Ogłoszenie z dnia 2024-11-20
Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawy artykułów ogólnospożywczych dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Mnichowie na I półrocze 2025 roku.
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: POWIAT JĘDRZEJOWSKI - DOM POMOCY SPOŁECZNEJ W MNICHOWIE
1.3.) Oddział zamawiającego: Dom Pomocy Społecznej w Mnichowie
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 291009366
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: ul. 11 Listopada 83
1.5.2.) Miejscowość: Jędrzejów
1.5.3.) Kod pocztowy: 28-300
1.5.4.) Województwo: świętokrzyskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL721 - Kielecki
1.5.7.) Numer telefonu: 413873512
1.5.8.) Numer faksu: 413873512
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: pzp@dpsmnichow.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.dpsmnichow.pl
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ogólne usługi publiczne
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Dostawy artykułów ogólnospożywczych dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Mnichowie na I półrocze 2025 roku.
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-0c48b3f6-4ffd-4089-b51b-11765ca9e461
2.5.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00604836
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2024-11-20
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2024/BZP 00069156/01/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.3 Dostawy artykułów ogólnospożywczych dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Mnichowie na I półrocze 2025 roku.
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-0c48b3f6-4ffd-4089-b51b-11765ca9e4613.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: W postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego komunikacja między
Zamawiającym a wykonawcami odbywa się przy użyciu Platformy e-Zamówienia, która jest dostępna pod adresem https:/https://ezamowienia.gov.pl
Adres strony internetowej:
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-0c48b3f6-4ffd-4089-b51b-11765ca9e461
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Działania jakie należy wykonywać przy
składaniu oferty w interaktywnym podręczniku na stronie - https://media.ezamowienia.gov.pl/pod/2022/07/Oferty-5.2.1a.pdf lub
https://ezamowienia.gov.pl/pl/komponent-edukacyjny
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE)
2016/679 z dnia
27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych
i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych)
(Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1, dalej „RODO”, informuję, że:
a. administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Dom Pomocy Społecznej w Mnichowie;
b. inspektor danych osobowych w Domu Pomocy Społecznej w Mnichowie
kontakt: adres e-mail: iod@iqsecurity.pl telefon: 665586173
c. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu
związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego;
d. odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie
dokumentacja postępowania w oparciu o art. 8 oraz art. 96 ust. 3 ustawy z dnia 11 września 2019 r.
– Prawo zamówień publicznych (tj. Dz. U. 2022 r. poz. 1710), dalej „ustawa Pzp”;
e. Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 97 ust. 1 ustawy Pzp, przez okres
4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy
przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy;
f. obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących
jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem
w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych
danych wynikają z ustawy Pzp;
g. w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób
zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO;
h. posiada Pani/Pan:
- na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących; na
podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych **; - na podstawie
art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych
z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO ***;
- prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan,
że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO;
- nie przysługuje Pani/Panu: - w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia
danych osobowych; - prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
- na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż
podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: DPS III.263.5.2024
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 9
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Zadanie 1 – Różne produkty spożywcze
Dostawy będą realizowane jeden raz w każdym tygodniu, w dni robocze od poniedziałku do piątku, w godzinach 7:00 –13:00 według potrzeb Zamawiającego. Zamówienia składane będą telefonicznie z trzydniowym wyprzedzeniem. Transport i rozładunek przez Wykonawcę do magazynu. Zamawiający zastrzega sobie prawo do dodatkowej dostawy w zależności od
potrzeb.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
Zamawiający ma prawo do zwiększenia, bądź zmniejszenia ilości poszczególnych pozycji formularzaasortymentowocenowego
z zastrzeżeniem, iż całkowita wartość zamówień Przedmiotu dostawy nie może przekroczyć kwoty określonej w § 4 ust. 1 w zakresie danego zadania.
Maksymalna wartość zwiększenia do ilości podstawowej – 30%.
Maksymalna wartość zmniejszenia do ilości podstawowej – 30%.
Okoliczności skorzystania z opcji: możliwości finansowe budżetu Zamawiającego w celu sfinansowania zamówienia.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-01 do 2025-06-30
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze oferty Zamawiający będzie kierował się następującymi kryteriami:
Cena oferty brutto - 100 %
Kryterium „Cena” będzie liczone w następujący sposób: najwyższą liczbę punktów za to
kryterium (100 pkt) otrzyma oferta o najniższej cenie brutto. Pozostali Wykonawcy odpowiednio mniej,
stosownie do wzoru:
najniższa zaoferowana cena brutto
Cena = ------------------------------------------------------- x 100 punktów
cena brutto oferty badanej
W cenie brutto muszą być zawarte wszystkie koszty niezbędne do wykonania zamówienia.
