eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi KoszalinŚwiadczenie usług gastronomicznych na potrzeby Domu Pomocy Społecznej "Zielony Taras" w Koszalinie



Ogłoszenie z dnia 2024-11-25


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia
Świadczenie usług gastronomicznych na potrzeby Domu Pomocy Społecznej „Zielony Taras” w Koszalinie

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Nazwa zamawiającego: Dom Pomocy Społecznej "Zielony Taras" w Koszalinie

1.3.) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 360247262

1.4.) Adres zamawiającego:

1.4.1.) Ulica: Leonida Teligi 4

1.4.2.) Miejscowość: Koszalin

1.4.3.) Kod pocztowy: 75-206

1.4.4.) Województwo: zachodniopomorskie

1.4.5.) Kraj: Polska

1.4.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL426 - Koszaliński

1.4.9.) Adres poczty elektronicznej: dps@dpskoszalin.pl

1.4.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.dps.koszalin.ibip.pl

1.5.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

1.6.) Przedmiot działalności zamawiającego: Inna działalność


Pomoc społeczna

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00613400

2.2.) Data ogłoszenia: 2024-11-25

SEKCJA III ZMIANA OGŁOSZENIA

3.2.) Numer zmienianego ogłoszenia w BZP: 2024/BZP 00606010

3.3.) Identyfikator ostatniej wersji zmienianego ogłoszenia: 01

3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:

4.3.6. Waga (%) (Kryterium 2)

Przed zmianą:
25

Po zmianie:
30,00

3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:

4.3.6. Waga (%) (Kryterium 3)

Przed zmianą:
15

Po zmianie:
10,00

3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:

SEKCJA IX - POZOSTAŁE INFORMACJE

3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:

9.1. Informacje dodatkowe

Przed zmianą:

Po zmianie:
Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych.
Brak możliwości edycji i poprawienia zapisu w Sekcji IV - Przedmiot zamówienia pkt. 4.1.8):
jest: Możliwe jest składanie ofert częściowych: NIE
powinno być: Możliwe jest składanie ofert częściowych: TAK

3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:

5.8. Wykaz przedmiotowych środków dowodowych

Przed zmianą:
W celu wykazania zgodności oferowanych usług z określonymi przez Zamawiającego wymaganiami oraz kryteriami oceny ofert Wykonawca złoży wraz z ofertą łącznie 2 jadłospisy, obejmujące co najmniej 10 następujących po sobie dni, osobno dla diety zwykłej i diety cukrzycowej (może być 14 dni).
Jadłospisy powinny uwzględniać wszystkie wymagania Zamawiającego, określone dla części 1 oraz zawierać informacje:
a) gramaturę potraw,
b) niepowtarzalność treściowa posiłków, o której mowa w rozdziale II dziale I pkt 9 (ponad zakres minimalny – jeżeli dotyczy),
c) elementy treściowe posiłków powinny odpowiadać definicji zawartej w rozdziale II dziale I pkt 9 SWZ:
- w przypadku wędlin i pasztetów - powinny zawierać informację o procentowej zawartości mięsa,
np. 96% mięsa (nie mniej niż 80% - nie dot. kaszanki),
- w przypadku dżemów - powinny zawierać informację o procentowej zawartości owoców (100% owoców),
- w przypadku owoców – powinny zawierać informację o sposobie podania, np. obrane, filetowane
(do miąższu), w formie musu, pieczone itp.
d) posiłki powinny być opisane w taki sposób, aby umożliwić Zamawiającemu identyfikację poszczególnych pozycji treściowych, np. zupa: barszcz czerwony z ziemniakami itp. oraz uwzględniać zasady, o których mowa w rozdziale II dziale I pkt 9 SWZ.
e) jadłospisy dla części 1 powinny obejmować okres co najmniej od 01.01.2025 r. do 10.01.2025 r. (może być 14 dni)
Załączone jadłospisy będą stanowiły treść oferty wykonawcy, a więc jego zobowiązanie do wykonania przedmiotu zamówienia zgodnie z żądaniami Zamawiającego, określonymi w opisie przedmiotu zamówienia. W przypadku wyboru oferty wykonawcy, będzie on realizował zamówienie zgodnie
z załączonymi do oferty jadłospisami.
Na podstawie złożonych wraz z ofertą jadłospisów Zamawiający dokona także oceny ofert w kryterium Sposób realizacji zamówienia: niepowtarzalność treściowa posiłków, z zastrzeżeniem,
że w przypadku, gdy oferta nie będzie zawierała przedmiotowych jadłospisów, oferta wykonawcy otrzyma 0 pkt w kryterium oceny ofert, nawet, gdy wykonawca uzupełni jadłospisy na żądanie Zamawiającego, o którym mowa w pkt 6.2.2, ponieważ uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych nie ma zastosowania do kryteriów oceny ofert.

