eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Tomaszów Lubelski"Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej przy Specjalnym Ośrodku Szkolno Wychowawczym w Tomaszowie Lubelskim, ul. Wesoła 1, w roku 2025"



Ogłoszenie z dnia 2024-11-26

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
„Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej przy Specjalnym Ośrodku Szkolno Wychowawczym w Tomaszowie Lubelskim, ul. Wesoła 1,
w roku 2025”

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000201164

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Wesoła, 1

1.5.2.) Miejscowość: Tomaszów Lubelski

1.5.3.) Kod pocztowy: 22-600

1.5.4.) Województwo: lubelskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL812 - Chełmsko-zamojski

1.5.7.) Numer telefonu: 84 6659440

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: soswtl@poczta.onet.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.soswtomaszowlub.edupage.org

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inny zamawiający

Specjalny Ośrodek Szkolno - Wychowawczy im. Janusza Korczaka

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

„Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej przy Specjalnym Ośrodku Szkolno Wychowawczym w Tomaszowie Lubelskim, ul. Wesoła 1,
w roku 2025”

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-ed43120e-2c4e-4793-a2c3-8f3ceba64549

2.5.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00616782

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2024-11-26

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2024/BZP 00613079/02/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.1 Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki szklonej przy SOSW w Tomaszowie Lubelskim w roku 2025.

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://powiattomaszowski.ezamawiajacy.pl/

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://powiattomaszowski.ezamawiajacy.pl/

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 11.1. W postępowaniu o udzielenie zamówienia komunikacja między Zamawiającym
a Wykonawcami odbywa się przy użyciu Platformy zakupowej lub poczty elektronicznej - z zastrzeżeniem pkt 11.15.
11.2. Zamawiający wyznacza następujące osoby do kontaktu z Wykonawcami:
Pani Agnieszka Gruszecka tel. 84 6659440 wewn. 23 email. soswtl@poczta.onet.pl
11.3. Oświadczenia, wnioski, zawiadomienia lub informacje, które wpłyną
do Zamawiającego, uważa się za dokumenty złożone w terminie, jeśli ich czytelna treść dotrze do Zamawiającego przed upływem tego terminu. Za datę wpływu oświadczeń, wniosków, zawiadomień oraz informacji przekazywanym na adres
e-mail Zamawiającego przyjmuje się datę zapisu wiadomości na serwerze odbiorczym. W przypadku skorzystania z Platformy za datę wpływu oświadczeń, wniosków, zawiadomień oraz informacji przyjmuje się datę ich rejestracji
na Platformie.
11.4. Zgłoszenie do postępowania wymaga zalogowania Wykonawcy do Systemu na subdomenie Powiatu Tomaszowskiego: https://powiattomaszowski.ezamawiajacy.pl/,
lub https://oneplace.marketplanet.pl.
11.5. Wykonawca po wybraniu opcji „Przystąp do postępowania” zostanie przekierowany do strony https://oneplace.marketplanet.pl, gdzie zostanie powiadomiony o możliwości zalogowania lub do założenia bezpłatnego konta. Wykonawca zakłada konto wykonując kroki procesu rejestracyjnego; podaje adres e-mail, ustanawia hasło, następnie powtarza hasło, wpisuje kod
z obrazka, akceptuje regulamin, klika polecenie „zarejestruj się”.
11.6. Rejestracja Wykonawcy trwa maksymalnie do 2 dni roboczych. W związku
z tym Zamawiający zaleca Wykonawcom uwzględnienie czasu niezbędnego na rejestrację w procesie złożenia Oferty w postaci elektronicznej.
Wykonawca wraz z potwierdzeniem złożenia wniosku rejestracyjnego otrzyma informacje, o możliwości przyspieszenia procedury założenia konta, wówczas należy skontaktować się pod numerem telefonu podanym
w ww. potwierdzeniu.
11.7. Po założeniu konta Wykonawca ma możliwość złożenia Oferty
w postępowaniu. Komunikacja między Zamawiającym a Wykonawcami,
w szczególności zawiadomienia oraz informacje, przekazywane są za pośrednictwem Platformy Zakupowej. Za datę przekazania zaświadczeń oraz informacji przyjmuje się datę ich wysłania za pośrednictwem zakładki „Korespondencja”.
11.8. Wykonawca może zwrócić się do Zamawiającego o wyjaśnienie treści SWZ. Wniosek należy przesłać za pośrednictwem Platformy Zakupowej przez opcję
„Zadaj pytanie lub przy użyciu zakładki „Korespondencja”. W celu zadania pytania Zamawiającemu, Wykonawca klika lewym przyciskiem myszy klawisz ZADAJ PYTANIE. Powoduje to otwarcie okna, w którym należy uzupełnić dane Wykonawcy, temat i treść/przedmiot pytania, po wypełnieniu wskazanych pól wraz z wymaganym kodem weryfikującym z obrazka Wykonawca klika klawisz POTWIERDŹ, wykonawca uzyskuje potwierdzenie wysłania pytania poprzez komunikat systemowy "Pytanie wysłane". Zamawiający udzieli wyjaśnień niezwłocznie, jednak nie później niż na 2 dni przed upływem terminu składania ofert, pod warunkiem, że wniosek o wyjaśnienie treści SWZ wpłynął do Zamawiającego nie później niż na 4 dni przed upływem terminu składania ofert. Jeżeli wniosek o wyjaśnienie treści SWZ wpłynie po upływie terminu, o którym mowa powyżej, lub dotyczy udzielonych wyjaśnień, Zamawiający może udzielić wyjaśnień albo pozostawić wniosek bez rozpoznania. Przedłużenie terminu składania ofert nie wpływa na bieg terminu składania wniosku o wyjaśnienie treści SWZ.
11.9. Treść pytań (bez ujawniania źródła zapytania) wraz z wyjaśnieniami bądź informacje o dokonaniu modyfikacji SWZ, Zamawiający przekaże Wykonawcom za pośrednictwem Platformy zakupowej.
11.10. Zamawiający informuje, iż w przypadku jakichkolwiek wątpliwości związanych
z zasadami korzystania z Platformy, Wykonawca winien skontaktować się
z dostawcą rozwiązania teleinformatycznego wybranego przez SOSW Pozostała treść znajduje się w rozdziale 11 SWZ