Kryterium najniższa cena dotyczy wszystkich części zamówienia.
Zamawiający zastosował cenę jako jedyne kryterium oceny ofert ponieważ artykuły żywnościowe będące przedmiotem zamówienia
są ogólnodostępne oraz mają ustalone standardy jakościowe. Ponadto Zamawiający doprecyzował standardy jakościowe
odnoszące się do wszystkich istotnych cech artykułów żywnościowych będących przedmiotem zamówienia. Cena obejmuje
wszystkie koszty cyklu życia produktu. Zakupując art. żywnościowe Zamawiający poza kosztami ich nabycia nie ponosi żadnych
innych wydatków związanych np. z ich użytkowaniem, utrzymaniem, wycofaniem np. kosztami recyklingu. Podstawa prawna: art.246
ust 2 ustawy Pzp.
Uwaga!
W przypadku gdy w postępowaniu przewiduje się możliwość składania oferty w częściach (zadaniach), każdy część podlegać będzie odrębnej ocenie.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Zadanie 2 – Mleko i produkty mleczarskie
Dostawy będą realizowane dwa razy w każdym tygodniu, w dni robocze od poniedziałku do piątku w godzinach 7:00 – 13:00 według potrzeb Zamawiającego. Zamówienia składane będą telefonicznie z jednodniowym wyprzedzeniem. Transport i rozładunek do magazynu. Zamawiający zastrzega sobie prawo do dodatkowej dostawy w zależności od potrzeb
4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15500000-3 - Produkty mleczarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
Zamawiający ma prawo do zwiększenia, bądź zmniejszenia ilości poszczególnych pozycji formularzaasortymentowo-cenowego z zastrzeżeniem, iż całkowita wartość zamówień Przedmiotu dostawy nie może
przekroczyć kwoty określonej w § 4 ust. 1 w zakresie danego zadania.
Maksymalna wartość zwiększenia do ilości podstawowej – 30%.
Maksymalna wartość zmniejszenia do ilości podstawowej – 30%.
Okoliczności skorzystania z opcji: możliwości finansowe budżetu Zamawiającego w celu sfinansowania
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-01 do 2025-06-30
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze oferty Zamawiający będzie kierował się następującymi kryteriami:
Cena oferty brutto - 100 %
Kryterium „Cena” będzie liczone w następujący sposób: najwyższą liczbę punktów za to
kryterium (100 pkt) otrzyma oferta o najniższej cenie brutto. Pozostali Wykonawcy odpowiednio mniej,
stosownie do wzoru:
najniższa zaoferowana cena brutto
Cena = ------------------------------------------------------- x 100 punktów
cena brutto oferty badanej
W cenie brutto muszą być zawarte wszystkie koszty niezbędne do wykonania zamówienia.
Kryterium najniższa cena dotyczy wszystkich części zamówienia.
Zamawiający zastosował cenę jako jedyne kryterium oceny ofert ponieważ artykuły żywnościowe będące przedmiotem zamówienia
są ogólnodostępne oraz mają ustalone standardy jakościowe. Ponadto Zamawiający doprecyzował standardy jakościowe
odnoszące się do wszystkich istotnych cech artykułów żywnościowych będących przedmiotem zamówienia. Cena obejmuje
wszystkie koszty cyklu życia produktu. Zakupując art. żywnościowe Zamawiający poza kosztami ich nabycia nie ponosi żadnych
innych wydatków związanych np. z ich użytkowaniem, utrzymaniem, wycofaniem np. kosztami recyklingu. Podstawa prawna: art.246
ust 2 ustawy Pzp.
Uwaga!
W przypadku gdy w postępowaniu przewiduje się możliwość składania oferty w częściach (zadaniach), każdy część podlegać będzie odrębnej ocenie.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Zadanie 3 - Pieczywo
Zamawiający wymaga dostaw codziennie w każdym tygodniu, w dni robocze od poniedziałku do soboty włącznie, w godz.
5:30 – 7:00.
Zamówienia składane będą telefonicznie z jednodniowym wyprzedzeniem. Transport i rozładunek do magazynu.
Zamawiający zastrzega sobie prawo do dodatkowej dostawy w zależności od potrzeb.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
Zamawiający ma prawo do zwiększenia, bądź zmniejszenia ilości poszczególnych pozycji formularzaasortymentowo-cenowego z zastrzeżeniem, iż całkowita wartość zamówień Przedmiotu dostawy nie może przekroczyć kwoty określonej w § 4 ust. 1 w zakresie danego zadania.
