eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi PiasecznoDostawa ¿ywno¶ci do Szko³y Podstawowej im. Mieczys³awa Fogga w Z³otok³osie.



Og³oszenie z dnia 2024-11-27

Og³oszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa ¿ywno¶ci do Szko³y Podstawowej im. Mieczys³awa Fogga w Z³otok³osie.

SEKCJA I - ZAMAWIAJ¡CY

1.1.) Rola zamawiaj±cego

Postêpowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiaj±cego

1.2.) Nazwa zamawiaj±cego: Urz±d Miasta i Gminy Piaseczno

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 015891289

1.5) Adres zamawiaj±cego

1.5.1.) Ulica: ul. Ko¶ciuszki 5

1.5.2.) Miejscowo¶æ: Piaseczno

1.5.3.) Kod pocztowy: 05-500

1.5.4.) Województwo: mazowieckie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL913 - Warszawski zachodni

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: rzp@piaseczno.eu

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.piaseczno.eu

1.6.) Rodzaj zamawiaj±cego: Zamawiaj±cy publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorz±du terytorialnego

1.7.) Przedmiot dzia³alno¶ci zamawiaj±cego: Ogólne us³ugi publiczne

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Og³oszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Og³oszenie dotyczy us³ug spo³ecznych i innych szczególnych us³ug: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Dostawa ¿ywno¶ci do Szko³y Podstawowej im. Mieczys³awa Fogga w Z³otok³osie.

2.4.) Identyfikator postêpowania: ocds-148610-79e2514b-5871-4c92-96f4-d342e8dd47cf

2.5.) Numer og³oszenia: 2024/BZP 00620045

2.6.) Wersja og³oszenia: 01

2.7.) Data og³oszenia: 2024-11-27

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zosta³y ujête w planie postêpowañ: Tak

2.9.) Numer planu postêpowañ w BZP: 2024/BZP 00033835/04/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postêpowañ:

1.2.11 Dostawa ¿ywno¶ci do Szko³y Podstawowej im. Mieczys³awa Fogga w Z³otok³osie

2.11.) O udzielenie zamówienia mog± ubiegaæ siê wy³±cznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu wspó³finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstaw± prawn±

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTÊPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postêpowania

https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-79e2514b-5871-4c92-96f4-d342e8dd47cf

3.2.) Zamawiaj±cy zastrzega dostêp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowi±zani s± do sk³adania ofert, wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu, o¶wiadczeñ oraz innych dokumentów wy³±cznie przy u¿yciu ¶rodków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o ¶rodkach komunikacji elektronicznej, przy u¿yciu których zamawiaj±cy bêdzie komunikowa³ siê z wykonawcami - adres strony internetowej: Platforma e-Zamówienia, rzp@piaseczno.eu

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotycz±ce korespondencji elektronicznej: W postêpowaniu o udzielenie
zamówienia komunikacja miêdzy Zamawiaj±cym, a Wykonawcami odbywa siê drog± elektroniczn± przy u¿yciu Platformy e-
Zamówienia oraz poczty elektronicznej (e-mail: rzp@piaseczno.eu). Wykonawca zamierzaj±cy wzi±æ udzia³ w postêpowaniu o
udzielenie zamówienia publicznego, musi posiadaæ konto na Platformie e-Zamówienia. Wykonawca posiadaj±cy konto na Platformie
e-Zamówienia ma dostêp do formularzy: „Formularz do z³o¿enia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku” oraz do „Formularza do
komunikacji”. Wymagania techniczne i organizacyjne wysy³ania i odbierania
dokumentów elektronicznych, elektronicznych kopii dokumentów i o¶wiadczeñ oraz informacji przekazywanych przy ich u¿yciu
opisane zosta³y w Regulaminie korzystania z systemu na Platformie e-Zamówienia i instrukcji z³o¿enia oferty na stronie
https://media.ezamowienia.gov.pl/pod/2021/10/Oferty-5.2.pdf
Sposób sporz±dzenia dokumentów elektronicznych, o¶wiadczeñ lub cyfrowo odwzorowanych dokumentów lub o¶wiadczeñ musi byæ
zgodny z wymaganiami okre¶lonymi w rozporz±dzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 30 grudnia 2020 r. w sprawie sposobu
sporz±dzania i przekazywania informacji oraz wymagañ technicznych dla dokumentów elektronicznych oraz ¶rodków komunikacji
elektronicznej w postêpowaniu o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursie (Dz. U. z 2020 r. poz. 2452) oraz rozporz±dzeniu
Ministra Rozwoju, Pracy i Technologii z dnia 23 grudnia 2020 r. w sprawie podmiotowych ¶rodków dowodowych oraz innych
dokumentów lub o¶wiadczeñ, jakich mo¿e ¿±daæ zamawiaj±cy od wykonawcy (Dz. U. z 2020 poz. 2415).