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, ), Zamawiający informuje, że:
Jest administratorem danych osobowych Wykonawcy oraz osób, których dane Wykonawca przekazał w niniejszym postępowaniu; dane osobowe Wykonawcy przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym
z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego pt: „Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej przy Specjalnym Ośrodku Szkolno Wychowawczym w Tomaszowie Lubelskim ul. Wesoła 1 na rok 2025”.
- prowadzonym w trybie podstawowym w którym w odpowiedzi na ogłoszenie
o zamówieniu oferty mogą składać wszyscy zainteresowani Wykonawcy, a następnie Zamawiający wybiera najkorzystniejszą ofertę bez przeprowadzenia negocjacji (art. 275 pkt 1 ustawy Pzp);
- odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o w oparciu o art. 18 oraz art. 74 ustawy z dnia 11 września 2019 r. Prawo zamówień publicznych (t.j. Dz.U. z 2024 r. poz. 1320 ), dalej „ustawa Pzp”;

- dane osobowe Wykonawcy będą przechowywane zgodnie z art. 78 ust. 1 ustawy Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia,  w sposób gwarantujący jego nienaruszalność"

- na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących;

- na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych;

- na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO;

- prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO.
Wykonawcy nie przysługuje:
◦ w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;
◦ prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
◦ na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania danych osobowych Wykonawcy jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.

- obowiązek podania przez Wykonawcę danych osobowych bezpośrednio go dotyczących
wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp.
- w odniesieniu do danych osobowych Wykonawcy decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany"
-obowiązek podania przez Wykonawcę danych osobowych bezpośrednio go dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp.
- w odniesieniu do danych osobowych Wykonawcy decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany"

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: ZP.SOSW.1/11/2024

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak

4.1.5.) Łączna wartość poszczególnych części zamówienia: 230000 PLN

4.1.6.) Wartość zamówienia stanowiącego przedmiot tego postępowania (bez VAT): 190000 PLN

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 6

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

CZĘŚĆ I Pieczywo świeże

Nazwa towaru Waga j. m.Przewidywana ilość zakupu
1.Bułka grahamka100 g Szt800
2.Bułka kajzerka50 g szt 1000
3.Bułka tarta1 kg Opak 50
4.Bułka biała/wieloziarnista100 g Szt 2000
5.Placek cebularz100 gSzt800
6.Chałka słodka z rodzynkami i kruszonką350 g Szt 250
7.Chleb z ziarnem krojony500 g Szt 200
8.Chleb pszenny krojony500 g szt 2500
9.Chleb razowy krojony500 gSzt400
10.Drożdżówka (ser, mak, dżem, owoce sezonowe,budyń)100 gSzt2800
11.Obwarzanek (mak/sezam)100 g Szt500
12. Pieróg (kasza, soczewica, kapusta) 100 g szt 600
13.Pizza 100 g Szt 1500
14.Precel/pączek 80 g Szt 350

4.2.5.) Wartość części: 25000 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 10 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Najkorzystniejszą ofertą będzie oferta, która przedstawi najkorzystniejszy bilans kryteriów: ,,cena" i ,,termin realizacji zamówienia".

