eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Siennica RóżanaDostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej im. Synów Pułku w Siennicy Różane



Ogłoszenie z dnia 2024-11-22

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej im. Synów Pułku w Siennicy Różane

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Szkoła Podstawowa im. Synów Pułku w Siennicy Różanej

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000273318

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Siennica Różana 257

1.5.2.) Miejscowość: Siennica Różana

1.5.3.) Kod pocztowy: 22-304

1.5.4.) Województwo: lubelskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL812 - Chełmsko-zamojski

1.5.7.) Numer telefonu: 82 575 92 14

1.5.8.) Numer faksu: 82 575 92 14

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@spsiennica.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: spsiennica.pl

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej im. Synów Pułku w Siennicy Różane

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-e69dc7ca-d633-4ad9-b588-97de498e0605

2.5.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00610667

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2024-11-22

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2024/BZP 00609685/01/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.1 Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej im. synów Pułku w Siennicy Różanej

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-e69dc7ca-d633-4ad9-b588-97de498e0605

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: 11.1. W postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego komunikacja między Zamawiającym, a Wykonawcami odbywa się przy użyciu Platformy
e-Zamówienia, która jest dostępna pod adresem https://ezamowienia.gov.p
11.10. Komunikacja w postępowaniu, z wyłączeniem składania ofert (sposób składania ofert opisano w rozdziale 13 SWZ) odbywa się drogą elektroniczną za pośrednictwem formularzy do komunikacji dostępnych w zakładce „Formularze” („Formularze do komunikacji”). Za pośrednictwem „Formularzy do komunikacji” odbywa się w szczególności przekazywanie wezwań i zawiadomień, zadawanie pytań i udzielanie odpowiedzi. Formularze do komunikacji umożliwiają również dołączenie załącznika do przesyłanej wiadomości (przycisk „dodaj załącznik”).

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 11.11. Możliwość korzystania w postępowaniu z „Formularzy do komunikacji” w pełnym zakresie wymaga posiadania konta „Wykonawcy” na Platformie e-Zamówienia oraz zalogowania się na Platformie e-Zamówienia. Do korzystania z „Formularzy do komunikacji” służących do zadawania pytań dotyczących treści dokumentów zamówienia wystarczające jest posiadanie tzw. konta uproszczonego na Platformie
e-Zamówienia.
11.12. Wszystkie wysłane i odebrane w postępowaniu przez wykonawcę wiadomości widoczne są po zalogowaniu w podglądzie postępowania w zakładce „Komunikacja”.
11.13. Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem „Formularzy do komunikacji” wynosi 150 MB (wielkość ta dotyczy plików przesyłanych jako załączniki do jednego formularza).
11.14. Minimalne wymagania techniczne dotyczące sprzętu używanego w celu korzystania z usług Platformy e-Zamówienia oraz informacje dotyczące specyfikacji połączenia określa § 12 Regulamin Platformy e-Zamówienia,
a mianowicie:
11.14.1. W celu prawidłowego korzystania z usług Platformy e-Zamówienia wymagany jest:
a) Komputer PC:
 parametry minimum: Intel Core2 Duo, 2 GB RAM, HD,
 zainstalowany jedne z poniższych systemów operacyjnych: MS Windows 7 lub nowszy, OSX/Mac OS 10.10, Ubuntu 14.04,
 zainstalowana jedna z poniższych przeglądarek: Chrome 66.0 lub nowsza, Firefox 59.0 lub nowszy, Safari 11.1 lub nowsza, Edge 14.0 i nowsze,
albo
b) Tablet/Telefon:
 parametry minimum: 4 rdzenie procesora, 2GB RAM, Android 6.0 Marshmallow, iOS 10.3,
 przeglądarka Chrome 61 lub nowa
11.14.2. Dla skorzystania z pełnej funkcjonalności może być konieczne włączenie w przeglądarce obsługi protokołu bezpiecznej transmisji danych SSL,
obsługi Java Script, oraz cookies;
11.14.3. Specyfikacja połączenia, formatu przesyłanych danych oraz kodowania
i oznaczania czasu odbioru danych:
a) specyfikacja połączenia – formularze udostępnione są za pomocą protokołu TLS 1.2,
b) format danych oraz kodowanie: formularze dostępne są w formacie HTML z kodowaniem UTF-8,
c) oznaczenia czasu odbioru danych: wszelkie operacje opierają się
o czas serwera i dane zapisywane są z dokładnością co do sekundy.
11.15. W przypadku problemów technicznych i awarii związanych z funkcjonowaniem Platformy e-Zamówienia użytkownicy mogą skorzystać ze wsparcia technicznego dostępnego pod numerem telefonu (32) 77 88 999 lub drogą
elektroniczną poprzez formularz udostępniony na stronie internetowej https://ezamowienia.gov.pl w zakładce „Zgłoś problem”.
11.17. Przy porozumiewaniu się w ramach niniejszego postępowania Wykonawcy powinni posługiwać się znakiem postępowania: SP.261.2.1.2024 UWAGA: Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za błędy
w transmisji danych, w tym błędy spowodowane awariami systemów teleinformatycznych, systemów zasilania lub też okolicznościami zależnymi od operatora zapewniającego transmisję danych
13.2. Ofertę składa się, pod rygorem nieważności, w formie elektronicznej lub w postaci elektronicznej opatrzonej podpisem zaufanym lub podpisem osobistym w formatach danych określonych w przepisach wydanych na podstawie art. 18 ustawy z dnia 17 lutego 2005 r. o informatyzacji działalności podmiotów realizujących zadania publiczne (Dz. U. z 2024 r. poz. 1557 ze zm.), z zastrzeżeniem formatów, o których mowa w art. 66 ust. 1 ustawy Pzp, z uwzględnieniem rodzaju przekazywanych danych. Zamawiający preferuje w szczególności następujące formaty przesłanych danych: .pdf, .docx, zip.

