eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi LublinDostawa produktów mleczarskich i nabia³owych



Og³oszenie z dnia 2024-11-21

Og³oszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa produktów mleczarskich i nabia³owych

SEKCJA I - ZAMAWIAJ¡CY

1.1.) Rola zamawiaj±cego

Postêpowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiaj±cego

1.2.) Nazwa zamawiaj±cego: Uniwersytecki Szpital Kliniczny nr 1 w Lublinie

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 431029234

1.5) Adres zamawiaj±cego

1.5.1.) Ulica: Staszica 16

1.5.2.) Miejscowo¶æ: Lublin

1.5.3.) Kod pocztowy: 20-081

1.5.4.) Województwo: lubelskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL814 - Lubelski

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zamowienia@usk1.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiaj±cego: https://spsk1.ezamawiajacy.pl

1.6.) Rodzaj zamawiaj±cego: Zamawiaj±cy publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - samodzielny publiczny zak³ad opieki zdrowotnej

1.7.) Przedmiot dzia³alno¶ci zamawiaj±cego: Zdrowie

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Og³oszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Og³oszenie dotyczy us³ug spo³ecznych i innych szczególnych us³ug: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Dostawa produktów mleczarskich i nabia³owych

2.4.) Identyfikator postêpowania: ocds-148610-598cc23b-6980-4501-8223-57ad479b6ee9

2.5.) Numer og³oszenia: 2024/BZP 00607425

2.6.) Wersja og³oszenia: 01

2.7.) Data og³oszenia: 2024-11-21

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zosta³y ujête w planie postêpowañ: Tak

2.9.) Numer planu postêpowañ w BZP: 2024/BZP 00223670/13/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postêpowañ:

1.2.55 108. Produkty mleczarskie i nabia³owe

2.11.) O udzielenie zamówienia mog± ubiegaæ siê wy³±cznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu wspó³finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstaw± prawn±

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTÊPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postêpowania

https://spsk1.ezamawiajacy.pl/

3.2.) Zamawiaj±cy zastrzega dostêp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowi±zani s± do sk³adania ofert, wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu, o¶wiadczeñ oraz innych dokumentów wy³±cznie przy u¿yciu ¶rodków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o ¶rodkach komunikacji elektronicznej, przy u¿yciu których zamawiaj±cy bêdzie komunikowa³ siê z wykonawcami - adres strony internetowej: https://spsk1.ezamawiajacy.pl/