Po zmianie:
1) W celu wykazania zgodności oferowanych usług z określonymi przez Zamawiającego wymaganiami
oraz kryteriami oceny ofert Wykonawca złoży wraz z ofertą:
dla Części 1
- 2 jadłospisy, obejmujące co najmniej 10 następujących po sobie dni, osobno dla diety zwykłej i diety cukrzycowej (może być 14 dni).
Jadłospisy powinny uwzględniać wszystkie wymagania Zamawiającego, określone dla części 1 oraz zawierać informacje:
a) gramaturę potraw,
b) niepowtarzalność treściowa posiłków, o której mowa w rozdziale II dziale I pkt 9 (ponad zakres minimalny – jeżeli dotyczy),
c) elementy treściowe posiłków powinny odpowiadać definicji zawartej w rozdziale II dziale I pkt 9 SWZ:
- w przypadku wędlin i pasztetów - powinny zawierać informację o procentowej zawartości mięsa,
np. 96% mięsa (nie mniej niż 80% - nie dot. kaszanki),
- w przypadku dżemów - powinny zawierać informację o procentowej zawartości owoców (100% owoców),
- w przypadku owoców – powinny zawierać informację o sposobie podania, np. obrane, filetowane
(do miąższu), w formie musu, pieczone itp.
d) posiłki powinny być opisane w taki sposób, aby umożliwić Zamawiającemu identyfikację poszczególnych pozycji treściowych, np. zupa: barszcz czerwony z ziemniakami itp. oraz uwzględniać zasady, o których mowa w rozdziale II dziale I pkt 9 SWZ.
e) jadłospisy dla części 1 powinny obejmować okres co najmniej od 01.01.2025 r. do 10.01.2025 r. (może być 14 dni)
dla Części 2 i Części 3:
1 jadłospis obejmujący co najmniej 10 następujących po sobie dni roboczych, uwzględniający wszystkie wymagania Zamawiającego dla Części 2 i Części 3, w tym gramaturę potraw, i elementy zaoferowane przez Wykonawcę oraz obejmujący okres co najmniej od 02.01.2025 r. do 14.01.2025 r.
2) Załączone jadłospisy będą stanowiły treść oferty wykonawcy, a więc jego zobowiązanie do wykonania przedmiotu zamówienia zgodnie z żądaniami Zamawiającego, określonymi w opisie przedmiotu zamówienia. W przypadku wyboru oferty wykonawcy, będzie on realizował zamówienie zgodnie
z załączonymi do oferty jadłospisami.
3) Na podstawie złożonych wraz z ofertą jadłospisów Zamawiający dokona także oceny ofert
w kryterium Sposób realizacji zamówienia: niepowtarzalność treściowa posiłków, z zastrzeżeniem,
że w przypadku, gdy oferta nie będzie zawierała przedmiotowych jadłospisów, oferta wykonawcy otrzyma 0 pkt w kryterium oceny ofert, nawet, gdy wykonawca uzupełni jadłospisy na żądanie Zamawiającego, o których mowa w pkt 6.2.2, ponieważ uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych nie ma zastosowania do kryteriów oceny ofert.

