Ogłoszenie z dnia 2024-11-27
Ogłoszenie o zamówieniu
Usługi
Usługi restauracyjne – catering, przygotowanie i dostarczenie posiłków dla uczniów uczęszczających do szkół na terenie Gminy Jerzmanowa w terminie od stycznia do grudnia 2025r.
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: Szkoła Podstawowa im. Henryka Sienkiewicza w Jaczowie
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 001239370
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Główna 20
1.5.2.) Miejscowość: Jaczów
1.5.3.) Kod pocztowy: 67-200
1.5.4.) Województwo: dolnośląskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL516 - Legnicko-głogowski
1.5.7.) Numer telefonu: 793427706
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: a.jawna@spjaczow.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.spjaczow.pl
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Tak
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Usługi restauracyjne – catering, przygotowanie i dostarczenie posiłków dla uczniów uczęszczających do szkół na terenie Gminy Jerzmanowa w terminie od stycznia do grudnia 2025r.
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-81848d45-17f3-4b50-9550-e2ccf7905330
2.5.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00620061
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2024-11-27
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.13.) O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art. 361 ustawy – usługi społeczne: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-81848d45-17f3-4b50-9550-e2ccf79053303.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://ezamowienia.gov.pl
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Komunikacja między Zamawiającym a Wykonawcami odbywa się drogą elektroniczną przy użyciu Platformy e-Zamówienia, która jest dostępna pod adresem https://ezamowienia.gov.pl oraz poczty elektronicznej pod adresem: a.jawna@spjaczow.pl
3.7.) Adres strony internetowej, pod którym są dostępne narzędzia, urządzenia lub formaty plików, które nie są ogólnie dostępne: https://ezamowienia.gov.pl
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zamawiający zrealizował obowiązek informacyjny w SWZ.
3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): Zamawiający zrealizował obowiązek informacyjny w SWZ.
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: SP JACZÓW-ZP/1/2024
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Usługi
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
I. Przedmiotem zamówienia objęte są usługi żywieniowe polegające na:
1. Przygotowaniu prognozowanej liczby ok. 175 gorących jednodaniowych posiłków dziennie, w tym:
- Szkoła Podstawowa w Jaczowie ok. 90 posiłków dziennie,
- Szkoła Podstawowa w Jerzmanowej ok. 85 posiłków dziennie
Od 7 stycznia do 19 grudnia 2025 roku należy dostarczyć:
- do Szkoły Podstawowej w Jaczowie: ok. 14 940 obiadów
- do Szkoły Podstawowej w Jerzmanowej: ok. 14 025 obiadów.
UWAGA! Podana powyżej ilość posiłków jest szacunkowa i w czasie obowiązywania umowy może ulec zmianie. Nie stanowi to, zatem ostatecznego wymiaru zamówienia, w wyniku, czego nie może być podstawą do zgłoszeń z tytułu zrealizowanych dostaw lub być podstawą odmowy zrealizowania zamówienia. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia lub zwiększenia liczby uczniów objętych dożywianiem, Wykonawcy wówczas będzie przysługiwało prawo do wynagrodzenia wyłącznie za faktycznie dostarczone posiłki.
Ilość zamawianych obiadów Zamawiający zgłaszać będzie Wykonawcy telefonicznie lub e-mailem najpóźniej do godz. 8: 10 danego dnia. Usługi wchodzące w zakres przedmiotu zamówienia będą realizowane we wszystkie dni pracy poszczególnych szkół z wyjątkiem świąt, ferii szkolnych i wakacji oraz dni zdalnej nauki potwierdzone przez Ministerstwo Edukacji Narodowej lub Główny Inspektorat Sanitarny o których Zamawiający poinformuje Wykonawcę.
Posiłki należy przygotować zgodnie z zaleceniami i normami żywienia Instytutu Żywności i Żywienia następującego rodzaju:
Poniedziałek: zupa na wywarze mięsno - warzywnym (300 ml) + pieczywo (50g) + jogurt lub owoc;
Wtorek: drugie danie „mięsne” (wołowina, drób, mięso wieprzowe – 100 g)+ surówka (100 g) + ziemniaki ( zamiennie: ryż, makaron, kasza – 200 g) + napój (200 ml) lub (ryba 100g + ziemniaki 200g) + owoc lub surówka warzywna (100 g) + napój (200ml));
Środa: drugie danie „mięsne” (wołowina, drób, mięso wieprzowe – 100 g) + surówka (100 g) + ziemniaki ( zamiennie: ryż, makaron, kasza – 200 g) + napój (200 ml) lub (ryba 100g + ziemniaki 200g) + owoc lub surówka warzywna (100 g) + napój (200ml);
Czwartek: drugie danie „mięsne” (wołowina, drób, mięso wieprzowe – 100 g) + surówka (100 g) + ziemniaki ( zamiennie: ryż, makaron, kasza – 200 g) + napój (200 ml); lub (ryba 100g + ziemniaki 200g) + owoc lub surówka warzywna (100 g) + napój (200ml);
Piątek: danie drugie „bezmięsne” (np. naleśniki, pierogi, pyzy, placki - 300 g) + warzywo lub surówka warzywna + napój (200ml) lub (ryba 100g + ziemniaki 200g) + owoc lub surówka warzywna (100 g) + napój (200 ml).
