Og³oszenie z dnia 2024-11-19
Powi±zane og³oszenia:
- 2024/BZP 00549316/01 - Og³oszenie z dnia 2024-10-16
Og³oszenie o wyniku postêpowania
Dostawy
Dostawy miêsa wieprzowego i wêdlin wieprzowych do obiektów „Uzdrowisko Ko³obrzeg” S.A. w Ko³obrzegu
SEKCJA I - ZAMAWIAJ¡CY
1.1.) Rola zamawiaj±cego
Postêpowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiaj±cego1.2.) Nazwa zamawiaj±cego: "UZDROWISKO KO£OBRZEG" S.A.
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000288171
1.5) Adres zamawiaj±cego
1.5.1.) Ulica: KSIÊDZA PIOTRA ¦CIEGIENNEGO 1
1.5.2.) Miejscowo¶æ: Ko³obrzeg
1.5.3.) Kod pocztowy: 78-100
1.5.4.) Województwo: zachodniopomorskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL426 - Koszaliñski
1.5.7.) Numer telefonu: +48943548802
1.5.8.) Numer faksu: +48943522516
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: m.zasada@uzdrowisko.kolobrzeg.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.uzdrowisko.kolobrzeg.pl
1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postêpowania:
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-d36cc295-4f0d-4449-b1c7-2c3d650374131.7.) Rodzaj zamawiaj±cego: Zamawiaj±cy publiczny - zwi±zki podmiotów, o których mowa w art. 4 pkt 1 lub 2 ustawy lub podmiotów, o których mowa w art. 4 pkt. 3 ustawy
1.8.) Przedmiot dzia³alno¶ci zamawiaj±cego: Zdrowie
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Og³oszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Og³oszenie dotyczy us³ug spo³ecznych i innych szczególnych us³ug: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Dostawy miêsa wieprzowego i wêdlin wieprzowych do obiektów „Uzdrowisko Ko³obrzeg” S.A. w Ko³obrzegu2.4.) Identyfikator postêpowania: ocds-148610-d36cc295-4f0d-4449-b1c7-2c3d65037413
2.5.) Numer og³oszenia: 2024/BZP 00601554
2.6.) Wersja og³oszenia: 01
2.7.) Data og³oszenia: 2024-11-19
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zosta³y ujête w planie postêpowañ: Tak
2.9.) Numer planu postêpowañ w BZP: 2024/BZP 00029647/01/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postêpowañ:
1.2.20 miêso wieprzowe oraz wyroby wêdliniarskie i garma¿eryjne z miêsa wieprzowego
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu wspó³finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej: Nie
2.13.) Zamówienie/umowa ramowa by³o poprzedzone og³oszeniem o zamówieniu/og³oszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak
2.14.) Numer og³oszenia: 2024/BZP 00549316
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstaw± prawn± Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Numer referencyjny: DPZ.271.462024
4.2.) Zamawiaj±cy udziela zamówienia w czê¶ciach, z których ka¿da stanowi przedmiot odrêbnego postêpowania: Nie
4.3.) Warto¶æ zamówienia: 1020000 PLN
4.4.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
. Przedmiotem zamówienia s± sukcesywne dostawy do punktów ¿ywienia w obiektach Zamawiaj±cego miêsa wieprzowego oraz wyrobów wêdliniarskich i garma¿eryjnych wieprzowych wed³ug nastêpuj±cego podzia³u:
Grupa 1. Miêso, podroby, ko¶ci i t³uszcze ¶wie¿e bêd±ce elementami rozbioru tuszy wieprzowej oraz w niewielkim zakresie tuszy wo³owej.
Ogólna masa zamawianego miêsa i podrobów w okresie 12 miesiêcy – oko³o 32.608 kg.