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotycz±ce korespondencji elektronicznej: Wymagania techniczne i organizacyjne
dotycz±ce korespondencji elektronicznej: Zamawiaj±cy rekomenduje, aby
Wykonawca, przed przyst±pieniem do sk³adania ofert w systemie, zapozna³ siê z Instrukcj± korzystania z systemu, która dostêpna
jest w sekcji „regulacje i procedury procesu zakupowego” oraz zasadami rejestracji
w systemie, o których mowa w regulaminie dostêpnym pod adresem https://oneplace.marketplanet.pl/regulamin, korzystanie
z Platformy jest bezp³atne.
2. Wykonawca mo¿e z³o¿yæ tylko jedn± ofertê (w danej czê¶ci zamówienia).
3. Oferta winna byæ sporz±dzona w jêzyku polskim i z³o¿ona pod rygorem niewa¿no¶ci w postaci elektronicznej opatrzonej
kwalifikowanym podpisem elektronicznym, podpisem zaufanym lub podpisem osobistym za po¶rednictwem Platformy dostêpnej pod
adresem https:/spsk1.ezamawiajacy.pl.
4. Z³o¿enie Formularza Oferty wraz z za³±cznikami na Platformie przez Wykonawcê, który sk³ada ofertê w postaci elektronicznej,
Zamawiaj±cy uzna za wi±¿±ce.
5. Wykonawca sk³ada ofertê zgodnie z wymaganiami okre¶lonymi w SWZ. Tre¶æ oferty musi odpowiadaæ tre¶ci SWZ.
6. Oferta wraz z za³±cznikami powinna byæ podpisana przez osobê upowa¿nion± do reprezentowania Wykonawcy. Oferta
sporz±dzona w postaci elektronicznej powinna byæ opatrzona kwalifikowanym podpisem elektronicznym, podpisem zaufanym lub
podpisem osobistym przez osobê uprawnion±, zgodnie z form± reprezentacji Wykonawcy okre¶lon± w rejestrze s±dowym lub innym
dokumencie, w³a¶ciwym dla danej formy organizacyjnej Wykonawcy, albo przez osobê umocowan± (na podstawie pe³nomocnictwa)
przez osoby uprawnione.
7. Ofertê nale¿y z³o¿yæ pod adresem https:/spsk1.ezamawiajacy.pl., w zak³adce „OFERTY” w nastêpuj±cy sposób:
a) wype³nienie Formularza Oferty, oraz opatrzenie go kwalifikowanym podpisem elektronicznym, podpisem zaufanym lub podpisem
osobistym przez osoby umocowane,
b) dodanie w sekcji "Przygotowanie oferty", w podsekcji "Dokumenty do oferty" dokumentów (za³±czników) okre¶lonych w niniejszej
SWZ, podpisanych kwalifikowanym podpisem elektronicznym, podpisem zaufanym lub podpisem osobistym przez osoby
umocowane. Czynno¶ci te realizowane s± poprzez wybranie polecenia "Przeci±gnij tutaj lub Wybierz plik z dysku", w sekcji
"Przygotowanie oferty", w podsekcji "Dokumenty do oferty" i wybranie docelowego pliku, który ma zostaæ wczytany.
c) Wykonawca winien opisaæ za³±cznik nazw± umo¿liwiaj±c± jego identyfikacjê.
d) Wykonawca za³±czaj±c dokument oznacza czy jest to: „Dokument jawny” – zawieraj±cy informacje niestanowi±ce tajemnicy
przedsiêbiorstwa w rozumieniu przepisów ustawy z dnia 16 kwietnia 1993 roku o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji lub „Dokument
zawiera tajemnicê przedsiêbiorstwa” – dokument zawiera informacje stanowi±ce „tajemnice przedsiêbiorstwa” lub "Dokument
zawiera tajemnicê RODO" - dokument mo¿e zawieraæ dane osobowe.
e) Z³o¿enie oferty wraz z za³±cznikami nastêpuje poprzez polecenie „Z³ó¿ ofertê".
f) Potwierdzeniem prawid³owo z³o¿onej Oferty jest komunikat systemowy „Oferta zosta³a z³o¿ona” oraz wygenerowany raport
z³o¿onej oferty. Raport Wykonawca generuje z akcji "Historia zmian" pobieraj±c odpowiedni plik na komputer. O terminie z³o¿enia
Oferty decyduje czas pe³nego przeprocesowania transakcji na Platformie.
g) O terminie z³o¿enia Oferty decyduje czas pe³nego przeprocesowania transakcji na Platformie.
h) Po zapisaniu, plik w Systemie jest zaszyfrowany. Je¶li Wykonawca zamie¶ci³ niew³a¶ciwy plik, mo¿e go usun±æ zaznaczaj±c plik i
klikaj±c akcjê „Usuñ".
8. Do up³ywu terminu sk³adania ofert Wykonawca mo¿e samodzielnie wycofaæ z³o¿on± przez siebie ofertê. W tym celu w sekcji
„Podgl±d z³o¿onej oferty” wybiera akcjê „Wycofaj ofertê”, aby wycofaæ ca³± z³o¿on± ofertê.
9. Oferta mo¿e byæ z³o¿ona tylko do up³ywu terminu sk³adania ofert

3.8.) Zamawiaj±cy wymaga sporz±dzenia i przedstawienia ofert przy u¿yciu narzêdzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzêdzi, które nie s± ogólnie dostêpne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Jêzyki, w jakich mog± byæ sporz±dzane dokumenty sk³adane w postêpowaniu:

polski

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnosz±ce siê do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczêciem postêpowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: EO/E¯-2738/123/24

