Ogłoszenie z dnia 2024-11-13
Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
18/TP/24 - DOSTAWY PRZYPRAW ORAZ MAKARONU DO MAGAZYNU ZAMAWIAJĄCEGO MIESZCZĄCEGO SIĘ W ZAKŁADZIE KARNYM W RZESZOWIE.
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: ZAKŁAD KARNY W RZESZOWIE
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000590467
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Załęska 76
1.5.2.) Miejscowość: Rzeszów
1.5.3.) Kod pocztowy: 35-322
1.5.4.) Województwo: podkarpackie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL823 - Rzeszowski
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zk_rzeszow@sw.gov.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inna państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Obrona
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
18/TP/24 - DOSTAWY PRZYPRAW ORAZ MAKARONU DO MAGAZYNU ZAMAWIAJĄCEGO MIESZCZĄCEGO SIĘ W ZAKŁADZIE KARNYM W RZESZOWIE.
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-b183f431-39b3-4f37-9234-fbf86d9c7ef6
2.5.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00592070
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2024-11-13
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2024/BZP 00020379/09/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.17 18/TP/24 - DOSTAWY PRZYPRAW ORAZ MAKARONU DO MAGAZYNU ZAMAWIAJĄCEGO MIESZCZĄCEGO SIĘ W ZAKŁADZIE KARNYM W RZESZOWIE.
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://platformazakupowa.pl/pn/zk_rzeszow3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: ROZDZIAŁ II. SWZ - ADRES STRONY INTERNETOWEJ PROWADZONEGO POSTĘPOWANIA
Adres strony internetowej prowadzonego postepowania, na której udostępniane będą zmiany i wyjaśnienia treści niniejszej specyfikacji warunków zamówienia („SWZ”) oraz inne dokumenty zamówienia bezpośrednio związane z postępowaniem o udzielenie zamówienia: https://platformazakupowa.pl/pn/zk_rzeszow
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: ROZDZIAŁ X. SWZ - INFORMACJE O SPOSOBIE POROZUMIEWANIA SIĘ ZAMAWIAJACEGO Z WYKONAWCAMI ORAZ PRZEKAZYWANIA ŚWIADCZEŃ I DOKUMENTÓW.
ROZDZIAŁ XI. SWZ - OPIS SPOSOBU PRZYGOTOWANIA OFERTY
3.7.) Adres strony internetowej, pod którym są dostępne narzędzia, urządzenia lub formaty plików, które nie są ogólnie dostępne: https://platformazakupowa.pl/pn/zk_rzeszow
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): ROZDZIAŁ XX. SWZ - OCHRONA DANYCH OSOBOWYCH
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 96/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych osobowych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1) zwanego dalej RODO), uprzejmie informujemy że:
1) Administratorem danych osobowych jest Dyrektor Zakładu Karnego w Rzeszowie
2) Kontakt z Inspektorem ochrony danych osobowych: adres e-mail iod@rzeszow@sw.gov.pl
3) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego, klasycznego o wartości mniejszej niż progi unijne
na DOSTAWY PRZYPRAW ORAZ MAKARONU DO MAGAZYNU ZAMAWIAJĄCEGO MIESZCZĄCEGO SIĘ W ZAKŁADZIE KARNYM W RZESZOWIE przeprowadzonego w trybie podstawowym bez negocjacji, o którym mowa w art. 275 pkt 1 ustawy z dnia 11 września 2019 r. Ustawy.
4) odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 18 oraz art. 74 Ustawy.
5) Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 78 ust. 1 Ustawy, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy;
6) obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem określonym w przepisach Ustawy, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z Ustawy;
7) w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosownie do art. 22 RODO;
8) posiada Pani/Pan:
a) na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących;
b) na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania lub uzupełnienia Pani/Pana danych osobowych przy czym skorzystanie z prawa do sprostowania lub uzupełnienia nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego ani zmianą postanowień Umowy w zakresie niezgodnym z ustawą oraz nie może naruszać integralności protokołu oraz jego załączników);
c) na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO, przy czym prawo do ograniczenia przetwarzania nie ma zastosowania w odniesieniu do przechowywania, w celu zapewnienia korzystania ze środków ochrony prawnej lub w celu ochrony praw innej osoby fizycznej lub prawnej, lub z uwagi na ważne względy interesu publicznego Unii Europejskiej lub państwa członkowskiego, a także nie ogranicza przetwarzania danych osobowych do czasu zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia;
d) prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO;
9) nie przysługuje Pani/Panu:
a) w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;
b) prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
c) na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO;
Jednocześnie Zamawiający przypomina o ciążącym na Pani/Panu obowiązku informacyjnym wynikającym z art. 14 RODO względem osób fizycznych, których dane przekazane zostaną Zamawiającemu w związku
z prowadzonym postępowaniem i które Zamawiający pośrednio pozyska od wykonawcy biorącego udział w postępowaniu, chyba że ma zastosowanie co najmniej jedno z włączeń, o których mowa w art. 14 ust. 5 RODO.