Grupa 2. Wêdliny z miêsa wieprzowego, wysokogatunkowe, wykonane w ró¿nej technologii w postaci ró¿norodnych szynek, kie³bas, bloków itp. o ró¿nym stopniu rozdrobnienia i kompozycji oraz podwy¿szonej trwa³o¶ci, mo¿liwe do spo¿ycia bez specjalnego przygotowania na zimno, np.: szynki, polêdwice, kie³basy suche i podsuszane, kabanosy, wêdzonki itp.
Ogólna przewidywana masa zamawianych wêdlin w tej grupie: oko³o 27.653 kg,
Grupa 3. Wêdliny z miêsa wieprzowego pozosta³e wykonane w ró¿nej technologii w postaci ró¿nego rodzaju kie³bas i batonów o ró¿nym stopniu rozdrobnienia, z nadzieniem lub przyprawami, mo¿liwe do spo¿ycia na zimno lub po podgrzaniu, a tak¿e wyroby garma¿eryjne w postaci pasztetów, pieczeni, salcesonów itp.
Ogólna przewidywana masa zamawianych wyrobów w tej grupie: oko³o 19.462 kg.
Podana ilo¶æ zamawianych produktów nie jest wielko¶ci± ostateczn± i mo¿e siê wahaæ w zale¿no¶ci od potrzeb zamawiaj±cego, ³±czna warto¶æ zmian jest mniejsza od 10% warto¶ci zamówienia okre¶lonej pierwotnie w umowie, w razie zaistnienia takiej potrzeby ze strony Zamawiaj±cego, z jednoczesnym zachowaniem cen jednostkowych podanych przez Wykonawcê w ofercie. Zamawiaj±cy dokona³ szacowania na podstawie zg³oszonej liczby go¶ci w roku 2024. Zapotrzebowanie na dostawy produktów mo¿e ulec zmianie w przypadku zmiany ilo¶ci go¶ci hotelowych, w tym komercyjnych i kuracyjnych ze skierowaniem z NFZ. Wynagrodzenie Wykonawcy uzale¿nione bêdzie od ilo¶ci faktycznie zrealizowanych dostaw. Zmiany dokonane zostan± w formie pisemnego aneksu.
Szczegó³owy wykaz asortymentowy po¿±danych towarów przedstawiony jest w za³±czniku nr 1 do niniejszej specyfikacji.
2. Dostarczany towar powinien odpowiadaæ Polskiej Normie lub opisowi cech w³a¶ciwych dla danego wyrobu oraz nadanej przez producenta nazwie. Opis ten nale¿y zamie¶ciæ w “Wykazie wyrobów proponowanych do realizacji zamówienia” sporz±dzonym przez wykonawcê i do³±czonym do oferty.
3. Ka¿da dostarczana partia towaru winna byæ zaopatrzona w aktualne ¶wiadectwo badañ weterynaryjnych oraz powinna mieæ okre¶lony i oznaczony termin przydatno¶ci do spo¿ycia.
4. Dopuszcza siê rozszerzenie asortymentu zamawianych towarów w trakcie trwania umowy o wyroby nowo wprowadzane na rynek.
5. Z dostaw± wi±¿e siê us³uga transportowa i roz³adunek u zamawiaj±cego.
6. Dostawa towaru w ci±gu maksymalnie 12 godzin od z³o¿enia zamówienia.
7. Identyfikalno¶æ partii produktu – specyfikacja ka¿dej partii.
8. Produkty najwy¿szej jako¶ci, nie mro¿one, bez hermetycznych opakowañ.
9. Ksi±¿eczka zdrowia dostawcy oraz ksi±¿eczka sanitarna pojazdu do wgl±du przy ka¿dej dostawie.
10. W przypadku stwierdzenia na dostarczanym towarze uszkodzeñ, niew³a¶ciwego zapachu – dostawca wymieni ca³± partiê towaru do godziny 15.00 w tym samym dniu.