3.8.) Zamawiaj±cy wymaga sporz±dzenia i przedstawienia ofert przy u¿yciu narzêdzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzêdzi, które nie s± ogólnie dostêpne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Jêzyki, w jakich mog± byæ sporz±dzane dokumenty sk³adane w postêpowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowi±zek informacyjny): W przypadku, gdy oferta zostanie z³o¿ona przez osobê fizyczn± Zamawiaj±cy informuje,
¿e Klauzula informacyjna Zgodnie z art. 13 Rozporz±dzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia
2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w zwi±zku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przep³ywu
takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (4.5.2016 L 119/38 Dziennik Urzêdowy Unii Europejskiej PL)Informujê, ¿e: 1.
Administratorem Pani/Pana danych jest Gmina Piaseczno reprezentowana przez Burmistrza Miasta i Gminy Piaseczno z siedzib±
przy ul. Ko¶ciuszki 5, w Piasecznie (kod pocztowy 05- 500). Przedstawicielem administratora danych jest Inspektor Ochrony Danych
tel.22 7017672 mail: iod@piaseczno.eu. Pani/Pana dane osobowe bêd± przetwarzane w celu dope³nienia obowi±zków okre¶lonych
w art. 6 ust. 1 lit. e) RODO. Przys³uguje Pani/Panu prawo dostêpu do tre¶ci danych oraz ich sprostowania, usuniêcia lub
ograniczenia przetwarzania, a tak¿e prawo sprzeciwu, za¿±dania zaprzestania przetwarzania i przenoszenia danych, jak równie¿
prawo do cofniêcia zgody w dowolnym momencie oraz prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego (tj. Prezes Urzêdu
Ochrony Danych Osobowych). Pani/Pana dane osobowe bêd± przetwarzane na podstawie przepisów prawa przez okres niezbêdny
do realizacji celów przetwarzania wskazanych w pkt. 2, lecz nie krócej ni¿ okres wskazany w przepisach o archiwizacji lub innych
przepisach prawa.

3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): Dane udostêpnione przez Pani±/Pana nie bêd± podlega³y udostêpnieniu podmiotom
trzecim. Odbiorcami danych bêd± tylko instytucje upowa¿nione z mocy prawa. Dane udostêpnione przez Pani±/Pana nie bêd±
podlega³y profilowaniu. Administrator danych nie ma zamiaru przekazywaæ danych osobowych do pañstwa trzeciego lub organizacji
miêdzynarodowej.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnosz±ce siê do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczêciem postêpowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: Spr. 126/2024

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiaj±cy udziela zamówienia w czê¶ciach, z których ka¿da stanowi przedmiot odrêbnego postêpowania: Nie

4.1.8.) Mo¿liwe jest sk³adanie ofert czê¶ciowych: Tak

4.1.9.) Liczba czê¶ci: 5

4.1.10.) Ofertê mo¿na sk³adaæ na wszystkie czê¶ci

4.1.11.) Zamawiaj±cy ogranicza liczbê czê¶ci zamówienia, któr± mo¿na udzieliæ jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiaj±cy uwzglêdnia aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegó³owe odnosz±ce siê do przedmiotu zamówienia:

