Ogłoszenie z dnia 2024-11-20
Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa różnych produktów spożywczych
do Przedszkola Miejskiego „Bajkolandia” w Kaliszu Pomorskim
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: PRZEDSZKOLE MIEJSKIE "BAJKOLANDIA"
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 331091762
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: ul. Janowiecka 2A
1.5.2.) Miejscowość: Kalisz Pomorski
1.5.3.) Kod pocztowy: 78-540
1.5.4.) Województwo: zachodniopomorskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL427 - Szczecinecko-pyrzycki
1.5.7.) Numer telefonu: 943616277
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: przedszkole@bajkolandia.dlaedu.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.bajkolandia-kaliszpomorski.edupage.org
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inna państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Dostawa różnych produktów spożywczych
do Przedszkola Miejskiego „Bajkolandia” w Kaliszu Pomorskim
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-8f073fd3-cc4d-4a1b-bde2-73b280bfd0b0
2.5.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00605589
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2024-11-20
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-8f073fd3-cc4d-4a1b-bde2-73b280bfd0b03.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: 1. W postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego komunikacja między Zamawiającym a Wykonawcami odbywa się przy użyciu Platformy e-Zamówienia, która jest dostępna pod adresem https://ezamowienia.gov.pl.
2. W szczególnie uzasadnionych przypadkach uniemożliwiających komunikację Wykonawcy i Zamawiającego za pośrednictwem Platformy e-Zamówienia, Zamawiający dopuszcza komunikację za pomocą poczty elektronicznej na adres e-mail: przedszkole@bajkolandia.dlaedu.pl (nie dotyczy składania ofert).
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1. Sposób sporządzenia dokumentów elektronicznych lub dokumentów elektronicznych będących kopią elektroniczną treści zapisanej w postaci papierowej (cyfrowe odwzorowania) musi być zgodny z wymaganiami określonymi w rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 30 grudnia 2020 r. w sprawie sposobu sporządzania i przekazywania informacji oraz wymagań technicznych dla dokumentów elektronicznych oraz środków komunikacji elektronicznej w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursie (Dz. U. poz. 2452), zwane dalej rozporządzeniem Prezesa Rady Ministrów w sprawie wymagań dla dokumentów elektronicznych.
2. Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego musi posiadać konto podmiotu „Wykonawca” na Platformie e-Zamówienia. Szczegółowe informacje na temat zakładania kont podmiotów oraz zasady i warunki korzystania z Platformy e-Zamówienia określa Regulamin Platformy e-Zamówienia, dostępny na stronie internetowej https://ezamowienia.gov.pl oraz informacje zamieszczone w zakładce „Centrum Pomocy”.
3. Wykonawca składa ofertę za pośrednictwem zakładki „Oferty/wnioski”, widocznej w podglądzie postępowania po zalogowaniu się na konto Wykonawcy. Po wybraniu przycisku „Złóż ofertę” system prezentuje okno składania oferty umożliwiające przekazanie dokumentów elektronicznych, w którym znajdują się dwa pola drag & drop („przeciągnij” i „upuść”) służące do dodawania plików.
4. Wykonawca dodaje wybrany z dysku i uprzednio podpisany „Formularz oferty” w pierwszym polu („Wypełniony formularz oferty”). W kolejnym polu („Załączniki i inne dokumenty przedstawione w ofercie przez Wykonawcę”) wykonawca dodaje pozostałe pliki stanowiące ofertę lub składane wraz z ofertą .
Uwaga! Nie należy zmieniać nazwy pliku nadanej przez Platformę e-Zamówienia. Zapisany „Formularz ofertowy” należy zawsze otwierać w programie Adobe Acrobat Reader DC.
5.Wykaz poszczególnych informacji, dokumentów i oświadczeń składanych wraz z ofertą, ich forma, sposób sporządzania i przekazywania zostały określone przez Zamawiającego w treści SWZ.
6. Jeżeli wraz z ofertą składane są dokumenty zawierające tajemnicę przedsiębiorstwa Wykonawca, w celu utrzymania w poufności tych informacji, przekazuje je w wydzielonym i odpowiednio oznaczonym pliku, wraz z jednoczesnym zaznaczeniem w nazwie pliku „Dokument stanowiący tajemnicę przedsiębiorstwa”. Zarówno załącznik stanowiący tajemnicę przedsiębiorstwa jak i uzasadnienie zastrzeżenia tajemnicy przedsiębiorstwa należy dodać w polu „Załączniki i inne dokumenty przedstawione w ofercie przez Wykonawcę”.