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiaj±cy udziela zamówienia w czê¶ciach, z których ka¿da stanowi przedmiot odrêbnego postêpowania: Nie

4.1.8.) Mo¿liwe jest sk³adanie ofert czê¶ciowych: Tak

4.1.9.) Liczba czê¶ci: 16

4.1.10.) Ofertê mo¿na sk³adaæ na wszystkie czê¶ci

4.1.11.) Zamawiaj±cy ogranicza liczbê czê¶ci zamówienia, któr± mo¿na udzieliæ jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiaj±cy uwzglêdnia aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegó³owe odnosz±ce siê do przedmiotu zamówienia:

Czê¶æ 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Mleko 2% t³uszczu spo¿ywcze krowie, pasteryzowane

4.2.6.) G³ówny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15431000-8 - Margaryna i podobne produkty

03142500-3 - Jaja

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesi±ce

4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wy³±cznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Czê¶æ 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Mleko 2% t³uszczu spo¿ywcze krowie, pasteryzowane, (opakowanie: karton, butelka, dzbanek z grubej folii o poj. 0,8L - 1L)
Mleko 2% t³uszczu UHT (opakowanie karton, o poj. 0,5 L)

4.2.6.) G³ówny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15431000-8 - Margaryna i podobne produkty

03142500-3 - Jaja

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesi±ce

4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wy³±cznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Czê¶æ 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

¦mietana homogenizowana 12 % t³uszczu (opakowanie: wiadro o poj. 1 kg - 5 kg)

4.2.6.) G³ówny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15431000-8 - Margaryna i podobne produkty

03142500-3 - Jaja

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesi±ce

4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wy³±cznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Czê¶æ 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Ser bia³y (twaróg pó³t³usty) (opakowanie zbiorcze, ser nadaj±cy siê do krojenia w grube plastry

4.2.6.) G³ówny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15431000-8 - Margaryna i podobne produkty

03142500-3 - Jaja

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesi±ce

4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wy³±cznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Czê¶æ 5

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Ser ¿ó³ty (twarde gatunki sera, bez dodatku t³uszczu ro¶linnego, max 30% t³uszczu)

4.2.6.) G³ówny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15431000-8 - Margaryna i podobne produkty

03142500-3 - Jaja

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesi±ce

4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wy³±cznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Czê¶æ 6

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Ser topiony kremowy (opakowanie jednostkowe o wadze 0,10 kg)
Ser topiony (opakowanie o poj. 140 g – 180 g/ w opakowaniu 8 porcji)

4.2.6.) G³ówny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15431000-8 - Margaryna i podobne produkty

03142500-3 - Jaja

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesi±ce

4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wy³±cznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Czê¶æ 7

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Jogurt naturalny (opakowanie o poj. 150g - 180 g)

4.2.6.) G³ówny kod CPV: 15550000-8 - Klasyfikowane produkty mleczarskie

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15431000-8 - Margaryna i podobne produkty

03142500-3 - Jaja

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesi±ce

4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wy³±cznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Czê¶æ 8

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Kefir naturalny (opakowanie o poj. 400 g- 1000g)

Kefir naturalny opakowanie o poj. 200 g

4.2.6.) G³ówny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesi±ce

4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wy³±cznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Czê¶æ 9

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Ma¶lanka (opakowanie o poj. 150 g – 400 g)

4.2.6.) G³ówny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15431000-8 - Margaryna i podobne produkty

03142500-3 - Jaja

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 24 miesi±ce

4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wy³±cznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Czê¶æ 10

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Serek waniliowy (opakowanie o poj. 120 g- 150 g)

4.2.6.) G³ówny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15431000-8 - Margaryna i podobne produkty

03142500-3 - Jaja

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesi±ce

4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wy³±cznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Czê¶æ 11

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Serek naturalny lekki (opakowanie o poj. 120 g – 150 g)

4.2.6.) G³ówny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15431000-8 - Margaryna i podobne produkty

03142500-3 - Jaja

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesi±ce

4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wy³±cznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Czê¶æ 12

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Serek naturalny ziarnisty (opakowanie o poj. 125 g – 200 g)