Maksymalna wartość zwiększenia do ilości podstawowej – 30%.
Maksymalna wartość zmniejszenia do ilości podstawowej – 30%.
Okoliczności skorzystania z opcji: możliwości finansowe budżetu Zamawiającego w celu sfinansowania
zamówienia.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-01 do 2025-06-30
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze oferty Zamawiający będzie kierował się następującymi kryteriami:
Cena oferty brutto - 100 %
Kryterium „Cena” będzie liczone w następujący sposób: najwyższą liczbę punktów za to
kryterium (100 pkt) otrzyma oferta o najniższej cenie brutto. Pozostali Wykonawcy odpowiednio mniej,
stosownie do wzoru:
najniższa zaoferowana cena brutto
Cena = ------------------------------------------------------- x 100 punktów
cena brutto oferty badanej
W cenie brutto muszą być zawarte wszystkie koszty niezbędne do wykonania zamówienia.
Kryterium najniższa cena dotyczy wszystkich części zamówienia.
Zamawiający zastosował cenę jako jedyne kryterium oceny ofert ponieważ artykuły żywnościowe będące przedmiotem zamówienia
są ogólnodostępne oraz mają ustalone standardy jakościowe. Ponadto Zamawiający doprecyzował standardy jakościowe
odnoszące się do wszystkich istotnych cech artykułów żywnościowych będących przedmiotem zamówienia. Cena obejmuje
wszystkie koszty cyklu życia produktu. Zakupując art. żywnościowe Zamawiający poza kosztami ich nabycia nie ponosi żadnych
innych wydatków związanych np. z ich użytkowaniem, utrzymaniem, wycofaniem np. kosztami recyklingu. Podstawa prawna: art.246
ust 2 ustawy Pzp.
Uwaga!
W przypadku gdy w postępowaniu przewiduje się możliwość składania oferty w częściach (zadaniach), każdy część podlegać będzie odrębnej ocenie.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Zadanie 4 – Wyroby ciastkarskie i ciasta
Zamawiający wymaga dostaw jeden raz w każdym tygodniu, w dni robocze od poniedziałku do piątku, w godz. 7:00 – 13:00 każdego dnia. Zamówienia składane będą telefonicznie z trzydniowym wyprzedzeniem. Transport i rozładunek do
magazynu. Zamawiający zastrzega sobie prawo do dodatkowej dostawy w zależności od potrzeb.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
Zamawiający ma prawo do zwiększenia, bądź zmniejszenia ilości poszczególnych pozycji formularzaasortymentowo-cenowego z zastrzeżeniem, iż całkowita wartość zamówień Przedmiotu dostawy nie może przekroczyć kwoty określonej w § 4 ust. 1 w zakresie danego zadania.
Maksymalna wartość zwiększenia do ilości podstawowej – 30%.
Maksymalna wartość zmniejszenia do ilości podstawowej – 30%.
Okoliczności skorzystania z opcji: możliwości finansowe budżetu Zamawiającego w celu sfinansowania
zamówienia.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-01 do 2025-06-30
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze oferty Zamawiający będzie kierował się następującymi kryteriami:
Cena oferty brutto - 100 %
Kryterium „Cena” będzie liczone w następujący sposób: najwyższą liczbę punktów za to
kryterium (100 pkt) otrzyma oferta o najniższej cenie brutto. Pozostali Wykonawcy odpowiednio mniej,
stosownie do wzoru:
najniższa zaoferowana cena brutto
Cena = ------------------------------------------------------- x 100 punktów
cena brutto oferty badanej
W cenie brutto muszą być zawarte wszystkie koszty niezbędne do wykonania zamówienia.
Kryterium najniższa cena dotyczy wszystkich części zamówienia.
Zamawiający zastosował cenę jako jedyne kryterium oceny ofert ponieważ artykuły żywnościowe będące przedmiotem zamówienia
są ogólnodostępne oraz mają ustalone standardy jakościowe. Ponadto Zamawiający doprecyzował standardy jakościowe
odnoszące się do wszystkich istotnych cech artykułów żywnościowych będących przedmiotem zamówienia. Cena obejmuje
wszystkie koszty cyklu życia produktu. Zakupując art. żywnościowe Zamawiający poza kosztami ich nabycia nie ponosi żadnych
innych wydatków związanych np. z ich użytkowaniem, utrzymaniem, wycofaniem np. kosztami recyklingu. Podstawa prawna: art.246
ust 2 ustawy Pzp.
Uwaga!