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: termin realizacji zamówienia

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

CZĘŚĆ II Produkty mięsne, wędliny, drób
lp Nazwa towaru j.m Przewidywana ilość zakupu
1.Boczek wędzonykg20
2.Filet z piersi kurczakakg80
3.Karkówka b/kkg30
4.Kiełbasa krakowska(z mięsa grubo rozdrobnionego)kg80
5.Kiełbasa podwawelska cienka
(z mięsa drobno rozdrobnionego)kg120
6.Kiełbasa szynkowa(z mięsa grubo rozdrobnionego)kg80
7.Kiełbasa zamojska podsuszana(z mięsa grubo rozdrobnionego)kg80
8.Korpus drobiowy b/s (porcja rosołowa)kg80
9.Kości schabowe wieprzowekg200
10.Mortadelakg20
11.Parówki wieprzowe/drobiowe(produkt z szynki wieprzowej lub fileta z kurczaka/indyka, zawartość mięsa w 100 g produktu nie mniejsza niż 90 %,zawartość białka nie mniejsza niż 9 %,zawartość tłuszczu maksymalnie 40 %)zawartość mięsa w 100 g produktu nie mniejsza niż 90 %,zawartość białka nie mniejsza niż 9 %,zawartość tłuszczu maksymalnie 40 %)kg200
12.Pasztet drobiowy pieczonykg30
13.Schab wieprzowy b/k (mięso chude, bez ścięgien, o ilości tłuszczu nie przekraczającej 15 %)kg80
14.Smalec wieprzowykg80
15.Szynka surowa wieprzowa b/k
(mięso chude, bez ścięgien, o ilości tłuszczu nie przekraczającej 15 %) kg 250
16. Słonina wieprzowa kg 50
17. Wątróbka drobiowa kg 40
18.Ćwiartka z kurczaka kg 200

4.2.5.) Wartość części: 35000 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 10 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Najkorzystniejszą ofertą będzie oferta, która przedstawi najkorzystniejszy bilans kryteriów: ,,cena" i ,,termin realizacji zamówienia".

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: termin realizacji zamówienia

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

CZĘŚĆ III Produkty mleczarskie
lpNazwa towaru Waga j. m. Przewidywana ilość zakupu
1.Deser mleczny z ryżem150 gszt250
2.Deser mleczny śmietankowy/czekoladowy150 gszt500
3.Jogurt grecki1 Lszt30
4.Jogurt naturalny 3 %350 gSzt20
5.Jogurt owsiany150 gSzt1000
6.Jogurt pitny250 mlszt1200
7.Jogurt owocowy 150 gSzt1200
8.Kaszka manna na mleku z owocami150 gSzt300
9.Margaryna zwykła250 gSzt200
10.Masło ekstra 82 % zawartości tłuszczu200 gszt1800
11.Mleko 3,2% tłuszczu, 1 LSzt2500
12.Mleczko UHT, różne smaki200 mlSzt300
13.Ser żółty półtłusty (gouda, edam, zamojski)kg300
14.Serek homogenizowany owocowy/waniliowy150 gSzt600
15.Serek topiony śmietankowy/z szynką/z ziołamibaton100 gszt150
16Serek topiony do smarowania kubek150 gSzt100
17Serek wiejski200 gszt200
18Serniczek z owocami150 gszt200
19Twaróg półtłusty1 kgkg250
20Śmietana 18% 1 Lszt300
21Śmietana 30% 500 mlszt20

4.2.5.) Wartość części: 50000 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 10 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Najkorzystniejszą ofertą będzie oferta, która przedstawi najkorzystniejszy bilans kryteriów: ,,cena" i ,,termin realizacji zamówienia".