Posiłki powinny być przygotowywane z surowców wysokiej, jakości, świeżych, naturalnych, z ograniczoną ilością substancji dodatkowych (konserwujących, zagęszczających, barwiących, sztucznie aromatyzowanych) oraz zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U. 2016 r., poz. 1154).
2. Dostawie gorących posiłków do szkół na terenie Gminy Jerzmanowa od poniedziałku do piątku w godz. 10.00 - 10.15. Szczegółowe harmonogramy dostawy posiłków zostaną ustalone z dyrektorami poszczególnych placówek:
1) Szkoła Podstawowa im. Henryka Sienkiewicza w Jaczowie.
2) Szkoła Podstawowa im. Jana Pawła II w Jerzmanowej,
Usługi wchodzące w zakres przedmiotu zamówienia będą realizowane we wszystkie dni pracy poszczególnych szkół z wyjątkiem świąt, ferii szkolnych i wakacji oraz dni zdalnej nauki potwierdzone przez Ministerstwo Edukacji Narodowej lub Główny Inspektorat Sanitarny o których Zamawiający poinformuje Wykonawcę.
3. W ramach wykonywanej usługi wykonawca zobowiązany jest do:
a) Dostarczania posiłków do:
• Szkoły Podstawowej w Jaczowie - budynek w Jaczowie, ul. Główna 20 częściowo z zastosowaniem naczyń oraz sztućców jednorazowego użytku i termosach zbiorczych służących do przewożenia posiłków spełniających warunki bezpieczeństwa żywności i żywienia;
• Szkoły Podstawowej w Jaczowie budynek w Jerzmanowej, ul. Głogowska 19A z zastosowaniem odpowiednich naczyń oraz sztućców jednorazowego użytku przeznaczonych do kontaktu z żywnością, określonych w przepisach ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia;
• Szkoły Podstawowej w Jerzmanowej, ul. Głogowska 19 odbywać się będzie w termosach zbiorczych służących do przewożenia posiłków spełniających warunki bezpieczeństwa żywności i żywienia;
b) Dostarczania posiłków własnym środkiem transportu, przystosowanym do przewozu żywności, spełniającym wymogi sanitarno-epidemiologiczne. Transport posiłków powinien odbywać się w termosach zapewniających właściwą ochronę i temperaturę oraz jakość przewożonych potraw. Temperatura posiłków nie może być niższa niż 600C. Koszty transportu należy ująć w kalkulacji ceny;
c) Posiadania aktualnych badań lekarskich, niezbędnych przy wykonywaniu czynności polegających na kontakcie z żywnością dla osób, które będą uczestniczyły w wykonywaniu zamówienia;
d) Zapewnienia różnorodności zup i drugich dań z zachowaniem norm kaloryczności według zasad racjonalnego żywienia dzieci i młodzieży;
e) Przygotowywania jadłospisów, które będą się opierały na wykorzystaniu sezonowości występowania produktów z wykorzystaniem mięsa wołowego, wieprzowego, drobiowego i filetów rybnych o wyżej określonej gramaturze. Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania badań sprawdzających kaloryczność i wagę posiłków. W przypadku stwierdzenia, że posiłek nie spełnia parametrów określonych w zamówieniu, kosztami badania Zamawiający obciąży Wykonawcę. Zamawiający zastrzega sobie prawo bieżącej kontroli w zakresie przestrzegania przez Wykonawcę przepisów dotyczących technologii produkcji i jakości wykonywanych usług.
f) Wykonawca w tygodniu poprzedzającym (najpóźniej w piątek) dostarczał będzie tygodniowy jadłospis na kolejny tydzień z podaniem składników użytych do przygotowania posiłku, alergenów, kaloryczności i gramatury - do wiadomości Zamawiającego;
g) Posiłki muszą być sporządzone zgodnie z wymogami określonymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz. U. z 2019 r. poz. 1252) i zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (t. j. Dz.U. 2016, poz. 1154). Wykonawca zobowiązany jest do bezwzględnego przestrzegania norm na składniki pokarmowe i produkty spożywcze, określone przez Instytut Żywienia i Żywności.