W przypadku gdy w postępowaniu przewiduje się możliwość składania oferty w częściach (zadaniach), każdy część podlegać będzie odrębnej ocenie.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 5
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Zadanie 5 – Mięso i wędliny
Dostawy będą realizowane dwa razy w każdym tygodniu, w dni robocze od poniedziałku do piątku w godzinach 7:00 – 13:00
według potrzeb Zamawiającego. Zamówienia składane będą
telefonicznie z trzydniowym wyprzedzeniem. Transport i rozładunek do magazynu. Zamawiający zastrzega sobie prawo do
dodatkowej dostawy w zależności od potrzeb.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15130000-8 - Produkty mięsne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
Zamawiający ma prawo do zwiększenia, bądź zmniejszenia ilości poszczególnych pozycji formularzaasortymentowo-cenowego z zastrzeżeniem, iż całkowita wartość zamówień Przedmiotu dostawy nie może przekroczyć kwoty określonej w § 4 ust. 1 w zakresie danego zadania.
Maksymalna wartość zwiększenia do ilości podstawowej – 30%.
Maksymalna wartość zmniejszenia do ilości podstawowej – 30%.
Okoliczności skorzystania z opcji: możliwości finansowe budżetu Zamawiającego w celu sfinansowania
zamówienia.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-01 do 2025-06-30
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze oferty Zamawiający będzie kierował się następującymi kryteriami:
Cena oferty brutto - 100 %
Kryterium „Cena” będzie liczone w następujący sposób: najwyższą liczbę punktów za to
kryterium (100 pkt) otrzyma oferta o najniższej cenie brutto. Pozostali Wykonawcy odpowiednio mniej,
stosownie do wzoru:
najniższa zaoferowana cena brutto
Cena = ------------------------------------------------------- x 100 punktów
cena brutto oferty badanej
W cenie brutto muszą być zawarte wszystkie koszty niezbędne do wykonania zamówienia.
Kryterium najniższa cena dotyczy wszystkich części zamówienia.
Zamawiający zastosował cenę jako jedyne kryterium oceny ofert ponieważ artykuły żywnościowe będące przedmiotem zamówienia
są ogólnodostępne oraz mają ustalone standardy jakościowe. Ponadto Zamawiający doprecyzował standardy jakościowe
odnoszące się do wszystkich istotnych cech artykułów żywnościowych będących przedmiotem zamówienia. Cena obejmuje
wszystkie koszty cyklu życia produktu. Zakupując art. żywnościowe Zamawiający poza kosztami ich nabycia nie ponosi żadnych
innych wydatków związanych np. z ich użytkowaniem, utrzymaniem, wycofaniem np. kosztami recyklingu. Podstawa prawna: art.246
ust 2 ustawy Pzp.
Uwaga!
W przypadku gdy w postępowaniu przewiduje się możliwość składania oferty w częściach (zadaniach), każdy część podlegać będzie odrębnej ocenie.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 6
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Zadanie 6 – Ryby i przetwory rybne
Dostawy będą realizowane jeden raz w każdym tygodniu, w dni robocze od poniedziałku do piątku, w godz. 7:00 – 13:00 według potrzeb Zamawiającego. Zamówienia składane będą telefonicznie
z trzydniowym wyprzedzeniem. Transport i rozładunek do magazynu. Zamawiający zastrzega sobie prawo do dodatkowej dostawy w zależności od potrzeb.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15200000-0 - Ryby przetworzone i konserwowane
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
Zamawiający ma prawo do zwiększenia, bądź zmniejszenia ilości poszczególnych pozycji formularzaasortymentowo-cenowego z zastrzeżeniem, iż całkowita wartość zamówień Przedmiotu dostawy nie może przekroczyć kwoty określonej w § 4 ust. 1 w zakresie danego zadania.
Maksymalna wartość zwiększenia do ilości podstawowej – 30%.
Maksymalna wartość zmniejszenia do ilości podstawowej – 30%.
Okoliczności skorzystania z opcji: możliwości finansowe budżetu Zamawiającego w celu sfinansowania
zamówienia.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-01 do 2025-06-30
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze oferty Zamawiający będzie kierował się następującymi kryteriami:
Cena oferty brutto - 100 %
Kryterium „Cena” będzie liczone w następujący sposób: najwyższą liczbę punktów za to
kryterium (100 pkt) otrzyma oferta o najniższej cenie brutto. Pozostali Wykonawcy odpowiednio mniej,
stosownie do wzoru:
najniższa zaoferowana cena brutto
Cena = ------------------------------------------------------- x 100 punktów
cena brutto oferty badanej
W cenie brutto muszą być zawarte wszystkie koszty niezbędne do wykonania zamówienia.