Czê¶æ 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia s± sukcesywne dostawy artyku³ów spo¿ywczych, nabia³u i pieczywa do sto³ówki szkolnej w asortymencie i ilo¶ciach podanych w za³±czniku nr 1. Podane ilo¶ci s± szacunkowym zapotrzebowaniem na okres 10 miesiêcy, rok 2025
Artyku³y objête tym postêpowaniem musz± spe³niaæ wymagania polskich norm PN lub europejskich norm zharmonizowanych, zgodne z rozporz±dzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016. W sprawie grupy ¶rodków spo¿ywczych przeznaczonych do sprzeda¿y dzieciom
i m³odzie¿y w jednostkach systemu o¶wiaty oraz wymagañ, jakie musz± spe³niaæ ¶rodki spo¿ywcze stosowane w ramach ¿ywienia zbiorowego dzieci i m³odzie¿y w tych jednostkach (Dz.U. z 2016r.poz 1154 z dnia 2016.08.01)
Wykonawca dostarczy produkt ¶wie¿y, I klasy i maj±cy odpowiedni termin przydatno¶ci do spo¿ycia oraz produkt zgodny z opisem w szczegó³owym zestawieniu ilo¶ciowym. Zgodny
z zamówieniem jednostkowym, Dostawca nie mo¿e sam pomniejszyæ zamówienia z powodu braków w swoim magazynie.
Artyku³y spo¿ywcze, nabia³ i pieczywo.
Art. spo¿ywcze nieodpowiadaj±ce opisom oraz niespe³niaj±ce norm z w/w ustawy zostan± zwrócone dostawcy a produkt dobrej jako¶ci musi zostaæ dostarczony w danym dniu obiadowym do godziny 8.00 rano.
Wykonawca zrealizuje dostawy art. spo¿ywczych do siedziby zamawiaj±cego w³asnym transportem, na w³asny koszt. ¦rodek transportu musi spe³niaæ obowi±zuj±ce wymogi sanitarne dla przewozu artyku³ów spo¿ywczych. Roz³adunek nastêpuje ze ¶rodka transportu do magazynu zamawiaj±cego znajduj±cego siê przy ulicy Traugutta 10, 05-504 Z³otok³os.

4.2.6.) G³ówny kod CPV: 15000000-8 - ¯ywno¶æ, napoje, tytoñ i produkty pokrewne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2025-12-31

4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przyjmuje siê, ¿e 1% = 1 punkt i tak zostanie przeliczona liczba punktów

4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wy³±cznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Czê¶æ 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia s± sukcesywne dostawy miêsa i jego przetworów do sto³ówki szkolnej w asortymencie i ilo¶ciach podanych w za³±czniku nr 1. Podane ilo¶ci s± szacunkowym zapotrzebowaniem na okres 10 miesiêcy, rok 2025

Artyku³y objête tym postêpowaniem musz± spe³niaæ wymagania polskich norm PN lub europejskich norm zharmonizowanych, zgodne z rozporz±dzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016. W sprawie grupy ¶rodków spo¿ywczych przeznaczonych do sprzeda¿y dzieciom i m³odzie¿y w jednostkach systemu o¶wiaty oraz wymagañ, jakie musz± spe³niaæ ¶rodki spo¿ywcze stosowane w ramach ¿ywienia zbiorowego dzieci i m³odzie¿y w tych jednostkach (Dz.U. z 2016r.poz 1154 z dnia 2016.08.01).

Wykonawca dostarczy produkt ¶wie¿y, I klasy i przebadany, posiadaj±c na to stosowne dokumenty, nigdy niemro¿ony, produkt zgodny z opisem w szczegó³owym zestawieniu ilo¶ciowym. Zgodny z zamówieniem jednostkowym, Dostawca nie mo¿e sam pomniejszyæ zamówienia z powodu braków w swoim magazynie.

Miêso i wyroby miêsne

Miêso i jego przetwory nieodpowiadaj±ce opisom oraz niespe³niaj±ce norm z w/w ustawy zostan± zwrócone dostawcy a produkt dobrej jako¶ci musi zostaæ dostarczony w danym dniu obiadowym do godziny 8.00 rano.