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, Zamawiający informuje, że:
1) Jest administratorem danych osobowych Wykonawcy oraz osób, których dane Wykonawca przekazał w niniejszym postępowaniu;
2) dane osobowe Wykonawcy przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego na zadanie pn.: „Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej im. Synów Pułku w Siennicy Różanej” prowadzonym w trybie podstawowym;
3) odbiorcami danych osobowych Wykonawcy będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 8 oraz art. 96 ust. 3 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. – Prawo zamówień publicznych (t.j. Dz. U. z 2024 r. poz. 1320 ze zm.), dalej „ustawa Pzp”;
4) dane osobowe Wykonawcy będą przechowywane, zgodnie z art. 97 ust. 1 ustawy Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy;
5) obowiązek podania przez Wykonawcę danych osobowych bezpośrednio go dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp;
6) w odniesieniu do danych osobowych Wykonawcy decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO;
7) Wykonawca posiada:
− na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych dotyczących Wykonawcy;
− na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania danych osobowych, o ile ich zmiana nie skutkuje zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia
publicznego ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą Pzp oraz nie narusza integralności protokołu oraz jego załączników;
− na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO;
− prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy Wykonawca uzna, że przetwarzanie jego danych osobowych narusza przepisy RODO;

3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): 8) Wykonawcy nie przysługuje:
− w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;
− prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
− na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania danych osobowych Wykonawcy jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.
W przypadku, gdy wykonanie obowiązków, o których mowa w art. 15 ust. 1-3 rozporządzenia 2016/679, wymagałoby niewspółmiernie dużego wysiłku, Zamawiający może żądać od osoby, której dane dotyczą, wskazania dodatkowych informacji mających na celu sprecyzowanie żądania, w szczególności podania nazwy lub daty postępowania o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursu.
Skorzystanie przez osobę, której dane dotyczą, z uprawnienia do sprostowania lub uzupełnienia danych osobowych, o którym mowa w art. 16 rozporządzenia 2016/679, nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursu ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą.
Wystąpienie z żądaniem, o którym mowa w art. 18 ust. 1 rozporządzenia 2016/679, nie ogranicza przetwarzania danych osobowych do czasu zakończenia postępowania
o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursu.
W przypadku danych osobowych zamieszczonych przez Zamawiającego w Biuletynie Zamówień Publicznych, prawa, o których mowa w art. 15 i art. 16 rozporządzenia 2016/679, są wykonywane w drodze żądania skierowanego do Zamawiającego.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: SP.261.2.1.2024