Posiłki mają być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia dzieci i młodzieży;
h) Dostarczane posiłki muszą być jednakowe pod względem ilościowym i jakościowym (tego samego asortymentu) w danym dniu;
i) Odbioru resztek i odpadów pokonsumpcyjnych zgodnie z decyzją Państwowego Inspektora Sanitarnego;
j) Wykonawca zobowiązany jest do pobierania i przechowywania próbek żywnościowych w ilości i w sposób określony w Ustawie z dnia 8 października 2020r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz. U. z 2020 poz. 2021)
k) Wykonawca zapewni mycie i dezynfekcję we własnych pomieszczeniach termosów i opakowań, w których będą dostarczane posiłki, zgodnie z zasadami i przepisami sanitarnymi i mikrobiologicznymi oraz normami HACCP.
l) Wykonawca jest gotowy do realizowania przedmiotu zamówienia w przypadku zakłócenia procesu technologicznego (z przyczyn niezależnych, braku energii elektrycznej, braku wody itp.) wytwarzanych posiłków i wówczas Wykonawca zobowiązany jest przedstawić alternatywną propozycję dostarczanych posiłków np. suchy prowiant.
Pozostałe uregulowania dotyczące przedmiotu zamówienia zostały wskazane
w Projekcie umowy Załącznik nr 6a i 6b do SWZ.
4.2.6.) Główny kod CPV: 55524000-9 - Usługi dostarczania posiłków do szkół
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków
55523100-3 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych
55521200-0 - Usługi dowożenia posiłków
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-07 do 2025-12-19
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert:
1) Cena (C) – waga kryterium 100 %
2. Zasady oceny ofert w poszczególnych kryteriach:
1) Cena (C) – waga 100%
cena najniższa brutto*
C = ------------------------------------------------ x 100 pkt x 100%
cena oferty ocenianej brutto
*Spośród wszystkich złożonych ofert niepodlegających odrzuceniu.
Uwaga: do oceny i porównania ofert Zamawiający przyjmuje cenę ofertową zawartą w pkt 2.1 formularza oferty – załącznik nr 1 SWZ.
3. Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą (Zamawiający jako najkorzystniejszą uzna ofertę z największą liczbą punktów sumowanych zgodnie z kryterium oceny).
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak
5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:
Art. 109 ust. 1 pkt 4
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak
5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.
O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu, na podstawie art. 108 ust. 1 i spełniają warunki udziału w postępowaniu określone w art. 112 ust. 2 Pzp dotyczące:a) w zakresie zdolności technicznej lub zawodowej,
b) w zakresie sytuacji ekonomiczne lub finansowej,
2. Wykonawca spełni warunek w zakresie uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów, jeżeli wykaże, że posiada: aktualną (obowiązującą) decyzję właściwego terenowo Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego, potwierdzającą spełnienie wymagań koniecznych do prowadzenia działalności w zakresie żywienia zbiorowego zgodnych z przepisami ustawy z dnia 25 maja 2023 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. 2023 poz. 1448).
3. Wykonawca spełni warunek w zakresie zdolności technicznej lub zawodowej, jeżeli wykaże, że w okresie ostatnich 3 latach przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wykonał lub wykonuje w sposób należyty co najmniej dwie usługi obejmujące swoim zakresem dostarczania posiłków dla dzieci w przedszkolach/oddziałach przedszkolnych i/lub szkołach i/lub do internatów i/lub domów opieki nad dzieckiem (załącznik nr 9 do SWZ);
a) każda usługa musi być zrealizowana/realizowana w ramach odrębnej umowy;
b) wartość wykonanej usługi 100000,00 brutto każda, w przypadku nadal wykonywanej usługi wartość usługi wykonanej na dzień składania ofert nie może być mniejsza niż 100000,00 zł brutto;
c) okres realizacji każdej usługi w sposób ciągły (z uwzględnieniem dni ustawowo wolnych od pracy, świat) min. 9 miesięcy.
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: Oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia i o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu.
5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: Oświadczenie o braku przynależności bądź przynależności do tej samej grupy kapitałowej.
Wykaz wykonanych usług.
Zobowiązanie innego podmiotu do udostępnienia niezbędnych zasobów Wykonawcy.
5.8.) Wykaz przedmiotowych środków dowodowych:
Formularz Ofertowy udostępniony na Platformie e-zamówienia.Oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia i o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu.
Zobowiązanie innego podmiotu do udostępnienia niezbędnych zasobów Wykonawcy.
Oświadczenie wykonawcy / podmiotu udostępniającego zasoby / o aktualności danych zawartych w oświadczeniu o którym mowa w art. 125 ust. 1 Pzp (składane na wezwanie).