Wykonawca zrealizuje dostawy miêsa i jego wyrobów do siedziby zamawiaj±cego w³asnym transportem, na w³asny koszt. ¦rodek transportu musi spe³niaæ obowi±zuj±ce wymogi sanitarne dla przewozu artyku³ów spo¿ywczych. Roz³adunek nastêpuje ze ¶rodka transportu do magazynu zamawiaj±cego znajduj±cego siê przy ulicy Traugutta 10, 05-504 Z³otok³os.

4.2.6.) G³ówny kod CPV: 15000000-8 - ¯ywno¶æ, napoje, tytoñ i produkty pokrewne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2025-12-31

4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przyjmuje siê, ¿e 1% = 1 punkt i tak zostanie przeliczona liczba punktów

4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wy³±cznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Czê¶æ 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia s± sukcesywne dostawy warzyw i owoców do sto³ówki szkolnej
w asortymencie i ilo¶ciach podanych w za³±czniku nr 1. Podane ilo¶ci s± szacunkowym zapotrzebowaniem na okres 10 miesiêcy rok 2025
Artyku³y objête tym postêpowaniem musz± spe³niaæ wymagania polskich norm PN lub europejskich norm zharmonizowanych, zgodne z rozporz±dzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016. W sprawie grupy ¶rodków spo¿ywczych przeznaczonych do sprzeda¿y dzieciom
i m³odzie¿y w jednostkach systemu o¶wiaty oraz wymagañ, jakie musz± spe³niaæ ¶rodki spo¿ywcze stosowane w ramach ¿ywienia zbiorowego dzieci i m³odzie¿y w tych jednostkach (Dz.U.z 2016r. poz 1154 z dnia 2016.08.01)
Wykonawca dostarczy produkt ¶wie¿y, I klasy i maj±cy odpowiedni termin przydatno¶ci do spo¿ycia oraz produkt zgodny z opisem w szczegó³owym zestawieniu ilo¶ciowym. Dostawca nie mo¿e sam pomniejszyæ zamówienia z powodu braków w swoim magazynie.
Warzywa i Owoce i ich przetwory.
Owoce i warzywa zepsute zostan± zwrócone dostawcy i równowa¿nik kilogramowy danego produktu musi zostaæ dostarczony w danym dniu obiadowym do godziny 8.00 rano.
Wykonawca zrealizuje dostawy warzyw i owoców do siedziby zamawiaj±cego w³asnym transportem, na w³asny koszt. ¦rodek transportu musi spe³niaæ obowi±zuj±ce wymogi sanitarne dla przewozu warzyw i owoców. Roz³adunek nastêpuje ze ¶rodka transportu do magazynu zamawiaj±cego znajduj±cego siê przy ulicy Traugutta 10, 05-504 Z³otok³os.

4.2.6.) G³ówny kod CPV: 15000000-8 - ¯ywno¶æ, napoje, tytoñ i produkty pokrewne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2025-12-31

4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przyjmuje siê, ¿e 1% = 1 punkt i tak zostanie przeliczona liczba punktów