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 9

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

„Pieczywo, świeże wyroby piekarskie”:

1 Bułka grahamka 100g szt. 1000
2 BUŁKA pszenna 100g szt. 400
3 BUŁKA TARTA 0,5kg szt. 90
4 Bułka hot-dog 80g szt. 800
5 CHLEB krojony 0,5 kg szt. 450
6 CHLEB RAZOWY krojony 0,5 kg szt. 60
7 Drożdżówka 100g szt. 320
8 Pączek z nadzieniem owocowym min. 80g szt. 260
9 Rogal z nadzieniem owocowym 100g szt. 320

Zgodnie z opisem w formularzu cenowym

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-02 do 2025-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

- „Różne produkty spożywcze”:
1 Ananas plastry puszka z otwieraczem 565g 10 szt.
2 Barszcz biały w płynie 20 litr
3 Bazylia 10g 50 szt.
4 Chrzan 260g 10 szt.
5 Cukier 1kg. 150 kg
6 Cynamon 20g 5 szt.
7 Czosnek granulowany 20g 100 Szt.
8 Gałka muszkatołowa mielona 10g 5 Szt.
9 Groszek konserwowy 400g 20 szt.
10 Kasza gryczana 1k g 80 szt.
11 Kasza jęczmienna 1kg 50 szt.
12 Kawa inka kartonik 150g 10 szt.
13 Ketchup łagodny 480 g 40 szt.
14 Ketchup pikantny 480g 5 Szt.
15 Koncentrat barszczu czerwonego 200 ml 10 szt.
16 Koncentrat pomidorowy 30% 1kg 40 szt.
17 Koperek suszony 10g 70 szt.
18 Kukurydza konserwowa 400g 50 szt.
19 Kwasek cytrynowy 20g 30 szt.
20 Liść laurowy 10g 50 szt.
21 Majeranek 8g 50 szt.
22 Majonez 400 ml. 100 szt.
23 Makaron muszelka duża 500g 80 Szt.
24 Makaron muszelka średnia 500g 30 szt.
25 Makaron muszelka drobna 500g 10 Szt.
26 Makaron nitka cięta 500g 20 szt.
27 Makaron spaghetti 500g 150 szt.
28 Makaron świderki 500g 100 szt.
29 Makaron kokardki 400 g 80 Szt.
30 Makaron penne 400g 80 Szt.
31 Makaron tagliatelle gniazda wstęgi 400g 80 Szt.
32 Mąka pszenna tortowa 1kg 50 Szt.
33 Mąka ziemniaczana 1 kg 2 szt.
34 Miód pszczeli 1kg 3 Szt.
35 Natka pietruszki 10g 70 szt.
36 Ocet 1l. 2 szt.
37 Ocet jabłkowy 0,5l. 10 Szt.
38 Olej rzepakowy 1l 90 szt.
39 Oregano 10g 30 szt.
40 Papryka mielona słodka 20g 50 szt.
41 Pieprz mielony naturalny 20g 80 szt.
42 Pieprz ziołowy 20g 80 szt.
43 Passata przecier pomidorowy 500g 10 Szt.
44 Przyprawa do kurczaka 20g 100 szt.
45 Przyprawa do mięsa wieprzowego 20g 100 szt.
46 Przyprawa do ryb 20g 80 szt.
47 Przyprawa uniwersalna do zup, potraw i sosów bez glutaminianu sodu 0,5 kg 50 szt.
48 Ryż 1 kg 120 Szt.
49 Sos boloński, słodko kwaśny, spaghetti słoik 500g 60 szt.
50 Sos sałatkowy w proszku koperkowo-ziołowy, grecki, czosnkowy 9g 70 szt.
51 Sól sodowo potasowa o obniżonej zawartości sodu 50 kg
52 Suszone warzywa 250g 40 szt.
53 Szczaw konserwowy 230g 30 szt.
54 Ziele angielskie 15g 50 szt.
55 Zioła prowansalskie 10g 30 szt.
56 Żurek w płynie 20 litr
57 Fasola czerwona w puszce 400 g 10 Szt.
58 Wafelek kakaowy/waniliowy, różne smaki bez polewy 26g 520 Szt.
59 Herbatniki 50g 600 Szt.
60 Musztarda sarepska 210g 15 Szt.
61 Sok w kartoniku ze słomką, różne smaki 200ml. 1200 Szt.
62 Przyprawa do dań z fasoli 20g 5 Szt.
63 Pieprz biały mielony 15g 10 Szt.
64 Pieprz cytrynowy mielony20g 20 Szt.
65 Liść lubczyku suszony 10g 20 Szt.
66 Pomidory suszone przyprawa 15g 20 Szt.
67 Kurkuma 20g 10 Szt.
68 Curry 20g 10 Szt.
69 Ogórki konserwowe w słoiku 870g 10 Szt.
70 Przyprawa do rosołu 30g 15 Szt.
71 Przyprawa do dań z makaronu 20g 15 Szt.
72 Przyprawa do zup w płynie 200g 50 Szt.
73 Pieprz młotkowany z kolendrą 15g 15 Szt.
74 Sos pieczeniowy jasny w słoiczku 160g 10 Szt.
75 Sos pieczeniowy ciemny w słoiczku 160g 10 Szt.
76 Przyprawa do mięs( bez dodatku glutaminianu sodu) 200g 15 Szt.
77 Seler konserwowy 290g 10 Szt.
78 Mus owocowy 100% z owoców 100 g 2000 Szt.
79 Wafelek przekładany kremem kakaowym w czekoladzie 36g 800 Szt.
80 Wafelek przekładany kremem kokosowym w polewie 36g 600 Szt.
81 Sok 100% owocowo warzywny rożne smaki 300ml w plastikowej butelce bez dodatku cukru 520 Szt.
82 Wafelek mleczno – orzechowy, nadziewany, warstwa wafla z polewą kakaową 25g 520 Szt.
83 Ciemny biszkopt z mlecznym nadzieniem 28g-29g 520 Szt.
84 Batonik z lekkim orzechowym nadzieniem w kruchym wafelku oblanym czekoladą, jedno opakowanie zawiera dwa batoniki, 43 g 520 Szt.
85 Spód do pizzy prostokątny w stylu włoskim 400g 120 Szt.
86 Ciasto francuskie prostokątne 375g 80 Szt.
87 Przyprawa do dań z ziemniaków 25g 15 Szt.
88 Sos sojowy jasny 500ml 5 Szt.
89 Sos sojowy ciemny 500ml 5 Szt.
90 Przyprawa kebab-gyros 30g 20 Szt.
91 Tortilla pszenna opakowanie 320g 80 Szt.
92 Kasza bulgur 1kg 60 kg
93 Tymianek suszony 10g 15 Szt.
94 Tortellini z serem 250g 10 Szt.
95 Pomidory suszone w oleju z ziołami 270g 20 Szt.
96 Groch łuskany połówki 500g 10 Szt.
97 Pesto bazyliowe zielone 180g 15 Szt.
98 Kasza jęczmienna pęczak 1 kg 30 kg
99 Soczewica czerwona 500g 5 Szt.
100 Ciecierzyca konserwowa 400g 10 Szt.