Kryterium najniższa cena dotyczy wszystkich części zamówienia.
Zamawiający zastosował cenę jako jedyne kryterium oceny ofert ponieważ artykuły żywnościowe będące przedmiotem zamówienia
są ogólnodostępne oraz mają ustalone standardy jakościowe. Ponadto Zamawiający doprecyzował standardy jakościowe
odnoszące się do wszystkich istotnych cech artykułów żywnościowych będących przedmiotem zamówienia. Cena obejmuje
wszystkie koszty cyklu życia produktu. Zakupując art. żywnościowe Zamawiający poza kosztami ich nabycia nie ponosi żadnych
innych wydatków związanych np. z ich użytkowaniem, utrzymaniem, wycofaniem np. kosztami recyklingu. Podstawa prawna: art.246
ust 2 ustawy Pzp.
Uwaga!
W przypadku gdy w postępowaniu przewiduje się możliwość składania oferty w częściach (zadaniach), każdy część podlegać będzie odrębnej ocenie.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 7
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Zadanie 7 – Jaja kurze
Dostawy będą realizowane jeden raz w każdym tygodniu, w dni robocze od poniedziałku do piątku, w godz. 7:00 – 13:00 według potrzeb Zamawiającego. Zamówienia składane będą telefonicznie
z trzydniowym wyprzedzeniem. Transport i rozładunek do magazynu. Zamawiający zastrzega sobie prawo do dodatkowej
dostawy w zależności od potrzeb.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
03142500-3 - Jaja
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
Zamawiający ma prawo do zwiększenia, bądź zmniejszenia ilości poszczególnych pozycji formularzaasortymentowo-cenowego z zastrzeżeniem, iż całkowita wartość zamówień Przedmiotu dostawy nie może przekroczyć kwoty określonej w § 4 ust. 1 w zakresie danego zadania.
Maksymalna wartość zwiększenia do ilości podstawowej – 30%.
Maksymalna wartość zmniejszenia do ilości podstawowej – 30%.
Okoliczności skorzystania z opcji: możliwości finansowe budżetu Zamawiającego w celu sfinansowania
zamówienia.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-01 do 2025-06-30
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze oferty Zamawiający będzie kierował się następującymi kryteriami:
Cena oferty brutto - 100 %
Kryterium „Cena” będzie liczone w następujący sposób: najwyższą liczbę punktów za to
kryterium (100 pkt) otrzyma oferta o najniższej cenie brutto. Pozostali Wykonawcy odpowiednio mniej,
stosownie do wzoru:
najniższa zaoferowana cena brutto
Cena = ------------------------------------------------------- x 100 punktów
cena brutto oferty badanej
W cenie brutto muszą być zawarte wszystkie koszty niezbędne do wykonania zamówienia.
Kryterium najniższa cena dotyczy wszystkich części zamówienia.
Zamawiający zastosował cenę jako jedyne kryterium oceny ofert ponieważ artykuły żywnościowe będące przedmiotem zamówienia
są ogólnodostępne oraz mają ustalone standardy jakościowe. Ponadto Zamawiający doprecyzował standardy jakościowe
odnoszące się do wszystkich istotnych cech artykułów żywnościowych będących przedmiotem zamówienia. Cena obejmuje
wszystkie koszty cyklu życia produktu. Zakupując art. żywnościowe Zamawiający poza kosztami ich nabycia nie ponosi żadnych
innych wydatków związanych np. z ich użytkowaniem, utrzymaniem, wycofaniem np. kosztami recyklingu. Podstawa prawna: art.246
ust 2 ustawy Pzp.
Uwaga!
W przypadku gdy w postępowaniu przewiduje się możliwość składania oferty w częściach (zadaniach), każdy część podlegać będzie odrębnej ocenie.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 8
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Zadanie 8 – Warzywa i owoce mrożone (mrożonki)
Dostawy będą realizowane jeden raz na dwa tygodnie, w dni robocze od poniedziałku do piątku, w godz. 7:00 – 13:00 według potrzeb Zamawiającego. Zamówienia składane będą telefonicznie z trzydniowym wyprzedzeniem. Transport i
rozładunek do magazynu. Zamawiający zastrzega sobie prawo do dodatkowej dostawy w zależności od potrzeb.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15331100-8 - Warzywa świeże lub mrożone
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
Zamawiający ma prawo do zwiększenia, bądź zmniejszenia ilości poszczególnych pozycji formularzaasortymentowo-cenowego z zastrzeżeniem, iż całkowita wartość zamówień Przedmiotu dostawy nie może przekroczyć kwoty określonej w § 4 ust. 1 w zakresie danego zadania.