4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wy³±cznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Czê¶æ 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia s± sukcesywne dostawy wyrobów garma¿eryjnych do sto³ówki szkolnej w asortymencie i ilo¶ciach podanych w za³±czniku nr 1. Podane ilo¶ci s± szacunkowym zapotrzebowaniem na okres 10 miesiêcy, rok 2025
Artyku³y objête tym postêpowaniem musz± spe³niaæ wymagania polskich norm PN lub europejskich norm zharmonizowanych, zgodne z rozporz±dzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016. W sprawie grupy ¶rodków spo¿ywczych przeznaczonych do sprzeda¿y dzieciom i m³odzie¿y w jednostkach systemu o¶wiaty oraz wymagañ, jakie musz± spe³niaæ ¶rodki spo¿ywcze stosowane w ramach ¿ywienia zbiorowego dzieci i m³odzie¿y w tych jednostkach (Dz.U.z 2016r.poz 1154 z dnia 2016.08.01).
Wykonawca dostarczy produkt ¶wie¿y, I klasy i maj±cy odpowiedni termin przydatno¶ci do spo¿ycia oraz produkt zgodny z opisem w szczegó³owym zestawieniu ilo¶ciowym
i jako¶ciowym. Dostawca nie mo¿e sam pomniejszyæ zamówienia z powodu braków w swoim magazynie.
Wyroby garma¿eryjne.
Wyroby garma¿eryjne nieodpowiadaj±ce opisom oraz niespe³niaj±ce norm z w/w ustawy zostan± zwrócone dostawcy a produkt dobrej jako¶ci musi zostaæ dostarczony w danym dniu obiadowym do godziny 8.00 rano.
Wykonawca zrealizuje dostawy wyrobów garma¿eryjnych do siedziby zamawiaj±cego w³asnym transportem, na w³asny koszt. ¦rodek transportu musi spe³niaæ obowi±zuj±ce wymogi sanitarne dla przewozu artyku³ów spo¿ywczych. Roz³adunek nastêpuje ze ¶rodka transportu do magazynu zamawiaj±cego znajduj±cego siê przy ulicy Traugutta 10, 05-504 Z³otok³os.

4.2.6.) G³ówny kod CPV: 15000000-8 - ¯ywno¶æ, napoje, tytoñ i produkty pokrewne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2025-12-31

4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przyjmuje siê, ¿e 1% = 1 punkt i tak zostanie przeliczona liczba punktów

4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wy³±cznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Czê¶æ 5

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia s± sukcesywne dostawy artyku³ów mro¿onych: ryby, warzywa i owoce do sto³ówki szkolnej w asortymencie i ilo¶ciach podanych w za³±czniku nr 1. Podane ilo¶ci s± szacunkowym zapotrzebowaniem na okres 10 miesiêcy, rok 2025
Artyku³y objête tym postêpowaniem musz± spe³niaæ wymagania polskich norm PN lub europejskich norm zharmonizowanych, zgodne z rozporz±dzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016. W sprawie grupy ¶rodków spo¿ywczych przeznaczonych do sprzeda¿y dzieciom
i m³odzie¿y w jednostkach systemu o¶wiaty oraz wymagañ, jakie musz± spe³niaæ ¶rodki spo¿ywcze stosowane w ramach ¿ywienia zbiorowego dzieci i m³odzie¿y w tych jednostkach (Dz U.z 2016r.poz 1154 z dnia 2016.08.01).
Wykonawca dostarczy produkt I klasy i maj±cy odpowiedni termin przydatno¶ci do spo¿ycia. Nie odmro¿ony oraz produkt zgodny z opisem w szczegó³owym w zestawieniu ilo¶ciowym
i jako¶ciowym. Zgodny z zamówieniem jednostkowym, Dostawca nie mo¿e sam pomniejszyæ zamówienia z powodu braków w swoim magazynie.
Artyku³y mro¿one: ryby, warzywa i owoce.
Ryby i inne mro¿onki nieodpowiadaj±ce opisom oraz niespe³niaj±ce norm z w/w ustawy zostan± zwrócone dostawcy, a produkt dobrej jako¶ci musi zostaæ dostarczony w danym dniu obiadowym do godziny 8.00 rano.
Wykonawca zrealizuje dostawy art. mro¿onych do siedziby zamawiaj±cego w³asnym transportem, na w³asny koszt. ¦rodek transportu musi spe³niaæ obowi±zuj±ce wymogi sanitarne dla przewozu artyku³ów spo¿ywczych. Roz³adunek nastêpuje ze ¶rodka transportu do magazynu zamawiaj±cego znajduj±cego siê przy ulicy Traugutta 10, 05-504 Z³otok³os.