7. Formularz ofertowy podpisuje się kwalifikowanym podpisem elektronicznym, podpisem zaufanym lub podpisem osobistym przez osobę/osoby uprawnione do reprezentacji podmiotu w formacie PAdES typ wewnętrzny.
Pozostałe dokumenty wchodzące w skład oferty lub składane wraz z ofertą, mogą być zgodnie z wyborem Wykonawcy/Wykonawcy wspólnie ubiegającego się o udzielenie zamówienia/podmiotu udostępniającego zasoby opatrzone podpisem typu zewnętrznego lub wewnętrznego.
W zależności od rodzaju podpisu i jego typu (zewnętrzny, wewnętrzny) w polu „Załączniki i inne dokumenty przedstawione w ofercie przez Wykonawcę” dodaje się uprzednio podpisane dokumenty wraz z wygenerowanym plikiem podpisu (typ zewnętrzny) lub dokument z wszytym podpisem (typ wewnętrzny). W przypadku przekazywania dokumentu elektronicznego w formacie poddającym dane kompresji, opatrzenie pliku zawierającego skompresowane dokumenty kwalifikowanym podpisem
8. System sprawdza, czy złożone pliki są podpisane i automatycznie je szyfruje, jednocześnie informując o tym Wykonawcę.
9. Oferta może być złożona tylko do upływu terminu składania ofert.
10. Wykonawca może przed upływem terminu składania ofert wycofać ofertę. Wykonawca wycofuje ofertę w zakładce „Oferty/wnioski” używając przycisku „Wycofaj ofertę”.
11. Maksymalny łączny rozmiar plików stanowiących ofertę lub składanych wraz z ofertą
to 250 MB.
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): 1. ADMINISTRATOR DANYCH OSOBOWYCH
Nazwa: Przedszkole Miejskie Bajkolandia w Kaliszu Pomorskim
Adres: ul. Janowiecka 2A, 78-540 Kalisz Pomorski
Kontakt: przedszkole@bajkolandia.dlaedu.pl
2. INSPEKTOR OCHRONY DANYCH
Imię i nazwisko: Dawid Nogaj
Kontakt: inspektor@bezpieczne-dane.eu
3. CEL PRZETWARZANIA
Umożliwienie udziału w procedurze wyłonienia najlepszej oferty w ramach ogłoszonego zamówienia oraz zawarcie umowy z wybranym wykonawcą.
4. PODSTAWY PRAWNE PRZETWARZANIA
Przesłanka RODO: art. 6 ust. 1 lit. b
Podstawa prawna: przetwarzanie jest niezbędne do zawarcia umowy, jako konsekwencji wyłonienia wykonawcy.
Przesłanka RODO: art. 6 ust. 1 lit. c
Podstawa prawna: ustawa z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych
Przesłanka RODO: art. 6 ust. 1 lit. f
Uzasadniony interes: wybór najlepszej oferty złożonej w ramach opublikowanego zamówienia
5. ODBIORCY DANYCH (lub kategorie odbiorców)
Podmioty, z którymi zawarto umowy powierzenia przetwarzania danych osobowych, w związku
z charakterem współpracy oraz podmioty uprawnione do pozyskiwania danych na mocy obowiązujących przepisów.
6. OKRES PRZECHOWYWANIA (KRYTERIUM USTALENIA OKRESU)
Dane będą przechowywane przez okres trwania umowy oraz 4 lat po jej zakończeniu oraz do czasu przedawnienia się roszczeń, jeżeli takie powstaną.
7. PRZYSŁUGUJĄCE PRAWA
• dostępu do danych oraz uzyskania kopii danych
• do żądania sprostowania danych
• do żądania usunięcia danych osobowych oraz bycia zapomnianym
• do żądania ograniczenia przetwarzania
• do przenoszenia danych
• niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu
• do złożenia skargi od organu nadzorczego (Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych)
8. TRANSFER DO PAŃSTW SPOZA EOG I ORGANIZACJI MIĘDZYNARODOWYCH
Dane nie będą przekazywane do państw spoza EOG ani organizacji międzynarodowych.
9. INFORMACJA, CZY PODANIE DANYCH OSOBOWYCH JEST WYMOGIEM USTAWOWYM LUB UMOWNYM LUB WARUNKIEM ZAWARCIA UMOWY ORAZ CZY OSOBA, KTÓREJ DANE DOTYCZĄ, JEST ZOBOWIĄZANA DO ICH PODANIA I JAKIE SĄ EWENTUALNE KONSEKWENCJE NIEPODANIA DANYCH
Podanie danych jest niezbędne do przystąpienia do zapytania oraz zawarcia umowy, natomiast odmowa ich podania to uniemożliwi.