Maksymalna wartość zwiększenia do ilości podstawowej – 30%.
Maksymalna wartość zmniejszenia do ilości podstawowej – 30%.
Okoliczności skorzystania z opcji: możliwości finansowe budżetu Zamawiającego w celu sfinansowania
zamówienia.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-01 do 2025-06-30
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze oferty Zamawiający będzie kierował się następującymi kryteriami:
Cena oferty brutto - 100 %
Kryterium „Cena” będzie liczone w następujący sposób: najwyższą liczbę punktów za to
kryterium (100 pkt) otrzyma oferta o najniższej cenie brutto. Pozostali Wykonawcy odpowiednio mniej,
stosownie do wzoru:
najniższa zaoferowana cena brutto
Cena = ------------------------------------------------------- x 100 punktów
cena brutto oferty badanej
W cenie brutto muszą być zawarte wszystkie koszty niezbędne do wykonania zamówienia.
Kryterium najniższa cena dotyczy wszystkich części zamówienia.
Zamawiający zastosował cenę jako jedyne kryterium oceny ofert ponieważ artykuły żywnościowe będące przedmiotem zamówienia
są ogólnodostępne oraz mają ustalone standardy jakościowe. Ponadto Zamawiający doprecyzował standardy jakościowe
odnoszące się do wszystkich istotnych cech artykułów żywnościowych będących przedmiotem zamówienia. Cena obejmuje
wszystkie koszty cyklu życia produktu. Zakupując art. żywnościowe Zamawiający poza kosztami ich nabycia nie ponosi żadnych
innych wydatków związanych np. z ich użytkowaniem, utrzymaniem, wycofaniem np. kosztami recyklingu. Podstawa prawna: art.246
ust 2 ustawy Pzp.
Uwaga!
W przypadku gdy w postępowaniu przewiduje się możliwość składania oferty w częściach (zadaniach), każdy część podlegać będzie odrębnej ocenie.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 9
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Zadanie 9 – Warzywa i owoce świeże (I i II kwartał )
Zamawiający wymaga dostaw jeden raz w każdym tygodniu, w dni robocze od poniedziałku do piątku, w godz. 7:00 – 13:00 każdego dnia. Zamówienia składane będą telefonicznie z jednodniowym wyprzedzeniem. Transport i rozładunek do magazynu. Zamawiający zastrzega sobie prawo do dodatkowej dostawy w zależności od potrzeb.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
03100000-2 - Produkty rolnictwa i ogrodnictwa
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
Zamawiający ma prawo do zwiększenia, bądź zmniejszenia ilości poszczególnych pozycji formularzaasortymentowo-cenowego z zastrzeżeniem, iż całkowita wartość zamówień Przedmiotu dostawy nie może przekroczyć kwoty określonej w § 4 ust. 1 w zakresie danego zadania.
Maksymalna wartość zwiększenia do ilości podstawowej – 30%.
Maksymalna wartość zmniejszenia do ilości podstawowej – 30%.
Okoliczności skorzystania z opcji: możliwości finansowe budżetu Zamawiającego w celu sfinansowania
zamówienia.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-01 do 2025-06-30
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze oferty Zamawiający będzie kierował się następującymi kryteriami:
Cena oferty brutto - 100 %
Kryterium „Cena” będzie liczone w następujący sposób: najwyższą liczbę punktów za to
kryterium (100 pkt) otrzyma oferta o najniższej cenie brutto. Pozostali Wykonawcy odpowiednio mniej,
stosownie do wzoru:
najniższa zaoferowana cena brutto
Cena = ------------------------------------------------------- x 100 punktów
cena brutto oferty badanej
W cenie brutto muszą być zawarte wszystkie koszty niezbędne do wykonania zamówienia.
Kryterium najniższa cena dotyczy wszystkich części zamówienia.
Zamawiający zastosował cenę jako jedyne kryterium oceny ofert ponieważ artykuły żywnościowe będące przedmiotem zamówienia
są ogólnodostępne oraz mają ustalone standardy jakościowe. Ponadto Zamawiający doprecyzował standardy jakościowe
odnoszące się do wszystkich istotnych cech artykułów żywnościowych będących przedmiotem zamówienia. Cena obejmuje
wszystkie koszty cyklu życia produktu. Zakupując art. żywnościowe Zamawiający poza kosztami ich nabycia nie ponosi żadnych
innych wydatków związanych np. z ich użytkowaniem, utrzymaniem, wycofaniem np. kosztami recyklingu. Podstawa prawna: art.246
ust 2 ustawy Pzp.