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: 2232/18/TP/24
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 2
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiot zamówienia obejmuje dostawy przypraw oraz makaronu do magazynu Zamawiającego mieszczącego się w Zakładzie Karnym w Rzeszowie.
ZADANIE I – DOSTAWY PRZYPRAW
Lp. Kod CPV Przedmiot zamówienia J.m. Ilość
1. CPV 15893000-4 Koperek suszony – produkt dostarczony w szczelnym opakowaniu, po otwarciu opakowania intensywny zapach charakterystyczny dla przyprawy. Opakowanie jednostkowe od 5 do 10 kg. Ilość: 10 kg.
2. CPV 15872300-4 Kminek – produkt dostarczony w szczelnym opakowaniu, po otwarciu opakowania intensywny zapach charakterystyczny dla przyprawy. Opakowanie jednostkowe od 5 do 10 kg. Ilość: 30 kg.
3. CPV 15890000-3 Kwasek cytrynowy - kryształy sypkie, bez zlepów i grudek, barwa biała. Opakowanie jednostkowe od 5 do 10 kg. Ilość: 2 kg.
4. CPV 15870000-7 Liść laurowy - produkt dostarczony w szczelnym opakowaniu, po otwarciu opakowania intensywny zapach charakterystyczny dla przyprawy. Opakowanie jednostkowe od 5 do 10 kg. Ilość: 30 kg.
5. CPV 15872300-4 Majeranek - produkt dostarczony w szczelnym opakowaniu, po otwarciu opakowania intensywny zapach charakterystyczny dla przyprawy. Opakowanie jednostkowe od 5 do 10 kg. Ilość: 50 kg.
6. CPV 15893300-7 Przyprawa do zup w płynie - z surowców roślinnych, zwierzęcych lub ich mieszanin, z dodatkiem naturalnych przypraw roślinnych, spożywczych dodatków smakowo - zapachowych, substancji wzmacniających smak i zapach, substancji poprawiających strukturę produktu. Opakowanie jednostkowe od 1 l do 5 l. Ilość: 900 l.
7. CPV 15891000-0 Barszcz czerwony – koncentrat w proszku konsystencja sypka, proszek barwy charakterystycznej dla zastosowanych składników bez grudek i zlepów, dopuszcza się niewielkie łatwo rozsypujące się zbrylenia, smak i zapach – właściwe dla barszczu. Opakowanie jednostkowe od 5 do 10 kg. Ilość: 700 kg.
8. CPV 15871000-4 Ocet - ocet spirytusowy 10 %. Opakowanie jednostkowe od 1 l do 5 l. Ilość: 500 l.
9. CPV 15872000-1 Papryka suszona ostra - konsystencja sypka, proszek bez grudek i zlepów, dopuszcza się niewielkie łatwo rozsypujące się zbrylenia. Opakowanie jednostkowe od 5 do 10 kg. Ilość: 150 kg.
10. CPV 15872100-2 Pieprz czarny mielony - konsystencja sypka, bez grudek i zlepów, dopuszcza się niewielkie łatwo rozsypujące się zbrylenia. Opakowanie jednostkowe od 5 do 10 kg. Ilość: 250 kg.
11. CPV 15871200-6 Przyprawa do drobiu - konsystencja sypka, proszek bez grudek i zlepów, dopuszcza się niewielkie łatwo rozsypujące się zbrylenia. Opakowanie jednostkowe od 5 do 10 kg. Ilość: 50 kg.
12. CPV 15871200-6 Przyprawa do fasolki - konsystencja sypka, proszek bez grudek i zlepów, dopuszcza się niewielkie łatwo rozsypujące się zbrylenia. Opakowanie jednostkowe od 5 do 10 kg. Ilość: 50 kg.
13. CPV 15871270-7 Przyprawa jarzynowa typu Vegeta - konsystencja sypka, z widocznymi kawałkami suszonych warzyw, proszek bez grudek i zlepów, dopuszcza się niewielkie łatwo rozsypujące się zbrylenia, smak i zapach – właściwe dla przyprawy. Opakowanie jednostkowe od 5 do 10 kg. Ilość: 800 kg.