4.2.6.) G³ówny kod CPV: 15000000-8 - ¯ywno¶æ, napoje, tytoñ i produkty pokrewne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2025-12-31

4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przyjmuje siê, ¿e 1% = 1 punkt i tak zostanie przeliczona liczba punktów

4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wy³±cznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiaj±cy przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak

5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:

Art. 109 ust. 1 pkt 4

Art. 109 ust. 1 pkt 5

Art. 109 ust. 1 pkt 7

Art. 109 ust. 1 pkt 8

Art. 109 ust. 1 pkt 9

Art. 109 ust. 1 pkt 10

5.3.) Warunki udzia³u w postêpowaniu: Tak

5.4.) Nazwa i opis warunków udzia³u w postêpowaniu.

O udzielenie zamówienia mog± ubiegaæ siê Wykonawcy spe³niaj±cy warunki , o których mowa w art. 112 ust. 2 ustawy
1) nie podlegaj± wykluczeniu na podstawie zapisów Czê¶æ II pkt 2 niniejszej SWZ w zakresie podstaw wykluczenia
2) spe³niaj± nastêpuj±ce warunki udzia³u w postêpowaniu w zakresie:
a) zdolno¶ci do wystêpowania w obrocie gospodarczym
( Zamawiaj±cy nie precyzuje tego warunku)
b) uprawnieñ do prowadzenia okre¶lonej dzia³alno¶ci gospodarczej lub zawodowej , o ile wynika to z odrêbnych przepisów
( Zamawiaj±cy nie precyzuje tego warunku)
c) sytuacji ekonomicznej lub finansowej
( Zamawiaj±cy nie precyzuje tego warunku)
d) zdolno¶ci technicznej lub zawodowej
W celu potwierdzenia spe³niania przez wykonawcê warunków udzia³u w postêpowaniu dotycz±cych zdolno¶ci technicznej lub zawodowej zamawiaj±cy ¿±da nastêpuj±cych podmiotowych ¶rodków dowodowych:
Wykonawca winien przedstawiæ z okresu ostatnich 3 lat :
Dotyczy czê¶ci I 1 dostawy art. spo¿ywczych o warto¶ci min. 140 000,00 z³
Dotyczy czê¶ci II 1 dostawy ¶wie¿ego miêsa, przetworów miêsnych i drobiu
o warto¶ci min. 130 000,00 z³
Dotyczy czê¶ci III - 1 dostawy ¶wie¿ych warzyw i owoców o warto¶ci min. 100 000,00 z³
Dotyczy czê¶ci IV - 1 dostawy wyrobów garma¿eryjnych o warto¶ci min. 100 000,00 z³
Dotyczy czê¶ci V - 1 dostawy mro¿onek o warto¶ci min. 90 000,00 z³

zgodnie ze wzorem stanowi±cym za³. nr 4 do SWZ
Powy¿sze winno byæ przedstawione w formie wykazu dostaw, a w przypadku ¶wiadczeñ powtarzaj±cych siê lub ci±g³ych równie¿ wykonywanych, w okresie ostatnich 3 lat, a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich warto¶ci, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy zosta³y wykonane lub s± wykonywane, oraz za³±czeniem dowodów okre¶laj±cych, czy te dostawy zosta³y wykonane lub s± wykonywane nale¿ycie, przy czym dowodami, o których mowa, s± referencje b±d¼ inne dokumenty sporz±dzone przez podmiot, na rzecz którego dostawy zosta³y wykonane, a w przypadku ¶wiadczeñ powtarzaj±cych siê lub ci±g³ych s± wykonywane, a je¿eli wykonawca z przyczyn niezale¿nych od niego nie jest w stanie uzyskaæ tych dokumentów - o¶wiadczenie wykonawcy; w przypadku ¶wiadczeñ powtarzaj±cych siê lub ci±g³ych nadal wykonywanych referencje b±d¼ inne dokumenty potwierdzaj±ce ich nale¿yte wykonywanie powinny byæ wystawione w okresie ostatnich 3 miesiêcy;