10. ZAUTOMATYZOWANE PODEJMOWANIE DECYZJI, W TYM PROFILOWANIE
Podane dane nie będą podlegały zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji w tym profilowaniu.
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: ZP.271.1.2024
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 6
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Różne produkty spożywcze, napoje bezalkoholowe, cukier
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15980000-1 - Napoje bezalkoholowe
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-02 do 2025-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 2. Zamawiający oceni oferty na podstawie niżej wymienionych kryteriów oceny ofert.
Kryteriami oceny ofert są:
a) cena (wartość brutto oferty) (waga 60%)
liczona wg wzoru:
cena oferty z najniższą ceną / cena rozpatrywanej oferty x 60
b) punktualność (waga 40%)
Wykonawca otrzyma punkty za deklarowany czas opóźnienia w dostawie, po przekroczeniu którego będzie naliczana kara umowna, zgodnie z poniższą punktacją:
a. kara będzie naliczana po przekroczeniu 60 minut w dostawie produktów - 0 pkt,
b. kara będzie naliczana po przekroczeniu 45 minut w dostawie produktów - 20 pkt,
c. kara będzie naliczana po przekroczeniu 30 minut w dostawie produktów - 40 pkt.
3. Suma punktów w kryterium cena i punktualność stanowić będą całkowitą liczbę punktów jaką otrzyma dana oferta.
4. Najwyższa liczba punktów wyznaczy najkorzystniejszą ofertę.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Punktualność
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Produkty mleczarskie, jaja.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
03142500-3 - Jaja
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-02 do 2025-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 2. Zamawiający oceni oferty na podstawie niżej wymienionych kryteriów oceny ofert.
Kryteriami oceny ofert są:
a) cena (wartość brutto oferty) (waga 60%)
liczona wg wzoru:
cena oferty z najniższą ceną / cena rozpatrywanej oferty x 60
b) punktualność (waga 40%)
Wykonawca otrzyma punkty za deklarowany czas opóźnienia w dostawie, po przekroczeniu którego będzie naliczana kara umowna, zgodnie z poniższą punktacją:
a. kara będzie naliczana po przekroczeniu 60 minut w dostawie produktów - 0 pkt,
b. kara będzie naliczana po przekroczeniu 45 minut w dostawie produktów - 20 pkt,
c. kara będzie naliczana po przekroczeniu 30 minut w dostawie produktów - 40 pkt.
3. Suma punktów w kryterium cena i punktualność stanowić będą całkowitą liczbę punktów jaką otrzyma dana oferta.
4. Najwyższa liczba punktów wyznaczy najkorzystniejszą ofertę.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Punktualność
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Tłuszcze roślinne i tłuszcze zwierzęce.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15400000-2 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-02 do 2025-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 2. Zamawiający oceni oferty na podstawie niżej wymienionych kryteriów oceny ofert.
Kryteriami oceny ofert są:
a) cena (wartość brutto oferty) (waga 60%)
liczona wg wzoru:
cena oferty z najniższą ceną / cena rozpatrywanej oferty x 60
b) punktualność (waga 40%)
Wykonawca otrzyma punkty za deklarowany czas opóźnienia w dostawie, po przekroczeniu którego będzie naliczana kara umowna, zgodnie z poniższą punktacją:
a. kara będzie naliczana po przekroczeniu 60 minut w dostawie produktów - 0 pkt,
b. kara będzie naliczana po przekroczeniu 45 minut w dostawie produktów - 20 pkt,
c. kara będzie naliczana po przekroczeniu 30 minut w dostawie produktów - 40 pkt.
3. Suma punktów w kryterium cena i punktualność stanowić będą całkowitą liczbę punktów jaką otrzyma dana oferta.
4. Najwyższa liczba punktów wyznaczy najkorzystniejszą ofertę.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Punktualność
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15600000-4 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-02 do 2025-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 2. Zamawiający oceni oferty na podstawie niżej wymienionych kryteriów oceny ofert.
Kryteriami oceny ofert są:
a) cena (wartość brutto oferty) (waga 60%)
liczona wg wzoru:
cena oferty z najniższą ceną / cena rozpatrywanej oferty x 60
b) punktualność (waga 40%)
Wykonawca otrzyma punkty za deklarowany czas opóźnienia w dostawie, po przekroczeniu którego będzie naliczana kara umowna, zgodnie z poniższą punktacją:
a. kara będzie naliczana po przekroczeniu 60 minut w dostawie produktów - 0 pkt,
b. kara będzie naliczana po przekroczeniu 45 minut w dostawie produktów - 20 pkt,
c. kara będzie naliczana po przekroczeniu 30 minut w dostawie produktów - 40 pkt.