Opis Przedmiotu Zamówienia (OPZ).
Projekt umowy.
Projekt umowy.
Oświadczenie o braku przynależności bądź przynależności do tej samej grupy kapitałowej.
Wykaz wykonanych usług.
5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
Zamawiający zgodnie z art. 439 ustawy Prawo zamówień publicznych przewiduje możliwość dokonania zmian postanowień zawartej umowy w stosunku do oferty w przypadku zmiany ceny materiałów lub kosztów związanych z realizacją zamówienia:1) przez zmianę wysokości cen materiałów lub kosztów związanych z realizacją zamówienia rozumie się zarówno wzrost, jak i obniżenie odpowiednio cen lub kosztów względem cen lub kosztów przyjętych w celu ustalenia wynagrodzenia Wykonawcy określonego w ofercie;
2) poziom zmiany ceny materiałów lub kosztów uprawniający strony umowy do żądania zmiany wynagrodzenia wynosi co najmniej 6,0 %;
3) początkowy termin ustalenia zmiany wynagrodzenia ustala się najwcześniej po upływie 6 miesięcy od dnia zawarcia umowy;
4) o zmianę wynagrodzenia wykonawcy Strony mogą występować z pisemnym wnioskiem nie wcześniej niż po upływie 6 miesiąca od zawarcia umowy. Z wnioskiem zmiany wartości usługi może wystąpić każda ze Stron w formie pisemnej wraz ze wskazaniem szczegółowego wpływu zmian cen na koszty realizacji zamówienia;
5) zmiany wynagrodzenia, o których mowa w pkt 4 możliwe będą nie częściej niż dwa razy w okresie obowiązywania umowy. Maksymalna wartość zmiany wynagrodzenia nie może przekroczyć 10,0 % wynagrodzenia brutto zamówienia podstawowego, o którym mowa w § 5 ust. 1. Po osiągnięciu tej wartości w wyniku wprowadzonych zmian, zgodnie z niniejszymi postanowieniami, Strony tracą uprawnienie do występowania z wnioskiem o zmianę wynagrodzenia, zgodnie z niniejszymi postanowieniami;
6) poziom zmiany kosztów związanych z realizacją zamówienia oraz zmiana wysokości wynagrodzenia zostaną ustalone na podstawie wskaźnika cen towarów i usług konsumpcyjnych (wskaźnik inflacji) ogłaszanego w komunikacie Prezesa Głównego Urzędu w stosunku do analogicznego okresu poprzedniego. W przypadku gdyby wskaźniki przestały być dostępne, zastosowanie znajdą inne, najbardziej zbliżone, wskaźniki publikowane przez Prezesa GUS;
7) zmianie ulega ta część wynagrodzenia, która nie została jeszcze zapłacona przez Zamawiającego. Zmiana nie dotyczy wynagrodzenia za usługi wykonane przed datą złożenia wniosku, o którym mowa w pkt 4. Zmiana na podstawie ust. 4 nie może dotyczyć zmiany wynagrodzenia w zakresie tzw. wsadu do kotła.
7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2024-12-11 10:00
8.2.) Miejsce składania ofert: https://ezamowienia.gov.pl
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2024-12-11 10:30
8.4.) Termin związania ofertą: do 2024-12-30
INNE PRZETARGI JACZÓW
więcej: przetargi JACZÓW »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Usługi restauracyjne na rzecz uczniów i wychowanków Zespołu Szkół Specjalnych im. Ireny Komorowskiej w Oławie. CPV 55.52.31.00-3, 55.52.40.00-9, 55.52.00.00-1, 55.52.12.00-0.
- ŚWIADCZENIE USŁUG CATERINGOWYCH DLA SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR 84 IM. JANA BRZECHWY W GDAŃSKU W 2025 ROKU
- "Świadczenie usługi cateringowej obejmującej przygotowanie, dostawę i wydanie gotowych posiłków dla dzieci uczęszczających do Przedszkola Miejskiego Nr 10 w Krośnie"
- Przygotowanie i dostarczenie posiłków do Ośrodka Wsparcia w Korniaktowie Południowym
- 2. Usługa cateringowa polegająca na przygotowaniu i dostawie posiłku dla uczniów Szkoły Podstawowej nr 1 w Krośniewicach
- USŁUGA CATERINGU DLA WYCHOWANKÓW INTERNATU REGIONALNEGO CENTRUM EDUKACJIZAWODOWEJ W NISKU W OKRESIE OD 1 STYCZNIA 2025 R. DO 30 CZERWCA 2025 R.
więcej: Usługi dostarczania posiłków »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.