5.5.) Zamawiaj±cy wymaga z³o¿enia o¶wiadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych ¶rodków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: a) w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia wykonawcy z udzia³u w postêpowaniu zamiast podmiotowych ¶rodków dowodowych, Zamawiaj±cy ¿±da o¶wiadczenia wykonawcy o aktualno¶ci informacji zawartych w o¶wiadczeniu o którym mowa w art. 125 ust. 1 ustawy, w zakresie podstaw wykluczenia z postêpowania sporz±dzone zgodnie z wzorem za³±cznika nr 5 do SWZ, Uwaga: O¶wiadczenie sk³adane przez wykonawcê jedynie na ¿±danie zamawiaj±cego
b) w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia z udzia³u w postêpowania wykonawca/wykonawcy sk³adaj± odpis lub informacjê z Krajowego Rejestru S±dowego lub z Centralnej Ewidencji i Informacji o Dzia³alno¶ci Gospodarczej, w zakresie art. 109 ust. 1 pkt 4 ustawy, sporz±dzonych nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed jej z³o¿eniem, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru lub ewidencji; Dotyczy równie¿ wszystkich wykonawców wspólnie ubiegaj±cych o zamówienie, jak równie¿ w odniesieniu do podmiotów udostêpniaj±cych zasoby

5.7.) Wykaz podmiotowych ¶rodków dowodowych na potwierdzenie spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu: a) wykaz dostaw, a w przypadku ¶wiadczeñ powtarzaj±cych siê lub ci±g³ych równie¿ wykonywanych, w okresie ostatnich 3 lat, a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich warto¶ci, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub us³ugi zosta³y wykonane lub s± wykonywane, oraz za³±czeniem dowodów okre¶laj±cych, czy te dostawy lub us³ugi zosta³y wykonane lub s± wykonywane nale¿ycie, przy czym dowodami, o których mowa, s± referencje b±d¼ inne dokumenty sporz±dzone przez podmiot, na rzecz którego dostawy lub us³ugi zosta³y wykonane, a w przypadku ¶wiadczeñ powtarzaj±cych siê lub ci±g³ych s± wykonywane, a je¿eli wykonawca z przyczyn niezale¿nych od niego nie jest w stanie uzyskaæ tych dokumentów - o¶wiadczenie wykonawcy; w przypadku ¶wiadczeñ powtarzaj±cych siê lub ci±g³ych nadal wykonywanych referencje b±d¼ inne dokumenty potwierdzaj±ce ich nale¿yte wykonywanie powinny byæ wystawione w okresie ostatnich 3 miesiêcy zgodnie z za³. nr 4 do SWZ. Uwaga: Wykaz sk³adany przez wykonawcê jedynie na ¿±danie zamawiaj±cego

5.11.) Wykaz innych wymaganych o¶wiadczeñ lub dokumentów:

Dokumenty i o¶wiadczenia, które Wykonawca zobowi±zany jest z³o¿yæ wraz z ofert± na dzieñ sk³adania ofert:
1) interaktywny Formularz ofertowy wype³niony na Platformie e-Zamówienia zgodnie z instrukcj± opublikowan± pod linkiem https://media.ezamowienia.gov.pl/pod/2021/10/Oferty-5.2.pdf
1.1 ) O¶wiadczenia wykonawcy sporz±dzone zgodnie z wzorem za³±cznika nr 1 do SWZ,
2) O¶wiadczenie wykonawcy, o którym mowa w art. 125 ust 1 ustawy Pzp które stanowi wstêpne potwierdzenie braku podstaw wykluczenia i spe³nienie warunków udzia³u na dzieñ sk³adania ofert, w zakresie wskazanym przez Zamawiaj±cego, sporz±dzone zgodnie z wzorem stanowi±cym za³±cznik nr 2 do SWZ,
3) Pe³nomocnictwa – o ile Wykonawca ustanawia pe³nomocników do wykonywania czynno¶ci w postêpowaniu,
4) Pe³nomocnictwo do reprezentowania Wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê udzielenie zamówienia w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo do reprezentowania w postêpowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego – w przypadku, gdy ofertê sk³adaj± Wykonawcy wspólnie ubiegaj±cy siê o udzielenie zamówienia zgodnie z art. 58 ustawy Pzp. Wszelka korespondencja prowadzona bêdzie z Pe³nomocnikiem.
5) o¶wiadczenie wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia o którym mowa w art. 117 ust 4 ustawy PZP zgodnie z za³. nr 3 do SWZ
6) W zakresie wykazu przedmiotowych ¶rodków dowodowych Dokumenty ¶wiadcz±ce o równowa¿no¶ci produktów (tylko w przypadku zaproponowania produktów równowa¿nych) W przypadku zaoferowania produktów równowa¿nych. Wykonawca zobowi±zany jest do³±czyæ do oferty przedmiotowe ¶rodki dowodowe tj dokumenty potwierdzaj±ce równowa¿no¶æ z produktem wymaganym przez zamawiaj±cego. Zamawiaj±cy wymaga, aby dokumenty by³y wydane przez podmiot uprawniony do kontroli jako¶ci, niezale¿ny od producenta oferowanego materia³u wykonawcy sk³adaj±cego ofertê, importera lub dystrybutora produktu równowa¿nego, b±d¼ wydane przez producenta bêd±cych w posiadaniu Zamawiaj±cego, które potwierdz± jako¶æ oferowanych produktów równowa¿nych oraz mo¿liwo¶æ zastosowania ich w miejsce wymaganych przez Zamawiaj±cego.
7) Wykonawca, który polega na zdolno¶ciach lub sytuacji podmiotów udostêpniaj±cych zasoby, sk³ada, wraz wnioskiem o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu albo odpowiednio wraz z ofert±, zobowi±zanie podmiotu udostêpniaj±cego zasoby do oddania mu do dyspozycji niezbêdnych zasobów na potrzeby realizacji danego zamówienia lub inny przedmiotowy ¶rodek dowodowy potwierdzaj±cy, ¿e wykonawca realizuj±c zamówienie, bêdzie dysponowa³ niezbêdnymi zasobami tych podmiotów i dodatkowo o¶wiadczenie podmiotu trzeciego wed³ug wzoru za³±cznik nr 2 SWZ.
8) wype³niony za³±cznik do umowy - szczegó³owe zestawienie ilo¶ciowe przedmiotu umowy dla ka¿dej czê¶ci z osobna.
9) Dotyczy czê¶ci IV i V Wraz z ofert± dla czê¶ci 4 lub 5 wykonawca z³o¿y kopie zak³adowych kart produktów (system HACCP) lub innych dokumentów, w których zawarte bêd± informacje dotycz±ce sk³adu produktów (w tym alergenów) wyszczególnionych w zestawieniach ilo¶ciowych dla tych czê¶ci.

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiaj±cy wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiaj±cy przewiduje aukcjê elektroniczn±: Nie

6.4.) Zamawiaj±cy wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiaj±cy wymaga zabezpieczenia nale¿ytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotycz±ce sk³adania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia:

1). Wykonawcy mog± wspólnie ubiegaæ siê o udzielenie zamówienia. W takim przypadku Wykonawcy ustanawiaj± pe³nomocnika do reprezentowania ich w postêpowaniu albo do reprezentowania i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Pe³nomocnictwo winno byæ za³±czone do oferty.
2). W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia, o¶wiadczenie, o którym mowa w Czê¶ci III ust. 1 pkt 2 SWZ, sk³ada ka¿dy z Wykonawców. O¶wiadczenie to potwierdza brak podstaw wykluczenia.

6.7.) Zamawiaj±cy przewiduje uniewa¿nienie postêpowania, je¶li ¶rodki publiczne, które zamierza³ przeznaczyæ na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia nie zosta³y przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiaj±cy przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunków ich wprowadzenia zosta³y okre¶lone w § 10 wzoru umowy.

7.5.) Zamawiaj±cy uwzglêdni³ aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe, innowacyjne lub etykiety zwi±zane z realizacj± zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin sk³adania ofert: 2024-12-06 09:00

8.2.) Miejsce sk³adania ofert: Ofertê nale¿y z³o¿yæ za po¶rednictwem „Formularza do z³o¿enia lub wycofania oferty” dostêpnego na Platformie e-Zamówienia

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2024-12-06 09:30

8.4.) Termin zwi±zania ofert±: do 2025-01-04

Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.