Zgodnie z opisem w formularzu cenowym

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-02 do 2025-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

„Produkty mleczarskie”:
1 Jogurt naturalny 400g 10 Szt.
2 Jogurt owocowy 150g 700 Szt.
3 Masło śmietankowe extra min. 82% tłuszczu 200g 70 Szt.
4 Mleko 1l. 2 % 200 szt.
5 Mleko smakowe, różne smaki 200ml 1000 Szt.
6 Ser żółty gouda ( w blokach) 15 kg.
7 Ser żółty salami (w blokach ) 15 kg
8 Serek homogenizowany truskawkowy, waniliowy, naturalny 150g 800 Szt.
9 Serek topiony śmietankowy bloczek 100g 20 Szt.
10 Śmietana 18% 1kg 140 szt.
11 Twaróg biały półtłusty 50 kg.
12 Ser typu feta (opakowanie kartonowe 270g 50 szt
13 Śmietanka 30% 0,5l 15 szt.
14 Jogurt typu greckiego 400g 20 Szt.
15 Jogurt składający się z dwóch kubeczków w jednym owoce w drugim jogurt 122g 520 Szt.
16 Jogurt składający się z dwóch kubeczków w jednym kulki w drugim jogurt 100g 520 Szt.
17 Jogurt typu islandzkiego z truskawkami, brzoskwiniami, jagodami, waniliowy, naturalny w kubeczku 150g 800 Szt.
18 Jogurt pitny 250g różne smaki 1000 Szt.
19 Jogurt naturalny 150g 300 Szt.
20 Serek wiejski z owocami 150g 500 Szt.
21 Ser mozzarella w zalewie 125g 20 Szt.