3. Suma punktów w kryterium cena i punktualność stanowić będą całkowitą liczbę punktów jaką otrzyma dana oferta.
4. Najwyższa liczba punktów wyznaczy najkorzystniejszą ofertę.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Punktualność
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 5
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Ryby i mrożonki.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15220000-6 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-02 do 2025-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 2. Zamawiający oceni oferty na podstawie niżej wymienionych kryteriów oceny ofert.
Kryteriami oceny ofert są:
a) cena (wartość brutto oferty) (waga 60%)
liczona wg wzoru:
cena oferty z najniższą ceną / cena rozpatrywanej oferty x 60
b) punktualność (waga 40%)
Wykonawca otrzyma punkty za deklarowany czas opóźnienia w dostawie, po przekroczeniu którego będzie naliczana kara umowna, zgodnie z poniższą punktacją:
a. kara będzie naliczana po przekroczeniu 60 minut w dostawie produktów - 0 pkt,
b. kara będzie naliczana po przekroczeniu 45 minut w dostawie produktów - 20 pkt,
c. kara będzie naliczana po przekroczeniu 30 minut w dostawie produktów - 40 pkt.
3. Suma punktów w kryterium cena i punktualność stanowić będą całkowitą liczbę punktów jaką otrzyma dana oferta.
4. Najwyższa liczba punktów wyznaczy najkorzystniejszą ofertę.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Punktualność
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 6
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Musy i chipsy owocowe.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-02 do 2025-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 2. Zamawiający oceni oferty na podstawie niżej wymienionych kryteriów oceny ofert.
Kryteriami oceny ofert są:
a) cena (wartość brutto oferty) (waga 60%)
liczona wg wzoru:
cena oferty z najniższą ceną / cena rozpatrywanej oferty x 60
b) punktualność (waga 40%)
Wykonawca otrzyma punkty za deklarowany czas opóźnienia w dostawie, po przekroczeniu którego będzie naliczana kara umowna, zgodnie z poniższą punktacją:
a. kara będzie naliczana po przekroczeniu 60 minut w dostawie produktów - 0 pkt,
b. kara będzie naliczana po przekroczeniu 45 minut w dostawie produktów - 20 pkt,
c. kara będzie naliczana po przekroczeniu 30 minut w dostawie produktów - 40 pkt.
3. Suma punktów w kryterium cena i punktualność stanowić będą całkowitą liczbę punktów jaką otrzyma dana oferta.
4. Najwyższa liczba punktów wyznaczy najkorzystniejszą ofertę.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Punktualność
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:
1. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. W takim przypadku Wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu albo do reprezentowania i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Pełnomocnictwo winno być załączone do oferty.2. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, oświadczenie, o którym mowa w Rozdziale X ust. 1 SWZ, składa każdy z Wykonawców. Oświadczenia te potwierdzają brak podstaw wykluczenia każdego z Wykonawców.
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
1. Zamawiający dopuszcza zmiany postanowień zawartej umowy w następujących przypadkach:1) Zmian cen jednostkowych brutto i wynagrodzenia brutto w przypadku zmiany stawki podatku od towarów i usług. W takim przypadku ceny jednostkowe brutto i wartość brutto wynagrodzenia zostaną wyliczone w oparciu o wysokość stawki VAT obowiązującej po zmianie przepisów w odniesieniu do stawek podatku VAT z grudnia 2021 r. Ten zapis nie dotyczy sytuacji odmrożenia podatku VAT dla produktów żywnościowych.
2) Strony przewidują również możliwość dokonania zmian umowy w razie zaistnienia okoliczności określonych w art. 15 r ustawy z dnia 2 marca 2020 r. o szczególnych rozwiązaniach związanych z zapobieganiem, przeciwdziałaniem i zwalczaniem COVID-19, innych chorób zakaźnych oraz wywołanych nimi sytuacji kryzysowych (Dz. U.2024.340), przy zachowaniu określonych w tym przepisie obowiązków.
3) Zwiększenie maksymalnego wynagrodzenia o którym mowa w §2 ust. 2 w przypadku większego zapotrzebowania na dostawy niż oszacowano w przedmiocie zamówienia jednak nie więcej niż o 30%.
