eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Ko³obrzegDostawy miêsa wieprzowego i wêdlin wieprzowych do obiektów "Uzdrowisko Ko³obrzeg" S.A. w Ko³obrzegu



Og³oszenie z dnia 2024-11-19


Powi±zane og³oszenia:

Og³oszenie o wyniku postêpowania
Dostawy
Dostawy miêsa wieprzowego i wêdlin wieprzowych do obiektów „Uzdrowisko Ko³obrzeg” S.A. w Ko³obrzegu

SEKCJA I - ZAMAWIAJ¡CY

1.1.) Rola zamawiaj±cego

Postêpowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiaj±cego

1.2.) Nazwa zamawiaj±cego: "UZDROWISKO KO£OBRZEG" S.A.

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000288171

1.5) Adres zamawiaj±cego

1.5.1.) Ulica: KSIÊDZA PIOTRA ¦CIEGIENNEGO 1

1.5.2.) Miejscowo¶æ: Ko³obrzeg

1.5.3.) Kod pocztowy: 78-100

1.5.4.) Województwo: zachodniopomorskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL426 - Koszaliñski

1.5.7.) Numer telefonu: +48943548802

1.5.8.) Numer faksu: +48943522516

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: m.zasada@uzdrowisko.kolobrzeg.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.uzdrowisko.kolobrzeg.pl

1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postêpowania:

https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-d36cc295-4f0d-4449-b1c7-2c3d65037413

1.7.) Rodzaj zamawiaj±cego: Zamawiaj±cy publiczny - zwi±zki podmiotów, o których mowa w art. 4 pkt 1 lub 2 ustawy lub podmiotów, o których mowa w art. 4 pkt. 3 ustawy

1.8.) Przedmiot dzia³alno¶ci zamawiaj±cego: Zdrowie

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Og³oszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Og³oszenie dotyczy us³ug spo³ecznych i innych szczególnych us³ug: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Dostawy miêsa wieprzowego i wêdlin wieprzowych do obiektów „Uzdrowisko Ko³obrzeg” S.A. w Ko³obrzegu

2.4.) Identyfikator postêpowania: ocds-148610-d36cc295-4f0d-4449-b1c7-2c3d65037413

2.5.) Numer og³oszenia: 2024/BZP 00601554

2.6.) Wersja og³oszenia: 01

2.7.) Data og³oszenia: 2024-11-19

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zosta³y ujête w planie postêpowañ: Tak

2.9.) Numer planu postêpowañ w BZP: 2024/BZP 00029647/01/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postêpowañ:

1.2.20 miêso wieprzowe oraz wyroby wêdliniarskie i garma¿eryjne z miêsa wieprzowego

2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu wspó³finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej: Nie

2.13.) Zamówienie/umowa ramowa by³o poprzedzone og³oszeniem o zamówieniu/og³oszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak

2.14.) Numer og³oszenia: 2024/BZP 00549316

SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ

3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstaw± prawn± Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Numer referencyjny: DPZ.271.462024

4.2.) Zamawiaj±cy udziela zamówienia w czê¶ciach, z których ka¿da stanowi przedmiot odrêbnego postêpowania: Nie

4.3.) Warto¶æ zamówienia: 1020000 PLN

4.4.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

. Przedmiotem zamówienia s± sukcesywne dostawy do punktów ¿ywienia w obiektach Zamawiaj±cego miêsa wieprzowego oraz wyrobów wêdliniarskich i garma¿eryjnych wieprzowych wed³ug nastêpuj±cego podzia³u:

Grupa 1. Miêso, podroby, ko¶ci i t³uszcze ¶wie¿e bêd±ce elementami rozbioru tuszy wieprzowej oraz w niewielkim zakresie tuszy wo³owej.
Ogólna masa zamawianego miêsa i podrobów w okresie 12 miesiêcy – oko³o 32.608 kg.

Grupa 2. Wêdliny z miêsa wieprzowego, wysokogatunkowe, wykonane w ró¿nej technologii w postaci ró¿norodnych szynek, kie³bas, bloków itp. o ró¿nym stopniu rozdrobnienia i kompozycji oraz podwy¿szonej trwa³o¶ci, mo¿liwe do spo¿ycia bez specjalnego przygotowania na zimno, np.: szynki, polêdwice, kie³basy suche i podsuszane, kabanosy, wêdzonki itp.
Ogólna przewidywana masa zamawianych wêdlin w tej grupie: oko³o 27.653 kg,

Grupa 3. Wêdliny z miêsa wieprzowego pozosta³e wykonane w ró¿nej technologii w postaci ró¿nego rodzaju kie³bas i batonów o ró¿nym stopniu rozdrobnienia, z nadzieniem lub przyprawami, mo¿liwe do spo¿ycia na zimno lub po podgrzaniu, a tak¿e wyroby garma¿eryjne w postaci pasztetów, pieczeni, salcesonów itp.
Ogólna przewidywana masa zamawianych wyrobów w tej grupie: oko³o 19.462 kg.