Zgodnie z opisem w formularzu cenowym

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-02 do 2025-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Mięso i produkty mięsne (wieprzowe)”:
1 Boczek wędzony 10 kg
2 Kiełbasa krakowska 10 kg
3 Kiełbasa mortadela 50 kg
4 Kiełbasa podwawelska 10 kg
5 Kiełbasa szynkowa 10 kg
6 Kiełbasa zwyczajna 10 kg
7 Łopatka wieprzowa b/k surowa 350 kg
8 Schab wieprzowy b/k surowy 80 kg
9 Słonina surowa bez skóry 7 kg
10 Smalec wieprzowy 30 kg
11 Parówki z szynki pakowane próżniowo lub luzem 100 kg.
12 Szynka wieprzowa b/k surowa 100 kg

Zgodnie z opisem w formularzu cenowym

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-02 do 2025-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 5

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

5 - „Mięso i produkty mięsne (drobiowe)”:
1 Filet z kurczaka surowy kg 450
2 Korpus z kurczaka surowy kg 150
3 Podudzie z kurczaka surowe kg 20
4 Udziec z kurczaka surowy kg 250
5 Filet z indyka surowy kg 50

Zgodnie z opisem w formularzu cenowym

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-02 do 2025-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 6

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

„Warzywa i owoce”:
1 Banan 60 kg
2 Brokuł 60 kg
3 Buraki ćwikłowe 30 kg
4 Cebula 60 kg
5 Cytryna 3 kg
6 Czosnek główka 80 Szt.
7 Fasola średnia Jaś 20 kg
8 Gruszki 50 kg
9 Jabłka 250 kg
10 Kalafior 30 kg.
11 Kapusta biała 150 kg
12 Kapusta czerwona 50 kg
13 Kapusta kwaszona 70 kg
14 Kapusta młoda 40 Szt.
15 Kapusta pekińska 60 kg
16 Kapusta włoska 30 kg
17 Kiwi 60 kg
18 Koper świeży/pęczek 70 Szt.
19 Mandarynki 80 kg
20 Marchew 100 kg
21 Natka pietruszki/pęczek 70 Szt.
22 Ogórek świeży 60 kg
23 Ogórki kwaszone 100 kg
24 Papryka świeża 10 kg
25 Pieczarki 60 kg
26 Pietruszka korzeń 60 kg
27 Pomarańcza 160 kg
28 Pomidor 60 kg
29 Por 60 szt.
30 Rzodkiewka (pęczek) 20 szt.
31 Sałata lodowa 50 szt.
32 Sałata świeża zielona 30 Szt.
33 Seler korzeń 60 kg
34 SZCZYPIOR/pęczek 10 Szt.
35 Ziemniak młody 400 kg
36 Ziemniaki jadalne 2000 kg
37 Cebula czerwona 20 kg
38 Lubczyk pęczek 20 Szt.
39 Szpinak świeży opakowanie 125g 20 Szt.
40 Dynia piżmowa, hokkaido 15 kg
41 Rukola świeża opakowanie 100g 20 Szt.
42 Cukinia 10 kg

Zgodnie z opisem w formularzu cenowym

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-02 do 2025-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 7

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

„Mrożonki”:
1 Filet z pangi bez skóry KG 400
2 Marchew z groszkiem KG 40
3 Mieszanka kompotowa KG 100
4 Truskawki KG 100
5 Warzywa na patelnię KG 50
6 Paluszki rybne w gotowej panierce KG 100
7 Filet z morszczuka bez skóry kg 50
8 Filet z miruny bez skóry kg 50
9 Groszek zielony 450g Szt. 15
10 Mix fasolek – fasola żółta i zielona 450g Szt. 20
11 Szpinak rozdrobniony 450g Szt. 80
12 Nuggetsy z kurczaka kg 200
13 Warzywa na patelnię z przyprawą orientalną 450g Szt. 10

