapewnienie właściwej gramatury gotowych potraw, która powinna posiadać określone stałe wartości zgodnie z załącznikiem nr 2 do umowy, stanowiącej integralną część tej SWZ lub według uzgodnień z dietetykiem Zam; 11) zapewnienie posiłków pacjentom WSZPZOZ w Gostyninie-Zalesiu w oparciu o uzgodnienia pomiędzy Wyka Zam 10-dniowego jadłospisu z rozbiciem na poszczególne diety i z zachowaniem zasad żywienia zalecanych przez NIZP PIB (IŻŻ), sezonowości i tradycji świątecznych, z zastrzeżeniem, iż wspomniany jadłospis będzie składany do akceptacji na 5 dni przed rozpoczęciem jego realizacji dietetykowi WSZPZOZ w Gostyninie-Zalesiu i będzie zawierał co najmniej następujące informacje: wyszczególnienie diet i potraw składających się na poszczególne posiłki i gramaturę gotowego posiłku, dobowe wartości odżywcze oraz wykaz alergenów zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady UE Nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. załącznik nr 2; 12) Zam zastrzega sobie kontynuację pilotażowego programu „Dobry posiłek w szpitalu” w terminie wyznaczonym przez NFZ. Wyk zobowiązany jest do współpracy w zakresie realizacji wszystkich wytycznych wynikających z Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 25 września 2023 r. (Dz. U. z 2023 poz. 2021 z późn. zm.) w sprawie programu pilotażowego w zakresie edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia w szpitalach – „Dobry posiłek w szpitalu”. Za okres obowiązywania programu pilotażowego Wyk wystawi dodatkową kwotę za poprawę jakości żywienia zgodnie z zasadami programu, z wyłączeniem Zakładu Opiekuńczo Leczniczego oraz Dziennego Oddziału Psychiatrycznego. 13) dostarczanie każdorazowo do każdej kuchenki oddziałowej wraz z posiłkiem jadłospisu dziennego w dwóch egzemplarzach, najpóźniej przed śniadaniem na dany dzień, a także pisemną informację zawierającą asortyment, ilość porcji oraz wagę pojedynczej porcji, zgodnie z zam dietą, z zastrzeżeniem, iż odbioru potraw dokonywał będzie każdorazowo personel dyżurny kuchenki oddziału; 14) posiadanie niezbędnej il pojem ter w celu zapew płynnej dostawy posiłków do Zam oraz umoż wyd posiłków bezp z pojemników na talerze pacjentów, z zastrz, iż dop się możliwość dostawy posiłków do Zam w opakowaniach jednorazowych, tylko po wcześniejszym uzgodnieniu z Zam w przypadku wystąpienia siły wyższej, o której mowa w § 14 umowy, stanowiącego załącznik nr 2 do tej SWZ. W przypadku wystąpienia siły wyższej, o której mowa w zdaniu poprzedzającym, Wyk wystawi fv VAT za opak jedn, w których zostały dostar posiłki dla pacj;15) w przypadku stwierdzenia reklamacji przez Zam, przyjęcie zwróconych posiłków na druku stanowiącym załącznik nr 3 do umowy, będący integralną częścią tej SWZ i niezwłocznie dostarczyć posiłki zgodne z zam;16) ponoszenie odpowiedzialności za produkcję i jakość potraw przygotowywanych dla Zamawiającego;17) mycie i dezynfekcję naczyń termoizolacyjnych w pomieszczeniach Wyk we własnym zakresie oraz umożliwienie Zam kontrolę zapisów mycia i dezynfekcji pojemników; 18) pobieranie i przech próbek wyd posiłków w specjalnie przezn do tego lodówkach przez okres 72 godz od dnia wyd posiłków, z zastrz, iż pobieranie próbek i ich przech bd odbywało się zgodnie z wym roz Ministra Zdrowia z dnia 17 kwietnia 2007 r. w sprawie pob i przecho próbek żywności przez zakłady zbior żywienia zamkniętego (Dz. U. z 2007 r. Nr 80 poz. 545); 19) gwarancję, że proces tech przyg i transportu posiłków dost w ramach realizacji przed nin zam oraz użytych do ich prod surowców i prod, spełnia wszelkie wymag obow przep prawa normy sanit oraz odbywa się zgodnie z obow przepisami prawa; 20) wyk przed nin zam, przy zast nowo metod z należytą starannością, zatrudniając odpowiednio wyk personel, speł wymagania zdrowotne dla os uczestniczących w proc prod żywności i w kontakcie z żywnością; 21) wykonanie przedmiotu niniejszego zam w oparciu o własne środki, narzędzia, sprzęt; 22) udost na każde żąd Zam wyn badań na czystość mikro pow, sprzętu oraz rąk, personelu uczestni w prod i wyd posiłków, z zastrz, iż bad przep będą co najmniej 2 (dwa) razy w roku kalendarz, a koszt pow badań obciążony bd Wyk; 23) udost Zam na każde żądanie protokołów z każdorazowej kontroli Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej i badań wody; 24) wykonanie przedmiotu niniejszego zam według szczegółowego opisu przedmiotu zam zawartego w załączniku nr 1 do umowy, zgodnie z postanowieniami niniejszej SWZ. 25) przestrzeganie obow wynik z ustawy z dnia 19 lipca 2019 r. o zapew dost osób ze szczeg potrzebami (Dz. U. z 2022 r. poz. 2240) w szczeg polegających na: a) przeszkoleniu osób będących pracownikami Wyk, w zakresie: - obsługi i kontaktu z os ze szczeg potrzebami, o których mowa w ustawie o zapew dostępności osób ze szczególnymi potrzebami, - udzielenia pomocy osobom ze szczególnymi potrzebami na wyp ewakuacji w związku ze zdarzeniami los typ pożar, zalanie, itp., - obow w obiektach procedur ewakuacji, w tym ewakuacji os ze szczeg potrz.

4.5.3.) Główny kod CPV: 55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

55322000-3 - Usługi gotowania posiłków

55521200-0 - Usługi dowożenia posiłków

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 4

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 1

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 3473555,85 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 3971284,00 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 3473555,85 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: BC KONESER Sp. z o.o

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 7010353703

7.3.3) Ulica: ul. Bojanowska 2B

7.3.4) Miejscowość: Sierpc

7.3.5) Kod pocztowy: 09-200

7.3.6.) Województwo: mazowieckie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA

8.1.) Data zawarcia umowy: 2024-11-07

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 3473555,85 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:

Od 2024-12-01 do 2025-11-30

8.4.) Zamawiający przewiduje następujące wymagania związane z realizacją zamówienia:

w zakresie zatrudnienia na podstawie stosunku pracy, w okolicznościach, o których mowa w art. 95 ustawy

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.