4.2.6.) G³ówny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesi±ce

4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wy³±cznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Czê¶æ 13

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

T³uszcz do smarowania pieczywa w opakowaniu 1no porcjowym o wadze 10 g

4.2.6.) G³ówny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15431000-8 - Margaryna i podobne produkty

03142500-3 - Jaja

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesi±ce

4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wy³±cznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Czê¶æ 14

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Mas³o ekstra do smarowania pieczywa w opakowaniu 1no porcjowym o wadze 10 g

4.2.6.) G³ówny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15431000-8 - Margaryna i podobne produkty

03142500-3 - Jaja

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesi±ce

4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wy³±cznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Czê¶æ 15

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Deser mleczno – ry¿owy, naturalny (opakowanie o poj. 125 g – 200 g)
Deser – kaszka manna z mlekiem / ró¿ne smaki (opakowanie o poj. 125 g – 200 g)

4.2.6.) G³ówny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15431000-8 - Margaryna i podobne produkty

03142500-3 - Jaja

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesi±ce

4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wy³±cznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Czê¶æ 16

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Jaja kurze ¶wie¿e, konsumpcyjne

4.2.6.) G³ówny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15431000-8 - Margaryna i podobne produkty

03142500-3 - Jaja

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesi±ce

4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wy³±cznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiaj±cy przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak

5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:

Art. 109 ust. 1 pkt 4

5.3.) Warunki udzia³u w postêpowaniu: Nie

5.5.) Zamawiaj±cy wymaga z³o¿enia o¶wiadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.8.) Wykaz przedmiotowych ¶rodków dowodowych:

• O¶wiadczenie Wykonawcy, ¿e dostarczone jaja s± na¶wietlane promieniami UV

5.9.) Zamawiaj±cy przewiduje uzupe³nienie przedmiotowych ¶rodków dowodowych: Tak

5.10.) Przedmiotowe ¶rodki dowodowe podlegaj±ce uzupe³nieniu po z³o¿eniu oferty:

• O¶wiadczenie Wykonawcy, ¿e dostarczone jaja s± na¶wietlane promieniami UV

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiaj±cy wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiaj±cy przewiduje aukcjê elektroniczn±: Nie

6.4.) Zamawiaj±cy wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiaj±cy wymaga zabezpieczenia nale¿ytego wykonania umowy: Nie

6.7.) Zamawiaj±cy przewiduje uniewa¿nienie postêpowania, je¶li ¶rodki publiczne, które zamierza³ przeznaczyæ na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia nie zosta³y przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiaj±cy przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