Podana ilo¶æ zamawianych produktów nie jest wielko¶ci± ostateczn± i mo¿e siê wahaæ w zale¿no¶ci od potrzeb zamawiaj±cego, ³±czna warto¶æ zmian jest mniejsza od 10% warto¶ci zamówienia okre¶lonej pierwotnie w umowie, w razie zaistnienia takiej potrzeby ze strony Zamawiaj±cego, z jednoczesnym zachowaniem cen jednostkowych podanych przez Wykonawcê w ofercie. Zamawiaj±cy dokona³ szacowania na podstawie zg³oszonej liczby go¶ci w roku 2024. Zapotrzebowanie na dostawy produktów mo¿e ulec zmianie w przypadku zmiany ilo¶ci go¶ci hotelowych, w tym komercyjnych i kuracyjnych ze skierowaniem z NFZ. Wynagrodzenie Wykonawcy uzale¿nione bêdzie od ilo¶ci faktycznie zrealizowanych dostaw. Zmiany dokonane zostan± w formie pisemnego aneksu.

Szczegó³owy wykaz asortymentowy po¿±danych towarów przedstawiony jest w za³±czniku nr 1 do niniejszej specyfikacji.

2. Dostarczany towar powinien odpowiadaæ Polskiej Normie lub opisowi cech w³a¶ciwych dla danego wyrobu oraz nadanej przez producenta nazwie. Opis ten nale¿y zamie¶ciæ w “Wykazie wyrobów proponowanych do realizacji zamówienia” sporz±dzonym przez wykonawcê i do³±czonym do oferty.
3. Ka¿da dostarczana partia towaru winna byæ zaopatrzona w aktualne ¶wiadectwo badañ weterynaryjnych oraz powinna mieæ okre¶lony i oznaczony termin przydatno¶ci do spo¿ycia.
4. Dopuszcza siê rozszerzenie asortymentu zamawianych towarów w trakcie trwania umowy o wyroby nowo wprowadzane na rynek.
5. Z dostaw± wi±¿e siê us³uga transportowa i roz³adunek u zamawiaj±cego.
6. Dostawa towaru w ci±gu maksymalnie 12 godzin od z³o¿enia zamówienia.
7. Identyfikalno¶æ partii produktu – specyfikacja ka¿dej partii.
8. Produkty najwy¿szej jako¶ci, nie mro¿one, bez hermetycznych opakowañ.
9. Ksi±¿eczka zdrowia dostawcy oraz ksi±¿eczka sanitarna pojazdu do wgl±du przy ka¿dej dostawie.
10. W przypadku stwierdzenia na dostarczanym towarze uszkodzeñ, niew³a¶ciwego zapachu – dostawca wymieni ca³± partiê towaru do godziny 15.00 w tym samym dniu.

4.5.3.) G³ówny kod CPV: 15113000-3 - Wieprzowina

SEKCJA V ZAKOÑCZENIE POSTÊPOWANIA

5.1.) Postêpowanie zakoñczy³o siê zawarciem umowy albo uniewa¿nieniem postêpowania: Postêpowanie/cze¶æ postêpowania zakoñczy³a siê zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od M¦P: 1

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzib± w pañstwach EOG innych ni¿ pañstwo zamawiaj±cego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzib± w pañstwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawieraj±cych ra¿±co nisk± cenê lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawieraj±cych ra¿±co nisk± cenê lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najni¿sz± cen± lub kosztem: 1070038 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwy¿sz± cen± lub kosztem: 1070038 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 1070038 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcjê elektroniczn±: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofert± wariantow±: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

7.1.) Czy zamówienie zosta³o udzielone wykonawcom wspólnie ubiegaj±cym siê o udzielenie zamówienia: Nie

7.2.) Wielko¶æ przedsiêbiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiêbiorca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: BEST FOOD Joachim Antkowiak Sp. K.

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 528327413

7.3.3) Ulica: Wêgierska 1/15

7.3.4) Miejscowo¶æ: Leszno

7.3.5) Kod pocztowy: 64-100

7.3.6.) Województwo: wielkopolskie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania czê¶ci zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA

8.1.) Data zawarcia umowy: 2024-11-06

8.2.) Warto¶æ umowy/umowy ramowej: 1070038 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesi±ce

Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.