3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:

5.10. Przedmiotowe środki dowodowe podlegające uzupełnieniu

Przed zmianą:
Jeżeli wykonawca nie złożył wraz z ofertą przedmiotowych środków dowodowych lub złożone przedmiotowe środki dowodowe są niekompletne, Zamawiający wezwie, w wyznaczonym terminie,
do uzupełnienia lub złożenia przedmiotowych środków dowodowych:
- 2 jadłospisy obejmujące co najmniej 10 następujących po sobie dni, osobno dla diety zwykłej i diety cukrzycowej, uwzględniające wszystkie wymagania Zamawiającego, w tym gramaturę potraw,
i elementy zaoferowane przez Wykonawcę oraz obejmujące okres co najmniej od 01.01.2025 r. do 10.01.2025 r. Wezwanie do uzupełnienia służy wyłącznie ustalaniu treści zobowiązania wykonawcy
i nie może prowadzić do zmiany treści oferty, tzn. raz zaoferowane pozycje treściowe nie mogą ulec zmianie.

Po zmianie:
Jeżeli wykonawca nie złożył wraz z ofertą przedmiotowych środków dowodowych lub złożone przedmiotowe środki dowodowe są niekompletne, Zamawiający wezwie, w wyznaczonym terminie,
do uzupełnienia lub złożenia przedmiotowych środków dowodowych:
a) Część 1
- 2 jadłospisy obejmujące co najmniej 10 następujących po sobie dni, osobno dla diety zwykłej i diety cukrzycowej, uwzględniające wszystkie wymagania Zamawiającego, w tym gramaturę potraw,
i elementy zaoferowane przez Wykonawcę oraz obejmujące okres co najmniej od 01.01.2025 r.
do 10.01.2025 r.
b) Część 2 i Część 3
- 1 jadłospis obejmujący co najmniej 10 następujących po sobie dni roboczych, uwzględniający wszystkie wymagania Zamawiającego dla Części 2 i Części 3, w tym gramaturę potraw, i elementy zaoferowane przez Wykonawcę oraz obejmujący okres co najmniej od 02.01.2025 r. do 14.01.2025 r.
Wezwanie do uzupełnienia służy wyłącznie ustalaniu treści zobowiązania wykonawcy i nie może prowadzić do zmiany treści oferty, tzn. raz zaoferowane pozycje treściowe nie mogą ulec zmianie.

3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:

5.11. Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów

Przed zmianą:
Do oferty należy dołączyć wszystkie wymagane w SWZ załączniki w formie elektronicznej.

Po zmianie:
Do oferty należy dołączyć wszystkie wymagane w SWZ załączniki w formie elektronicznej. Do oferty Wykonawca dołączy:
2.1) Oświadczenie, o którym mowa w Rozdziale I pkt 6 SWZ składane na podstawie art. 125 ust. 1 ustawy PZP,
2.2) Zobowiązanie podmiotu udostępniającego zasoby do oddania Wykonawcy do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji zamówienia, o którym mowa w Rozdziale I pkt 5.1 ppkt 2 SWZ (jeżeli dotyczy),
2.3) Oświadczenie, o którym mowa w Rozdziale I pkt 5.1 ppkt 3 SWZ składane na podstawie art. 125 ust. 5 ustawy PZP (jeżeli dotyczy),
2.4) Oświadczenie, o którym mowa w Rozdziale I SWZ pkt 8 ppkt 4 składane na podstawie art. 117 ust. 4 ustawy PZP (jeżeli dotyczy),
2.5) Pełnomocnictwo/a (jeżeli dotyczy),
2.6) jadłospisy obejmujące: co najmniej 10 następujących po sobie dni (część 1 – 2 jadłospisy) osobno dla diety zwykłej i diety cukrzycowej oraz co najmniej 10 następujących po sobie dni roboczych (część 2 i część 3 – 1 jadłospis).

3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:

SEKCJA VIII - PROCEDURA

3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:

8.1. Termin składania ofert

Przed zmianą:
2024-11-27 08:00

Po zmianie:
2024-11-28 08:00

3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:

8.3. Termin otwarcia ofert

Przed zmianą:
2024-11-27 08:05

Po zmianie:
2024-11-28 08:05

3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:

8.4. Termin związania ofertą

Przed zmianą:
2024-12-26

Po zmianie:
2024-12-27

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.