Zgodnie z opisem w formularzu cenowym

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-02 do 2025-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 8

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Dania gotowe”:
1 Kluski śląskie kg 140
2 Kopytka kg 140
3 Pierogi ruskie kg 220
4 Pierogi z kaszą i serem kg 100
5 Kluski leniwe z serem na słono kg 40
6 Pierogi z owocami kg 60
7 Pyzy z mięsem kg 100
8 Knedle ze śliwkami kg 20
9 Naleśniki z serem kg 60
Zgodnie z opisem w formularzu cenowym

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-02 do 2025-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 9

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

„Jaja”:
1 Jaja świeże klasa M od 53g do 63 g szt. 450
Zgodnie z opisem w formularzu cenowym

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-02 do 2025-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: 7.6. Wykonawca podlega wykluczeniu także w oparciu o podstawy wykluczenia wskazane art. 7 ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r. o szczególnych rozwiązaniach w zakresie przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę oraz służących ochronie bezpieczeństwa narodowego (t. j. Dz. U. 2024 r., poz. 507 z późn. zm.).
7.9 Wykluczenie, o którym mowa w pkt 7.6 następuje na okres trwania ww. okoliczności.
7.10 W przypadku wykonawcy wykluczonego na podstawie przesłanek wskazanych w pkt 7.6, zamawiający odrzuca ofertę takiego wykonawcy

5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

10.1. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. W takim przypadku, Wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania
ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo do reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego.
10.2. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia: oświadczenie, o którym mowa w pkt. 8.1 SWZ składa z ofertą każdy
z Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie. Oświadczenie
to potwierdza brak podstaw wykluczenia w zakresie, w jakim każdy
z Wykonawców wykazuje brak podstaw wykluczenia w postępowaniu.
10.3. Jeżeli została wybrana oferta Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, Zamawiający może żądać przed zawarciem umowy w sprawie zamówienia publicznego kopii umowy regulującej współpracę tych Wykonawców.

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

1. Poza przypadkami zmiany umowy określonymi w art. 455 ust. 1 pkt 2 – 4 i ust. 2 ustawy pzp, Zamawiający przewiduje możliwość zmiany postanowień umowy w stosunku do treści oferty w przypadkach, gdy:
1) konieczność wprowadzenia zmian będzie następstwem zmian wprowadzonych w umowach pomiędzy Zamawiającym a inną niż Wykonawca stroną,
2) w przypadku zmiany obowiązującej stawki podatku od towarów i usług oraz podatku akcyzowego - zmianie ulegnie wysokość wynagrodzenia Wykonawcy adekwatnie do wprowadzonej zmiany wysokości stawki VAT lub podatku akcyzowego. Zmiana wysokości wynagrodzenia Wykonawcy związana ze zmianą ustawowej stawki podatku od towarów i usług będzie dokonana w oparciu o dane dotyczące ceny ofertowej w rozbiciu na cenę netto i VAT, które wykonawca przedłoży zamawiającemu przed podpisaniem umowy.
2. Nie stanowi zmiany istotnej umowy w rozumieniu art. 454 ustawy Prawo zamówień publicznych:
1) Zmiana danych teleadresowych;
2) Zmiana danych związanych z obsługą administracyjno-organizacyjną Umowy
3. Zamawiający przewiduje możliwość zmniejszenie zakresu rzeczowego zamówienia poprzez rezygnację z części zamówienia, z przyczyn, których nie dało się przewidzieć w chwili zawierania umowy lub uzasadnionych potrzebami Zamawiającego. W takim przypadku Wykonawcy nie przysługują żadne żądania odszkodowawcze.

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2024-12-02 11:00

8.2.) Miejsce składania ofert: 14.1. Wykonawca składa ofertę za pomocą Platformy e-Zamówienia dostępnej pod adresem wskazanym w punkcie 1.1 SWZ.

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2024-12-02 11:30

8.4.) Termin związania ofertą: do 2024-12-31

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.