14. CPV 15891000-0 Rosół jarzynowy - konsystencja, sypka, z widocznymi kawałkami suszonych warzyw, proszek barwy żółtej bez grudek i zlepów, dopuszcza się niewielkie łatwo rozsypujące się zbrylenia, smaki zapach – właściwe dla rosołu. Opakowanie jednostkowe od 5 do 10 kg. Ilość: 600 kg.
15. CPV 15871260-4 Sos koperkowy - konsystencja sypka, proszek barwy charakterystycznej dla zastosowanych składników bez grudek i zlepów, dopuszcza się niewielkie łatwo rozsypujące się zbrylenia. Opakowanie jednostkowe od 5 do 10 kg. Ilość: 400 kg.
16. CPV 15871260-4 Sos pieczarkowy - konsystencja sypka, proszek barwy charakterystycznej dla zastosowanych składników bez grudek i zlepów, dopuszcza się niewielkie łatwo rozsypujące się zbrylenia. Opakowanie jednostkowe od 5 do 10 kg. Ilość: 400 kg.
17. CPV 15871260-4 Sos myśliwski - konsystencja sypka, proszek barwy charakterystycznej dla zastosowanych składników bez grudek i zlepów, dopuszcza się niewielkie łatwo rozsypujące się zbrylenia. Opakowanie jednostkowe od 5 do 10 kg. Ilość: 300 kg.
18. CPV 15871260-4 Sos pieczeniowy - konsystencja sypka, proszek barwy charakterystycznej dla zastosowanych składników bez grudek i zlepów, dopuszcza się niewielkie łatwo rozsypujące się zbrylenia. Opakowanie jednostkowe od 5 do 10 kg. Ilość: 200 kg.
19. CPV 15872400-5 Sól - spożywcza jodowana konsystencja sypka, kryształki bez grudek i zlepów. Opakowanie jednostkowe od 5 do 10 kg. Ilość: 2 000 kg.
20. CPV 15891400-4 Zupa grzybowa - konsystencja sypka z dodatkiem suszonych kawałków grzybów, proszek barwy charakterystycznej dla zastosowanych składników bez grudek i zlepów, dopuszcza się niewielkie łatwo rozsypujące się zbrylenia, smak i zapach – właściwe dla zupy. Opakowanie jednostkowe od 5 do 10 kg. Ilość: 100 kg.
21. CPV 15891400-4 Zupa pieczarkowa - konsystencja sypka z dodatkiem suszonych kawałków grzybów, proszek barwy charakterystycznej dla zastosowanych składników bez grudek i zlepów, dopuszcza się niewielkie łatwo rozsypujące się zbrylenia, smak i zapach – właściwe dla zupy. Opakowanie jednostkowe od 5 do 10 kg. Ilość: 200 kg.
22. CPV 15891900-9 Zupa brokułowa - konsystencja, proszek barwy charakterystycznej dla zastosowanych składników bez grudek i zlepów, dopuszcza się niewielkie łatwo rozsypujące się zbrylenia, smak i zapach – właściwe dla zupy. Opakowanie jednostkowe od 5 do 10 kg. Ilość: 300 kg.
23. CPV 15871260-4 Żurek w proszku - konsystencja, proszek barwy charakterystycznej dla zastosowanych składników bez grudek i zlepów, dopuszcza się niewielkie łatwo rozsypujące się zbrylenia, smak i zapach – właściwe dla zupy. Opakowanie jednostkowe od 5 do 10 kg. Ilość: 10 kg.
24. CPV 15871273-8 Majonez - konsystencja jednolita, kremowa, gęsta, barwa właściwa dla zastosowanych surowców. Opakowanie jednostkowe od 1 kg do 5 kg. Ilość: 4 000 kg.
25. CPV 15871250-1 Musztarda - konsystencja jednolita, kremowa, gęsta, barwa właściwa dla zastosowanych surowców i dodanych składników zapachowo-smakowych. Opakowanie jednostkowe od 1 kg do 5 kg. Ilość: 1500 kg.
26. CPV 215331425-2 Koncentrat pomidorowy 30% - zawartość ekstraktu min. 30%. Termin przydatności
do spożycia nie krótszy niż 6 miesięcy od dnia dostawy. Opakowanie do 5 kg. Ilość: 12 000 kg.
27. CPV 15862000-8 Kawa zbożowa - produkt spożywczy otrzymywany przez wysuszenie wodnego wyciągu prażonych zbóż, korzeni cykorii i buraka cukrowego z dodatkiem lub bez innych surowców i substancji dodatkowych
o konsystencji proszku. Opakowanie jednostkowe od 5 kg do 25 kg. Ilość: 1 000 kg.