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: termin realizacji zamówienia

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

CZĘŚĆ IV Różne artykuły spożywcze
lpNazwa towaruWaga j. m.Przewidywana ilość zakupu
1.Barszcz biały66 gszt60
2.Bazylia 20 gSzt50
3.Budyń śmietankowy/waniliowy35 gSzt60
4.Chrzan tarty słoik200 gszt20
5.Cukier 1 kg kg 350
6.Cukier puder 500 gOpak.60
7.Cukier waniliowy 30 gSzt100
8.Cynamon15 gSzt20
9.Czosnek granulowany20 gSzt100
10.Dżem280 gszt450
11.Fasola czerwona puszka400 gSzt40
12.Groszek konserwowy puszka400 gSzt40
13.Herbata granulowana 90/100 gszt100/120
14.Kakao (zawartość tłuszczu kakaowego 10-12 %)150 gszt40
15.Kasza gryczana1 kgOpak.80
16.Kasza jęczmienna1 kgOpak.60
17.Kasza manna500 gOpak.40
18.Kawa zbożowa(zawartość zboża 78 %)150 gopak30
19.Ketchup 1 LSzt70
20.Kisiel owocowy20 gSzt40
21.Koncentrat pomidorowy 30 %960 gSzt60
22.Koncentrat barszczu czerwonego250 gSzt20
23.Przyprawa uniwersalna200 gSzt100
24.Kukurydza puszka400 gSzt120
25.Kurkuma mielona20 gSzt80
26.Kwasek cytrynowy20 gSzt20
27.Liść laurowy6 gSzt80
28.Lubczyk10 gSzt160
29.Przyprawa w płynie960 mlSzt40
30.Majeranek suszony8 gSzt75
31.Majonez400 mlszt40
32.Makaron świderek/muszelka/rurka/wstążka/kokardka/spaghetti400 gszt600
33.Makaron do rosołu250 gSzt150
34.Makaron zacierka200 gszt80
35.Miód słoik1 kgSzt25
36.Musztarda180gszt80
37.Mąka typ 4501 KgOpak.300
38.Mąka ziemniaczana500 g Opak.30
39.Ocet butelka
0,5 l szt 20
40.Ogórek konserwowy860 gszt150
41.Olej roślinny rzepakowy1LSzt180
42.Oregano20gSzt25
43.Papryka mielona słodka/ostra/wędzona20 gSzt200
44.Paprykarz300gSzt130
45.Pasztet drobiowy195 gSzt250
46.Pieprz czarny mielony20 gSzt150
47.Pieprz ziołowy mielony20 gSzt150
48.Płatki jęczmienne 400 gopak40
49.Płatki kukurydziane500 gopak120
50.Płatki owsiane400 gOpak.30
51.Płatki ryżowe 400 gOpak.30
52.Ryż długoziarnisty1 kgopak200
53.Sos boloński43 g - 46gSzt60
54.Sos sałatkowy9 gSzt100
55.Szczaw konserwowy słoik280 gszt2056.
Sól1 kgOpak90
57.Ziele angielskie15 gszt30
58.Zioła prowansalskie10 gSzt40
59.Zupa fasolowa/grochowa w proszku63 gszt100
60.Zupa ogonowa w proszku40 gszt80

4.2.5.) Wartość części: 25000 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 10 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Najkorzystniejszą ofertą będzie oferta, która przedstawi najkorzystniejszy bilans kryteriów: ,,cena" i ,,termin realizacji zamówienia".

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: termin realizacji zamówienia

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 5

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

CZĘŚĆ V Ryby, konserwy rybne, i warzywa mrożone
lpNazwa towaruWagaj. m.Przewidywana ilość zakupu
1.Brokuł różyczki 2,5 kgopak12
2.Dorsz filetkg803.
Fasolka szparagowa cięta żółta/zielona2,5 kgopak8
4.Groszek zielony2,5 kgopak8
5.Kalafior różyczki2,5 kgopak8
6.Makrela wędzona 3 kgopak60
7.Marchewka z groszkiem2,5 kgOpak.12
8.Mieszanka jarzynowa2,5 kgOpak12
9.Mieszanka kompotowa2,5 kgOpak16
10.Paluszki rybne z fileta zkg100
11.Szpinak rozdrobniony brykiet2,5 kgopak20
12.Truskawka cała2,5 kgOpak12
13Tuńczyk w oleju roślinnym/sosie własnym170 gszt40
14Warzywa na patelnię2,5 kgopak20
15Włoszczyzna paski2,5 kgopak20
16Śledzie wiejskie w oleju2,2 kgopak25

4.2.5.) Wartość części: 10000 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15200000-0 - Ryby przetworzone i konserwowane

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 10 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Najkorzystniejszą ofertą będzie oferta, która przedstawi najkorzystniejszy bilans kryteriów: ,,cena" i ,,termin realizacji zamówienia".