Uwaga!
W przypadku gdy w postępowaniu przewiduje się możliwość składania oferty w częściach (zadaniach), każdy część podlegać będzie odrębnej ocenie.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: 1. Do oferty każdy
Wykonawca musi dołączyć oświadczenie o którym mowa w art. 125 ust. 1 Pzp; w zakresie wskazanym w załączniku nr 11 do SWZ o
niepodleganiu wykluczeniu.
2. W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez Wykonawców i/lub polegania na zasobach innych podmiotów
oświadczenia potwierdzające brak podstaw wykluczenia oraz spełnianie konkretnego warunku udziału w postępowaniu składa:
a) każdy z Wykonawców - art. 125 ust. 4 Pzp oraz
b) każdy podmiot udostępniający - art. 125 ust. 5 Pzp.
3. Zamawiający nie weryfikuje podstaw wykluczenia w odniesieniu do podwykonawcy.
4. Oferty wykonawców, którzy nie złożą lub nie uzupełnią oświadczenia o którym mowa w pkt 1, podlegają odrzuceniu na podstawie
art. 226 ust. 1 pkt 2 lit. „c” Pzp.
5. Do oferty każdy Wykonawca nie musi dołączyć przedmiotowych środków dowodowych, zgodnie z częścią XI pkt 9 ppkt 3).
6. Jeżeli Wykonawca nie złożył oświadczenia, o którym mowa w pkt. 1, podmiotowych środków dowodowych (jeśli dotyczy) lub są
one niekompletne lub zawierają błędy, zamawiający wzywa
Wykonawcę odpowiednio do ich złożenia, poprawienia lub uzupełnienia w wyznaczonym terminie, chyba że:
a) oferta wykonawcy podlega odrzuceniu bez względu na ich złożenie, uzupełnienie lub poprawienie lub
b) zachodzą przesłanki unieważnienia postępowania.
5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:
1. Ofertę należy sporządzić na załączonych formularzach (lub w takiej formie), zgodnie z wymaganiami określonymi w SWZ.Oferta, której treść będzie niezgodna z warunkami zamówienia, z zastrzeżeniem art. 223 ust. 2 pkt 3 Pzp, zostanie odrzucona na podstawie art. 226 ust. 1 pkt 5 Pzp. Dlatego wszelkie wątpliwości i niejasności dotyczące zapisów SWZ
należy wyjaśniać z Zamawiającym przed terminem składania ofert w trybie zapytań do SWZ.
2. Zgodnie z art. 63 ust. 2 ustawy Pzp - ofertę (formularz oferty wraz formularzem asortymentowo-cenowym) oraz
oświadczenie, o którym mowa w art. 125 ust. 1 ustawy Pzp, składa się, pod rygorem nieważności w formie elektronicznej
opatrzonej podpisem kwalifikowanym lub w postaci elektronicznej opatrzonej podpisem zaufanym lub podpisem osobistym
osoby upoważnionej do reprezentowania wykonawców zgodnie z formą reprezentacji
określoną w dokumencie rejestrowym właściwym dla formy organizacyjnej lub innym dokumencie. Kwalifikowany podpis
elektroniczny powinien być wystawiony przez dostawcę kwalifikowanej usługi zaufania, będącego podmiotem świadczącym
usługi certyfikacyjne – podpis elektroniczny, spełniające wymogi bezpieczeństwa określone w ustawie z dnia 5
września 2016r„ o usługach zaufania oraz identyfikacji elektronicznej (Dz.U. z 2020.0.1173) oraz przesłane za
pośrednictwem środków komunikacji elektronicznej Podpis zaufany – ustawa z dnia 17 lutego 2005 r. o informatyzacji
działalności podmiotów realizujących zadania publiczne (tekst
jednolity Dz.U. z 2019 r. poz. 700, z późn.zm.) Podpis osobisty – ustawa z dnia 6 sierpnia 2010 r. o dowodach osobistych
(tekst jednolity Dz.U. z 2019 r. poz.653, z późn.zm.)
3. Zgodnie z art. 219 ust. 2 ustawy Pzp Wykonawca może przed upływem terminu składania ofert wycofać ofertę.
4. Oferta musi być sporządzona w języku polskim, w formatach danych zgodnych z katalogiem formatów wskazanych w
załączniku nr 2 do Rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 12 kwietnia 2012 r. w sprawie Krajowych Ram lnteroperacyjności,
minimalnych wymagań dla rejestrów publicznych i wymiany
informacji w postaci elektronicznej oraz minimalnych wymagań dla systemów
teleinformatycznych (Dz. U. z 2017 r., poz. 2247), w szczególności: pdf, .docx, .rtf, .xps, odt i opatrzona kwalifikowanym
podpisem elektronicznym, podpisem zaufanym lub podpisem osobistym.