1. Zmiana niniejszej umowy jest mo¿liwa w przypadku:
a) zmiany terminu dostawy z przyczyn niezale¿nych od Wykonawcy,
b) ustawowej zmiany stawki podatku VAT, w przypadku zmiany stawki podatku VAT na wyroby bêd±ce przedmiotem zamówienia, cena ulegnie zmianie z dniem wej¶cia w ¿ycie aktu prawnego okre¶laj±cego zmianê stawki VAT,
z zastrze¿eniem, ¿e zmianie ulegnie wówczas wy³±cznie cena brutto, cena netto pozostanie bez zmian, zmiana umowy
w tym przypadku nast±pi automatycznie i nie wymaga formy aneksu
c) wprowadzenia nowej technologii lub innych okoliczno¶ci pozwalaj±cych na obni¿enie ceny przedmiotu umowy,
d) zmiany nazwy producenta produktu objêtego umow±,
e) zmian danych identyfikuj±cych strony - zgodnie z zapisami w aktualnym odpisie z w³a¶ciwego rejestru,
2. Zamawiaj±cy przewiduje tak¿e mo¿liwo¶æ dokonania zmiany umowy na podstawie artyku³u 455 ust. 1 pkt. 2-4
3. Obni¿enie ceny oferowanych produktów przez Wykonawcê mo¿e nast±piæ w ka¿dym czasie i nie wymaga zgody Zamawiaj±cego ani sporz±dzania aneksu do umowy .
4. Zamawiaj±cy przewiduje zmianê terminu obowi±zywania umowy w przypadku:
a) wcze¶niejszego jej zrealizowania w zakresie dostaw przedmiotu umowy – wówczas umowa wygasa;
b) niewyczerpania warto¶ci umowy w terminie jej obowi±zywania – wówczas w drodze aneksu, mo¿na przed³u¿yæ przedmiotow± umowê nie d³u¿ej jednak ni¿ o 3 miesi±ce.
5. Zamawiaj±cemu przys³uguje prawo zamawiania poszczególnych pozycji asortymentowych w innych ilo¶ciach ni¿ to wynika z za³±cznika Zamawiaj±cemu przys³uguje prawo zamawiania poszczególnych pozycji asortymentowych w innych ilo¶ciach ni¿ to wynika z Za³±cznika nr 1 do umowy, pod warunkiem, ¿e ³±czna warto¶æ dostaw nie przekroczy warto¶ci umowy okre¶lonej w § 1 niniejszej Umowy, z zastrze¿eniem, ¿e zmiany ilo¶ci produktów mog± ulec zmniejszeniu lub zwiêkszeniu w granicach +/- 30%, a przez takie sformu³owanie Zamawiaj±cy bêdzie rozumia³ mo¿liwo¶æ zamówienia o 30% mniejszych lub o 30% wiêkszych ilo¶ci, ka¿dego z zamówionych asortymentów.
6. nr 1 do umowy, pod warunkiem, ¿e ³±czna warto¶æ dostaw nie przekroczy warto¶ci umowy okre¶lonego w § 4 niniejszej Umowy
7. Inne zmiany umowy dopuszczalne bêd± o ile nie bêd± istotne w stosunku do tre¶ci oferty.
8. Zmiana niniejszej umowy wymaga formy pisemnej pod rygorem niewa¿no¶ci, z zastrze¿eniem pkt. 3.
9. Ka¿da zmiana mo¿e nast±piæ w drodze aneksu do umowy, po zaakceptowaniu przez Zamawiaj±cego wniosku Wykonawcy,
z zastrze¿eniem ust. 1 lit.c oraz ust 3.
10. Wniosek winien byæ z³o¿ony w formie pisemnej i zawieraæ uzasadnienie, z zastrze¿eniem ust. 3.
11. W przypadku braku dostêpno¶ci oferowanego produktu z przyczyn le¿±cych po stronie producenta Wykonawca zobowi±zany
jest dostarczyæ produkt zamienny po uprzednim pisemnym zawiadomieniu o tym Zamawiaj±cego i uzyskaniu od niego pisemnej zgody. Cena produktu zamiennego nie mo¿e byæ wy¿sza ni¿ produktu podanego w ofercie.
12. Je¿eli zmiana albo rezygnacja z podwykonawcy dotyczy podmiotu, na którego zasoby wykonawca powo³ywa³ siê, na zasadach okre¶lonych w art. 118 ust. 1 ustawy p.z.p., w celu wykazania spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu, wykonawca jest obowi±zany wykazaæ zamawiaj±cemu, ¿e proponowany inny podwykonawca lub wykonawca samodzielnie spe³nia je w stopniu nie mniejszym ni¿ podwykonawca, na którego zasoby wykonawca powo³ywa³ siê w trakcie postêpowania o udzielenie zamówienia. Przepis art. 122 ustawy p.z.p. stosuje siê odpowiednio.
13. Zmiana niniejszej umowy jest mo¿liwa je¿eli ³±czna warto¶æ zmian jest mniejsza ni¿ progi unijne oraz jest ni¿sza ni¿ 10% warto¶ci pierwotnej umowy.

7.5.) Zamawiaj±cy uwzglêdni³ aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe, innowacyjne lub etykiety zwi±zane z realizacj± zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin sk³adania ofert: 2024-11-29 08:00

8.2.) Miejsce sk³adania ofert: https://spsk1.ezamawiajacy.pl

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2024-11-29 08:30

8.4.) Termin zwi±zania ofert±: 30 dni

Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.