4.5.3.) G³ówny kod CPV: 15113000-3 - Wieprzowina
SEKCJA V ZAKOÑCZENIE POSTÊPOWANIA
5.1.) Postêpowanie zakoñczy³o siê zawarciem umowy albo uniewa¿nieniem postêpowania: Postêpowanie/cze¶æ postêpowania zakoñczy³a siê zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od M¦P: 1
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzib± w pañstwach EOG innych ni¿ pañstwo zamawiaj±cego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzib± w pañstwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawieraj±cych ra¿±co nisk± cenê lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawieraj±cych ra¿±co nisk± cenê lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najni¿sz± cen± lub kosztem: 1070038 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwy¿sz± cen± lub kosztem: 1070038 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 1070038 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcjê elektroniczn±: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofert± wariantow±: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
7.1.) Czy zamówienie zosta³o udzielone wykonawcom wspólnie ubiegaj±cym siê o udzielenie zamówienia: Nie
7.2.) Wielko¶æ przedsiêbiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiêbiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: BEST FOOD Joachim Antkowiak Sp. K.
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 528327413
7.3.3) Ulica: Wêgierska 1/15
7.3.4) Miejscowo¶æ: Leszno
7.3.5) Kod pocztowy: 64-100
7.3.6.) Województwo: wielkopolskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania czê¶ci zamówienia podwykonawcom?: Nie
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
BEST FOOD JOACHIM ANTKOWIAK SPÓ£KA KOMANDYTOWA
jakie przetargi wygra³a firma
BEST FOOD JOACHIM ANTKOWIAK SPÓ£KA KOMANDYTOWA
SEKCJA VIII UMOWA
8.1.) Data zawarcia umowy: 2024-11-06
8.2.) Warto¶æ umowy/umowy ramowej: 1070038 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesi±ce
INNE PRZETARGI Z KO£OBRZEGU
- Remont g³ównego zasilania wody w Sanatorium Uzdrowiskowym PER£A BA£TYKU w Ko³obrzegu
- Dostawa tlenu medycznego w butlach aluminiowych LIV 2L, 5L, 8L, 10L z dzier¿aw± butli dla potrzeb Regionalnego Szpitala w Ko³obrzegu, ul. £opuskiego 31-33
- Dostawa i monta¿ urz±dzeñ zabiegowych do baz zabiegowych w "Uzdrowisko Ko³obrzeg" S.A. w Ko³obrzegu - postêpowanie powtórzone
- Dostawy materia³ów przeznaczonych do wykonywania zabiegów rehabilitacyjnych
- Utworzenie i prowadzenie Punktu Selektywnej Zbiórki Odpadów Komunalnych (PSZOK) dla mieszkañców Gminy Ko³obrzeg
- Zakup paliw p³ynnych - benzyny bezo³owiowej oraz oleju napêdowego do ¶rodków transportowych i sprzêtu Zamawiaj±cego
wiêcej: przetargi w Ko³obrzegu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa produktów ¿ywno¶ciowych do sto³ówki szkolnej w 2025 roku
- Zakup i sukcesywna dostawa ¿ywno¶ci na potrzeby Szko³y Podstawowej nr 12 z Oddzia³ami Integracyjnymi im. Janusza Korczaka w Pile w okresie od 2.01.2025 r. do 30.06.2025 r.
- Dostawa artyku³ów ¿ywno¶ciowych na potrzeby Zespo³u Szkó³ Transportowo-Komunikacyjnych w Lublinie przy ul. Zemborzyckiej 82 w okresie od 02.01.2025r. do 31.12.2025 r.
- Sukcesywna dostawa artyku³ów ¿ywieniowych na potrzeby ¯³obka Miejskiego Nr 2 w Toruniu w 2025 r.
- Zakup i sukcesywna dostawa ¿ywno¶ci na potrzeby ¿ywienia w Dziennym Domu Pomocy w Miko³owie w roku 2025.
- Zakup i dostawa artyku³ów ¿ywno¶ciowych do sto³ówki w Zespole Szkó³ w Ostrowie Lubelskim na 2025 rok
wiêcej: Wieprzowina »
Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.