2. Dopuszcza się waloryzację cen jednostkowych brutto według wskaźnika cen usług konsumpcyjnych opublikowanych przez Główny Urząd Statystyczny w Biuletynie Statystycznym GUS z wyszczególnieniem …………………………………………(dot. konkretnego wskaźnika GUS dla danej umowy). Celem waloryzacji jest tylko i wyłącznie urealnienie stawek przedmiotu niniejszej umowy. Waloryzacja jest dopuszczalna w razie łącznego spełnienia następujących warunków:
1) złożenia pisemnego wniosku przez zainteresowaną stronę do 15 dnia miesiąca, przy czym każda ze stron ma prawo do dwukrotnej waloryzacji na swoją korzyść po upływie kolejno: I, III kwartału roku kalendarzowego 2025;
2) zmiany wskaźnika przekraczającej 6 punktów procentowych względem grudnia 2024 przy waloryzacji po I kwartale, 12 punktów procentowych względem grudnia 2024 przy waloryzacji po III kwartale.
3. Waloryzację przeprowadza się w oparciu o otrzymane w formie pisemnej z GUS wskaźniki cen usług konsumpcyjnych, za miesiąc poprzedzający wpływ wniosku, o którym mowa powyżej.
4. Waloryzację przeprowadza się z mocą obowiązywania od pierwszego dnia miesiąca następującego po miesiącu wpływu wniosku, o którym mowa powyżej pod warunkiem złożenia go do 20 dnia miesiąca, wnioski złożone po tym terminie będą rozpatrywane jako złożone w miesiącu następnym.
5. Zmiana cen wskutek waloryzacji wymaga formy pisemnej pod rygorem nieważności i wywołuje skutek od dnia podpisania stosownego aneksu do umowy, który powinien zostać podpisany w terminie do 20 dni od daty otrzymania przez Zamawiającego stosownej informacji z GUS. W przypadku gdy Wykonawca wraz z wnioskiem do Zamawiającego przedłoży prawidłową informację z GUS, sporządzoną w formie pisemnej, dopuszcza się dokonanie waloryzacji na podstawie takowej informacji.
6. W efekcie zastosowania postanowień o zasadach wprowadzania zmian wysokości wynagrodzenia zamawiający dopuszcza zmianę wynagrodzenia w maksymalnej wartości 20 % wynagrodzenia, o którym mowa § 2 ust. 2.
7. Wykonawca, którego wynagrodzenie zostało zmienione zgodnie ustępem 2, zobowiązany jest do zmiany wynagrodzenia przysługującego podwykonawcy, z którym zawarł umowę, w zakresie odpowiadającym zmianom cen materiałów lub kosztów dotyczących zobowiązania podwykonawcy, jeżeli łącznie spełnione są następujące warunki - przedmiotem umowy są dostawy lub usługi i okres obowiązywania umowy przekracza 6 miesięcy.
8. Strony mogą rozwiązać niniejszą umowę na mocy porozumienia stron.
9. Rozwiązanie umowy wymaga formy pisemnej pod rygorem nieważności.
7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2024-11-29 09:00
8.2.) Miejsce składania ofert: 1. Ofertę wraz z wymaganymi dokumentami należy umieścić na Platformie e-Zamówienia: https://ezamowienia.gov.pl
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2024-11-29 09:30
8.4.) Termin związania ofertą: do 2024-12-28
8.5.) Zamawiający przewiduje wybór najkorzystniejszej oferty z możliwością negocjacji:
Część 1 : Tak
Część 2 : Tak
Część 3 : Tak
Część 4 : Tak
Część 5 : Tak
Część 6 : Tak
8.6.) Maksymalna liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do negocjacji: 3
8.7) Kryteria oceny ofert, które zamawiający zamierza stosować w celu ograniczenia liczby wykonawców:
3. Przedmiotem negocjacji może być treść oferty w zakresie kryterium ceny oraz kryterium punktualność.INNE PRZETARGI KALISZ POMORSKI
- "Wynajem pokoi wraz z innymi pomieszczeniami na potrzeby zakwaterowania wychowanków i prowadzenia działalności internatu dla Zespołu Szkół w Kaliszu Pomorskim"
- ZAKUP I SUKCESYWNA DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH W OKRESIE I-VI.2025 NA POTRZEBY ZESPOŁU SZKÓŁ W KALISZU POMORSKIM
więcej: przetargi KALISZ POMORSKI »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa żywności na potrzeby stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 32 w Bytomiu
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej i stołówki przedszkolnej Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Ruścu
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki Szkoły Podstawowej nr 3 im. Feliksa Szołdrskiego w Nowym Tomyślu
- Sukcesywna dostawa różnych artykułów spożywczych do stołówki internatu Zespołu Szkół Nr 4 im. Ziemi Podlaskiej w Bielsku Podlaskim
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola Nr 6 w Koninie w 2025 r.
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Szkoły Podstawowej nr 1 im. ks. Józefa Tischnera w Ligocie w 2025 r.
więcej: Jaja »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.