28. CPV 15860000-4 Herbata granulowana czarna. Opakowanie jednostkowe od 5 kg do 25 kg. Ilość: 2 000 kg.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15890000-3 - Różne produkty spożywcze i produkty suszone
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15870000-7 - Przyprawy i przyprawy korzenne
15871260-4 - Sosy
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-01 do 2025-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: ROZDZIAŁ XVI. SWZ - OPIS KRYTERIÓW OCENY OFERT WRAZ Z PODANIEM WAG TYCH KRYTERIÓW I SPOSOBU OCENY OFERT
1. Przy wyborze oferty Zamawiający będzie się kierował kryterium najniższej ceny – waga 100%.
2. Ocenie będą podlegać wyłącznie oferty nie podlegające odrzuceniu.
3. Oferty będą oceniane metodą punktową w skali 100-punktowej przez komisję przetargową.
CENA
Cena będzie oceniana metodą punktową wg wzoru:
Cena najniższa ze wszystkich ofert × 100 pkt × Waga kryterium 100%
Cena oferty badanej
Oferta może otrzymać maksymalnie 100 pkt (1% = 1 pkt) w zakresie kryterium ceny.
Podstawą przyznania punktów w kryterium „cena” będzie cena ofertowa brutto podana przez Wykonawcę
w formularzu ofertowym (załącznik nr 1 do SWZ), na podstawie kalkulacji sporządzonej w formularzu cenowym (załącznik nr 2A – 2B do SWZ).
4. Jako najkorzystniejsza, zostanie uznana oferta, która nie podlega odrzuceniu oraz uzyska najwyższą ocenę w kryterium o którym mowa w ust. 1.
5. Najwyższa liczba punktów wyznaczy najkorzystniejszą ofertę.
6. Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta odpowiadać będzie wszystkim wymaganiom przedstawionym w Ustawie, oraz w SWZ i zostanie oceniona jako najkorzystniejsza w oparciu o podane kryteria wyboru.
7. W sytuacji, jeżeli Wykonawca nie będzie mógł dokonać wyboru najkorzystniejszej oferty ze względu na to, że zostały złożone oferty o takiej samej cenie, Zamawiający wzywa Wykonawców, którzy złożyli te oferty,
do złożenia w terminie określonym przez Zamawiającego ofert dodatkowych zawierających nową cenę.
8. Wykonawcy, składając oferty dodatkowe, nie mogą oferować cen wyższych niż zaoferowane w uprzednio złożonych przez nich ofertach.
9. Zamawiający wybiera najkorzystniejszą ofertę w terminie związania ofertą określonym w SWZ.
10. Jeżeli termin związania ofertą upłynie przed wyborem najkorzystniejszej oferty, Zamawiający wezwie Wykonawcę, którego oferta otrzymała najwyższą ocenę, do wyrażenia, w wyznaczonym przez zmawiającego terminie, pisemnej zgody na wybór jego oferty.
11. W przypadku braku zgody, o której mowa w ust. 10, oferta podlega odrzuceniu, a Zamawiający zwraca się o wyrażenie takiej zgody do kolejnego Wykonawcy, którego oferta została najwyżej oceniona, chyba że zachodzą przesłanki do unieważnienia postępowania.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100,00
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiot zamówienia obejmuje dostawy przypraw oraz makaronu do magazynu Zamawiającego mieszczącego się w Zakładzie Karnym w Rzeszowie.
ZADANIE II – DOSTAWY MAKARONU
Lp. Kod CPV Przedmiot zamówienia J.m. Ilość
CPV 15851100-9 Makaron (duże różne kształty) - produkt otrzymany z surowców pochodzących z przemiału ziarna pszenicy, z dodatkiem jaj i innych składników, odpowiednio uformowany i wysuszony. Opakowanie jednostkowe od 5 kg do 20 kg. Ilość: 34 000 kg.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15890000-3 - Różne produkty spożywcze i produkty suszone
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-01 do 2025-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: ROZDZIAŁ XVI. SWZ - OPIS KRYTERIÓW OCENY OFERT WRAZ Z PODANIEM WAG TYCH KRYTERIÓW I SPOSOBU OCENY OFERT
1. Przy wyborze oferty Zamawiający będzie się kierował kryterium najniższej ceny – waga 100%.
2. Ocenie będą podlegać wyłącznie oferty nie podlegające odrzuceniu.
3. Oferty będą oceniane metodą punktową w skali 100-punktowej przez komisję przetargową.
CENA
Cena będzie oceniana metodą punktową wg wzoru:
Cena najniższa ze wszystkich ofert × 100 pkt × Waga kryterium 100%
Cena oferty badanej
Oferta może otrzymać maksymalnie 100 pkt (1% = 1 pkt) w zakresie kryterium ceny.