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: termin realizacji zamówienia

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 6

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

CZĘŚĆ VI Owoce i warzywa świeże, jaja
lp Nazwa towaru j.m Przewidywana ilość zakupu
1.Arbuzkg20
2.Banankg250
3.Brokułszt30
4.Buraki czerwoneKg160
5.Cebula białaKg200
6.Cebula czerwonakg20
7.CukiniaKg50
8.CytrynaKg160
9.Czosnek świeżySzt50
10.Fasola biała/grochkg30
11.Groch łuskany połówkikg20
12.GruszkaKg250
13.JabłkaKg1500
14.Jaja klasa M (waga od 53,1g-63g)Szt4000
15.Kapusta białaSzt200
16.Kapusta kiszonakg400
17.Kapusta pekińskakg40
18.Koper pęczek dużySzt50
19.MandarynkaKg150
20.MarchewKg450
21.Natka pietruszki pęczek dużyszt30
22.Ogórek kiszonykg50
23.Ogórek świeżyKg150
24.Papryka czerwonaKg60
25.PieczarkaKg100
26.PietruszkaKg150
27.PomarańczaKg40
28.PomidorKg60
29.Porkg100
30.Rzodkiewka pęczekszt270
31.Sałata lodowaSzt100
32.Sałata masłowaSzt200
33.SelerKg180
34.SoczewicaKg20
35.Szczypiorek pęczekSzt200
36.ZiemniakiKg3200
37.Śliwkakg150

4.2.5.) Wartość części: 45000 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 10 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Najkorzystniejszą ofertą będzie oferta, która przedstawi najkorzystniejszy bilans kryteriów: ,,cena" i ,,termin realizacji zamówienia".

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: termin realizacji zamówienia

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

10.1. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. W takim przypadku, Wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich
w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo do reprezentowania
w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego.
10.2. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:
oświadczenie o którym mowa w pkt. 8.1 SWZ składa z ofertą każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie. Oświadczenie te potwierdzają brak podstaw wykluczenia każdego z Wykonawców.
10.3. Jeżeli została wybrana oferta Wykonawców wspólnie ubiegających się
o udzielenie zamówienia, Zamawiający może żądać przed zawarciem umowy
w sprawie zamówienia publicznego kopii umowy regulującej współpracę tych Wykonawców.

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

21.1 Projekt Umowy stanowi Załącznik Nr 3 do SWZ (taki sam dla każdej części).
21.2 Zamawiający przewiduje możliwości wprowadzenia zmian do zawartej umowy, na podstawie art. 454-455 ustawy Pzp oraz postanowień Projektu Umowy.
21.3 Poza zmianami przewidzianymi w art. 455 ust. 1 i 2 ustawy, Zamawiający przewiduje możliwość dokonania:
1) zmiany terminu realizacji umowy, gdy jest ona spowodowana działaniem siły wyższej (tj. zdarzeniem losowym wywołanym przez czynniki zewnętrzne, którego nie można było przewidzieć ani mu zapobiec lub przezwyciężyć poprzez działanie z dochowaniem należytej staranności w szczególności zagrażającego bezpośrednio życiu lub zdrowiu ludzi lub grożącego powstaniem szkody w znacznych rozmiarach) uniemożliwiającej wykonania przedmiotu umowy w określonym pierwotnie terminie. Zmiana terminu realizacji przedmiotu umowy nastąpi o okres działania siły wyższej oraz czas potrzebny do usunięcia skutków tego działania,
2) zmiany wynagrodzenia Wykonawcy o wartość wynikającą ze zmiany kwoty podatku VAT, w przypadku zmiany stawki podatku VAT w czasie obowiązywania umowy. Stawka i kwota podatku VAT oraz wynagrodzenie brutto ulegną zmianie odpowiednio do przepisów prawa wprowadzających zmianę stawki podatku VAT, co oznacza, że Zamawiający dopuszcza możliwość zmniejszenia i zwiększenia wynagrodzenia brutto o kwotę równą różnicy wynikającej ze zmienionej stawki podatku - dotyczy to części wynagrodzenia za dostawy, których w dniu zmiany stawki podatku VAT jeszcze nie zrealizowano.
3) pojawienie się na rynku promocji cenowej na dane artykuły spożywcze.

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2024-12-04 09:00

8.2.) Miejsce składania ofert: https://powiattomaszowski.ezamawiajacy.pl

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2024-12-04 10:00

8.4.) Termin związania ofertą: do 2025-01-02

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.