5. Jeżeli na ofertę składa się kilka dokumentów, Wykonawca powinien stworzyć folder, do którego przeniesie wszystkie
dokumenty oferty, podpisane kwalifikowanym podpisem elektronicznym. Zamawiający dopuszcza w szczególności
następujące formaty plików zawierających skompresowane dane: .zip, .7z. zgodnie z załącznikiem nr 2 do rozporządzenia o
którym mowa w ust. 6.
6. Oferta zostanie sporządzona zgodnie z treścią Formularza Ofertowego, którego wzór stanowi załącznik nr 1 do SWZ. W
przypadku gdy Wykonawca nie korzysta z przygotowanego przez Zamawiającego wzoru, w treści oferty należy zamieścić
wszystkie informacje wymagane w Formularzu Ofertowym.
7. Wraz z ofertą (formularz oferty wraz formularzem asortymentowo-cenowym) Wykonawca składa także, sporządzone w
języku polskim:
1) oświadczenie, o którym mowa w art. 125 ust. 1 PZP, którego wzór określa załącznik nr 3 do SWZ . W przypadku
wspólnego ubiegania się o zamówienie przez Wykonawców, oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu składa każdy z
Wykonawców.
2) pełnomocnictwo upoważniające do złożenia oferty, o ile ofertę składa pełnomocnik; pełnomocnictwo dla pełnomocnika do
reprezentowania w postępowaniu Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia - dotyczy ofert
składanych przez Wykonawców
wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia. Dokumenty potwierdzające umocowanie do reprezentowania
sporządzone w języku obcym przekazuje się wraz z tłumaczeniem na język polski.
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:
1. W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez Wykonawców i/lub polegania na zasobach innych podmiotówoświadczenia potwierdzające brak podstaw wykluczenia oraz spełnianie konkretnego warunku udziału w postępowaniu
składa:
a) każdy z Wykonawców - art. 125 ust. 4 Pzp oraz
b) każdy podmiot udostępniający - art. 125 ust. 5 Pzp.
2. Zamawiający nie weryfikuje podstaw wykluczenia w odniesieniu do podwykonawcy.
3. Oferty wykonawców, którzy nie złożą lub nie uzupełnią oświadczenia o którym mowa w pkt 1, podlegają odrzuceniu na
podstawie art. 226 ust. 1 pkt 2 lit. „c” Pzp.
4. Do oferty każdy Wykonawca nie musi dołączyć przedmiotowych środków dowodowych, zgodnie z częścią XI pkt 9 ppkt 3).
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Tak
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
Projektowane postanowienia umowy w sprawie zamówienia publicznego, które zostaną wprowadzone do treści tej umowy,określone zostały w załączniku nr 12 do SWZ.
7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2024-11-28 10:00
8.2.) Miejsce składania ofert: DPS Mnichów: Portal ezamówienia.gov.pl
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2024-11-28 11:00
8.4.) Termin związania ofertą: do 2024-12-27
SEKCJA IX – POZOSTAŁE INFORMACJE
Wszystkie załączniki stanowią integralną część SWZ:1) Formularz ofertowy stanowiący załącznik nr 1 do SWZ,
2) Formularze asortymentowo-cenowe stanowiące załączniki od nr 2 do nr 10 do SWZ,
3) Charakterystyki asortymentowe wyrobów stanowiące załączniki od nr 2a do nr 10a do SWZ,
4) Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu stanowiące załącznik nr 11 do SWZ,
5) Projektowane postanowienia umowy dostawy stanowiące załącznik nr 12 do SWZ,
6) Oświadczenie ws przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę stanowiące załącznik nr 13 do SWZ,
INNE PRZETARGI Z JĘDRZEJOWA
więcej: przetargi w Jędrzejowie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- DOSTAWA ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH DO STOŁÓWKI SZKOLNEJ W PUBLICZNEJ SZKOLE PODSTAWOWEJ W STANACH
- Dostawa żywności na potrzeby stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 32 w Bytomiu
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej i stołówki przedszkolnej Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Ruścu
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki Szkoły Podstawowej nr 3 im. Feliksa Szołdrskiego w Nowym Tomyślu
- Sukcesywna dostawa różnych artykułów spożywczych do stołówki internatu Zespołu Szkół Nr 4 im. Ziemi Podlaskiej w Bielsku Podlaskim
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola Nr 6 w Koninie w 2025 r.
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.