Podstawą przyznania punktów w kryterium „cena” będzie cena ofertowa brutto podana przez Wykonawcę
w formularzu ofertowym (załącznik nr 1 do SWZ), na podstawie kalkulacji sporządzonej w formularzu cenowym (załącznik nr 2A – 2B do SWZ).
4. Jako najkorzystniejsza, zostanie uznana oferta, która nie podlega odrzuceniu oraz uzyska najwyższą ocenę w kryterium o którym mowa w ust. 1.
5. Najwyższa liczba punktów wyznaczy najkorzystniejszą ofertę.
6. Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta odpowiadać będzie wszystkim wymaganiom przedstawionym w Ustawie, oraz w SWZ i zostanie oceniona jako najkorzystniejsza w oparciu o podane kryteria wyboru.
7. W sytuacji, jeżeli Wykonawca nie będzie mógł dokonać wyboru najkorzystniejszej oferty ze względu na to, że zostały złożone oferty o takiej samej cenie, Zamawiający wzywa Wykonawców, którzy złożyli te oferty,
do złożenia w terminie określonym przez Zamawiającego ofert dodatkowych zawierających nową cenę.
8. Wykonawcy, składając oferty dodatkowe, nie mogą oferować cen wyższych niż zaoferowane w uprzednio złożonych przez nich ofertach.
9. Zamawiający wybiera najkorzystniejszą ofertę w terminie związania ofertą określonym w SWZ.
10. Jeżeli termin związania ofertą upłynie przed wyborem najkorzystniejszej oferty, Zamawiający wezwie Wykonawcę, którego oferta otrzymała najwyższą ocenę, do wyrażenia, w wyznaczonym przez zmawiającego terminie, pisemnej zgody na wybór jego oferty.
11. W przypadku braku zgody, o której mowa w ust. 10, oferta podlega odrzuceniu, a Zamawiający zwraca się o wyrażenie takiej zgody do kolejnego Wykonawcy, którego oferta została najwyżej oceniona, chyba że zachodzą przesłanki do unieważnienia postępowania.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100,00
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak
5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:
Art. 109 ust. 1 pkt 4
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
ROZDZIAŁ XVIII. SWZ - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY W SPRAWIE ZAMÓWIENIA PUBLICZNEGO,KTÓRE ZOSTANĄ WPROWADZONE DO TREŚCI TEJ UMOWY
Postanowienia umowy w sprawie zamówienia publicznego, które zostaną wprowadzone do treści umowy, zostały określone w projekcie umowy (załączniku nr 5 do SWZ).
7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2024-11-22 09:00
8.2.) Miejsce składania ofert: https://platformazakupowa.pl/pn/zk_rzeszow
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2024-11-22 09:15
8.4.) Termin związania ofertą: do 2024-12-22
SEKCJA IX – POZOSTAŁE INFORMACJE
BRAK.INNE PRZETARGI Z RZESZOWA
- Opracowanie wielobranżowej dokumentacji projektowo-kosztorysowej dotyczącej przebudowy wybranych pomieszczeń w budynku Centrum Studenckiego PRz.
- Wsparcie i asysta techniczna Systemu szyfrowania dla Systemu telekomunikacyjnego Politechniki Rzeszowskiej
- Pełnienie funkcji Inspektora Nadzoru dla zadania: Rozbudowa DW 989 polegająca na budowie mostu na rz. Stobnica wraz z rozbudową dojazdów oraz rozbiórką, budową i przebudową w m. Lutcza
- Sprzedaż wraz z dostarczeniem foteli biurowych oraz krzeseł
- Kompleksowa dostawa paliwa gazowego
- Dostawa produktów mleczarskich do Domu Pomocy Społecznej dla Osób Przewlekle Psychicznie Chorych w Rzeszowie, ul. Załęska 7a.
więcej: przetargi w Rzeszowie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola Samorządowego w Celestynowie
- Dostawa artykułów spożywczych do stołówki przedszkola
- Dostawa artykułów spożywczych do stołówki przedszkola
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Starej Wsi
- Dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola Miejskiego Nr 5 w Pułtusku w podziale na 8 części
- Zakup i sukcesywna dostawa żywności na potrzeby Publicznego Przedszkola nr 18 im. Kubusia Puchatka w Pile w okresie od 2.01.2025 r. do 31.12.2025 r.
więcej: Przyprawy i przyprawy korzenne »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.